Krajnji vodič za ultimativni blockchain trening

Ne znate o blockchain tehnologiji? Da bismo vam pomogli, nudimo naš besplatni tečaj obuke Blockchain odakle ćete naučiti sve što ikad trebate znati.

Mnoge od vas zanima blockchain tehnologija, ali zapravo nemate pojma ili vrlo malo ideje o temi. Praktično je biti znatiželjan kad svi oko vas govore o tome. Nadalje, poduzeća se također brzo pridružuju blockchain timu. U ovom slučaju, ako se ne educirate ili ne provedete odgovarajući blockchain trening, mogli biste zaostati.

Dakle, pogledajte naš cjeloviti tečaj blockchain treninga za početnike!

Upišite se sada: Besplatni tečaj blockchaina

Krajnji besplatni tečaj za blockchain

Cijeli besplatni tečaj blockchain treninga za početnike podijelio sam u sedam jednostavnih koraka. Morali biste provjeriti sve korake jedan po jedan kako biste u potpunosti razumjeli Blockchain tehnologiju.

Započnite s osnovama tehnologije Blockchain

Prije nego što uskočite u poslovne blockchaine, uvijek morate znati o osnovnoj strukturi same blockchain tehnologije. Ali ako nemate pojma kako mreža funkcionira, bilo bi vam teško nastaviti dalje. Dakle, nemojte preskakati korake i krenite od osnova blockchaina.

Blockchain tehnologija je decentralizirani sustav glavne knjige koji nudi visoku razinu transparentnosti, nepromjenjivosti, sigurnosti i mnogih drugih. Nadalje, rješava se tipične centralizirane strukture i nudi novu strukturu u kojoj je sve pošteno. Također biste trebali pogledati neke od naših najboljih blockchain tečajeva kako biste savladali sve vještine i stekli blockchain certifikat.

Pogledajte vodič za definiciju Blockchaina da biste saznali više o našem tečaju za programere besplatnog osposobljavanja za blockchain!

Ali kako je nastao blockchain?

Da biste završili blockchain besplatni internetski tečaj, pogledajte povijest blockchain tehnologije. (Savjet: Bitcoin nije prva blockchain tehnologija!)

Značajke Blockchaina

Obično svaka blockchain platforma nudi najmanje šest značajki. Ovi su –

 • Ne može se oštetiti
 • Decentralizirana tehnologija
 • Poboljšana sigurnost
 • Distribuirane glavne knjige
 • Konsenzus
 • Brže rješavanje

Čitaj više: 6 ključnih značajki blockchaina o kojima morate znati

Dalje, da biste besplatno naučili blockchain, morali biste znati o različitim vrstama blockchain mreža. Da, postoji više vrsta, a svaka ima svoj skup značajki. Međutim, ako ne znate razlike između platformi, nećete u potpunosti razumjeti za koju platformu se odlučiti.

Obično postoje tri općenite vrste blockchaina koje možete koristiti u digitalnoj transformaciji, poput javnih, privatnih i federalnih mreža. Dalje, dvije vrste dopuštenja – Dopušteno i Bez dozvole. Također biste trebali pogledati neke od naših najboljih blockchain tečajeva kako biste savladali sve vještine i stekli blockchain certifikat.

Čitaj više: Koje su različite vrste blockchain tehnologije?

Krenimo na sljedeći korak u našem besplatnom tečaju blockchain treninga.

Znajte o pametnim ugovorima i konsenzusnim algoritmima

Blockchain tehnologija dolazi s puno zaokreta i sigurno ste čuli za pametne ugovore i konsenzusne algoritme. Štoviše, obje su podjednako vitalne komponente ekosustava blockchaina.

Pametni ugovori oblik su digitalnih ugovora u kojima stranke mogu stvoriti ugovor s unaprijed utvrđenim pravilima, a nakon izvršenja tih pravila svaka stranka dobiva svoj pošten udio u plaćanju. Shvatite to kao automatizirani proces. Ako ispunjavate navedena pravila vašeg pametnog ugovora, postupak plaćanja pokrenut će se automatski.

