Blockchain dobavljači: ultimativni vodič

Želite li znati o najboljim dobavljačima blockchaina u industriji? Tada ste došli na pravo mjesto.

Što se tiče blockchaina, imamo problema i rješenja.

U eri četiri industrijske revolucije nalazimo se u fazi u kojoj je blockchain ekosustav eksponencijalno.

Općenito su tri glavne komponente blockchain ekosustava.

Uključuje platforme, dobavljače i stvarne aplikacije. Svaki igrač ima presudnu ulogu u ekosustavu.

Dobavljači blockchaina su tvrtke koje pružaju usluge drugim startupovima ili tvrtkama čiji je cilj korištenje blockchaina. Jasno je da ne može svaka tvrtka stvoriti cjelovito rješenje. Također, širok raspon slučajeva uporabe za blockchain znači drugačiji pristup svaki put kad problem treba riješiti.

Dobavljači blockchaina

Pročitajte više o tehnologiji raspodijeljene knjige.

U ovom ćemo članku proći kroz dobavljače blockchaina. Također ćemo pokriti dobavljače blockchain-a-kao-usluge (BaaS) jer potpadaju pod definiciju dobavljača blockchain-a.

Dakle, što dobavljač blockchaina? Istražimo.

Što je Blockchain dobavljač?

Dobavljači blockchaina su tvrtke, startupi ili tvrtke koje pružaju usluge ili rješenja. Krajolik dobavljača blockchaina velik je i brzo se širi.

Dobavljači se također mogu definirati ovisno o tome tko je kupac. Na primjer, proizvođač koji proizvodi proizvode koristeći sirovine može biti prodavač distributeru, dok je prodavač prodavač potrošaču.


Zato ćemo razgovarati i o malim i o velikim igračima koji mijenjaju blockchain krajolik pružajući neusporediva i jedinstvena rješenja.

Pokušat ćemo ih također svrstati u:

 • Pružatelji blockchain infrastrukture, primjer: Primechain, Bluzelle, IBM, Microsoft
 • Davatelji blockchain aplikacija, primjer: Ripple, Factom, DigitalX
 • Davatelji usluga blockchaina, primjer: Infosys, Accenture, Wipro

Odabir pravog dobavljača za Blockchain tehnologiju

Dobavljači savjeta za blockchain dio su ekosustava. Model usluge stječe popularnost zbog naglog porasta blockchaina ili DLT-a.

Kao poduzeće, morate poduzeti odgovarajuće korake prije nego što odaberete pravog dobavljača savjetodavnih usluga za blockchain.

Također, morate razumjeti faze blockchain projekta da biste se dobro razumjeli. Kako bismo osigurali da naučite na najbolji mogući način, prvo prođimo kroz ključne faze blockchain projekta.

Također, pročitajte naš Blockchain za financiranje trgovine

Faze Blockchain projekta

 1. Strateško savjetovanje

U fazi poslovanja tvrtka treba obavljati strateško savjetovanje. Kako je blockchain nov, idealno je obaviti strateško savjetovanje kako bi se izbjegao bilo kakav oblik propusta u razumijevanju utjecaja i opsega blockchaina u projektu. Postoji više dobavljača savjetovanja za blockchain koji vam mogu pomoći u postizanju željenih rezultata.

 1. Analiza slučaja upotrebe

Sad kad ste upoznati s ulogom blockchaina i njegovim utjecajem, vrijeme je da napravite analizu slučaja upotrebe. To je važan prvi korak za bilo koji blockchain projekt. U ovom koraku morate upotrijebiti analitičku metodu kako biste odredili ispravan slučaj upotrebe za svoj projekt. Da biste to učinili ispravno, trebate ispuniti zahtjeve sustava, razumijevajući opseg i prikupljajući sve moguće detalje o načinu interakcije korisnika sa sustavom.

 1. Dokaz koncepta

Druga ključna faza je Proof-of-Concept. U ovom se koraku rade studije izvedivosti kako bi se osiguralo je li ideja o blockchainu izvediva ili ne. U testu izvedivosti vode se računa i o financijskim i o tehničkim aspektima. U ovoj je fazi lako pronaći prepreku koja se može dogoditi tijekom provedbe projekta.

Također, pročitajte naš POC vodič

 1. Projekt pilota

U pilot projektu provodi se mala razmjena. To se radi radi procjene troškova, izvedivosti i praktičnosti projekta.

 1. Cijeli projekt uživo

Ako sve ide kako je planirano, projekt kreće u punoj mjeri.

Saznajte više o implementaciji blockchaina

Što očekivati ​​od Blockchain konzultantskih tvrtki?

