Top 50 pitanja i odgovora za intervju za Blockchain 2021

Želite li imati karijeru u blockchainu? Pogledajte ova glavna pitanja o blockchain intervjuu kako biste razmotrili sve svoje blockchain intervjue!

Blockchain je privukao našu pažnju. Nesumnjivo raste brzim tempom, s više startupa i organizacija koje neumorno rade na poboljšanju blockchaina. Tehnologija je revolucionarna i mijenja svaki tamošnji sektor.

Kao osoba koja traži posao otvara puno mogućnosti. Međutim, prvo se morate dokazati startupovima ili tvrtkama koje zapošljavaju na toj poziciji. Intervjui su najčešći načini za ulazak u tvrtke. Zbog toga trebate proći kroz glavna blockchain pitanja. Također, vjerujemo da vam polaganje blok-kviza također može pomoći. Dakle, pobrinite se da napravite blockchain kviz kad god možete.

Ova pitanja za blockchain intervju pomoći će vam da se s povjerenjem pripremite i očistite intervju. Kao kandidat, morate proći kroz hrpu pitanja o blockchainu. Tu dolazimo dok ćemo raspravljati o 50 blockchain pitanja i odgovora.

Sva ova pitanja imaju različitu težinu. Kako bismo osigurali da ih možete proći bez ikakvih problema, grupirat ćemo slična pitanja. Ta će vam pitanja pomoći da se temeljito uključite u odgovore i pripremite u najboljem mogućem obliku. Dakle, krenimo s 50 pitanja za blockchain intervju.

Upišite se sada: Kako izgraditi svoju karijeru na tečaju za poslovne blokčejne

Contents

Top 50 pitanja i odgovori za Blockchain intervjue

Blockchain pitanja za intervju: osnovna razina

 1. Je li Blockchain mreža pouzdana? Ako je tako, zašto?

Blockchain je peer-to-peer mreža koja ima svoj algoritam konsenzusa. Glavni razlog njegove pouzdanosti je način na koji pohranjuje podatke i obrađuje ih. Koristi kriptografske algoritme kako bi osigurao da su podaci zaštićeni od bilo kojeg zlonamjernog aktera treće strane. To znači da će im samo entitet koji posjeduje podatke moći pristupiti.

Također, pohrana podataka u blockchainu može se pratiti u bilo kojem trenutku, što donosi transparentnost. Još jedna stvar koja blockchain čini pouzdanim je značajka integriteta podataka. Pomoću ove značajke podaci se ne mogu mijenjati nakon pisanja.

Bilješka: Ovo je jedno od najčešćih pitanja o blockchainu.

 1. Što je Ethereum?

Ethereum je decentraliziran sustav, baš kao i bitcoin. Potpuno je decentraliziran, što znači da ne postoji centralizirano tijelo koje ga kontrolira.

Razvio ga je Vitalik Buterin i koristi drugačiji pristup u usporedbi s bitcoinima. Baš kao i bitcoin, i digitalna plaćanja mogu se vršiti na platformi. Koristi pametne ugovore za automatizaciju pravnih ugovora unutar dva kolega.

dApp (decentralizirane aplikacije) je aplikacija koja radi na Ethereumu i koristi pametne ugovore za upravljanje organizacijom ili određenim dijelom projekta. Ovo je zaista jedno od važnih pitanja iz razgovora o Ethereumu.

Čitaj više: Enterprise Ethereum: privatni blockchain za poduzeća

 1. Koja je razlika između Ethereuma i Bitcoin Blockchaina?

Blockchain je distribuirana peer-to-peer mreža. Vršnjacima nudi snimanje nepromjenjivih podataka i transparentnosti. Razlika između bitcoina i Ethereuma je njihov pristup. Ethereum, kao drugo generirano blockchain rješenje, poboljšava bitcoin na gotovo svaki mogući način.

Glavna je razlika u načinu na koji pokušavaju riješiti industrijski problem. Konceptualno, bitcoin je digitalna valuta, dok se Ethereum odnosi na pametne ugovore. Ethereum je također energetski učinkovit jer koristi algoritam konsenzusa Proof-of-Stake (PoS) u usporedbi s bitcoinovim Proof-of-Work (PoW). To također čini Ethereum skalabilnijim u odnosu na bitcoin. Ovo je još jedno od važnih pitanja iz razgovora o Ethereumu.

 1. Što je javni ključ?

