Blockchain Security: Premium zaščita za podjetja

Z naraščajočimi kibernetskimi napadi vsako leto mnogi zdaj razmišljajo o varnosti blokov za popolno zaščito. No, tehnologija veriženja blokov že dolgo cveti in je priljubljena že v mnogih sektorjih.

Začenši z upravljanjem dobavne verige, zdravstva, financ, energetike, interneta stvari in mnogih drugih, se zdaj širi tudi na področje varnosti.

Vendar pa ste mnogi precej dvomljivi glede celotnega koncepta varnosti verige blokov in tega, ali je sposoben obvladati tovor.

Da bi vam pomagali ugotoviti, ali bi morali razmisliti o varnosti verige blokov za svojo organizacijo, zbiramo vse potrebne informacije o kibernetski varnosti. Torej, danes bom govoril o vsem, kar je treba vedeti o blockchain kibernetski varnosti.

Contents

Kazalo

1. poglavje: Kaj je kibernetska varnost?

Kibernetska varnost je način obrambe računalnikov, mobilnih naprav, strežnikov, podatkov, omrežij in elektronskih sistemov pred zlonamernimi napadi. Nekateri med vami ga lahko poznate kot elektronsko informacijsko varnost ali varnost informacijske tehnologije.

Ta izraz lahko uporabite v številnih kategorijah, na primer poslovanje za računalništvo v mobilnih napravah. Vendar pa so v glavnem razdeljeni v šest vrst kategorij. In v vsakem primeru je varnost bistvenega pomena.

 • Varnost omrežja:

To je predvsem praksa zaščite kakršnih koli računalniških ali strežniških omrežij pred vsiljivci. Poleg tega so lahko oportunistična zlonamerna programska oprema ali kakršni koli ciljni napadalci.

 • Varnost informacij:

Ta vrsta kibernetske varnosti bo zaščitila zasebnost ali podatke ali celovitost kakršnih koli informacij v shrambi ali kar koli, kar se prenaša.


 • Varnost aplikacije:

To so predvsem varnostni protokoli, ki na napravah ali katerem koli programu ne vsebujejo zlonamerne programske opreme. V resnici lahko ogrožena naprava ali aplikacija ponuja dostop do informacij, ki naj bi jih zaščitili.

Poleg tega se bo v fazi aplikacije začel uspešen varnostni postopek, preden lahko aplikacija sploh vpliva na naprave.

 • Operativna varnost:

Ta vrsta varovanja večinoma obravnava vse odločitve ali procese, potrebne za zaščito vseh podatkovnih sredstev. Poleg tega gre za krovni izraz, ker v to kategorijo spada veliko procesov. Tu dejansko spadajo ravni dovoljenj ali pravila o omejitvi dostopa uporabnikov.

Poleg tega je velik del te zadeve tudi določitev, kje in kako bi se informacije hranile.

 • Poslovna varnost:

To je eden glavnih varnostnih postopkov. V resnici bi poslovna varnost zahtevala kombinacijo vseh kategorij kibernetske varnosti. Vendar lahko zahtevajo v velikem obsegu. Prav tako mora podjetje vzdrževati požarni zid, kadar ima minimalno premoženje ali sredstva. Tako je veliko varnostnih protokolov zasnovanih tako, da porabijo manj virov, vendar ponujajo več rezultatov.

 • Obnovitev po nesreči:

Je nujen del vsakega protokola kibernetske varnosti. Vsaka organizacija ali posameznik bi moral biti odgovoren za vsak incident ali izgubo podatkov. Poleg tega je bolj kot načrt za varnostno kopiranje, če varnost nekako ne ustavi napada.

 • Izobraževanje končnih uporabnikov:

Končno bi izobraževanje končnih uporabnikov vsem podjetjem pomagalo, da bolje razumejo najbolj nepredvidljiv dejavnik – ljudi. Običajno človeške napake povzročijo, da večina varnostnega sistema odpove, ker se to zgodi od znotraj.

V resnici večina zaposlenih ne ve, kako ugotoviti razliko med prizadetimi programi ali katera e-poštna sporočila vsebujejo viruse. Zato je izobraževanje končnega uporabnika resnično pomembno, ko gre za popolno varnost organizacije. Na ta način so ljudje zavarovani tako od znotraj kot od zunaj.

Ali res potrebujete kibernetsko varnost?

Preden postavite to vprašanje, morate vedeti, da kibernetska varnost v letu 2019 predstavlja veliko grožnjo zaradi večje uporabe tehnologije. Bolj ko se nanjo zanašate, bolj morate upoštevati varnost zanjo.

V resnici se zdi, da mnogi mislijo, da to ni tako potrebno, ali pa lahko preživijo svoje dni, ne da bi dobili kakršno koli varnost.

Vendar ni resnica. Samo v ZDA povprečni stroški kibernetske kriminalitete znašajo 13 milijonov dolarjev za organizacije. Ne samo to, škoda na leto naj bi do leta 2021 dosegla 6 milijonov dolarjev!

Ja! To je ogromno in skrajni čas je, da organizacije začnejo bolj skrbeti za soglasja o kibernetski kriminaliteti. Zato se Nacionalni inštitut za standarde in tehnologijo za boj proti vsem težavam in za prepoznavanje zlonamerne kode meni, da je najbolje imeti nadzorne mreže ves čas.

Vsaka kibernetska varnost nasprotuje trem vrstam groženj –

 • Kibernetski kriminal, vključno s skupino ali eno osebo, ki cilja na sistem zaradi motenj ali finančne koristi.
 • Kibernetski napadi zaradi politične koristi ali neke vrste politične motivacije. Poleg tega te vključujejo predvsem zbiranje informacij nič drugega.
 • Kibernetska teror, ki z elektronskimi napravami povzroča nekakšen strah ali paniko.

Ustvarjeno za vse

V resnici bodo grožnje kibernetske varnosti prizadele katero koli panogo, ne glede na velikost. Vendar imajo velika imena največ tarč od vseh. Poleg tega ni omejena le na eno industrijo. V resnici se številne panoge, kot so vlada, finance, proizvodnja, zdravstvo, dobavna veriga, IoT in številne druge, pritožujejo nad kiber kriminalom..

Nekatere od njih so bolj zaželene, saj lahko zbirajo finance ali podatke uporabljajo za izsiljevanje ljudi. V drugih primerih večinoma ciljajo na podjetja, ki so ponavadi v omrežnem sistemu, da bi razkrila podatke o strankah.

Vendar je težava v tem, da v današnjem svetu ne morete biti izven omrežja ali izven omrežja. Zaščita vaših podatkov bo zato težja.

Poglavje 2: Različne vrste nevarnosti za kibernetsko varnost

kibernetska varnost blockchain

 • Kršitev podatkov

Do leta 2019 si številne organizacije več kot želijo začeti uporabljati shranjevanje podatkov v oblaku kot svoj prostor za shranjevanje informacij. Mnogi se torej odpovedujejo svojim starim tradicionalnim metodam shranjevanja vseh informacij in prehoda na varnejše platforme.

Čeprav se morda slišijo zares varno, niso povsem varni, kot si morda mislite. Težave, kot je varnostno kopiranje podatkov brez povezave, nasprotujejo več težavam. V resnici lahko navidezni stroj v omrežju dostopa do vaših datotek, tudi če je brez povezave.

Tako lahko dobi ključe, kar povzroči uhajanje informacij. Zakaj pa se to zgodi? No, ponavadi v istem okolju lahko številne aplikacije običajno delujejo skupaj. Posledično lahko brez težav dostopajo do zbirke podatkov.

