Blockchain Consulting Ecosystem: Vse, kar morate vedeti

Številne organizacije danes iščejo svetovalno storitev za blockchain, ki jim bo pomagala skozi celoten cikel sprejemanja blockchain. Vendar pa se zaradi nizke zrelosti tehnologije in precej nejasnega poslovnega donosa večina teh storitev upira dokazom koncepta in strateškim nasvetom.

Ponudniki blockchain svetovanja še vedno pripravljajo popolno strategijo za celotno projektno življenje. Vendar pa morate zagotoviti pomoč najboljših najboljših ponudnikov. To je zato, ker mnogim primanjkuje integritete za obravnavanje težav, procesov ali operativnih vidikov za tovrstne razmestitve.

A brez skrbi, obstajajo tudi izkušeni ponudniki svetovanja v blockchainu, ki hitro rastejo. Poleg tega so se pri mnogih med njimi pridružili posebni strokovnjaki za blockchain, ki jim pomagajo. Zato bomo danes govorili o svetovalnih storitvah blockchain in različnih podjetjih, ki jih ponujajo.

Torej, začnimo!

Contents

1. poglavje: Kakšen je trenutni scenarij na trgu?

Zanimanje za tehnologijo veriženja blokov se je v dveh letih hitro povečalo. Narašča ne samo blockchain, temveč tudi povpraševanje po tehnologijah porazdeljene knjige. Poleg tega lahko veriga blokov skupaj z drugimi decentraliziranimi tehnologijami v celoti preoblikuje številne panoge.

Poleg tega lahko ustvari tudi milijarde dolarjev prihodka in na koncu prihrani denar. Prav tako je ustvarjanje zaupanja v zapleten poslovni ekosistem ena od njegovih prednosti.

Iz tega razloga Gartner napoveduje, da bo industrija do leta 2030 vredna 3 bilijone dolarjev. Torej, pridobitev mesta na tem velikem trgu je še ena glavnih prednostnih nalog mnogih podjetij.

Z verigami blokov, ki kažejo vse te potenciale, številna podjetja na različnih področjih počasi začenjajo eksperimentirati za svoje poslovanje. Preučiti je, ali je tehnologija primerna za njihovo poslovanje ali ne.

Poleg tega jih uporabljajo za vzorčne primere, da se prepričajo, da jim lahko pomaga.

Vendar pa primanjkuje usposobljenih oseb, ki bi lahko razumele osnovno tehnologijo in pomagale pri načrtovanju potencialne poslovne strategije. Ker so redki, je redkih, ki so na voljo, za začetek precej dragi.

Tako je za izpolnitev potreb potrošnikov hitro začelo rasti drugo podjetje – svetovalna storitev Blockchain. Tu večja svetovalna podjetja usposabljajo obsežne svetovalne skupine, da bi lahko pomagala tudi drugim podjetjem.

Poleg tega majhen strokovnjak za blockchain s tehničnim znanjem išče priložnost tudi na novem trgu.

Kaj je v njem za vas?

Ker zdaj množične stranke ponujajo vse te storitve, je najbolje, da v celoti razumete, kakšna je ponudba in zahteve za te blokovne svetovalne seje.

Tako vam bomo pomagali z našim vpogledom na trg in vam pomagali najti svojo potencialno primernost kot ponudnik svetovanja za blockchain.

Poleg tega bomo preučili tudi verjeten in dober vir svetovanja v zvezi z blockchain – podjetja, ki lahko nudijo POC svetovanje in blockchain strategije.

Ne skrbite; o trgu bomo govorili samo s stališča podjetniškega svetovanja. Vse informacije bi torej temeljile na odjemalcih, ki želijo oblikovati, ovrednotiti in izkoristiti možnosti tehnologije.

Kaj morajo podjetja iskati pri svetovalnih podjetjih Blockchain?

Uporabite možnosti svetovanja za blockchain, da raziščete primere uporabe blockchaina in gradite veščine, kjer je to potrebno. Poleg tega morate tveganje omejiti tako, da zagotovite, da bodo vse zainteresirane strani vedele za verjeten izid.

Poleg tega naj bo zaroka majhna, tako da ostane v POC. Poskusite tudi omejiti vse vpletene stroške in sredstva.

Praktično obstaja pet vrst podpore ponudnikov svetovalnih storitev v verigi blokov. Poskusite torej poiskati podporo, ki jo vaše podjetje resnično potrebuje. Ampak kako?

No, lahko uporabite strokovnjaka za svetovanje za veriženje blokov, če želite od ponudnikov tehnoloških storitev dobiti izvrstna tehnična znanja, izzive pri izvedbi, zmogljivosti in poslovni vpliv ter podjetja za svetovanje glede strategij in tveganj.

Nazadnje poskrbite, da boste prevzeli vse pobude blockchain po eno. Tu so ključne faze, kot so vplačila izvršnih direktorjev, temelj znanja, razvoj spretnosti in pilotiranje projekta.

Poleg tega ne pozabite, da so vsi viri precej redki, zato jih popolnoma izkoristite za pravilno vrednost.

Poglavje 2: Blockchain Consulting Market Components

Večina odkupnih organizacij je še vedno v resnično zgodnji fazi eksperimentiranja. V glavnem uporabljajo fazo verjetnih primerov uporabe. Kot rezultat tega svetovalna podjetja za razvoj blockchain večinoma nudijo pomoč v zgodnjih fazah projekta.

Poleg tega so strateška analiza, raziskovanje primerov uporabe in ustvarjanje novih vrst dokazov o konceptu najpomembnejša področja svetovalnih storitev za blockchain..

