30+ najboljih aplikacija za decentralizirano financiranje

Posljednjih nekoliko mjeseci Decentralizirane financije (DeFi) jedna su od vrućih tema u blockchain prostoru. Svi su usredotočeni na rast aplikacija za decentralizirano financiranje, što će konačno učiniti naš ekonomski model transparentnim.

DeFi koristi blockchain tehnologiju kako bi osigurao da je naš financijski sustav u potpunosti decentraliziran, distribuiran i osiguran, za razliku od tradicionalnih sredstava. U stvarnosti, to je jedan od brzorastućih sektora u kripto prostoru.

Osjećate li se zaintrigirano? Provjerimo neke od popularnih aplikacija za decentralizirano financiranje na tržištu koje danas možete isprobati. Pa, krenimo!

Upišite se sada: Uvod u tečaj DeFi

Koje su aplikacije za decentralizirano financiranje?

Prije nego što započnemo s istraživanjem aplikacija DeFi, ukratko ću objasniti koncept koji stoji iza decentraliziranih financija.

Decentralizirano financiranje je sustav ili mreža ravnopravnog financiranja koji se pokreće decentraliziranim tehnologijama. Jednostavno rečeno, to je zapravo prelazak sa centraliziranog i tradicionalnog financijskog sustava na decentraliziraniju i ravnopravnu mrežu.

Decentralizirane financijske tvrtke donose čitav ekosustav pun aplikacija, počevši od pozajmljivanja i pozajmljivanja do tokeniziranja imovine. Dakle, u ovom slučaju, aplikacije za decentralizirano financiranje nisu ništa drugo nego blockchain ili distribuirane aplikacije razvijene posebno za financijsku industriju.

Također, većina ovih aplikacija koristi Ethereum kao temeljnu tehnologiju. U stvarnosti, naš tradicionalni financijski sustav uglavnom se koristi na centraliziranoj infrastrukturi, koja je vrlo manjkava. S druge strane, decentralizirani financijski programi rješavaju se problema koji dolaze iz centralizirane infrastrukture.

Dakle, izvrstan je pristup digitalizaciji ovog sektora bez ikakvih problema sa naslijeđenim sustavima.

Stoga, ako imate samo internetsku vezu, možete pristupiti svim tim Defi aplikacijama izrađenim za usmjeravanje svih vaših financijskih potreba.

Proboj DeFi-a stvarno mijenja scenarij naših financijskih sustava. Sada kripto imovinu možemo koristiti na toliko načina koji nikada nisu bili mogući u stvarnim valutama. Promjena paradigme u gospodarskoj infrastrukturi pruža nam puno prilika i rješava se rizika i problema s povjerenjem.

Također pročitajte: Decentralizirana tehnologija financija – sveobuhvatan vodič

Koje su najbolje decentralizirane financijske aplikacije na tržištu?

Od sintetičke imovine do DAO-a, decentralizirane financijske tvrtke otključavaju mogućnosti za potpuno novi ekonomski model širom svijeta. Štoviše, slučajevi upotrebe vesta ovog sektora dokaz su da je ovo više od puke skupine DeFi projekata.

To je integrirani napor da se razvije cjelovit ekosustav financija koji se prebacuje s tradicionalnih centraliziranih usluga. Stoga, pogledajmo najbolje aplikacije za decentralizirano financiranje kako bismo razumjeli koje koristi od njih možete očekivati.

Pa, krenimo!

Upravljanje imovinom

Decentralizirani financijski programi pomoći će vam da budete jedini skrbnik svojih podataka. Stoga uključuje i upravljanje vašom kripto imovinom. Postoji mnogo kripto novčanika koji će vam pomoći da sigurno i učinkovito komunicirate s aplikacijama za prodaju, kupnju, prijenos i zaradu kamata na vašu imovinu.

Dakle, u prostoru projekata DeFi, vi ćete posjedovati svoje podatke, a ne bilo koje treće strane ili bilo koje vladine agencije.

