30+ pitanja i odgovora za intervju za Ethereum

Tražite li pitanja za intervju za Ethereum? Ako to učinite, onda niste sami. Postoji ogroman porast potražnje za programerima Ethereuma. Kao učenik blockchaina, ne biste trebali odustati od mogućnosti napredovanja u karijeri.

U ovom ćemo članku proći kroz glavna pitanja o intervjuu za Ethereum. Pronaći ćete i mnoga pitanja za intervju za Solidity, jer su oba međusobno povezana.

Contents

Zašto Ethereum? Razumijevanje njegove potražnje

Ethereum je najpopularnija tehnologija decentralizirane knjige. Djelomično je to zbog kriptovalute Ethereum i mogućnosti stvaranja decentraliziranih aplikacija putem Ethereum blockchain rješenja.

Ethereum je javno rješenje za blockchain. Postoji i poslovna implementacija Ethereuma, koja omogućuje tvrtkama da implementiraju odobrenu mrežu Ethereum.

Ekosustav Ethereuma čini ga izvrsnim izborom za programere. Ima jednu od najraširenijih decentraliziranih aplikacija na blockchain mrežama. Njegova jednostavnost upotrebe i sposobnost korištenja Solidityja za programiranje pametnih ugovora i dApps-a otvara puno prilika za tamošnje organizacije.

Nema sumnje da je 2020. godina u kojoj je blockchain vrlo tražen. To je također jedna od najboljih tehnologija za koju tvrtke traže talente.

INTERVJU ETEREUMA

Priprema za Blockchain intervju

Prije nego što krenemo i nabrojimo najvažnija pitanja o Ethereum blockchain intervjuu, važno je naučiti kako se pripremiti za intervju, posebno za blockchain intervju. Dobra vijest je da smo temu već pokrili, a možete je provjeriti ovdje: Kako se pripremiti za Blockchain intervju.

Također biste trebali pogledati Top 50 Blockchain Interview Pitanja i Odgovori 2019, jer će vam to pomoći u odgovorima na općenitija pitanja vezana uz blockchain u Ethereum intervjuu.

Također vam savjetujemo da provjerite Blockchain Specialistand Blockchain Architect jer će vam pomoći da shvatite što tvrtke trenutno traže.

Ako ste totalni početnik, trebali biste provjeriti 101 Blockchains Academy, gdje možete dobiti tečajeve za početnike i napredne tečajeve vezane uz blockchain.

30+ pitanja i odgovora za intervjue s Ethereumom

Krenimo s pitanjima za intervju za programera Ethereuma.

P: Što je mreža Ethereum? Objasnite ukratko

O: Ethereum je druga generacija tehnologije raspodijeljene knjige koja se temelji na bitcoin mreži. Prvi je put pokrenut 2015. godine, a odatle nastavlja rasti. Riječ je o tehnologiji javne distribuirane knjige otvorenog koda. Tehnički, to je također operativni sustav s ključnim značajkama poput pametnih ugovora, tranzicija stanja zasnovanih na transakcijama i virtualnih strojeva.

P: Tko je osnivač Ethereuma?

O: Postoje dva originalna autora Ethereuma, uključujući Vitalik Buterin i Gavin Wood.

P: Što je EVM?

O: EVM je kratica za Ethereum Virtual Machine. To je decentralizirani virtualni stroj sposoban za obradu skripti pomoću mreže javnih čvorova. Također je Turingov cjelovit i koristi plin kao interni mehanizam određivanja cijena.

P: Koji su stvarni slučajevi upotrebe Ethereuma?

O: Postoje mnogi primjeri upotrebe Ethereuma. Neki od njih su kao u nastavku.

