Blockchain Implementation Guide: Opolnomočite svoje podjetje

Ta izčrpen članek vas vodi do pravilne implementacije verige blokov za vaša obstoječa ali nova poslovna prizadevanja – z industrijsko primernimi primeri uporabe in dejavniki tveganja, na katere morate biti pozorni.  

Vedno večja potreba po novi tehnologiji, imenovani “Blockchain”, bo povzročila revolucionarne spremembe v našem življenjskem slogu. Ne samo, da navadni ljudje uspevajo vedeti o tem, temveč so številna tehnološko podkovana podjetja že začela vlagati v izvajanje veriženja blokov.

Vendar pa je vidnejša zmeda, ki se skriva na trgu, “Kako bom lahko uporabljala verigo blokov za spodbujanje svojega poslovanja?” Zmeda je povsem pričakovana. Blockchain je še vedno ena izmed novih tem na obzorju, o kateri mnogi ne vedo.

Glede na nedavno raziskavo Gartner iz leta 2018 23% podjetij že izvaja tehnologijo blockchain. Med njimi imajo vodilno vlogo zavarovalnice in finančna industrija. Dodatnih 43% podjetij ga zanima, vendar dejansko niso uvedli nobenega načrta.

Direktorji teh podjetij predstavljajo verigo blokov kot poslovni model, ki ima moč za upravljanje velikih industrij. Vendar so navedli tudi, da je postopek precej zahteven in bo morda zahteval nadaljnjo preiskavo.

Kot rečeno, da bi vam zagotovili verodostojnejši vir za blockchain rešitve, smo pripravili ta vodnik za izvajanje blockchain. Pripnite varnostne pasove, saj bomo pokrili vse, kar boste kdaj potrebovali za ustanovitev lastnega podjetja, ki ga poganja blockchain. Ta priročnik vam bo pomagal tudi pridobiti pošteno predstavo o primeru implementacije verige blokov.

Vpišite se zdaj: Tečaj osnove podjetniških blokov

Kazalo

Poglavje-1: Implementacija verige blokov: kakšni so koraki?

Poglavje 2: Stroški implementacije blockchaina: koliko vas lahko stane?

3. poglavje: 5 zlikovcev, ki bi vam lahko podrli projekt Blockchain

4. poglavje: Sklepne misli

  

Contents

Poglavje-1: Implementacija verige blokov: kakšni so koraki?

Prvi korak: določite in postavite cilje

Prvi korak v našem vodniku za izvajanje blockchaina se začne z določitvijo cilja.

Zberite svoje čete

Če želite, da je ta pobuda uspešna, morate vključiti čim več pomoči. Preprosto povedano, vsakega posameznika iz vašega podjetja je treba združiti z vami. Navdihnite jih za možgansko nevihto in jih pripravite na velik projekt implementacije verige blokov.

Če člani vašega podjetja nimajo aplikacij, ki temeljijo na znanju, jih izobrazite. Ko ste skupaj s svojo ekipo pripravljeni na izid, skličite sestanek in se pogovorite o možnih scenarijih, ki jih lahko uporabite.

V tej fazi ne hitite. Bodi potrpežljiv; vedno vam bo pomagal pri pravilnih odločitvah. Upoštevajte tudi, da nikoli ne sprejemajte iracionalnih odločitev. Cilje si morate postaviti na nekaj, kar lahko dosežete vi in ​​vaša ekipa, ne pa na nekaj, kar vam ni v pomoč.

Zastavite si preprosta vprašanja, na primer, kako vam lahko vaš preprost vodnik za izvajanje blockchaina pomaga izboljšati splošno učinkovitost? In ali lahko s tem dejansko pomagate svojim strankam ali ne.

Z uporabo vseh idej boste lahko določili nekaj osnovnih pravil in pripravili potencialni načrt.

Blockchain Implementation Guide: Dragoceno sredstvo za vaše podjetje

Zdaj, ko so aplikacije blockchain v porastu, jih številna podjetja raziskujejo iz svoje radovednosti. Vendar morajo najprej natančno določiti, kako lahko to novo tehnologijo izkoristijo in jo zagotovijo kot prednost. Svet je zdaj napolnjen z blockchain poslovnimi priložnostmi.

Bistvo je, da morajo podjetja oceniti vse, kar je potrebno za uspešno izvedbo. Cilj, proračun, pravila in roki. Vsak posamezen del je enako pomemben in ga je treba uspešno izvesti.

Po ogledu vsakega vidika lahko ocenite, ali bodo blockchain aplikacije sredstvo ali izguba virov.

Različni primeri uporabe blockchainov, v katere bi morali pogledati

Da bi vam pomagali pri iskanju, katere primere uporabe blockchain pozdravlja vaše podjetje, smo v tem priročniku za implementacijo blockchaina sestavili seznam s prednostmi. Preveri. Prepričan sem, da vam bo všeč.

Bančni sistem

Bančni sistem je po uvedbi veriženja blokov dobil največ zadetkov. So eno od podjetij, ki jim primanjkuje varnosti. Zato aplikacije blockchain z vso svojo bleščečo varnostjo predstavljajo čudovito alternativo bankam. Bančni sistemi so se začeli prilagajati verigi blokov.

Kakršne koli finančne storitve lahko dobijo več natančnosti in varnosti kot že obstoječi sistemi. Če se vaše podjetje ukvarja s finančnimi transakcijami, lahko ta vidik uporabite s pomočjo rešitve blockchain.

Številne banke so se že začele prilagajati novemu poslovanju z verigami blokov in zagotavljanju boljše uporabe verige blokov za svoje stranke. To vam lahko pomaga pri obravnavi mednarodnih transakcij, če je vaše podjetje še vedno v manjšem obsegu.

Poskusite lahko transakcije narediti še hitrejše, da bo več strank lahko uporabljalo vaše storitve.

Dober primer za podjetja, ki izvajajo blockchain, bi bil Ripple, ki podpira banke pri obdelavi mednarodnih plačil.

Kakšne so prednosti?

 • Stroški se zmanjšajo.
 • Časi poravnave so krajši.
 • Izboljšanje kakovosti podatkov.
 • Revizija je zelo enostavna.
 • Vrhunska varnost.

Zavarovanje

Preglednost podatkov je ena bistvenih značilnosti zavarovalnic. Rešitev Blockchain pa lahko zagotovi brezhiben kanal za to. Celoten postopek zavarovanja lahko avtomatizirate z uvedbo pametnih pogodb v sistem.

Pametne pogodbe bodo obdelale celoten zavarovalni zahtevek brez težav. Kako?

