10 najpopularnijih poslova u Blockchainu u 2020

Uvođenjem Bitcoina 2009. godine od strane Satoshi Nakamoto, Blockchain Technology dobio je veliku pozornost. Posljednje desetljeće svjedočilo je stalnom usponu ove revolucionarne tehnologije. Prije samo nekoliko godina ljudi su bili nepovjerljivi prema tehnologiji i nisu htjeli imati nikakve veze s njom. Sada blockchain poslovi stječu ogromnu slavu u digitalnom svijetu. Potražnja je velika, a ključne potrebne vještine uzrokovale su značajan jaz na tržištu. Kao takva, ljestvica plaća puno je zadovoljavajuća od ostalih polja trenutno.

U današnje doba stručnost u blockchain tehnologiji postaje jedna od vještina u nastajanju. Uz svaki sektor željan da ne bude zaostao, potreba za kvalificiranim ljudima u blockchain tehnologiji je velika. Ako tražite unosnu blockchain karijeru, tada također morate biti svjesni različitih vrsta poslodavaca. Postoje uglavnom četiri vrste koje se mogu razlikovati. Oni su – startupi, vlade, velike ustanove i tehnološke tvrtke. Svaki od ovih poslodavaca ulaže pozamašan novac u dobivanje najboljih mogućih usluga.

Upišite se sada: Besplatni tečaj iz osnova blokchaina

Najpopularniji Blockchain poslovi u 2020

Ako vas zaintrigira ideja razvoja karijere u području blockchaina, tada morate prikupiti više znanja o ogromnim izgledima za karijeru. Brojne su mogućnosti za karijeru i pozicije koje vas očekuju na polju ove rastuće tehnologije. Pogledajmo najbolje blockchain poslove u 2020. godini.

Blockchain poslovi

1. Blockchain programer

Blockchain programer jedan je od popularnih blockchain poslova na tržištu. To su u osnovi programeri koji su angažirani da razvijaju aplikacije pomoću blockchain tehnologije. Popularnost i položaj na visokom položaju znače da moraju pružiti izvrsne usluge i imati blisko znanje o tehnologiji. Postoje dvije vrste programera blockchaina – programeri blockchain softvera i jezgreni programeri blockchaina.

Vrhunske tvrtke u financijskom sektoru, tehnološke tvrtke i vlade bore se za zapošljavanje najboljih programera blockchaina. Širok je raspon tehničkih vještina potrebnih da biste postali programer. To uključuje razumijevanje rada i arhitekture blockchaina, kriptografije, strukture podataka i web razvoja. Također se cijeni iskustvo u radu s python, C ++ ,. NET, XML, itd.

Prema Glassdooru, prosjek plaća programera blockchaina iznosi 91.713 USD godišnje.

2. Arhitekt bloka

Biti blockchain arhitekt znači da morate dodijeliti, dizajnirati i povezati različite dijelove Blockchain rješenja. To morate učiniti u suradnji s drugim odjelima poput mrežnih administratora, IT operacija, programera i UX dizajnera.

Pročitajte i: Kako postati Blockchain arhitekt?


Posao blockchaina zahtijeva da zainteresirani kandidati budu informirani o najnovijim dostignućima u blockchain tehnologiji. Vještine koje se uzimaju u obzir za ovaj posao su – React, CSS, HTML, React, Python, Generic SQL i Node. Također, presudni su ionski DevOps, znanost o podacima i kriptografija. Štoviše, praktično iskustvo u razvoju blockchaina je bonus.

Prema Doista, prosječna plaća arhitekta blockchain rješenja iznosi 114 763 USD godišnje.

3. Administrator blockchaina

Administratori blockchaina odgovorni su za stvaranje, razvoj i održavanje koordiniranog rada svih komponenti u blockchain infrastrukturi. Prije svega, blockchain administratori moraju se nositi s iskorištavanjem najboljih mogućnosti različitih blockchain timova kako bi donijeli poslovnu vrijednost. Administratori blockchaina također su odgovorni za nadgledanje zdravlja različitih usluga i alata implementiranih u blockchain infrastrukturu.

