20+ pitanja i odgovori za intervju s Hyperledgerom

Pripremate li se za intervju s Hyperledgerom? Pa, niste sami. Hiperledger raste u potražnji od posljednjih nekoliko godina. Njegova je potražnja povezana s blockchain potražnjom za talentima.

Velike tvrtke, uključujući Facebook, Twitter, Microsoft i druge, znaju važnost nadarenosti i kada je riječ o novim tehnologijama poput Blockchaina.

Trenutno je jedna od najvećih prepreka za industrije rad na uspostavljanju standarda za blockchain.

Hyperledger, krovni projekt koji vodi Zaklada Linux želi upravo to učiniti. Riječ je o tehnologiji blockchaina otvorenog koda koja ima za cilj unaprijediti usvajanje blockchaina kroz globalnu suradnju.

Usvojen je u mnogim stvarnim projektima, a organizacije imaju koristi od držanja ekosustava koji se ubrzano razvija. Trenutno postoje stotine članova koji su trenutno dio ekosustava Hyperledger, uključujući IBM, AirBus, Accenture i druge.

INTERVJU HYPERLEDGERA

Contents

Kako se pripremiti za Blockchain intervju

Prije nego što prođemo kroz pitanja, moramo naučiti kako se pripremiti za intervju. Kao učenik, uvijek biste trebali polaziti od osnova i postati snažni u tome. Time se otvarate naprednijim konceptima.

Osim toga, trebali biste dobiti širok spektar disciplina, osnovno razumijevanje različitih blockchain platformi, sposobnost upravljanja poslovanjem pomoću tehnologije, razumijevanje poslovnog procesa poduzeća i još mnogo toga!

Pokrili smo sve točke u našoj temi Kako se pripremiti za Blockchain intervju. Te se točke također odnose na vas za Hyperledger intervju jer se temelji na blockchainu. Sve što trebate je iskoristiti bodove prema tvrtki koja vas pokušava zaposliti za Hyperledger. U svakom slučaju, intervju bi trebao pomoći i zato biste ga trebali pročitati prije nego što nastavite u nastavku.

Tražite li pitanja za intervju za blockchain? Zatim, Top 50 Blockchain Intervju pitanja i odgovora 2019 je ono što biste trebali provjeriti!

Blockchain i Hyperledger potražnja

Nema sumnje da je blockchain tražen. Napokon, mijenja se način rada i funkcioniranja naše industrije. Sposobnost rješavanja problema za koje se ranije smatralo da su nemogući je ono što ga čini tako nevjerojatnim!


Štoviše, pronaći ćete puno programa certificiranja oko blockchaina.

101 Blockchains razumije tržišnu potražnju i također nudi vlastitu mnoštvo tečajeva povezanih s blockchainom. Pogledajte 101 akademiju Blockchains da biste saznali više!

Hyperledger Linux’s Foundation sjajan je pokušaj pružanja alata za učinkovitu upotrebu blockchaina. Zapravo, mnoge vrhunske škole, uključujući MIT i Berkey, već angažiraju svoje učenike pružajući tečajeve kriptovaluta i blockchaina.

Sve u svemu, možemo vidjeti veliku potražnju i u blockchainu i u Hyperledgeru u općenitom prostoru. CNBC također izvještava da je blockchain najtraženija vještina posla prema Linkedinu 2020. godine

Sve u svemu, lako je reći da ste izabrali pravi put ako pokušavate ući u industriju.

Potrebne vještine

Kao što vidite, postoji puno zahtjeva za blockchain i Hyperledger. Lako je reći da ćete posao dobiti ako imate vještine i sposobnost da razriješite intervju. Većinom je to nemogućnost kandidata da zna zahtjeve posla prije nego što ga pokuša dobiti.

Osim što ćemo dobiti posao za Hyperledger putem Hyperledger intervjua, želimo proći i vještine potrebne da postanemo specijalist za blockchain i arhitekt blockchaina.

Blockchain stručnjak: Stručnjak za blockchain je onaj koji želi imati vještine za razvoj rješenja temeljenih na blockchainu. Ima vještine poput tehničke savjesti, stručnjaka za programski jezik, dizajnira i razvija blockchain rješenje, konfigurira blockchain infrastrukturu i tako dalje!