Mnoge organizacije mogu koristiti ovu značajku kako bi olakšale dogovore s drugim tvrtkama. Ethereum je prvi razvio mehanizam pametnog ugovora u blockchain infrastrukturi.

Pogledajte više o pametnim ugovorima za tečaj Blockchain!

Konsenzusni algoritam

Dalje, u našem besplatnom vodiču za obuku blockchaina govorit ćemo o konsenzusnim algoritmima. Konsenzusni algoritmi korijen su blockchain tehnologije. Bez toga se nikad ne bi dogodio transparentnost ili sustav bez pogrešaka. Ti algoritmi uglavnom pomažu korisnicima na platformi da postignu dogovor o potvrđivanju transakcija.

Postoje mnogi popularni algoritmi konsenzusa. Da biste završili blockchain besplatni tečaj za internetske programere, svakako biste trebali znati o tim raznim algoritmima. Ovi su –

 • Dokaz o radu
 • Proof-of-Stake
 • Zakupljeni dokaz o udjelu
 • Delegirani dokaz o udjelu
 • Usmjereni aciklički grafikoni
 • Delegirana bizantska tolerancija na greške
 • Pojednostavljena bizantijska tolerancija na greške
 • Praktična bizantijska tolerancija na greške
 • Dokaz proteklog vremena
 • Proof-of-Weight
 • Dokaz izgaranja
 • Dokaz o kapacitetu
 • Dokaz o važnosti
 • Dokaz o aktivnosti

Želite znati o konsenzusnim algoritmima? Pročitajte cjelovit vodič o konsenzusnim algoritmima kako biste dovršili svoje besplatno učenje blockchain tehnologije!

Krenimo na sljedeći korak našeg besplatnog vodiča za obuku blockchaina.

Pogledajte Enterprise Blockchains: BAAS dobavljači i platforme

Sada ćemo u našem besplatnom tečaju za blockchain obuku razgovarati o poslovnom blockchainu. Dakle, što su blokchains poduzeća?

Ovo su oblik posebnih blockchain mreža koje su optimizirane samo za rješenja na razini poduzeća. Poduzetničke blockchain tehnologije posebno su dizajnirane da preuzmu ogroman teret velike organizacije u kojoj svakodnevno trebaju zadovoljiti teške zahtjeve.

Poduzetničke blockchain platforme ključne su za usvajanje blockchaina. Saznajte više o Enterprise Blockchain platformama!

Dalje, da biste se natjecali za svoj besplatni tečaj blockchain obuke, morate znati o popularnim blockchain platformama za poduzeća. Nadalje, ove platforme nude blockchain rješenja i razvijaju projekte od nule. Uglavnom postoji pet glavnih igrača –

Hiperledger

Hyperledger je jedna od poznatih poslovnih blockchain platformi na tržištu. Imaju puno blockchain projekata pod svojim okriljem. Nadalje, mnoge tvrtke tuže Hyperledgerovo rješenje za primjenu njihove blockchain tehnologije na razini poduzeća.

Za vas je neophodno da znate sve o Hyperledgeru kako biste završili besplatno učenje blockchain tehnologije

Hyperledger je jedan od istaknutih blockchain igrača na tržištu. Provjerite više o tome iz našeg vodiča za Hyperledger!

Ethereum Enterprise Alliance

EEA ili Ethereum Enterprise Alliance još je jedan popularan blockchain mrežni sustav. Štoviše, nude veću funkcionalnost i upotrebljivost. Trenutno imaju više od 250+ članova koji rade zajedno.

Corda

R3-ov Corda blockchain neophodan je za bilo koji besplatni blockchain internetski tečaj. Nadalje, blockchain tehnologija upravo se savršeno podudara s financijskim sektorima.

 Mreškanje

Ripple je još jedna prekrasna poslovna blockchain platforma s dvije jake značajke – sigurnosnim protokolima i sigurnosnim problemima. Nadalje, njihova RippleNet mreža može ponuditi gotovo besplatne transakcije.

