Zašto biste se odlučili za posao savjetnika za blockchain?

Želite li postati savjetnik za blockchain? Pogledajte ovaj vodič gdje analiziramo mogućnosti poslova savjetnika za blockchain i naučimo kako to postati.

Blockchain se brzo mijenja kako naš svijet funkcionira i živi – postaje rješenje za uklanjanje neslaganja svih poslovnih modela. Kako mnoge tvrtke pokušavaju postići blockchain transformaciju, trebaju im blockchain savjetnici. Zato je i potražnja za poslovima savjetnika za blockchain u porastu.

Za poslove savjetnika za blockchain trebali biste imati veće podcjenjivanje težnji i praktični smisao za blockchain inovacije. U stvarnosti, poslovi savjetnika za blockchain imaju puno prilika za vas.

Mnoge tvrtke već nude blockchain usluge savjetovanja, a ako možete raditi ispravno, također možete biti dio tih tvrtki.

Da bih vam danas pomogao u ovom pitanju, ispričat ću vam sve o poslovima savjetnika za blockchain i zašto biste trebali ići na to.

Pa, krenimo!

Upišite se sada: Kako izgraditi svoju karijeru na tečaju za poslovne blokčejne

Contents

Poslovi savjetnika za blockchaine: koje su prednosti?

Prije svega, krenimo s tim zašto biste uopće trebali ići na poslove savjetnika za blockchain. Dakle, pogledajte prednosti odozdo –

Visoko plaćena plaća

Najbolji dio posla za blockchain savjetnike je taj što dolazi s visoko plaćenom plaćom. Da ne spominjem prednosti rada s vrhunskim klijentima u industriji. Međutim, raspon plaća može se razlikovati ovisno o tome kakvu vrstu blockchain savjetodavnih usluga nudite.

Uglavnom, može se kretati od 69-179 tisuća dolara! To je za početak poprilična količina novca. Međutim, za višu plaću morat ćete imati iskustva u poljima. Dakle, početnici bi najvjerojatnije započeli s manje plaćenim poslovima savjetnika za blockchain. U stvarnosti ćete na tržištu vidjeti puno visoko plaćenih blockchain poslova.

Povećana potražnja

Potražnja za poslovima savjetnika za blockchain izuzetno je velika. Ali zašto je to tako? Kako je tehnologija relativno nova, većina poduzeća nema radnu snagu koja u potpunosti može shvatiti koncept koji stoji iza toga. Kao rezultat toga, o tome žele saznati od najboljeg tamošnjeg najboljeg savjetnika za blockchain tehnologiju. U stvarnosti je potražnja za blockchain vještinama u porastu.

U stvarnosti je to glavni uzrok porasta statusa poslova savjetnika za blockchain. Pa, podučavat ćete profesionalce u izvršnim direktorima na tržištu, a glavni direktor će od vas učiti o tehnologiji. I zato možete brzo dobiti zeleni signal od poslova savjetnika za blockchain.

Ekskluzivne mogućnosti

Prilike u savjetovanju za razvoj blockchaina su ogromne. Svaka pojedina pozicija na ovom polju dolazit će sa svim dodatnim pogodnostima, poput dana odmora, premium članova tima, bonusa itd. Dakle, nećete dobiti samo lijepu plaću već i druge značajke. Karijera u blockchainu zaista vam može otvoriti puno mjera.

Još jedan sjajan dio posla za blockchain savjetnike je taj što nema puno blockchain savjetničkih usluga koje uistinu mogu ponuditi dobar rezultat. Da, previše je savjetnika na tržištu, ali većinski dio nema pozadinu na razini tržišta. Kao rezultat toga, uz malo napornog rada, lako se možete popeti na vrh.

Unosne pozicije

Jedna od posljednjih pogodnosti poslova savjetnika za blockchain je ta što dolazi s vrlo unosnim položajem u poduzeću. Iako ste samo početnik, možete započeti s vrlo čelnom pozicijom u svojoj tvrtki. U usporedbi s drugim odabirima karijere, čak i do postizanja te pozicije moglo bi potrajati nekoliko godina.

