Kako naučiti Blockchain tehnologiju

Danas je blockchain tehnologija jedna od tehnologija o kojima se najviše govori. Nakon izuma interneta, smatra se sljedećom velikom stvari.

Pa, neću lagati, to nam nudi način da steknemo digitalno povjerenje na mreži. Mnoge tvrtke već prihvaćaju blockchain u svoje okvire. U stvari, puno se ulaganja ulaže u tehnologiju.

Dakle, krajnje je vrijeme da počnete učiti o blockchain tehnologiji. U ovom vodiču govorit ću o tome kako naučiti blockchain tehnologiju i pokriti sve što je povezano s njom. Dakle, krenimo kako naučiti blockchain tehnološki vodič.

Kako naučiti Blockchain tehnologiju

KAKO DOUČITI BLOCKCHAIN

Započnite s učenjem o osnovnim osnovama blockchaina

Prije nego što krenete dublje, morate naučiti o osnovnim osnovama blockchaina. Učenje o temeljnim konceptima pomoći će vam da shvatite kako tehnologija remeti mnoge industrije.

1. Znajte definiciju tehnologije blockchain

Učenje o definicijama blockchain tehnologije je neophodno. Blockchain tehnologija je distribuirani sustav glavne knjige koji je decentraliziran. Također nudi sigurnost, veću transparentnost, nepromjenjivost i još mnogo toga. Potpuno se razlikuje od bilo kojeg centraliziranog modela jer unutar sustava ne postoji središnja vlast.

U stvarnosti je to samo sustav glavne knjige gdje postoje blokovi. Svi su blokovi povezani lančanim mehanizmom. Štoviše, ovi blokovi sadrže šifrirane informacije. To čini sve unutar bloka kriptografski osiguranim.

Osim toga, blok također sadrži transakcijske podatke, hash ID i vremenske oznake. Možda ćete blockchain zamijeniti s bazom podataka, ali oni su zapravo vrlo različiti u stvarnosti. Nadalje, prilično je popularan među poduzećima, a ulažu čak 5 milijuna dolara ili više u blockchain rješenja.

2. Saznajte više o radnom procesu Blockchain tehnologije

Dalje, morate naučiti o radnom procesu blockchain tehnologije. Blockchain djeluje na sasvim drugačiji način od tipičnog centraliziranog modela. U stvarnosti, jedinstveni radni proces ove tehnologije zapravo je čini prilično jedinstvenom i nudi sigurnost koja nam je svima potrebna.

Obično korisnik u sustavu zatraži transakciju. Zatim se u sustavu kreira blok koji predstavlja transakciju. Nakon toga, blok se emitira na druge čvorove na mreži. Svi čvorovi će tada provjeriti je li blok valjan ili ne. I ovdje, pod blokom, mislim na sadržaj bloka.

Ako su svi podaci o transakciji valjani, tada se blok provjerava. U slučaju da su podaci netačni, blok će biti odbijen. Nakon postupka provjere, blok dobiva mjesto unutar glavne knjige, a transakcija se izvršava.

3. Upoznajte značajke Blockchaina

Kako god da biste saznali više o blockchain tehnologiji, morate znati o šest osnovnih značajki tehnologije. Oni su –

 • Distribuirani sustav glavne knjige
 • Nepromjenljivost
 • Veća razina sigurnosti
 • Decentralizacija
 • Mehanizam konsenzusa
 • Brže naseljavanje

Učenje o ovim značajkama prijeko je potrebno jer će vam ove značajke pomoći da procijenite kako možete implementirati blockchain u svoje poduzeće. Najbolje je da znate gdje naučiti blockchain tehnologiju.

4. Proučite različite vrste blockchain tehnologije za poduzeća

Da biste saznali više o blockchain tehnologiji, morate proučiti razne vrste blockchain tehnologije za poduzeća. Zašto? To je zato što svaki pojedini razred nudi različite vrste značajki uz probleme.

Stoga morate razumjeti kako svaki od njih funkcionira prije nego što ih ugradite u poslovno okruženje.

U osnovi postoje tri vrste blockchain tehnologije –

 • Javnost
 • Privatna
 • Federativno

Međutim, možemo ih klasificirati i prema vrsti dozvole. Oni su dozvoljeni i bez dozvole.

5. Saznajte više o pametnim ugovorima i konsenzusnim algoritmima

Na kraju, morate naučiti o pametnim ugovorima i konsenzusnim algoritmima. To su dva najvažnija elementa tehnologije.

