Vad är Decentralized Finance (DeFi)? En kort guide

Försöker du förstå hur decentraliserad ekonomi fungerar? För att hjälpa dig kommer vi att dyka djupare in i kärnan i decentraliserad ekonomi och hur den fungerar. Låt oss börja!

En värld av krypto har alltid varit spekulativ. Den tekniska aspekten är dock det som gör krypto så tillgänglig. Blockchain är en av de senaste teknikerna som förändrar hur olika sektorer fungerar.

Ekonomi är inte annorlunda. I den här artikeln kommer vi att diskutera decentraliserad ekonomi och hur det kommer att förändra hur finansföretag fungerar. Crypto driver finansinstitut att ta steg för framtiden. De tittar nu på blockchain och crypto som sin nästa teknik för att lösa kritiska problem inom finanssektorn.

Anmäl dig nu:Introduktion till DeFi-kursen

Vad är decentraliserad ekonomi?

Decentralized Finance (DeFi) handlar om monetära system som använder offentliga blockkedjor. Det är ett nytt monetärt system och är därför ett av de heta ämnena bland industrimannen, blockchain-experter och elever som du!

Kärnan är begreppet ”allmänhet” viktigt här. Det kan likställas med det som liknar det för Ethereums offentliga blockchain. I den offentliga blockchain finns det ingen plats för centraliserad auktoritet.

Behovet av DeFi kommer från det faktum att finansiella tjänster inte är tillgängliga för alla runt om i världen. Nästan 1,7 miljarder människor över hela världen har inga medel och tillgång till finansiella tjänster. Finansinstituten kan inte heller tillhandahålla nödvändig infrastruktur för att göra människor mer tillgång till pengar. Den befintliga infrastrukturen är enorm, men den saknas när det gäller att nå alla där ute.

Med decentralisering löses nuvarande infrastrukturfel. Det tar bort felpunkten och säkerställer att posterna kan lagras och delas mellan olika noder över nätverket. Det kan fungera på ett peer-to-peer-nätverk utan någon centraliserad myndighet.

För att den nuvarande infrastrukturen ska fungera finns det ett överberoende av den centraliserade myndigheten. Utan dess styrning, regler, regler och räckvidd är det omöjligt att implementera på vissa områden, särskilt på platser där välståndsgenerering och distribution är mindre eller otillräcklig.

Centraliserad myndighet har också befogenhet att radera konton eller blockera dem om de anser det. Censur kan behövas i vissa fall, men i de flesta fall är det begränsande och får användarna att lida.

Ett annat viktigt element i DeFi är de decentraliserade apparna (dApps). DApps gör det möjligt för finansinstituten att skapa funktionella appar på den offentliga blockchain och se till att vem som helst kan interagera med dem med minimal kostnad per interaktion.

Läs mer: Decentraliserad ekonomiteknik: En omfattande guide


Decentraliserad ekonomi

Nu när vi har ett svar på ”Vad är decentraliserad ekonomi” är det nu dags att veta hur decentraliserad finansdiffusion kan tillämpas.

Från början verkar DeFi vara lovande. Det kan förändra många liv och hjälpa till att använda en infrastruktur som inte kräver ett centraliserat tillvägagångssätt.

decentraliserad ekonomi

Remittance Market Solution

Den mest betydande effekten av DeFi skulle vara på remitteringsmarknaden. Marknaden omger idén att skicka miljontals dollar över gränserna av arbetare som arbetar i främmande länder.

De går igenom många problem med att skicka pengarna. Ett av deras största problem är mängden avgift som de måste betala för att slutföra avgifterna. Om den anställde tjänar mindre skulle han ha mycket lite att skicka.

Utöver det gör avgiftssänkningen det ännu svårare för alla som arbetar under extrema förhållanden att spara någonting och skicka.

Med Decentralized Finance DeFi är det möjligt att sänka kostnaden för att skicka pengar med 50% och mer. Genom att använda DeFi behöver inte alla som arbetar utomlands oroa sig för att skicka betalningar över gränserna. Ethereum-baserade decentraliserade finansieringsapplikationer är mer populära här.

Läs mer:DeFi vs CeFi – Förstå skillnaderna

Lån

Decentraliserad finansiering är också till stor hjälp när det gäller låneförvaltning. Generellt sett är lånebranschen mycket beroende av att ha tillgång till bank.