Kao posao, vaš posao je ponuditi informacije i podršku savjetodavnim tvrtkama. Da bismo vam pomogli razumjeti što možete očekivati ​​ili zahtijevati od konzultantske tvrtke, prođite kroz donje točke.

Prepoznavanje mogućnosti blockchaina: Konzultantske tvrtke duboko razumiju blockchain i njegove primjere. Oni razumiju kako i kada koristiti blockchain, što može rezultirati boljom učinkovitošću. Dakle, ako se bavite tvrtkom, trebali biste očekivati ​​da će vam konzultantska tvrtka koju ste odabrali pomoći u otkrivanju pravih prilika za korištenje blockchaina. Osim toga, oni bi također trebali imati punu sposobnost da to provedu.

Izrada studija poslovnih slučajeva: Studije slučajeva važan su alat za razumijevanje poslovanja. Vaša konzultantska tvrtka trebala bi biti u stanju izraditi uvjerljive studije slučaja za kupca ili s njim.

Izložite ideje s konceptom: Savjetodavna tvrtka trebala bi imati dobre rezultate kada je riječ o idejama za dokazivanje koncepta. Trebali bi ih moći predstaviti. Također, bilo koji projekti koji pokazuju proces njihove provedbe ili rezultate. Također, svaki dokaz koncepta ili projekt koji vam može pomoći da usporedite svoje zahtjeve može vam pružiti određenu prednost.

Izgradnja poslovnih putokaza i okvira: Možete očekivati ​​da će konzultantska tvrtka moći stvoriti jasne putokaze i okvire. Ti bi okviri i putokazi trebali biti skloni korištenju blockchain tehnologije zadržavajući čimbenike kao što su zahtjevi i ciljevi.

Partnerstvo: Dobavljači partnerskih odnosa mogu biti sjajni jer otvaraju nove mogućnosti.

Razumijevanje i stručnost: Trebali bi u potpunosti razumjeti poslovanje kupca u poduzeću i kako se to može koristiti za beneficije.

Što poduzeće treba imati na umu?

Korištenje blockchaina je nezgodno. Zato bi poduzeće također trebalo osigurati da potrošačima pruži najbolju uslugu.

 • Istraživanje svih mogućnosti: Kao poduzeće trebali biste istražiti sve mogućnosti. To se može učiniti pregledavanjem slučajeva upotrebe blockchaina. Također morate uzeti na znanje vještine potrebne za iskorištavanje prilika.
 • Dionici u sinkronizaciji: Obavezno informirajte sve dionike tijekom postupka korištenja blockchaina.
 • Ograničite troškove: Kao poduzeće, uvijek biste trebali pokušati ograničiti troškove. Za to je potrebno napraviti planiranje troškova.
 • Ponudite sjajne tehničke vještine: To će vam pomoći da brže riješite problem klijenta.
 • Ponudite savjet za rizik: Rizici su sastavni dio svakog projekta i vi biste ih kao dobavljač uvijek trebali pružiti.
 • Ponudite izvrsnu strategiju: Osigurajte da možete pružiti odgovarajuću strategiju koja se može koristiti u stvarnim scenarijima.

Kako odabrati dobavljača blockchaina

Sada je vrijeme da nabrojimo kako biste trebali odabrati pravog dobavljača blockchaina za svoje poslovanje. Napokon, odabir određuje hoće li vaš blockchain uspjeti ili ne.

Odabir pravog dobavljača ili blockchain tvrtke nije tako jednostavan kao što možda mislite. Morate stvoriti kontrolni popis i osigurati da dobavljač blockchaina kojeg odaberete označi većinu njih.

Kontrolni popis može sadržavati nekoliko nužnih aspekata koje jednostavno ne smijete zanemariti. Također će biti nekoliko aspekata na koje biste možda željeli biti lagani. Nije moguće imati sve od dobavljača blockchaina po vašem izboru. Na kraju biste trebali odabrati dobavljača blockchaina koji može razumjeti vaše bolove i pružiti vam rješenja.

 1. Razumijevanje kriterija

Blockchain razvoj, usluge ili rješenja već su postali složeni. To znači da trebate unaprijed postaviti kriterije.

Na primjer, trebali biste znati na kojim ćete tehnologijama raditi i hoće li ih dobavljač blockchaina odabrati da ih podržava. Postoje i drugi kriteriji koje morate uzeti u obzir, a koji uključuju uvjete usluge, uvjete plaćanja, bilo koji oblik povrata novca, integriranost s drugim sustavima itd. Ako to pravilno učinite, spremni ste za ostatak putovanja.

