10 najboljših nasvetov za začetek kariere v Blockchainu

Od nastanka kriptovalut blockchain pridobiva pozornost v svetu tehnologije. Revolucionarna tehnologija je bila uspešna pri doseganju precejšnjega hype iz vseh pravih razlogov. Torej je smiselno, da strokovni razvijalec ali programer ali celo začetnik išče priložnosti za začetek kariere v verigi blokov. Finančne aplikacije tehnologije veriženja blokov za kriptovalute in šifrirane digitalne denarnice so le vrh ledene gore.

Vse večja priljubljenost blockchaina kot izbire tehnologije za različne primere praktične uporabe je povzročila naraščajoč trend povpraševanja po blockchain delovnih mestih. Zato mnogi začetniki dvomijo o najboljših praksah za začetek blockchain kariere. V naslednji razpravi so opisani najboljši nasveti za začetek kariere v blockchainu, ki bodo začetnikom pomagali pri lažji krmarjenju po njihovi karierni poti v blockchainu..

Vpišite se zdaj: Brezplačni temeljni tečaj Blockchain

Je Blockchain dobra kariera?

Preden razmislite o nasvetih za začetek kariere v blockchainu, je pomembno, da razjasnite dvome, kot je “ali je blockchain dobra kariera”. V letu 2017 je prišlo do izjemne rasti pri sprejemanju tehnologije veriženja blokov. Eden najboljših svetovnih portalov za zaposlovanje, Indeed.com, je v enem letu zaostal drastično rast števila delovnih mest v verigi blokov.

Najpomembneje pa je, da je blockchain postal tudi eno izmed najboljših tehnoloških znanj, ki se zahtevajo na trgu dela v IT. Nedavna uvedba blockchaina kot enega izmed najboljših tehnoloških znanj, ki se zahteva v letni raziskavi spretnosti LinkedIn, predstavlja obetaven razlog za začetek kariere v blockchainu..

Nasveti za začetek kariere Blockchain

Vendar nova narava tehnologije veriženja blokov, skupaj z nenehnimi izboljšavami v okolju blokov, predstavlja strašne izzive. Torej, vsak začetnik bi moral slediti priporočenim najboljšim praksam, da bi našel najboljši odgovor na vprašanje, »kako naj začnem kariero v verigi blokov.« Tu je povzetek desetih najboljših nasvetov za začetek kariere v vlogi, ki temelji na verigi blokov..

Preberite tudi vpoglede v poročilo Linkeidn, v katerem piše, da je Blockchain TOP spretnost v letu 2020.

1. Vpišite se na brezplačne tečaje blockchain

Prva skrb vsakega začetnika na področju verige blokov bi morala biti dostop do zadostne količine učnih virov. Če ste se odločili, da boste začeli kariero v blockchainu, potem ste iz njega morali naslikati precej zapleteno sliko. Pravzaprav je za začetnike pomembno, da se blockchain izobraževanja in usposabljanja lotevajo s preproste perspektive.

Začetniki morajo najti brezplačne tečaje veriženja blokov, ki jim lahko predstavijo svet blokov verig. Brez ideje o osnovah panoge, v kateri bi gradili svojo kariero, skorajda ni možnosti za uspeh. Lahko pa izkoristite obsežne in zelo učinkovite brezplačne tečaje blockchain za preučevanje osnovnih konceptov blockchain. Brezplačni tečaji ne predstavljajo nobenega finančnega pritiska na začetnike in so odlična platforma za vedenje o verigi blokov in njegovi uporabi.

2. Spoznajte vse osnovne izraze v Blockchainu

Naslednja pomembna omemba med nasveti za začetek kariere v blockchainu se nanaša na razvoj tekočega znanja v osnovni terminologiji. Edinstvena narava verige blokov je v veliki meri odvisna od njegove strukture in funkcionalnosti. Izrazi, kot so decentralizirane aplikacije, mehanizmi soglasja, pametne pogodbe in drugi, so več kot le modne besede, ki jih najdete pri verigi blokov.

So izredno pomembne komponente v ekosistemu blockchain in so obvezne za strokovnjake v blockchainu v skoraj vseh vlogah. Poznavanje temeljnih izrazov ne samo izboljšuje osnovno znanje blockchaina, temveč tudi gradi temelje za razumevanje njegovih praktičnih uporab.

