Top 5 blagodati Blockchain tehnologije

U ovom ćemo članku prolaziti kroz prednosti blockchain tehnologije, njene prednosti i kako ona može ponuditi prednosti vodećim sektorima.

Blockchain je promijenio način na koji doživljavamo probleme. To je donijelo tone koristi.

Blockchain tehnologija rješava ključna pitanja poput povjerenja u mrežu. Promjenom ključnih parametara, povjerenja, bilo koja organizacija može se usredotočiti na rješavanje problema koji su u pitanju. Globalne vlade također su shvatile njegovu važnost i željne su primjene blockchain tehnologije. Na primjer, Dubai Smart City 2020 projekt je koji ima za cilj izgradnju pametnog grada s novim tehnologijama, uključujući blockchain.

Dakle, koje su prednosti blockchain tehnologije? Krenimo prvo kroz top 5 blockchain pogodnosti.

Upišite se sada: Tečaj o osnovama Enterprise Blockchainsa

Top 5 prednosti blockchaina za industriju

Ako radite u industriji, tada biste trebali znati o prednostima blockchain tehnologije, tj. Njenim prednostima. Pomoći će vam da naučite o predstojećim promjenama ako vaše poslovanje trenutno dobiva blockchain ili planirate li implementirati blockchain u budućnosti. Uglavnom su ove pogodnosti usko povezane s osnovnim značajkama blockchaina. Pogledajmo kakvu korist nudi.

prednosti blockchain tehnologije

Bolja transparentnost

Transparentnost je jedno od glavnih problema u trenutnoj industriji. Kako bi poboljšale transparentnost, organizacije su pokušale primijeniti više pravila i propisa. Ali postoji jedna stvar koja niti jedan sustav ne čini 100% transparentnošću, tj. Centralizacijom.

S blockchainom, organizacija može ići na cjelovitu decentraliziranu mrežu tamo gdje nema potrebe za centraliziranim tijelom, poboljšavajući transparentnost sustava.

Blockchain se sastoji od vršnjaka koji su odgovorni za provođenje transakcija i njihovu provjeru valjanosti. Ne sudjeluje svaki vršnjak u metodi konsenzusa, ali slobodan je odabrati želi li sudjelovati u postupku provjere valjanosti. Da bi se omogućila provjera valjanosti putem decentralizacije, koristi se metoda konsenzusa. Nakon provjere valjanosti, svaki čvor čuva kopiju zapisa transakcije. Na ovaj način, blockchain mreža rukuje transparentnošću.

Transparentnost ima veće implikacije kada su organizacije u pitanju. Kao što je ranije spomenuto, vlade također mogu koristiti transparentnost u izgradnji vladinih procesa ili čak provoditi glasanje.


Poboljšana sigurnost

Blockchain tehnologija koristi naprednu sigurnost u usporedbi s drugim platformama ili sustavima za vođenje evidencije. Sve transakcije koje se ikad evidentiraju moraju se dogovoriti prema metodi konsenzusa. Također, svaka je transakcija šifrirana i ima odgovarajuću vezu do stare transakcije pomoću metode raspršivanja.

Sigurnost je poboljšana i činjenicom da svaki čvor sadrži kopiju transakcija ikad izvršenih na mreži. Dakle, ako je bilo koji zlonamjerni glumac ikad želio unijeti promjene u transakciju, to neće moći učiniti jer će drugi čvorovi odbiti njegov zahtjev za upisivanje transakcija u mrežu.

Blockchain mreže također su nepromjenjive, što znači da se podaci, nakon što se napišu, ne mogu vratiti na bilo koji način. Ovo je također pravi izbor za sustave koji uspijevaju na nepromjenjivim podacima, poput sustava koji građani stari.

Upišite se sada: Tečaj certificiranog stručnjaka za blokchain sigurnost (CBSE)

Smanjeni troškovi

Trenutno tvrtke troše puno novca na poboljšanje upravljanja svojim trenutnim sustavom. Zbog toga žele smanjiti troškove i novac preusmjeriti u izgradnju nečeg novog ili poboljšanje trenutnih procesa.