 • Decentralizirano financiranje: Jedan od najvećih slučajeva korištenja je decentralizirano financiranje (De-Fi). Poboljšava način funkcioniranja financijskog sektora i poboljšava zajmove pomoću pametnih ugovora.
 • Digitalni identitet: Digitalni identitet je još jedan slučaj upotrebe kada se identitet osobe digitalizira, pružajući bolju iskoristivost pojedincima jer ne moraju nositi dokumente i mogu se odmah provjeriti putem povezane mreže.
 • Primjene u zdravstvu: zdravstveni sustavi mogu koristiti rješenja temeljena na Etereumu za primjenu decentralizirane mreže i poboljšati stvari poput praćenja lijekova, boljeg upravljanja pacijentima itd..
 • Tokenizacija: Ethereum je vrlo koristan u stvaranju tokenizacije imovine iz stvarnog svijeta. To olakšava trgovanje stavkama na blockchainu.
 • Plaćanja: Također poboljšava plaćanja, posebno prekogranične transakcije.

P: Recite nam nešto o Enterprise Ethereum Alliance (EEA)?

O: Enterprise Ethereum Alliance (EEA) stvorile su u ožujku 2017. tvrtke Fortune 500, istraživačke grupe i blockchain startupi. Član je više od 100+ neprofitnih organizacija. Fokus je na stvaranju standarda vođenog članom koji može razviti otvorenu specifikaciju blockchaina za interoperabilnost i harmonizaciju. Omogućuje i ovlaštenu implementaciju mreže Ethereum koja je precizno prilagođena zahtjevima poduzeća.

P: Koji je token vrijednosti za Ethereum?

O: Tokenska vrijednost Ethereuma je Eter (ETH).

Pročitajte više ovdje: Kako rješenja za upravljanje ugovorima i Blockchain djeluju zajedno

P: Što je Ethereum čvor?

O: Ethereum čvorovi međusobno razgovaraju koristeći Ethereum protokol. Oni komuniciraju s vanjskim svijetom pomoću sučelja JSON-RPC.

P: Što je Eter?

O: Eter je najbolje definirati kao kripto gorivo (žeton) koje pokreće mrežu Ethereum. Omogućuje pametne ugovore i pruža čvorovima poticaj za provjeru valjanosti blokova Ethereum blockchain. Jednom kada se blok provjeri, 5 Ether se oslobađa čvorovima koji su sudjelovali u procesu.

P: Što je Wei? Po čemu se razlikuje od Etera?

O: Wei je najmanja jedinica u kripto valuti Ether koja se koristi u mreži Ethereum.

1 Eter = 1018 Wei. Važno je razbiti Eter jer on može pomoći čvorovima da održe količinu Etera potrebnu za određene radnje. Također pomaže tržištu kriptovaluta jer ljudi mogu kupiti ili prodati djelić etera.

P: Što je Blockchain?

Blockchain je tehnologija raspodijeljene knjige u kojoj su kolegi sposobni za komunikaciju i transakcije bez potrebe za centraliziranim vlastima. Koncept blockchaina izumljen je objavljivanjem Bitcoin papira 2009. Za samostalno upravljanje mrežom bez potrebe za centraliziranim tijelom koriste se konsenzusni algoritmi. Bitcoin se koristio algoritmom konsenzusa Proof-of-Work (PoW). Trenutno se blockchain ubrzano razvija s novim načinima upravljanja tehnologijama distribuirane knjige.

Pročitajte više o Blockcahinu ovdje:

P: Što je konsenzusni algoritam?

O: Konsenzusni algoritam najbolje je definirati kao način provjere valjanosti transakcija u tehnologiji distribuirane knjige. To je način za postizanje sporazuma ili konsenzusa među vršnjacima o stanju DLT-a. Ova je metoda vrlo važna, jer bez nje srž filozofije raspodijeljenih knjiga ne bi stajalo. Postoji mnogo popularnih konsenzusnih algoritama, uključujući dokaz o radu (PoW), praktičnu bizantijsku toleranciju na greške (PBFT), dokaz o udjelu (PoS), dokaz o opeklinama (PoB) i tako dalje.

P: Objasnite kako funkcionira Proof-of-Work (PoW)?

O: Proof-of-Work je konsenzusni algoritam koji zahtijeva rad rudara za provjeru valjanosti transakcija. Rad je generiran rješavanjem složenih računalnih problema pomoću hardvera. Nije ekološki prihvatljiv, jer mu je potrebno puno električne energije za pokretanje hardvera, što zauzvrat rješava te složene računske probleme.