Zakaj pa to? No, to je zato, ker v zgodnjih fazah ni toliko izziva kot končne faze.

Kakorkoli že, na trgu svetovanja za razvoj blockchain obstaja nekaj fiksnih komponent. Poglejmo, kaj so, kajne?

 • Dejanski trg –

Osnovni trg svetovanja na področju veriženja blokov vključuje tehnologijo in svetovalne storitve, ki so blizu oblikovanju, ocenjevanju, raziskovanju in oblikovanju strategij različnih poslovnih modelov. Poleg tega je cilj vseh storitev videti, kako lahko blockchain poveča več prihodkov ali odpre novo poslovno priložnost. Včasih se posvetujejo tudi o tem, kako lahko podjetje izboljša svoje IT procese.

 • Skupni kupci –

Z novimi trgi prihajajo različne vrste kupcev. V tem primeru vključujejo predvsem vodje IT-jev, poslovneže, vodje ponudnikov ali upravljavcev virov, digitalne inovatorje, inovatorje procesov, izvršne direktorje, CxO-je in še veliko več.

 • Poslovni rezultati –

Ta komponenta je večinoma želeni poslovni rezultat, ki ga želijo običajni kupci. Poleg tega vključujejo nove storitve ali izdelke, moteče poslovne modele, zmanjšanje stroškov, povečanje prihodkov, močno vrednost blagovne znamke in še veliko več.

 • Dejanski rezultati –

To je odvisno od narave blockchain svetovalnih podjetij. Lahko pa vključujejo prihodnjo strategijo, analizo vrzeli, arhitekturo, dokaz koncepta v majhnem obsegu, časovne načrte za izvedbe in še veliko več.

Kako kupci konfigurirajo svoje zahteve

Večina kupcev ima neke zahteve. Običajno uporabljajo različne tehnike ali postopek zamišljanja, da ugotovijo svoje zahteve. Poleg tega podjetja od ponudnikov svetovanja za razvoj blockchain večinoma zahtevajo večino naslednjih funkcij –

 • Sposoben je podpirati prepoznavanje različnih priložnosti blockchain.
 • Ustvarjanje poslovnih primerov v imenu kupcev ali s kupcem.
 • Zagotovite si dobre rezultate z dokazljivimi blockchain dokazili o konceptualnih idejah ali kakršnimi koli blockchain projekti, ki lahko kupcu pomagajo pri primerjavi njihovih zahtev.
 • Sodelujte v kakršnem koli partnerstvu ali celo sodelujte v konzorciju, kjer je glavni poudarek razviti blockchain rešitve.
 • Sposobnost razvijanja uporabnih in jasnih poslovnih načrtov in okvirov, ki tehnologijo veriženja blokov povezujejo s poslovnimi zahtevami in cilji podjetij..
 • Imajo široko moč na različnih področjih, kot so analiza poslovnih modelov, kriptografija, porazdeljeno računalništvo, vedenjska ekonomija in teorija iger.
 • Popolno razumevanje, kako deluje poslovanje kupca v podjetju in kako lahko rešitev blockchain resnično spodbuja koristi.

Kako ponudniki resnično izvajajo?

Običajno podjetja za svetovanje pri blockchainu plačila v glavnem sprejmejo v skladu s projektom glede na potreben čas in material. To pomeni, da večji kot bodo materiali, ki jih bodo potrebovali kupci, večje bo plačilo.

Kot lahko vidite, v resnici ne morete pričakovati fiksnih cen, saj se vsako povpraševanje podjetja med seboj razlikuje.

Poleg tega lahko potrebni materiali vključujejo integracijo, poslovne primere, časovni načrt, strategijo, zamisel, oblikovanje POC in še veliko več. Druge storitve bi lahko vključevale nekakšno skupno partnerstvo z blockchain zagoni, prodajalci ali ponudniki IOT.

Običajno te svetovalne družbe za blockchain ponujajo svoje svetovalne storitve v dveh kategorijah. Prvič, ponujajo idejni proces razvoja rešitve blockchain, drugič pa ponujajo razumevanje ene ali več tehnologij skupaj z drugimi razlagami poslovnega modela.

Torej, če želite le boljše razumevanje različnih vzorčnih shem v povezavi s poslovnimi izkušnjami, potem lahko uporabite drugo vrsto svetovanja pri blockchainu. V resnici, če se posvetujete s blockchain, ne pomeni samo, da ste za svoje podjetje dolžni pridobiti POC ali načrt poti.

Tudi za izobraževalne namene ali za boljše razumevanje lahko poiščete svetovalne storitve za blockchain.

Ponavadi so POC, razviti v okviru teh svetovalnih podjetij za blockchain, majhni. To pomeni, da bi poskušal teoretično dokazati poslovno in tehnično izvedljivost kakršnih koli primerov uporabe blockchaina, ki jih morda želite.

Vendar pa ga mnogi odnesejo tudi na prototip. Toda šele po POC je bil velik uspeh.

3. poglavje: Blockchain Consulting Bloom: kaj morate imeti v mislih

Zdaj bom govoril o različnih premikih na področju svetovanja na področju veriženja blokov in kakšen je trenutni scenarij trenutno. Poleg tega bom govoril tudi o tem, kakšen bi lahko bil prihodnji scenarij. Najbolje je vedeti, v kakšnem stanju je blockchain svetovalno podjetje, preden skočite vanj.

V začetnih fazah, ko boste izvedeli, kako blockchain lahko resnično pomaga vašemu podjetju, bi morali začeti razvijati POC. V poznejših fazah pa se LAHKO soočite s tehničnimi težavami.

Oglejte si, kako poudarjam besedo “MOGO?”