Om du inte har tillgång till bank eller liknande tjänster kan du inte ta ett lån. Detta innebär att du också måste ha en ordentlig kreditpoäng eller ett bankkonto som du kan visa för att bevisa att du är berättigad till lånet.

Med DeFi kommer alla dessa att förändras. Plattformen kan ta itu med anslutningsfrågorna mellan långivare och låntagare. De kommer att ansluta dem bättre och direkt. Det kommer också att säkerställa bättre kreditkontroller och se till att digitala tillgångar kan överföras snabbt.

Det finns många Ethereum-baserade decentraliserade finansieringsapplikationer som erbjuder lånefaciliteter.

Stablecoins

Ett annat extremt bra användningsfall för DeFi är dess användning i stabila mynt. Stablecoins skapas på ett sådant sätt att dess värde inte ändras. Decentraliserade finansmynt är mestadels stabila mynt och de är en viktig del av denna teknik.

De är digitala valutor som kan användas av allmänheten som en digital valuta. Den kan användas som en valuta som frigörs av regeringen.

Faktum är att det är lätt att tokenisera verkliga tillgångar. Verkliga tillgångar kan läggas till blockchain och därmed handlas på blockchain. Att lagra tillgångar i blockchain innebär bättre säkerhet och mindre benägen för cybersäkerhet. Vi kommer att rekommendera att du checkar ut dessa decentraliserade finansmynt själv för att uppleva hur dessa fungerar i första hand.

Läs mer: 30+ bästa decentraliserade finansapplikationer

Traditionell kontra decentraliserad ekonomi (DeFi)

Vad skiljer traditionell och decentraliserad finansiering (DeFi) annorlunda ut? Huvudskillnaden är hur de fungerar.

Traditionella finansiella system arbetar med centralisering, och det medför ineffektivitet och osäkerhet. Säkerhetsriskerna är bestående i det nuvarande traditionella finansiella systemet. Cyberbrott ser också en ökning på grund av ingen utveckling av den teknik som används av ett finansinstitut. De flesta av transaktionerna riskerar att bli hackade. Alla dessa medför både ekonomiska och datarisker.

DeFi å andra sidan ser till att problemen fixas i viss utsträckning. I grunden använder DeFi en offentlig blockchain, vilket innebär att den inte förlitar sig på ett centraliserat system eller en enhet. Det kan fungera utan behov av korrekt infrastruktur.

Det decentraliserar helt enkelt världens ekonomi och ger ekonomisk verksamhet som är livskraftig för alla runt om i världen. Offentliga blockkedjor kan effektivt ersätta det traditionella finansiella systemet och göra dem transparenta, decentraliserade och tillståndslösa.

Låt oss diskutera de förbättringar som det ger nedan.

  • Tillåtet: Offentlig blockchain kräver ingen annan behörighet att gå med och interagera. Detta gör dem till ett bra val för global implementering. Det säkerställer också att ojämlikhetsproblemet är löst.
  • Decentralisering: Utan central myndighet lagras data mellan de olika noderna i ett nätverk
  • Genomskinlighet: Offentlig blockchain är också transparent.

Exempel på decentraliserad ekonomi inkluderar Rainier AG. Det är ett oberoende kapitalförvaltningsföretag som använder kryptofältet till deras fördel. De har etablerat en ordentlig STO-utbytesplattform tillsammans med en handelsplattform för kryptovalutor.

De arbetar för närvarande för att förbättra sitt ekosystem genom att erbjuda unika tjänster inom finanssektorn. Hur som helst, om du vill kan du använda den här guiden som en decentraliserad finanspdf för ditt blockchain-projektmaterial.

Läs också:50+ Top DeFi-projekt 2020

Decentraliserade finansiella risker

Inte allt är positivt när det gäller decentraliserad ekonomi. Vissa utmaningar måste täckas för att göra det mer livskraftigt för de olika regeringarna och organisationerna där ute.

En av de största utmaningarna som DeFi har att möta är antagandet. Även om vi är anslutna via Internet har vi sällan allmänhetens medvetenhet om DeFi.

