Contour Blockchain (Voltron): prekretnica za financiranje trgovine

Industrija financiranja trgovine na pragu je zastarjelog modela koji radi s IT sustavima koji brzo stare. Štoviše, ti sustavi ubrizgavaju više troškova, neučinkovitosti i rizika za globalnu trgovinu. Dakle, to rezultira lošim korisničkim iskustvom, skupim uključivanjem klijenta i neučinkovitim pomirenjem. Ali kako se scenarij može promijeniti? Unesite Contour blockchain.

Project Contour blockchain različit je pristup globalnoj trgovini zasnovan na najnovijim tehnologijama dostupnim pred nama. Kako naslijeđeni modeli sada nisu dovoljni, vrijeme je da blockchain za poduzeće poremeti i ovaj sektor.

Dakle, sada imamo Contour blockchain platformu za upravljanje našim globalnim problemima trgovanja zauvijek. Dakle, ako ste također znatiželjni zbog ovog novog projekta, onda ste došli na pravo mjesto.

Danas ću podijeliti uvid u projekt Contour blockchain i obavijestiti vas kako to stvarno može imati koristi na globalnim trgovinskim tržištima. Pa, krenimo!

 

Što je Contour Blockchain platforma?

Contour blockchain je otvorena industrijska platforma podržana od Corde za stvaranje, razmjenu, odobravanje i izdavanje akreditiva. Međutim, to je samo prvi proizvod na platformi. Prije je bio poznat kao Voltron blockchain. No, kasnije su ga preimenovali u Contour Blockchain.

U osnovi, to je konzorcij s grupom banaka i financijskih tvrtki koji su vodili projekt. R3 i CryptoBLK podupiru projekt svojom tehnološkom stručnošću. Štoviše, koristi Corda drugu blockchain platformu kao svoju osnovnu tehnologiju za pokretanje rješenja.

Počeli su s dvanaest sudionika, a sada imaju više od 50 tvrtki i banaka koje koriste platformu. U stvarnosti, blockchain platforma Contour dostupna je samo klijentima banaka članica.

Dakle, koristeći ovo, njihovi će kupci dobiti brzu razinu usluge, niže cijene, financijske odluke i još mnogo toga.

Osim toga, možete stvoriti i trgovačke dokumente u vanjskim mrežama te ih poslati, obraditi i provjeriti na mreži. To uistinu može promijeniti način na koji tvrtka trenutačno trguje. Štoviše, projekt Contour blockchain već je isprobao integraciju elektroničke teretnice s drugih platformi poput EssDOCS i Bolero.

Tijekom godina Contour blockchain izveo je 25 uspješnih transakcija podataka uživo i sada ima mnogo poznatih sudionika za druge usluge financiranja trgovine.

Među njima, ReChainMe iz UAE-a dovršio je prvu transakciju uživo s bivšim blockchainom Voltron u lipnju 2019..


Tko su članovi Contour Blockchain konzorcija?

Trenutno znamo samo da u projektu sudjeluje preko 50 sudionika; međutim, još uvijek ne znamo imena svih tvrtki. U svakom slučaju, početni članovi projekta Contour blockchain su –

BBVA, Bangkok banka, HSBC, Natwest, ING, SEB, Scotiabank, američka Bancorp, Intesa Sanpaolo, Mizuho, ​​BNP Paribas i CTBC.

Kasnije i druge tvrtke poput Alfa-Bank, China Everbright Bank Hong Kong Branch, Ekman & Co, MUFG, Natixis, Nacionalna banka Egipta, Standardna banka, Scila, Banco de Crédito del Perú-BCP, Banorte, CIB, ABN Amro, Commerzbank, SABB, LH Trading, Bci, Katarska komercijalna banka, Societe Generale, IRB, i Saudijska britanska banka sudjelovala je u šestotjednom probnom projektu platforme.

U početku su svoju globalnu transakciju prvi put dovršili u travnju 2018. godine, što je bio ogroman uspjeh. Nakon toga, u rujnu 2019. godine, HSBC je izjavio da je obrađivao akreditiv denominiran u juanima na platformi Contour.

U svakom slučaju, kasnije su lansirali svoju beta mrežu još u prosincu 2019. No, to su i učinili, uživo su testirali blockchain platformu Contour u 15 različitih zemalja.

U stvarnosti, rebranding se dogodio prilično nedavno. Posljednji, CordaCon, u rujnu 2019., izjavili su da će komercijalizirati projekt Voltron blockchain i preimenovati ga prije pokretanja.

 

Povijest Contour Blockchain konzorcija

2016. konzorcij blockchain Contour formiran je s dvanaest banaka koje ih podupiru. U početku su im ciljni klijenti bili veliki uvoznici i izvoznici, zajedno s bankama koje se bave sve većim brojem trgovina.

Kasnije, 2017. dovršili su svoj drugi Voltron blockchain A.K.A. Prototip konturnog blockchaina. Praktično, 2018. godine završili su svoj prvi projekt uživo.