To je zato, ker je scenarij popolnoma odvisen od vaše izbire svetovalnih podjetij za blockchain in kakšne zahteve imate.

V resnici mnogi mislijo, da bi pomanjkanje razširljivosti ali naraščajoča zapletenost lahko povzročila nekaj težav. Vendar pa je na trgu že zdaj veliko tehnologij veriženja blokov, ki lahko rastejo, ko mreža raste.

Toda zaradi prejšnje tehnologije generiranja blockchain, mnoge organizacije še vedno niso zainteresirane za vlaganje v svetovalna podjetja za tehnologijo blockchain.

Torej, Blockchain nima težav?

Če povem odkrito, obstaja nekaj izzivov pri sprejemanju blockchainov, zato ima blockchain težave. Ni pa tako presenetljivo, kot si morda mislite. No, vzdrževanje in standardi se lahko zdijo ovira na vaši poti. Toda tu nastopijo svetovalne rešitve za blockchain.

V resnici bi vam svetovalna podjetja pomagala razumeti, kaj je s trenutnimi tehnologijami veriženja blokov na trgu primernejše za vaše podjetje. To je zato, ker se tehnologija razvija in lahko pride do možnih sprememb.

Če pa počakate na posodobljeno tehnologijo na trgu, obstaja verjetnost, da si leta 2030 ne boste mogli zagotoviti mesta na trgu, vrednem 3 bilijonov dolarjev.

Če v resnici že začnete, lahko vedno dodate več funkcij ali nadgradite na boljše možnosti. Če pa ne boste sodelovali v celoti, boste morda omejili povečanje prihodkov, če boste v prihodnosti uporabljali rešitve blockchain. Tu je osnovni uvod v značilnosti tehnologije veriženja blokov.

Zato bom orisal vse možne faze svetovanja na področju veriženja blokov in vas obvestil, kakšne spremembe bi lahko imel v prihodnosti. Poleg tega bi vam prav tako pomagal bolje razumeti izjemno svetovanje o tehnologiji blockchain.

Katere so tipične faze svetovanja v zvezi z blockchainom?

Običajno obstajajo tri različne faze, ki jih boste opazili na trgu svetovanja za blockchain. To so –

Podaljšanje –

Ker večina podjetij še vedno išče strateške nasvete in pristope za blockchain rešitve, ni presenetljivo, da v tej niši prevladujejo tudi velika svetovalna podjetja. Poleg tega tudi svetovni ponudniki tehnoloških storitev prevladujejo na novem rastočem trgu.

Po drugi strani pa se zaradi zahtev pridružujejo tudi majhna ali nova svetovalna zagonska podjetja, ki jim ni treba predložiti dokazila o konceptu ali obravnavati drugih operativnih vprašanj.

V resnici se je veliko razvijalcev, ki imajo praktične izkušnje s tehnologijo veriženja blokov, okrepilo in ustanovilo svoje lastne specializirane svetovalne enote za veriženje blokov. Toda zakaj je toliko svetovalnih podjetij za razvoj blockchain-a?

No, ker je večina povpraševanja po blockchain rešitvi samo za zgodnje faze, zelo malo strategij dejansko preide na naslednjo stopnjo zaradi zapletenosti tehnologije.

Tako se bo stopnja razširitve na trgu nadaljevala vsaj do leta 2021. Vendar pazite, da se odločite le za tiste, ki prinesejo kakršne koli rezultate. V resnici vas bo večina motivirala, da zapravite denar, vendar vam končni rezultat ne bo dovolj.

Zato vedno vzemite tiste, ki ponujajo stroškovno največjo vrednost. Ni treba posebej poudarjati, da bodo na trgu prevladovale priljubljene.

Preverjanje –

Blockchain tehnologija zori iz dneva v dan in čeprav podjetja zdaj želijo le svetovalne storitve za zgodnje sprejemanje, se bo scenarij kmalu spremenil. Tako bodo podjetja z novimi spremembami želela preiti na popolno izvedbo ali pilotiranje različnih POC.

Torej, v tem trenutku bi morali blockchain pobude obravnavati integracije, spremembe procesov, zasebnost, varnost in skladnost s kakršnimi koli projekti. Poleg tega morajo na svoje nove rešitve blockchain vključiti tudi vse svoje zainteresirane strani.

Po Gartnerjevih besedah ​​bi se število priljubljenih platform drastično zmanjšalo. Ne samo, da bi bilo le nekaj podjetij, ki bi svetovala za blockchain, ampak da bi si podjetja želela pridobiti samo tehnološko varnostno kopijo le nekaj podjetij.

V tem primeru bi veliko svetovalcev za majhne verige blokov občutilo pritisk predvsem pri zagotavljanju prizadevanj ali veščin, potrebnih za zagon projekta. Poleg tega, ker se še vedno razvija, nekatere spretnosti tehnologije morda tudi ne bodo veljavne.

Torej, v prihodnosti najmanjša podjetja za svetovanje pri razvoju verig blokov ne bi obstajala ali se združila z drugimi podjetji, da bi ponudila celoten paket.

Tako bi do leta 2026 prenehala obstajati le ustrezna ali kakovostna svetovalna podjetja za tehnologijo blockchain.

Napredek –

Po Gartnerjevem mnenju bi se morala tržna vrednost verige blokov hitro povečevati od leta 2025. Torej lahko mirno rečemo, da bo to leto, ko bi povpraševanje po svetovalnih enotah še bolj naraslo. Do zdaj majhna podjetja ali podjetja, ki ne morejo v celoti podpirati vseh zahtev podjetja, ne bi poslovala.