Blockchain administrator jedan je od najtraženijih poslova blockchaina početne razine sa zahtjevom obećavajućih vještina. Kandidati koji pretendiraju na ulogu administratora blockchaina trebali bi svestrano vladati radom Bitcoin protokola, znanjem programskih jezika na visokoj razini i vještinom korištenja Linux / UNIX-a u koordinaciji. Uz to, blockchain administratori trebaju detaljno razumijevanje i stručnost u mrežnoj infrastrukturi, virtualizaciji i mrežnim uslugama i protokolima..

Prema izvještaju ITJobsWatch, prosjek plaća administratora blockchaina iznosi 67.500 funti godišnje.

4. Voditelj projekta Blockchain

Voditelji Blockchain projekata odgovorni su za razvoj veze između tvrtke i stručnjaka za Blockchain. Moraju prikazati potrebe tvrtke i osigurati da stručnjaci razumiju zahtjeve. Opet, kad blockchain profesionalac isporučuje, oni moraju pretvoriti tehničke aspekte na način koji je tvrtki razumljiv.

Također provjerite: Prezentacija o osnovama blockchaina

Prijeko potrebne vještine za ovu vrstu blockchain poslova šire se dalje od razumijevanja blockchain tehnologije. Kandidat mora imati i vještine redovitog voditelja projekta. Drugi vitalni aspekt koji je neophodan su komunikacijske vještine. Bez učinkovitih komunikacijskih vještina postat će gotovo nemoguće natjerati netehničke radnike da shvate posao koji trebaju raditi.

Prema izvješću iz doista, prosječnog posla blockchaina plata voditelja projekta iznosi 106.891 USD godišnje.

5. Blockchain UX dizajner

Odgovornost je blockchain UX Designera da razvije jedinstveno, ali user-friendly sučelje. UX dizajner mora osigurati da sučelje bude intrigantno, jednostavno i da korisnike prikvači. Većina startupa, kao i popularne tvrtke, preferiraju pokretanje blockchain tehnologije s korisničkim iskustvom koje će potaknuti uspjeh njihova pothvata.

Pojedinci koji traže ove blockchain poslove moraju pokazati kreativnost, tehničke vještine i učinkovito znanje o blockchain tehnologiji. Samo ako su potpuno svjesni blagodati mogu raditi na tome da to učine poznatim svima? Štoviše, potrebne su i učinkovite komunikacijske vještine. To je zato što kandidat mora usko surađivati ​​s odjelima za poslovanje, sadržaj i marketing.

Prema izvještaju s poslova s ​​kriptovalutama, prosječna osnova plata blockchain UI / UX dizajnera iznosi 107.500 USD godišnje.

6. Inženjer kvalitete blockchaina

Inženjer kvalitete blockchaina mora osigurati da sva različita područja blockchaina i razvoja budu vrhunske kvalitete. Ti blockchain poslovi uključuju ručno testiranje, okvire za automatizaciju i testove te nadzorne ploče. Izvedena aplikacija također mora biti testirana na probleme i greške. Ako se neki pronađu, tada je dužnost pojedinca prijaviti se dotičnim odjelima i osigurati da konačni proizvod ne sadrži greške.

Da biste imali uspješnu Blockchain karijeru, važno je steći potrebne vještine. Pogledajte ove vrhunske Blockchain vještine koje morate imati.

Podnositelji zahtjeva moraju imati široko znanje o radu blockchain platformi. Štoviše, vještine rješavanja problema, komunikacije i brzog razmišljanja neophodne su za postizanje izvrsnosti na ovom radnom mjestu. To je jedan od najplaćenijih blockchain poslova.

Prema Glassdooru, prosječna baza plaća inženjera za kvalitetu blockchaina iznosi 107.000 – 117.000 USD godišnje.

7. Blockchain savjetnik

Jedan od najplaćenijih blockchain poslova je blockchain savjetnik. Temeljne odgovornosti uključuju osmišljavanje strategija, oblikovanje rješenja i pružanje tehničkog znanja. Procjena i upravljanje rizicima također je dio opisa posla.

