10 najboljih blockchain vještina koje morate imati

Želite li izgraditi uspješnu karijeru u Blockchainu? Evo najboljih Blockchain vještina koje će vas odvesti prema svijetloj budućnosti.

Nove tehnologije pišu nove mogućnosti za karijeru tehničkih stručnjaka. Ako potražite neke od rastućih trendova posla u tehnološkom svijetu, naći ćete obećavajuću potražnju za ulogama poput programera softvera, administratora sustava, administratora baze podataka, sigurnosnog inženjera, arhitekta rješenja i mnogih drugih. Međutim, primijetili biste i Blockchain kao jednu od istaknutih traženih vještina za profesionalce u tim ulogama.

Trenutno sektor razvoja Blockchaina raste brzim tempom. Dakle, potražnja za vrhunskim Blockchain vještinama povećala se u posljednje vrijeme. Blockchain ekosustav očito je novo i dinamično spremište prilika. Investitori, poduzetnici i programeri zbunjeni su u pronalaženju pravila poslovanja. Budući da je Blockchain nova tehnologija, ne postoji niti jedan pojedinac koji može zatražiti stručnost u svakoj Blockchain vještini.

Upišite se sada: Besplatni tečaj iz osnova blokchaina

Početnici mogu biti prezadovoljni uvođenjem u digitalne novčanike, kriptografiju, potpise, rudarstvo i mnoge druge pojmove povezane s Blockchainom. Dakle, važno je ostati smiren i razmisliti o osnovnim vještinama koje su vam potrebne da biste ojačali svoje izglede za zapošljavanje u Blockchainu. Sljedeća rasprava ističe neke značajne Blockchain vještine koje se trebaju steći za Blockchain karijeru.

Vrhunske Blockchain vještine za bolju karijeru

Prije nego što zaronite pravo u vrhunske Blockchain vještine, važno je razmisliti o potražnji u Blockchain karijerama. Uloga Blockchain programera među mnogim je popularnim potraženim profesionalcima vezanim uz Blockchain krajolik. Razlika u vještinama za Blockchain programere u industriji je velika, a samo jedan kvalificirani stručnjak dostupan je za pet slobodnih radnih mjesta za Blockchain programera.

vrhunske blockchain vještine

Najvažnije od svega je što su mnoge tvrtke iz Fortune 500 progonile kvalificirane i kompetentne Blockchain profesionalce. Neka od zapaženijih imena među njima bi bila IBM, Capgemini i Accenture. Stoga je važno da ambiciozni profesionalci nauče kako se usredotočiti na ciljeve poduzeća uz tehničke vještine potrebne za poslove temeljene na Blockchainu..

1. Kriptografija

Jedno od najistaknutijih spominjanja među osnovnim vještinama inženjera Blockchaina odnosi se na kriptografiju. U osnovi se radi o proučavanju protokola koji neovlaštenim stranama ne dopuštaju pristup podacima. U kriptografiji možete pronaći različite ključne koncepte koji su presudni za razne poslove povezane s Blockchainom. Jedna od najvažnijih tema, u ovom slučaju, odnosila bi se izravno na kriptografiju s javnim ključem.

Kriptografija s javnim ključem može osigurati temelj za transakcije izvršene putem kriptovaluta. Korisnicima trebaju novčanik i ključ za dotični novčanik kako bi osigurali transakcije kriptovaluta. Ključ je važan dokaz o vlasništvu pojedinca nad novčanikom.

Uobičajeno je pronaći transakcije kriptovaluta povezane s šifriranjem & dešifriranje javnih kao i privatnih ključeva. Kriptografski koncepti također uključuju usredotočenost na ključnu prednost kriptografskog raspršivanja. Hashing je postupak koji uključuje proizvodnju outputa prema određenoj duljini na temelju ulaza promjenljive duljine.