Ali na poslovima savjetnika za blockchain možda neće trebati vremena ili vrlo malo vremena. I očito, što je unosnija pozicija u vašoj tvrtki, to će vam socijalni status više rasti.

Blockchain razvojno savjetovanje: Tipične faze koje biste mogli imati u svom projektu

Ovaj je odjeljak uglavnom za one koji ne znaju koje su faze savjetovanja za razvoj blockchaina. U osnovi, ako ste novajlija, pažljivo pročitajte sljedeći odjeljak kako biste u potpunosti shvatili koncept.

U svakom slučaju, postoje praktički tri osnovne faze u gotovo svakom pojedinom blockchain projektu savjetovanja. To su uglavnom –

Proširenje –

Prva faza je faza produženja. Ovdje su mnoge tvrtke tek nedavno čule za blockchain tehnologiju i još uvijek traže strateški savjet je li to dobra opcija ili ne. U ovoj, mnoge velike konzultantske tvrtke dominiraju na tržištu.

Potražnja za blockchain savjetodavnim uslugama u ovoj je fazi ogromna. U stvarnosti je to zato što im nije potrebna dodatna podrška, već strateški savjet kvalificiranog osoblja. Ako ste programer blockchaina ili poslovni savjetnik s malo dodatnog znanja o blockchainu, možete dominirati i u industriji.

Čini se da će potražnja za ovom vrstom površinskih blockchain usluga savjetovanja rasti do 2021. Međutim, moram vas upozoriti, potreba za takvom pozicijom neće trajati dugo ako se ne dokažete da ste upućeni za sljedeću fazu transformacije.

Dakle, možete se nakratko odlučiti za samostalne blockchain usluge savjetovanja, a da ne gubite vrijeme tražeći vrhunsku tvrtku.

Provjera valjanosti –

Sljedeća faza s kojom ćete se vjerojatno susresti je faza provjere valjanosti. Kako tehnologija sazrijeva iz dana u dan, očito je da će tvrtke uskoro prijeći na drugu fazu. U stvarnosti su neke tvrtke već prešle na drugu fazu.

U ovom ćete morati posjedovati tehnološko znanje za upravljanje više blockchain inicijativa. U osnovi, poslovi savjetnika za blockchain zahtijevali bi da se bavite promjenama procesa, sigurnošću, privatnošću, problemima usklađenosti, integracijama i mnogim drugima.

Također, ovdje će poslovima vladati samo velike konzultantske tvrtke s jakim stavom na tržištima. Dakle, vaša strategija trebala bi biti da se usredotočite na ovu fazu uglavnom jer će vaša tvrtka ostati u igri kad drugi ispadnu.

S obzirom na okolnosti možete očekivati ​​da će ove tvrtke ostati u igri najmanje 2026. godine. A ako možete pokazati potencijal, možete nuditi blockchain usluge savjetovanja na vrlo dugo vrijeme.

Napredak –

Ovo se temelji na Granterovom izvješću koje sam pročitao. Prema njima, tržišna vrijednost blockchaina drastično će se pomaknuti od početka 2025. Dakle, ovdje će se potražnja za poslovima savjetnika za blockchain popeti na vrh.

I budući da će se sada glavne lige pridružiti igri, male tvrtke neće se moći natjecati s tim. Stoga biste se definitivno trebali odlučiti za dobru plaću savjetnika za blockchain u konzultantskoj tvrtki na razini poduzeća.

Na taj ćete način ostati relevantni iako bi druge blockchain usluge savjetovanja uvenule. Štoviše, vjerojatno ćete doživjeti masivan rast, a vaša bi se očekivanja za plaću savjetnika za blockchain povećala.

Međutim, to je samo nagađanje, ali mogli bi se dogoditi i drugi poslovni spektri. U konkurentnom svijetu nema druge nego riskirati. A za blockchain morate biti spremni riskirati.