Korištenjem blockchaina organizacije mogu srušiti puno troškova povezanih s dobavljačima treće strane. Kako blockchain nema naslijeđenog centraliziranog igrača, nema potrebe za plaćanjem troškova dobavljača. Povrh toga, potrebno je manje interakcije kada je u pitanju provjera valjanosti transakcije, što dodatno uklanja potrebu za trošenjem novca ili vremena za obavljanje osnovnih stvari.

Istinska sljedivost

S blockchainom, tvrtke se mogu usredotočiti na stvaranje lanca opskrbe koji radi i s dobavljačima i s dobavljačima. U tradicionalnom lancu opskrbe teško je ući u trag stavkama koje mogu dovesti do višestrukih problema, uključujući krađu, krivotvorenje i gubitak robe.

S blockchainom, lanac opskrbe postaje transparentniji nego ikad. Omogućuje svakoj strani da prati robu i osigura da se ona ne zamijeni ili zloupotrijebi tijekom postupka lanca opskrbe. Organizacije također mogu maksimalno iskoristiti blockchain sljedivost implementirajući je vlastito.

Poboljšana brzina i vrlo učinkovit

Posljednja industrijska korist koju blockchain donosi je poboljšana učinkovitost i brzina. Blockchain rješava dugotrajan proces i automatizira ih kako bi povećao učinkovitost. Također eliminira ljudske pogreške uz pomoć automatizacije.

Digitalna knjiga omogućuje sve ovo mogućim pružanjem jedinstvenog mjesta za pohranu transakcija. Racionalizacija i automatizacija procesa također znače da sve postaje vrlo učinkovito i brzo.

Činjenica da je sve pohranjeno u decentraliziranoj knjizi također olakšava svima da vjeruju jedni drugima. Ukratko, blockchain koristi svoj jedinstveni način pohrane podataka kako bi pružio visoko učinkovit postupak s povjerenjem, transparentnošću i nepromjenjivošću.

Nadamo se da su sve gore navedene točke odgovorile na vaše pitanje koje su ključne prednosti blockchain tehnologije.

Da bismo vam pružili bolji uvid, navedimo prednosti blockchain tehnologije koju dobivate korištenjem blockchaina za svoj projekt.

Prednosti Blockchain tehnologije

Upotreba blockchain tehnologije ima mnogo prednosti u usporedbi s drugim tradicionalnim tehnologijama.

 • S blockchainom će vaš poslovni proces biti bolje zaštićen uz pomoć visoke razine sigurnosti
 • Prijetnje hakiranjem vašeg poslovanja također će se u većoj mjeri smanjiti.
 • Budući da blockchain nudi decentraliziranu platformu, nema potrebe za plaćanjem centraliziranih entiteta ili usluga posrednika.
 • Enterprise blockchain tehnologija omogućuje organizacijama upotrebu različitih razina pristupačnosti.
 • Organizacije mogu obavljati brže transakcije uz pomoć blockchaina.
 • Usklađivanje računa može se automatizirati.
 • Obavljene transakcije su transparentne i stoga ih je lako pratiti.

Sada, kad je utjecaj industrija jasan, vrijeme je da prođemo kroz popis sektora koji iskorištavaju blockchain tehnologiju. Započnimo.

Želite saznati više o blockchain tehnologiji i kako ona može utjecati na razne industrije? Upišite se sada u naše blockchain tečajeve!

Koja industrija može imati koristi od Blockchaina?

Gotovo svi sektori tamo mogu imati koristi od blockchaina. Od svih tamošnjih sektora, četiri sektora za koja smatramo da imaju najviše koristi uključuju energetiku, nekretnine, logistiku, zdravstvo, financije i vladu.

Već postoje mnoge tvrtke koje aktivno koriste blockchain tehnologiju nakon što su shvatile potencijal ove tehnologije. Da bismo uvidjeli kako točno različite industrije koriste prednosti blockchaina, ukratko ćemo proći kroz svaku od njih.