U kriptografskom algoritmu koristi se javni ključ koji omogućava vršnjacima u blockchainu primanje sredstava u njegov novčanik. Javni ključ pridružen je privatnom ključu, stvarajući par ključeva. Oba para privatno-javnog ključa koriste se kako bi se osigurala sigurnost blockchaina. Javni ključ je alfanumerički niz koji je jedinstven za određeni čvor ili adresu.

 1. Što je privatni ključ?

Privatni ključ alfanumerička je fraza koja se koristi u paru s javnim ključem za pružanje šifriranja i dešifriranja. Dio je kriptografskih algoritama koji se koriste u blockchain sigurnosti. Ključ je dodijeljen generatoru ključeva i trebao bi ostati samo s njim. Ako to ne učini, svatko može pristupiti pojedinostima ili podacima koji se nalaze u novčaniku ili adresi za koju je dodijeljen privatni ključ. Suočit ćete se s ovom vrstom pitanja za intervju za poziciju arhitekta blockchaina.

Želite li saznati o razlici između javnog i privatnog ključa? Pogledajte naš vodič o javnom i privatnom ključu odmah!

 1. Koje su komponente blockchain ekosustava? Objasniti.

Blockchain ekosustav ima četiri glavne komponente. Oni su sljedeći.

 • Primjena čvora
 • Dijeljena knjiga
 • Konsenzusni algoritam
 • Virtualni stroj

Svaki od njih igra presudnu ulogu u osiguravanju da blockchain ekosustav radi kako je predviđeno.

Bilješka: Ovo je jedno od najvažnijih pitanja o blockchain tehnologiji. Predlažemo da pročitate više o blockchain ekosustavu, jer intervju može lako postaviti dodatna pitanja, ovisno o odgovoru koji date.

 1. Koje su različite vrste blockchain tehnologije?

Postoji mnogo različitih vrsta blockchain tehnologije (knjiga). Prva vrsta glavne knjige koju znamo iz bitcoina je javni blockchain. Uistinu su decentralizirane prirode. Ostale su vrste blockchaina / knjige navedene u nastavku.

 • Javni blockchain
 • Privatni blockchain
 • Konzorcij ili federalni blockchain
 • Hibridni blockchain
 1. Da li se Blockchain potpuno razlikuje od tradicionalne knjigovodstvene knjige?

Knjigovodstvene knjige koriste se kako bi se osiguralo da se transakcije mogu odvijati ispravno. Zbog toga oni prate i vremenske oznake transakcija. Značajna razlika između bankarske knjige i blockchaina je kako se njima upravlja. Blockchain je decentralizirane prirode; međutim, banke su potpuno centralizirane dok banke upravljaju njima.

Blockchain je potpuno transparentan i pouzdan u usporedbi s knjigama banaka. Banke su zainteresirane za blockchain tehnologiju koja automatizira većinu njihovih bankarskih funkcionalnosti i pruža pouzdan pristup. Međutim, vjerojatnije je da će koristiti federalni blockchain ili privatni blockchain kako bi osigurali da i dalje kontroliraju svoje poslovanje.

Bilješka: Ovo je pitanje često i u pitanjima blockchain ispita ako se pojavljujete u pisanom obliku.

 1. Što je javni blockchain? Dajte primjere.

Javni blockchain je javne prirode. Potpuno su decentralizirani, gdje svatko može čitati, pisati i pridružiti se. Nijedno središnje tijelo ne kontrolira blockchain. Također, svi se podaci mogu provjeriti jer se podaci nakon pisanja ne mogu mijenjati. Ključni primjeri javnih blockchaina uključuju Bitcoin i Ethereum.

 1. Što je privatni blockchain? Dajte primjere.

Privatni blockchain je privatne prirode. Oni djeluju sa središnjim vlastima u kontroli. Na taj način omogućuju pristup blockchainu samo odabranim korisnicima. Nije dostupan svima, što ga čini idealnim za banke i druge centralizirane organizacije. Na primjer, Hyperledger.

 1. Što je federalni blokchain? Dajte primjere

Udruženi blockchain je blockchain koji vodi grupa. To ih čini bržim i skalabilnim jer grupa posvećuje provjeru valjanosti transakcija. Da bi započeli, voditelji izrađuju unaprijed odabrane čvorove. Ovi čvorovi diktiraju i transakcije, ali i osobe koje mogu sudjelovati u blockchainu. Primjeri uključuju EWF, R3, itd.

