Varför Hyperledger Indy är viktigt för digitala identiteter?

Hyperledger Indy kan ge dig tillbaka kontrollen över din egen identitet och data. Känner dig fascinerad? Låt oss dissekera plattformen från själva kärnan för att förstå hur detta projekt fungerar.

Med utvecklingen av den digitala världen vill vi alla vara online hela tiden. När du utför olika uppgifter kan du dock behöva avslöja din personliga information på flera plattformar också. Speciellt när du handlar online måste du ge dem din ekonomiska information för att köpa något.

Och det är därför behovet av digitala identiteter är mer än någonsin. Oavsett hur säkra onlineplattformarna påstår sig vara, verkar det finnas ett överväldigande antal identitetsstölder i varje fall.

Från det ögonblick du avslöjar din personliga information lagras den i flera databaser. Och dessa databaser är inte skyddade från hackare. Mer, plattformar använder nu våra data utan vårt samtycke. Dessutom säljer dessa plattformar också din information till reklamklienter.

Det här känns definitivt inte som att du har kontroll, eller hur? Och det är här Hyperledger Indy kommer för att spela.

Anmäl dig nu: Gratis Blockchain-kurs

Vad är Hyperledger Indy?

Hyperledger Indy är ett projekt under paraplyprojektet Hyperledger med stöd av Linux Foundation. Det är främst ett ramverk för decentraliserad identitet och också en distribuerad huvudbok. I verkligheten, med Hyperledger Indy-arkitektur, kan du skapa digitala identiteter som skulle vara rotade i blockchain eller någon annan form av misstrodd huvudbok.

Med Hyperledger Indy-arkitektur får du dessutom massor av bibliotek, verktyg, återanvändbara komponenter och många fler.

Mer, det bästa är att varje identitet som kommer ut ur denna Hyperledger Indy-arkitektur är interoperabel över flera domäner, organisationssilor och applikationer.

Således betyder det att du enbart kan lita på en delad sanning tillsammans med alla dina medarbetare.

Hur som helst, med Hyperledger Indy tutorial kan du nu ställa frågor som vem du har att göra med och hur du kan verifiera din information innan du interagerar med någon annan part. Eftersom det erbjuder ett öppet tillvägagångssätt, skulle det inte vara något dolt för dig.

I verkligheten är Hyperledger Indy vs Fabric ett helt annat slags ämne. Även om de kan verka som liknande projekt, så är de inte. Tyg är mer lämpligt för ett brett användningsfall och industrier. Å andra sidan är Indy specifikt skapad för själv suverän identitetshantering. Så alla branscher som hanterar identitetshantering kan använda den.

Så om vi gör en jämförelse mellan Hyperledger Indy och Fabric kommer du att upptäcka att båda projekten har något annat att erbjuda till bordet.

Vill du veta mer om Hyperledger? Du kan kolla in vår omfattande guide om Hyperledger blockchain just nu!

Viktiga funktioner i Hyperledger Indy

Från Hyperledger Indy-självstudien kan du lära dig mer om de viktigaste funktionerna på denna plattform. Låt oss se vad de är –

Självsuveränitet

Från dokumentationen Hyperledger Indy vet du att ramverket lagrade identiteter på en distribuerad storbok. Det finns speciella artefakter som plattformen kommer att lagra åt dig. I grund och botten kommer dessa artefakter att innehålla kryptografiska ackumulatorer, bevis på existens, offentliga nycklar och många fler.

Ingen, men du kan bara ändra eller ta bort din identitet från den.

Integritet

Som standard behåller plattformen all din integritet. I verkligheten beskriver Hyperledger Indy-dokumentationen hur den kommer att bevara sekretessinställningarna och hur den kan fungera utan motsägelse med någon part.

Mer du vet också hur det kan ge säkerhet i ett decentraliserat system.

Verifierbara anspråk

I själva verket kan identitetsanspråken ha liknande uppgifter, till exempel i körkort eller födelsecertifikat eller i passet. Men du kan kombinera dessa för att göra det ännu mer kraftfullt.

Mer så kan du bevisa din identitet med ett enda ID från huvudboken – du behöver inte skicka in all dokumentation i alla fall längre.

Gjort för

Den är specialbyggd för decentraliserade identiteter. Enligt Hyperledger Indy-dokumentationen använder du plattformen redo för integration i alla företag som hanterar identiteter. Så du behöver inte gå till någon annan lösning eller komma med din egen plattform enbart för att integrera i dina branscher.

