Tvrtke koje ulažu u Blockchain

Želite li znati o tvrtkama koje ulažu u blockchain? Ako to učinite, onda ste došli na pravo mjesto.

Inovacija košta, a na velikim tvrtkama je da osiguraju troškove za početni veliki poticaj.

Blockchain inovacija nije ništa drugačija. Za pomicanje granica potrebna je suradnja najvećih tvrtki i inovativnih startupa.

Blockchain tehnologija trenutno je u ranoj fazi, gdje još uvijek ima vremena da sazrije. Već postoji više projekata povezanih s blockchainom koji pokušavaju riješiti problem distribuirane knjige na nove načine.

U ovom ćemo članku pogledati vodeće tvrtke koje ulažu u blockchain. Kad kažemo da ulažu, oni ili ulažu novac za unapređenje blockchain tehnologije ili sami koriste blockchain tehnologiju kako bi poboljšali njezino stanje evolucije, usvajanja i rasta.

Što je Blockchain?

Blockchain je tehnologija raspodijeljene knjige. Nudi mogućnost komunikacije, transakcija i pohrane podataka bez centraliziranog entiteta.

Blockchain mrežu čine vršnjaci. Svaki od kolega ima kopiju raspodijeljene knjige za javne mreže. Za privatne mreže mogu se odabrati vršnjaci radi sudjelovanja i nošenja raspodijeljenih knjiga.

Postoje neke ključne značajke blockchaina zbog kojih je tako nevjerojatan! Te značajke uključuju:

 • Nepromjenljivost
 • Transparentnost
 • Sigurnost
 • Podijeljena knjiga

I tako dalje!

Jeste li zainteresirani za učenje više? Zatim pogledajte sljedeće članke

 • Blockchain za početnike: Vodič za početak rada
 • 6 ključnih značajki blockchaina o kojima morate znati!

Blockchain: Hype ili ne?


Blokchainov hype nešto je oko čega se ne može svatko od nas složiti. Hoće li blockchain doista promijeniti način na koji rješavamo probleme u budućnosti? Pa, na to je teško odgovoriti. Ali, još uvijek postoje različita mišljenja o tome je li blockchain odgovor na sve probleme.

Raspravljamo o blockchain hypeu jer on određuje investicijski nagon tvrtki. Međutim, situaciju možemo vidjeti i iz različitog opsega gdje ulaganje tvrtke utječe na hajp oko blokchaina.

U bilo kojem od slučajeva teško je utvrditi stvarni utjecaj blockchaina dok ne sazrije. Stoga, ako pokupite brojeve, predviđanja pokazuju da će razvoj blockchaina zasigurno rasti u narednim godinama. Osim razvoja proračuna, i blockchain potrošnja vidjet će i 76-postotni rast iz godine u godinu i može doseći 14,4 milijarde dolara do 2020.

Bruce Schneier, sigurnosni tehnolog, nije ljubitelj blockchain tehnologije. Njegov komad na zašto nema dobrog razloga za vjerovanje blockchainu na Weird objašnjava zašto tako razmišlja.

S druge strane, ako uzmemo kriptovalute, tada bi blockchain mogao biti na dobrom mjestu. Bitcoin se popeo na novu visinu u 2019. godini, gdje je dosegao 19 tisuća dolara. Međutim, u idućim je tjednima pala na samo 3 USD, ali sada se kreće stabilno oko 10 000 USD. Mnogi investicijski gurui već predviđaju kako bitcoin može čitati 100 tisuća dolara u budućnosti. Hoće li tamo doći ili ne, rasprava je o drugoj temi.

Tvrtke koje ulažu u blockchain

Sad kad smo poprilično popratili blockchain, vrijeme je da vidimo koje su tvrtke najviše zainteresirane za blockchain tehnologiju i pomažu joj da raste do novih visina.

Ako ste zainteresirani za učenje koje tvrtke koriste blockchain tehnologiju, pogledajte detaljni članak o tome: Koje tvrtke koriste Blockchain tehnologiju?

tvrtke koje ulažu u blockchain

Naslov: 42 tvrtke koje ulažu u blockchain tehnologije

Financije

Financijski sektor jedan je od onih sektora koji imaju dobar prijem za blockchain tehnologije. Tvrtke u financijskom sektoru također su svjesnije kada je u pitanju uviđanje koristi i, prema tome, otvaranje ulaganja u tehnologiju.