 1. Koje su ključne značajke / svojstva Blockchaina?

Brojne su ključne značajke blockchaina. Uključuju sljedeće.

 • Blockchain kao struktura podataka: Blockchain može djelovati kao struktura podataka i pohranjivati ​​različite vrste podataka, uključujući podatke o identitetu, osiguranje, medicinu i tako dalje.
 • Nepromjenjivost: Podaci, jednom pohranjeni u blockchainu, nepromjenjivi su. To daje i svojstvo otkrivanja neovlaštenog blokiranja.
 • Zaštita podataka: Kako je vlasnik podataka sam izvorni izvor, zaštita podataka u potpunosti ovisi o izvoru. Odsutnost trećih strana također znači da je siguran i nudi najbolju zaštitu podataka
 • Decentralizirana knjiga: Tehnologija decentralizirane knjige najvažnija je značajka blockchaina. Može ga koristiti privatna organizacija ili javnost u raznim slučajevima korištenja.
 • Bolja anonimnost korisnika: Korisnici su relativno skriveni u usporedbi s drugim tradicionalnim mrežama.
 • Dvostruko trošenje: Blockchain rješava probleme dvostrukog trošenja pomoću konsenzusnih algoritama i tehnologije raspodijeljene knjige.

Bilješka: Ovo je pitanje često i u pitanjima blockchain ispita ako se pojavljujete u pisanom obliku.

Odmah saznajte više o različitim značajkama blockchain tehnologije!

Pitanja za intervju za Blockchain: vrsta lista

 1. Kako Blockchain može osigurati pravilnu sigurnost?

Šest je ključnih principa koji mogu osigurati odgovarajuću sigurnost i omogućiti organizacijama da stvore odgovarajuće transakcijske evidencije. I sve to osigurava odgovarajuću sigurnost svih podataka.

 • Revizija
 • Osiguravanje aplikacija
 • Sigurnost baze podataka
 • Obuka digitalne radne snage
 • Ispravne metode ispitivanja
 • Planiranje kontinuiteta.

Suočit ćete se s ovom vrstom pitanja za intervju za poziciju arhitekta blockchaina.

 1. Koji su nedostaci Blockchaina?

Blockchain nije bez nedostataka ili nedostataka. Protiv su navedeni u nastavku.

 • Kompleksnu tehnologiju je teško implementirati i održavati
 • Još uvijek postoje skalabilni problemi
 • Brzina mreže i transakcijski troškovi se razlikuju
 • Ljudska pogreška još uvijek nije eliminirana
 1. Koje su prednosti Blockchaina?

Glavne prednosti blockchaina uključuju sljedeće –

 • Poboljšana transparentnost
 • Povećana sigurnost
 • Bolja sljedivost
 • Povećana brzina i učinkovitost
 • Smanjeni troškovi
 1. Što poduzeća dobivaju korištenjem blockchaina?

Tvrtke mogu stvoriti puno koristi od upotrebe blockchaina. Oni su

 • Čujnost
 • Učinkovitost
 • Transparentnost
 • Sljedivost
 • Povratne informacije
 • Sigurnost

Čitaj više: Kako implementirati blockchain za osnaživanje vašeg poslovanja?

Pitanja za Blockchain intervju: Srednja teškoća

 1. Što su blokovi?

Blok je dio bitcoin mreže. Podaci o transakcijama trajno se pohranjuju u blok. Također, blokovi su uvijek sekvencijalni, a novi podaci dodaju se u najnoviji blok. Jednostavnim riječima, to je knjiga zapisa s fiksnom veličinom. Jednom kada je blok dovršen, generira se novi blok, koji je zatim pričvršćen na lanac blokova. Tu je došlo ime lanca “blok”. Sve informacije u bloku šifrirane su i mogu im pristupiti samo primatelj i pošiljatelj.

 1. Kako Blockchain stvara blokove?

Blokovi se automatski stvaraju pomoću blockchaina kada se dosegne veličina bloka. Kako je blok datoteka, transakcije se čuvaju u datoteci dok se ne napuni. Navedeni su linearno i povezani su tako da je najnoviji blok povezan s prethodnim. Da bi se identificirao blok, heš vrijednost generira se pomoću matematičke funkcije. Također ukazuje na sve promjene izvršene u bloku.