No, pametne pogodbe lahko preverijo določena pogodbena pravila in na podlagi tega obdelajo rezultate. Vse, kar morate storiti, je vzpostaviti stike za posameznike, ki iščejo zavarovanje.

To je še ena odlična poslovna priložnost za blockchain.

In če se kaj zgodi in so izpolnjeni vsi pogoji, bo stranka samodejno dobila svoj pošteni del denarja. Najboljše pri tem je, da bo podjetje imelo velike koristi od sistema skupnih baz podatkov. Kot v blockchainu bodo zapisi varni pred vdori in posamezniki lahko dobijo pravična izplačila.

LenderBit je v tem primeru lahko odličen primer za podjetja, ki izvajajo blockchain. Svojim strankam omogoča, da od Messengerja oddajo zavarovalne zahtevke! Torej bi dodajanje tovrstne funkcije v vašem podjetju napadlo več strank.

Kakšne so prednosti?

 • Dobra mera preglednosti.
 • Nizka stopnja zavarovalniških goljufij.
 • Prihrani veliko časa in stroškov.
 • Boljša uporabniška izkušnja.

Več o blockchainu za zavarovanje preberite tukaj.

Skrb za zdravje

Za podjetja, ki želijo primerom uporabe dodati koristi za zdravstveno varstvo, blockchain ponuja tudi številne možnosti. Zdravstvene službe potrebujejo veliko prostora za vodenje evidence in z varnostjo, ker ga ne morejo spremeniti.

Blockchain lahko tovrstne prostore za shranjevanje ponudi s sistemom za avtorizacijo plačil. Razen tega bi lahko zdravstveni sistem učinkovito obdelal poljubno količino zapletenih načinov plačila.

Torej, če to vključite v svoje podjetje, bodo lahko vse vaše stranke enako upravičene. Ponudili jim boste lahko tudi poceni in prihranek časa obdelave zavarovanja. Vaš blockchain se lahko poveže z zavarovanjem in po zagotovitvi določenega zavarovanja bodo lahko pokrili svoje zdravstvene stroške.

MedRec je nekoliko podoben projekt. V bistvu ponuja odličen vir za shranjevanje vseh njihovih podatkov in za reševanje vseh težav uporablja decentraliziran sistem upravljanja vsebin.

Kakšne so prednosti?

 • Zdravniki lahko koristne informacije uporabljajo brez težav.
 • Shranjevanje informacij brez poseganja.
 • Prihrani čas in poveča splošno učinkovitost.

Več o blockchainu za zdravstveno varstvo preberite tukaj.

Nepremičnina

Če ste nepremičninsko podjetje, ki želi vodnik za izvajanje blockchaina, ga lahko uporabite kot enega od primerov uporabe blockchain. Preprosto je; brez trde linije. Danes se nepremičnine polnijo ranljivosti, kot so lažni podatki, nezakoniti nakupi in napake v evidencah.

Ti navadni ljudje ponavadi veliko trpijo, izgubijo lastnino ali denar ali celo pogrešajo dediščino. V tem primeru veriga blokov lahko zagotovi, da nihče ne more spremeniti nobenih informacij o funkcijah, prav tako pa lahko zagotovi pravo mero preglednosti za lastniške pogodbe.

Papirologija po odhodu iz posesti porabi veliko časa. Blockchain omogoča izjemno enostavno in enostavno uporabo. To je še ena odlična poslovna priložnost za blockchain.

Na tej poti že prihaja veliko projektov. Primer podjetij za izvajanje blockchain bi bil velox.RE, ki je v Chicagu. Načrtujejo izvajanje nepremičninskih transakcij, ki temeljijo na verigah blokov, in jim na vsak način omogočijo stroškovno učinkovitost.

Kakšne so prednosti?

 • Zmanjšani stroški.
 • Izboljšana preglednost.
 • Izplačila so avtomatizirana.
 • Brez dejavnosti goljufije.

Več o blockchainu za nepremičnine preberite tukaj.

Digitalna identifikacija

Digitalna identifikacija morda ni nov blok na tem območju, toda blockchain ga zagotovo lahko naredi bolj digitaliziran. Prvič, blockchain lahko postopek popolnoma digitalizira. Drugič, lahko poveča raven varnostnih protokolov in tako prepreči kakršno koli krajo identitete.

Nazadnje se bo s strogim postopkom preverjanja pristnosti na koncu znebil goljufivih dejavnosti. Zapisi o shranjevanju so tudi v tem primeru varni. Na njem že deluje veliko podjetij, ki okoli njega gradijo projekte.

To bi lahko bil odličen primer uporabe zagonskih blokov, ki bi jih sešteli pri izvedbi. Popularno ime ShoCard ponuja ta postopek digitalne identifikacije za vladne storitve. Izkaznico bodo prejeli posamezniki in poslovneži, ki bodo dobili drugačno dovoljenje. ID bo vseboval vse potrebne podatke.

Uporablja se lahko tudi v pametni pogodbi, da ji zagotovi večjo varnost.

Kakšne so prednosti?

 • Dodana zasebnost in varnost.
 • Dober sistem preverjanja.
 • Edinstveni podpisani ID-ji.
 • Brez goljufij.

Več o verigi blokov za digitalno identiteto preberite tukaj.

Kazenskega pregona

Organi pregona se lahko sklicujejo na obdelavo pravnih dokumentov ali zasebne agente ali celo državne uslužbence, kar koli je povezano z zakonodajo. Običajno so centralizirani in zahtevajo upravno oblast nad sistemom.

Rešitev blockchain tukaj lahko uvede nov modelni sistem. Večina sistema kazenskega pregona temelji na vmesnem. In če je vmesni izdelek nekako ogrožen, se sistem pokvari.

Ker pa rešitev blockchain ne vključuje vmesnih proizvodov, lahko zagotovi varnejši kanal za shranjevanje podatkov ali obdelavo določenih transakcijskih stroškov brez kakršnih koli nezakonitih težav. Sodišča bodo lahko dobila večjo preglednost pregona, kriminalnih goljufij pa bi bilo manj.

Razen tega bo tu zagotovo uspelo združiti vse pravne panoge v eno zakonodajo. Odvetniške pisarne, šole, korporacije, ponudniki pravne programske opreme in tehnologija; vse bi se povezalo z enim samim zvezdiščem.

To je še ena odlična poslovna priložnost za blockchain.

Integra Ledger Zdi se, da je eno izmed podjetij za izvajanje blockchain-a, ki zajema podjetja pregona, kjer na enem mestu zavarujejo vso pravno dokumentacijo. Očitno potrebujete pooblastilo za dostop do dokumentov. Je pa odličen primer.

Kakšne so prednosti?