Preostali pa bi doživeli izjemno rast – ne samo v svojem poslu, ampak tudi v tehnoloških vidikih. S temi dolgoletnimi izkušnjami boste dobili večjo vrednost za svoj porabljeni denar.

Mogoče pa obstajajo stranke, ki želijo vstopiti v novi poslovni spekter. Toda ne vemo, kako bi se lahko izkazale. Kakor koli že, tudi če bi svetovalni trg zacvel po nekaj letih, bi podjetja, ki so se vključila v blockchain rešitve, močno povečala svoje prihodke..

Torej je varno začeti jemati nasvete obstoječih svetovalnih podjetij za tehnologijo blockchain; celo za zgodnjo fazo posvojitve.

Zdaj je čas, da preidemo na to, katere vrste ponudnikov blockchain svetovanja obstajajo na trgu. Torej, pojdimo na naslednji segment.

Poglavje 4: Različne vrste ponudnikov blockchain svetovanja na trgu

Trenutno je trg svetovalnih podjetij za veriženje verig blokov še vedno v začetni fazi. Vendar se ti razvijajo precej hitro, saj se večina ponudnikov uči iz vsakega posla in še bolj izpopolni svoje znanje.

Ker je tržnica v resnici donosna, obstajajo številna podjetja, ki zdaj ponujajo svetovanje na področju veriženja blokov. To je predvsem zato, ker so trenutno ovire za vstop precej nizke, večina pa le za začetne faze.

Trenutno imamo štiri različne vrste svetovalcev za tehnologijo blockchain. Poglej!

Strokovnjaki za blockchain

Ker se zahteve kopičijo, narašča tudi potreba po več tehničnem znanju s spretnostmi veriženja blokov. Kot rezultat tega mnogi svetovalci za blockchain, ki imajo v tej niši veliko izkušenj, ustanavljajo svoja lastna svetovalna podjetja za blockchain.

Ker pa so mnogi med njimi samo startupi, so običajno majhnega obsega. Imajo pa odlične sposobnosti tehničnega razvoja. Poleg tega imajo ta podjetja tudi veliko izkušenj in imajo med zaposlenim večinoma nadarjene in pronicljive ljudi.

V resnici pogosto ponujajo bolj kakovostne rešitve kot večina drugih vrst svetovalnih podjetij na področju veriženja blokov.

Podjetja za poslovno svetovanje

Številna podjetja za poslovno svetovanje so v tehnologiji blockchain videla priložnost za dolgoročno poslovanje. Zato so ustanovili velike blockchain centre z več premium funkcijami. V prvi fazi so se želeli osredotočiti le na strateško svetovanje.

Prav tako so želeli te nasvete ponuditi samo izvršnim članom. Zdaj pa se mnogi med njimi širijo in zagotavljajo kakršno koli tehnično podporo za POC. Poleg tega se je veliko teh projektov pogosto razširilo na projekte, ki so v proizvodnji.

Torej, lahko vam ta svetovalna podjetja za tehnologijo veriženja blokov resnično ponudijo dodatno prednost uspešne rešitve POC.

TSP-ji ali ponudniki tehnoloških storitev

Običajno so tovrstni svetovalci tisti, ki so hitro opozorili na blockchain. V resnici so ta svetovalna podjetja v blockchainu videla veliko priložnost v blockchainu in izkoristila to, da bi prinesla več prihodkov.

No, pravzaprav se niso zmotili. Poleg tega jim je tehnično razumevanje verige blokov omogočilo popoln zagon na trgu svetovanja za verigo blokov. Poleg tega njihove izkušnje s podjetji prav tako predstavljajo odlično kakovost.

Da, ponujajo tudi svetovanje. Vendar so ponavadi nekoliko bolj v fazi POC. Ponudili pa bodo tudi strategije, ki vam bodo pomagale najti popolne primere uporabe tudi za vaše podjetje.

Kakor koli že, dobili boste tudi druge funkcije, kot je poskus reševanja tipičnih težav z omejitvami blokov.

Blockchain svetovalne platforme

Povpraševanje po tehničnih veščinah in razumevanju odpira nova vrata za platforme baze znanja. V tem primeru številne platforme ponujajo veliko donosnih informacij o vsem, kar je povezano z verigo blokov.

V resnici bi se ta podjetja lahko začela kot informacijski portal blockchain na internetu. Ker pa večino teh podpirajo tehnološki strokovnjaki, lahko ponudijo najboljše informacije o kateri koli temi.

Ker ima večina podjetij omejeno ali nič znanja o blockchain ekosistemu, bi lahko uporabila te portale, da bi si ogledala jedro. Poleg tega, ker te svetovalne platforme globoko razumejo, pogosto ponujajo storitve svetovanja na področju veriženja blokov.

Torej se kot svetovalno podjetje za blockchain hitro pojavljajo tudi na trgu, ker imajo vrednost za porabljeni denar.

5. poglavje: Kaj ponujajo svetovalne družbe Blockchain?

Običajno bi se zahteve podjetij od industrije do panoge zelo razlikovale. Ne trdim, da so na trgu trenutno na voljo vse potrebe. Vendar se mnogi med njimi pojavljajo ali potrebujejo več zorenja.

blockchain svetovanje

Običajno je razvrščen na 5 ločenih področij. Opisal bom vsakega od njih, da se prepričam, da veste, kakšne storitve potrebujete. Poleg tega bi vam tudi pomagalo razumeti, ali so vaše potrebe na trgu dovolj zrele.

Torej, začnimo!

1. Strategije kuriranja

To je faza izvedbe, kjer se običajno katera koli organizacija obrne na svetovalna podjetja za razvoj blockchain-a za rešitve. Predvsem tukaj želijo podjetja vedeti več o tem, kako bi njihovo podjetje prevzelo zadetek, saj blockchain moti vsako panogo.