Vill du veta vad en distribuerad huvudboksteknik är? Lär dig mer om det från vår distribuerade huvudboksteknikguide nu!

Identitet Korrelationsresistent

Detta är den bästa delen av Hyperledger Indy. Enligt Hyperledger Indy-dokumentationen är det helt identitetskorrelationsresistent. Så du behöver inte oroa dig för att lämna brödsmulor från ett ID till ett annat.

Mer, det finns inget sätt att plattformen kommer att ansluta två ID eller ha två liknande identifikationer i storboken.

Decentraliserade identifierare (DID)

Enligt Hyperledger Indy-dokumentationen är alla decentraliserade identifierare globalt lösbara och unika utan att behöva någon central part i mixen.

Så, varje decentraliserad identitet på plattformen kommer att ha en unik identifierare som enbart tillhör dig.

Ingen kan göra anspråk på eller ens använda din identitet som din egen. Så problemet med identitetsstöld skulle minska kraftigt.

Peer-to-peer-anslutning

Enligt Hyperledger Indy-handboken har plattformen en peer-to-peer-anslutning. Så, all kommunikation skulle hända mellan två kamrater. I själva verket skiljer det sig från alla andra centraliserade servrar eftersom servern skulle fungera som mellanhänder.

Men i Hyperledger Indy finns det ingen mellanhand.

Nollkännedom

Med hjälp från nollkunskapssäker kan du bara avslöja den information som behövs utan något annat. Så när du måste bevisa dina uppgifter kan du bara välja att släppa den information du behöver. Om du till exempel behöver avslöja ditt födelsebevis kan du bara välja att göra det.

Så detta ger dig ytterligare kontroll över din information.

Känner du dig intresserad av nollkunskapsbevis? Gå igenom vår guide om nollkunskapssäkerhet för att förstå hur konceptet fungerar.

Varför behöver du Hyperledger Indy?

Låt oss utforska några av huvudfrågorna för befintlig infrastruktur. Detta hjälper dig att förstå varför detta projekt verkligen är viktigt.

Centraliserad identitetshantering

Låt oss först kolla vad centraliserad identitetshantering har gjort under alla dessa år. I verkligheten byggdes internet för att ansluta människor utan att förlita sig på en mellanhand. Men när internet började bli mer privatiserat började tredjepartsförmedlare dyka upp.

Och äntligen, nu blev det en grundläggande del av denna infrastruktur. Hur som helst är grunden baserad på en centraliserad modell som kommer med en enda kontrollerande enhet som har tillgång till allt.

I verkligheten kan den centraliserade myndigheten göra ändringar i ditt innehåll, kan stjäla din information och till och med missbruka den på det sätt de vill.

Mer om det, även om de inte stjäl det, samlar de fortfarande in en enorm mängd personlig information som hackare lätt kan få. Dessutom ökade den enorma volymen information också risken för dataintrång.

Det är därför som detta centraliserade identitetshanteringssystem misslyckas fruktansvärt och kan leda till dessa problem –

Brist på öppenhet

Eftersom det inte finns någon öppenhet i centraliserade system verkar det som om många frågor om integritetsintrång har stigit genom åren. Till exempel DeepMinds olagliga delning av patientdata, Cambridge Analytica-skandalen och böter för Facebook för att stjäla användarinformation för annonser.

Alla dessa källor bekräftade inte om användaren hade samtycke eller inte. Mer så följde de inte några sekretessregler och spårade hela sin historik för att producera annonser.

Brist på kontroll

En annan stor brist i det centraliserade systemet är att du inte har någon kontroll över det. I många fall kommer din information att användas enligt myndigheternas behov. Till exempel, även om du tar bort ditt Facebook-konto kommer Facebook fortfarande att ha lite information kvar på servern.

Så du kan aldrig ta bort all information från dem. Hur som helst, detta är bara en av de dåliga konsekvenserna som följer med en centraliserad servermodell.

Identitetsstöld

Alla hackare kan enkelt hacka all din information som du delade på internet utan att svettas. Mer så kommer problemet när någon kapar dina data och de kräver en hög lösen för att den ska komma tillbaka.

Det kan vara vilken typ av information som helst som din bankkontoinformation, företagets känsliga data eller till och med dina personliga filer som du inte vill ha ute i det fria.