Funkcija raspršivanja može primiti informacije od 20 ili 200 znakova kao ulazne podatke za generiranje rezultata prema duljini koju ste odredili. Kriptografija nije samo jedna od najboljih Blockchain vještina koje morate naučiti već je i bitna komponenta Blockchain krajolika.

Pogledajte knjige o Blockchainu i kriptovalutama kako biste stekli praktična znanja i vještine u kriptografiji kako biste stekli bolje pristupe sigurnosti podataka Blockchaina.

2. Blockchain arhitektura

Jedna od očiglednih Blockchain vještina u životopisu koja bi privukla pažnju odnosi se na Blockchain arhitekturu. Blockchain arhitektura temeljni je koncept Blockchaina koji je obvezan za sve profesionalce. Važno je razumjeti značaj glavne knjige u Blockchainu, značenje konsenzusa i rad pametnih ugovora.

Morate razviti tečnost u tri vrste Blockchain arhitekture, kao što su privatna arhitektura, arhitektura konzorcija i javna arhitektura. Privatna Blockchain arhitektura pogodna je za slučajeve upotrebe koji uključuju ograničene sudionike u sustavu i popularan je izbor među poduzećima. Upečatljiv vrhunac privatne Blockchain arhitekture odnosi se na nedostatak decentralizacije.

Arhitektura konzorcija, s druge strane, nije u potpunosti decentralizirana, a svi članovi mreže imaju ukupna ovlaštenja. Dakle, arhitektura konzorcija primjenjiva je za slučajeve upotrebe koji uključuju skupine koje čine više organizacija. Arhitektura Public Blockchain ima najvišu razinu decentralizacije koja omogućava sudjelovanje u mreži provođenjem transakcija ili rudarstva.

Detaljno razumijevanje Blockchain arhitekture jedna je od vrhunskih Blockchain vještina koja pokazuje širinu temeljnog razumijevanja pojedinca u vezi s Blockchainom. Stoga je nesumnjivo istaknuta osnovna vještina za poboljšanje vašeg razumijevanja naprednih koncepata u Blockchain tehnologiji.

3. Strukture podataka

Sljedeće važno spominjanje među vještinama za Blockchain programera odnosi se na strukture podataka. Blockchain profesionalci moraju se redovito baviti strukturama podataka za razvoj i implementaciju mreža. Cijela Blockchain mreža sastoji se od podatkovnih struktura, a u najosnovnijem smislu blok služi i kao podatkovna struktura. Blokovi služe kao nakupine transakcija povezanih s javnom knjigom zbog svoje strukture podataka spremnika i javne knjige koja služi kao blokchain.

Strukture podataka jedna su od najboljih Blockchain vještina jer pomažu u razumijevanju osnovne funkcionalnosti najtemeljnije komponente Blockchaina, tj. Bloka. Blokovi sadrže zaglavlje koje je gotovo 10 000 puta manje od samog bloka. Učenje o strukturama podataka pomoglo bi u razvoju snažnih temelja za brže i bolje razumijevanje naprednih koncepata.

Pročitajte i: Razlozi da postanete Blockchain programer

4. Pametni ugovori

Pametni ugovori također su strašan ulazak među vrhunske Blockchain vještine za sve nadobudne profesionalce. Početnici u Blockchainu moraju shvatiti da su pametni ugovori uobičajeni pojam u industriji od dana uvođenja Ethereuma. Zapravo, u osnovi, sva Blockchain rješenja žele iskoristiti pametne ugovore u svoju korist.

Pametni ugovori pomažu u obavljanju transakcija robe ili usluga bez potrebe za posrednikom. Pametni ugovori izvršavaju se samo nakon što se strane uključene u transakciju udovolje svojim uvjetima transakcije. Učinkovitost pametnih ugovora prvenstveno je rezultat decentralizirane prirode Blockchaina.

Stoga pametni ugovori nalaze primjenu u mnogim industrijama, uključujući građevinarstvo, pravo i druge sektore. Osnovni razlog za fokusiranje na pametne ugovore kao jednu od vrhunskih Blockchain vještina je njihova sposobnost uklanjanja posrednika, čime se osigurava troškovna i resursna učinkovitost.