Financijske tvrtke koje ulažu u blockchain uključuju sljedeće:

 • Tvrtka American Express

American Express Company kreditni je div koji pokušava testirati blockchain tehnologiju. Čineći to, pružit će veću vrijednost i snagu svojim dobavljačima, a time i pomoću blockchain tehnologije. Djeluju u više segmenata, uključujući Global Merchant, Global Consumer Services Group i druge!

 • Banco Bilbao Vizcaya Argentaria

Još jedna financijska tvrtka koja je uložena u blockchain je Banco Bilbao Vizcaya Argentina. Banka je nedavno zatvorila korporativni zajam od 75 milijuna funti koristeći Hyperledger Fabric i Ethereum. S tržišnom kapitalizacijom od 21,8 milijardi dolara, jedna su od najvećih banaka u Španjolskoj. Oni se bave različitim sektorima, uključujući privatno bankarstvo, upravljanje imovinom, maloprodaju i veleprodaju.

 • Financijska grupa Mizuho

Mizuho Financial Group iz Japana jedan je od prvih koji je usvojio i uložio je u više blockchain projekata. Oni su holding društvo koje pruža više financijskih usluga, uključujući povjerenje, vrijednosne papire, bankarstvo i druge!

 • BHP Billiton Limited

BHP Billion jedna je od najvećih rudarskih tvrtki koja pokušava poboljšati svoj opskrbni lanac uz pomoć blockchaina. Nema sumnje da blockchain-powered lanac opskrbe može biti koristan za tvrtku ako se pravilno implementira. Da biste saznali više o utjecaju lanca opskrbe na blockchain, pogledajte naš članak o njemu: Blockchain for Supply Chain: The Game Changer

Također, pogledajte tečaj Ultimate Blockchain and Lanci opskrbe!

 • Razborit financijski

Prudential financial još je jedna divovska financijska tvrtka koja je poznata po tome što podupire Blockchain Firm Digital Currency Group. Zajedno s njima, Foxconn i Western Union također su ulagali u Grupu, poboljšavajući tehnologiju blockchain-a.

 • Intesa Sanpaolo

Intesa Sanpaolo je talijanska banka koja je ulagala u javne blockchaine. Za sada su ulagali u bitcoin tehnologiju i Ethereum. Stoga koriste ove dvije tehnologije za poboljšanje svojih poslovnih procesa.

 • Sberbank Rusija

Sberbank Rusija je ruska banka. Pokrenuli su blockchain laboratorij, a također rade s ruskim vrijednosnim papirima kako bi istražili ideju blockchain korporativnih obveznica. U stvarnosti. bave se bankarskim i maloprodajnim aktivnostima, uključujući usluge namire, projekte obračuna plaća, upravljanje imovinom, korporativne zajmove i još mnogo toga!

 • Kraljevska banka Kanade

Kraljevska banka Kanade istražuje blockchain tehnologiju provjeravajući različita blockchain rješenja za automatizaciju kreditnih rezultata. Sjedište im je u Kanadi i djeluju kroz mnoge segmente, uključujući osiguranje, upravljanje bogatstvom, komercijalno i osobno bankarstvo itd!

 • Banco Santander

Banco Santander je još jedna popularna banka u Španjolskoj. Njihova ulaganja su u Ripple tehnologiju i također u Digital Asset Holdings. Rade u različitim segmentima, uključujući Santander Global Platform, Južnu Ameriku i Sjevernu Ameriku.

 • BNP Paribas

Banka BNP Paribas sa sjedištem u Francuskoj koja ulaže u blockchain tehnologiju u unutarnje poslovanje riznice. Djeluju u više sektora, uključujući korporativno institucionalno bankarstvo, maloprodajne usluge, pomažu udruženjima u zajednici, pojedincima, poduzetnicima i drugima.

 • Bank of China Ltd.

Bank of China Ltd. jedna je od najvećih kineskih banaka koja je investirala u blockchain tehnologiju. Oni testiraju financijske aplikacije pomoću blockchain tehnologije i već su naporno radili na poboljšanju njezine integracije. Također su prijavili povezane patente o korištenju blockchain tehnologije na financijskim aplikacijama.

 • Wells Fargo & Društvo

Pa Fargo & Tvrtka je poznata tvrtka u Sjedinjenim Državama. To su financijske usluge koje se temelje na zajednici i raznolike su prirode. Bave se višestrukim aktivnostima, uključujući investicije, osiguranje, bankarstvo, komercijalne financije, potrošače i hipoteke.

 • Američka banka

Bank of America jedan je od najvećih igrača u investicijskim fondovima blockchain tehnologije. Također imaju dobar broj plodnih patenata povezanih s blockchain tehnologijom. Žele automatizirati stvaranje kreditnih pisama uz pomoć ethereum blockchaina.

