FTX Review: VIKTIGT – Läs innan du använder Exchange

FTX är en ledande kryptoderivatplattform som har samarbetat med den största kryptobörsen i världen, Binance. I denna FTX-börsgranskning ger vi en översikt över börsen och hur den skiljer sig från andra plattformar genom att bedöma dess funktioner, användargränssnitt, produkter, handelsavgifter och mer.

Besök FTX

Medan vi strävar efter att ge dig korrekt och den senaste informationen i denna FTX-recension är det alltid bäst att du regelbundet besöker webbplatsen för att hålla dig uppdaterad med alla ändringar som kan inträffa efteråt.

Nyckelfunktioner:

 • Futures, optioner, volatilitet, spot och leveraged tokens
 • Upp till 101 gånger hävstång
 • Konkurrenskraftiga handelsavgifter
 • Världens första kryptoindex-futures (t.ex. shitcoin-index)
 • Avveckling i stallmynt
 • Långa eller korta 3x hävstångsmarkeringar utan marginal
 • Avgiftsrabatter med FTX-token (FTT)

övergripande

4.6 / 5 Besök FTX

Enkel användning

Användargränssnitt

Avgifter

säkerhet

Innan du börjar, rekommenderar vi att du använder en Bitcoin-hårdvaruplånbok som Ledger Nano X när du handlar kryptoderivat. Om du inte har en plånbok, läs vår guide om bästa kryptovalutahårdvaruplånböcker att köpa.

Vad är FTX?

FTX är en kryptovalutaderivatutbyte som har byggts av handlare och utformad för att erbjuda en kraftfull plattform för professionella handelsföretag, mellanhandlare och nybörjare. Användare på plattformen har tillgång till innovativa banbrytande handelsmarknader som derivat, optioner, volatilitetsprodukter och leveraged tokens.

ftx

Snabb sammanfattning

FTX Jämfört

Avancerade funktioner, intuitivt användargränssnitt och en mobil handelsapp är viktiga funktioner på FTX. Denna jämförelsetabell listar andra populära kryptovalutautbyten som FTX som erbjuder funktioner i världsklass.

Vem äger FTX?

FTX-utbyte är ägs av Sam Bankman-Fried, VD och grundare av Alameda Research som är en av de bästa kryptovalutalikviditetsleverantörerna som ger FTX tillgång till branschledande orderböcker. Alameda hanterar över 100 miljoner dollar av digitala tillgångar och handlar mellan 600 och 1,5 miljarder dollar per dag över tusentals produkter som derivat via FTX-utbyte.

Produkter & Funktioner

FTX erbjuder en nybörjarvänlig och lättanvänd handelsplattform med innovativa produkter att köpa eller sälja. Kryptoutbytet fokuserar främst på att tillhandahålla en stabil och säker derivatmarknad för kryptovalutahandel, förutom följande fördelar och nackdelar:

 • Professionellt användargränssnitt för handel på stationär eller mobilapp
 • Börja handla utan KYC och ta ut upp till 2 000 USD dagligen
 • Låga avgifter och snäva spreadar på grund av djupa orderböcker och likviditet
 • Upp till 101x hävstång på kryptovalutahandelspar
 • Levererade tokens till SHORT eller LONG med upp till 3X hävstång utan marginal
 • Stablecoin-avveckling med en plånbok med en marginal
 • MOVE-avtal som överensstämmer med den absoluta förändringen i priset på ett mynt över tiden
 • VIP-handelsavgiftsrabatter med större volymbelopp och användning av FTT-token
 • FTX Trading tävlingar och evenemang
 • 24/7 offert för kryptovalutor med OTC-skrivbord
 • Omfattande guider, FAQ-avsnitt och responsivt kundsupportteam

Är FTX-reglerad?

FTX.com är en kryptovalutahandel som ingår i Antigua och Barbuda med sitt huvudkontor i Hong Kong. Handelsplattformen är för närvarande inte reglerad och amerikanska kunder får inte använda tjänsterna. Invånare i staterna kan använda FTX.US, en partnerenhet som betjänar de amerikanska medborgarna och är ett reglerat företag. För mer juridisk information kan användarna läsa här: Legal – FTX Exchange.

Är FTX Exchange säkert?