5. Poznavanje poslovnih pokretača i očekivanih rezultata

Osim tehničkih Blockchain vještina koje se traže, početnici se moraju usredotočiti i na poslovne aspekte implementacije Blockchaina. Važno je steći temeljit dojam o pokretačima poslovanja za usvajanje Blockchaina. Osim toga, početnici moraju steći sveobuhvatan pregled očekivanja poduzeća od rješenja Blockchain. Razumijevanje različitih čimbenika koji motiviraju poduzeća da usvoje Blockchain moglo bi vam pomoći u pročišćavanju vaših strategija.

Nadalje, pridošlice mogu dobiti ekskluzivni uvid u najbolje prakse za postizanje željenih poslovnih rezultata iz rješenja Blockchain. U osnovi, na Blockchain morate gledati izvan njegovog identiteta kao na pouzdanu tehnološku priliku za ulaganje. Poznavanje poslovnih pokretača i rezultata može pomoći početnicima da pronađu idealne rute za daljnje poboljšanje svojih vještina i učinkovitosti.

Da biste postali Blockchain stručnjak, potrebno je proširiti svoje vještine odgovarajućim poznavanjem značajki Blockchaina. Pogledajte glavne značajke Blockchaina koje trebate znati.

6. Vještine interoperabilnosti

S porastom mnogih alternativa kriptovaluta i distribuiranih aplikacija, razumno je očekivati ​​rast složenosti komunikacije. Stoga bi se poduzeća uglavnom usredotočila na interoperabilnost između različitih Blockchaina. Kao rezultat toga, interoperabilnost je također jedna od osnovnih vrhunskih Blockchain vještina i značajan dio ekosustava Blockchain. Vlasnici tvrtki raduju se razvoju sustava s modelima otvorenog koda, a vještine interoperabilnosti mogu vam pomoći da podržite ove poslovne ciljeve.

Najbolji aspekt interoperabilnosti učenja je poboljšanje svestranosti vaših vještina. Najvažnije od svega je što vještine i praktično iskustvo mogu pomoći početnicima da se specijaliziraju za integraciju postojećih sustava s Blockchain aplikacijama. Stoga, vještine interoperabilnosti mogu pružiti odgovarajući poticaj za vaše mogućnosti zapošljavanja za uloge temeljene na Blockchainu u velikim poduzećima.

7. Međupredmetno vještačenje

Najučinkovitiji pristup za početnike u postizanju obećavajuće stručnosti u Blockchainu je pristup u obliku slova T. Početnici moraju naučiti vrhunske Blockchain vještine vodoravno i okomito kako bi postigli zamah u Blockchain industriji. Interdisciplinarne vještine su obvezne za rješavanje različitih problema distribuiranim aplikacijama koje koriste Blockchain.

Na primjer, možete pronaći slučajeve upotrebe koji zahtijevaju integraciju AI ili IoT s Blockchainom za razvoj rješenja. S druge strane, mogli biste se suočiti i sa slučajevima upotrebe koji zahtijevaju razvoj proizvodnih aplikacija temeljenih na Blockchainu. Stoga, Blockchain profesionalci trebaju širi spektar znanja i stručnosti da bi postigli uspjeh.

Najvažnije od svega, bitno je razviti svaku vještinu Blockchaina koja se traži od samog početka aplikacije do njezine implementacije. Važna činjenica koju treba uzeti u obzir, u ovom slučaju, bila bi univerzalna priroda Blockchaina. Blockchain sam po sebi nije ništa. Međutim, pomoću nje možete postići čuda kombiniranjem s drugom tehnologijom i rješavanjem poslovnih ciljeva kako biste postigli vrijednost.

Novi ste u Blockchainu? Prođite kroz prezentaciju osnova Blockchaina i naučite osnove Blockchaina.