Kvorum

Kvorum je pomalo sličan Ethereumu; jedina je razlika što je Ethereum javni, a Quorum privatni. Nadalje, prikladniji je za integraciju poduzeća.

Čitaj više: Enterprise Ethereum: privatni blockchain za poduzeća

Enterprise BAAS davatelji

Sada je na tržištu nekoliko popularnih pružatelja usluga BAAS. Štoviše, ove tvrtke nude blockchain kao uslugu i uglavnom pokrivaju popularne poslovne platforme.

Nadalje, dobivanje vašeg blockchain rješenja od tada moglo bi biti puno, jer oni obično nude isplativa rješenja. Također, nude skupove alata i rješenja mogu implementirati u roku od nekoliko minuta! Provjerite pružatelje BAAS-a na našem tečaju bez blockchaina –

 1. Oracle
 2. IBM
 3. Amazon
 4. Microsoft
 5. Alibaba
 6. Baidu
 7. Huawei
 8. Naglasak

Saznajte više o različitim poduzetničkim projektima u nefinancijskim tvrtkama

Sada ćemo razgovarati o raznim industrijama koje implementiraju blockchain tehnologiju u naš besplatni tečaj obuke za blockchain. Nadalje, to su uglavnom nefinancijski instituti. Pogledajte ovih 20 primjera poduzeća –

 1. Walmart: Prate proizvode koji surađuju s IBM-om.
 2. Metlife: Žele automatizirati rješenje osiguranja u smislu zdravstvene zaštite pomoću poslovnih blockchain rješenja.
 3. UPS: Tvrtka koristi blockchain za napajanje logističkih sustava.
 4. Toyota: Nudi svoj softver za autonomnu vožnju pomoću blockchaina.
 5. AIA grupa: Oni pružaju usluge Bancassurance koristeći blockchain rješenja.
 6. BHP Billiton: Koristi blockchain za upravljanje lancem opskrbe.
 7. Alibaba: Korištenje blockchain usvajanja za pronalazak luksuzne robe.
 8. Tencent: Koriste blockchain za pravnu naplatu i oporezivanje.
 9. Baidu: Tvrtka koristi blockchain za upravljanje intelektualnim pravima.
 10. Ford: Koristi blockchain za podršku tehnologijama mobilnosti.
 11. British Airways: Blockchain tehnologija u sustavu praćenja.
 12. Facebook: Koriste blockchain za upravljanje i zaštitu podataka.
 13. Walt Disney: Tvrtka koristi blockchain za praćenje zaliha.
 14. Maersk: Koristi blockchain za platformu za otpremu.
 15. Razborito: Blockchain tehnologija za trgovinsku platformu.
 16. Jabuka: Koriste blockchain za vremensko označavanje podataka.
 17. Nestle: Tvrtka koristi blockchain za upravljanje svojim opskrbnim lancima.
 18. UnitedHealthcare / Quest Diagnostics / Optum / Humana: Blockchain tehnologija za poboljšanje liječničkih imenika među bolnicama.
 19. Samsung: Koristi blockchain za upravljanje lancem opskrbe.
 20. FedEx: Koriste blockchain za rješavanje sporova.

Čitaj više: Upotreba Blockchaina: Popis 20+ slučajeva upotrebe Blockchain tehnologije 

Koristite slučajeve vs. izazovi provedbe

Naš besplatni vodič za blockchain trening neće biti potpun ako sada preskočimo slučajeve upotrebe, zar ne? Međutim, procjena vrijednosti koju će nam donijeti blockchain prilično je teška. Nadalje, mogli biste pomisliti da blockchain neće biti od toliko koristi jer će predstavljati teret, ali je li to zaista istina?

Tijekom godina mnoga su poduzeća već implementirala poduzeće blockchain projekte. Nadalje, iznenadit ćete se kad saznate da postoji puno slučajeva korištenja blockchain tehnologije samo za poduzeća.