FTX använder flera bankliknande säkerhetsfunktioner för att säkerställa användarens personliga information och säkerhet för medel lagras på kryptobörsen. Hittills har det inte rapporterats några hack eller säkerhetsincidenter som kan hänföras till en hög säkerhetsstandard såsom förvaring av kall plånbok och tvåfaktorautentisering för att ge en säker och säker handelsmiljö.

Kontoregistrering

För att skapa ett konto med FTX måste användarna gå igenom en registreringsprocess för att skapa en inloggning för derivathandel. Användare kan börja handla på kryptobörsen och ta ut upp till $ 2000 USD per dag endast med e-postverifiering.

Tier 2 och 3 kontoinnehavare som slutför KYC kan ta ut obegränsade mängder kryptovaluta till en hårdvaruplånbok som Ledger X, eller ta ut fiat direkt till ett bankkonto med banköverföring. FTX-kontoinnehavare som slutför AML / KYC-processen kan också använda OTC-skrivbordet.

Insättningsmetoder

FTX tillåter ett brett utbud av insättningsmetoder för handlare på plattformen för att finansiera ett konto. Dessa inkluderar kryptovaluta, stablecoins eller fiat-valuta. Det finns möjlighet att använda ett kreditkort för att köpa krypto direkt via FTX-plattformen som är fiat / crypto marknadsledare, Simplex. Företaget har varit banbrytande på fiat-ramparna med ett traditionellt bankkort (t.ex. VISA och Mastercard).

Alternativt kan handlare överföra stablecoins till plattformen som USD, USDC, TUSD, PAX, BUSD och HUSD. FTX krediterar användarens plånbok med ett förhållande 1: 1.

Användargränssnitt

FTX har utformats för nybörjare och professionella kryptovalutahandlare på plattformen genom att erbjuda en enkelt, lätt att navigera och intuitivt användargränssnitt. Standardarrangemanget har ett sidnavigeringsfält för snabb åtkomst till FTX-derivathandelsprodukter, positioner, plånbok för att visa FTX-kontofonder, väntande order och för att visa handelshistorik.

ftx-gränssnitt

I mitten av användargränssnittet finns handelsdiagrammet som är integrerat med TradingView och känt för sina avancerade handelsfunktioner, indikatorer och ritverktyg och diagrammönsteröverlägg. Användare kan högerklicka på diagrammet för att placera gräns- och stopporder till en vald prisnivå.

Under kartfönstret kan användarna se orderboken för att undersöka volymen mot köp- och säljpriser. För att komma in i en position med FTX ligger orderfönstret i mitten. Det är enkelt i utseende och kan fylla i ingångspriser genom att klicka på orderboken. Handelsvolymen kan justeras med hjälp av skjutreglaget automatiskt beräkna och visa likvidationspriset.

ftx beställningar

FTX gör det möjligt för handlare att hantera sina positioner genom att erbjuda flera ordermetoder för att komma in i en position och lämna handeln. Jämfört med andra levererade handelsplattformar är urvalet av ordertyper på FTX utmärkt och passar en mängd olika handlare. De tillgängliga beställningarna inkluderar:

 • Begränsa beställningen
 • Marknadsordning
 • Stoppa marknaden
 • Stoppgräns
 • Bakstopp
 • Göra vinst
 • Ta vinstgräns

Sammantaget är FTX-användargränssnittet robust och lämpad för olika typer av handlare och skicklighetsnivå. Kartfönstret är lyhört och innehåller avancerade kartverktyg och programvara för att handla kryptoprodukter på FTX.

Handelsderivat

FTX erbjuder ett antal kryptovalutaderivatprodukter som kan handlas på börsen med en plånbok med en marginal. De handelsprodukter som erbjuds inkluderar:

 • Futures – användare på plattformen kan handla futures på mynt som BTC, ETH, EOS, XRP och USDT. Varje mynt har tre terminkontrakt: ett kontrakt som löper ut detta kvartal, ett kontrakt som löper ut nästa kvartal och en evig framtid.
 • Leveraged Tokens – token som kan köpas och säljas med upp till 3X hävstång som inte kräver några marginalkrav.
 • alternativ – kontrakt som ger innehavaren rätten men inte skyldigheten att köpa eller sälja till framtida lösenpriser. Ofta kallad “samtal” och “sätter”. Avancerade handlare kan använda alternativ för att säkra sina öppna positioner mot prisvolatilitet.
 • FLYTTA – kontrakt som representerar det absoluta värdet av det belopp som myntpriset rör sig över en tidsperiod.
 • Fläck – transaktioner som följer tillgångens understrykande pris utan marginal eller säkerhet