Enligt Breach Level Index stulas 214 poster varje sekund eller går förlorade. Så det betyder att 18 525 816 poster på en dag blir stulna varje dag! Till och med dina data kan finnas på listan, och du vet inte ens om den.

Som du kan se, med så mycket datahackar som händer varje dag, är det uppenbart att centraliserade system misslyckas hårt för att skydda informationen från hackarna.

Läs mer: Blockchain vs. databas: Förstå skillnaden mellan de två

Ingen global identitet

De centraliserade systemen har inget globalt registersystem, vilket kan hindra när du ansöker om vissa dokument som pass, körkort, PAN-kort osv. Så du måste skicka in samma dokument varje gång du ansöker om dessa.

I verkligheten kan det vara väldigt tidskrävande och gör processen besvärlig. För närvarande finns det ingen global myndighet som kan autentisera dina dokument med bara ett enda ID.

Som ett resultat kan det bli svårt att få dessa dokument när du går från ett land till ett annat. Mer än så är processen att samla all denna information tråkigt arbete.

Ekonomisk börda

Identitetshanteringssystemet täcker för närvarande deras stora intressenter – identitetsinnehavare, verifierande företag och parter som verifierar användarna. Sammantaget kostar betalningen för varje sektor en rejäl summa pengar.

Hur som helst måste KYC-företag bearbeta information från många organisationer som försäkringsbolag, sjukhus, banker etc. som gör det överbelastat och behöver mer resurser.

För att uppfylla alla krav från arbetskraft tar företagen ut en hög verifieringskostnad, och det blir en dold behandlingsavgift för individer.

Som du kan se, till slut kommer du att betala mer för att verifiera dina uppgifter. Enligt en undersökning spenderar KYC-företag över 48 miljoner dollar varje år bara för verifieringsprocessen.

Mer än så är tiden att rensa en individ 26 dagar, och om användaren vill göra några ändringar tar det 20 dagar att göra det, vilket är mycket tid.

Därför blir det en börda för alla intressenter på lång sikt. Hur som helst kan de federala identiteterna använda en enda identitet för många ändamål med användarens samtycke. Eftersom den lagras på en central server blir den dock inte transparent för användarna.

Användarcentrerad identitet

Således, efter att alla modeller misslyckats, skiftades fokus mot en mer användarcentrerad identitet där användarna kommer att kontrollera vilken information som delas. Men det var också begränsat till identitetsregister som kan återkalla åtkomst när som helst de vill.

Således började begreppet själv-suveräna identiteter öka, och det kommer att hålla informationen i användarens hand snarare än i organisationer eller tredje parter. Men basen i arkitekturen behöver en decentraliserad plattform.

Och det är här Hyperledger Indy-arkitekturen spelar in. Eftersom det är en decentraliserad plattform kan det vara den perfekta lösningen på alla frågor. Mer så är Hyperledger Indy-arkitekturen specifikt för identitetsbaserade lösningar.

Kolla in de 15 Hyperledger-projekten just nu!

Vilka är de typiska komponenterna i Hyperledger Indy?

Kryptografi

Varje typ av identitetslösning som använder Hyperledger Indy-agenten använder nollkunskapskryptografi. I detta Hyperledger Indy SDK säkerställer ett nollkännedom att en användare kan bevisa för alla andra användare att de känner till viss information utan att avslöja något annat..

Så det betyder att användaren bara kommer att dela med sig av att han / hon känner till viss information, och baserat på det kan användaren veta om han / hon talar sanningen eller inte.

Knutpunkter

I Hyperledger Indy SDK kan alla noder klassificeras i tre huvudtyper – full nod, en masternod och noder. I själva verket är en enhet som utför transaktioner på blockchain en nod. Å andra sidan, i Hyperledger Indy SDK, är en klient som arbetar i nätverket och upprätthåller en fullständig kopia av huvudboken en fullständig nod.

Hur som helst är en masternod faktiskt ansvarig för decentraliserad styrning i Hyperledger Indy SDK.

Men hur är det med Hyperledger Indy-konsensus? I själva verket är Hyperledger Indy-konsensus i själva verket Redundant Byzantine Fault Tolerance (RBFT) protokoll.

Mer så, Hyperledger Indy-konsensus är faktiskt en avancerad form av den plenumbysantinska feltoleransmodellen.