 1. Definirajte postupak

Pronaći pravog dobavljača nije jednostavno. Morate definirati postupak koji vam u tome može pomoći. Postupak bi trebao uključivati ​​korake za iznošenje vaših zahtjeva. Možda ćete htjeti stupiti u kontakt s nekoliko dobavljača blockchaina koji misle da dobro odgovara vašim kriterijima.

Ako mislite da izravno kontaktiranje dobavljača oduzima previše vremena, tada svoje zahtjeve možete postaviti na mreži. Pokušajte objaviti oglas ili bolje iskoristite svoje račune na društvenim mrežama.

Jednom kad počnete dobivati ​​terene, sada je vrijeme da postavite tim koji će to riješiti. Također, pobrinite se da na to postavite najbolje zaposlenike jer donošenje pogrešne odluke ovdje nije opcija.

 1. Dobijte citate

S malo dobavljača blockchaina, vrijeme je za dobivanje ponuda ili ponuda. To je poznato kao Zahtjev za prijedlog (RFP). Ti prijedlozi trebali bi sadržavati sve podatke koji će vam biti potrebni da vam olakšaju odluku. Ponude trebaju sadržavati sve raščlambe troškova s ​​datumima isporuke. Također možete saznati više o njihovim standardima kvalitete.

 1. Postupak ocjenjivanja

S ponudama u ruci, vrijeme je da ih uskladite prema vašim kriterijima. Trebali biste odvojiti odgovarajuće vrijeme za postupak ocjenjivanja. Također, kontaktirajte dobavljače ako želite znati više informacija o određenom kriteriju.

Ukratko, morate razumjeti cijeli opseg prije nego što povučete okidač.

 1. Početi raditi

Posljednji korak je početak rada na projektu. Uvijek zadržite tim posvećen promatranju napretka.

Popis dobavljača blockchaina

Sad, kad imamo potpuno razumijevanje dobavljača za blockchain, navedimo popularne dobavljače blockchaina vani. To će vam dati jasnu predodžbu o mogućnostima dostupnim na tržištu.

Amazon Web Services

Amazonove web usluge poznate su po svojoj dominaciji u industriji. Vodeći su dobavljači web usluga, a također su počeli pružati svoje usluge u blockchain sektoru.

Njihova usluga Amazon Blockchain okružuje okrugle AWS Blockchain predloške dok koriste platformu u oblaku. Kao korisnik možete koristiti Hyperledger Fabric i Ethereum da biste koristili njihovu platformu.

Njihov blockchain kao uslužno rješenje pruža izvrsnu priliku za poslovanje da implementira svoje blockchain rješenje. Njihove ključne prednosti uključuju brže vrijeme implementacije, alate, odabir plana i plaćanje-po-korištenju.

Ukratko, pružaju globalnu infrastrukturu za implementaciju blockchain platformi od kraja do kraja. Termičke usluge također su isplative.

Želite li saznati više o Blockchainu kao usluzi? Pogledajte naš članak o BaaS-u za poduzeće

BigchainDB

BigchainDB je poznat kao blockchain baza podataka. Oni pružaju tehnologiju baze podataka koja besprijekorno radi s blockchain rješenjem. Ima malu kašnjenje, moćnu funkcionalnost upita i veliku propusnost. Štoviše, s BigchainDB-om ne morate odustati od decentralizirane kontrole. Nudi nepromjenjivu pohranu podataka.

BigchainDB kompatibilan je s popularnim aplikacijama, platformama, a možete ga koristiti i za postavljanje blockchain proof-of-of-concept-a. Može se koristiti u raznim slučajevima i industrijama.

Surađuju s više partnera, uključujući Cognizant, Capgemini, Interledger i druge. Posljednje, ali ne najmanje važno, oni također pružaju praktičnu proizvodnju i savjetovanje.

IBM Blockchain

IBM Blockchain se sastoji od isporuke vrijednosti putem njihovih blockchain usluga. Njihovo IBM Food Trust dovoljno govori o njihovom blockchain rješenju.

Svladali su lanac opskrbe putem blockchaina. Njihova blockchain usluga djeluje na različitim slučajevima i industrijama. S više od 500+ interakcija s klijentima u blockchainu, rangiraju se na prvo mjesto što se tiče vjerodajnica za blockchain vodstvo.

Uz IBM blockchain, partneri se lako mogu skalirati uz visoku sigurnost. IBM-ova infrastruktura pomaže u održavanju blockchain mreže. Oni također imaju tehničku stručnost za nastavak projekta.

Hewlett Packard Enterprise

Hewlett Packard (HP) nudi svoje implementacije blockchaina na razini poduzeća. Omogućili su to uz pomoć isporuke od kraja do kraja, arhitekture namjene i snažnog ekosustava partnera.