Već smo detaljno obradili temu povezanu sa Blockchain Specialistom. Pročitajte više o tome ovdje: Kako postati Blockchain specijalist. Ovo će vam sigurno pomoći u razgovoru s Hyperledgerom

Blockchain arhitekt: Arhitekt blockchaina ima sasvim drugu ulogu. On je osoba koja dizajnira blockchain rješenje za poduzeće ili organizaciju. Blisko surađuje s R&D timovi da to ostvare! Ključne vještine koje bi blockchain arhitekt trebao imati uključuju osnove blockchaina, vještine vođenja, znanje o strukturi podataka, stručnjak za kriptovalute i tako dalje!

Već smo obradili članak arhitekta blockchaina. Ako želite naučiti, pogledajte ovdje: Kako postati Blockchain arhitekt. Razumijevanje razlike može vam pomoći da u skladu s tim predstavite svoje vještine i prilagodite ih u intervjuu za Hyperledger.

35+ pitanja za intervju za Hyperledger o kojima biste trebali znati

P: Što je Hyperledger?

O: Hyperledger je krovni projekt suradnje s otvorenim kodom kojim upravlja Linux Foundation. Nudi ekosustav staklenika Hyperledger koji se sastoji od mnogih projekata koji se kreću od alata, okvira i knjižnica.

Budući da je open source, aktivno se razvija, a stotine programera iz cijelog svijeta rade zajedno na njegovom poboljšanju. Predstavljen je u veljači 2016. u prekrasnom gradu San Franciscu u Kaliforniji. U tom trenutku ima 30 članova osnivača, uključujući IBM, VMWare, SWIFT, R3 i druge.

Više pročitajte u nastavku.

 • Vodič za Hyperledger: Krajnji vodič

P: Koji su temeljni ciljevi Hyperledgera?

O: Osnovni ciljevi Hyperledgera su kao u nastavku.

 • Stvorite baze kodova i distribuirane okvire glavne knjige koji su korporativni i otvoreni. Oni bi trebali pomoći u podršci poslovnim transakcijama.
 • Izgradite tehničke zajednice kako bi mogle raditi na izgradnji i razvoju POC-ova zajedničke knjige, blockchaina, terenskih ispitivanja i još mnogo toga!
 • Educirajte javnost o mogućnostima tržišta blockchain tehnologija.
 • Idite na arhitekturu vođenu zajednicom koja je otvorena i neutralna. Trebao bi biti podržan poslovnim i tehničkim upravljanjem.
 • Na kraju, žele promovirati zajednicu kako bi mogla doseći što više okvira i platformi.

P: Što je tkanina Hyperledger?

O: Tkanina Hyperledger popularan je Hyperledger projekt. Koristi se za razvoj rješenja i aplikacija s modularnom arhitekturom. Neke od njegovih ključnih značajki uključuju plug-and-play članstvo, konsenzus i druge značajke. To industriji daje puno mogućnosti za rad s blockchain tehnologijom i može se koristiti u mnoštvu primjera u industriji. Također, njegov je fokus donijeti veću skalabilnost bez potrebe za žrtvovanjem privatnosti.

Trenutno je Hyperledger Fabric objavio 2.0 izdanje.

Više resursa za učenje od:

 • Hyperledger Fabric 2.0: Blockchain sljedeće generacije

P: Koje su glavne komponente modela tkanine Hyperledger? Opišite ih ukratko.

O: U osnovi Hyperledger Fabric želi pružiti prilagođeno, ali moćno i sveobuhvatno rješenje za blockchain poduzeća. Model tkanine Hyperledger sastoji se od šest ključnih značajki dizajna.

 • Imovina: Imovina se koristi za definiranje predmeta koji nude vrijednost i mogu se razmijeniti putem mreže. To može biti hrana, lijek ili kriptovaluta.
 • Značajke glavne knjige: Ledger nudi mnoštvo značajki, uključujući mogućnost kodiranja povijesti transakcija svakog kanala. Također je nepromjenjiv i zajednički. Podržava SQL-sličan upit.
 • Privatnost: Značajka privatnosti osigurava privatno i kanalsko prikupljanje podataka.
 • Chaincode: Chaincode je srž tkanine. Osigurava više aspekata, uključujući izvedbu, skalabilnost, za sve tipove čvorova, provjeru i povjerenje.
 • Konsenzus: Obrađuje mrežni konsenzus skalabilnošću i sigurnošću.
 • Sigurnost & Usluge članstva: nude mogućnost stvaranja odobrenih mreža

Napomena: Ovo je važno pitanje u intervjuu za Hyperledger.