 • Hitre transakcije.
 • Pogodbene projektne ustanove.
 • Pravna registracija in varnost.
 • Inteligentno upravljanje lastnine.
 • Vzdrževanje vse javne dokumentacije in zakonskih pravic.

Internet stvari

Varnostne kmetije IoT lahko uporabljajo to tehnologijo in svojim strankam ponudijo večjo zaščito podatkov. Tako lahko podjetje da boljšo alternativo že obstoječemu protokolu. Decentralizirana tehnološka veriga verig ima pravo moč, da lahko ta oddelek zlahka oskrbi z gorivom.

Vendar pa obstaja en sam vidik, zaradi katerega internet stvari resnično stane. Da, stroški omrežnih zahtev in posodobljenih tehnologij zahtevajo veliko denarja. Integriranje povezave med napravami in njeno nemoteno delovanje bi prav tako zahtevalo veliko soka.

V tem nasprotju je blockchain lahko edina najboljša rešitev. Blockchain že ima varen model, ki lahko temu oddelku zagotovi vse, kar potrebuje, brez dodatnih stroškov. Če bi to uporabili kot primer uporabe, bi dobili več prostora za prihodnjo rast, saj je IoT zdaj eden najhitreje rastočih sektorjev.

Kakšne so prednosti?

 • Večja stopnja varnosti pred spreminjanjem podatkov.
 • Izboljšana interakcija med napravami.
 • Optimizacija interneta stvari.
 • Avtomatizacija pametnih naprav.

Dodatne podrobnosti o blockchainu in IoT izveste tukaj.

Korporativno in javno upravljanje

Uvedba novega sistema glasovanja prek rešitve blockchain je lahko zelo revolucionaren projekt. Sektor upravljanja je eden najbolj onesnaženih. Nacionalna država zahteva sistem, ki se lahko spopade s kakršno koli korupcijo in zagotovi varnejše okolje in poštene volitve.

Z blockchainom bodo ljudje dobili kanal brez posegov, od koder lahko oddajo svoje glasove brez kakršnih koli sprememb. Po drugi strani pa bodo državljani dobili priložnost, da svoje davke plačujejo brez težav.

Povezovanje tega primera uporabe z digitalno identifikacijo bi bilo visoko izhodišče.

Tukaj je mogoče obravnavati vprašanje centralizacije vlade. To je odličen postopek za izboljšanje varnostnih sredstev in transakcij vašega podjetja.

Skupina Bitfury je eno od zagonskih podjetij v tem sektorju. Želeli so pomagati vladi in državljanom, da imajo boljši in pravičnejši volilni postopek, kaj šele druge pravne značilnosti.

Kakšne so prednosti?

 • Brez vpletenosti tretjih oseb.
 • Zmanjšuje korupcijo.
 • Zavaruje zasebnost podatkov.
 • Povečane priložnosti za podjetja.
 • Hitre transakcije.

Več podrobnosti o verigi verig za vlado preberite tukaj.

Izobraževanje

Izobraževalne enote, kot so univerze ali šole, lahko to zelo izkoristijo. Vsako leto te institucije potrebujejo veliko skladišč z boljšimi zaščitnimi sistemi. Vendar večina teh institucij nima globalnega priznanja in preverjanja dobre institucije.

Ta vodnik za izvajanje Blockchaina tukaj vam lahko pomaga zagotoviti njihov obstoj in shraniti vso njihovo dokumentacijo v decentraliziranem omrežju. Če pa je mogoče vse institucije povezati v enem okolju podobnem okolju, bo študent veliko lažje šel v tuje institucije s štipendijami ali prenašal kredite.

Blockcerts je nedvomno eno izmed akademskih podjetij za izvajanje blockchain-a zdaj. Tu lahko preverite njihove poverilnice in nato svoje dokumente naložite v omrežje. Vsak zapis bi bil šifriran in zaščiten pred nedovoljenimi posegi, razen če ga potrebujejo posamezniki.

Kakšne so prednosti?

 • Izboljšan sistem preverjanja.
 • Pri izobraževalnih potrdilih ni dejanj goljufij.
 • Varno shranjevanje podatkov.
 • Enostaven dostop do prejšnjih zapisov z avtentikacijo.

O izobraževanju o blockchainu lahko izveste tukaj.

Najem avtomobila

Najem avtomobila je lahko naporen postopek. Morate iti skozi vrsto načinov, da najamete avto in ga nato vozite. Metoda vključuje preverjanje identitete osebe in nato pregledovanje finančne evidence, da se preveri, ali je upravičena ali ne, ter nato izbiro avtomobila in njegovo obdelavo.

Celoten postopek je tako dolgotrajen. Bilo bi super, če bi tukaj uvedli verigo blokov, da boste zagotovo izbrali, podpisali in vozili avto brez vseh teh težav. Po izteku časovne omejitve pa bi bilo brez težav tudi vrnitev avtomobila in odpoved pogodbe.

Zavarovanje obdelave, če je najeti avto iz kakršnega koli razloga poškodovan ali uničen. Z verigo blokov se lahko vse avtomatizira. To je še ena odlična poslovna priložnost za blockchain.

DocuSign Labs je eno od podjetij, ki ta postopek uporabljajo za poenostavitev lizinškega postopka. Pomislite, če bi vaše podjetje lahko dodalo ta primer uporabe, bi lahko šlo za nov obrat.

Kakšne so prednosti?

 • Najem je preprost.
 • Boljše upravljanje pametnega premoženja.
 • Skrajšan čas zakupa.

Luksuzno blago

Priročnik za izvajanje blockchain lahko vpliva na vsako panogo, pri čemer razdelek o luksuznem blagu ni izjema. Sledenje vsakemu dobremu je lahko eden najboljših načinov, kako strankam zagotoviti pristne izdelke brez strahu pred prevarami.

Ta vrsta vodnika za izvajanje blockchain lahko industriji omogoči, da svojim potrošnikom postanejo zaupanja vreden vir. Preko njega lahko dodamo tudi znatno raven preglednosti. S tem se zmanjšajo tudi nepotrebna plačila zavarovanja.

Everledger je eno od podjetij, ki se ukvarja s tovrstnimi primeri uporabe blockchain. Niso omejeni le na luksuzno blago. Luksuzno blago je ena izmed ponujenih lastnosti mnogih. Potrdijo vsa ta sredstva in nato s sistemom sledenja zagotovijo, da vsaka stranka dobi tisto, kar je plačala tukaj.

Kakšne so prednosti?

 • Omogoča bistveno večjo preglednost in preverjanje pristnosti blaga.
 • Zaščita blaga z večjo vrednostjo.
 • Ustvari središče medsebojnega zaupanja na svetovnem trgu.
 • Zmanjšano tveganje za krajo ali goljufijo.