Različite vrste poslova savjetnika za blockchain na tržištu

Trenutno se tržište za ovu vrstu posla još uvijek razvija. Ali moram reći, razvijaju se prilično brzo i već postoje neke različite kategorije na poslovima savjetnika za blockchain.

Štoviše, vidjet ćete i promjenu plaće savjetnika za blockchain u tim različitim poslovima na tržištu. Dakle, da bismo dobili bolju ideju, pogledajmo čemu biste se trebali nadati.

  • Poslovi specijalista za blockchaine

Zbog visokih zahtjeva, važnost tehničkog znanja o blockchainu raste. Kao rezultat toga, mnogi poslovi blockchain savjetovanja zahtijevaju prethodno iskustvo u ovoj niši da bi se dobila pozicija konzultantske tvrtke.

Također biste mogli očekivati ​​da će ih dugo biti u nedavno osnovanoj tvrtki od strane ostalih profesionalaca u utrci. Međutim, s vještinama osrednje razine sasvim je nemoguće zaposliti se kao savjetnik za blockchain tehnologiju.

Štoviše, morate imati izvrsno iskustvo i pronicljivost da biste ovdje dobili posao.

Upišite se sada: Certified Enterprise Blockchain Professional (CEBP) tečaj

  • Poslovi poslovnog savjetovanja za blockchain

U osnovi, ti su poslovi u poduzećima za poslovno savjetovanje priliku vidjeli u blockchain sektoru. Štoviše, ove su se tvrtke već osnovale na tržištu kao konzultantske tvrtke. Dakle, kada je nova tehnologija na tržištu, oni će dodati samo poseban odjel koji će se baviti tom nišom.

No stvar je u tome što se te tvrtke ili poslovi u osnovi fokusiraju na strateške savjete i ne pokrivaju tehničke aspekte. Dakle, morat ćete se usredotočiti i na blockchain poslovne strategije.

Međutim, u budućnosti to mogu proširiti i na tehničke savjete. Dakle, najbolje je imati tehničko znanje koje će biti potpuno osigurano na vašem položaju. U svakom slučaju, ne zaboravite da također trebate imati bazu znanja usredotočenu na posao da biste pronašli poslove savjetovanja u blockchainu.

  • TSP-ovi ili poslovi pružatelja tehnoloških usluga

Tvrtke koje pružaju tehnološke usluge također su zatražile svoje mjesto u igri. Ugledavši priliku za veći prihod, uzeli su stvar u svoje ruke. Ako želite dobiti posao savjetovanja u blockchainu u ovoj vrsti tvrtke, tada morate biti izuzetno tehnički. Ne samo teoretski, već biste trebali imati sposobnost izvući rješenje u praksi.

Kao rezultat, vaš posao će zahtijevati da razvijete POC i ponudite izvedljivu verziju i za svoje klijente. Štoviše, u ovom je slučaju raspon plaća savjetnika za blockchain prilično visok.

  • Poslovi u Blockchain konzultantskim platformama

To su u osnovi platforme koje mnogim tvrtkama mogu otvoriti različite poslovne mogućnosti. U stvarnosti ćete pronaći mnoge platforme na mreži koje dijele informacije o savjetnicima za blockchain tehnologiju.

Ali ne može svaka platforma ponuditi istu kvalitetu. U svakom slučaju, oni podržavaju tehnološki profesionalci i traže ljude koje će unajmiti kako bi učinkovitije pomogli poduzećima.

U svakom slučaju, raspon plaća za ovu vrstu platforme nalazi se na donjem kraju, ali svejedno može biti dobra prilika da zablistate. Najbolji dio u vezi s tim je što vam neće trebati imati prethodno iskustvo niti biti sposoban razvijati POC-ove u ovim vrstama blockchain poslova savjetovanja.

Dakle, to je trenutno najlakše rješenje kao karijera.

Koje bi bile vaše radne odgovornosti?

U osnovi, odgovornosti se razlikuju od potražnje tvrtki do vrste savjetodavnih usluga koje nudite. Međutim, dodao bih da od vas ne slijede sve odgovornosti u nastavku.