Pametni ugovori u osnovi su digitalni ugovori. Jednom kada postavite pravila, ovo će ih automatski izvršiti na temelju određenih aspekata.

S druge strane, konsenzusni algoritmi pomoći će svim čvorovima u sustavu da se dogovore. U stvarnosti, blockchain trebaju ove konsenzusne algoritme kako bi ponudili potpuno transparentan sustav.

Svejedno, prijeđimo na sljedeći segment u vodiču kako naučiti blockchain tehnologiju.

Zatim saznajte kako funkcioniraju Enterprise Blockchain platforme

Nakon što ste sada naučili sve o osnovama blockchaina, morate naučiti kako funkcioniraju poduzeće blockchain platforme. U osnovi su ove platforme stvorene za poduzeća i mnogi od njih koriste te platforme za izgradnju svojih rješenja temeljenih na blockchainu.

 • Osnove hiperledžera

Dok pokušavate naučiti blockchain tehnologiju na mreži, prije ili kasnije naići ćete na Hyperledger. U stvarnosti je to projekt otvorenog koda Linux Foundation koji nudi podršku na razini poduzeća. Međutim, to nije jedan projekt, nego krovni projekt. U osnovi ima 15 projekata koji se izvode. Štoviše, sada ima 260 značajnih organizacija koje rade zajedno.

Zajednica je ogromna i svi projekti nude različite vrste značajki za svaku industriju.

S Hiperledger, možete pratiti razvoj blockchaina, povećati produktivnost, surađivati ​​na projektima, dobiti superiornu vrijednost kontrole i učinkovito rukovati intelektualnim vlasništvom.

Prijeđimo na sljedeću poslovnu platformu u ovom kako naučiti o blockchain tehnološkom vodiču.

 • Osnove Ethereuma

Još jedna stvar koju ćete pronaći dok pokušavate naučiti blockchain tehnologiju na mreži je Ethereum. Ethereum je započeo svoje putovanje kao javna blockchain platforma. Međutim, zbog poduzeća sada nude privatnu verziju platforme Ethereum. U stvarnosti je to zapravo verzija dozvole javne baze kodova.

Mnoga poduzeća su sada počela koristiti Enterprise Ethereum kao osnovu njihovog blockchain rješenja. Najbolji dio je taj što poduzeće Ethereum koristi privatne lance koji su odvojeni od javnih. Ipak, platforma nudi sve značajke s javne Ethereum platforme.

Još jedan značajan dio poslovnog Ethereuma je taj što vam nude prilagođenu verziju njihove Ethereum platforme. Dakle, uvijek završite s jedinstvenim blockchain rješenjem. Nije li to sjajno?

 • Osnove Corde

Corda je posljednja u našem vodiču “kako naučiti o blockchain tehnologiji”. Trenutno, Corda je relativno jedan od popularnih Enterprise blockchaina na tržištu trenutno. Poduzeće R3 za blockchain softvere razvilo je Corda platformu za poduzeća.

Međutim, trenutno imaju dvije vrste Corda platforme. Jedan je primarni softver, a drugi je njegova komercijalna verzija.

Trenutno imaju preko 200 članova u ekosustavu. Platforma nudi nepromjenjivost, mjerodavan pristup, zajedničku logiku, privatnost, pravnu osnovu i još mnogo toga.

Iako možda mislite da je ova platforma prikladna samo za financijske tvrtke, nudi puno slučajeva korištenja i u drugim sektorima. Dakle, prijeko je potrebno da naučite o ovoj poslovnoj platformi dok učite blockchain tehnologiju.

Istražite kako Blockchain ometa različite industrije širom svijeta

Kada blockchain naučite od nule, morate otkriti kako njime narušavaju različite industrije. Pa, to je potpuno nov način čuvanja informacija. Problem je u tome što su naše industrije već vrlo dugo centralizirane.

No centralizirani način ne može ponuditi sve pogodnosti niti promovirati korisnička prava na njihove podatke. Kao rezultat, postoji puno sigurnosnih rupa, krađa i korupcije. Međutim, blockchains rješenje jamči izlaz iz problema.

No kako je tehnologija prilično nova, mnogi nisu baš sigurni bi li ta tehnologija bila najbolji put. Svejedno, s obzirom na sve okolnosti, i dalje nastavlja remetiti sve industrije. Predviđa se da će se do 2030. gotovo svi sektori suočiti s tržišnim izazovima za blockchain. Dakle, ako odmah ne počnete osiguravati svoje mjesto, u budućnosti bi to moglo biti preteško.

