Digitalni novčanik u dolarima: jednostavno objašnjeno

Ovaj članak govori o – osnovnim konceptima, načinu korištenja, postupcima održavanja i prednostima digitalnog novčanika.

Digitalni dolar i novčanik za dolare dvije su stvari koje internet zahvataju. Tehnologija nam se stvarno približava i uskoro ćemo vidjeti masovni pomak u našem gospodarstvu. U stvarnosti, potreba za ovom vrstom tehnologije više je nego ikad kad se svijet počne baviti pandemijama.

Ali ne samo da su pandemije glavni razlog njihove upotrebe. U stvarnosti smo se već suočili s mnogim problemima koji se odnose na valute na papiru i lošije bankarske metode.

Ako čitate naš vodič, sigurno možete reći da ste i vi znatiželjni što je digitalni novčanik za dolar i kako pravilno koristiti novčanik za dolare.

Dakle, da bih vam pomogao, u ovom ću priručniku pokriti sve informacije o digitalnoj novčaniku koje do sada znam o ovoj tehnologiji.

Započnimo naš pregled novčanika za digitalne dolare odmah!

Upisati sada: Tečaj o osnovama poduzetničkih blokova

Što je novčanik Digital Dollar?

Prije nego što prijeđemo na ono što je digitalni novčanik, objasnit ću što je uopće digitalni dolar.

Digitalni dolar je digitalna valuta koja za funkcioniranje koristi tehnologiju raspodijeljene knjige. Štoviše, ovu elektroničku jedinicu vrijednosti dolara moguće je iskoristiti od financijske institucije koja ispunjava uvjete.

Jednostavno rečeno, smatrajte to digitalnom verzijom tipičnog američkog dolara koji trenutno koristite. Međutim, trenutno to još uvijek neće izravno zamijeniti dolar, ali u budućnosti bi moglo.

Dakle, ova će valuta imati sličnu vrijednost, a vi je možete koristiti za kupnju kao i svaki drugi dolar.

U svakom slučaju, sada dolazi odgovor na vaše pitanje – što je digitalni novčanik za dolare?

Ovdje digitalni novčanik u dolarima znači digitalni račun ili novčanik koji će za vas održavati Savezna banka. U stvarnosti, aplikacija za digitalni novčanik u dolarima sadržavat će sve svoje kredite u digitalnom dolaru.

Dakle, to je samo digitalni oblik vašeg tipičnog računa koji trenutno koristite u bankama. Ali za sigurnosno kopiranje koristit će blockchain.

Ranije ove godine, fondacija za digitalni dolar i Accenture već su implementirali sustav projekt digitalnog dolara. I oni će upotrijebiti blockchain za njegovo sigurnosno kopiranje. Zapravo, postoji puno blockchain platformi za upotrebu – Ethereum, R3 Corda, Hyperledger itd..

Međutim, trenutno ne govorimo o tome. Zbog nedavnog problema s koronavirusom, novi je projekt iznio prijedlog aplikacije za digitalni dolar i novčanik za digitalni dolar.

Dakle, zavirili smo kako to zapravo može izgledati u stvarnim scenarijima. Ali ovaj projekt elektroničkog gotovine može se dogoditi ili se neće dogoditi u budućnosti. No, uskoro će se dogoditi prvi projekt za koji mogu sa sigurnošću reći.

Kasnije ću u ovom vodiču prijeći na verziju ovog projekta s digitalnom valutom.

Kako se koristi novčanik Digital Dollar?

Mnogi se od vas pitaju kako koristiti digitalni novčanik za dolare. Trenutno imamo samo ograničene podatke o novčaniku u digitalnom dolaru, ali to će vam pružiti najbolji slučaj kako to može funkcionirati.

Generalno, tajnik riznice izvršit će uplate na vašu aplikaciju za digitalni novčanik u dolarima. Tajnik riznice upotrijebit će povjerenika Uprave za unutarnje prihode da izvrši sve isplate.

Štoviše, to mogu učiniti na dva načina –

 1. Korištenjem metode izravnog deponiranja dobit ćete sve svoje kredite u aplikaciju digitalnog novčanika u dolarima. Ali to se događa samo ako Povjerenik ima dovoljno podataka o vama i vašoj digitalnoj novčanici za dolare da izvrši plaćanje.
 2. U drugim slučajevima to mogu učiniti čekom.

Kada aplikacija za digitalni novčanik bude spremna za pokretanje, obavijestit će svakog pojedinca o procesu cijele situacije. U osnovi, uspostavit će sustav u kojem ćete ih morati obavijestiti svojim izravno pohranjenim podacima, na primjer adresom novčanika kako bi izvršili plaćanje.

Nakon što primite uplate u svoj digitalni novčanik, možete ga koristiti od tog trenutka. Dakle, nećete morati čekati nijedan dodatni dan da biste počeli koristiti kredite. Također, možete povući kredite od svih članova savezne banke.