I detta Hyperledger Indy-konsensus ser du flera parallella instanser av BFT-protokollet (Byzantine Fault Tolerance). Mer så kommer varje instans att ha en primär replika. Även om alla andra protokollinstanser kan beställa en begäran, kan fortfarande bara en huvudinstans utföra dem.

Därför är Hyperledger Indy-konsensus faktiskt ganska effektivt.

Huvudbok

Enligt Hyperledger Indy-handledning säkerhetskopierar Merkle-trädet huvudboken. Mer, alla noder har repliker av storboken.

Ombud

Hyperledger Indy-agenter kan finnas i många varianter. I verkligheten kan vissa av dem vara ganska enkla och statiska. Och dessa är mer lämpade för IoT-användningsfall som kräver en enda trådbunden anslutning. Å andra sidan är Hyperledger Indy-agenter också molnbaserade och komplexa. Dessa är mer lämpade för företagsanvändningsfall.

Tillstånd och lagring

Det liknar Ethereum och nätverkets tillstånd upprätthålls av Patricia Trie. I grund och botten är det en kombination av Merkle Trie och Radix Trie. Å andra sidan implementeras lagring i systemet med leveldb eftersom det erbjuder implementering av värde / nyckeldatabas. Det erbjuder också beställd kartläggning.

Läs mer: Enterprise Ethereum: Privat blockchain för företag

Användarfördelar med Hyperledger Indy

Kontrollera: Användare har full kontroll över sina identiteter.

Genomskinlighet: Allt på huvudboken är synligt för alla. Informationen kommer dock att krypteras.

Tillgång: Endast användaren har tillgång till hans / hennes data.

Driftskompatibilitet: Användare kan använda sina identiteter i vilket nätverk som helst som tillåter dem.

Samtycke: Alla andra parter som vill komma åt viss information behöver samtycke från användaren.

Existens: Alla användare kommer att ha full oberoende existens på storboken.

Livslängd: Det kommer att stanna kvar i huvudboken så länge en användare vill. Så de kan också ta bort sina identiteter om de vill.

Bärbarhet: Användare kan också transportera sina ID till andra enheter.

Minimering: Utlämnande av alla typer av dokumentation kommer med minimal minimering.

Skydd: Plattformen skyddar användarrättigheterna hela tiden.

Läs mer: 6 viktiga blockchain-funktioner du behöver veta om

Själv suveräna identitetsspelare i Hyperledger Indy

Det finns specifikt tre typer av identitetsspelare i Hyperledger Indy. Låt oss se vad det här är –

Identitetsleverantör: Det har ingen centraliserad leverantör men fungerar decentraliserat med fördefinierade regler. I grund och botten kommer dessa noder att utfärda sin identitet.

Identitetsägare: Identitetsägare har sina verifierade identiteter i huvudboken och kommer att ha offentlig-privata nyckelpar för säkerhet.

Identitetsvalidator: Dessa noder har fått förtroende för nätverket och deltar i valideringsprocessen.

Läs också: Blockchain för digital identitet

Hur fungerar processen?

En användare kan ange sitt namn eller någon annan mänsklig minnesvärd form för ID i den inledande fasen.

Därefter kommer ID-namnet att konverteras till en unik kod eller nyckel, som kallas decentraliserade identifierare (DID) i huvudboken. Det skulle finnas ett värde associerat med det som kallas DID descriptor-objektet (DDO). Tillsammans kallas de DID-poster.

Du kan identifiera en användare med hjälp av en DID-post. I själva verket kommer ägarens privata nyckel att kryptografiskt säkra sin DID-post.

Därefter får användaren en offentlig nyckel som motsvarar det nyckelpar som genereras i DDO. DDO kommer också att ha vissa interagerande tjänster för identitetsinnehavaren.

Användaren får tillgång till DID-metodspecifikationer som låter honom / henne veta hur de kan registrera, uppdatera, återkalla eller lösa sitt ID på huvudboken.

Anmäl dig nu: Certified Enterprise Blockchain Professional (CEBP) -kurs

Hyperledger Indy användningsfall

Det finns många möjliga användningsfall för Hyperledger Indy för företag och privatpersoner. Låt oss se vad de är –

Digitala dokument

Du kan få alla typer av dokument i digitala format, till exempel födelsebevis, pass, körkort etc. Det bästa är att du också kan ha annan viktig dokumentation i nätverket, speciellt för företag som använder blockchain.