Futures

FTX har över 100 terminspar som kan handlas med en stablecoin som USD eller USDT som säkerhet. Detta innebär att vinster och förluster baseras på USD-priser utan att behöva ett bankkonto. Det finns också möjlighet att använda samma fiatvaluta som säkerhet för alla kontrakt. De populära FTX Futures-paren per daglig handelsvolym inkluderar:

 • BTC-PERP – Bitcoin Perpetual Futures
 • ETH-PERP – Ethereum Perpetual Futures
 • XRP-PERP – XRP Perpetual Futures
 • LTC-PERP – Litecoin Perpetual Futures
 • BCH-PERP – Bitcoin Cash Perpetual Futures

Användare kan handla futurespar med marginal upp till 101x och dra nytta av att dra nytta av relativt små prisrörelser. Det ger också en portföljs flexibilitet för större exponering och gör att kapitalet går längre än vad användaren skulle kunna finansiera på egen hand.

Varje position på terminsbörsen stöds av FTX Insurance Fund som aktiveras när ett konto riskerar att avvecklas och för att mildra risken för clawbacks.

ftx byter futures

Leveraged Tokens

FTX har utvecklat en innovativ tillgång för kryptovalutahandlare, kallad Leveraged Tokens. Dessa är ERC20-tokens som har utnyttjat exponering upp till 3 gånger på handelsparet. Det finns inget krav på marginal från användarens FTX-kontosaldo för att börja handla hävstångsmynt. Det finns till och med EFT som har utnyttjat exponering för många befintliga och populära kryptovalutatillgångar.

Några exempel på FTX-levererade tokens inkluderar:

 • BULL / USD – 3x lång Bitcoin-token
 • BEAR / USD – 3x kort Bitcoin-token
 • ETHBULL / USD – 3x lång Ethereum-token
 • ETHBEAR / USD – 3x kort Ethereum-token

Använda FTX leveraged tokens kan hjälpa en näringsidkare med riskhantering. Derivatbörsen återinvesterar automatiskt eventuella handelsvinster i den underliggande tillgången som handlas. Detta innebär att om din leveraged token position har vinst, kommer tokens automatiskt att sätta 3x leveraged positioner till den. På baksidan minskar hävstångsmarkeringar automatiskt risken om positionen är negativ.

ftx utbytestoken

Till exempel, om användaren handlade en 3x lång ETH-position och ETH-priset sjönk över 33%, skulle positionen avvecklas. En position på ETHBULL-tillgången skulle dock automatiskt ha sålt en del av positionen när ETH-priset började sjunka. Detta skulle ha mildrat likvidationsrisken även efter en nedgång på 33% i priset.

Klicka på för att börja handla hävstångsmarknader på FTX ‘Tecken’ i toppmenyn på för att hitta tillgångslistan. Token är konstruerade på ett sätt som gör det möjligt för handlare att få hävstångsexponering för en viss kryptotillgång (på både lång- och kortsidan) utan att riskera likvidation.

Annons

BYBIT

tjäna belöningar upp till $ 600 med bitcoin-insättningar

BETYG

4.7 / 5

Gör anspråk på $ 600

alternativ

FTX erbjuder en funktion för att handla kryptoalternativ långa eller korta med hjälp av hävstång. Processen liknar terminshandel på FTX eller binära optioner. Vid utgångstiden, den avtalet regleras till ett belopp i amerikanska dollar lika med utgångspriset. Handlare kan spekulera och välja att gå lång eller kort med en hävstångsposition.

FTX-alternativ

FLYTTA kontrakt

MOVE är ett kontrakt som tillåter användare att handla på marknaden. Det representerar det absoluta värdet av det belopp som myntpriset rör sig i amerikanska dollar under en tidsperiod som DAGLIG. Handelsriktningen är irrelevant i handeln. Allt som betyder är det totala dollarbeloppet som rör sig i båda riktningarna. FTX MOVE-kontrakt är ett utmärkt sätt för nybörjare och grundläggande handlare att delta på marknaderna handel med framtida volatilitet.

För mer information, se nybörjarguiden för MOVE-handel på FTX nedan.