Razen teh lahko preverite tudi druge sektorje in jih dodate v primerih uporabe –

Upravljanje dobavne verige

 • Lahko shrani in celo spremlja spremembo podatkov.
 • Dokaz za nadaljnjo prodajo in lastništvo.
 • Sledenje nakupnim navadam in na podlagi tega ustvariti tržnico.
 • Dobra raven zaupanja.

Skupna vožnja / prevoz

 • Omrežno vozlišče z vsemi usposobljenimi vozniki.
 • Medsebojna povezava med voznikom in potnikom.
 • Brez omejenih cen ali vozovnice.
 • Popolna preglednost za stranke.

Drugi korak: Razvoj POC

Koncept POC je danes priljubljen med številnimi podjetji. Obstaja več kot 500 podjetij, ki so pripravljena vlagati v dokazilo o konceptu, ki temelji na verigi verig, in izkoristiti vse, kar ponuja.

Koncepti, kot je medsebojna komunikacija med vrstniki ali pametne pogodbe, zdaj zabavajo množico. Nedavno opravljena raziskava podpira našo trditev, več kot 66% voditeljev IT, in direktorji informacijske tehnologije menijo, da bo blockchain naslednja revolucija, ki bo spodbudila digitalni obstoj.

Svet je že na robu popolne digitalizacije in s pomočjo blockchaina želena prihodnost ni tako daleč. Z zanimanjem so že ugotovili, da vlagajo v sistem, 5% ljudi pa misli, da bi za POC porabili več kot 10 milijonov dolarjev.

Če ste eden izmed tehnoloških navdušencev in ste pripravljeni uporabiti to akcijo »vodnik po implementaciji blockchaina«, potem bi verjetno morali začeti poznati osnovno. Na primer, kje začeti postopek, kako zagotoviti uspešen projekt.

Prerežemo vse vrzeli in rečemo, da boste morali vložiti POC v blockchain. Če izraza ne poznate, vam bomo dali kratko definicijo, ki vam bo pomagala pri začetku.

Preberi več: Popoln seznam 50 najboljših podjetij, ki uporabljajo tehnologijo veriženja blokov.

Kaj je vizija POC?

POC bi bil predvsem zastaviti vrsto vprašanj v zvezi s projektom in nato narediti vse, kar je potrebno. Gre za eno vrsto postopka ali strategije razvoja projekta, pri katerem morate ustrezno ugotoviti vse korake.

Nekatera podjetja pa vam lahko pomagajo razviti uspešen POC. Dali vam bodo vse potrebne informacije in nato z vašo vizijo oblikovali glavne korake.

Najbolje bi bilo, da sami razvijete POC s pomočjo svoje ekipe, tako boste dobili točno tisto, kar ste želeli.

Verjetno boste zastavili vrsto vprašanj sebi in svoji ekipi, da ugotovite, kako bo vse postalo na svoje mesto. Nekaj ​​kot –

 • Ali se vaše podjetje v celoti zanaša na zaupanje??
 • Ali bo več oseb nadzorovalo podatke?
 • Ali potrebujete integriteto podatkov?
 • Potrebujete postopek preverjanja?
 • Kakšen dostop potrebujete?
 • Kdo bo ciljni trg? Kako boste pristopili k tej tržni niši?
 • Kakšno platformo uporabiti ali se odločiti za povsem novo?
 • Zasebno, javno ali zvezno? Na kakšno tehnologijo blockchain upate?
 • Kako izmeriti stopnjo uspešnosti POC? Uspeh boste vedeli predvsem s pomočjo ocene končnega projekta. Če lahko namestite novo aplikacijo, lahko celoten koncept POC ocenite kot uspešnega.

Izdelajte svoj lasten dokaz o konceptu Blockchain

Ko dobite idejo, kako lahko oblikujete svoj POC, je čas, da vizijo uresničite. Postopek je precej preprost, vendar če imate v POC veliko zapletenih možnosti, potem lahko traja nekaj mesecev, da izpolnite POC.

Priporočamo vam, naj bo čim krajši in čim preprostejši. Vendar se prepričajte, da so vsi dejavniki pravi.

Po drugi strani pa je le dokaz konceptualnega koraka, če zapravite preveč časa za ta osnutek, za popolno izvedbo bi vam vzelo več časa kot običajno. Prav tako lahko spremenite, če vidite ustrezen obseg za nadaljnje poenostavitev.

Zdaj pa pojdimo na naslednji odsek tega preprostega vodnika za izvajanje Blockchain-a.

Nasveti za razvijanje uspešnega POC

Preprosto, želimo, da ste uspešni v vseh pogledih. Zato smo pripravili teh sedem nasvetov, ki vam bodo pomagali razviti POC brez težav.

Preveri jih!

 1. Osredotočite se na določeno poslovno vprašanje

Če želite, da je vaš blockchain projekt uspešen, se morate osredotočiti na resnične težave, ki jih lahko rešite. Težava, na katero lahko hitro opozorite in pomagate pri reševanju z uporabo verige blokov.

Številni POC se že osredotoča le na zmožnosti tehnologije veriženja blokov. Vendar ne rešujejo pomembnih vprašanj. Morda mislite, da je to zdrava pamet, toda zdi se, da mnogim podjetniškim ekipam to manjka.

Zato morate poskrbeti, da se ne boste tako ujeli v že obstoječe rešitve samo zato, ker boste tudi vi del implementacije verige blokov. Vzemite si nekaj časa in s svojo ekipo razmislite o tem, kako lahko nahranite potenciale blockchaina in mu dodate drugačen vidik.

Vedno se odločite za shemo, ki jo je mogoče posodobiti v prihodnosti, ne pa za nekaj, kar ne zahteva nobenih dodatnih sprememb.

Glavna kritika, s katero se sooča, je pomanjkanje novih težav, ki jih je treba rešiti. To je nekaj, na kar se najbolj pozabi. Vendar pa ga lahko strateško uporabite za napredovanje na trgu.

Ne samo, da dajemo cenejšo rešitev kot drugo, ampak ji dodamo tudi malo vrednosti.

Če odkrijete vrsto težav, vprašajte, koliko jih je resnično vredno rešiti. Kako se lahko vaše stranke zanesejo na vas zaradi te težave?

To je eden od dokazov konceptnih korakov, ki bi jih vsekakor morali upoštevati.

 1. Naredite majhne korake, stranski obseg plazi

Majhni koraki so prava pot. Blockchain lahko spremeni ali ne svet; vendar je še vedno na pozitivni strani. Mogoče lahko vaš projekt povzroči revolucionaren učinek, morda ne. Toda to ne more biti vaš edini poudarek prav, ko prvič iščete priročnik za izvajanje blockchaina.

