Topp Blockchain Venture Capital-företag – 30 Blockchain-investerare

Är du en startgrundare som vill samla in pengar? Om ja, har du kommit till rätt ställe. I dagens artikel kommer vi att lista de 30 bästa investerarna i blockchain.

Vi kommer att lista dem enligt värdet på deras investering. Naturligtvis är beloppet på deras investering inte den enda faktorn som avgör värdet. Det är därför vi kommer att ge det andra prioritet. Det finns också stora skillnader i den totala investeringen som gjorts av dessa topp blockchain VC-investerare som rapporterats av olika online-källor..

Kort sagt, det finns för många faktorer för att en VC-investerare ska rankas kronologiskt. Det är därför vi kommer att notera dessa topp 30 riskkapitalbolag i ingen särskild ordning. Vår Blockchain-investerarlista är dock samlad enligt den totala investering som de gjort under de senaste åren.

Om du känner till någon blockchain-investerare som förtjänar att listas här, glöm inte att kontakta oss så lägger vi till dem i listan.

Med detta tydliga, låt oss komma igång med listan.

Topp Blockchain Venture Capital-företag som investerar i Blockchain 

Lista över topp 30 Blockchain-investerare

1. Digital valutagrupp

Digital Currency Group (DCG) är vår främsta blockchain-investerare baserad i New York. De har investerat i många nystartade företag, inklusive den populära Ledger-starten. Inte bara att DCG också har gjort investeringar i lovande startups och blockchain-företag. De marknadsför sig som epicentret för blockchain-industrin och bitcoin.

VD: Barry Silbert

Topp Blockchain-investeringar: Blockchain Inc. Ledger, Basic och Circle.

Twitter: https://twitter.com/DCGco

Hemsida: https://dcg.co/

År grundat: 2015


2. Gränslösa Crypto-investeringar

Vår 2: a topp-blockchain VC-investerare inkluderar Limitless Crypto Investments. De är baserade i Houston, TX och har mer än åtta blockchain-investeringar. Deras mest populära investering består av Binance, Trezor, Power Ledger och mer. Deras investering har också gjorts i form av token-köp via ICO.

VD / grundare: Mathew Jordan

Topp Blockchain-investeringar: Power Ledger, Binance, 0x, Tezos, Republic Protocol, WanChain.

Twitter: Ingen

Hemsida: https://www.limitlesscryptos.com/

År grundat: 2017

3. Blockchain Capital

Blockchain-kapital är vårt tredje val i listan över de trettio bästa blockchain-investerarna. De ligger i San Francisco, CA och är helt fokuserade på blockchain-investeringsfonder. Bara under 2018 har de investerat i mer än nio startups inklusive SOFX, Circle och andra. Deras stora blockchain VC-investering inkluderar Ripple, Coinbase och Blockstream.

VD / grundare: Bart Stephens, W Bradford Stephens

Topp Blockchain-investeringar:  Krusning,

Twitter: https://twitter.com/blockchaincap

Hemsida: http://blockchain.capital

År grundat: 2013

4. Boost VC

Boost VC är en populär riskkapitalinvesterare och ligger i San Mateo, Kalifornien, USA. De har investerat i många olika nystartade företag som driver teknik Detta innebär att de har investerat i icke-blockchain-startups inklusive artificiell intelligens och andra. De är dock också mycket aktiva inom blockchain vilket gör dem till en av de bästa blockchain-investerarna där ute. De är också aktiva som en startaccelerator. Deras resa till blockchain-investeringar startade från Ripio. Under 2018 har de investerat i många blockchain-startups inklusive MyCrypto (deras senaste investering), Ledger, etc..

VD / grundare: Adam Draper, Brayton Williams

Topp Blockchain VC-investeringar: Coinbase, Tezos, BlockCyber.

Twitter: https://twitter.com/BoostVC

Hemsida: https://www.boost.vc/

År grundat: 2012

5. Pantera Capital

Panthera Capital är en av de bästa investerarna på blockchain-marknaden. De ligger i Menlo Park, Bay Area. De investerar i projekt, tokens, satsningar relaterade till digital valuta och blockchain-teknik i allmänhet. De har gjort en hel del blockchain-investeringar under 2018, inklusive investeringar i nystartade företag som Audius, DIRT-protokollet och andra. Deras stora investering inkluderar Harbor, DMarket, etc..