Dakle, zamislite što može učiniti u smislu globalnih implantacija! Postoji puno popularnih slučajeva korištenja; da vidimo što su –

Globalne transakcije

 • Brža obrada prekograničnog plaćanja
 • Smanjena cijena
 • Veća učinkovitost u transakcijama

 Trgovanje

 • Poboljšana transparentnost i povjerenje u financiranje trgovine
 • Više kontrole za proizvođače
 • Smanjena papirologija i troškovi

Pročitajte o tome kako Blockchain sada može transformirati financiranje trgovine!

 Sigurnost hrane

 • Odgovornost za sigurnost hrane
 • Smanjite rasipanje hrane
 • Riješi se prijevara s hranom

 Lanac opskrbe

 • Osigurani sustav glavne knjige s vidljivošću opskrbnog lanca
 • Prati sve proizvode
 • Brzo otkriva oštećene osobne podatke s akutnim informacijama

 Maloprodaja

 • Pomaže u borbi protiv krivotvorenih proizvoda
 • Prati svu luksuznu robu
 • Bavi se problemima krađe

Zanima vas utjecaj blockchaina na maloprodajnu industriju? Pogledajte naš vodič o blockchainu u maloprodaji upravo sada!

Vladine službe

 • Siguran način za očuvanje svih prava građana
 • Nudi eksponencijalni rast gospodarstva
 • Digitalizacija identifikacije građana

Zanima vas utjecaj blockchaina na vlade? Pogledajte naš vodič za blockchain za vladu odmah!

Intelektualno vlasništvo

 • Osigurava zaštitno značenje i patentiranje intelektualnih svojstava
 • Nudi plaćanje za patentirani rad
 • Smanjena zlouporaba intelektualnog vlasništva

 Zdravstvo

 • Riješi se krivotvorina droge
 • Prati podatke o pacijentu
 • Ujedno pojednostavljuje više rezultata ispitivanja

Zanima vas utjecaj blockchaina na zdravstvenu zaštitu? Pogledajte naš vodič o blockchainu u zdravstvu upravo sada!

Nafta i plin

 • Osigurano plaćanje i revizija tereta.
 • Poboljšava učinkovitost izračunavanjem putnih pravaca
 • Točno štedi 5% prihoda

 Nekretnina

 • Smanjuje troškove nekretnine
 • Promovira djelomično vlasništvo
 • Povećava skalabilnost

Zanima vas utjecaj blockchaina na nekretnine? Pogledajte naš vodič o blockchainu za nekretnine odmah!

 Humanost

 • Osigurava da donacija ide na pravo mjesto
 • Nudi transparentnost za građane koji doniraju sredstva
 • Promovirajte pravednost i povjerenje

 Osiguranje

 • Smanjuje broj tragova papira
 • Brže štete od osiguranja
 • Nema više iskorištavanja potrošača

 Mediji i zabava

 • Bolja vrijednost umjetnika
 • Povezuje umjetnika boljom platom
 • Učinkovit marketing na društvenim mrežama

 Putovati

 • Pojednostaviti obradu putnika
 • Promovira prekograničnu identifikaciju
 • Sve letove planira s većom točnošću

Pogledajte 50 najboljih tvrtki koje koriste blockchain tehnologiju da biste saznali više o tome.

Izazovi provedbe

Pogledajmo izazove implementacije u našem besplatnom tečaju blockchain treninga. Nadalje, ovo će vam pomoći da shvatite jesu li izazovi preteški za slučajeve upotrebe. Vrhunski blockchain certifikati mogu vam pomoći da još više razumijete i shvatite koncept.

 • Interoperabilnost: Trenutnim tehnologijama blockchaina u poduzeću nedostaje uvijek potrebna interoperabilnost između svih mreža.
 • Naslijeđene mreže: U stvarnosti, pretvaranje svih naslijeđenih mreža s blockchainom može zahtijevati puno vremena i novca.
 • Skup vještina: Ne postoji odgovarajuća radna snaga sa skupom vještina za razvoj nove tehnologije na razini poduzeća.
 • Metodologija: Nedostatak odgovarajuće metodologije čini nove inovacije punima nedostataka.
 • Misno usvajanje: U stvarnosti masovno usvajanje još nije moguće jer se mreža bavi sporijim izlazom.
 • Izazovi troškova: Održavanje okvira i njegov razvoj zahtijevali bi puno novca.