Poremećaji u različitim sektorima

Prva industrija koja je poremećena je bankarski sektor. U stvarnosti, blockchain može ponuditi siguran način za pohranu svih evidencija banaka. Štoviše, može ponuditi i jeftiniji i brži način za prijenos cijelog novca bez ikakve pomoći centraliziranog tijela.

U zdravstvu može omogućiti pružateljima zdravstvenih usluga i liječnicima pristup podacima o pacijentu na siguran način bez štete po njihovu privatnost. Štoviše, može zaustaviti i problem krivotvorenih droga koji iznutra haraju ovom industrijom.

Za opskrbni lanac može ponuditi praćenje i praćenje svih proizvodnih linija i zaliha u stvarnom vremenu. Također može ponuditi učinkovitiji postupak trgovanja s drugom tvrtkom.

Uz pomoć blockchaina, u politici više ne bi bilo oblika korupcije. Vlade mogu sigurno pohraniti povjerljive informacije javnosti bez ikakvih krađa.

Štoviše, tehnologija može pojednostaviti postupak nekretnina i osiguravajućih društava. U stvarnosti, obavljanjem postupka u sustavu riješilo bi se sve nepotrebne papirologije.

S druge strane, pravne tvrtke mogu koristiti tehnologiju kako bi ponudili izvor bilo kakvih dokaza o dokumentaciji. Svoje nasljedstvo lako možete dokazati i digitalno.

Za IT sektor blockchain može ponuditi siguran i nepromjenjiv sustav kojem niti jedan haker ne može pristupiti. Uz to, može osigurati i pružatelje usluga u oblaku. Upravljanje pravima intelektualnog vlasništva je još jedan plus koji umjetnicima daje vrijednost koju svi zaslužuju.

Ovo je samo nekoliko od svih djelatnosti koje remeti, a o njima morate saznati više kako biste osigurali budućnost svoje tvrtke.

Pridružite se tečaju certificiranja Blockchain za poslovne profesionalce

Da biste naučili blockchain od nule, trebali biste se pridružiti tečaju blockchain certificiranja. Uz pomoć ovih tečajeva lako možete otkriti blagodati blockchaina u svom poslu. U svakom slučaju, najbolji dio je što blockchain možete naučiti i besplatno.

Tipično, tečaj za certificiranje blockchaina pokriva sve prethodne točke koje sam uključio u vodič. Dakle, naučit ćete osnove blockchaina, saznati više o drugim blockchain poslovnim platformama i mnogim drugima.

Preporučuje se da se pridružite našem certificiranom tečaju za profesionalni blockchain kako biste u potpunosti shvatili cjeloviti koncept blockchaina. Tečaj nudi ogromnu vrijednost uvida i pogodan je za sve poslovne lidere ili profesionalce u industriji. Dakle, ako razmišljate o tome gdje naučiti blockchain tehnologiju, možete početi upravo ovdje.

Saznajte kako možete pristupiti implementaciji blockchaina u poduzećima

Ako želite naučiti blockchain tehnologiju na mreži, tada morate intenzivno istražiti kako biste znali kako u potpunosti trebate pristupiti situaciji. Dakle, najbolje je pridružiti se mrežnom treningu ili tečaju i u tom pogledu.

Bez odgovarajućeg znanja o tome kako se različita industrija nosi s tim problemom, teško bi bilo donijeti čvrstu strategiju. Štoviše, ne možete riskirati uskakanjem bez odgovarajuće mape puta. Trebaju vam odgovarajuće smjernice, a internetski tečaj vam u tome definitivno može pomoći. Postoje i tečajevi na kojima možete besplatno naučiti blockchain.

Istražite Blockchain poslovnu transformaciju

I na kraju, kada želite naučiti blockchain tehnologiju na mreži, morate istražiti blockchain poslovnu transformaciju. U osnovi, ovdje ćete provjeriti sva ostala rješenja za blockchain na tržištu trenutno u vašem sektoru.

Osim toga, možete istražiti i druga industrijska rješenja kako biste odabrali inovativnu značajku koja će vam pomoći u rješenju. Što je vaše rješenje jedinstvenije, to su veće šanse na tržištu.

Završna bilješka

I na kraju, blockchain je tu da ostane, uskoro neće nikamo ići. Kao što već vidite, počeo je polako zamjenjivati ​​tradicionalni poslovni model novim. Dakle, krajnje je vrijeme da počnete učiti o blockchain tehnologiji. Ovaj vam je vodič dao jasan popis obveza za učenje blockchaina.

Dakle, slijedite popis i za trenutak biste znali za blockchain.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map