Tipično postoji pet različitih klasa u sektoru radnih mjesta savjetnika za blockchain. Svaka klasa nudi različite vrste rješenja svojim klijentima, pa će se odgovornosti promijeniti.

Pa, provjerimo ih.

  1. Strategije kustosa

U osnovi, u ovoj ćete fazi biti klijenti koji su upravo započeli istraživanje blockchaina i žele znati hoće li blockchain poremetiti njihovu tvrtku ili ne. Štoviše, željet će znati kako mogu spriječiti bilo kakve smetnje i kako doći do mogućeg taktičkog rješenja.

Dakle, vaše će odgovornosti uglavnom uključivati ​​- analizu učinka, osmišljavanje poslovne taktike, razvoj buduće mape puta, držanje predavanja na radionicama itd. Morat ćete također naznačiti treba li im blockchain zaista ili ne.

Analizirajući utjecaj

Prije svega, morat ćete analizirati tvrtku svog klijenta, a zatim vidjeti na koji mogući način blockchain tehnologija može poremetiti njihovu organizaciju.

Dođite s poslovnom taktikom

Dalje, kao savjetnik za tehnologiju blockchain-a, vodit ćete strategiju koja se može suprotstaviti tom poremećaju pomoću blockchain poslovnih modela. Štoviše, morat ćete im dati čvrstu predodžbu mogu li se nositi sa situacijom ili ne.

Razviti buduće putokaze

Dalje, kao dužnost savjetnika za blockchain tehnologiju, iznijet ćete izvedivi put koji će tvrtka slijediti.

Domaćin radionica

Najbolji dio ove faze je što ćete postati predavač i možda će vam trebati da ponudite savjetnička predavanja vrhunskim profesionalcima u poduzeću.

  1. Razvijte poslovna rješenja

U mnogim slučajevima same tvrtke smišljaju mogući putokaz. Ali za dio izvršenja, pomoć traže od savjetodavnih agencija za razvoj blockchaina. U ovom dijelu poslova savjetnika za blockchain morat ćete posebno iznijeti slučajeve upotrebe za taj određeni blockchain poduzeća.

Nadalje, također biste trebali naznačiti koliko bi to koštalo. Štoviše, u poslovima blockchain savjetovanja, morat ćete se pobrinuti i da poduzeće zna koje je rješenje za njih najprikladnije.

Možete očekivati ​​visoke raspone plaća savjetnika za blockchain u TSP-ima ili poslovnim savjetnicima.

Usklađivanje dionika

U stvarnosti, usklađivanje dionika za vas može biti težak zadatak. Dionici su uvijek sumnjičavi i možda neće biti otvoreni za vaše prijedloge kao savjetnik. Pazite da znate kako razgovarati s njima na njihovom jeziku.

Dizajniranje procesa

Nakon usklađivanja dionika, morate predstaviti svoje tehničko stajalište o rješenju. Stoga je ukazivanje na to što tehnologija odgovara, a što ne, primarni cilj.

Analiziranje zahtjeva

To je glavni problem za vaše klijente. Dakle, u slučaju blockchain poslova savjetovanja, trebali biste smanjiti i njihove troškove.

Utvrđivanje slučajeva upotrebe

Pa, blockchain nudi veliku količinu slučajeva korištenja, a ne bi svaki slučaj upotrebe odgovarao svim poduzećima. Zbog toga će vam biti dužnost analizirati potrebe svojih klijenata i ponuditi najbolje slučajeve korištenja blockchaina u poduzeću koje mogu iskoristiti.

Razvoj poslovnih slučajeva

Na kraju, morat ćete razviti poslovne slučajeve kako biste svojim klijentima pružili cjelovit model koji im dugoročno može donijeti veći prihod.

  1. Osigurajte tehničku sigurnosnu kopiju

U osnovi, u ovoj vrsti poslova savjetnika za blockchain, morali biste isporučiti API-je, okvire, arhitekture ili bilo koju vrstu tehničke sigurnosne kopije. U stvarnosti su ove odgovornosti slijedeće razine, a samo najbolji savjetnici mogu je odvesti na razinu POC-a.