Prednosti blockchaina u energetskom sektoru

Distribucija, raspodjela i proizvodnja energije uvijek su bili važan sektor za vlade koje su tamo. Bez odgovarajućeg upravljanja energijom bilo kojoj vladi postaje teško pružiti vrijedan rast svom gospodarstvu. Privatni igrači također igraju presudnu ulogu i mogu imati koristi od blockchaina. Ispod su prednosti koje energetski sektor dobiva korištenjem blockchaina.

 • Održivost okoliša: Blockchain pomaže da energetski sektor postane ekološki održiviji. Pomaže u prevladavanju naslijeđenih problema energetske učinkovitosti i pruža mrežu u kojoj je moguće učinkovitije proizvoditi, skladištiti i distribuirati energiju.
 • Smanjeni troškovi: Povezani troškovi smanjuju se kada su u pitanju infrastruktura i operativni aspekti energetskog sektora.
 • Poboljšana transparentnost: Korištenje raspodijeljenih knjiga poboljšava transparentnost.

Prednosti blockchaina u nekretninama

Stanje sektora nekretnina nije bilo tako dobro posljednjih nekoliko godina. To je dijelom i zbog sve veće cijene i koliko je frustrirajuće postalo kupiti nekretninu. Blockchain je donio novi svježi pogled na to kako funkcionira sektor nekretnina. Prednosti blockchaina u nekretninama uključuju sljedeće –

 • Tokenizacija: Uz blockchain postat će moguće tokenizirati radnje. To znači da se nekretnine mogu unajmiti na određeno vrijeme pomoću unaprijed definiranog koda. Žetoni također omogućuju dodavanje bilo koje poslovne logike, uključujući sposobnost zaštite od prijevare.
 • Ispravan identitet stanara i investitora: Digitalni identiteti mogu pomoći i investitoru i stanaru da stvore digitalne identitete koji su jednostavni za provjeru i rad s njima. Postupci KYC / AML postat će pojednostavljeni uz korištenje pravilnog upravljanja identitetom. I na kraju, dokumentacija postaje lakša i zajednička.
 • Prodaja nekretnine: Prodaja imovine može se automatizirati pametnim ugovorima. Omogućuje pravne sporazume koji su sljedivi i izvršni ako je ispunjen određeni uvjet.
 • Računovodstvo u stvarnom vremenu: S blockchainom je moguće voditi računovodstvo u stvarnom vremenu

Prednosti blockchaina u financiranju trgovine

Trgovinsko financiranje imalo je ogromnu korist od blockchaina. Bio je potreban neki oblik reforme kako bi se riješili problemi s kojima se trenutno suočava. Prednosti blockchaina u financiranju trgovine uključuju sljedeće.

 • Integritet podataka: Uz blockchain, sektor financiranja trgovine poboljšava se kada je riječ o cjelovitosti podataka, autentičnosti i pravilnom porijeklu imovine.
 • Pojednostavljeni postupak: Automatizacija je također postala norma zbog blockchain dApp-a i mogućnosti pametnih ugovora. Poboljšao je ukupnu učinkovitost procesa, uključujući mogućnost poravnanja u stvarnom vremenu. Proces je također postao bez pogrešaka zbog nesudjelovanja posrednika.
 • Programibilno: Uz blockchain, organizacije sada mogu kodirati više aspekata poslovanja, uključujući privatnost podataka, upravljanje, upravljanje identitetom i tako dalje.
 • Tržišna reaktivnost: Korištenje digitalne sigurnosti također znači da organizacije za financiranje trgovine mogu napraviti promjene kada se za tim ukaže potreba. Jednostavnim riječima nudi prilagodbu.
 • Smanjenje troškova: Korištenje automatizirane mreže znači smanjenje troškova, uključujući transakcijske, operativne i infrastrukturne.

Ako ste znatiželjni o tome kako blockchain može pozitivno utjecati na svijet trgovinskog financiranja, a posebno na trgovinske operacije, tada se odmah morate prijaviti na naš tečaj za blockchains i trgovinsko financiranje poduzeća!