P: Koji algoritam konsenzusa koristi Ethereum?

O: Trenutno Ethereum koristi Proof-of-Work kao svoj algoritam konsenzusa. Mreža Ethereum je u procesu promjene svog algoritma konsenzusa u ekološki prihvatljiviju metodu konsenzusa Proof-of-Stake (PoS).

P: Koja je razlika između Bitcoina i Ethereum blockchaina?

O: Glavna razlika između Bitcoina i Ethereum blockchaina je kako oni rade i njihove značajke. Bitcoin je blockchain tehnologija prve generacije koja nudi temelj decentralizirane knjige. Ethereum se, pak, nadovezuje na ono što Bitcoin nudi pružajući skalabilnije i programabilnije blockchain rješenje. Ethereum podržava pametne ugovore i mogućnost dizajniranja i implementacije distribuiranih aplikacija (dApps).

P: Što su pametni ugovori?

O: Pametni ugovori su poput pravnih dokumenata u kodu. To je računalni protokol koji se može koristiti kao postupak digitalne provjere ili nametnuti pregovore između stranaka. Pametni ugovori također su transparentni i automatizirani. Ukratko, nudi beskonfliktni pristup poslovima, sporazumima i sporovima.

P: Koji su glavni koraci razvoja pametnih ugovora iz poslovne perspektive?

O: Pri razvoju pametnih ugovora potrebno je poduzeti mnoge ključne korake. Koraci su kao u nastavku.

 • Potvrdite da je vašem poslu zaista potreban pametan razvoj ugovora.
 • Shvatite ograničenja pametnih ugovora
 • Planirajte kako izvršiti razvoj
 • Unajmite programera pametnih ugovora
 • Učinite odgovarajuće testiranje prije primjene pametnog ugovora

P: Što je dApps?

O: dApps znači decentralizirane aplikacije. Ove su aplikacije stvorene da iskoriste blockchain tehnologije. dApps nudi mnoge pogodnosti, uključujući decentraliziranost i otvoreni izvor. Također slijedi protokole i potiče čvorove koji sudjeluju u funkcioniranju dApp-a.

Ethereum je popularna blockchain mreža za dApps jer programerima nudi pravi ekosustav za stvaranje stvarnih dApps-a. Ostale blockchain mreže koje podržavaju stvaranje dApp-a uključuju TRON i EOS.

P: Gdje su evidentirane transakcije?

O: Transakcije se evidentiraju u javnoj knjizi u slučaju Ethereuma. Međutim, ako se koristi ovlaštena mreža, tada se zapisi pohranjuju u privatnu knjigu s određenim informacijama dostupnim javnosti.

P: Koji je programski jezik koji se koristi za pisanje pametnih ugovora i dApps-a?

O: Solidnost je glavni programski jezik koji se koristi za izradu dApps-a i pametnih ugovora. Međutim, pametni ugovori u Ethereumu također se mogu pisati pomoću bilo kojeg jezika pametnog ugovora (SCL). Neki od primjera SCL-a uključuju Vyper, Bambus, Zmiju, Ethereum bytecode, Pyramid, L4 i druge.

P: Što je tartuf?

O: Tartufi su popularno okruženje za testiranje i razvoj Ethereuma. Također nudi cjevovod za imovinu, zbog čega se može baviti projektima temeljenim na Ethereumu. Pomoću njega programer može stvarati pametne ugovore, dApps, obavljati automatsko testiranje, konfigurirati i graditi cjevovode i tako dalje. To je savršen okvir za programere koji koriste Ethereum.

P: Što je vrijeme bloka i prosječna veličina bloka u Ethereumu?

O: Vrijeme blokade je 2 KB, dok je prosječna veličina bloka 14 sekundi.

P: Recite nam o vrsti Ethereum mreža koje postoje.

O: Postoje tri vrste:

 • Privatna mreža
 • Ispitna mreža, npr. Rinkeby i Ropsten
 • Mreža uživo, tj. Glavna mreža

P: Može li se transakcija držati skrivenom?