Edino sredstvo za to težavo je biti zelo selektiven pri izbiri ponudnika storitev v oblaku. Kljub temu morda ne bo zagotovil 100-odstotne varnosti pred kršitvami podatkov.

 • Nevaren uporabniški vmesnik aplikacije

Mogoče že uporabljate ponudnika storitev v oblaku. Vendar ne boste edini, ki uporabljate vmesnik, kajne? No, to ustvarja varnostno luknjo. V resnici bi varnost katerega koli določenega vmesnika ostala izključno na ponudniku oblaka.

Torej, kako se kršitev zgodi prek uporabniškega vmesnika aplikacije? Običajno pri pomanjkanju tesne varnosti običajno prihaja iz postopka preverjanja pristnosti in šifriranja. Torej, vmesnik za preverjanje pristnosti ni dovolj zaščiten, da hekerjem ne bi uspelo!

V resnici se zdi, da se številne organizacije ne ukvarjajo globoko s tem, kar jim ponuja njihov ponudnik storitev v oblaku. To se zgodi tako pogosto in z kiber napadi plačajo ceno.

 • Zloraba v oblaku

Pri prvi registraciji se oblaki močno zlorabljajo. Naj pojasnim. Recimo, da želite dobiti eno od njihovih infrastruktur kot ponudbo storitev, zato morate zapeti in navesti podatke o kreditni kartici..

Po prijavi po nekaj dneh začnete prejemati neželeno e-pošto in druge zlonamerne napade. Poleg tega vidite celo, da vaša kreditna kartica prejema račune za storitve, ki jih nikoli niste niti uporabljali. To je praktično običajna scena.

Ne rečem, da je vsak ponudnik v oblaku enak ali da so ponudniki v njem. Vendar pomanjkanje varnosti v postopku registracije vodi predvsem do teh težav. Na žalost ponudniki storitev niso opremljeni z odlično varnostno aplikacijo za popoln nadzor nad postopkom registracije.

Zato mnogi zlorabljajo oblačno okolje.

 • Napad zlonamerne programske opreme

Napadi zlonamerne programske opreme so še ena grožnja kibernetske varnosti v letu 2019, za katero morate biti pozorni. V resnici se napad zlonamerne programske opreme običajno nanaša na dejavnosti zlonamerne programske opreme, ki jih izvajajo, ne da bi lastnik ničesar vedel.

Poleg tega obstaja toliko vrst napadov zlonamerne programske opreme, ki se večinoma zgodijo iz programov ali datotek brezplačne programske opreme. Obstoječ internetni varnostni sistem lahko povzroči napade zlonamerne programske opreme.

Če zlonamerna programska oprema nekako pride v omrežje organizacij prek enega od računalnikov, lahko povzroči veliko opustošenje.

 • Zlonamerna programska oprema brez datotek

Gre predvsem za vrsto zlonamerne programske opreme, za katero se zdi, da ne obstaja kot datoteke. Poleg tega je zlonamerna programska oprema brez datotek nevarnejša od običajne, saj ne morete zaznati, kateri program ali datoteka je prizadeta.

V vašem sistemu ga ne najdete. V resnici zavzamejo prostor RAM-a in še naprej delujejo v ozadju. So pa vidni, ko jih napadalci aktivirajo in začnejo informacije posredovati tretji osebi.

Številni hekerji uporabljajo ta sistem za vstavljanje zlonamerne programske opreme v omrežje banke s pomočjo bankomata. Ko zlonamerna programska oprema vstopi v sistem, aktivira program in pridobi popoln nadzor nad njim. Poleg tega lahko v drugih primerih to vrsto zlonamerne programske opreme uporabljajo tudi za razkladanje različnih vrst zlonamerne programske opreme.

V resnici jih je res težko zaznati tudi s programsko opremo za internetno varnost.

 • Kripto-zlonamerna programska oprema

No, z rastjo kriptovalut v zadnjih letih mnogi hekerji zdaj uporabljajo to novo metodo vdiranja. Zato lahko heker s pomočjo kripto zlonamerne programske opreme dobi dostop do računalniške moči okužene osebe. Poleg tega ga uporabljajo za rudarstvo kriptovalut.

Takoj, ko se vaš okuženi brskalnik poveže s spletom, heker samodejno dobi dostop do njega in ga uporabi za pridobivanje kriptovalut. Vendar to ni neposredno škodljivo ali kakor koli škodljivo. Vendar moti procesorsko moč vašega računalnika in jo upočasni.

Presežek časa nalaganja in počasno delovanje boste videli od nikoder. In po kratkem času se bo vaš računalnik na koncu pokvaril zaradi pretiranega rudarjenja.

 • Nevarne grožnje

Očitno že veste, da vsa programska oprema ni tako popolna. V resnici se večina programov začne z varnostnimi luknjami, ki jih poznamo kot ranljivosti. Poleg tega hekerji te vrzeli močno izkoriščajo. Torej, ko hekerji odkrijejo vrzel in jo izkoristijo, preden lahko razvijalci odpravijo težavo, je grožnja nič dan.

Torej, tudi če je bil vaš program zakonit ali je prišel od dobrih razvijalcev, lahko heker zlorabi vrzeli in s tem dostavi drugo zlonamerno programsko opremo. Samo predstavljajte si, da je eden od vaših delodajalcev odprl datoteko in v sistem zagnal ransomware.

Si predstavljate, kakšne bi bile izgube?

 • Izguba podatkov

Izguba podatkov se lahko zgodi iz kakršnega koli razloga. Vendar so kibernetski napadi na tem seznamu na prvem mestu. Številne organizacije se vsak dan soočajo z brisanjem in spreminjanjem podatkov brez ustreznih pooblastil. Poleg tega bi lahko bil vzrok zanj nezanesljiv skladiščni prostor.

Vendar pa ima resne posledice za organizacije. Izguba podatkov bi pomenila velik zastoj in moteče za poslovno področje. Poleg tega lahko pokvari ugled vaše blagovne znamke; lahko izgubite stranke in izgubite finance.

Tukaj s kibernetskim napadom mislim tudi znotraj objekta. Če nimate ustrezne metode zaščite ali zaznavanja, bo to verjetno vplivalo na vas.

 • Hekanje

Hakiranje obstaja že generacije, zdaj pa ga organizacije zelo skrbijo. Ne morem reči, kdaj se lahko trend resnično spremeni; vendar ne bo kmalu, to zagotovo.

Zaradi zanesljivosti tehnologije lahko hekerji zdaj uporabijo šibke točke za vstop v sistem. V resnici se vdiranje zgodi predvsem zaradi skupne poverilnice ali slabih postopkov zaščite z geslom. Poleg tega mnogi ljudje, ki delajo v organizacijah, ne vedo, da svojih poverilnic ne bi delili s spletnimi portali.

Zato, ko heker vstopi v omrežje zaposlenega, heker dobi tudi dostop do notranjega omrežja. Tako mu da jackpot.

 • Gesla za en faktor

Očitno gesla z enim faktorjem zdaj niso dovolj za zaščito vseh vaših podatkov. V resnici jih je zelo enostavno vdreti. Torej, hekerju omogoča enostaven dostop do podatkov. Če se želite spoprijeti s situacijo, vam lahko pomaga postopek preverjanja pristnosti z več faktorji. Vendar to še vedno morda ne bo dovolj.

 • Notranji človek

Vse organizacije se ne soočajo samo z zunanjo grožnjo, temveč tudi z notranjimi. Šibke točke so predvsem zaposleni v vsaki organizaciji. Poleg tega lahko nekdanji uslužbenci povzročijo resno škodo kateri koli organizaciji.