Inte många vet om DeFi, och det kan påverka dess användningshastighet. Faktum är att det är mycket färre människor som känner till krypto. Krypto fick sin popularitet under bitcoin-prisökningen, och ändå är det ingenstans nära “internet” eller andra mer populära tekniker där ute.

Även om offentliga blockkedjor tekniskt kan acceptera var och en av oss där ute, men det saknar bandbredd att fungera effektivt. Som jämförelse kan Visa hantera ett stort antal transaktioner per sekund.

Denna begränsning är vad som inte gör bitcoin till en så stor framgång. Faktum är att andra andra generationens blockchain-lösningar, inklusive Ethereum, saknar bandbredd för att göra det mer tilltalande. Just nu arbetar blockchain-forskare hårt för att göra tekniken mer skalbar.

En annan största oro för DeFi är dess anslutning till kryptovalutor. Blockchain är ett perfekt nätverk för att överföra digitala tillgångar.

Stabila mynt är svaret men kan inte användas för varje transaktion där ute. Det är här kryptovalutor kommer in. Men kryptovalutans volatilitet är det som gör att den inte är en idealisk lösning för den verkliga världen.

Vågen, ett stabilt mynt som släpptes nyligen, har gått igenom både positivt och negativt mottagande. Sammantaget fick det inte ett positivt mottagande, och många institutioner har gått tillbaka från att samarbeta om Libra-projektet.

Vill du lära dig mer om risker i DeFi? Kolla in vår guide till risker i DeFi och hur du kan hantera dem just nu!

Varför är decentraliserad finansiering så populär?

Du måste undra varför decentraliserad finansiering eller DeFi är så populär bland de finansiella institutionerna. Som du kan se kommer det med många fördelar. Till exempel kommer det att ge dig mer säkerhet och transparens på lång sikt.

Förutom adoptionsarbeten måste DeFi också se till att det har ett korrekt regelverk. Eftersom det är på en offentlig blockchain är det nödvändigt att föra regler till rymden.

Just nu finns det flera DeFi-organisationer som arbetar med sina egna lösningar. Deras lösningar är oberoende och följer därför inga riktlinjer.

Det skapar en fragmenterad marknad som skulle bli svår att skapa en inom en snar framtid. Med fler och fler DeFi-plattformar kan vi hitta att ingen av dem lyckas, slösa bort tid, pengar och riskera idén också.

Det finns också några länder som förbjuder kryptor eller reglerar dem för hårt för att göra dem svåra att använda.

Lösningen är att ha en öppen källkodsorganisation som kan arbeta tillsammans för att föra samman projekt. Genom att göra det kan vi se till att DeFi kan växa i rätt riktning.

Läs mer: Hur fungerar decentraliserad ekonomi?

Stig till popularitet

Blockchain är mer än ett decennium gammalt. Vi såg dock inte DeFi-populariteten förrän 2019. Detta beror på att större delen av världen inte var ansluten via Internet.

Vid den tiden gav decentraliserad ekonomi ingen mening eftersom det skulle kräva internet för anslutning.

Jag tror att DeFi kommer att bli mer mainstream till 2025. Internet växer snabbt och blir billigare än någonsin. Indien, ett av länderna i tredje världen, har också sett en enorm tillväxt när det gäller mobiler och internetanslutning.

Hur som helst, om du vill kan du använda den här guiden som en decentraliserad finanspdf för ditt blockchain-projektmaterial.

Anmäl dig nu: Certified Enterprise Blockchain Professional (CEBP) -kurs

Slutsats: Framtiden för decentraliserad ekonomi

För närvarande verkar framtiden för decentraliserad finansiering ganska ljus. Många företag tittar redan på decentraliserad finansiering som ett alternativ till traditionella. Många företag har också redan vidtagit nödvändiga steg för att genomföra decentraliserade finansprojekt.

Så det verkar som om antagandet kommer att fortsätta öka. Således, om du befinner dig i ett finansinstitut eller i ett liknande företag som handlar med finans bör du definitivt ta en titt på DeFi. Eftersom det är en stigande stjärna nu bör du inte missa chansen att dra nytta av den.

För alla nybörjare där ute, som vill fördjupa sig i ämnet, ännu mer, rekommenderar vi att du börjar med vår introduktion till DeFi-kursen. Varför inte starta adoptionsprocessen nu?

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map