P: Koji su projekti navedeni među kišobranom Hyperledgera?

O: Trenutno postoji 15 projekata u okviru staklenika Hyperledger. Oni su kao ispod.

 • Hiperledger Ovan
 • Hiperledger Avalon
 • Hiperledger Besu
 • Hiperledger Burrow
 • Hyperledger Caliper
 • Hyperledger Explorer
 • Tkanina Hyperledger
 • Mreža hiperledžera
 • Hiperledger Indy
 • Hiperledger Iroha
 • Jorgan od hiperledžera
 • Pila Hyperledger
 • Hiper knjiga Transact
 • Hiperledger Ursa

Saznajte više o njima ovdje: Hyperledger Project

Bilješka: U intervjuu za Hyperledger, anketar očekuje da znate sve projekte. Međutim, ako niste u mogućnosti odgovoriti na sve, onda ne brinite jer će se ispitivač usredotočiti i na vaše tehničko znanje.

P: Što je Tehnički upravni odbor (TSC)?

O: Odbor za tehničko upravljanje odgovoran je za upravljanje vrijednostima i odgovornošću tehničkog usmjerenja Hyperledgera. Povjerenstvo ima 11 izabranih članova. Oni imaju složen niz odgovornosti, koji su definirani u Povelji o hiperledgerima.

P: Koje su tri faze kroz koje prolazi projekt Hyperledger?

O: Projektni ciklus Hyperledger može se sastojati od pet mogućih stanja

 • Prijedlog: Ovdje TSC prima prijedloge projekata.
 • Inkubacija: Projekt koji jednom odobri TSC ulazi u Inkubaciju
 • Aktivan: Bilo koji projekt koji je izašao iz inkubacije postavljen je na Aktivno.
 • Prvo veliko izdanje: Tada projekt prolazi kroz prvo veliko izdanje.
 • Zastarelo: U ovoj fazi projekt se ne razvija aktivno. Razvija ga i održava njegova zajednica šest mjeseci. Nakon toga se ne izdaju formalna izdanja.
 • Kraj života: Projekt se niti održava niti razvija.

Bilješka: Ispričavanje intervjua o pet mogućih stanja u Hyperledger Intervjuu implicira da znate kako se održavaju projekti.

P: Recite nam prednost tkanine Hyperledger?

O: Mnogo je prednosti tkanine Hyperledger u poslovnom okruženju.

 • Dopuštene mreže: Uz Hyperledger Fabric bilo će poduzeće ili organizacija moguće stvoriti potpuno ovlaštene mreže. To znači da organizacije mogu odlučiti tko i što tko može pristupiti mreži. Identiteti moraju prvo napraviti KYC prije nego što mogu pristupiti bilo kojim mrežnim resursima. Pomaže organizacijama koje se uvelike oslanjaju na sigurnost podataka, uključujući financijski sektor, zdravstvo i bankarstvo.
 • Skalabilnost i performanse: Hyperledger nudi performanse i skalabilnost sa svojim Hyperledger projektima. Na primjer, Hyperledger Fabric nudi mogućnost korištenja modularnog dizajna, koji poboljšava skalabilnost bez žrtvovanja privatnosti mreže. To je također velika razina povjerenja.
 • Bogati upiti: Tkanina Hyperledger nudi prijelaze stanja na sekvencirani način. To platformi daje mogućnost generiranja parova ključ / vrijednost.
 • Modularni dizajn: Fabric nudi modularni dizajn, što zauzvrat olakšava poduzećima da ga integriraju u svoj sustav. Također otvara puno primjera u industriji koji mogu koristiti modularni dizajn.
 • Chaincode funkcionalnost: Još jedna prednost Hyperledger Fabric uključuje upotrebu aplikacija s lančanim kodom, koje zauzvrat osiguravaju da transakcije s prijenosom vlasništva podliježu istim zahtjevima i pravilima.

P: Koje su komponente tkanine Hyperledger?

O: Ima dvije komponente, uključujući državne podatke i dnevnik transakcija.

P: Što je Hyperledger Explorer?