Blockchain izvedbe zahtevajo veliko sprememb na tej poti, zato se prepričajte, da se ne odločite za bolj bleščeč vnos že na začetku.

Počasi in majhno je idealen način. Samo osredotočite se na majhno rešitev in jo brez težav uresničite. Ne delajte ničesar tveganega, kar bi lahko škodilo vaši organizaciji, če se stvari ne bodo obnesle. Sčasoma boste dobili možnost, da v svoj projekt dodate več funkcij, bodite potrpežljivi do takrat.

Tudi ene stvari si morate strogo zapomniti, izogibati se kakršnemu koli obsegu plazenja. Scope lezenje je lahko ena od tistih nevarnih cest, kjer lahko in sčasoma zamočite stvari. Držite se samo tistih funkcij, ki jih lahko zagotovite, ne pa tudi nečesa, česar ne morete.

Vemo, kako donosno se sliši, ko na enem mestu pomislite na številne funkcije. Ampak naj tega ne ovira uspešen projekt.

 1. Povežite vsa pričakovanja in jih nadzorujte

Vsi člani vaše ekipe so različni ljudje z različnimi mnenji in vizijami. Nekateri člani vaše ekipe morda mislijo, da je začetek nove dobe; drugi morda ne. Normalno je, da imamo ljudi, ki se jim ne zdi dobra strategija.

Tukaj morate temeljito izobraziti pred pripravo osnutka POC. Z ustreznim znanjem bodo lahko razumeli koristi in tveganja vodnika za izvajanje blockchaina.

Ne izogibajte se tistim, ki niso tako navdušeni nad novo izvedbo verige blokov. Komunicirajte z obema ekipama in ju povežite.

Eden od dokazov konceptnih korakov, ki ga nikakor ne smete zamuditi.

Morda imajo tudi različna mnenja o funkcijah blockchain, ki jih lahko dodajo ali ne. Blockchain je še vedno v fazi razvoja in nihče ne more oceniti vseh zmogljivosti. Kot vodja morate skušati zmožnost premostiti z napakami.

Skupaj z njimi, pomagajte jim, da nahranijo celoten projekt. To je drzna poteza, ki je številnim podjetjem primanjkuje in ne bi smeli biti eno izmed njih.

 1. Izdelajte temeljit načrt

Druga ovira, s katero se boste morda soočili, je napačna razlaga izzivov, ki jih boste dobili. Izvajanje blokčeinov ni lahka naloga. Sprva bo imel veliko napak in možnih scenarijev okvar. Tu je seznam 10 ključnih izzivov za implementacijo podjetniškega blockchaina.

Med vsemi drugimi dokazi o konceptualnih korakih je ta najpomembnejši.

Poglobite se v korenine in ugotovite, kakšne napake bi lahko imel vaš načrt. Možganska nevihta o vseh možnih izidih enega koraka. Če ne uspe, si omislite načine, da lahko to spremenite v delujočo funkcijo.

Pogovorite se o očitnih omejitvah in o tem, kako jih lahko premagate pred popolno uvedbo. Če tega ne storite, boste začeli s šibko strategijo, sčasoma pa bo propadla.

Čeprav je še povsem zgodaj, vseeno poskusite odpraviti šibke in močne točke svoje ekipe, da boste ugotovili, kako jih boste premagali. Arhitektura in zasnova protokola sta ključni nalogi. Poiščite napake tudi tukaj in jih nato improvizirajte.

Le tako boste dobili najboljši priročnik za izvajanje blockchaina.

 1. Preizkusite milijonkrat!

Ko končate vse načrte, morate narediti korak, v katerem bi razporedili omrežje, da preizkusite rezultate. Testiranje enkrat ali dvakrat ni nikoli dovolj. Nikoli ne morete napovedati, kako bi lahko bilo v resnici s pravo množico ljudi.

Mislite, kot da ga že uporabljajo milijoni potrošnikov. Preizkusili ga boste morali veliko časa, dokler se ne prepričate, da lahko vaše omrežje prenese obremenitev. Šele takrat boste popolnoma prepričani v svoj POC.

 1. Sodelujte z drugimi pogodbenicami

Izvajanje blokčeinov bo morda zahtevalo več stroškov, kot si mislite. Bolj ko so funkcije zapletene, dražje bodo cene. Poleg tega bo po zagonu možnost upravljanja celotnega omrežja vsak dan zajemala več virov.

Kako vam bo to uspelo, če ste zagon na majhni ravni?

Najboljši odgovor bi bil sodelovanje z drugimi skupinami ali podjetji. Danes je veliko strank, ki so za dober projekt pripravljene zapraviti veliko vsoto. Če imate trdno podlago, vam ne bo vzelo veliko časa, da bi dobili sponzorja.

ICO je lahko način za rešitev problema. Toda vsi ICO ne ugledajo luči sveta, čeprav imajo toliko ponuditi. Zato bo varnostno kopiranje vaše igre z drugimi deležniki dolgoročno imelo pozitiven rezultat.

Preden se odpravite na sodelovanje, obvestite ti dve skupini o možnem scenariju –

Davčna skupina: postopek jih morda ne bo neposredno zahteval, če pa ste davčno podjetje, bi morali poiskati njihovo pomoč. Kolikšen davek boste morali plačati za to, bo odločala predvsem lokacija vašega podjetja. Bodite pripravljeni na to.

Odvetniška skupina: Vse, kar počnete, mora biti zakonito v vaši državi. Še vedno je veliko držav po vsem svetu, kjer so prepovedali blockchain in druge podobne dejavnosti. Preden se lotite načrta, se posvetujte s pravno skupino. Tako boste vedeli, kaj lahko storite, ne da bi kršili zakon.

Pred tem ne želite oblikovati celotnega POC. Kaj se zgodi, če ugotovite, da nekatere funkcije niso zakonite? Takrat bi zapravili veliko denarja in časa.

 1. Pravo število zaposlenih

Mogoče samo razmišljate o implementaciji verige blokov. Glede na to bi morali vsekakor razmisliti o kadrovskem vprašanju.

Imate potrebno število osebja za svojo ekipo? Ali jih potrebujete več ali imajo veščine, kako to izpeljati?

Ne poskakujte celotne sheme izvajanja blockchain z majhno osebjem. Za popoln prototip potrebuje veliko delovne sile.

Če vam primanjkuje, razmislite o zaposlitvi novih ljudi. Za ta uspeh lahko najamete tudi novo usposobljene ljudi, ki so bolj primerni.

Nikoli ne zamudite teh dokazov o konceptualnih korakih.