Običajno zaposleni nimajo ustreznega znanja, da bi lahko videli vrzeli ali jih popravili, tudi če bi jih ugotovili. V resnici mnogi niti običajnega e-poštnega sporočila ne ločijo od e-pošte, na katero vpliva zlonamerna programska oprema. Torej, da bi se ukvarjali s tem, mnogi izobražujejo zaposlene ali celo spremljajo njihove dejavnosti na spletu.

Zaradi pomanjkanja ustreznega nadzornega kanala pa še naprej ogroža vsako organizacijo.

 • Stegware

V glavnem gre za vrsto zlonamerne programske opreme, ki razširja druge učinke zlonamerne programske opreme. Kako? No, hekerji običajno uporabljajo steganografijo za skrivanje poškodovane datoteke v drugi datoteki, kot je video, slika ali sporočilo. Torej je lahko pred vašimi očmi in morda nikoli ne boste domnevali, da je okužen z zlonamerno programsko opremo.

Običajno kibernetski kriminalci z velikimi razvojnimi veščinami lahko dejansko izdelajo svojo lastno stegware. Zaradi temnega spleta pa mnogi hekerji ponujajo komplete za izdelavo lastne stegware-e, tako da zdaj to lahko počnejo tudi amaterski hekerji..

Tako mnogi postanejo žrtve in niti ne morejo ugotoviti, katera datoteka je prizadeta, saj so skriti za zakonito.

 • Pomanjkljivosti v internetu stvari (IoT)

V zadnjih nekaj letih smo veliko uporabljali internet stvari, ki bi bil modernejši tudi v prihodnosti. Dandanes je večina naprav povezana prek interneta stvari. Vendar to ustvarja nekaj šibkih točk v varnostnem sistemu.

Kolikor so resnično uporabni, je marsikoga tudi njihova uporaba zelo zaskrbljena. V resnici večina internetnih naprav povzroča svoje lastne varnostne težave. Poleg tega je sama arhitektura pomanjkljiva z velikimi šibkimi točkami.

Zato tudi internet stvari potrebuje varno okolje brez kakršnih koli vrzeli, ki bi ponujalo vse funkcije.

 • Senčni informacijski sistemi

Ti sistemi so večinoma programska oprema za informacijsko tehnologijo, ki v resnici ne gre za notranje IT omrežje organizacij. Ker niso podprti, ustvarja vrzel v sestavljanju ali onemogočanju nekaterih funkcij. Poleg tega je najbolj opazen v podjetjih, ki običajno ne preučujejo nobenega novega sistema, preden ga začnejo izvajati.

Torej, ko pride do izgube podatkov v eni od programske opreme za IT, to ne pritegne toliko pozornosti in organizacijam primanjkuje varnostnih kopij..

Tudi z nepodprtimi funkcijami nihče ne more ugotoviti, kdo ima dostop do njih in kdo ne. Torej ponuja odlično možnost za zlorabo. V večini primerov večina organizacij ne preverja preteklosti, preden informacijske vire dobi od prodajalcev. Tako ustvarimo več vrzeli.

 • E-poštno sporočilo z lažnim predstavljanjem

E-poštna sporočila z lažnim predstavljanjem so e-poštna sporočila, ki vsebujejo nekakšen trojanski konj ali odkupno programsko opremo. Običajno so videti kot običajna e-poštna sporočila z nekaterimi razlikami. Ko torej nekdo iz podjetja odpre to pošto, trojanski konj vstopi v sistem in povzroči opustošenje.

Ta vrsta e-poštnih sporočil začne napad takoj po vstopu v sistem. Torej tudi ni čakalnega časa ali načina, kako se ga znebiti.

Po nedavni raziskavi več kot 97% ljudi ne zna razlikovati med lažnim in običajnim e-poštnim sporočilom. Zaradi tega je preventivni ukrep izredno nujen.

 • Kitolov

To je oblika poslovnega napada, ko kiber kriminalci uspejo prepričati svoje cilje, da so legitimni. V zadnjih letih se zdi, da je kitolov največja grožnja vsem. Poleg tega ti napadalci v prvi fazi menijo, da zaupajo in kasneje, ko dobijo dostop, zlorabijo podatke.

Izgube zaradi kitolova se med letoma 2016 in 2018 povečajo za skoraj 136%. Ker gre za drugačen pristop vdiranja, vam noben internetni program proti zlonamerni programski opremi ne more pomagati.

 • Prinesite lastne pravilnike za naprave (BYOD)

Dandanes številne organizacije običajno spodbujajo zaposlene k uporabi njihovih osebnih naprav za delovno okolje. Poleg tega povečuje tudi produktivnost in prilagodljivost. V resnici se morda zdi odlična politika, vendar podjetjem predstavlja veliko grožnjo.

Na primer, ne glede na to, koliko aktivnih varnostnih protokolov imate, prizadeta naprava lahko zlahka krši vašo varnost. Ni mogoče vedeti, ali je prizadeta naprava prizadeta ali ne, niti ne moremo zagotoviti varnosti tudi za njihove domove.

Poleg tega je osebne naprave enostavno vdreti kot organizacijska omrežja. Torej, če heker opazi napravo zaposlenega, lahko v hipu doseže požarni zid vaše organizacije. Tako povečanje splošnih tveganj za kibernetsko grožnjo.

 • DDOS

Napad distribuirane zavrnitve storitve ali napad DDOS je vrsta napada, ki mrežo organizacije preplavi s prometom in na koncu zaustavi. Poleg tega se zgodi, da napadajo iz več virov, ki bi lahko trajali do tisoč. Tako je težko izslediti natančno lokacijo napada.

Napada torej ne morete ustaviti s preprostim blokiranjem katerega koli določenega naslova IP. Posledično se omrežje izklopi, tako da vsi viri niso na voljo tako potrošnikom kot organizaciji. Če sem odkrit, ni nobenega posebnega razloga, zakaj hekerji to večinoma počnejo.

Vendar pa je to lahko zaradi škodovanja blagovni znamki organizacij ali preprosto pripisovanja zaslug za rušenje mreže velike organizacije. Ni treba posebej poudarjati, da so glavne cilje DDOS-a odmevne organizacije.

Poglavje 3: Ali lahko Blockchain popravi kibernetsko varnost?

Tradicionalne varnostne rešitve ne morejo obvladovati kibernetskih napadov z vedno večjim številom zapletenih in sodelujočih strojev. Vendar pa lahko blockchain varnost v mešanici resnično pomaga, da je celovita rešitev za težave.

Kot lahko vidite, je sektor kibernetske varnosti poln težav. In bolj ali manj krhka kibernetska rešitev ni sposobna obvladati vseh vrst groženj. Tako je blockchain trenutno lahko najbolj obetavna rešitev.

Mislim, premisli. Od prve uvedbe tehnologije je minilo že nekaj časa. Čeprav je še vedno po letih predstavljal veliko pomanjkljivosti, je to zdaj odlična rešitev.

Poleg tega že deluje v več organizacijah v različnih panogah, kot so zdravstvo, vlada, dobavna veriga, energija itd.

Torej kot požarni zid ponuja veliko varnostnih protokolov. Prav tako so bili deležni številnih pohval iz vseh panog, ki ga uporabljajo. Torej se lahko zlahka ubrani od kibernetskih napadov.

Blockchain tehnologija je tehnologija porazdeljene knjige, ki uporablja vozlišča za oblikovanje koncepta decentralizacije. Še več, za zaščito podatkov uporablja tudi obliko medsebojnega soglasja. Če je na primer kateri koli heker poskušal vdreti v nekatera vozlišča v omrežju, lahko druga vozlišča s postopkom soglasja zlahka zaznajo, kdo je slab igralec.