Krenimo na naš sljedeći korak u besplatnom vodiču za blockchain trening.

 Upišite se sada: Certified Enterprise Blockchain Professional (CEBP) tečaj

Saznajte više o decentraliziranom Internetu i Webu 3.0

Blockchain ne mijenja samo načine vašeg poslovanja, već utječe i na strukturu interneta. Nadalje, današnja unutarnja struktura daleko je napredovala prije nego što je dobila pristup svim objektima moderne tehnologije. Sve opcije pretraživanja na društvenim mrežama ili Googleu nisu bile dostupne u stara vremena.

Štoviše, struktura mreže sada je centralizirana, ali s novim dodavanjem decentralizacije promjene su očite.

No prije nego što zaronite u područje Weba 3.0, odavde pogledajte više o centraliziranom i decentraliziranom Internetu.

Web 3.0: dodaje veću vrijednost za vas

Web 3.0 nova je generacija interneta. To je decentralizirana struktura. Ovdje ne samo da ćete moći čitati i pisati, već sada možete i više. Nadalje, upotreba mogućnosti semantičkog pretraživanja dat će vam preciznije rezultate pretraživanja. Štoviše, ovo je samo nekoliko potencijalnih značajki koje bi Web 3.0 donio za vas.

Znajte o glavnim izazovima usvajanja blockchaina

Sada znate za gotovo svaki aspekt blockchain tehnologije. No prije nego što uskočite i započnete raditi na svom poslovnom blockchain rješenju, morate znati kako biste imali jasnu ideju s kojim se izazovima bavite. Vrhunski blockchain certifikati mogu vam pomoći da još više razumijete i shvatite koncept.

Nadalje, prethodno smo vam dali nekoliko izazova s ​​kojima se možete suočiti u pogledu poslovnih blockchaina. Ali sada, morate znati o glavnim izazovima za usvajanje blockchaina za opću blockchain tehnologiju. Pogledajmo koji su to izazovi –

Ljudski faktori:

 • Tehnološki dizajn
 • Skup vještina
 • Javno opažanje
 • Kaznena veza
 • Propisi

Tehnološki čimbenici:

 • Izvođenje
 • Potrošnja energije
 • Privatnost
 • Sigurnost
 • Skalabilnost

Više o tim točkama možete pročitati u našem vodiču s vodećim izazovima za usvajanje blockchaina!

Pročitajte našu knjigu o transformaciji

Želite transformirati svoju naslijeđenu mrežu u blockchain mrežu? Ili želite razviti vlastito rješenje temeljeno na blockchainu? Pa, dali smo vam kompaktno znanje o svemu što vam je do sada potrebno o tehnologiji. Međutim, vrijeme je da strateški definirate svoju provedbu.

Štoviše, naša knjiga transformacija savršeno je rješenje za vas ako ne znate odakle početi. Nadalje, u priručniku o transformaciji uglavnom govorimo o pet koraka –

 • Počnite s malim projektima odjednom
 • Izgradite radnu skupinu koja može podržati vaše projekte
 • Vlak & Educirajte svoju radnu skupinu kako bi ih učinili profesionalnima
 • Razvijte strategiju za primenu vašeg rješenja
 • Komunicirajte s pravim autoritetom da pojačate prodaju

Sve smo objasnili u vodiču za transformaciju knjige Transformation kako bismo vam pomogli razumjeti kako implementirati blockchain.

Završne riječi

Blockchain tehnologija stvorit će tržište od 10 milijuna dolara u roku od 2022. godine, prema Gartner Trend Insights. Nadalje, do 2030. godine to bi bilo tržište od 3,1 bilijuna dolara. U stvarnosti, ako želite potražiti svoje mjesto na tom tržištu, sada je vrijeme da zaronite u tehnologiju.

Nadamo se da bi vam u ovom slučaju pomogao naš besplatni tečaj blockchaina. Ako ste tek novak i želite saznati više o ovoj tehnologiji, onda preporučujemo korištenje našeg besplatnog tečaja blockchaina.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map