Njihova blockchain rješenja nude vrhunsko rješenje. Oni nude HPE kritičnu tehnologiju raspodijeljene knjige (DLT). U uslugama nude HPE Pointnext, koji uključuje radionice, usluge implementacije, dokaz vrijednosti i druge blockchain usluge.

Microsoft

Microsoftov Azure blockchain poznati je blockchain kao uslužno rješenje.

Pružaju pojednostavljeni razvoj, lako raspoređivanje i alate za dostupne inovacije. Mnogi kupci koriste Azure blockchain, uključujući XBOX, Insurwave, Project Ubin i druge.

Microsoftovo tržište Azure nudi pristup blockchain platformama kao što su Hyperledger Fabric, Ethereum i Corda. Također možete provjeriti arhitekture njihovih rješenja koja pokrivaju drugačiji arhitektonski pristup slučajevima široke upotrebe.

Ključne značajke Azure blockchaina uključuju ugrađeno upravljanje konzorcijem, jednostavne operacije i postavljanje blockchain mreže, ekstenzivni i otvoreni dizajn, i tako dalje. Njihove su cijene također jednostavne jer nude cijene po čvorovima.

Oracle

Oracleov pristup blockchainu uvijek je bio jedinstven. Oni nude blockchain platformu koja omogućava tvrtkama da obavljaju B2B transakcije s pouzdanošću i skalabilnošću. S Oracle blockchain-om možete započeti unaprijed sastavljati pomoću automatski osiguranih komponenata Hyperledger Fabric.

Oracle besprijekorno surađuje s Hyperledger Fabric otvorenog koda koji osigurava jednostavne plug-and-play integracije, automatizirane operacije, postavke na razini poduzeća i još mnogo toga!

Ključne značajke koje nudi Oracle Blockchain platforma uključuju jednostavno osiguravanje, lako dodavanje partnerske organizacije, sposobnost izgradnje cjelovite blockchain platforme i hibridne mreže. Također možete automatizirati pametnim ugovorima i provoditi privatne transakcije. I na kraju, možete integrirati blockchain transakcije u aplikacije uz pomoć REST API pokretanog razvoja, plug-and-play integracije, izgradnje novih aplikacija i tako dalje!

SAP

SAP je nesumnjivo u prvom planu blockchain inovacija, usluga i alata.

Oni nude svoje usluge SAP Cloud Platform Blockchain i SAP HANA Blockchain uslugu. Svaki objekt nudi jedinstvenu vrijednost za korisnika. Usluga Cloud Platform pruža lako postavljanje u oblak, mogućnost korištenja otvorene blockchain platforme, a također proširuje postojeće aplikacije pomoću blockchaina.

S druge strane, SAP HANA Blockchain Service omogućuje eksterne blockchain aplikacije za SAP HANA, podatkovnu platformu u memoriji.

Primijenjeni blockchain

Applied Blockchain je tvrtka za razvoj aplikacija i blockchaina koja nudi svoje usluge na pametnim ugovorima i tehnologiji distribuirane knjige.

Također su navedeni u Gartnerovoj top 20 blockchains konzultantskoj tvrtki u 2017. i 2018. U svojim uslugama pružaju DLT aplikacije i izgradnju proizvoda. Njihove su usluge primjenjive u raznim industrijama, uključujući lanac opskrbe, pravne, telekomunikacijske, medicinske i druge. Njihovi su partneri Quorum, Parity, Hyperledger Fabric, Vodafone i tako dalje.

Kolika je stopa uspješnosti?

Iako smo prošli dobavljače blockchaina, još uvijek postoje mnogi skeptici koji dovode u pitanje stvarni uspjeh implementacije blockchaina. Jedna studija blockchaina objavljena dana TheRegister govori se čak o 0,00% uspješnosti tehnologije raspodijeljene knjige.

U stvari, neki dobavljači ne žele ponovno kontaktirati ako ih se zatraži izvješće ili dokaz u vezi s implementacijom blockchaina. To je ozbiljna briga za industriju dobavljača blockchaina i treba je riješiti.

Međutim, sigurni smo da će se stopa uspješnosti dobavljača blockchaina s vremenom povećavati.

Zaključak

To nas dovodi do kraja naših dobavljača za blockchain članak. Istražili smo definiciju dobavljača blockchaina, korake za odabir dobavljača savjetovanja za blockchain, očekivanja i tako dalje.

Tržište raste brzim tempom i jedini je put da ćemo tamo vidjeti bolje dobavljače blockchaina. Bilo koja tvrtka koja je zainteresirana za blockchain trebala bi poduzeti mjere predostrožnosti kada ima posla s dobavljačima.

Pa, što mislite o dobavljačima za blockchain? Komentirajte u nastavku i javite nam.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map