Ovdje su banke članice član Odbora guvernera sustava federalnih rezervi. Dakle, ove banke možete koristiti samo za polog elektroničkog digitalnog gotovinskog dolara.

To je sve što znamo o aplikaciji digitalnog novčanika za dolare. Nadamo se da ćemo ažurirati ovaj vodič kad dobijemo više informacija o digitalnom novčaniku u dolarima.

Provjerimo sljedeći odjeljak u našem vodiču za pregled novčanika za digitalne dolare.

Osiguravanje dovoljno povučenog digitalnog dolara

Kao što znate, digitalni dolar je strogo digitalni. No, bi li imao dovoljno novca na papiru za unovčenje? Kako je ova verzija isključivo elektronička gotovina, tako će svaki pojedinačni kredit biti sigurnosno kopiran iz rezerve savezne banke.

Prije izvršenja svake mjesečne isplate, tajnik riznice obavijestit će koliko treba izvršiti uplatu. A ako nemaju dovoljno novčanica, izdavat će ih i prenijeti u saveznu rezervu kako bi pokrenuli postupak plaćanja.

Dakle, ne biste se trebali suočiti s problemom povlačenja iznosa iz banke.

Prolazni digitalni novčanik u dolarima

To obično znači da će banke članice za vas održavati ove digitalne novčanike umjesto vas. Dakle, ovi novčanici osiguravaju da ćete kredit dobiti bez ikakvih gnjavaža. Štoviše, ovi novčanici su ovdje kako bi zaštitili vaše isplate od bilo koje vrste prijevare ili problema s pranjem.

Pored toga, nećete morati platiti nikakvu naknadu za novčanik u digitalnom dolaru da biste održavali ove račune umjesto vas.

Prema podacima o digitalnom novčaniku u dolarima, sve banke članice moraju održavati sve prolazne digitalne novčanike kako bi se osiguralo da imate pravo na izravno primanje uplata. Štoviše, banke članice mogu koristiti zaseban entitet za održavanje sve imovine i obveza u tim novčanicima.

U ovom slučaju, imovina je samo digitalni dolar objašnjen u računu za stimulaciju, uključujući glavni račun unutar savezne rezerve.

Prolazni uvjeti digitalnog novčanika u dolarima

Postoje određeni uvjeti koje banka članica mora pridržavati u ovom slučaju. Ovi su –

 • Nitko neće morati platiti nikakvu naknadu za novčanik u digitalnom dolaru niti imati minimalno ili maksimalno ograničenje stanja.
 • Uz to, moraju platiti tražene kamate, ako je primjenjivo, ali ne više od potrebnog iznosa.
 • Svi novčanici imat će tipične bankarske značajke kao što su – debitne kartice, mrežni pristup računu, mobilno bankarstvo, automatizirani bankomat, automatsko plaćanje računa, opcije slanja novca i još mnogo toga.
 • Nijedna banka ni u kojem slučaju ne može ograničiti funkcionalnosti digitalnih novčanika.
 • Dakle, samo prolazni digitalni novčanik neće imati pokriće prekoračenja.
 • Banke članice će koristiti izraz “FedAccount” kao primarni naziv sustava digitalnih novčanika u dolarima.
 • Svatko može dobiti izvod na računu ili drugi marketinški materijal s tih računa.
 • Uz to, banke članice će koristiti KYC / AML protokol za dodjeljivanje novčanika.
 • Nijedna banka ne može ograničiti funkcionalnosti bilo koje osobe bez ikakvog vjerojatnog razloga.
 • Svaka banka mora ponuditi zaštitu od kršenja sigurnosti i prijevara.
 • Banke saveznih rezervi mogu ponuditi drugim državnim bankama ili kreditnim unijama dopuštenje za otvaranje ili održavanje prolaznih digitalnih novčanika ako je potrebno.

Provjerimo sljedeći odjeljak u našem vodiču za pregled novčanika za digitalne dolare.

Održavanje digitalnih novčanika u dolarima

Samo Savezna banka može izdati bilo kakva ograničenja ili propise kao što su naknade za novčanik u digitalnom dolaru, kamate i tako dalje. Dakle, sve promjene u funkciji vašeg novčanika dolazit će samo iz savezne pričuve.

Štoviše, dostupnost ove elektroničke gotovine trebala se dogoditi unutar 2021. Međutim, trenutno još uvijek ne znamo hoće li to službeno služiti ili ne u roku od tog datuma. Dakle, mogućnost postojanja digitalnog novčanika za dolar 2021 još uvijek visi o koncu.

U svakom slučaju, u onim područjima gdje je doseg banaka saveznih pričuva ograničen, udružit će se s drugim podružnicama Sjedinjenih Država kako bi svim građanima ponudili ovu sjajnu novu tehnologiju.

Uvjeti digitalnog novčanika u dolarima

Postoje određeni uvjeti koje banka članica mora pridržavati u ovom slučaju. Svi su pojmovi slični prolasku kroz digitalni novčanik.