VD / grundare: Dan Morehead

Topp Blockchain-investeringar: Dmarket, hamn, bas,

Twitter: https://twitter.com/PanteraCapital

Hemsida: https://www.panteracapital.com/

År grundat: 2003

6. Andreessen Horowitz (a16z)

Andreessen Horowitz aka a16z investerar är en av de bästa blockchain VC-investerarna. Men de investerar också i icke-blockchain-projekt. De har tillgångar på 4 miljoner dollar och började sin resa 2009. Deras första investeringar inklusive det populära Ripple-projektet. Därifrån har de investerat i många idéer. De är mycket aktiva i investeringen, och de har redan gjort fyra investeringar i augusti 2018, vilket följdes av nio investeringar i juli. Deras populära blockchain-investering inkluderar DFINITY och Coinbase.

VD / grundare: Ben Horowitz, Marc Andreessen

Topp Blockchain-investeringar: Coinbase, Harbor, Basis, DFINITY

Twitter: https://twitter.com/a16z

Hemsida:https://www.a16z.com

År grundat: 2009

7. FinLab AG

FinLab AG har investerat i färre blockchain-satsningar och uppstart jämfört med andra blockchain-VC-investerare. Investeringsbeloppet är dock stort vilket gör att de hamnar högt på vår lista. De är baserade i Frankfurt, Tyskland och deras huvudsakliga intresse för investeringar är finansföretag som arbetar inom blockchain-sektorn. Deras populära investering inkluderar EOS.io, Iconiq lab, Vaultoro och FastBill.

VD / grundare: Christian Angermayer

Topp Blockchain-investeringar: Iconiq Lab, FastBill, Vaultoro.

Twitter: https://twitter.com/FinLab_DE

Hemsida:https://finlab.de/

År grundat: 2005

8. Catagonia

Catagonia är ett konsult- och värdepappersföretag. De är ledande blockchain-investerare i Berlin, Tyskland. De har investerat i många teknologirelaterade projekt de senaste åren. De investerar dock inte ofta och det framgår tydligt av det faktum att de bara har investerat i ett blockchain-projekt 2018.

VD / grundare: Ralph Eric Kunz.

Topp Blockchain-investeringar: AppCoins, Envion, Basis, HydroMiner.

Twitter: https://twitter.com/catagoniaberlin

Hemsida:http://www.catagonia.com/

År grundat: 2009

9. Polychain Capital

Polychain Capital har olika intresse när det gäller VC-investeringar. De gör också hedgefond- och blockchain-startups och kryptovalutor. Deras huvudkontor ligger i San Francisco, CA. Till skillnad från Catagonia är de mycket aktiva i blockchain-investeringar. Bara under 2018 har de investerat i 14 startups fram till nu. Alla är blockchain-relaterade. Få av deras märkbara investeringar inkluderar DFINITY, Basis, NuCyber ​​och Nervos.

VD / grundare: Olaf Carlson-Wee

Topp Blockchain-investeringar: DFINITY, CoinList, NuCyber, Basis.

Twitter: https://twitter.com/polychaincap

Hemsida:http://polychain.capital/

År grundat: 2016

10. Ceyuan Ventures

Ceyuan Ventures är ett tidigt stadium kapitalbolag med bas i Peking. Deras främsta intresse ligger i tillväxtföretag och IT-företag. Detta inkluderar också Blockchain-relaterade projekt och startups. De började sin resa 2004 och är därför ett av de äldsta riskkapitalföretagen på vår lista. De är ganska aktiva i investeringsscenen med två investeringar både april och juni 2018. Deras primära investering inkluderar Trip.io, Basis, Mars Finance och andra.

VD / grundare: Bo Feng

Topp Blockchain-investeringar: Basis, Trip.io, Mars Finance, Nervos.