 • MetaMaska: MetaMask nudi sigurnost i upotrebljivost potrebnu za bijeg od blockchain aplikacija. Međutim, to je i novčanik i može se nositi s upravljanjem računom, zajedno s povezivanjem bilo kojeg pojedinca s blockchainom. Štoviše, nudi čak i hardverske novčanike, koji su potpuno izolirani od web mjesta.
 • Gnoza sigurno: Pomoću ove aplikacije možete u potpunosti prilagoditi i upravljati svom svojom kripto imovinom. Omogućuje vam čak i pohranu na više uređaja. Na primjer, nudi novčanike temeljene na EOA, hardverske novčanike, papirnate novčanike ili čak kombinaciju ove tri.

 

Usklađenost i KYT

U osnovi, u tradicionalnim financijskim tvrtkama smjernice za poznavanje klijenta pomažu u suzbijanju financiranja terorizma (CFT) i promiču borbu protiv pranja novca (AML). Međutim, budući da je sustav krhak, hakeri ga mogu provaliti i lako zaobići sve sigurnosne protokole.

Stoga DeFi podiže ovaj sustav na novu visinu. Bez fokusiranja na identitet kupaca, oni se fokusiraju na adrese kupaca. Dakle, umjesto da poznaju vašeg kupca, aplikacije se usredotočuju na transakcije poznavanja vaših klijenata (KYT). To pomaže u sprečavanju rizika u stvarnom vremenu i rješava se svih mogućnosti za financijski kriminal.

 • Usklađenost s Codefi: Ova aplikacija nudi KYT procese koji pomažu tvrtkama da od samog početka procijene svako rizično ponašanje. Stoga može ponuditi CFT i AML provjere radi utvrđivanja bilo kakvih prijevara ili čak terorizma.
 • KYC-lanac: KYC-Chain je još jedan program koji vam nudi niz značajki. Dobit ćete KYC i AML provjere, identitet i potvrdu, AML kripto novčanika, skalabilnu i sigurnu mrežu te pristup mreži Selfkey.

 

DAO

DAO je zapravo decentralizirana autonomna organizacija koja se fokusira na decentralizirane i transparentne poslovne modele. U osnovi, ove vrste organizacija temelje se na blockchain tehnologiji i nevjerojatno se razlikuju od tradicionalnih organizacija.

U svakom slučaju, postoje aplikacije koje su usredotočene na upravljanje financijskim operacijama, prikupljanje sredstava i održavanje decentraliziranog upravljanja u DAO-ima.

 • Tvorac: Nositelji MKR zapravo upravljaju MakerDAO protokolima. A to će uključivati ​​prilagodbu politike za Dai, poboljšanje upravljanja, odabir različitih vrsta kolaterala, nudeći sigurnost i transparentnost.
 • Spoj: Compound je također još jedna aplikacija za DAO, gdje je decentralizirana zajednica nositelji COMP žetona. Štoviše, mogu predlagati ili čak glasati za nadogradnje povezane s primarnim protokolom.

Pitate se kako DAO zapravo rade? Prođite kroz vodič za decentraliziranu organizaciju da biste dobili svoj odgovor.

Podaci i analitika

Decentralizirani financijski programi imaju neviđenu transparentnost za mrežne aktivnosti i podatke o transakcijama. Zato vam upotreba protokola DeFi može pomoći u analizi podataka, otkrivanju i dubokim mogućnostima donošenja odluka. Eksplozivna popularnost ovih aplikacija dovodi do razvoja različitih nadzornih ploča i alata. U stvarnosti, neki od njih mogu vam čak pomoći da procijenite rizike platforme, pratite vrijednost svoje imovine i usporedite ih za postupak likvidnosti.

 • Podaci Codefi: Codefi Data je paket za upravljanje podacima i analitiku. Ovo rješenje možete koristiti u investicijskom ekosustavu, poput javnih blockchain tokena, digitalne imovine, decentraliziranih financijskih protokola itd. Osim toga, nudi i mjerne podatke o izvedbi i sigurnost.
 • DeFi puls: To je DeFi tracker uživo. Ovdje možete pronaći sve najnovije ljestvice protokola DeFi i njihovu analitiku. Tipično prate ukupnu vrijednost koja je zaključana u pametnim kontaktima tih aplikacija.