Tu so osnovne definicije blokchainov, ki tvorijo končni glosar Blockchain za začetnike.

3. Za učenje uporabite YouTube Videos

Začetniki, ki si želijo začeti kariero v blockchainu, bi morali svojo učno pot podpreti tudi z videoposnetki v YouTubu. YouTube ni samo vir zabave, temveč tudi ogromno skladišče videoposnetkov, povezanih z verigami verig. Začetniki lahko v YouTubu raziskujejo vadbene videoposnetke in posnetke spletnih seminarjev, povezanih z verigo blokov. Poleg tega lahko videoposnetki v YouTubu vključujejo tudi praktične predstavitve različnih primerov uporabe blockchaina.

Zato morate izbrati nekaj najbolje ocenjenih Blockchain kanali YouTube na tehnologijo veriženja blokov in jih takoj naročite. Interaktivna vsebina v videoposnetkih v YouTubu, povezanih z blockchain, pomaga vsakemu začetniku, da se nauči blockchain z zanimivega vidika. Najpomembneje pa je, da so videoposnetki v YouTubu odlični viri, s katerimi lahko ostanete na tekočem z novimi trendi v svetu verige blokov.

4. Sodelujte v Blockchain dogodkih in konferencah

Blockchain je nastajajoča tehnologija, ki svojo moč črpa iz prispevkov milijonov strokovnjakov po vsem svetu. Če želite začeti kariero v verigi blokov, je pomembno, da se poiščite v panožni dinamiki. Možnosti za vaš karierni razvoj s tehnologijo veriženja blokov so odvisne od vašega strokovnega znanja v panogi.

Za začetnike na blockchain dogodkih in konferencah je na voljo najboljša platforma za razvoj vašega industrijskega znanja o blockchainu. Strokovnjaki iz vseh koncev sveta, vodilni v industriji blockchain v različnih panogah in številni navdušenci nad blockchainom se zbirajo na blockchain dogodkih in konferencah.

Ti kraji zagotavljajo prepotrebno izpostavljenost svetu verig blokov zunaj knjig in vadnic. Začetniki lahko razvijejo ne samo svoje znanje o resničnem potencialu tehnologije veriženja blokov, temveč tudi razvijejo strokovne stike na dogodkih in konferencah v verigi verig.

Preverite tudi: Zakaj je Blockchain pomemben

5. Izboljšati veščine kriptografije

Osredotočiti se morate na tehnična znanja, potrebna za začetek kariere v verigi blokov. Ena izmed pomembnih veščin, ki se zahtevajo za blockchain strokovnjake, je kriptografija. Sprejetje blockchaina je precej odvisno od zagotavljanja varnosti podatkov, strokovno znanje o kriptografiji pa lahko doda izjemno prednost karieri profesionalca v blockchainu.

Podjetja, ki se vsak dan ukvarjajo z ogromno količino občutljivih informacij in številnimi finančnimi transakcijami, si v svoji blockchain infrastrukturi ne morejo privoščiti tveganj ali ranljivosti. Torej, vodje najemov iščejo kriptografijo kot eno od osnovnih zahtev glede spretnosti za različne vloge, ki temeljijo na verigi blokov.

6. Razvijte programsko znanje in strokovnost

Druga osnovna zahteva po spretnostih za začetek kariere v blockchainu je programiranje. Strokovno znanje programiranja je obvezno za strokovnjake na področju veriženja blokov in potrebujete tekoče znanje vsaj enega od programskih jezikov na visoki ravni. Začetniki naj si vzamejo dovolj časa, da najdejo spletne tečaje usposabljanja in se takoj prijavijo nanje.

Kandidati z diplomo iz računalništva ali informacijske tehnologije imajo konkurenčno prednost za začetek kariere v blockchainu. Na primer, razvijalec v verigi blokov bi potreboval strokovno znanje o JavaScript za ustvarjanje pametnih pogodb v skladu s specifikacijami in zahtevami aplikacije. Zato so programske spretnosti osnovna zahteva za krepitev temeljev vaše blockchain kariere.