Tretji korak: izdelava in preizkus

Naš naslednji korak v tem priročniku za izvajanje Blockchain je korak izdelave in preizkusa.

Korak gradnje in preizkusa bi zahteval, da v celotno enačbo dodate nekaj temeljnih delov tehnologije veriženja blokov. Recimo, katere elemente bi morali vsekakor razmisliti o uporabi.

Nujni deli tehnologije Blockchain, ki jih je treba vključiti

 1. Pametne pogodbe

Pametne pogodbe so ena bistvenih značilnosti implantacije verige blokov. Omogočila vam bo, da določite pravila v okviru pogodbe in izvršite postopek samodejnega plačila.

Izvedite funkcijo pametne pogodbe. Te pogodbe vam omogočajo varno in pregledno izmenjavo lastnine, denarja, delnic ali česar koli dragocenega, ne da bi prišlo do vmesnega odstopanja. Sistem za izvajanje blockchain-a brez pametnih pogodb ni več tako donosen.

 1. Tokenizacija

To je še ena od osnovnih potreb protokola za izvajanje blockchaina. Najverjetneje so iskani dejavnik, če želite začeti nov projekt. V nasprotnem primeru lahko že obstoječe uporabite kot sredstvo transakcije. Če ste zagonsko podjetje, boste morda potrebovali žetone. Podjetja na ravni podjetja lahko že uporabljajo obstoječe žetone, če želijo, vendar jim to ni potrebno. Ni potrebe po dodatnih uvedbah.

Zato uvedite nov žeton ali integrirajte že obstoječe žetone. Pomagalo bo tudi poznavanje osnovnih konceptov standardov ERC.

 1. Decentralizirajte shranjevanje

Dandanes je to velika zahteva po sistemih za implantacijo blockchain. Blockchain se trenutno še vedno ukvarja s težavo s shranjevanjem. Če želite v omrežju ustvariti veliko množico, boste potrebovali boljšo pomnilniško enoto.

Najboljši način bi bil, če bi shrambo v oblaku premaknili v decentraliziran sistem. Tako boste uvedli varnejši in boljši sistem za shranjevanje.

 1. Vrsta dovoljenja

Blockchains imajo običajno tri vrste dovoljenj – javno, zasebno in zvezno. Izbrati ga morate zelo previdno. Morda primeri uporabe, s katerimi se boste ukvarjali, zahtevajo zasebno verigo blokov, vendar se odločite za javno. Dolgoročno ne bo koristilo. Najprej se morate naučiti o temeljnih razlikah med javnim in zasebnim blockchainom.

Izberite vrsto, ki najbolj ustreza vašemu blockchain poslu. Toda pravilno se odločite.

 1. Varnost podatkov

Kibernetska varnost bi morala biti vaša prednostna naloga. To je še en pomemben dejavnik implementacije verige blokov. Brez ustreznega varnostnega kanala sistema nikakor ne morete razviti. Vse transakcije in bloki morajo biti varni.

Če bomo vse podatke decentralizirali ali uvedli nov algoritem soglasja, bomo v tem primeru obravnavali morebitne napade DDoS. Vendar pa bo izbira protokola konsenza v tem primeru naredila ogromno.

 1. Nespremenljivost

Nespremenljivost je nekaj, kar se ne more izpolniti z že obstoječimi internetnimi tehnologijami. Zato bi moral biti blockchain sposoben obravnavati to težavo. Blockchain bo v omrežju hranil prave informacije in ljudje bi lahko do njih dostopali s pravilno avtentikacijo.

Tako naj bo vaš sistem nespremenljiv. To bo dodalo še en sloj varnosti in celotno izvajanje blockchaina še bolj decentraliziralo.

Drugi dejavniki, v katere je treba pogledati

Ti drugi dejavniki so nekaj, na kar morate vsekakor pogledati v našem vodniku za izvajanje Blockchain.

Opredelitev najustreznejšega mehanizma soglasja

Prvi vodnik za izvajanje blockchaina je uporabljal mehanizem soglasja Proof of Work. Po tem pa je bilo uvedenih že veliko protokolov soglasja. Vsak od njih se ukvarja z napakami omrežja blockchain.

Mehanizem bi morali izbrati glede na primere uporabe. Če pa imate nadomestno delovno silo, lahko poskusite predstaviti tudi nov protokol.

Rezervne platforme

Nekateri od vas morda ne želijo graditi blockchain omrežja iz odpadkov. Za tiste med vami lahko dobite številne odprtokodne platforme. Vse kar morate storiti je, da izvedete trdo vilico ali mehko vilico in dobili boste svojo osnovno platformo.

Nekatere priljubljene platforme so:

 • Ethereum
 • Tkanina Hyperledger
 • Sklepčnost
 • HydraChain
 • BigChainDB
 • Verižno jedro
 • Domus Tower Blockchain
 • Hyperledger Sawtooth Lake
 • Eris: db
 • Zvezdnik
 • Zasluge
 • Corda
 • Hiperledger Iroha
 • Odprta veriga
 • Večverižna

Razvoj vozlišč

Med razvojem vozlišč morate upoštevati, kako bodo delovala. Bodo javni ali zasebni ali hibridni? Drug dejavnik je, da če bodo delovali v lokalnem sistemu, v oblaku ali celo v obojem.

Na podlagi tega se boste lahko odločili za zahtevane specifikacije strojne opreme.

Razvijanje primerov

Pri oblikovanju nekaterih delov vodnika za implementacijo verige blokov bi morali biti zelo previdni. Kot naprimer –

 • Stresanje rok
 • Upravljanje ključev
 • Blokiraj podpise
 • Atomske izmenjave
 • Ključne oblike
 • Izdajanje sredstev
 • Oblike naslovov
 • Ponovna izdaja sredstev
 • Domače premoženje
 • Dovoljenja
 • Parametri
 • Več podpisov

API-ji

Uporaba kod drugih platform vam lahko ali pa tudi ne da pravih API-jev. Nekateri jo lahko ponudijo, drugi ne. Toda tudi tukaj boste potrebovali nekaj tehničnih pogojev. Kot naprimer –

 • Ustvarjanje ključev
 • Funkcije revizijskega sistema
 • Ustvarjanje naslovov
 • Hesi in digitalni podpisi
 • Shranjevanje podatkov in njihovo pridobivanje
 • Pametni stiki

Uporabniška plošča in skrbniška plošča

Naloga je poenostaviti in enostavno krmariti uporabniško ploščo. Uporabiti boste morali nekatere programske jezike, kot so C #, HTML5, PHP, CSS, Java, Python, JavaScript, Ruby, Solidity itd..