Poleg tega lahko z metodo zaklenejo ogrožena vozlišča in shranijo celotno omrežje. Poleg tega lahko vidite, da blockchain varnost dejansko uporablja več trdnostnih sistemov, da bi zagotovila predvsem redundanco in nedovoljeno republikacijo.

Kaj pa to pomeni?

V mnogih pogledih bi to lahko pomenilo, da hekerji lahko sestavijo nekaj vojakov, vendar ne morejo odstraniti celotne varnostne vojske Blockchain. Kot lahko vidite pri enotah, mislim na nekaj vozlišč in pod vojsko, mislim na vsa vozlišča v mreži.

Torej, z varnostjo blokov v mešanici nobena industrijska operacija ali shranjevanje informacij ne sme biti odvisno samo od enega samega ranljivega sistema. V resnici veriga blokov in kibernetska varnost pomagata, da postane bolj razširljiva in moteča.

Poleg tega to pomeni, da bi večino varnostnih politik, kot so nadzor pretoka ali vrtenje gesel, nadzorovali bolj raznoliko. Še več, samo pooblaščene osebe lahko dobijo dostop do določenih kontrol. Lahko poskusite centralno kopirati in nato počasi razstavite na druga polja.

Poleg tega bi te kontrole uporabljali zaščitena pred nepooblaščenimi posegi in vsa vozlišča v omrežju verig blokov in kibernetske varnosti.

Kot vidite, tvori samozaščitni požarni zid. Tako nima nobene točke neuspeha. Poleg tega ne bi bilo nepooblaščenega dostopa do omrežja ali naključnih sprememb v varnostnem omrežju blockchain.

Torej, če ste zmedeni glede tega, ali je varnost veriženja blokov lahko rešitev, zagotovo lahko rečem, da to zagotovo lahko. Vendar mnogi ljudje ne vedo, kakšno vrsto varnostne rešitve blockchain potrebujejo, saj ima sama kibernetska varnost različne vrste.

Torej, preden organizacije izberejo rešitev, morajo natančno vedeti, kakšno vrsto uporabe ima varnostna veriga blokov.

Bi radi vedeli več o Blockchainu? Oglejte si predstavitev Blockchain zdaj!

4. poglavje: Blockchain Security: možni primeri uporabe

varnost blockchain

Ko pogledate statistiko kibernetskih napadov, boste ugotovili, kako se varnostni protokoli v resnici razvijajo. Poleg tega se boste zavedali, kako postajajo sistemi kibernetskih napadov vedno težje obvladljivi za tipične varnostne protokole.

Od začetka leta 2016 so zločinci vsak dan izvedli 4000 napadov. Poleg tega je bilo ne glede na to, kaj so storili ljudje, zelo jasno, da naraščajoča narava presega napade iz leta 2015 za 300%. Tudi v letu 2015 je bilo napadov skoraj 1000 na dan; se je pa leta 2016 potrojila.

Nekaj ​​večjih vdorov se je zgodilo tudi leta 2016, kjer je bilo v Uberju ogroženih 57 milijonov računov voznikov in uporabnikov. Poleg tega je bilo istega leta ogroženih tudi 412 milijonov uporabniških računov Friend Finder.

Torej, vidite, da je vložek zdaj velik in nobena panoga ni niti varna pred napadi. V resnici hekerji nenehno iščejo nove tarče, ki bi jih pokvarili. Torej, tudi če ste bili varni v zadnjih nekaj letih, ni gotovo, ali bo vaše podjetje varno tudi v prihodnje.

Vendar pa morda ne obstaja nobena metoda, ki bi lahko ponudila 100% garancijo. Kljub temu je varnost blockchain veliko boljša od tradicionalnih. Kot sem že omenil, vas lahko ta varnost verige resnično privošči.

Poleg tega, glede na to, da blockchain in varnostno omrežje lahko hekerjem preprečita pridobivanje občutljivih informacij, bom rekel, da je to hudič tehnologije.

Morda pa niste toliko seznanjeni z verjetnimi primeri uporabe kibernetske varnosti blockchain, ki jih lahko prinese na mizo. Torej, zdaj se bom poglobil v ta spekter.

Oglejte si naš vodnik po Blockchainu za trgovinske finance zdaj!

 • Preverjanje posodobitev ali prenosov programske opreme

Vse vrste trojanskih konj, črvov in virusov lahko zlahka vstopijo v računalnike v različnih oblikah. In največkrat jih je zelo težko celo opaziti. V začetku leta 2016 je bilo ustvarjenih več kot 127 milijonov različnih vrst zlonamerne programske opreme. Če sem odkrit, jih je vse težko prepoznati brez usposobljenega očesa.

Pravzaprav je velikokrat na voljo v obliki posodobitve programske opreme ali lažne možnosti prenosa programske opreme. Želite kaj bolj zastrašujočega? Inštitut AV-TEST vsak dan registrira 350.000 novih vrst programov kot zlonamerno programsko opremo. Poleg tega je Mac OS, ki se je zdel tako nedotakljiv, zdaj tarča zlonamerne programske opreme.

V resnici je samo za okužbo Maca 49.000 zlonamerne programske opreme in vse so bile ustvarjene leta 2018. Poleg tega so vse te goljufije tako strokovne, da skrivajo svoje programe in programsko opremo pred očmi, da se tipični protivirusni protokoli ne zdijo videti da jih kakor koli izvemo.

In namesto vas domov odnašajo vse prihodke, ki ste jih zaslužili s trdim delom. Ne zdi se pošteno, kajne?

Zato je zdaj treba uporabiti primere uporabe kibernetske varnosti blockchain. Poleg tega varnostne rešitve blockchain ne morejo samo ugotoviti, katera programska oprema je zakonita in katera ne. Toda varnost blockchain vas lahko tudi obvesti, če obstaja kakšna zlonamerna posodobitev.

Kako jim to uspe? No, v tehnologiji blockchain kibernetske varnosti lahko primerjate zgoščevalne funkcije razvijalcev in tiste, ki jo boste prenesli. Ko primerjate to dvoje, lahko resnično preverite, ali je na blockchain in varnostni platformi zakonit ali ne.

Tako se drastično reši enega glavobola s seznama.

Preberite več o zgodovini Blockchaina zdaj!

 • Ustavitev porazdeljenih napadov zavrnitve storitve (DDoS)

Napad distribuirane zavrnitve storitve ali napad DDOS je vrsta napada, ki mrežo organizacije preplavi s prometom in na koncu zaustavi. Poleg tega se zgodi, da napadajo iz več virov, ki bi lahko trajali do tisoč. Tako je težko izslediti natančno lokacijo napada.

Običajno ti napadi v resnici ne prinesejo ničesar, na primer zadrževanja sistema za kakršen koli denar ali pridobivanja vaših osebnih podatkov. To je bolj kot zahtevanje kredita, medtem ko uničujete svoje podjetje dobesedno brez razloga.

Poleg tega nova vrsta programske opreme DDoS otežuje upravljanje. V resnici se ti skrivajo in igrajo mrtve, dokler se sistem ne zažene. Poleg tega lahko znova in znova začne napad. Vendar ne morete ugotoviti, kje je vir.

Tako je vse težje obvladovati vsa vprašanja ali dosledno nadaljevati poslovanje.

Uporaba za zaustavitev napadov DDoS je še eden izmed primerov uporabe blockchain kibernetske varnosti. Kako pa bodo varnostne rešitve blockchain to v resnici storile? No, najprej mora obstajati nadomestna skupina za reševanje omrežja, ko je ogroženo.