U svakom slučaju, prethodno su planirali uspostaviti upravljanje za blockchain konzorcij Contour u listopadu 2019., a planiraju platformu učiniti vrijednom proizvodnje 2020. godine.

U stvarnosti su partneri za isporuku, banke članice i vanjski investitori vlasništvo platforme.

Primjeri izvršenih transakcija

Izdavačka banka

HSBC, Bangkok banka, ING, BNP Paribas i Standard Chartered.

Savjetodavna banka

ING, HSBC, Standard Chartered i Bangkok Bank.

Uvoznik

Bukitmega Masabadi, Tricon, Cargill, Babyshop, Landmark Group, PTT Group i China SDIC Int’l Trade Nanjing.

Izvoznik

GC Marketing Solutions, Bee Dee Industries, Cargill, RioTinto, Reliance, Fox i Lille i IRPC.

Njihova prva tradicija podataka uživo na platformi uključivala je Cargill, ING i HSBC. Uz to, ovdje su izdali digitalni akreditiv za izvezenu soju iz Argentine u Maleziju. Najbolje je to što su u toj transakciji uživo uspjeli smanjiti vrijeme s 10 na 24 sata!

 

Zašto Contour koristi Cordu?

Contour blockchain pokreće R3‘S Enterprise blockchain Corda platforma. Ali zašto Cordu koriste za financiranje trgovine? Može li to stvarno izvesti? Pogledajmo neke od prednosti korištenja Corde kao osnovne tehnologije.

 

 • Nepromjenljivost

Na platformi Corda nitko ne može petljati u knjigu. Kad podaci jednom uđu u sustav, nitko ih više ne može mijenjati ili mijenjati na bilo koji način. Dakle, potpuno je neovlašteno.

 • Potpuna provjera

Sve informacije na glavnoj knjizi prolaze kroz postupak provjere da bi se provjerilo jesu li autentične ili ne.

 • Interoperabilnost

Corda održava privatnost, ali također pomaže čvorovima da posluju bez problema s likvidnošću ili stvaranja otoka imovine.

 • Privatnost i sigurnost

Na platformi ih mogu vidjeti samo čvorovi kojima je dopušteno vidjeti određene informacije. Ostali čvorovi koji nemaju pristup njima ne mogu vidjeti podatke, čime se čuva privatnost.

 • Jednostavna integracija

Integracija u postojeći bankarski sustav s Cordom je vrlo jednostavna. Štoviše, čak i za kodiranje ugovora možete koristiti standardni jezik kao što je Java.

 • Transparentnost

Dolazi s širokim rasponom konsenzusnog algoritma. Dakle, možete postići konsenzus oko svakog pojedinog posla, a ne na razini sustava.

 • Dosljedni podaci

Svi podaci u više knjiga u sustavu su dosljedni. Dakle, ne bi bilo problema s nepodudaranjem podataka.

 • Pametni ugovori

U sustavu možete koristiti i značajke pametnih ugovora, što će uštedjeti vaše vrijeme i resurse.

 

Pregled poslovanja akreditiva Contour Blockchain

Obrada dokumenata za akreditiv na blockchainu pomoći će povećati obrtni kapital, poboljšati njihovo upravljanje rizikom, digitalizirati cijeli postupak i osigurati brže podmirivanje.

Stvaranjem mreže mreža uz pomoć essDocs-a, Bolera i drugih ekosustava, platforma će postati jedna od najvećih mreža korporacija, banaka, špeditera, prijevoznika i ostalih olakšavača trgovine.

Budući da je otvorena platforma, ostalim dobavljačima rješenja za financiranje trgovine omogućuje da nude dokumente za trgovinska rješenja na poslovnoj mreži Contour, što povećava opseg i fleksibilnost.

 

Misija Contour Blockchain Trade Finance

Financiranje trgovine konturnim blockchainom dolazi s vlastitim nizom misija za njihove projekte. U stvarnosti imaju različite ishode za banke i poduzeća koja koriste platformu. Da vidimo što su to –

Za banke

Koristeći otvoreni i decentralizirani sustav financiranja trgovine Contour blockchain, banke se lako mogu povezati s izvoznicima, uvoznicima i bilo kojim drugim trgovinskim sudionicima unutar ekosustava. Štoviše, njihova je misija ponuditi cjelovita trgovinska rješenja kako bi se riješila svih problema s kojima se suočava današnje trgovinsko financiranje.

Osim toga, planiraju se proširiti i služiti klijentima širom svijeta. Dakle, neće biti važno gdje je vaša tvrtka. Njihov ekosustav možete lako koristiti za svoje financiranje trgovine.

Za korporacije

Korporacijama planiraju ponuditi brže transakcije, a to je trgovina, što će uvelike povećati njihovu učinkovitost. Štoviše, mogu smanjiti rizik i od više banaka. Platforma financiranja trgovine Contour blockchain također nudi potrebe za obrtnim kapitalom i financiranje za izvoznike i uvoznike.

Korištenje mrežnih poduzeća može lako održavati sve globalne standarde i pravila.