V resnici mnogi ponudniki svetovanja v blockchainu ponujajo štiri vrste storitev –

 • Analiza vpliva: Tu bi svetovalna podjetja za blockchain analizirala vpliv blockchaina na določeno organizacijo.
 • Možne poslovne taktike: Svetovalci za veriženje blokov bi pripravili možne poslovne taktike za obvladovanje učinka.
 • Prihodnji načrti: Tu bi svetovalna podjetja za razvoj verig blokov predstavila možen načrt, po katerem bi organizacija sledila.
 • Delavnica idej: Številna svetovalna podjetja ponujajo delavnice, ki jim omogočajo neposredna predavanja o tem, kako lahko blockchain vpliva in kako se spopadajo z motečimi rešitvami.

2. Poslovne rešitve

Ko podjetje naredi, da gre z blockchainom naprej, bo poiskalo pomoč pri svetovalnih agencijah za blockchain. V tem delu svetovalna podjetja za veriženje blokov večinoma ponujajo primere možne uporabe posebej za to podjetje.

Poleg tega bi opisali tudi, kako jih lahko stanejo primeri ali zahteve za naložbe. Kako pa boste vedeli, katera je primerna za vas in katera ne? No, tukaj večina ponudnikov blockchain svetovanja večinoma uporablja svoje znanje v panogah, da bi ugotovila možne rešitve za vas.

Poleg tega so tako ponudniki tehnoloških storitev kot podjetja za poslovno svetovanje strokovnjaki v tej niši. In vse je posledica njihovih prejšnjih izkušenj z ogromnimi izkušnjami.

Vendar pa lahko tudi v tem primeru strokovnjak za blockchain ponudi poglobljeno rešitev.

 • Poravnava zainteresiranih strani: Tu bi ponudnik blockchain svetoval z zainteresiranimi stranmi in opisal, kako bi to vplivalo nanje in kakšna bi bila možna rešitev.
 • Postopek oblikovanja: Ne samo, da bodo zainteresirane strani uskladili, temveč bodo dali tudi tehnični pogled na postopek oblikovanja.
 • Analiziranje zahtev: Druga velika težava so zahteve. Torej, podjetja za svetovanje v zvezi z verigami blokov bi jih še analizirala in razdelila potrebe.
 • Prepoznavanje primerov uporabe: No, vsako podjetje ne potrebuje enakih primerov uporabe. Zato bo svetovalna skupina za blockchain tudi opredelila možne primere uporabe.
 • Razvijanje poslovnih primerov: Ko bi ugotovili primere uporabe, bi ponudili, da razvijejo poslovne primere okoli teh primerov uporabe.

3. Tehnološke ponudbe

Običajno bi pri teh vrstah storitev potrebovali pomoč pri svetovanju s blockchain, ki zagotavlja arhitekture, API-je, ogrodja in druge tehnične varnostne kopije. To je zato, ker samo ta svetovalna podjetja lahko projekt resnično dvignejo na nivo POC.

V resnici podjetja za svetovanje o blokovnih verigah ne ponujajo samo lastnega stika s POC, ampak imajo tudi širšo povezavo. Zato boste videli, da je veliko teh povezanih s podjetji blockchain podjetja ali zagonskimi podjetji, ki ponujajo najboljše od najboljših izdelkov..

Torej ne dobivate samo kakršne koli tehnične pomoči za POC, ampak jo dobite pri najboljših najboljših podjetjih na trgu.

Tako ponudniki tehnoloških storitev kot podjetja za poslovno svetovanje so strokovnjaki v tej niši. Toda strokovnjak za blockchain je osebno delal na prejšnjih blockchain omrežjih, zato ponujajo tudi veliko podporo.

 • Tehnološka strategija: Ker so te ponudbe za naslednjo fazo, je običajno dobiti tehnološko strategijo, na primer kateri okviri so najboljši ali kakšno blockchain podjetje ponuja večjo vrednost.
 • Izvedbeni okviri: Po tem se začne postopek izvajanja okvirov. V resnici gre večinoma za zelo omejen dizajn.
 • Vnaprej izdelane rešitve: V večini primerov, ker imajo svetovalne družbe za blockchain predhodne izkušnje, morda že imajo rešitev, ki jo potrebujete. Na primer, morda je podobna panoga želela rešitev, ki je blizu vašega podjetja. V tem primeru imajo svetovalna podjetja že vnaprej izdelano rešitev.
 • Referenčna arhitektura: Včasih lahko sledijo referenčni arhitekturi, vendar naredijo nekaj notranjih sprememb, da bolje ustrezajo vašim zahtevam.
 • Razvoj POC: No, to je glavna ponudba in glede tega najbolj priljubljena. Ko vsako podjetje vidi, kako jim blockchain vrednost prinaša, želijo razviti POC, da ga preizkusijo.
 • Ponudba API-jev: Za popolno funkcionalnost poslovnih primerov potrebujete API-je. Torej, tudi podjetniška podjetja to ponujajo.

4. Obvladovanje tveganj

V resnici, ne glede na to, kako daleč je prišla tehnologija blockchain, je treba še veliko stvari spremeniti. Poleg tega so zaradi nezrelosti omrežnega sistema številna svetovalna podjetja omejena na ponudbo le na gradnjo POC.

Vendar so potrebe po raziskovanju tveganj in varnostnih vrzeli okoli njih zelo potrebne. Danes ga preučuje le peščica ponudnikov TSP-jev in svetovalnih podjetij za veriženje blokov. Če se rešitev blockchain v resnici sooča s kakršnimi koli napakami pri testiranju, rešitev ponuja le peščica.