Običajno se je zaradi povečane ravni prometa veliko omrežij organizacije zaprlo. Toda ko je omrežje podjetja napadeno, veriga blokov in varnostno omrežje ter aktivira dodatna porazdeljena vozlišča, da se prilagodi več pasovne širine.

Ko se pasovna širina porabi, se uvede več dodeljevanja pasovne širine. Tako na koncu zmaga tehnologija kibernetske varnosti. Lahko pa uporabite le ta način povečevanja omrežja z uporabo blockchain varnosti in nič drugega.

Posledično hekerji ne bodo mogli kmalu odstraniti vaše organizacije.

 • Ponudite digitalne identitete ali biometrične identitete

Večina gesel, ki se uporabljajo v spletu, dobi “šibko” oznako in samo čaka na vdor.

Očitno gesla z enim faktorjem zdaj niso dovolj za zaščito vseh vaših podatkov. V resnici jih je zelo enostavno vdreti. Torej, hekerju omogoča enostaven dostop do podatkov. Če se želite spoprijeti s situacijo, vam lahko pomaga postopek preverjanja pristnosti z več faktorji. Vendar to še vedno morda ne bo dovolj.

Ali ste vedeli, da je po podatkih Facebooka vsak dan vdrtih več kot 600.000 uporabniških računov samo zaradi predvidljivih gesel? To je veliko številk! Varnostno tveganje je tudi za vas, če overjanje omrežja vaše organizacije temelji tudi na geslih.

V resnici morate pogosto spreminjati gesla, da varno tekmujete. Vendar to vodi do bolj zapletenih gesel, ki jim ne moremo slediti. Poleg tega večina ljudi zaradi prevelikih težav ne spremeni gesla. Če pa isto geslo hranite dolgo, postane predvidljivo.

Za pomoč v zvezi s tem so tu primeri uporabe kibernetske varnosti blockchain. Ne samo varnost blockchain je sposobna zaščititi vaša gesla, ampak lahko resnično spremeni način, kako ljudje vstopijo v kateri koli sistem.

S tehnologijo blockchain kibernetske varnosti boste kot zamenjavo gesel dobili digitalne ali biometrične identitete.

V resnici so digitalne identitete ali biometrične identitete veliko bolj varne kot gesla. In tako brez vašega biometričnega ključa nobena druga oseba v resnici ne more vstopiti v vaše osebne dokumente v blockchain in varnostnem omrežju.

Poleg tega varnostne rešitve blockchain niso samo bolj varne, ampak jih je tudi lažje uporabljati. Dandanes številna podjetja ponujajo to rešitev tudi za podjetja.

Oglejte si našo osnovno predstavitev Blockchain, če želite izvedeti več o Blockchainu!

 • Ustavitev varnostnih kršitev na avtomatiziranih sistemih

Vzpon avtonomnih tehnologij odpira nove višine za ljudi in organizacije. Vendar pa je hekerjem tudi odprlo več vrzeli. V resnici zaradi sproščene narave organizacij ali pomanjkanja ustreznih varnostnih ukrepov avtonomni sistemi postanejo bolj krhki kot kdaj koli prej.

Hakiranje obstaja že generacije, zdaj pa ga organizacije zelo skrbijo. Ni mogoče vedeti, ali se bo trend kdaj spremenil ali ne. Toda varno lahko rečemo, da ne bo kmalu.

Zaradi zanesljivosti avtomatiziranega sistema lahko hekerji zdaj uporabijo šibke točke za vstop v sistem. V resnici se vdiranje zgodi predvsem zaradi skupne poverilnice ali slabih postopkov zaščite z geslom.

Poleg tega veliko ljudi, ki delajo v organizacijah, nimajo znanja, da svojih poverilnic ne bi delili s spletnimi portali.

Zato, ko heker vstopi v omrežje zaposlenega, heker dobi tudi dostop do notranjega omrežja. Tako mu da jackpot.

Zato je čas, da preidemo na primere uporabe kibernetske varnosti blockchain. V resnici lahko varnostne rešitve blockchain ugotovijo poškodovane in neveljavne vnose in ukaze. Z uporabo algoritmov lahko veriga blokov in varnostno omrežje ugotovi, kdaj skuša poškodovan ukaz vstopiti v omrežje.

Še več, tehnologija kibernetske varnosti blockchain je tako napredna, da jo lahko brez kakršnih koli težav zlahka ustavi. S tem lahko enostavno ugotovite, kateri avtomatiziran sistem je ogrožen, in zaženete tudi postopek obnovitve.

Torej, vidite, kako lahko varnost blokov v avtomatiziranih sistemih pomaga.

 • Varnejši DNS

Sistem domenskih imen ali DNS je nekako podoben imenikom, ki pomaga določiti spletno mesto na podlagi naslova IP. Te so v glavnem potrebne, da vam pomagajo najti pravo spletno stran, ko jo iščete.

Vprašanje pa je, da je DNS le delno decentraliziran. Tako lahko vsak heker dobi dostop do povezave spletnega mesta in naslova IP in ga kadar koli uporabi za zrušitev. V resnici to vodi do velikega propada podjetja, saj izgubi posel in ima slab vtis o strankah. Tako na koncu začne tudi poslabšati vrednost njihove blagovne znamke.

Nekatere običajne metode so, da okužijo DNS in preusmerijo stranko na številna spletna mesta s prevarami. Da ne omenjam, da je vsaka stvar spletnega mesta polna zlonamerne programske opreme. Torej lahko odprete zakonito spletno mesto in se preusmerite na okuženo, samo da v vašo napravo naložite nekaj zlonamerne programske opreme.

To je resno vprašanje za podjetja in zahteva več varnosti v tej niši.

Zato lahko primeri uporabe kibernetske varnosti v blockchainu pomagajo rešiti težavo. No, rešitev je, da iz DNS naredimo popolnoma decentraliziran sistem. Torej, s tehnologijo blockchain kibernetske varnosti noben heker ne bo dobil dostopa do povezav IP.

Poleg tega bodo varnostne rešitve blockchain ne le gostile sistem DNS, temveč bi zanj ponudile tudi več varnostnih slojev.

Kot rezultat, obstajajo različni varnostni protokoli na vseh ravneh, zaradi česar sta blockchain in varnostno omrežje popoln dokazni sistem.

In tako lahko varnost blockchain poskrbi za ranljivosti sistema DNS.

 • Zagotavljanje decentraliziranega shranjevanja podatkov

Če za shranjevanje vseh podatkov uporabljate centralizirano shrambo, potem ste samo raca, ki sedi in čaka, da vas vdrejo. V resnici je večina centraliziranega shranjevanja nagnjena k izgubi podatkov.

Izguba podatkov se lahko zgodi iz kakršnega koli razloga. Vendar so kibernetski napadi na tem seznamu na prvem mestu. Številne organizacije se vsak dan soočajo z brisanjem in spreminjanjem podatkov brez ustreznih pooblastil. Poleg tega bi lahko bil vzrok zanj nezanesljiv skladiščni prostor.

Vendar pa ima resne posledice za organizacije. Izguba podatkov bi pomenila velik zastoj in moteče za poslovno področje. Poleg tega lahko pokvari ugled vaše blagovne znamke; lahko izgubite stranke in izgubite finance.

Pomislite, kako to, da ta podjetja niso nikoli preizkusila česa drugega. In vsak dan število kršitev skladišč narašča. Torej je vidno, da centralizirana baza podatkov nikakor ne more zagotoviti zaščite.