Postoje različite vrste blockchain poslova u području blockchain savjetnika. Možete se odlučiti za onu koja najviše odgovara vašem skupu vještina. Imajte na umu da je za svako radno mjesto potrebno vlastito znanje o blockchain tehnologiji.

Prema izvještaju o plaći Glassdoor, prosječna osnovica plaća savjetnika za blockchain iznosi 31.794 USD godišnje.

8. Pravni savjetnik za blockchain

Rastom blockchain tehnologije postalo je vitalno za tvrtke da budu svjesne pravnog žargona povezanog s njom. To uključuje stvaranje pravnih partnerstava, savjetovanje tvrtki o strukturiranju ponuda kriptovaluta i zanemarivanje ugovora. Također, moraju osigurati da poslovna jedinica bude u skladu s financijskim propisima koje je utvrdila određena država.

Zahtjevi za ove blockchain poslove uključuju znanje o pravnim implikacijama blockchain tehnologije, fintech propisima države i komunikacijskim vještinama. Štoviše, neophodno je znanje o pametnim ugovorima.

Prema izvještajima, prosječna osnova plaća pravnog savjetnika za blockchain iznosi 100 000 do 190 000 USD godišnje.

9. Blockchain inženjer

Glavna odgovornost inženjera blockchaina uključuje stvaranje aplikacije koja odražava tehnološke aspekte tvrtke. Najpoželjnija vještina koja se traži u ovim blockchain poslovima je način razmišljanja za stalno učenje i prilagođavanje novim stvarima.

Također provjerite: Kako postati Blockchain inženjer

Osim vještina tehničkog programiranja, pojedinac mora biti vješt i u ekonomskom aspektu blockchain inženjeringa. Uključuje razumijevanje pojmova poput ponude i potražnje, poticanja itd.

Prema izvještaju o plaći od doista, prosjeka plaća inženjera blockchaina je 70.483 USD godišnje.

10. Blockchain analitičar

Blockchain analitičari su dvije različite vrste – poslovni analitičari i analitičari rizika. Dužnost poslovnog analitičara je razviti učinkovite poslovne strategije za blockchain aplikaciju. Oni su također odgovorni za utvrđivanje područja koja trebaju poboljšanje. Ove blockchain karijere imaju ogroman prostor za rast.

Analitičar rizika mora procijeniti čimbenike rizika koji su povezani s primjenom blockchaina. Oni prepoznaju potencijalne rizike i nude učinkovita rješenja za njihovo suzbijanje. Potrebne vještine potrebne za radno mjesto analitičara blockchaina uključuju sveobuhvatno znanje o blockchainu i stručnost u srodnim tehničkim vještinama.

Prema anketi o plaćama, posao u blockchainu plaća analitičara rizika je 93.450 USD godišnje.

Blockchain poslovi: Odmah napravite izbor

Riječ je o najboljim blockchain poslovima u 2020. Međutim, u blockchain industriji postoji mnogo više pozicija za koje se možete prijaviti. Ovisi o obrazovnoj kvalifikaciji, vještini i iskustvu koje imate u određenom području. Uvijek je korisno paziti na karijeru na tržištima koja neprestano rastu. No, morate procijeniti i različite aspekte određenog posla prije nego što se odlučite za njega.

Kako svijet postaje više očaran blockchain tehnologijom, imate priliku izgraditi sjajnu karijeru s blockchain poslom. Dovoljno je reći; blockchain neće uskoro nestati ili se raspasti. Kao takva, potražnja za radnim mjestima ostat će velika, zajedno s povoljnom ljestvicom plaća. Štoviše, ako ste zaljubljenici u blockchain tehnologiju, trebali biste dobiti certifikat svog stručnjaka za blockchain i naći ćete napore još uzbudljivijim.

Ako ste novak, putovanje morate započeti ispočetka. Dakle, nudimo besplatni tečaj blokchaina za vas koji će vam pomoći da započnete putovanje u blockchain karijeri.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map