Ako ste se nedavno pridružili blockchain konzultantskoj tvrtki, pokušajte isprobati povijest njihovog prethodnog klijenta. To je zapravo najbolji način da naučite kako radi profesionalni savjetnik.

Upišite se sada: Tečaj certificiranog poduzetničkog blokchain arhitekta (CEBA)

Tehnološka strategija

U svakom slučaju, morat ćete iznijeti solidnu tehnološku strategiju koja bi najbolje odgovarala poduzećima.

Provedbeni okviri

Dalje, možda ćete morati implementirati blockchain okvire za svoje klijente. Također možete koristiti poslovne okvire kao što su Ethereum, Hyperledger, Corda, Quorum, Ripple itd..

Preporuka unaprijed izgrađenih rješenja

Vaša je tvrtka možda već dizajnirala slična rješenja. To možete koristiti ako mislite da je to najbolje za vašeg klijenta.

Nudi referentnu arhitekturu

U svakom slučaju, možda ćete morati slijediti referentnu arhitekturu svog klijenta i unijeti neke izmjene u nju da biste to učinili rješenjem.

Razvoj POC-a

U stvarnosti ćete možda morati razviti blockchain Proof of Concept za svoje klijente. Da biste saznali što im blockchain može doista donijeti, morate imati funkcionalni POC.

Ponuda API-ja

Da bi poslovni slučaj postigao velik uspjeh, možda ćete morati ponuditi API podršku. Dakle, za to će vam trebati pozadina kodiranja.

  1. Upravljanje čimbenicima rizika

Ova vrsta odgovornosti na poslovima savjetnika za blockchain prilično je nova. U većini slučajeva možda nećete morati izvesti bilo što od navedenog. Ali najbolje je znati imati znanje o tome. U stvarnosti je tehnologija jedinstvena i može imati brojne čimbenike rizika. Stoga je važno unaprijed se pripremiti za blockchain rizike.

Ako ih možete istražiti i smisliti bolju ideju, zasigurno ćete zasjati u svojim poslovima savjetnika za blockchain. Ostale ponude kao što su porezna analiza, rizik od ICO-a i usluge revizije također spadaju u ovu kategoriju.

Analiziranje rizika

Prije nego što započnete s rješenjem, morate analizirati čimbenike rizika s kojima se možda bavite. Napokon, uspješnost projekta najviše ovisi o vašem savjetu.

Istražite pravne uvjete

Prije nego što date savjet o bilo kojoj vrsti blockchain rješenja, morate istražiti regulatorne uvjete zemlje. U stvarnosti definitivno ne želite davati savjete o nečemu ilegalnom.

Struktura upravljanja

Možda ćete morati uvesti oblik upravljačke strukture za rješenje na kojem radite.

Želite znati kako se blockchain koristi u državnim službama? Evo vodiča za blockchain za vladu koji možete provjeriti.

Privatnost podataka

Ne dolazi sa svim vrstama poslova savjetovanja u blockchainu; nego samo nekolicina tvrtki to spominje.

Nudi upravljanje rizikom

Vaši klijenti možda žele da i vi upravljate njihovim čimbenicima rizika. U svakom slučaju, ako ih vaša tvrtka ne nudi, za to svakako upotrijebite pouzdane resurse treće strane.

Pružanje usklađenosti s propisima

Pokušajte ponuditi usklađenost s propisima jer su one najpotrebnije u poslovnom blockchain rješenju.

Kultiviranje digitalnog povjerenja

U stvarnosti ćete možda morati biti vješti u predviđanju što bi potrošači osjećali zbog promjene. Štoviše, morate biti sigurni da možete steći digitalno povjerenje i od potrošača.