Hyperledger Explorer dio je projekata Hyperledger Umbrella. Omogućuje programerima da stvore web aplikaciju za pregled / blokove upita, pridružene podatke i transakcije u Hyperledgeru. Omogućuje vam i provjeru obitelji transakcija i bilo koje druge informacije dostupne u knjizi.

P: Što je Hyperledger Ovan?

O: Hyperledger Aries omogućuje interoperabilni, višekratni i zajednički priručnik namijenjen digitalnim vjerodajnicama. Omogućuje dizajniranje rješenja i inicijativa za prijenos, stvaranje i pohranu provjerljivih digitalnih vjerodajnica. To je knjižnica i radi zajedno s kriptografskom podrškom Hyperledger Ursa.

Najprikladniji je za peer-to-peer interakcije u blockchain okruženju.

P: Što je Hyperledger Avalon?

Hyperledger Avalon je alat koji je neovisna primjena glavne knjige pomoću pouzdanih računarskih specifikacija. Enterprise Ethereum Alliance ga objavljuje. Pomoću nje se obrada blockchaina može sigurno premjestiti na namjenske računalne resurse iz glavnog lanca.

P. Što je Hyperledger Besu?

O: Hyperledger Besu je klijent Ethereuma koji je spreman za poduzeće. Može biti privatno i javno dopušteno. Dolazi s velikom podrškom algoritma za konsenzus, uključujući PoA, PoW i druge.

P: Što je Hyperleder Burrow?

O: Hyperledger Burrow softver je distribuirane glavne knjige koji se fokusira na brzinu, ergonomiju programera i jednostavnost. Također se može definirati kao cjelovita jednobinarna blockchain distribucija. Dolazi s podrškom za pametne ugovore temeljene na WASM-u i EVM-u. Također ima ugrađene dozvole i upravljanje i može obavljati transakcije prijedloga na lancu.

P: Što je Hyperledger Caliper?

Hyperledger Caliper je alat unutar Hyperledger ekosustava. Pomoću nje možete usporediti blockchain i njegove performanse pomoću unaprijed definiranih slučajeva korištenja. Generira izvješća, a korisnicima daje reference i na druga blockchain rješenja, uključujući Hyperledger Sawtooth, Ethereum, Hyperledger Besu, Hyperledger Burrow, FISCO BCOS, Hyperledger Fabric i Hyperledger Iroha.

P. Što je Hyperledger Cello?

O: To je još jedan alat u stakleniku Hyperledger. Nudi blockchain operativnu nadzornu ploču. Poboljšava upravljanje, stvaranje i upotrebu blockchaina. Također ćemo poduzeću stvoriti Blockchain kao uslugu. I na kraju, može se koristiti kao operativna konzola, omogućujući vam učinkovito upravljanje blockchainom. Može se izvoditi na različitim infrastrukturama, uključujući virtualne strojeve, goli metal i druge platforme spremnika.

P: Što je Hyperledger Grid?

P: Hyperledger Grid je referentno rješenje implementacije usmjereno na lanac opskrbe. To je specifično za domenu i stoga će surađivati ​​s poslovanjem temeljenim na lancu opskrbe. Pomoću nje tvrtke mogu uputiti na primjenu podatkovnih modela, tipova podataka, pametnih ugovora i tako dalje! Također slijedi otvorene standarde i najbolje prakse u industriji.

P: Što je Hyperledger pilasta?

O: Sawtooth je distribuirana knjiga koja nudi modularnu i fleksibilnu arhitekturu, baš kao i Fabric. Omogućuje poduzećima da razlikuju temeljni sustav od njegove domene primjene. To znači da se pametni ugovori mogu konfigurirati bez potrebe za poznavanjem dizajna jezgre sustava. Također podržava različite algoritme konsenzusa, uključujući dokaz o proteklom vremenu (PoET) i praktičnu toleranciju bizantske greške (PBFT).

P: Što je Hyperledger Indy?

O: Indy je softver raspodijeljene knjige koji nudi komponente za višekratnu upotrebu, alate i knjižnice za digitalne identitete na raspodijeljenim knjigama i blokovima. Također je interoperabilan i radi s različitim blockchainima.