 1. Može li bilo tko ukloniti blokove s blokchaina?

Uklanjanje blokova iz blockchaina u potpunosti ovisi o načinu na koji se njime rukuje. Nije moguće ručno ukloniti blok. Međutim, ako se izgubi, blockchain općenito pokušava obnoviti bazu podataka koristeći druge vršnjake.

Nakon što se provjere, mogu se izbrisati kako bi se smanjila veličina blockchaina, jer to ne zahtijeva da itko radi uobičajene operacije. Po potrebi se može ponovno preuzeti. Taj je postupak poznat pod nazivom obrezivanje.

Želite li znati više o radu blockchaina? Pročitajte naš prethodni članak da biste razumjeli kako funkcionira blockchain.

 1. Kako su blokovi povezani lancima?

Vrijednost hasha dodijeljena bloku koristi se za njihovo povezivanje. Ako se vrijednost hasha promijeni, to znači da netko pokušava lažirati podatke pohranjene u hashu. Veza između blokova vrši se spremanjem hash vrijednosti prethodnog bloka. Na primjer, blok 3 pohranit će hash vrijednost bloka 2 itd.

 1. Dopušta li Blockchain bilo kome izmjenu podataka nakon što se sačuvaju? Ako ne, zašto?

Podaci pohranjeni na blockchainu zaštićeni su pravilnom enkripcijom pomoću digitalnog potpisa. To podatke u bloku zapisuje samo kao jednokratni postupak. Ne može se mijenjati ni na koji način.

 1. Koju vrstu zapisa možete držati u blockchainu?

Blockchain djeluje kao struktura podataka, što znači da se može koristiti za pohranu bilo kojeg oblika podataka. Industrije mogu pravilno koristiti vrste blockchain zapisa jer mogu u potpunosti iskoristiti ono što ona nudi. Najčešće vrste zapisa / podataka koji se mogu čuvati u blockchainu su kako slijedi.

 • Upravljanje identitetom
 • Obrada transakcija
 • Dokumentacija
 • Medicinska dokumentacija
 • Aktivnosti upravljanja
 • Poslovne transakcije
 1. Po čemu se Blockchain distribuirana baza podataka razlikuje od tradicionalnih baza podataka?

Tradicionalne baze podataka rade u obliku odnosa klijent-poslužitelj. Klijent može mijenjati podatke i koristi centralizirani poslužitelj za pohranu svih podataka. Autentifikacija je potrebna za pristup podacima, što administratora baze podataka čini snažnim entitetom u cijelom postavljanju.

Blockchain baza podataka potpuno je decentralizirana i sastoji se od nekoliko čvorova. Čvorovi sudjeluju u konsenzusu kada se dodaju novi podaci. Pruža cjelovito decentralizirano rješenje. Blockchain baza podataka nudi bolju transparentnost i cjelovitost. Još jedna razlika između ove dvije vrste baza podataka je kako čitaju i zapisuju podatke. Tradicionalna baza podataka koristi CRUD, dok blockchain koristi sekvencijalno upisivanje podataka.

Ako želite saznati više o razlici, preporučujemo vam čitanje članka Blockchain vs. Database.

 1. Što je identifikator bloka?

Svaki blok na blockchainu ima jedinstveni identifikator. Vrijednost raspršivanja djeluje kao jedinstveni identifikator. To znači da niti jedan identifikator bloka neće biti identičan.

 1. Kako blok održava sigurnost?

Sigurnost blokova čuva se povezivanjem svakog bloka s prethodnim pomoću hash identifikatora. To znači da se podaci bloka ne mogu mijenjati ili mijenjati jer će se vrijednost hasha mijenjati. Štoviše, svi podaci pohranjeni u bloku također su zaštićeni kriptografijom.

Podatke može otključati mrežni sudionik koji ih je uopće stvorio. Za pristup podacima potreban je privatni ključ. Transakcije pohranjene u bloku digitalno su potpisane i, prema tome, ne mogu se mijenjati, dajući bloku potrebnu cjelovitost i transparentnost po potrebi.

 1. Što je dvostruko trošenje?

Dvostruko trošenje postupak je trošenja iste digitalne valute dva puta bez mrežne sigurnosti, primjećujući to. Dvostruka potrošnja jedan je od najvećih problema na tržištu, a financijska institucija poduzima dodatni oprez kako bi osigurala da spriječe dvostruku potrošnju pod svaku cijenu. To se uglavnom radi dupliciranjem mreže da bi se pomislilo da se izvorni iznos nikada ne troši, čineći ga dostupnim za druge transakcije.