Če načrtujete implementacijo blockchain python, si lahko ogledate ta vodnik o tem, kako zgraditi blockchain v pythonu. Ta vadnica za blockchain vam bo pomagala s številnimi tehničnimi znanji za začetek.

Potrebovali boste tudi zbirke podatkov, kot sta MongoDB ali MySQL, pa tudi FTP in spletne strežnike.

Dodatna področja uporabe

Obstajajo še drugi donosni dejavniki, ki jih lahko vključite v novo izvedbo verige blokov. Zaradi tega bodo vaše omrežje bolj zabavno za običajne stranke.

Drugi dejavniki, ki lahko povečajo vašo prodajo, so –

 • Umetna inteligenca
 • Zabojniki
 • Boti
 • Analiza podatkov
 • Kognitivne storitve
 • Biometrija
 • Strojno učenje

Četrti korak: uvedite in opazujte

Zdaj prihaja zadnja faza, ko boste vedeli, ali je vaš projekt izjemno uspel ali ne. Poglejmo, kaj bi morali storiti tukaj –

Po oddaji v svet ga boste morali temeljito preučiti, da boste vedeli, kako dejansko deluje. Testiranje v ločenem okolju in njegovo drugačno življenje. Vedno obstaja kakšna spremenljivka, na katero morda prej ne boste pomislili, in lahko spremeni rezultat vaše implementacije verige blokov.

2. korak: Sestavite vse napake

Ne bo vsaka funkcija vašega protokola za izvajanje blockchaina delovala 100% popolnoma. Obstajajo lahko tudi drugi dejavniki, ki jih upočasnijo ali jim ne pustijo, da delujejo tako, kot bi morali. Dobiti morate kopijo vseh neuspelih vidikov in jih ustrezno improvizirati. Na voljo boste na veliko načinov, kako ga izboljšati, vendar naj bo preprost.

3. korak: Držite se prvotnega cilja

Ko spreminjate prototip, ne pozabite na prvotni cilj. Lahko se izgubite in lahko shemo popolnoma poškodujete. Prepričajte se, da se vi in ​​vaše podjetje držite tega, kar ste oglaševali, in tistega, kar vaši potrošniki upajo na rešitev. Stvar je jasnega smisla in njegove uporabe, da ga bolje ne spremenimo na pol poti.

4. korak: pravičen izpit

Skupino, ki bi skrbela za stanje omrežja, morajo sestavljati usposobljeni člani. Izberite tiste, ki so bolj dvomljivi in ​​bodo zastavili vprašanje za najmanjšo napako.

Najemite svetovalce z občutkom za cilj in želene rezultate vaše ekipe. Prepričajte se tudi, da vas ekipa premika naprej in vas ne drži tam, kjer ste začeli.

5. korak: Bolje si prizadevajte

Za odpravo vseh težav potrebujete pravo količino truda. Če ste leni ali se bojite, tu ne boste imeli veliko koristi. Hitri in delovni rezultati so vse, kar si potrošniki želijo. Če dobite poročila o kakršnih koli pomanjkljivostih v omrežju, jih brez odlašanja dodelite razvoju.

Ugotovili bodo težavo in jo rešili. Včasih ta vrsta hitrih rezultatov in odzivov naredi kateri koli projekt bolj donosen za potrošnika.

6. korak: Oglašujte

Oglaševanje je ena glavnih kritičnih točk za uspeh katerega koli projekta. Morda ste imeli boljšo implementacijo verige blokov, vendar niste veliko vlagali v tržno politiko. Vaša implementacija verige blokov ne bo prišla v množico, ki si jo zasluži, ali pa bo trajalo dolgo, da doseže želeni odziv.

Vaše trženje mora biti vedno v teku in iskanje novih načinov oglaševanja vašega izdelka. Tako lahko v kratkem času dobite dober odziv.

7. korak: Načrtujte naprej

Zdaj, ko imate delujoč protokol za izvajanje blockchaina, lahko zdaj načrtujete prihodnost. Oglejte si, katere funkcije je treba še nadgraditi ali če lahko prototipu dodate več funkcij. Ko bo vse skupaj delalo na prototipu, bo to stalni izdelek.

Poskusite izboljšati kakovost ali znižati stroške, dodati donosne funkcije.

Poglavje 2: Stroški implementacije blockchaina: koliko vas lahko stane?

Da bi vam lažje pomagali, smo v tem priročniku za izvajanje blockchaina ocenili stroške izvedbe.

Odgovor na to vprašanje je precej zapleten. V celoti je odvisno od podjetja, lastnosti, kakovosti in očitno geografske lege. Če to mislite na nek način, je lahko s toliko že odprtokodnimi platformami popolnoma brezplačno.

Če potrebujete shranjevanje podatkov, lahko preprosto uporabite fork iz že obstoječe platforme. Stroški implementacije verige blokov v tem primeru ne bodo tako veliki. To je enostavno narediti, še posebej z ekipo razvijalcev. Kaj pa se zgodi, če želite zagnati drugo vrsto blockchain omrežja? K temu bomo prišli v kratkem.

Čeprav ste se odcepili od druge platforme, boste morali v enačbo dodati nekaj dodatnih funkcij, kar vas bo stalo. Stroški implementacije verige blokov se gibljejo od elementa do elementa.

Za primer vzemimo pametne pogodbe. Pametne pogodbe so zdaj eden najpomembnejših vidikov implementacije verige blokov. Omrežje brez inteligentne pogodbene funkcije velja za staro šolo in je nekako zastarelo.

Zato se, če nimate ustrezne ekipe, lahko posvetujete z agencijami za razvoj pametnih pogodb, ki vam lahko pomagajo zgraditi kakovostno pogodbeno funkcijo za vaše potrošnike.

Stroški implementacije verige blokov v tem primeru znašajo od 3000 do 10.000 dolarjev. Ker pa kod ni mogoče razveljaviti in jih je mogoče enkrat uporabiti, bo vsak peni, porabljen za kakovost, vreden tega. Za to se boste osredotočili na dobro napisano kodo in varno okolje.

Izvajanje na ravni podjetja

Ni potrebno, da vsako podjetje uvede ICO, da bi dobilo sredstva za projekt. Podjetja na ravni podjetja ne potrebujejo nobenih novih predstavitev žetonov; če jih potrebujejo, lahko uporabljajo že obstoječe žetone v omrežju.