O: U slučaju javne mreže Ethereum, nijedna se transakcija ne može držati skrivenom. Sve transakcije su javne.

P: Koje su prednosti posjedovanja privatne mreže?

O: Privatne mreže vrlo su korisne što se tiče privatnosti podataka. Također je korisno za ispitivanje i kontrolu dozvola.

P: Koji su privatni ključevi?

O: Privatni ključevi koriste se za zaštitu adrese. Vlasnik bi ga trebao čuvati na sigurnom jer svatko tko ga ima daje vlasništvo onome tko ga posjeduje. Suprotno tome, javni je ključ dostupan na mreži.

P: Kako iskopati etere?

O: Za eksploataciju etera treba imati novčanik i alate kao što je Geth CLI. Pomoću nje morate sudjelovati u mreži i pomoći dodavanju transakcija u blokove.

P: Koristi li se korisnikov privatni ključ za potpisivanje transakcija?

O: Da.

P: Kako oporaviti račun Ethereuma bez privatnog ključa?

O: Može se oporaviti samo na jedan način: 12 mnemotehničkih radova koji su postavljeni tijekom postupka stvaranja računa.

P: Što je Geth?

O: Geth je sučelje naredbenog retka koje se koristi kada se izvodi puni Ethereum čvor.

P: Kako se možete povezati s čvorom?

O: Čvor se možete povezati na tri načina: WS-RPC, JSON-RPC i IPC-RPC.

P: Što je Gethova brza sinkronizacija?

O: Gethova brza sinkronizacija radi sa sinkronizacijom transakcije preuzimanja

P: Koja je funkcionalnost testneta?

O: Testnet koristi se za povezivanje s mrežom Ropsten.

P: Recite nam nešto o slučajevima upotrebe pametnih ugovora?

O: Postoji mnogo slučajeva upotrebe pametnih ugovora. Na primjer, može se koristiti u nekretninama gdje prodavatelj može postaviti pametni ugovor za pravilnu prodaju. Imovina se može prenijeti na kupca nakon što on prenese iznos imovine.

P: Što je MetaMask?

O: MetaMask je popularni Ethereum novčanik zasnovan na pregledniku koji se može koristiti za interakciju s dAppsima na mreži Ethereum.

P: Trebate li koristiti pravi eter za testiranje dApps-a i pametnih ugovora?

O: Ne, nije potrebno. U testnim mrežama možete koristiti besplatni Ether.

P: Kako trošenje funkcionira u pametnim ugovorima?

O: Ako postoji zahtjev koji ne mijenja pametni ugovor i koristi se za vraćanje vrijednosti, tada sa zadatkom nije povezan trošak. Međutim, svaka radnja koja se može koristiti za izmjenu testa pametnog ugovora koštat će novac, tj. Plin.

P: Što je Remix?

O: Remix je koristan mrežni alat koji se može koristiti za postavljanje, testiranje i razvoj pametnih ugovora. Koristeći ga, programeri mogu brzo testirati svoje pametne ugovore.

P: Kako se Bitcoin i Ethereum razlikuju kada je riječ o provjeri najnovijeg stanja.

O: Ethereum provjerava stanje računa na najnovijem stanju. Bitcoin, s druge strane, provjerava neutrošene izlaze transakcija (UTXO).

P: Što se događa kad plina ponestane, a da transakcija nije dovršena?

O: U ovom su slučaju sve promjene stanja obrnute. Iskorišteni plin daje se rudaru.

Zaključak

To nas vodi do kraja naših najboljih pitanja o Ethereum Intervjuu. Ethereum je ogroman i stoga zahtijeva pažljivo proučavanje. Ako ozbiljno planirate ispucati intervju za Ethereum, trebali biste ga dobro temeljito poznavati. Jednostavno oslanjanje na pitanja za intervju neće vas odvesti daleko.

Pa, što mislite o pitanjima i odgovorima na razgovoru za posao u Ethereumu? Komentirajte u nastavku i javite nam.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map