 

Kako tehnologija radi

U osnovi, blockchain akreditiv Contour sada je dostupan na mreži. Iako ga planiraju proširiti i na druge usluge. Ali trenutno nude obradu akreditiva putem sustava. Pa, da vidimo što rade –

U osnovi, dolazi u dvije faze –

Kupnja

 • Izrada digitalnog akreditiva

Prvo, i kupac i prodavatelj mogu stvarati, uređivati ​​i pristati na nacrt akreditiva između njih.

 • Bank Issues Digital LC

Dalje, banke će savjetovati, izdati i potvrditi akreditiv na platformi.

 • Postupak praćenja

Nakon potvrde i dogovora obje strane, započet će postupak praćenja u stvarnom vremenu.

Prodaja

 • Digitalne dokumentacije

Ovdje se možete integrirati s essDocs i Boleroovom elektroničkom teretnicom u sustavu.

 • Naglašava odstupanja

Izravno se mogu dobiti sva odstupanja istaknuta u sustavu. Štoviše, i te se pogreške mogu popraviti.

 • Direktive o bankama

Sve upute prodavatelj će dobiti od banke, počevši od potvrde, prihvaćanja, računa i zajmova izravno na Voltron blockchain A.K.A. Konturni blockchain.

 

Značajke Contour Blockchain platforme

 • Velika dostupnost čvorova, tako da ne bi došlo do gubitka sustava.
 • Podržava hibridnu implementaciju.
 • Pruža šifriranje podataka u stanju mirovanja radi sigurnosti.
 • Platforma podržava obnovu i opoziv ključa u slučaju katastrofe.
 • Nudi bolju povezanost širom svijeta.
 • Platforma je vrlo skalabilna.
 • DLT Health Monitoring CryptoBLK pomaže u praćenju stanja mreže u stvarnom vremenu.

 

Značajke koje platforma nema

 • Prijenos sredstava

Trenutno još uvijek ne možete izvršiti plaćanja putem Contoura. Dakle, morate koristiti SWIFT.

 • Automatsko podudaranje dokumenata

Kako većina djelatnosti ne koristi blockchain tehnologiju, neke dokumente morate provjeriti ručno.

 • Kriptovalute ili tokeni

Platforma nema nijedan izvorni token ili kripto.

 

Koje su prednosti projekta?

U osnovi, i banke i poduzeća dobit će svoj pošteni udio u korist od projekta. Da vidimo što su –

Bankarske pogodnosti

 • Veće iskustvo s klijentima.
 • Povećajte vrijednost bankarske marke kao inovatora za zaposlenike, klijente i dioničare.
 • Smanjuje upravljanje kreditnim rizikom.
 • Poboljšava operativno upravljanje.
 • Smanjuje troškove obrade trgovine digitalizacijom i povećanjem produktivnosti.
 • Privucite više klijenata nudeći raznolike mogućnosti financiranja i veće vodeće usluge.
 • Povećava udio novčanika za postojeće kupce s rješenjem za obrtni kapital i ublažavanjem rizika.
 • Pruža kompatibilnost revizije u stvarnom vremenu.
 • Prati imovinu i poboljšava transparentnost.

 

Korporativne pogodnosti

 • Smanjuje papirologiju i vrijeme za prijelaze. Dokumenti trebaju manje vremena za tranzit i obradu na jednom kanalu kroz više trgovinskih partnera.
 • Brza poravnanja kredita i gotovo trenutne transakcije.
 • Smanjuje stope financiranja obrtnog kapitala.
 • Viša razina zaštite od prijevare.
 • Svi digitalni dokumenti potpisani su i proizvedeni kriptografski, što se kasnije provjerava radi provjere autentičnosti.
 • Riješava se lažnih zahtjeva i dupliciranih BL-ova u cijelom rješenju.
 • U velikoj mjeri povećava operativnu učinkovitost i za to koristi značajke automatske provjere valjanosti i pametnih kontakata u stvarnom vremenu.
 • E-prezentacija u stvarnom vremenu i razmjena informacija dokumenata i aplikacija.
 • Nudi tradicionalnu Doc trgovinu pouzdanim i bržim provjerama modularizacije i smanjenjem specifičnih čimbenika rizika.

Saznajte više o tome kako implementirati blockchain!

 

Završna bilješka

Contour blockchain akreditiv je prekrasna platforma za sektor financiranja trgovine. Iako su mnoge tvrtke bile skeptične prema korištenju tehnologije raspodijeljene knjige za sektor financiranja trgovine, ona uistinu pruža bolje rješenje za sve probleme s kojima se ova industrija bavi.

Nakon projekta uživo u 14 različitih zemalja, koji je obuhvaćao više od 50 poduzeća i banaka, kreće u komercijalno pokretanje. Prema rezultatima, cijeli postupak akreditiva može izvršiti u roku od 24 sata, a ne 10 dana!

To je prekretnica i za blockchain tehnologiju. Trenutno se pothvat postavlja u Singapuru za pokretanje, a nakon toga dobit ćemo bolji uvid u to za što je sustav sposoban.

 

Želite provjeriti više industrija?

Saznajte kako blockchain utječe na zdravstvenu zaštitu i osiguranje sada!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map