 

Derivati

Koristeći pametne ugovore temeljene na Ethereumu, DeFi sada uvodi novu vrstu tokeniziranih derivata. Ti su derivativi obično izravno povezani s osnovnom imovinom, a izvedba se mijenja na temelju te imovine.

Štoviše, DeFi derivate možete koristiti za predstavljanje bilo kojih stvarnih obveznica, valuta, roba, pa čak i kripto valuta.

 • bZx: Riječ je o protokolu pozajmljivanja marže koji se temelji na Ethereum blockchainu. Nadalje, ovu aplikaciju možete koristiti za izgradnju drugih platformi koje nude posuđivanje, posuđivanje i trgovinu. Dakle, čak i ako ste dužnik ili zajmodavac, vi ćete upravljati ključevima.
 • dYdX: dYdX je sjajna aplikacija koja će vam omogućiti da direktno trgujete, posuđujete, posuđujete, pa čak i upravljate svojom imovinom. Štoviše, svoje kripto fondove možete koristiti kao kolateral za posudbu druge imovine. Praćenje vaše izvedbe i vaše imovine također je prilično jednostavno.

 

Razvoj infrastrukture

Primjene decentraliziranih financija nude mogućnost sastavljanja. U stvarnosti to znači da omogućuje različitim komponentama sustava da lako komuniciraju, povezuju se i međusobno djeluju. Koristeći ovu tehniku, zajednice se nadovezuju na ono što su drugi programeri već izgradili, čineći je jednom od najistaknutijih i najsnažnijih mreža u ovom trenutku.

Možete razmišljati o izradi DeFi aplikacija poput izrade s Legosom. Postoji puno alata posvećenih posebno razvoju infrastrukture blockchain platformi. Štoviše, ovo su definitivno neki od najboljih alata koje programeri vole zbog svojih blockchain rješenja.

 • Suite za tartufe: Truffle Suite kombinacija je razvojnih alata koji će vam omogućiti stvaranje nove infrastrukture od nule. Sadrži tri alata za sastavljanje, testiranje, otklanjanje pogrešaka i raspoređivanje – Tartuf, Ganache i Drizzle.
 • Infura: Korištenjem Infure možete odmah povezati svoju aplikaciju s njihovim API-ima i koristiti njihovu podršku za sučelje za pokretanje vaše aplikacije. Najbolje je to što to možete učiniti sa samo jednim URL-om. Štoviše, nude usluge upravljanja tako da se možete usredotočiti na razvoj projekata.

Postoje mnogi drugi blockchain alati koji vam mogu pomoći u razvoju decentraliziranih rješenja. Pogledajte blockchain alate koje programeri vole naučiti više o njima.

Decentralizirana razmjena

Još jedan popularan slučaj upotrebe DeFi-a su dobro poznati decentralizirani programi za razmjenu. Uglavnom se radi o burzama kriptovaluta kojima nije potrebna nikakva središnja vlast. Štoviše, omogućuje korisnicima izravnu transakciju s drugim vršnjacima i osigurava da kontrola ostaje samo za korisnike. Dakle, pomaže smanjiti bilo kakvu manipulaciju cijenama, bilo koju vrstu krađe ili hakiranja.

Nadalje, ove decentralizirane burze nude likvidnost za određene projekte, uglavnom kada je riječ o suparničkim centraliziranim burzama.

Štoviše, neke centrale mogu koristiti decentralizaciju do određene mjere, a da se u potpunosti ne riješe centraliziranih poslužitelja.

 • Zamjena zraka: AirSwap je sjajna aplikacija za decentralizirano financiranje za ravnopravno trgovanje. U stvarnosti koristi Ethereum kao temeljnu tehnologiju. Štoviše, za trgovinu vam neće trebati nikakve naknade, depoziti ili prijave. Također nudi sigurno i jednostavno za korištenje sučelje koje promiče likvidnost imovine.
 • Uniswap Exchange: Ovo se također temelji na Ethereumu i nudi automatizirani protokol likvidnosti. Formula koju koriste prilično je jedinstvena i za to koriste pametne ugovore koji se ne mogu nadograditi. Stoga pomoću toga možete pristupiti pouzdanim posrednicima, velikoj sigurnosti, otporu cenzuri i dati prioritet decentralizaciji.