  1. Integriranje procesa

Proces integracije dolazi s poštenim udjelom teških odgovornosti. Oni su uglavnom prikladni za blockchain savjetnike koji imaju prethodno iskustvo u tom području. Kako su u naprednijoj kategoriji, vjerojatno ćete biti na najvišem mjestu s vrhunskom plaćom.

Također, morate znati da ove odgovornosti imaju puno prepreka s kojima se možete nositi samo ako imate vještine rješavanja problema.

Oporavak od katastrofe

Morate biti spremni na bilo koju katastrofalnu situaciju jer nema sigurnosti što bi se moglo dogoditi. Štoviše, morate imati vještine rješavanja problema da biste se brzo oporavili od katastrofe.

Nastavak poslovanja

Kako vrijeme prolazi, morate smisliti promjenu poslovne perspektive kako bi poslovanje vašeg klijenta bilo kontinuirano. Bez odgovarajućih promjena u vremenu, moglo bi zastarjeti.

Osiguravanje podataka

Ako imate pozadinu programera, morat ćete dodati sigurnosni sloj u rješenje.

Upišite se sada: Tečaj certificiranog stručnjaka za sigurnost blokchaina (CBSE)

 Integriranje blockchaina s naslijeđenim sustavima

Ako imate tehničko predznanje, mogli biste dobiti poslove savjetnika za blockchain koji zahtijevaju integraciju rješenja u naslijeđene mreže. To je izuzetno važan zadatak i trebate biti posebno oprezni.

Modificiranje poslovnih procesa

Tipični poslovni procesi neće ići uz blockchain. Dakle, trebate smisliti modificiranu verziju njihovih poslovnih procesa.

Upravljanje sučeljima u oblaku

Sučelja u oblaku imaju slabu sigurnost i zato biste mogli biti u položaju u kojem upravljate svim sučeljima u oblaku vašeg blockchain klijenta.

Korištenje podatkovnih standarda

Na kraju, možda ćete morati koristiti uobičajene podatkovne standarde kako biste se uskladili s drugim blockchain mrežama. Dakle, morate biti vješti u razumijevanju njihovog rada.

Gdje započeti: tečaj za certificiranje Enterprise Blockchaina

Mnogi od vas sigurno se pitaju sada kad znate o poslovnim odgovornostima i prednostima, ali kako i odakle počinju. Pa, trenutno bi najbolja opcija bila stjecanje certifikata ili završetak tečaja. Zašto?

Pa, u osnovi, ovi tečajevi nude najbolju analizu rada blockchain industrije i nude vrijednost iz koje možete naučiti. Možda ste programer blockchaina, ali nemate pojma kako blockchain utječe na poduzeća.

Dakle, tečaj vam definitivno može pomoći da naučite više o njemu. S druge strane, mogli biste biti poslovni savjetnik, ali blockchain je za vas strana tehnologija. Dakle, također se možete upisati na ovaj tečaj da biste saznali više o samoj osnovnoj tehnologiji.

Toplo bih vam preporučio da pogledate našu kolekciju blockchain tečajeva jer nudi sve osnovne informacije koje su vam potrebne da biste saznali više o blockchainu i tvrtkama. To je savršena kombinacija!

Zaključne misli

Pa, poslovi savjetnika za blockchain mogu se isprva činiti laganim zadatkom. Ali to je jednako važan i težak posao sličan bilo kojem razvoju blockchaina. Najgore je što ćete na mreži pronaći mnoge savjetnike za blockchain koji tvrde da su najbolji i obeshrabriti se što postoji prevelika konkurencija. Međutim, u stvarnosti to uopće nije slučaj.

Preporučujemo da započnete s našim tečajem kako graditi svoju karijeru u korporacijskom blockchains tečaju koji će vam pomoći da shvatite kakve vještine trebaju.

Zapravo, vrlo je malo ljudi sposobnih nazvati se odgovarajućim blockchain savjetnikom, dok drugi samo tvrde da su savjetnici bez ikakvog prethodnog znanja. Dakle, ne gubite nadu! To je izuzetno dobar izbor karijere, a s odgovarajućim vještinama možete postati savjetnik za blockchain.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map