8. Korištenje blockchaina kao instrumenta pojednostavljenja

Uobičajene pretpostavke uvijek Blockchain slikaju kao složenu tehnologiju. Nadalje, širi raspon zahtjeva za vještinama za učenje Blockchaina također predstavlja valjane dokaze za isto. Dakle, još jedna od najboljih Blockchain vještina odnosi se na upotrebu Blockchaina za pojednostavljivanje složenosti. Detaljno razumijevanje tehnologije Blockchain može vam pomoći da uočite probleme i koristite slučajeve iz različitih perspektiva.

Na primjer, distribuirana priroda Blockchaina može pružiti podršku u složenim procesima. Slično tome, Blockchain također pomaže u pojednostavljivanju prekograničnih transakcija. Istodobno, početnici moraju uzeti u obzir i zastoje s Blockchainom, poput brzine transakcije. Međutim, počevši od jednostavnih rješenja, može se stvoriti temelj za korištenje Blockchaina za pojednostavljivanje čak i velikih količina, vremenski kritičnih transakcija.

9. Praktično iskustvo u dizajniranju blockchain rješenja

Zastrašujući zahtjev početnika u Blockchainu je praktična stručnost. Poduzeća praktično iskustvo traže kao jednu od najboljih Blockchain vještina za razne opise poslova temeljenih na Blockchainu. Blockchain industrija trenutno raste agresivnim tempom s pojedincima koji su željni provedbe novih ideja.

Stoga se početnici moraju usredotočiti na inoviranje novih ideja koje mogu pridonijeti razvoju novih Blockchain rješenja. Blockchain bi polako napredovao do vrhunca samo doprinosom novih ideja. Početnici mogu identificirati područja koja mogu pružiti temelj za razvoj usluga provjere koncepta. Dugoročno se takve ideje mogu pretvoriti u pouzdane i perspektivne poslovne prilike u okruženju Blockchaina.

10. Blockchain standardi

Konačno spominjanje vrhunskih Blockchain vještina mora uključivati ​​reference na znanje Blockchain standarda. Sudjelovanje u Blockchain zajednici putem Hyperledger radnih skupina i inicijativa ISO / TC 307 može pomoći u učenju o standardima koji se odnose na koncepte i terminologiju.

Osim toga, početnici moraju steći tečnost u standardima sigurnosnih rizika i ranjivosti te osobnih podataka. Blockchain konzorciji i akademske institucije mogu pružiti adekvatne mogućnosti početnicima da nauče o zagovaranju Blockchain načela i standarda radi poticanja progresivnog Blockchain krajolika.

Budućnost Blockchaina izgleda sjajno i izgleda kao tehnologija širokog weba. Ovdje donosimo uvide o budućnosti Blockchaina.

Spremni za stjecanje vrhunskih Blockchain vještina?

Jasno možete primijetiti da je popis vrhunskih Blockchain vještina prilično dugačak i sveobuhvatan. Budući da se razlikuje od tehnologije baza podataka, Blockchain od vas zahtijeva širi i dublji doseg u smislu vještina. Gore spomenute vještine jačaju vaš temelj za razumijevanje svih Blockchain principa i najboljih praksi za Blockchain tehnologiju.

Osim toga, s tim vještinama također možete razumjeti pristupe primjeni Blockchain načela i praksi u poslovnom okruženju. Blockchain je tehnologija za dojenčad čak i nakon više od deset godina njegovog uvođenja. Dakle, specijaliziranje za Blockchain vještine može dugoročno osigurati unosne mogućnosti zapošljavanja uz obećanja produktivnog razvoja karijere. Upišite se na tečaj Free Enterprise Blockchain i započnite s učenjem Blockchain vještina upravo sada!

Ako ste stekli značajne Blockchain vještine, svoje vještine možete potvrditi i Blockchain obukom i certifikatom. Pogledajte naš popis Blockchain certifikata i pripremite se za Blockchain certifikat.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map