 1. Kako možete zaustaviti dvostruko trošenje?

Dvostruko trošenje sprječava blockchain uz pomoć konsenzusnog algoritma. Konsenzusni algoritam osigurava istinitost transakcije i bilježi je u bloku. Stoga ga potvrđuje više čvorova što omogućava dvostruko trošenje.

Međutim, 51% mrežnog napada može učiniti bilo koji blockchain ranjivim na dvostruku potrošnju jer više od 50% mreže kontrolira jedan entitet.

Pogledajte 50 najboljih tvrtki koje koriste blockchain tehnologiju da biste saznali više o tome.

Pitanja za intervju za Blockchain: Tema – Konsenzusni algoritmi

 1. Što je algoritam konsenzusa?

Konsenzusni algoritam je metoda postizanja konsenzusa o promjeni podataka preko sustava ili distribuirane mreže. Konsenzusni algoritmi se u velikoj mjeri koriste u blockchainovima jer omogućavaju mreži nepoznatih čvorova postizanje konsenzusa o podacima koji se pohranjuju ili dijele putem blockchaina. Neki od najpopularnijih konsenzusnih algoritama uključuju Proof-of-Stake (PoS) i Proof-of-Work (PoW).

 1. Koje su vrste konsenzusnih algoritama?

Postoji mnogo vrsta konsenzusnih algoritama ili tehnika. Najpopularniji konsenzusni algoritam uključuje

 • Proof-of-Work (PoW)
 • Proof-of-Stake (PoS)
 • Delegirani dokaz o udjelu (DPoS)
 • Dokaz o ovlasti (PoA)
 • Proteklo vrijeme (PoET)
 • Bizantska tolerancija na rasjed

Saznajte više o tim algoritmima iz našeg vodiča o konsenzusnim algoritmima.

 1. Kako funkcionira algoritam konsenzusa za provjeru rada (Pow)?

Proof-of-Work (PoW) djeluje tako što traži od čvorova da pruže dokaz o svom radu pružajući potrebnu računsku snagu za rješavanje teških matematičkih zagonetki. Transakcije su pohranjene u blokovima gdje poteškoća bloka određuje poteškoću rudarenja za rudare. Rudari su posebni čvorovi koji sudjeluju u pružanju računske snage blockchainu. Proces je poznat pod nazivom rudarstvo.

 1. Kako funkcionira algoritam konsenzusa Proof-of-Stake (Pos)??

Dokazivanje udjela djeluje kroz ulaganje tokena. Umjesto da rješavaju teške matematičke računske zagonetke, žetoni ili kovanice stavljaju se na čvorove. Ti posebni čvorovi sudjeluju u procesu konsenzusa ulaganjem od korisnika. Čvorovi uvijek imaju priliku biti izabrani za provjeru valjanosti bloka transakcije. Osvajaju nagradu nakon što uspješno potvrde transakcije.

 1. Koja je razlika između Proof-of-Stake (Poz) i Proof-of-Work (Pow)?

Razlika između dva najpopularnija algoritma za konsenzus, PoW i PoS, jest kako oni funkcioniraju. PoW je gladan energije, dok PoS nije. Ostale ključne razlike uključuju potrebu za velikom računalnom snagom u PoW-u u usporedbi s nikakvom ili manjom računalnom snagom u PoS-u. PoS je također isplativ i nudi brže vrijeme dovršenja u usporedbi s PoW-om.

Čitaj više: PoW vs. PoS: Usporedba dva algoritma konsenzusa u blockchainu

Pitanja za Blockchain intervju: dApps, pametni ugovori, digitalne valute središnje banke, decentralizirane financije

 1. Što su digitalne valute Središnje banke?

Digitalne valute središnje banke oblik su digitalne valute. To su uglavnom digitalna verzija postojećeg fiat novca. U stvarnosti, inspiracija za razvoj ovog sustava potekla je od Bitcoina, ali temeljna arhitektura ovog sustava prilično je različita jer će ga vlade kontrolirati.

 1. Što je decentralizirana financirana tehnologija?

Decentralizirano financiranje nova je vrsta decentraliziranog monetarnog sustava koji kao temeljnu tehnologiju koristi javne blokove poput Ethereuma. Komponente decentraliziranih financija obično uključuju digitalnu imovinu, protokole, pametne ugovore i dApps.