Spotmarknader

Traditionella handlare kan köpa ett antal populära digitala tillgångar på börsen som liknar en platshandel. FTX listar för närvarande över 100 handelspar som byts med USD eller USDT som BTC, ETH, LINK, FTT-token, PAXG och XRP.

FTX-handelsavgifter

FTX erbjuder en låg handelsavgift från 0,07% till 0,04% för dess termins- och spotmarknader som baseras på tillverkare och tagarmodell. FTXs avgiftsstruktur använder ett differentierat system som gynnar handlare med hög volym med lägre handelsavgifter.

För leveraged tokens finns en skapelse och inlösenavgift på 0,10% och en daglig förvaltningsavgift på 0,03%. Om du bestämmer dig för att använda en hävstång på 50x eller högre ökar handelsavgiften med 0,05% där hälften av FTX-avgifterna tilldelas försäkringsfonden.

För alla marknader bortsett från BTC-PERP och ETH-PERP, med användning av 50x ökar handelsavgifterna med 0,02% och 100x eller högre handelsavgifter ökar med 0,03%, vilket betalas till FTX-försäkringsfonden. Observera att BTC-PERP och ETH-PERP inte tar några extra avgifter för att använda högre hävstångseffekt.

Skapa ett GRATIS konto med FTX.

FTX-användare belönas med en handelsavgiftsrabatt upp till 30% genom att helt enkelt hålla en viss mängd av FTX native token (FTT) som värderas i USD. Rabattbeloppet beror på dina aktuella innehav av FTT-token enligt tabellen nedan:

FTX-avgiftsrabatt

Deposition & Uttagsavgifter

Det finns inga insättnings- eller uttagsavgifter för kryptovalutamynt och token med FTX.

Uttag av kryptovalutatillgångar från handelsbörsen medför standarden blockchain nätverksavgift vilket är oundvikligt och justeras automatiskt baserat på marknadsförhållandena.

Accepterad Fiat-valuta

Användare på FTX kan finansiera ett handelskonto genom att sätta in antingen kryptovaluta, stablecoins eller fiat-valuta. FTX stöder 10 fiat-valutor som kan deponeras och tas ut med en banköverföring som USD, EUR, GBP, AUD, HKD, SGD, ZAR, CAD, CHF och BRL.

App för mobilhandel

FTX erbjuder också en mobil handelsapp som stöds av Android- och iOS-enheter. FTX Pro tillåter användare att övervaka marknaderna och handla när som helst och var som helst. Appen har 4,7 stjärnor och har laddats ner av över 10 000 användare.

ftx app

FTXs app inkluderar helskärmsdiagramfunktioner, order, positioner och grundläggande diagramindikatorer. Funktionen i FTX-appen liknar skrivbordsversionen. Handlare kan redigera order, kontrollera handelshistorik och visa marknadsinformation.

FTX Exchange recensioner & Kundsupport

FTX tillhandahåller ett antal kanaler för att komma i kontakt med deras kundsupportteam som Telegram och Support Email. Nybörjare kan bläddra igenom FAQ-avsnittet på webbplatsen genom att navigera till ‘Hjälp’ länk längst ner på sidan. Det finns en omfattande lista med artiklar som täcker ett brett spektrum av ämnen som:

 • Insättning och uttag
 • Konto- och KYC-verifiering
 • Kryptohandel
 • FTT-token
 • FTX-tävlingar och evenemang
 • Mobil app
 • OTC
 • API
 • Avgifter

Användare kan också läsa FTX Exchange-webbplatsen online, t.ex. från TrustPilot för att förstå feedback från befintliga handlare på plattformen. För närvarande finns det bara 14 recensioner med ett genomsnittligt stjärnbetyg på 3,2 / 5. Även om kommentarerna verkar komma från skräppostkonton.

Vanliga frågor

Är FTX Legit?

FTX verkar vara en legitimt kryptovalutautbyte som specialiserat sig på derivat, index, terminer och hävstångsmarknader som kan handlas med marginal. Börsen stöds av den bästa kryptovalutalikviditetsleverantören Alamada Research som hanterar hundratals miljoner digitala tillgångar per dag. FTX har sett en tillväxtökning de senaste åren och är för närvarande rankad # 6 baserat på handelsvolymer enligt myntmarknad.

Har FTX ett affiliate-program?