Poleg tega je na seznamu upravljanja tveganj tudi ponudba davčnega načrtovanja, revizije ali ICO. Ker morajo podjetja vedeti, s katerimi težavami se bodo morda morala soočiti.

Tovrstne ponudbe še vedno rastejo in upamo, da jih bomo v prihodnosti videli še več.

 • Analiza tveganja:

Sprva bi analizirali tveganja, povezana s poslovnimi procesi. V resnici nobeno podjetje ne sme skočiti v nobeno rešitev verige blokov, ne da bi v celoti razumelo dejavnike tveganja.

 • Pravni pogoji:

Z vsako izvedbo je z njo povezanih nekaj pravnih izrazov. Tako bi svetovalna podjetja za blockchain ponudila tudi pravna svetovanja glede rešitve.

 • Struktura upravljanja:

No, najpomembnejše vprašanje je struktura upravljanja. Vsak blockchain nima enake strukture upravljanja. Poleg tega podjetja ne morejo ponuditi javnega omrežja, do katerega lahko dostopa kdor koli. Zato je zelo pomembno navesti, kakšno upravljanje bi moralo imeti in kakšne meritve tveganja bi morali izvesti.

 • Zasebnost podatkov:

To je eno največjih tveganj in številna svetovalna podjetja te storitve ne morejo ponuditi. Po drugi strani pa peščica podjetij začenja to bolj preučevati.

 • Upravljanje tveganj s strani tretjih oseb:

Ker je obvladovanje tveganj nastajajoča blockchain storitev, zato številna podjetja ponujajo upravljanje tveganj s strani tretjih oseb za podjetja, ki jih potrebujejo. Bolje kot nič, kajne?

 • Skladnost s predpisi:

Vsa svetovalna podjetja za blockchain, ki se ukvarjajo s sektorji upravljanja s tveganji, ponavadi ponujajo skladnost s predpisi. Poleg tega skrbi, da je vse na mestu.

 • Gojenje digitalnega zaupanja:

Želite uvesti rešitev blockchain, a bi se tudi vaši potrošniki počutili enako? No, v mnogih primerih morda ne. Vendar pa lahko svetovalna podjetja za blockchain to rešijo. Tako bodo znotraj svojih strank gojili digitalno zaupanje, potrebno za vašo rešitev.

5. Proces integracije

No, to so ponudbe, ki so trenutno v fazi razvoja. V tej niši svetovalna podjetja za blockchain pokrivajo integracijo rešitve blockchain v obstoječi omrežni sistem. Vendar je ta postopek precej težaven, saj bi morali popolnoma spremeniti notranje mreženje katere koli organizacije.

Drugo vprašanje je, da mnogi raziskujejo verigo blokov, vendar jih le redki odpeljejo na integracijo. V resnici integracija ni nekaj, kar je všeč večini podjetij, čeprav jih bo to močno spodbudilo.

Lahko pa domnevam, da bi bila ta ponudba v prihodnosti najbolj zahtevana. Tako bi svetovalna podjetja za veriženje blokov ponudila spremembo starejših omrežij ali oblikovanje poti, da par skupaj oblikuje omrežja.

Tako bi za to potrebovali API-je, ogrodja. Pričakujem, da bodo tu zagotovo prevzeli TSP-ji, saj imajo tukaj že veliko tehnološkega ozadja. Poleg tega podjetja za poslovno svetovanje ne bi močno zaostajala.

 • Obnovitev po nesreči:

No, nikoli ne veste, kdaj se vaša rešitev lahko pokvari. V resnici je omrežje verig blokov precej zapleteno in preproste vrzeli bi lahko povzročile katastrofo. Vendar bi morali imeti varnostno kopijo, če pride do kakršne koli neželene težave.

 • Stalno poslovanje:

Blockchain svetovalna podjetja bi vam morala ponuditi rešitve, da nadaljujete s svojo tehnologijo blockchain. Vsekakor nočete, da se vam zatikajo enaki primeri uporabe, kot čas mineva. Tako bi morali izboljšati ali povečati funkcije, da boste izstopali na trgu.

 • Zaščita podatkov:

No, malo podjetij za svetovanje v blockchainu to zdaj ponuja. Tu bi dobili dodatno plast zaščite za svojo rešitev.

 • Integracija s starejšimi sistemi:

Ker zamenjava starejšega omrežnega sistema podjetij zahteva ogromno časa, je najbolje, da se integrirate z obstoječimi omrežji, kot da ga popolnoma nadomestite. Vendar ta ponudba v številnih podjetjih še vedno ni na voljo.

 • Sprememba poslovnih procesov:

Številna svetovalna podjetja za blockchain ponujajo storitve za spreminjanje običajnih poslovnih procesov, da se bolje prilagodijo novim spremembam.

 • Upravljanje v oblaku:

Ker bi bila omrežja v oblaku, predstavlja resno grožnjo. Potreba po upravljanju v oblaku je torej potrebna in številna svetovalna podjetja jo začenjajo ponujati.

 • Podatkovni standardi:

Uporaba podatkovnih standardov je nujna, ker jo je treba uskladiti s stabilnimi omrežji verig blokov na trgu.

6. poglavje: Blockchain svetovalna podjetja

Zdaj bom govoril o blockchain svetovalnih podjetjih na trgu. Upajmo, da vam bodo zagotovo pomagali izbrati najboljšega glede na vaše potrebe. Ločil sem jih glede na različne vrste. Vendar sem jih naključno izbral, saj je zdaj na trgu toliko svetovalnih podjetij.

Beri naprej!