Twitter: Ingen

Hemsida:http://www.ceyuan.com/en/index.html

År grundat: 2004

11. Tally Capital

Tally Capital ger ett utmärkt tillfälle för nya idéer i blockchain. De fokuserar bara på blockchain-sektorn och har investerat i lovande blockchain-startups och företag. De finns i Chicago, IL. Men deras investeringsfrekvens har avtagit på senare tid. I juni 2018 investerade de i två populära blockchain-projekt, dvs. Civic och I-Mab Biopharma. En annan investering som är värt att nämna är Block.one, företaget som för närvarande bygger EOS.IO blockchain.

VD / grundare: Matthew Roszak

Topp Blockchain-investeringar: Block.one, Qtum, BTC Media, BlockStream, I-Mab Bipharma

Twitter: https://twitter.com/TallyCapital

Hemsida:http://tallycapital.com/

År grundat: 2013

12. RRE Ventures

RRE Ventures investerar kapital i många olika sektorer inklusive finans, media och teknik. De finns i New York. De är ett av de äldsta riskkapitalföretagen. De började sin resa 1994 och de har investerat i massor av projekt fram till nu. Med över 77 finns kan du mäta hur länge de har varit på marknaden för att hjälpa entreprenörer, nystartade företag och till och med företag att nå sina mål.

VD / grundare: Jim Robinson, Stuart Ellman

Topp Blockchain-investeringar: Krusning, Abra, Pärla.

Twitter: https://twitter.com/RRE

Hemsida: http://www.rre.com/

År grundat: 1994

13. IDG Capital

IDG Capital är ett värdepappersföretag som hjälper teknikstart och företag. De finns i Peking, Kina. De arbetar också i två decennier och har en hel del anställda som arbetar under dem. De har också huvudkontor i New York och kvalificerar sig som blockchain VC-investerare. De har en rik investeringshistoria och de är mycket aktiva på marknaden just nu. Bara i augusti 2018 investerade de i 13 nystartade företag i serie A, B C, D och Venture Round. De investerar i både blockchain- och icke-blockchain-startups.

VD / grundare: Jim Breyer

Topp Blockchain-investeringar: Marks Finance, imToken, Circle, Ripple.

Twitter: https://twitter.com/IDGCapital

Hemsida: http://en.idgcapital.com

År grundat: 1993

14. FBG Capital

FBG Capital är en blockchain / crypto asset manager som investerar i startups och blockchainföretag. De är en av de bästa blockchain-investerarna där ute. Deras huvudkontor ligger i Peking, Kina. Jämfört med andra VC-investerare är de nya och startade sin verksamhet i slutet av 2017. Som värdepappersföretag gör de serie A, venture och seed investering.

VD / grundare: Vincent Zhou

Topp Blockchain-investeringar: Lino, Lambda Project, Ripio, Origin Protocol.

Twitter: https://twitter.com/FBGCapital

Hemsida: https://www.fbg.capital/

År grundat: 2015

15. Liberty City Ventures

Liberty City Ventures är ett venture-företag som investerar i innovativa startups från olika utrymmen inklusive media, teknik och handel. Huvudkontoret ligger i New York-området. Med två stora investeringar 2018 är de måttligt aktiva. De investerade i Vågen, ett kryptovalutaprojekt i en serie B-finansieringsrunda. De har också investerat i Vågen i serie A-finansiering också 2017. Utöver det har de också investerat i Paxos.

VD / grundare:

Topp Blockchain-investeringar: Paxos, Vågen

Twitter: https://twitter.com/LCVentures

Hemsida: https://www.libertycityventures.com/

År grundat: 2012

16. Union Square Ventures

Union Square Ventures är vår nästa blockchain VC-investerare i listan. De finns i NewYork, NY. De gillar att investera i en tidig start, tillväxtkapital och mycket mer. Deras största investering var Polychain Capital, CryptoKitties och Coinbase. De är också mycket aktiva eftersom de har gjort tre investeringar i juli 2018.

VD / grundare:

Topp Blockchain-investeringar: Coinbase, Polychain Capital, CryptoKitties.

Twitter: https://twitter.com/usv

Hemsida: https://www.usv.com/

År grundat: 2004

17. Allmän katalysator

General Catalyst har en bra investering i blockchain-baserade startups. Det är också ett av de äldsta företagen där ute, vilket gör det ännu mer unikt eftersom de såg potential i den nya blockkedjan. De finns i Cambridge, USA. Deras märkbara investering inkluderar Bluzelle och Bitwise.