Upišite se sada: Certified Enterprise Blockchain Professional (CEBP) tečaj

Igre

Decentralizirane financijske aplikacije također su u svijetu igara na sreću. Štoviše, koristeći ove aplikacije, igrači sada mogu otključati priliku za obavljanje svojih kupnji putem aplikacije bez ikakvih rizika od hakiranja kreditnih kartica. Štoviše, ove aplikacije sada nude jedinstvene poticajne modele, što je teško naći u tipičnom igračkom iskustvu.

Ovo će sigurno poboljšati vaše igračko iskustvo bez previše brige o svojim financijama.

 • BazenZajedno: To je revidirana igra štednje u kojoj za vas nema gubitka. Uz to, koristi Ethereum kako bi ga učinio potpuno decentraliziranim. Sve što trebate učiniti je upotrijebiti Dai za izlazak iz bazena. Svaki pojedini Dai u bazenu dobit će kamate, pa je to win-win situacija za sve.

 

Zaduživanje i posudba

Posudbe i posudbe koriste jedan od najistaknutijih slučajeva primjene decentraliziranih financija. U stvarnosti, korisnici mogu posuditi svoje kriptovalute u fond za pozajmljivanje i na temelju toga zaraditi kamate. Na temelju njihovih kriterija, mnogi se programi podudaraju s zajmoprimcem i zajmodavcem, rješavajući pritom sve probleme s povjerenjem.

 • Aave: To je protokol otvorenog koda koji stvara različite vrste novčanih tržišta. Ovdje možete zaraditi kamate na temelju pozajmljivanja i polaganja imovine. Štoviše, deponenti su odgovorni za povećanje likvidnosti, a zajmoprimci mogu posuditi bilo koju imovinu na način ispod ili ispod kolaterala.
 • Dharma: Dharma nudi niz razvojnih alata i pametnih ugovora koji pomažu u posuđivanju i posuđivanju kripto-imovine. Štoviše, aplikacija nudi pristup 2000+ tokena, gdje vam za trgovanje neće trebati naknade za plin. Možete čak i povući kad god želite.

 

Upravljanje identitetom

Možete upariti aplikacije decentraliziranih financija sa sustavima identiteta temeljenim na blockchainu kako biste korisnicima omogućili pristup globalnoj ekonomskoj platformi. Štoviše, ovo će pomoći korisnicima da dobiju pristup vlastitom identitetu i koriste ga kao prijenosnu identifikaciju kad god ga trebaju.

Povrh svega, možete očekivati ​​visoku sigurnost svojih financijskih podataka i svojih osobnih dokumenata jer im nijedna treća strana ne može pristupiti. Možete čak odabrati i dijeljenje djelomičnih podataka sa svojim klijentima bez otkrivanja vaših osobnih podataka.

 • Građanski: Građanski je decentralizirani identitetni ekosustav. Ovdje ćete jednom morati potvrditi svoj identitet, a zatim ga možete koristiti koliko god želite. Nadalje, možete odabrati kojoj tvrtki vjerujete da će podijeliti vaše podatke. Dakle, ne morate zanemariti ništa drugo.
 • uPort: Na uPortu ćete dobiti samo-suvereni identitet sa samo nekoliko klikova. U stvarnosti, ovaj će alat svakom pojedincu ponuditi da svoje podatke dijeli na siguran, jednostavan i privatni način. Dolazi u dvije varijacije – javnom i privatnom sektoru.

 

Osiguranje

DeFi sigurno razgovara i oko osiguranja. Zbog nedostatka odgovarajućeg upravljanja i sigurnosti, ovaj se sektor bavi kršenjem ugovora i lažnim zahtjevima osiguranja. Također, postupak zahtjeva za osiguranjem oduzima puno vremena. Zbog toga niz inovativnih decentraliziranih aplikacija u ovom spektru koristi blockchain za zaštitu i pokrivanje ugovora i pomaže bržem usmjeravanju potraživanja od osiguranja.