Blockchain Strategist –

 • ConsenSys

Najprej začnimo s ConsenSys. ConsenSys ne ponuja le nasvetov, ko gre za svetovanje na področju veriženja blokov. Trenutno ponujajo veliko donosnih blokchain svetovalnih storitev –

Zamisel verige blokov, oblikovanje, analiza in ocena poslovnega modela, arhitektura rešitve, tehnološka strategija, implementacija, uvajanje, analitika, operacije in ocena donosnosti naložbe.

Poleg tega so dobro znani po svojem številu izdelkov, značilnih za blockchain – Infura, Tartufi, uPort in drugi. Da ne omenjam, da so neposredno povezani s podjetjem Ethereum. V resnici imajo že 30 izvedenih blockchain izdelkov in 100 opravljenih projektov.

 • Fintricity

Fintricity je še eno svetovalno podjetje za blockchain, ki se osredotoča na podjetniške rešitve za blockchain svetovanje. Poleg tega sodeluje z vodji delavnic s pomočjo delavnic, da jim pomaga ugotoviti motnje in druge s tem povezane vidike.

Poleg tega bi s svojim lastnim okvirom prikazal, kako decentraliziran sistem v resnici deluje. Poleg tega boste dobili strategijo na visoki ravni, primere uporabe in izvedbe POC.

Trenutno ponuja samo odprtokodne tehnologije veriženja blokov, kot so Hyperledger, Ethereum itd.

 • Verižniki

No, to svetovalno podjetje za blockchain ima zelo poseben pristop za blockchain. V glavnem vzamejo stranke, ki že vedo o verigi blokov in želijo preveč neposredno uporabiti primere. Ponujajo tudi sisteme, pripravljene na proizvodnjo.

Vendar se ne vključujejo v kakršne koli izvedbe POC. Če pa je katero koli podjetje pripravljeno vlagati dolgoročno, se bo vključilo v POC. Poleg tega ponujajo ozaveščenost vodstva, vendar večinoma zajema napredne smernice, na primer, katera tehnologija bi bila primerna ali kakšni bi bili viri.

 • BCS tehnologija

BCS ponuja svetovanje pri blockchainu. S pomočjo hčerinske družbe blockchain Bloxian pa lahko zdaj ponujajo tudi izvedbene storitve. S pomočjo tega svetovalnega podjetja za blockchain bi vsako podjetje dobilo vpogled v najprimernejšo tehnologijo blockchain in kako bi moralo obvladovati spremembe. Poleg tega bi ponudili tudi preizkus izvedljivosti, ko se določi določena rešitev.

Razvoj omrežja ali izvajanje decentralizirane aplikacije je prav tako druga značilnost tega svetovalnega podjetja za veriženje blokov.

Tako zdaj bolj ali manj ponujajo skoraj vse vrste svetovalnih storitev.

 • Blockchain Zoo

Zaroke z Blockchain Zoo bi se začele z dvodnevno delavnico, kjer bi pomagali vodjem odkriti potenciale. V resnici bo preučil poslovno preobrazbo verige blokov, opredelil področja, kjer je veriga blokov lahko dragocena, in ponudil najboljše rešitve primerov.

V naslednjih fazah bodo zajemali spreminjanje blockchain rešitev v tehnične dokumente. Vsako podjetje ga bo lahko samostojno uvedlo ali pa dobilo pomoč tudi pri podjetju. V primeru izvedb POC lahko podjetje uporabi svoj lastni okvir ali pa uporabi drug okvir, s katerim je stranka zadovoljna.

 • Synechron

To je eno izmed blockchain svetovalnih podjetij, ki sprejema stranke na bančnem ali kapitalskem trgu. Vendar pa boste s tem dobili tudi poslovne storitve in tehnološko podporo. Tu se bo pristop začel z oceno verjetnih primerov uporabe in njihovo prilagoditvijo. Poleg tega bi opisali tudi načrt, po katerem bo vaše podjetje sledilo.

Poleg tega, če ga želite dvigniti na raven POC, bi ga tudi pokrili. Poleg tega imajo tudi tehnološko ozadje, ki presega POC.

 • Uporabljeni blokchain

Applied Blockchain se ne bo začel s sporočilom, da je blockchain potreben. Svetovalno podjetje za blockchain bo začelo s preverjanjem, ali lahko tehnologija doda kakršno koli vrednost za vaše podjetje.

Če ne, vas bo usmeril k možnim alternativnim tehnologijam. Torej, če bi analizirali in prišli do verjetnih vrednostnih točk, bi se nato premaknili v naslednjo fazo. Če ugotovijo primer uporabe, lahko od njihovega načrtovanja do načrtovanja do izvedbe.

Blockchain svetovalna podjetja (podjetja za poslovno svetovanje) –

 • Naglas

Začnimo z Accenture. Z naglasom, dobili boste vpogled v jedro blockchains. Ne samo, da bodo ponujali blockchain svetovalne storitve, temveč ponujajo tudi zasnove rešitev. Poleg tega boste z njihovo pomočjo dobili tudi pravni nasvet.

V resnici bi zagotovili strategije in v ta namen ponudili praktično usposabljanje. Še več, dobili bi tudi izvedbo blockchain modela. Kot sem že rekel, podjetja za poslovno svetovanje lahko ponujajo vrednost, vendar bi lahko bile cene nekoliko višje.

 • EY

EY ponuja svetovalne storitve za oblikovanje in izvajanje kakršne koli rešitve blockchain. Toda za to morajo imeti dobro izdelan model verige blokov, ki se osredotoča na dostavo POC.

Se spomnite, ko sem rekel, da malo podjetij ponuja storitev upravljanja tveganj? No, EY jih ponuja – davčne storitve, revizija, pravni vidiki in še veliko več.