 • JPMorgan Chase & Co.

JPMorgan Chase & Co. je još jedna američka tvrtka koja doprinosi Quorumu. Quorum je poznata zajednica otvorenog koda i JPMorgan Chase and Co. radi na njegovom poboljšanju. To je financijsko holding društvo koje nudi ulaganja i financijske usluge.

Tehnologija

Tehnološke tvrtke također su u utrci za poboljšanje blockchain tehnologije. Napokon, blockchain je tehnologija i nema sumnje da tehnološke tvrtke od njega mogu imati ogromnu korist ako postane mainstream ili rješava tehnološke probleme u budućnosti.

 • Korporacija Oracle

Oracle je jedna od tehnoloških tvrtki koje su na granici razvoj i suradnja blockchaina. Nadalje, svoje blockchain usluge nude drugim tvrtkama kako ih ne bi morali graditi od nule. Usluga Thor u oblaku i SaaS aplikacija mogu raditi s različitim poslovnim procesima, uključujući opskrbni lanac. Također nude lokalna izdanja.

 • Usluga Oracle Blockchain Platform Cloud
 • Oracle Blockchain Platform Enterprise Platform
 • Inteligentni sustav praćenja i praćenja
 • Tablice blokova Oracle baze podataka 20c
 • Apple Inc.

Apple je gigant računalne tehnologije koji radi iza vrata na blockchain tehnologiji. Oni su predali patenti podataka vremenskih žigova. Oni također rade na tome da ga koriste u različitim odjeljcima svog poslovnog procesa, ali nema riječi o tome kako će pristupiti procesu implementacije.

 • Abeceda

Alphabet je krovna korporacija koja uključuje Google. Oni rade s Digital Assetom tako da u ekosustav Google Cloud Platform mogu uključiti blockchain platforme i srodne razvojne alate. Google, s druge strane, također ulaže svoje resurse i talente u blockchain tehnologiju. Oni sada nude usluge za razmještanje aplikacija u oblaku ili hibridnog blockchaina Google Cloud i Ethereum.

 • Tencent Holdings Ltd

Tencent Holdings Ltd: kineska je investicijska tvrtka koja se bavi internetskim uslugama oglašavanja i uslugama s dodanom vrijednosti. Najavili su da istražuju poreze i blockchain.

 • Alibaba Group Holding Ltd

Alibaba Cloud nudi blockchain kao usluga u kojoj omogućuju platformu poduzeća na razini poduzeća bez potrebe upravljanja stvarnom infrastrukturom. Njihov BaaS podržava Ant Blockchain tehnologije, Quorum i Hyperledger Fabric.

 • Facebook

Facebook je otkrio svoje planove za kriptovalute Libra i integrirao plan plaćanja kriptovaluta na platforme društvenih mreža. Početna podrška za njih bila je ogromna. S vremenom su poboljšali postupak i sada će se usredotočiti na kriptovalute koje podržava država. Njihov drugi projekt je Novi, koji je digitalni novčanik.

 • IBM

IBM je također predvodnik kada je u pitanju ulaganje u blockchain. Njihova IBM blockchain usluga omogućuje tvrtkama da koriste blockchain tehnologiju i ne brinu se o stvaranju blockchain mreže. Tvrtke se mogu pridružiti postojećim mrežama, izgraditi vlastito rješenje i stvoriti rješenje koje djeluje!

 • Amazon.com

Amazon je također jako uložio u blockchain tehnologiju. Oni nude integraciju u oblak s popularnim blockchain rješenjima, uključujući Ethereum. Štoviše, također su udruženi s ConsenSysom. Osim toga, oni također nude Amazon Managed Blockchain, koji tvrtkama omogućuje upravljanje i stvaranje skalabilnih blockchain mreža. Pomoću nje tvrtke mogu koristiti Hyperledger Fabric s podrškom za Ethereum koja dolazi uskoro. Oni također imaju vlastitu tehnologiju baze podataka koja se može provjeriti Amazon QLDB.

 • Intel

Intel također razumije važnost blockchaina i stoga radi na oblikovanju blockchain tehnologije. Dakle, Intel trenutno surađuje s drugim industrijskim čelnicima, kupcima i vođama misli kako bi poboljšao blockchain tehnologiju i pomogao joj da sazrije. U svom blockchain ekosustavu imaju tri glavna blockchain igrača, uključujući Hyperledger, Enterprise Ethereum Alliance i R3.