Kazna u slučaju prijevarnih radnji

Ne brinite; vaš novac je na sigurnom kod savezne banke. Poduzimaju drastične mjere kako bi zaštitili vaše digitalne kredite od bilo kakvog utjecaja. U svakom slučaju, ako bilo koji zaposlenik u saveznoj banci procuri bilo koja informacija, morat će se suočiti s kaznama.

Slično tome, svaki autsajder koji pokušava upasti u sustav poduzeća također će dobiti kazne. Dakle, sigurnost vaših kredita ovdje je od velike vrijednosti. Nitko vam ne može uzeti digitalni dolar poput ostalih skandala s kriptovalutom na tržištu.

Provjerimo prednosti u našem vodiču za pregled novčanika za digitalne dolare.

Prednosti digitalnog novčanika

Veća sigurnost

Korištenjem blockchain tehnologije, digitalni novčanici imat će višu razinu sigurnosti. U stvarnosti, blockchain koristi kriptografiju kako bi povećao svoje sigurnosne protokole tako da nitko ne može promijeniti bilo koju vrijednost knjige. Dakle, nećete imati problema s osiguravanjem vrijednosti digitalnog dolara bez obzira na sve.

Potpuna privatnost

Svaki pojedini novčanik dolazi s opcijom privatnosti. Dakle, nitko ne može vidjeti gdje upotrebljavate svoj digitalni dolar. Međutim, ako Savezna banka održava glavni račun, neke vaše informacije mogu im biti dostupne. No, zlouporaba tih vjerodajnica od strane saveznih banaka vrlo je mala vjerojatnost.

Kratko vrijeme transakcije

Tipičnoj banci treba puno vremena za međunarodno slanje novca. Ali kad počnete koristiti digitalizirane novčanike, novac možete poslati u roku od nekoliko sekundi! Svakako ćete uštedjeti puno vremena, uglavnom u lancu opskrbe i poslovnim procesima.

Nema prijevarnih aktivnosti

Zbog prirode blockchaina, hakeri ne mogu dobiti pristup sustavu glavne knjige. Također, postupak provjere autentičnosti distribuirane knjige izuzetno je osiguran. Dakle, upotreba digitalnih novčanika u dolarima zauvijek će zaustaviti lažne aktivnosti.

Niske / nulte naknade

Za razliku od tipičnih banaka, novac možete slati koristeći vrlo nisku naknadu ili nikakvu. Također, za održavanje novčanika neće biti potrebno potrošiti dodatni novac.

Izazovi u budućnosti za digitalni dolar

Prilično nova tehnologija

Iako blockchain postoji već neko vrijeme, to je još uvijek nova tehnologija. Stoga se korištenje digitalnog novčanika odjednom može učiniti kao šira promjena. Nadalje, utjecaj ove tehnologije na naše gospodarstvo još uvijek nije toliko jasan.

Globalna integracija

Globalna integracija ovih novčanika bio bi težak poziv. U mnogim su slučajevima banke u drugim regijama još uvijek skeptične prema tome. Također, treba vremena i za izmjenu naslijeđenih mreža. Dakle, možda će trebati puno više vremena da svijet u potpunosti prihvati digitalni dolar.

Besprijekorno iskustvo

Održavanje besprijekornog iskustva može biti teško. Zapravo, blockchain ima problema s skalabilnošću, kao i mnogi drugi nedostaci blockchaina. Dakle, učinak objavljivanja ovog dolara može ometati izvedbu.

Udovoljavanje sigurnosnim standardima

Bilo je nekih loših skandala oko upotrebe blockchaina. Dakle, održavanje svih sigurnosnih potreba moglo bi biti teže nego što mislimo.

Interoperabilnost

Kada počnete koristiti digitalni dolar, morat ćete izvršiti plaćanja putem interneta. Stoga morate imati interoperabilnost među svim mrežama. Međutim, trenutno nema mnogo dostupnih značajki interoperabilnosti.

Svakako provjerite kinesku digitalnu valutu – DCEP projekt.

Na kraju,

Digitalni novčanik u dolarima izvanredan je objekt koji možete koristiti zajedno sa svojim digitalnim dolarskim kreditima. Očito je da zbog prirode valute ne možete koristiti tipične račune za držanje svojih kredita. Zato je uporaba digitalnog novčanika prijeko potrebna.

Trenutno vam novčanik može pomoći da pojednostavite sva plaćanja, pa čak i da koristite značajke pametnih ugovora. Međutim, još uvijek ne znamo koliko funkcionalnosti možda imate ili koliko će temelj sadržavati.

Nepotrebno je reći da idemo prema potpuno drugačijoj budućnosti nego što smo očekivali. Ali čini se da je to sve za najbolje ljude i posao. Ako ste znatiželjni o učenju takvih novih tehnoloških dostignuća, obavezno se upišite u naš besplatni tečaj blockchaina da biste započeli.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map