Čitaj više: Decentralizirana tehnologija financiranja: sveobuhvatan vodič

 1. Koje su popularne platforme za razvoj Blockchain aplikacija?

Najpopularnije platforme za razvoj blockchain aplikacija uključuju Hyperledger Fabric, Ethereum, R3 Cord, Quorum i Ripple.

 1. Što je Hyperledger?

Hyperledger je zajednički napor otvorenog koda za poboljšanje blockchaina. Nudi okvir za poduzeće. Alati će pomoći u jačanju implementacije blockchaina u više sektora, uključujući proizvodnju, opskrbne lance, financije itd. Linux Foundation njime upravlja. Mogla bi se suočiti i s pitanjima za intervju o Hyperledger Fabric i Hyperledger Sawtoothu. Dakle, provjerite pile Hyperledger i Fabric kako biste izmijenili pitanja za intervju.

 1. Što je pametni ugovor?

Pametni ugovor najbolje je definirati kao računalni kôd koji vam omogućuje provođenje pravila i propisa između dviju strana koje će komunicirati radi sklapanja posla. Jednom kad se napiše, sporazum se može automatski izvršiti bilo koji broj puta. Pametni ugovori pravni su sporazum koji se potpisuje uz pomoć koda. Široko se koristi u blockchain-u za automatizaciju zadataka i također uvođenje transparentnosti u određeni sustav. Primjerice, pametni ugovori mogu se koristiti za prodaju ili posjedovanje stvarne imovine.

Saznajte više o pametnim ugovorima!

 1. Kako je razvoj pametnih ugovora povezan s tehnologijom Blockchain?

Pametni ugovori uvode se za automatizaciju pravnog ugovora između dvoje kolega. Da bi blockchain bio učinkovit, potreban je razvoj pametnih ugovora. Ethereum je to prilično dobro riješio od samog početka i predstavio ideju. Bitcoin se također može koristiti pametnim ugovorima, ali ne izvorno. Morate koristiti platformu pametnih ugovora RootStock da bi pametni ugovori radili na bitcoinima. Razvoj je potreban da bi se blockchain tehnologija razvijala i rješavala više problema.

 1. Što je dApp?

dApp se također zalaže za “decentraliziranu aplikaciju” koja radi na blockchainu. Pametni ugovori koriste se za automatizaciju različitih funkcionalnosti dApp-a. Budući da se radi o prijavi, može sudjelovati više od jednog vršnjaka, a ne kontrolira ga jedan entitet. dApps obično slijede protokol ili algoritam i također zahtijevaju poticaj povezan s njegovom funkcionalnošću. I na kraju, potpuno je otvoren.

Želite li znati više o decentraliziranim aplikacijama? Pogledajte naš vodič na sada decentralizirana aplikacija!

 1. Po čemu se dApp razlikuje od uobičajene aplikacije?

dApps rade na decentraliziranoj mreži ili sustavu, dok aplikacije, općenito, nisu dizajnirane za rad u decentraliziranom ekosustavu. dApps su aplikacije sljedeće generacije koje koriste blockchain i rade na njemu. Popularna blockchain rješenja koja podržavaju dApps uključuju NEO i Ethereum.

 1. Po čemu se dApp razlikuje od pametnog ugovora?

dApps su decentralizirana aplikacija koja ispunjava određenu radnju ili značajku na blockchainu. Održava ga organizacija tako da mogu učinkovito automatizirati neke ili dovršiti procese. S druge strane, pametni ugovori su stvoreni da djeluju kao dva kolega prema unaprijed definiranim pravilima pomoću koda. Za razliku od pametnih ugovora, dApps-u u svakom trenutku može pristupiti više vršnjaka.

 1. Što je solidnost?

Solidity je programski jezik visoke razine koji nudi programiranje na temelju ugovora. Koristi se za poboljšanje funkcionalnosti Ethereum Virtual Machine, a također se aktivno koristi za programiranje pametnih ugovora Ethereum. Sličan je JavaScriptu kada je u pitanju sintaksa i jednostavan je za upotrebu.

 1. Koji su glavni slučajevi čvrstoće?

Glavni slučaj upotrebe Solidity je izgradnja pametnih ugovora i dApps-a na Ethereum blockchainu. Može se koristiti za stvaranje verzije pametnih ugovora otvorenog koda. Pametni ugovori stvoreni pomoću Solidity mogu se koristiti za pohranu podataka, poduzimanje određene radnje kada je uvjet ispunjen ili samo zaustavljanje određene radnje. Pametne ugovore moraju razviti ljudi prije nego što se oni postave na blockchain.