P. Što je Hyperledger Iroha?

O: Hyperledger Iroha je još jedan softver za distribuciju glavne knjige koji dobro funkcionira s IoT-om i infrastrukturnim projektima. Jednostavno se može integrirati s njima, a uz to je i jednostavan za upotrebu. Njegove ključne značajke uključuju modularnu, jednostavnu konstrukciju, C ++ dizajn i druge konsenzusne algoritme tolerantne na kvarove.

P: Što je Hyperledger jorgan?

O: Hyperledger Quilt je implementacija Java protokola Interledger. Omogućuje kripto i fiat plaćanja putem bilo koje platne mreže.

P: Što je Hyperledger Transact?

O: Hyperledger Transact je knjižnica koja smanjuje razvoj softvera za pisanje distribuirane knjige. Pruža mogućnost i stvaranja standardnog sučelja za izvršavanje pametnih ugovora.

P: Recite nam razliku između Ethereuma i Hyperledgera?

O: Mnogo je razlika između Ethereuma i Hyperledgera. U osnovi Hyperledger i Ethereum imaju različite svrhe. Na primjer, Hyperledger je za B2B poslovanje, dok je Ethereum za generalizirane aplikacije i B2C tvrtke. I Hyperledger i Ethereum nude privatne i odobrene mreže. Međutim, Ethereum daje mogućnost stvaranja i javnih blockchain mreža.

Ethereum koristi konsenzus PoW algoritma, koji zahtijeva rudarenje, dok Hyperledger nudi konsenzus koji se može spojiti tamo gdje rudarstvo nije potrebno. Posljednja razlika je u tome što koristi programski jezik Golang, dok Ethereum koristi Solidity.

Pročitajte više o: Ethereum vs Hyperledger: Koji je idealan za pametne ugovore i privatnost?

P. Što je YAML datoteka?

O: YAML datoteka je jezik čitljiv za serializaciju podataka. Koristi se u projektu Hyperledger. Koristi se za konfiguriranje različitih aspekata projekta.

P: Na kojem je jeziku napisan lančani kod?

O: Lančani kod napisan je na više jezika, uključujući Javu i GO.

P: Što je Golang?

O: Golang je programski jezik koji se koristi u projektu Hyperledger Fabric. Koristi se za pisanje pametnih ugovora, a također se pomoću njega piše i lančani kod.

P. Što je Genesis Block?

O: Genesis blok je prvi blok koji se generira u blockchain platformi. To je ujedno i prvi blockchain koji se generira u Hyperledger distribuiranoj blockchain knjizi. Transakcije generirane kasnije dodaju se u kasnije blokove uz pravilnu provjeru.

P: Koji su čvorovi u tkanini Hyperledger?

O: Komunikacijski unosi u Hyperledgeru poznati su kao čvorovi.

P. Što je kanal u Hyperledger Fabric?

O: Podmreža mreže Hyperledger poznata je kao kanal. U blockchain mreži može biti što više kanala.

P. Recite nam o različitim vrstama čvorova u Hyperledger Fabric?

O: U Hyperledger Fabric postoje tri vrste čvorova.

 • Vršnjački čvor
 • Klijentski čvor
 • Čvor narudžbe

Svaki čvor ima svoju funkcionalnost. Na primjer, peer mora izvršiti transakciju koju je pokrenuo klijentov čvor. Za jamstvo završetka transakcije brine se čvor naloga.

P. Jesu li pametni ugovori i lančani kodovi slični?

O: Oni su isti u stvarnosti.

P: Koji je mehanizam konsenzusa?

O: Mehanizam konsenzusa koristi se za provjeru transakcija i drugih aktivnosti unutar blockchain mreže. Postoje mnogi popularni mehanizmi konsenzusa, uključujući Proof-of-Work (PoW) i Proof-of-Stake (PoS). Hyperledger koristi model PBFT (Praktična tolerancija bizantske greške).

P. Što znači BaaS?

O: BaaS je kratica Blockchain kao usluga – koju pružaju vrhunske tvrtke, uključujući Microsoft, Google itd., Kako bi Blockchain pružio kompletnu uslugu. Na taj način, poduzeće ne mora graditi vlastito blockchain rješenje i može smjestiti svoju blockchain aplikaciju na uslužni Blockchain.

Zaključak

To nas dovodi do kraja intervjua i pitanja Hyperledgera. Pa, što mislite o pitanjima za intervju za Hyperledger? Komentirajte u nastavku i javite nam.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map