 • Morgan Stanley

Morgan Stanley američka je tvrtka koja je zainteresirana za poboljšanje blockchain tehnologije. Ulažu se u terminske ugovore s bitcoinima za svoje kupce.

 • Korporacija Microsoft

Baš kao i drugi pružatelji usluga u oblaku, oni također pružaju blockchain usluge koristeći Azure. Oni nude Azure-blockchain-uslugu, Azure-blockchain-workbench i Azure-blockchain-development-kit.

 • Samsung Electronics Co..

Samsung također želi poboljšati blockchain i radi na svojoj platformi Nexledger koja će pratiti globalni lanac opskrbe.

Osiguranje

Industrija osiguranja prijeko treba priliku, a blockchain tehnologija može biti katalizator za promjene. Ključne tvrtke koje ulažu u blockchain uključuju:

 • AIA grupa

AIA Group iz Hongkonga div je osiguranja. Otkrili su novu platformu osiguranja s pogonom na blockchain, bancassurance, koja koristi njihov blockchain akcelerator i Hyperledger Fabric.

 • MetLife Inc.

MetLife iz Sjedinjenih Država udružuje se s drugim tvrtkama poput IBM-a i Majesca kako bi mogli izgraditi vlastitu blockchain platformu osiguranja.

 • AXA grupa

AXA grupa iz Francuske pokrenula je svoju novu platformu pametnih ugovora Fizzy koja automatizira plaćanja osiguranja leta. U svojoj osnovi koristi ethereum.

 • Allianz SE

Allianz SE radi na stvaranju samostalne platforme osiguranja. Također su stvorili prototip za svoju platformu.

Zabava

Industrija zabave također ne bježi od ulaganja u blockchain. Dva ključna igrača za koja znamo da aktivno ulažu u blockchain tehnologiju su:

 • Tvrtka Walt Disney

Walt Disney Company američka je tvrtka koja koristi Dragonchain, blockchain rješenje za poboljšanje svoje platforme. Interno su ga razvili 2014., a zatim s otvorenim izvorima 2016. Postoji i komercijalni entitet kojim upravlja tvrtka Dragon.

 • Comcast Corporation

Comcast Corporation zainteresiran je za blockchain tehnologiju i pokazuje taj interes ulažući u blockchain startupove. Također su najavili vlastitu blockchain platformu poznatu kao Blokgraf. Štoviše, to je peer-to-peer platforma koja će pomoći u zaštiti podataka prodavača i medijskih tvrtki.

Automobili

 • Ford Motor Company

Tvrtka Ford Motor investira u blockchain jer ga planiraju koristiti za automobilsku industriju. Patentirali su svoja istraživanja o kontroli protoka prometa pomoću blockchaina.

 • Financijska grupa Mitsubishi UFJ

Mitsubishi UFJ Financial Group planira lansirati svoje blockchain rješenje. Već su se pridružili mreži Ripple plaćanja

 • Daimler AG

Daimler AG iz Njemačke također je zainteresiran za blockchain jer su sklopili korporativnu obveznicu od 100 funti s ethereumom. Oni su proizvođači Mercedes-Benza i eksperimentiraju s vlastitom kriptovalutom.

 • Toyota Motor Corp.

Toyota Motor Corp je još jedna automobilska tvrtka koja istražuje blockchain. Nadalje, istražuju ideju omogućavanja samovozećih automobila s blockchain plaćanjem.

Hrana, lanac opskrbe i maloprodaja i drugi

Ostale tvrtke na tržištu aktivno ulažu u blockchain tehnologiju. Oni su kao ispod.

 • Nestle
 • Anheuser-Busch InBev
 • Pfizer
 • Walmart
 • Poljoprivredna banka Kine
 • ING Grupa
 • Siemens AG
 • Berkshire Hathaway Inc..
 • Korporacija kineske građevinske banke
 • Industrijska i komercijalna banka Kine

Zaključak

To nas dovodi do kraja naših najboljih tvrtki koje ulažu u blockchain 2020. Kao što vidite, toliko tvrtki u različitim vertikalama ulaže u blockchain tehnologiju i pomaže je razvijati do novih visina. Štoviše, Blockchain je još uvijek u povojima i trebat će mu napor svih glavnih igrača i startupa da sazri. Stopa usvajanja blockchaina također se s vremenom poboljšava i sigurno ga možemo vidjeti na boljem mjestu u bliskoj budućnosti.

Pa, što mislite o blockchain tehnologiji i tvrtkama koje ulažu u blockchain? Komentirajte u nastavku i javite nam.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map