Preberite tudi: Kako postati Blockchain inženir

7. Spoznajte porazdeljeno računalništvo

Če si želite ustvariti kariero v blockchainu, morate razviti strokovno znanje na področju porazdeljenega računalništva. Blockchain je porazdeljeni sistem in nadebudni kandidati se morajo seznaniti z razdeljenim računalništvom, da izkoristijo njegovo funkcionalnost. Kriptovalute so koncept porazdeljenega omrežja prinesle s faktorjem zaupanja in, ker je bila osnovna tehnologija blockchain, ustvarila nove možnosti za uporabo blockchaina.

Celovito znanje o porazdeljenem računalništvu lahko pomaga pri razvoju zaupanja v uporabo verige blokov na kateri koli platformi v katerem koli okolju. Poleg tega ima porazdeljeno računalniško znanje tudi odločilno vlogo pri krepitvi temeljev delovanja blockchaina.

8. Vključenost skupnosti

Bodite aktivni član blockchain skupnosti in lahko dosežete številne obetavne rezultate. To se morda sliši kot slogan, in četudi je, lahko prinese koristi za ambiciozne strokovnjake v blockchainu. Blockchain skupnosti in forumi za razprave so odlični viri za izpopolnjevanje vašega znanja in strokovnega znanja o blockchainu.

Razprave o tehnologiji veriženja blokov lahko zagotovijo vaše nove vpoglede in napotke za začetek kariere v verigi verig. Poleg tega so blockchain skupnosti tudi idealne platforme za ustvarjanje lastne profesionalne mreže in raziskovanje kariernih priložnosti.

9. Dajte pobudo za svojo kariero

Najpomembnejši korak za vsakega kandidata, ki si želi graditi blockchain kariero, je pobuda. Morate se čelno potopiti v svet verige blokov in začeti iskati službe, ki ustrezajo vašemu naboru spretnosti. Nihče ne bo prišel in vas prosil, da se pridružite delu, ki temelji na blockchainu, ker imate znanje.

Kandidati se morajo potruditi za oblikovanje svojega poklicnega portfelja z poudarki njihove usposobljenosti za blockchain delovna mesta. Profesionalne mrežne platforme, kot je LinkedIn, so lahko zanesljivi viri, ki začnejo razvijati vaš doseg do pomembnih zaposlitvenih priložnosti na trgu.

10. Pridobite certifikat Blockchain

Končno, a ključno priporočilo za kandidate, ki si želijo graditi kariero v blockchainu, se nanaša na certificiranje blockchain. Blockchain certificiranje je zaupanja vredna in verodostojna metoda za začetek kariere v blockchainu. Zagotavljajo oprijemljiv dokaz posameznikovega strokovnega znanja in sposobnosti za izvajanje nalog v določenih vlogah.

Usposabljanje in izobraževanje, potrebno za certificiranje blockchain, skupaj s celovitimi cilji izpitov zagotavljajo potrditev spretnosti kvalificiranih kandidatov. Poleg tega se številni certifikacijski izpiti osredotočajo predvsem na ocenjevanje kandidatov na podlagi uspešnosti. Zato certificirani kandidati izkazujejo tudi sposobnost reševanja scenarijev dejanske uporabe v aplikacijah veriženja blokov.

Blockchain certifikat potrjuje vaše sposobnosti in vam pomaga, da svojo kariero Blockchain dvignete za eno stopnjo navzgor. Pridobite certifikat strokovnjaka za Blockchain in skočite!

Pripravljeni za začetek kariere v Blockchainu?

Kot lahko vidite, vam preprosti nasveti pomagajo zlahka začeti kariero v blockchainu. Kandidati pa morajo upoštevati poseben načrt priprav za razvoj svoje kariere v tehnologiji veriženja blokov. Po drugi strani pa lahko strokovnjaki s tukaj omenjenimi kazalci razvijejo kariero v blockchainu. Najpomembnejša zahteva za vse kandidate, ki si želijo začeti kariero v blockchainu, sta odgovornost in usmerjanje.

Izbrati morate določeno karierno pot v blockchainu in si prizadevati za razvoj potrebnih veščin in znanja zanjo. Poleg tega morajo kandidati za popoln začetek kariere v blockchainu izbrati tudi zanesljive in zaupanja vredne platforme za usposabljanje. Poiščite svojo poklicno pot in se začnite učiti osnov blockchaina z brezplačnim tečajem Blockchain!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me