 Lösenordsfri autentisering

En annan av de bästa Hyperledger Indy-användningsfallen är att den låter dig ha en lösenordsfri autentiseringsprocess. I vilket avseende som helst, eftersom lösenord är mycket lättare att knäcka, kan du logga in på en säker webbplats med ditt fingeravtryck eller någon annan form av biometri från din mobil..

Slut på skräppost

Med användning av Hyperledger Indy får du inte fler skräppostmeddelanden. Dessutom behöver du inte verifiera dina telefonnummer då och då heller. Med sina superskyddande lager kan ingen skräppost komma igenom utan din tillåtelse.

Medlemskapsledning

Detta är mer lämpligt för företagsföretag eftersom de kan använda Hyperledger Indy-användningsfall för att hantera sin decentraliserade medlemsmodell. I grund och botten blir Indy-agenten ditt medlemskort, och du kan använda det var som helst som tillåter det.

Åldersbegränsningar

Numera har internet blivit en plats där allt är öppet för alla. Ibland kan personer utan begränsningar missbruka information. Därför kan webbplatser, enheter och tjänster fungera mer effektivt med rätt åldersbegränsning.

Till exempel kan spelutvecklare begränsa minderåriga från att spela vissa spel eller göra vissa köp i spelet.

Läs mer: Användningsfall och fallstudier för Hyperledger-tyg

Varning för sårbarhet

Med användning av Hyperledger Indy kan utvecklare officiellt underteckna en programvara som de utvecklar innan de släpps på marknaden. Således tillåter en användare att veta om programvaran är legit eller inte. I grund och botten, med skadlig kopieringsprogramvara, kan hackare få tillgång till en användares enhet.

Men en användare kommer att få varningar direkt om det till och med finns någon form av sårbarhet i programvaran om de använder Indy.

Anställningsbevis

När de anställer en ny anställd kan företag enkelt göra en bakgrundskontroll med hjälp av ett decentraliserat ID. Så om den anställde hävdar att han har tidigare erfarenhet eller har rätt certifiering kommer det att kopplas till hans / hennes ID.

Således kan företaget verifiera om uppgifterna är sanna eller inte genom att endast begära dessa dokument.

Ursprung

Proveniens är en stor fråga när det gäller företag som i försörjningskedjan eller handel. Enligt Hyperledger Indy-handboken kan företag enkelt få härkomst från ett material. Mer så kommer även konsumenterna att få härkomst från de produkter de köper. Det kommer att erbjuda en annan nivå av förtroende bland tillverkaren och konsumenterna.

Global åtkomst

Med hjälp av denna teknik kan du flytta var som helst med ett enda ID. Det betyder att även om du reser utomlands kan de bara använda ditt ID för att verifiera dina uppgifter. Så istället för att få ett nytt ID i ett annat land eller område kan du återanvända ditt ID var du än får gå.

Med DID kommer många personer som inte har tillgång till identifikation att få sitt ID och njuta av de faciliteter som följer med det.

Återhämtning av en kompromissad decentraliserad identitet

Om du på något sätt tappar din identitet kan du återställa den igen. Men du måste ha identitetsbevis för att begära en identitetsleverantör. I verkligheten kommer identitetsleverantören att ha alla dokument på huvudboken, så att du kan matcha dina referenser med det och få ditt ID igen.

Därefter kan identitetsvaliderare validera din identitet igen med hjälp av biometrisk information. Så då blir du verifierad och får åtkomst till ditt ID igen.

Kolla in de 50 bästa företagen som använder blockchain-teknik för att lära dig mer om det.

Slutsats

Hyperledger Indy är här för att lösa alla våra problem relaterade till identiteter. Det finns så många människor i världen som inte ens har identifikation. Som ett resultat kan många inte njuta av anläggningarna som följer med det i ett land. Men med decentraliserade identiteter blir det mycket lättare att ge dem ett ID.

Som du kan se är Hyperledger Indy full av funktioner och är en välstrukturerad plattform. Således kan företag enkelt integreras med systemet och uppgradera alla sina begränsade modeller till mycket bättre.

Om du bara är en nybörjare och vill förstå olika blockchain-teknik mer grundligt, rekommenderar vi att du börjar med vår gratis blockchain-guide.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map