 • Etherisc: DIP Foundation podržava ekosustav i sadrži dobavljače oraclea, proizvođače proizvoda, preprodavače, čuvare baze podataka rizika, prilagoditelje zahtjeva, osiguravatelje i distributere. U svakom slučaju, to je izvrsna aplikacija za izgradnju rješenja za prijenos rizika isključivo za industriju osiguranja.
 • Nexus uzajamno: Nexus Mutual jedinstvena je aplikacija koja se rješava koncepta osiguravajućih društava. Ovdje možete podijeliti rizik s drugim stranama u bazenu bez potrebe da ga bilo koja tvrtka podupire. Štoviše, oni nude rezervno rješenje za bilo kakve katastrofe poput neispravnih pametnih ugovora ili hakovanja DAO-a.

 

Trgovanje maržom

U stvarnosti, trgovci maržom mogu posuditi sredstva od zajmodavca i koristiti svoje zanate u tipičnom financijskom sustavu. Međutim, u DeFi-u je ovo trgovanje u potpunosti decentralizirano i nudi protokole zajmova bez skrbništva. S obzirom na činjenicu da su pametni ugovori povezani s većinom ove vrste aplikacija, mnogi ih trenutno nazivaju „autonomnim novčanim tržištima“.

 • Fulcrum: to je decentralizirana financijska aplikacija za tokeniziranje procesa trgovanja i pozajmljivanja marže. Ne trebaju mu KYC i AML, a nudi rješenja koja nisu skrbnička. Automatsko obnavljanje i bez naknade za prevrtanje pomažu u održavanju besprijekornog iskustva.
 • DDEX: DDEX nudi trenutno zaduživanje, kamate na pozajmljivanje od samog početka i trgovanje s 5x polugom. Štoviše, svi pametni ugovori revidiraju se i osiguravaju zajedno s dostupnim mobilnim uređajima.

 

Stablecoins

Stablecoins također spadaju u spektar DeFi-a. Uglavnom su to kriptovalute, ali povezane su s bilo kojom vrstom stabilne imovine. To može biti fiat novac, ili zlato, ili čak druge kriptovalute. U stvarnosti, stablecoins su tu da smanje nestabilnu prirodu kripto valuta i učine ih dobrim izvorom digitalne valute. Trenutno mnogi protokoli digitalne valute središnje banke (CBDC) koriste stabilne kovanice.

 • Dai: Dai je stabilnicoin koji je vezan za USD. Ovdje je 1 dai = 1 USD. Stabilnicoin koristi platformu zasnovanu na Ethereumu, a MakerDAO je upravljanje iza njega. U stvarnosti nema diskriminacije kada je Dai u pitanju jer cijelo vrijeme nudi stabilne cijene.
 • Blizanci dolar: Dolar Blizanaca također je vezan za američki dolar. Evo, to je u omjeru 1: 1 za USD. Štoviše, nudi visoku skalabilnost i upotrebljivost u bilo kojem okruženju, rješavajući se sve nestalne prirode tradicionalnih kriptota.

 

Tržišta na mreži

Internetske su tržnice još jedan sjajan slučaj upotrebe DeFi-a. Primjene decentraliziranog financiranja pomažu korisnicima da izravno razmjenjuju proizvode bez treće strane. Štoviše, ona također promovira globalizaciju kada su u pitanju internetska tržišta. Ako želite, možete i samostalno svirati na tim aplikacijama.

 • Gitcoin: Gitcoin je tržište za vaš razvojni rad. To je tržište otvorenog koda, što znači da će sav vaš razvojni rad ovdje biti za javnost. Nudi radionice, rastuće okruženje za vaše projekte i određene isplate koje će vam pomoći da nastavite doprinositi.
 • Ethlance: Drugačiji je stav o blockchainu, koji je nekako sličan popularnim platformama poput Upwork-a, Fiverr-a itd. No, umjesto da budete plaćeni novcem, platit ćete u Eteru. Trenutno ne uzimaju nikakve isplate iz vaših isplata, tako da je novac koji zarađujete od njega u potpunosti vaš.

 

Plaćanja

Pa, primarni slučaj upotrebe aplikacije DeFi započinje s peer-to-peer sustavom plaćanja. Zbog toga većina najboljih aplikacija za decentralizirano financiranje nudi ovu funkcionalnost svim korisnicima. U stvarnosti, blockchain tehnologija više je nego dovoljna da osigura sigurnu i izravnu vezu s drugim korisnicima bez potrebe za bilo kojim trećim stranama.

