Blockchain vs Cryptocurrency: Don’t Stay Confused!

Det er en rekke mennesker som bare utforsker verden av blokkjeder nylig. Folk forveksler ofte blokkjedene med kryptokurver. Noen har en tendens til å tro at de bare er synonymer. Vel, du kan gjette at de ikke sikkert er det samme. Så, hva er de store forskjellene mellom dem? Hold hestene dine, du vil vite alt om disse to i denne artikkelen om blockchain vs cryptocurrency.

Blockchain vs Cryptocurrency: Hva er en Blockchain?

Ok, så først kommer blokkjedene. Blockchain er en teknologi der transaksjoner eller data lagres. Hver blokk i kjeden inneholder et unikt stykke data eller informasjon. Disse blokkene kombinerer en komplett kjede og fungerer som en stor digital hovedbok. Alle dataene lagres kronologisk.

Helt i begynnelsen da Satoshi Nakamoto oppfant teknologien han kalte sin blockchain som Bitcoin. Igjen er navnet på kryptovalutaen i økosystemet også Bitcoin. Det var her forvirringen startet. Da var det bare en peer to peer elektronisk kontanter.

Blockchain

Etter det økonomiske krasjet i 2008, gråt verden etter nye penger som ikke vil gå tapt på grunn av noen feil fra bankene. Verden hatet bare bankene ettersom mange mennesker mistet alt de hadde. Bitcoin begynte å vise potensialet til å være de nye banksikre (!) Pengene som folk kan stole på.

Senere kom det mange andre blokkeringer som Ripple og Ethereum. De gjorde teknologien enda mer sofistikert. De viste oss at en blockchain kan ha mange andre aspekter. Den kan lagre alle slags data. På en måte var det en teknologisk boom. Hva folk kan gjøre med denne blockchain-teknologien er ubegrenset.

Funksjoner av Blockchains

En blockchain har Fire viktige funksjoner. De er som følger,

1. Desentralisert. Så ingen kan endre eller manipulere måten en blockchain skal opptre på.

2. En distribuert hovedbok for å styrke svindel og enklere ledelse.

3. Myntering av mynter er et vanlig scenario. Du kan tenke på gruvedrift av Bitcoins som myntmyntering.

4. Slagfritt økosystem.

Blockchain vs Cryptocurrency: Hva er en Cryptocurrency?

Kryptovaluta er en helt annen historie! Du kan kalle det eiendelen blockchain-teknologien bruker – pengene til nettverket. I tekniske termer kaller folk det ofte “tokens”. Selv om det er blokkjeder som ikke bruker tokens i deres økosystem. Det er en symbolsk blockchain. Ripple uten mynt XRP kan være et godt eksempel på en slik type. Vi kommer til det senere, det er en annen historie.

Blockchain vs Cryptocurrency

Når vi bytter materiale eller tjenester, må vi bruke en felles pengepost som begge parter er enige om å stole på for å ha verdi. Kryptovaluta er den vanlige eiendelen som begge parter stoler på – byttemiddel.

Du kan si det slik: blokkjeder er den føderale banken i USA og kryptovalutaer er amerikanske dollar.

Som vi har sett tokenless blockchains, er det også blokkfrie kryptokurver. IOTA er et godt eksempel på en slik distribuert hovedbok.

Ikke hver mynt har samme navn på Blockchain den bruker. Som, Ethereum bruker Ether (ETH) og Ripple bruker XRP.

Flere kryptovalutaer kan bygges på samme blockchain. For eksempel kan til og med du lage din egen kryptovaluta ved hjelp av blockchain av Ethereum. Teknologien er veldig sofistikert og solid.

Hvordan kunne du eie kryptovalutaer?

Så, vil du eie kryptovalutaer? Det er ofte to scenarier om hvordan du kan gjøre det –

1. Gruve valutaen ved hjelp av prosessorkraft og elektrisk kraft.

2. Kjøp valutaen fra et hvilket som helst pålitelig krypto-utvekslingssenter.

Funksjoner i kryptovalutaer

Det er noen vanlige funksjoner eller egenskaper til kryptoene,

1. Irreversibel, som betyr at når transaksjonen er gjort, er det ingen vei tilbake.

2. Pseudonym.

3. Rask og sikker

4. Du trenger ikke be om tillatelse til å gi eller ta penger fra noen.

5. Markedsforsyningen er strengt kontrollert. Det er bare et begrenset antall bitcoins på planeten.

6. Basert på IOU-systemet slik at det ikke er gjeld.

Avsluttende ord

Så gutter, dette var det. Jeg tror du får kjernen i blockchain vs cryptocurrency-forvirring. Ikke bli forvirret om temaet. Hvis du planlegger å investere i kryptovalutaene, bør du få en ide om alt som betyr noe. Her er noen gode artikler som vil komme foran kunnskapsløpet. Håper du får en flott reise fremover!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me