Vendar pa lahko s primeri uporabe kibernetske varnosti v blockchainu resnično spremenite način delovanja. Mrežna arhitektura varnostnih rešitev blockchain je po naravi decentralizirana. S to novo metodo torej ne boste pustili nobene vstopne točke v varnostnem omrežju blockchain.

Še več, tukaj je namesto ene vstopne točke, ki ščiti informacije, na tisoče trdnih ovir, ki ščitijo vaše podatke. In tako deluje blockchain in varnostno omrežje.

Tudi s tehnologijo blockchain kibernetske varnosti potrebujete interoperabilnost, da dobite popolno izkušnjo. Vsekakor pa jih tehnik uspe, ne glede na to, ali dvomite ali ne.

Oglejte si naš vodnik po Corda Blockchain zdaj!

 • Preverjanje istovetnosti za naprave Edge

Robne naprave močno uporabljamo vsak dan svojega življenja in tudi v prihodnje bi bilo moderneje. Dandanes je večina naprav povezana prek interneta stvari. Vendar to ustvarja nekaj šibkih točk v varnostnem sistemu.

Kolikor so resnično uporabni, je marsikoga tudi njihova uporaba zelo zaskrbljena. V resnici ima večina robnih naprav lastne varnostne težave. Poleg tega je sama arhitektura pomanjkljiva z velikimi šibkimi točkami.

Ste vedeli, da je 41% vseh naprav Android ranljivih za ekstremne napade Wi-Fi? Ne samo, da bo pokvaril telefon, ampak če je povezan s katero koli spletno stranjo, bo pokvaril tudi njih.

V resnici se veliko zaposlenih ponavadi prijavi v omrežje svojega podjetja z nezavarovanim telefonom, kar hekerjem omogoča enostaven dostop.

Zato tudi robne naprave potrebujejo zavarovano okolje brez kakršnih koli vrzeli, ki bi ponujale vse funkcije.

Torej, vidite primere uporabe kibernetske varnosti v blockchainu, v tem primeru je zelo primeren. Ponuja lahko preverjanje identitete, potrebno za te zelo ranljive robne naprave. Toda kako bo varnost blokchain rešila to težavo?

No, najprej bosta blockchain in varnostno omrežje osrednje omrežje izolirali s postopkom preverjanja pristnosti v več korakih. Tu lahko uporabi biometrični ključ ali podpis, ki bi zagotovil pravilno prijavo.

Zato lahko varnostne rešitve blockchain poskrbijo, da v sistem vstopa samo pooblaščena oseba. S pomočjo decentraliziranega pomnilnika lahko tehnologija blok-verige kibernetske varnosti ključe shrani tudi na varno.

Poleg tega lahko omrežje samo ponuja digitalne identitete, ko ga podjetje prvič ustanovi.

 • Zagotovite distribucijo javnega ključa

Tudi če se zanašate na gesla ali morate to storiti, dokler niso vsi sistemi na svetu popolnoma decentralizirani, kako lahko v tem primeru pomaga blockchain varnost? Trenutno je večina gesel in uporabniških imen shranjenih v centraliziranih zbirkah podatkov.

No, zdaj že veste, da jih je zelo enostavno vdreti. Če se nekako vdre v bazo podatkov, je heker preprosto zadel jackpot. Morda razmišljate, kaj je velikega, če dobi geslo katerega koli računa v družabnih omrežjih ali spletnega mesta, ki ga komaj uporabljate?

No, težava bi bila v tem, če uporabljate isto ali podobno geslo za prijavo na svoj bančni račun ali prijave v zdravstveni zapis. Poleg tega je lažje ugotoviti vzorec, če vidite geslo. Torej, tudi če mislite, da en kramp z geslom ne bo imel nobene razlike, v resnici lahko.

In tako se hekerji spodobijo. Da bi to ustavili, bi bili javni ključi, kot so gesla ali uporabniška imena, razdeljeni tako, da noben heker ne bi mogel dostopati do njih.

Blockchain primeri uporabe kibernetske varnosti bodo ponujali blockchain varnostno omrežje, ki je popolnoma decentralizirano. Če začnete javni ključ hraniti v več vozliščih s popolnim šifriranjem, hekerji težko dostopajo do njega.

Samo predstavljajte si, da ste si razdelili geslo in ga šifrirali ter vse koščke razdelili med številna vozlišča v verigi blokov in varnosti.

Torej, tudi če heker poskuša dobiti dostop v tehnologiji kibernetske varnosti blockchain, ne more vedeti, kje v resnici so kosi.

Poleg tega je na trgu na voljo veliko varnostnih rešitev blockchain, ki jih lahko preizkusite.

Spoznajte različne poslovne modele Blockchain, da izkoristite tehnologijo zdaj!

 • Ponudite strojno opremo za naprave

To je uho kibernetske vojne, kjer kiber kriminalci uporabljajo vse, kar je v njihovi moči, da nas hromijo. V resnici se vsaka industrija sooča s težavami s krajo in nima ustrezne varnosti za njihovo vzdrževanje.

Poleg tega imajo številna podjetja s snegom tudi ponarejene izdelke. Ti izdelki vstopijo v njihov sistem, ne da bi pustili sled, ljudje pa jih kupujejo kot zakonite izdelke. Še več, strojna oprema je ena najvišjih ponarejenih niš vseh časov.

Vendar kibernetski kriminalci izkoriščajo to ponarejeno strojno opremo v svojo korist. Ponarejena strojna oprema ima skrite zlonamerne viruse. Da, prav ste slišali, viruse vstavijo v strojno opremo, preden jo dobavijo legitimni industriji.

Ker strojne opreme ni, številne organizacije ne vedo, ali imajo opravka z dobrimi ali slabimi. Kot rezultat, ko organizacija dobi naprave in jih priklopi v svoje omrežje, se vse peklo razblini.

Čeprav imate morda vzpostavljen in delujoč varnostni protokol, se virusov iz strojne opreme resnično težko znebiti.

Tako mora obstajati izvor strojne opreme, primeri uporabe kibernetske varnosti v blockchainu pa to vsekakor lahko storijo. S poreklom strojne opreme naprave noben zlonamerni virus ne more več kršiti omrežja. Zdaj lahko med proizvodnjo industrija vidi, ali je dobavitelj zakonit ali ne v varnostnem omrežju blockchain.

S pomočjo blockchain in varnostne platforme lahko zlahka ugotovi izvor strojne opreme. Je ena izmed številnih prednosti tehnologije kibernetske varnosti in nespremenljiva baza podatkov pomaga ohranjati informacije neoporečne.

Za to nišo že obstaja več varnostnih rešitev blockchain.

 • Filtriranje varnostnih opozoril

No, uporaba tipičnih protokolov kibernetske varnosti je odlična. Vendar s tem prihaja tudi do veliko stroškov. Težava je v tem, kdaj lahko zaznajo zlonamerno programsko opremo ali slabe podatke. Vendar pa se zdi, da tudi zakonite podatke označujejo za poškodovane.

V resnici je lažnega označevanja tako veliko, da potrebuje več dodatnih upravnih stroškov, da bi ugotovil, kateri ni in kateri je. Tako vedno znova dodaja več denarja, namesto da bi ga zmanjšal.

Ti lažno pozitivni podatki lahko vodijo do težav tako za potrošnika kot tudi za samo podjetje. Z lažno pozitivnimi podatki vsako leto stane več kot 1,3 milijona dolarjev. Poleg tega je porabljen čas 21.000 ur.

Torej ne zapravljamo le ogromno denarja, ampak tudi zapravljamo čas.