Pitanja za intervju za Blockchain: Generička pitanja

 1. Možete li hakirati Blockchain mrežu?

Blockchain je većinom prilično siguran. Međutim, nije potpuno sigurno. Postoje mnoge različite vrste hakova koje hakeri mogu provesti. Na primjer, napad Sybil, napad usmjeravanja, izravno uskraćivanje usluge itd. Napad od 51% također je istaknuti napad koji hakeri mogu koristiti za krađu podataka ili novčića. Ostale ranjivosti uključuju način na koji se implementiraju sustavi ili platforme, što ga čini ranjivim. Decentralizirana autonomna organizacija (DAO) ranjiva je na napade.

Također pročitajte: Može li se blokirati blockchain?

 1. Što je rudarstvo kriptovaluta?

Rudarstvo kriptovaluta postupak je za provjeru valjanosti transakcija na blockchainu i osiguravanje da je provjerena i zapisana na bloku. Rudarstvo provode rudari koji koriste skupu računarsku opremu kako bi postigli konsenzus o blockchainu. Rudarstvo se uglavnom koristi konsenzusnim algoritmom Proof-of-Work (PoW) gdje rudar mora rješavati složene matematičke zagonetke. Za svoj rad su nagrađeni.

 1. Koliko je blockchain koristan za digitalnu zaštitu i cyber sigurnost?

Blockchain je rješenje protiv neovlaštenog ponašanja koje može pomoći zaštiti podataka osjetljivih na podatke. To znači da blockchain može biti koristan i za cyber sigurnost i za digitalnu zaštitu. Ostale ključne značajke blockchaina koje mu pomažu u pružanju vrijednosti digitalnoj zaštiti i cyber sigurnosti su transparentnost, integritet i decentralizirani pristup. Kriptografija se također koristi u blockchainu, koji također štiti podatke i poboljšava cyber sigurnost.

 1. Što je Metamaska?

Metamask je web aplikacija koja vam omogućuje povezivanje s Ethereum dApps izravno iz vašeg preglednika. To znači da ne trebate imati puni Ethereum čvor za pristup dApps-u i njegovim funkcionalnostima.

 1. Što je mreža munje?

Gromobranska mreža izvanmrežno je i skalabilno rješenje za poboljšanje rada bitcoina. Donijet će trenutne transakcije uz niske troškove ili nikakve troškove koji su s njima povezani. Štoviše, bitcoin će učiniti skalabilnijim uklanjanjem većine napornog rada izvan lanca. Gromobranska mreža je u aktivnom razvoju i već je koriste mnogi dobavljači.

 1. Što mislite o budućnosti Blockchaina?

Budućnost blockchaina je svijetla. Trenutno je u fazi rasta, gdje raste i tehnološki i u primjeni. Slučajevi njegove upotrebe u gotovo svim različitim sektorima dovoljno govore o njegovoj budućnosti. Sa sve više i više investitora zainteresiranih za blockchain tehnologiju, vidjet ćemo ogroman utjecaj na blockchain, kako u industriji, tako i u svakodnevnom životu. Također će se koristiti zajedno s drugim tehnologijama, uključujući AI, velike podatke itd., Kako bi bio učinkovitiji i praktičniji.

 1. Što je atomska zamjena?

Atomska zamjena omogućuje brže prijenose zahvaljujući upotrebi pametnih ugovora. To je revolucionarna tehnologija koja omogućava vršnjacima da razmjenjuju jednu kriptovalutu s drugom bez ikakve posredničke razmjene. Radi se izvan lanca i između dva različita blockchaina.

Saznajte više o atomskoj zamjeni odmah!

Zaključak

To nas vodi do 50 najboljih blockchain pitanja i odgovora. Sva ova pitanja o blockchain tehnologiji pomoći će vam da se pripremite za veliki intervju. Ali uvijek zapamtite da se morate intenzivno pripremiti za sudjelovanje u blockchain intervjuu. Dakle, pobrinite se da prođete kroz sva pitanja i dobijete svoje osnovne tvrdnje.

Ako ste tek novak i želite razumjeti kako možete izgraditi blockchain karijeru, preporučujemo da započnete s našim tečajem Kako izgraditi svoju karijeru u Enterprise Blockchains tečaju!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map