EY trenutno že dela na več projektih in do danes pokriva veliko rešitev. Poleg tega svoje storitve ponujajo tudi v mnogih državah. Torej, lahko bi jih imeli za globalnega ponudnika.

 • Deloitte

Deloitte ponuja svetovalne storitve za zagonska podjetja in podjetja, ki jim pomagajo ustvariti blokchain idejo, inovacije, prototipe in razvoj rešitev. Ne samo to, ampak tudi podjetjem pomaga podjetjem, da prinesejo vrednost.

Trenutno imajo šest stopenj blockchain svetovalnih storitev. Sprva boste začeli z različnimi strategijami, vizijami, kako lahko blockchain doda vrednost vašemu podjetju. Nato lahko ponudijo načrte platform, upravljanje konzorcij, razvojne načrte in še veliko več.

Razen teh ponujajo tudi upravljanje vaše blockchain rešitve in dodajanje več funkcij v prihodnosti za nadaljevanje poslovanja.

 • PwC

PwC je še eno svetovno podjetje na področju blockchain na trgu. Z njimi bi dobili tri različne vrste pristopov – odkrivanje, strategija in dostava. V prvi fazi pokrivajo delavnice za zagotovitev verjetnega podcenjevanja in ugotavljanje primerov uporabe.

Na stopnji strategije imajo popolno rešitev za vaše podjetje. V zadnji fazi izdelajo dokaz koncepta in ga preizkusijo, da vidijo, kakšni so resnični rezultati. Na nek način jim s tremi fazami uspe zajeti večino svetovalnega spektra blockchain.

Ponudniki tehnoloških storitev –

 • IBM

Pravkar ste že slišali za IBM, IBM ponuja svetovanje v zvezi z verigami blokov. Vključujejo – oblikovanje storitev, svetovanje o poslovnih modelih, ponujanje vrednosti obstoječim rešitvam in implementacijo v IBM-ovem oblaku.

No, zdaj so eden od prodajalcev Hyperledgerja na trgu. Torej, če greste na stopnjo POC, bi zagotovo uporabili to tehnologijo podjetja za to. Poleg tega obravnavajo tudi vsa varnostna vprašanja ali izzive, s katerimi se lahko soočate v fazah izvajanja.

Še ena stvar bi bila velika korist, saj imajo ogromno izkušenj pri izdelavi blockchain rešitev. IBM že ima veliko podjetniških projektov pod njihovim imenom. Torej, izkušnja bi vam lahko prišla prav.

 • Fujitsu

Še en dodatek na seznamu blockchain svetovalnih podjetij je Fujitsu. V resnici imajo globalno ekipo, ki je ravno pripravljena na fazo poslovnega svetovanja pri sprejemanju verige blokov za podjetja.

Poleg tega podjetjem svetujejo tudi glede primerov uporabe na podlagi tržne analize. Poleg tega ima Fujitsu poseben izhod za blockchain, zato je sposoben obvladovati kakršen koli poslovni model.

Podjetje lahko za vas ponudi rešitev Hyperledger Fabric ali Ethereum.

 • EPAM

EPAM je še eno svetovalno podjetje za blockchain, ki se osredotoča na podjetniške rešitve za blockchain svetovanje. Poleg tega sodeluje z vodji delavnic s pomočjo delavnic, da jim pomaga ugotoviti motnje in druge s tem povezane vidike.

Ne zajema le horizontalnih vidikov implementacije verige blokov, temveč zajema tudi vertikalne vidike.

V resnici bi zagotovili strategije in v ta namen ponudili praktično usposabljanje. Poleg tega ponujajo tudi izdelavo prototipov in testiranje ustrezne rešitve blockchain. Poleg tega imajo tudi tehnološko ozadje, ki presega POC.

Moram pa povedati, da ima to podjetje prednost predvsem v svetovalnih fazah ponudbe blockchain. Na trgu je veliko takšnih podjetij, kot so taka, ki raje samo oblikujejo model in se ne podajo v naslednje faze.

Blockchain svetovalne platforme –

 • 101 Blockchains

101 Blockchains je trenutno ena izmed vodilnih svetovalnih platform za blockchain na trgu. To je spletna platforma, ki ponuja vpogled v vse, kar je povezano s tehnologijo veriženja blokov. Torej, če iščete dragocene informacije, razložene na preprost način, potem je 101 Blockchains prava pot.

Spletna platforma je nastala od leta 2018; vendar pa jih dragocena informacijska pokritost prinaša prvo mesto. V resnici je njen glavni cilj ponuditi boljše razumevanje tehnologije tako podjetjem kot posameznim razvijalcem.

Trenutno platforma ponuja vodstvene tečaje zasebnih blockchain za vodstvo, ki jim pomagajo izkoristiti moč blockchain. Vsi mojstrski tečaji in svetovanje prihajajo neposredno od strokovnjakov v tej niši.

Spletna platforma bi torej lahko bila odličen način za začetek izvajanja blockchaina.

Ta članek na temo Blockchain vam bo pomagal izboljšati vtise in izide tehnologije.

7. poglavje: Končne besede

Čeprav se scenarij hitro spreminja in tehnologija veriženja blokov raste zelo hitro, je še vedno veliko področij, na katerih običajni uporabniki niso jasni. Če imate izkušena svetovalna podjetja, ki vam pomagajo do konca, je vedno velik plus.

Zlasti tisti, ki se ne bi imenovali “tehnično podkovani”, bi prej ali slej potrebovali dragoceno pomoč ponudnikov svetovalnih storitev za blockchain, če želijo vstopiti v industrijo blockchain..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map