Zato lahko s primeri uporabe kibernetske varnosti v blockchainu dobite filtrirane podatke. Poleg tega bi bila varnostna opozorila blockchain bolj natančna brez lažnih pozitivnih rezultatov. Vozlišča znotraj okvira varnostnih rešitev blockchain lahko delujejo kot preveritelj, ali so podatki pravilni ali ne.

Tako se boste znebili dodatnih stroškov in zapravljenega časa s tehnologijo blockchain za kibernetsko varnost. Vendar to ni edina korist tukaj. Blockchain in varnostne platforme so veliko cenejše od povprečnih rešitev. Torej, to je win-win za vse.

5. poglavje: Primeri blokchain kibernetske varnosti pri delu

 • Santander

Santander uporablja blockchain varnost za izboljšanje svojih mednarodnih plačilnih storitev. Očitno so prva banka v Združenem kraljestvu, ki je sprejela blockchain iz varnostnih razlogov. Poleg tega s pomočjo verige blokov in kibernetske varnosti svojim strankam pomagajo plačevati v Južni Ameriki in Evropi z njihovim računom Santander.

S pomočjo storitve Ripple storitev One Pay Fix zdaj deluje na Poljskem, v Združenem kraljestvu, Braziliji in Španiji. Vsi vemo, kako je interno omrežje bank vedno pod stalnimi kibernetskimi napadi. In da se prepriča, da stranke ne trpijo, Santander uporablja blockchain zaščito, da zaščiti tudi vsa svoja notranja omrežja.

 • Nacionalna banka Kanade

Kanada National Bank za izdajo dolgov uporablja omrežje blockchain in kibernetsko varnost. Trenutno kot osnovno omrežje uporabljajo JP Morgan’s Quorumenterprise-Ethereum. Quorum je poslovna različica Ethereuma z dodanimi varnostnimi protokoli za zaščito katere koli organizacije v obliki kibernetskih napadov.

Nacionalna banka Kanade uporablja varnostni vidik blockchain, da zagotovi 100-odstotno varnost pri transakcijah. Poleg tega sodeluje tudi pri drugih projektih, kot je na primer varen kanal za industrijo dobavne verige.

Kakor koli že, pred kratkim so prestali poskusno fazo izdaje dolga, kjer so z uporabo platforme izdali enoletni dolg v višini 150 milijonov dolarjev.

 • Barclays

Barclays uporablja blockchain in kibernetsko varnost za zagotavljanje varnosti pri nakazilih sredstev. Ne samo to, ampak imajo tudi patent za uporabo blockchain varnostne tehnologije. V resnici je glavni cilj tega podjetja, da ga uporabi za povečanje stabilnosti in priljubljenosti valutnih nakazil.

Uporabljajo jo tudi za hranjenje vseh svojih notranjih baz podatkov izven dosega hekerjev. Poleg tega imajo še patent za varnost verige blokov v procesih KYC. Tako lahko s pomočjo njega katera koli banka ali finančno podjetje shrani svojo osebno identifikacijo v omrežje blockchain.

 • Spremenite zdravstveno varstvo

Change Healthcare z uporabo verige blokov in kibernetske varnosti ponuja zdravstvene rešitve v bolnišnicah v ZDA. Ne samo to, temveč jih uporabljajo tudi za lastno upravljanje varnosti. Poleg tega podjetje ve, kako propada zdravstvena industrija zaradi vdorov in zlorab kiber kriminalcev. V resnici gre za vsakdanji dejavnik, da veliko bolnikovih občutljivih informacij uhaja ali vdira iz bolnišnične baze podatkov.

Da ne omenjam, je opazna sprememba podatkov zaradi osebne koristi. In vse to zato, ker zdravstvena industrija nima ustrezne varnosti. Zato Change Healthcare ne ponuja samo varnostnih rešitev blockchain, temveč jih uporablja tudi za spremljanje njihovega omrežja.

 • Zdravstvene povezave

Health Linkages uporablja varnost blockchain za zagotavljanje preglednega prenosa podatkov in revizijskih postopkov za zdravstveni sektor. Ne samo to, ampak to tudi uporablja za povečanje skladnosti v industriji. V resnici lahko z njihovo platformo delite podatke o pacientih le, če imate ustrezne poverilnice.

Navaja tudi vse zdravstvene dogodke in zaradi česar je odločanje zdravnikom jasnejše. Vendar je prednostna naloga zagotoviti, da noben heker ali tretja oseba nima dostopa do teh informacij.

Trenutno trenutno delajo na drugem preskusu projekta veriženja blokov in kibernetske varnosti, kjer si lahko strokovnjaki informacije o pacientih ogledajo v varnem kanalu.

 • Država Colorado

Država Colorado uporablja blockchain varnost in meni, da jo lahko v primerih vladne uporabe uporabijo za zaščito podatkov. Ne samo to, ampak je senat v Koloradu sprejel zakon o vprašanju uporabe blockchain varnosti za zagotovitev njihovega shranjevanja zapisov.

Običajno se Colorado vsak dan ukvarja s 6-8 milijoni poskusov vdiranja. In velikokrat so bili hekerji zmagoviti, kar škoduje vladni strukturi. Za reševanje tega Colorado uporablja šifriranje verige blokov, da jih prepreči vsakemu poskusu vdorov. In tako varnost blockchain vpliva tudi na vlade.

 • Avstralija

No, avstralska vlada ne zaostaja tako daleč, ko gre za uporabo verige blokov in kibernetske varnosti za shranjevanje njihovih vladnih dokumentov. V resnici je država pred kratkim dala prednost uporabi varnostnega omrežja blockchain za vlado.

Čeprav je omrežje še v zgodnjih fazah, vendar vladni uradniki še vedno mislijo, da bo tehnologija kmalu postala resnično dragoceno bogastvo.

Trenutno jemljejo tehnološko podporo IBM-a, da bi ustvarili vladni ekosistem. Tudi zvezna vlada meni, da bo to čudovit dodatek tudi za prihodnje vlade.

 • Malta

Trenutno Malta uporablja varnost blockchain za varnostno kopiranje svojih finančnih sektorjev. Vendar pa vladni uradniki preučujejo tudi varnostni vidik verige blokov. Zakaj? No, v glavnem želijo zaščititi vse svoje vladne dokumente. Poleg tega želijo tudi vse informacije o državljanih hraniti stran od kiber kriminalcev.

V resnici je Malta več kot nestrpna, da sprejme blockchain v vseh sektorjih. Pravzaprav želijo postati Blockchain Island. Poleg tega so z naraščajočim navdušenjem nad kriptovalutami na Malti že zelo dolgo pod hekerskim ciljem.

Zato želi vlada blockchain uporabiti kot varnostno plast tudi za svoje zbirke podatkov.

 • Agencija za obrambne napredne raziskovalne projekte (DARPA)

Agencija za obrambne napredne raziskovalne projekte (DARPA) je v resnici agencija za obrambno ministrstvo ZDA, ki se ukvarja s tehnologijami za vojsko. V resnici razvijajo predvsem nove tehnologije za ameriško vojsko.

Zdaj, ko je tehnologija veriženja blokov ena izmed novih tehnologij, DARPA preučuje, kako jo lahko uporablja za varnost in šifriranje prenosov podatkov. Zato delajo na sistemu za sporočanje, ki temelji na varnostni verigi blockchain, ki lahko vojski pomaga, da takoj posreduje informacije na katero koli lokacijo.

In tudi za zagotovitev, da nobena tretja oseba ne more preseči svojega sporočila v omrežju blockchain in kibernetske varnosti.

Oglejte si razlike med blockchainom in bazo podatkov.