FTX har ett remissprogram för att belöna sina användare med att marknadsföra FTX-tjänster till nya medlemmar. När du registrerar dig med FTX tilldelas en unik länk till dig automatiskt. När en ny användare registrerar sig med din hänvisningskod får du 30% av sina handelsavgifter och de får 5% rabatt på sina egna handelsavgifter.

Kan du demonstrera handel?

FTX har inte ett demo-konto eller testnet för nya handlare att handla Bitcoin utan att göra en insättning. Handlare kan göra en liten insättning på plattformen för att testa utbytesfunktionerna och produkterna som erbjuds.

Vilka länder stöder FTX?

FTX-utbyte är en kryptovalutatjänst för kunder över hela världen med översättningsstöd för engelska, förenklad och traditionell kinesiska, koreanska och japanska. Det finns ett antal länder som är det förbjudna från handel på FTX på grund av regleringsskäl som inkluderar:

 • Québec (Kanada)
 • Kuba
 • Krim
 • Sevastopol
 • Iran
 • Syrien
 • Nordkorea
 • Sudan
 • Singapore
 • Förenta staterna

Kan jag använda FTX i USA?

FTX tillåter för närvarande inte kryptovalutahandlare som är bosatta i USA att handla på plattformen. Tjänsterna är begränsade till amerikanska medborgare på grund av regler inom landet. Användare kommer att behöva handla med en kryptobörs i USA.

Tillåter FTX kreditkortsköp?

Kunder kan fylla på sitt handelskonto och köpa digitala tillgångar med ett kreditkort. Denna funktion tillhandahålls av tredjepartsleverantör Simplex, som accepterar Mastercard och VISA kredit- / betalkort. Det finns en minimitransaktion på $ 50 och en daglig gräns på $ 20.000 USD per användare, vilket är rimligt för nybörjare och mellanliggande kryptoinvesterare.

FTX-alternativ

BYBIT

Omloppsbana

ByBit är en derivatkryptovalutahandelsplattform med tonvikt på hävstångshandel med upp till 100 gånger hävstång på Bitcoin och Etherium-handelspar. Bybit har blivit ett av de bästa kryptobörserna i världen.

Besök hemsida plus500

Plus500

Plus500 är en CFD-leverantör som erbjuder sin massiva kundbas för att handla världens mest populära kryptotillgångar med upp till 30x skuldsättning som Bitcoin, Ethereum, Bitcoin Cash, Litecoin, Neo, Ripple XRP, EOS, Cardano, Tron och Monero.

Ansvarsfriskrivning: ditt kapital är i fara

Besök hemsida binance

Binance

Binance är det största utbytet av kryptovalutor efter handelsvolym och en av de snabbaste leverantörerna av handelstjänster för blockchain-ekosystem. Börsen har sett en astronomisk tillväxt och är en premiumkryptohandelsplattform.

Besök hemsida

Slutsats

För att avsluta denna FTX-utvärderingsgranskning har plattformen separerat sig från andra kryptohandelsbörser genom att erbjuda nya och innovativa futureshandelsprodukter i futures och leveraged tokens-rymden. Med över 100 kryptohandelspar att välja mellan spot, futures, optioner, index och hävstångsmarkeringar kommer användarna inte att hitta handelsmöjligheter.

Besök FTX

Om du vill byta och handla på en plattform med futures index futures och hävstångsmarknader, rekommenderar vi att du registrerar dig för ett gratis konto hos FTX och utnyttjar de låga avgifterna och avancerade kartan användargränssnitt.

Du kanske också är intresserad av:

 • Sluta använda BitMEX: Handla med dessa 4 alternativ istället
 • 8 bästa kryptobörser med nollavgift (handel utan provision)
 • ChangeNOW Review: Crypto Swaps, handelsavgifter & Mer
 • 4 Bästa Bitcoin Cashback & Belöningsapp (GRATIS pengar)
 • De 10 bästa Cryptocurrency Exchange i Australien

Riskhanteringsverktyg och plattformsfunktioner är mycket viktiga för alla potentiella kryptovalutainvesterare. Följande börser för kryptovalutahandel – förutom ovanstående börs – erbjuder avancerade handelsfunktioner, tekniska indikatorer och ett smidigt, mobilresponsivt diagramgränssnitt som passar nybörjare och professionella handlare.

Besök FTX

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map