Blagodati blockchaina u vladi

Mnoge vlade širom svijeta nisu za kriptovalutu, ali razumiju važnost blockchaina i onoga što on nudi. Vlada može koristiti blockchain na mnogo načina. Prednosti Blockchaina u Vladi uključuju sljedeće –

 • Ispravno upravljanje identitetom: Vlada može koristiti upravljanje identitetom za svakog građanina. Na taj način mogu upravljati transakcijama, vjerodajnicama i upravljati podacima.
 • Pošteni izbori: Također mogu koristiti blockchain za provođenje transparentnih izbora gdje nema šanse za prijevaru.
 • Upravljanje financijama: Angažirajte se na bolji način za upravljanje financijama. Također mogu alocirati proračune s transparentnošću, djelotvornošću i djelotvornošću.

Prednosti blockchaina u zdravstvu

Zdravstvo također zahtijeva potpunu promjenu ako želi biti učinkovitiji u pružanju usluga svojim pacijentima. Prednosti blockchaina u zdravstvu su nebrojene. Donosi mnogo prednosti stolu. Pogledajmo kako blockchain za zdravstvo zaista može promijeniti igru.

 • Privatnost profila pacijenta: Korištenje decentralizirane knjige znači jedinstveni profil pacijenta. Pacijenti više ne moraju nositi svoje papire, jer se sve može pohraniti i podijeliti putem sigurne knjige. Također će ponuditi pacijentima više privatnosti jer imaju ovlast davati dozvolu onima koji mogu koristiti ili vidjeti podatke.
 • Sljedivost lijeka: Sljedivost lijekova također će se poboljšati s blockchainom. Kako se sve prati u stvarnom vremenu i u decentraliziranoj mreži, postoje gotovo nemoguće šanse da se to omete.
 • Bolja klinička ispitivanja: Podaci o pacijentu zaštićeni su i pohranjeni u decentraliziranoj mreži. Podaci javnog zdravstva mogu se koristiti za bolja klinička ispitivanja i istraživanja – poboljšavajući šanse za razvoj lijekova za različite bolesti.
 • Elektroničke zdravstvene evidencije (EHR): Pomoću blockchaina zdravstvene organizacije mogu lako upravljati elektroničkim evidencijama.

Prednosti blockchaina u logistici

Logistika je istaknuta industrija koja treba promjene što je prije moguće. Ovo je jedna od djelatnosti koja se bavi ogromnim brojem problema. Ovo je mjesto gdje blockchain dolazi u igru. Blockchain uistinu može ponuditi prednosti ovoj industriji. Provjerimo kako blockchain za logistiku zaista može ponuditi:

 • Bolje praćenje tereta: Blockchain nudi odgovarajući kanal za provjeru autentičnosti koji dolazi s potvrdom; nitko ne može miješati podatke dostupne na mreži. To može pomoći u praćenju svih isporuka i održavanju isporuka u stvarnom vremenu.
 • Bolje ukrcavanje prijevoznika: Blockchain je u potpunosti sposoban riješiti situaciju; bilo koji postupak ugradnje novog vozača može se dogoditi u roku od nekoliko minuta.
 • Komunikacija od vozila do vozila: Blockchain može brzo osigurati sve podatke iz komunikacijskih procesa od vozila do vozila i pomoći tvrtkama da učinkovito usmjere informacije.
 • Sigurnost za uređaje s Internetom stvari (IoT): Može ponuditi sigurnost IoT uređaja (koji se koriste u logističkoj industriji) i nadzirati sve podatke koji dolaze sa svih tih uređaja.

Zaključak

To nas dovodi do kraja naših ključnih prednosti teme blockchain tehnologije. Sad kad znate o važnosti blockchain tehnologije, možete donijeti obrazovane odluke želite li je koristiti ili ne.

Blockchain je revolucionarna tehnologija s ogromnim utjecajem na svaki sektor vani. Fokus nam je bio samo na glavnim sektorima kako biste se mogli povezati i razumjeti njegove prednosti.

Ali na kraju, odluka je u potpunosti na vama. Nadamo se da će vam ovaj vodič pomoći u donošenju prave odluke za vaše poslovanje.

Međutim, ako želite ući u više detalja, svakako provjerite naš besplatni tečaj blockchaina da biste saznali više o ovoj tehnologiji.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map