 • Kitajska vojska

Kitajsko vojsko zdaj zanima varnost veriženja blokov, da bi izboljšala svoje varnostne protokole znotraj svoje vojaške in vladne mreže. Poleg tega menijo, da lahko varnost blockchain tujim nasprotnikom prepreči spreminjanje ali spreminjanje vitalnih vojaških ali vladnih informacij.

Običajno se morajo spoprijeti z veliko uhajanjem in spreminjanjem informacij. In vsekakor vojaški podatki države ne bi smeli biti v rokah tretje osebe. To lahko resno škoduje državi.

Vendar še vedno ne vemo, na katerih projektih delajo zaradi zaupnosti. Vemo pa, da želijo zajeti informacije obveščevalne operacije in komunikacijo med častniki.

Tako lahko vidite, kako varnost veriženja blokov v resnici vpliva na največji sektor na svetu.

 • Lockheed Martin

Lockheed Martin je prvi ameriški obrambni izvajalec, ki uporablja blockchain in kibernetsko varnost za izboljšanje protokolov. Ne samo to, temveč tudi uporabo blockchain varnosti pri obvladovanju tveganj v dobavni verigi, inženirskih sistemih in razvoju programske opreme.

Želi zagotoviti, da ima vsako od teh polj izjemno tesno varnost. V resnici podjetje jemlje tehnološko podporo podjetja Guardtime.

Drug možen razlog, da se odloči za varnostno omrežje blockchain, je zagotoviti, da ves razvoj orožja ostane varen in ne pade v napačne roke, ker je razvoj orožja tudi ključni del države in vlade.

 • Avtomatizacija Flex in Rockwell

Flex je podjetje v dobavni verigi, ki iz različnih razlogov uporablja tehnologijo veriženja blokov, eden izmed njih pa je varnost. Ne samo Flex, ampak tudi drugo podjetje za strojno opremo Rockwell Automation uporablja tudi blockchain zaščito, da nudi varnejšo infrastrukturo za svoj postopek proizvodnje in pošiljanja.

Trenutno sta oba prevzela tehnološko podporo Cisco. V resnici je Cisco kot del zaupanja vrednega IoT Alliance več kot nestrpen, da integrira verigo blokov z napravami IoT.

Bolj zato, ker mislijo, da se IoT in blockchain dejansko zelo dobro povežeta.

 • Ministrstvo za energijo ZDA

Ameriško ministrstvo za energijo sodeluje z Guardtimeom, da bi zagotovilo popolnoma zavarovano omrežje za porazdeljene vire energije na robu električnih omrežij. Tu z robom električnih omrežij pomenijo križišče, kjer se električno omrežje razdeli na druge odjemalce in distribuirana omrežja.

Poleg tega želijo ustaviti vsako napačno uporabo energije, preden se ta razdeli na druga omrežja. Očitno se projekt imenuje kibernetska varnost sistemov za dovajanje energije pod Obamovim kraljestvom.

Poleg tega uporaba verige blokov za podporo sistemu ne bi le pomagala v boju proti napadom tretjih oseb, temveč tudi zagotovila večjo zanesljivost infrastrukture.

 • Etično

Ethical trenutno uporablja varnost blockchain za zaščito svojih revizijskih sledi. Poleg tega sodelujejo z Guardtimeom, da bi zagotovili popolno varnost revizijskih poti. V resnici se operacija vsakič, ko se izvede, doda v bazo podatkov. Poleg tega je za vsak zapis uveden nov podpis KSI.

Kaj etično tukaj shranjuje podpis kot dokaz? ČE je podpis v bazi podatkov, je to dokaz, da so avtorstvo, čas ali integriteta revizije še vedno nedotaknjeni. Kakor koli že, evidentirani se registrirajo v omrežje blockchain Guardtime za prihodnjo uporabo.

Da bi zagotovili, da se ni ničesar dotaknilo, lahko podjetje potrdi s podpisom, navedenim v bazi podatkov.

Zakaj ne preverite našega vodiča za blokovne verige Hyperledger?

 • UK energetski sektor

UK Energy Sector preučuje varnost verige blokov, za to pa trenutno razmišljajo o tehnologiji Guardtime. Zato bolje razumeti koncept blockchain varnosti; sektor trenutno od njih izvaja kibernetske vaje.

Vse vaje, vključene v energetsko okolje, imajo različna okolja, scenarij in simulacijo v resničnem življenju, da bi razumeli, kako vse skupaj v resnici deluje. Trenutno pa je bil primarni cilj pomagati udeležencem, da odkrijejo napad, preprečijo njegovo širjenje in si opomorejo od njega.

No, ni treba posebej poudarjati, da so bile vaje uspešne in da je britanski energetski sektor dobil okus blockchain moči. Še vedno pa ne vemo, ali bodo tehnologijo uvedli ali ne.

 • Civilni jedrski sektor Združenega kraljestva

Drug velik sektor, ki se ukvarja z varnostjo verig blokov, je civilni jedrski sektor Združenega kraljestva. V resnici mora imeti jedrski sektor popolne varnostne ukrepe, če želi preprečiti vse napade, s katerimi se srečuje vsak dan.

Zato sodelujejo z Guardtimeom, da bi bolje razumeli posledice uporabe tehnologije. Trenutno jim je Guardtime prikazal resnični kibernetski napad na jedrsko elektrarno in kako ga lahko branijo.

Zdi se, da je bil to velik uspeh. Čeprav je Jedrski sektor več kot nestrpen za sodelovanje z verigo blokov, še vedno ne vemo, ali imajo kakšen aktiven projekt ali ne.

 • Danieli

Danieli jemlje varnostno rešitev blockchain iz Naorisa. Če še niste slišali za Danielija, naj vam povem le malo. Danieli je eden največjih dobaviteljev jekla v tej panogi. Ker je Danilei eno od modrih podjetij, je nujno, da dobi zaščito za vse stranke in občutljive podatke.

V svojem trenutnem stanju lahko vsaka posamezna naprava zaposlenih deluje kot pot do njihovega omrežja. Da bi se prepričali, da se ne bodo soočili z resnimi kibernetskimi posledicami, so Naorisa prosili za varnost verige blokov samo za njihove podatkovne strežnike po vsem svetu..

V tej fazi projekt še poteka.

 • Estonsko obrambno ministrstvo

Estonsko obrambno ministrstvo je sklenilo pogodbo za Guardtime o blockchain varnosti. Pravzaprav želijo za vlado razviti naslednjo generacijo Natovega kibernetskega programa. V resnici bo nova zasnova odkrila veliko funkcij, kot so elektronsko bojevanje, obveščevalni podatki, zmogljivosti za izboljšanje misij, kibernetski vrednostni papirji in še veliko več.

Če želite zagotoviti, da je vse na kraju samem, mora imeti popolno kibernetsko varnostno kopijo. In zato za to uporabljajo varnost blockchain.

Če želite izvedeti več o izzivih pri sprejemanju verig blokov, si oglejte naš članek o tem.

Poglavje 6: Končna opomba

Kibernetska varnost je že nekaj časa v neredu. Predvsem takoj po razcvetu zlonamerne programske opreme leta 2016 se številne organizacije vsako leto soočajo z ogromno izgubami samo zaradi kibernetskih kriminalov.

Kot vidite, je blockchain varnost več kot sposobna sama obravnavati vse varnostne grožnje. Ne morem reči, da gre za popolnoma dokazano tehnologijo. Kljub temu, da ocenjujemo, kako delujejo drugi varnostni protokoli, je blockchain daleč dober začetek. Torej, vsekakor je vredno pogledati.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map