Ali DeFi plaćanja podižu ga na potpuno novu razinu. Stvara otvoreniji prostor za sigurno slanje i primanje uplata širom svijeta.

 • Mreža zahtjeva: Riječ je o mreži za plaćanja koja koristi IPFS i Ethereum. U svakom slučaju, pomoću ove aplikacije možete dobiti pristup standardima i infrastrukturi za izgradnju vlastitog projekta plaćanja.
 • Žuta: Groundhog je strašan alatni alat razvijen posebno za stvaranje pretplata koje se temelje na kripto. U stvarnosti je dodavanje Groundhog-a u vaš program jednostavan zadatak sa samo nekoliko redaka koda. Štoviše, novac možete prenijeti u ovaj novčanik koristeći bilo koji kripto novčanik ili bankovni račun.

Čitaj više: Krajnji vodič za Ethereum Smart Contracts

Tržišta predviđanja

Mnogo je aplikacija decentraliziranih financija isključivo izgrađenih za predviđanje tržišta. U stvarnosti, ove aplikacije mogu lako analizirati podatke i ponašanje potrošača kako bi uspješno predvidjele bilo kakve promjene.

U svakom slučaju, tržišne cijene mogu neizravno ukazivati ​​na određene događaje. Dakle, ove aplikacije analiziraju situaciju i mogu vam ponuditi rezultate oko gospodarskog događaja, izbornih rezultata, pa čak i sportskih igara.

 • Kolovoz: Tko ne voli aplikacije za predviđanje na tržištu? Augur je sada jedna od vodećih aplikacija na tržištu predviđanja bez ograničenja na ono u što se možete kladiti. U potpunosti ovisi o tome na koliko se želite kladiti.
 • Gnoza: Gnosis je prilično platforma koja vam omogućuje razvoj rješenja za predviđanje tržišta temeljena na Ethereumu. Dakle, to je više alat za programere gdje mogu dobiti pristup resursima, informacijama i financijskoj infrastrukturi.

 

Sintetička sredstva

To su više ili manje povezane sa stabilnim kovanicama. U stvarnosti je ta imovina mješavina druge imovine kao što je fiat novac, zlato ili kriptovalute za nuđenje stabilne vrijednosti. Na primjer, određeni postotak ili fiat novca i zlata mogu činiti sintetičko sredstvo.

Nadalje, ovaj postupak pomaže apsorbirati svaki cjenovni šok koji se može dogoditi kasnije u budućnosti. Dakle, ako su cijene zlata oscilirale, fiat novac može to poduprijeti i učiniti krajnju vrijednost stabilnom.

 • Synthetix: Synthetix je jedinstvena aplikacija koja nudi mješavinu različitih sredstava za imovinu stabilne vrijednosti. Trenutno je to okosnica derivata koji trguju sintetičkom imovinom. U svakom slučaju, Synthetix Network Token izrađuje sigurnosnu kopiju svakog pojedinog sredstva u aplikaciji.

Također pročitajte: 50+ najboljih DeFi projekata u 2020

DeFi aplikacije mijenjaju budućnost našeg gospodarstva

DeFi aplikacije polako, ali sigurno mijenjaju ekonomski model svijeta. Čak i prije deset godina zamisliti potpuno decentralizirani financijski sustav bilo je nemoguće. Međutim, blockchain tehnologija polako utire put nudeći nam sljedeću tehnološku revoluciju.

Iako ove aplikacije nisu savršene, još uvijek uspijevaju zamijeniti naslijeđene sustave sklone pogreškama.

Ako vas više zanima učenje o decentraliziranim financijama, predlažem da započnete s našim tečajem Uvod u DeFi!

* Izjava o odricanju odgovornosti: Članak se ne smije smatrati i nije namijenjen pružanju investicijskih savjeta. Tvrdnje iznesene u ovom članku ne predstavljaju investicijski savjet i ne bi ih trebale shvatiti kao takve. Provedite vlastito istraživanje i obavezno pročitajte našu punu izjavu o odricanju odgovornosti.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map