V tem primeru bi potrebovali –

 • Bele knjige: Skupaj približno 1000 USD.
 • Poslovni načrt Blockchain: Potrebovali bi 1500–50.000 USD
 • Spremembe spletnega mesta: Spletno mesto že imate, zato morate le dodati nekaj sprememb. Glede na vaše potrebe vas lahko stane 500–2000 USD.
 • Pametne pogodbe: Potrebujete pametne pogodbe, stanejo vas lahko 3000 dolarjev in znašajo do 30.000 dolarjev.
 • Pravna plačila: Za legalizacijo novega lansiranja bo morda treba od 50.000 do 150.000 USD.
 • Decentralizirano okolje za razvoj aplikacij: Primernejša je za občinstvo za razvijalce in stane lahko 1000 USD.
 • Marketinške kampanje: Trženje nove spremembe vas lahko stane od 1000 do 10.000 dolarjev. Vendar se spreminja glede na zmožnosti in strategijo podjetja.
 • Protokoli proti pranju denarja: Cene se razlikujejo.
 • Dodana raven varnosti: Lahko sega do 10.000 USD.
 • Izboljšanje že obstoječih funkcij: Lahko vam vzame do 20.000 USD

Torej, vidite, da bi za zagon verige blokov na ravni podjetja potrebovali več kot 2 milijona dolarjev. Končne številke pa se lahko razlikujejo glede na vaše potrebe, saj je to le ocena.

Popolnoma nov zagonski projekt

Zdaj pa se pogovorimo o stroških blockchain implementacije novega zagonskega razvoja. Ne samo, da bi morali razviti omrežje Blockchain, ampak boste za prvo uvedbo potrebovali tudi dodatne pristojbine.

 • Bele knjige: To bi lahko skupaj trajalo približno 1000 USD.
 • Poslovni načrt Blockchain: Potrebno bi bilo dodatnih 1500–50.000 USD
 • Žetoni: Uvedba novega žetona in obdelava transakcij bi zahtevala od 10.000 do 50.000 USD
 • Spletna stran: Ustrezno spletno mesto za implementacijo Blockchaina vas bo stalo od 500 do 35.000 USD glede na vaše potrebe.
 • Pametne pogodbe: lahko začnejo od 3000 do 30.000 dolarjev.
 • Pravna plačila: Potrebovali bi od 50.000 do 150.000 USD.
 • Decentralizirano okolje za razvoj aplikacij: Razvijalci imajo radi to funkcijo in vas lahko stane 1000 USD.
 • Marketinške kampanje: Oglaševanje izvedbe blockchaina vas lahko stane od 1000 do 20.000 USD. Vendar se spreminja glede na zmožnosti in strategijo podjetja.
 • Protokoli proti pranju denarja: Cene se razlikujejo.
 • Dodana raven varnosti: Lahko sega do 10.000 USD.

Tako lahko vidite, da lahko zagon novega projekta zahteva veliko denarja. Upoštevajte tudi pristojbine programerjev. Na splošno se lahko giblje od 50.000 do 350.000 dolarjev; lahko pa gre tudi do milijona.

Vendar pa lahko glede na kakovost naložbe dvignete z 10 na 300 milijonov dolarjev, kar bo dovolj za uporabo vodnika za izvajanje blockchaina. Torej, na koncu je vse vredno.

Preberi več: Strategija izvajanja blockchain – okvir podjetja

3. poglavje: 5 zlikovcev, ki bi vam lahko podrli projekt Blockchain

 1. Slabo izvedena funkcionalnost

Slabo delujoče omrežje je morilec katere koli nove tehnologije, še posebej verige blokov. Bitcoin je imel nekaj omejitev, Ethereum ga je poskušal pokriti, vendar ga v nekaterih primerih še vedno primanjkuje.

Če ima vaša izvedba blockchaina precej težav z zmogljivostjo, bi bilo morda nekoliko težko izvesti stranke, da jo uporabijo. Morda jim daste isto funkcijo z enako kakovostjo, vendar po višji ceni.

Ne bi bilo uspešno. Pred odločitvijo in dodajanjem funkcij morate vedno raziskati trg.

Najbolje je uporabiti učinkovito tehnologijo, ki lahko prevzame drugo obstoječe poslovanje z verigami blokov.

 1. Kompleksen uporabniški vmesnik

Z novimi moderiranji postaja aplikacija blockchain vedno bolj zapletena. Zapleten vmesnik bo povzročil pomanjkanje zanimanja kupcev. Zakaj? Preprosto zato, ker ne bi bili vsi uporabniki tehnično podkovani.

Morda obstajajo ljudje, ki so relativno novi v tehnologiji veriženja blokov, zapleten vmesnik pa bi jih le prestrašil. Poskusite pritegniti več ljudi k svojemu projektu, ne obratno.

Prav tako ne navajajte nobenih zapletenih pravil, ki bi jih imeli običajni ljudje dovolj časa za razumevanje.

S preprostim ravnanjem bi tu naredili trik.

 1. Visoki stroški

Včasih stroški postanejo prevelika ovira. Za njegovo delovanje je treba vedno več denarja. Kot smo vam že povedali, lahko zagon novega projekta stane do milijon. Če pa ste le start-up in nimate dovolj denarja za njegovo dokončanje, lahko vedno sodelujete z drugimi podjetji.

Naj vas visoki stroški ne prestrašijo. Mogoče je visoko, vendar se bo splačalo. Najboljši pristop tukaj bo sodelovanje z drugimi strankami, če vam primanjkuje proračuna.

 1. Pomanjkanje rasti

Ljudje si ves čas želijo novih stvari. Vendar ni vsako podjetje z verigami verig sposobno obvladati vse potrebe potrošnikov. To lahko v prihodnosti postane velik problem.

Tehnologija, ki lahko zastare že po nekaj mesecih, ni nekaj, kar bi uporabniki iskali v rešitvi. Vedno si želijo stalne rasti in uvajanja novih stvari. Zato načrtujte svojo prihodnjo rešitev takoj po predstavitvi.

Pridelovanje sistema je tukaj najboljša rešitev.

 1. Omejene funkcije

Vsi zelo pričakujemo katero koli tehnologijo veriženja blokov. Zato bi lahko omejene funkcije, ki že obstajajo, potencialno škodile podjetju. Poskusite dodati več funkcij ali jih vsaj vključiti v načrt.

4. poglavje: Sklepne misli

Upamo, da vam je bil ta vodnik za implementacijo verige blokov koristen. Izvajanje blockchain-a v svetovnem merilu lahko zgolj spremeni način našega življenja zdaj. Ker je vse na decentralizirani platformi, je za nas življenje brez težav. Različni primeri uporabe blockchain ali aplikacije blockchain lahko preoblikujejo usodo človeštva.

Preden začnete izvajati blockchain, morate zajeti vse osnove. Če se udeležite tega brezplačnega tečaja za blockchain v podjetju, boste imeli dober začetek, saj bo tehnologija blockchain razložena preprosteje.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map