VD / grundare: Bill Fitzgerald, David Fialkow, David Orfao, Joel Cutler

Topp Blockchain-investeringar: Bluzelle, cirkel, bitvis.

Twitter: https://twitter.com/gcvp

Hemsida: http://generalcatalyst.com

År grundat: 2000

18. JAFCO

JAFCO är baserat i Tokyo, Japan. De är ett investeringsföretag som har investerat massor av pengar på marknaden. Deras senaste investering inkluderar Tech Bureau och Nayuta.

VD / grundare:

Topp Blockchain-investering: Paxos, Vågen

Twitter:

Hemsida: http://www.jafco.co.jp

År grundat: 1980

19. Tusk Ventures

Tusk Ventures är populära VC-investerare som älskar att investera i intressanta och innovativa högväxtteknologiska startups. Deras VD Bradley Tusk startade resan 2015, och de hjälper startups att veta. De finns i New York.

VD / grundare: Bradley Tusk

Topp Blockchain-investering: Coinbase

Twitter: https://twitter.com/tuskventures

Hemsida: http://tuskventures.com/

År grundat: 2015

20. Draper Associates

Draper Associates leds av Tim Draper, en legendarisk satsningsinvesterare. För det mesta investerar Draper Associates i startups i sitt tidiga skede. Deras fokus är att investera i en mängd olika företag som drivs av tillverkning, teknik och vård. Naturligtvis gillar de att finansiera blockchain-baserade nystartade företag och företag. Draper-medarbetare är förmodligen en av de äldsta investerarna där ute med fyra decennier.

VD / grundare: Tim Draper

Topp Blockchain-investering: Ledger, Coinbase, Ripio.

Twitter: https://twitter.com/drapervc

Hemsida: http://www.draper.vc

År grundat: 1969

21. Lightspeed Venture Partners

Lightspeed Venture Partners fokuserar på att investera i en marknad som hanterar teknik-, konsument-, cleantech- och företagsmarknaden. De är baserade i Menlo Park, Kalifornien, USA. Deras senaste blockchain-investering är DIRT Protocol där de investerade $ 3 miljoner i såddrundan.

VD / grundare: Barry Eggers, Christopher Schaepe, Peter Nieh, Ravi Mhatre

Topp Blockchain-investeringar: BTCC, Blockchain Inc. Basis, Saga Foundation, Dirt Protocol.

Twitter: https://twitter.com/lightspeedvp

Hemsida: http://lsvp.com

År grundat: 2000

22. Mandra Capital

Mandra Capital är ett Hongkong-blockchain-investeringsföretag. De investerar i ett tidigt skede av investerare med fokus på digitala tillgångar och blockchain-tillgångar. De investerade betydligt i OKCoin som också fick uppmärksamhet från andra topp-VC blockchain-investerare. Deras sista investeringar var icke-blockchain-startups. Andra topp blockchain-investeringar inkluderar Overnest, PINTEC och andra.

VD / grundare: Song Yi Zhang

Topp Blockchain-investeringar: OKCoin, PINTEC, övernattning.

Twitter:

Hemsida: http://www.mandracapital.com/

År grundat: 2001

23. Galaxy Asset Management

Galaxy Asset Management är en digital tillgångsbank som erbjuder kapitalförvaltning och huvudinvestering. Så vad de försöker uppnå? De försöker investera i nystartade företag som lovar och det är därför de gör sina investeringar i fröstadiet. Deras anmärkningsvärda investering inkluderar NuCypher, Templum, StormX och Everpedia.

VD / grundare:

Topp Blockchain-investering:  NuCypher, Templum, StormX och Everpedia.

Twitter:

Hemsida

År grundat:

24. Mosaic Ventures

Mosaic Ventures fokuserar främst på serie A-investeringar i finansrelaterade startups. De är baserade i London, Storbritannien. Deras två betydande investeringar från 2014 är Blockchain Inc. och Blockstream.

VD / grundare: Mike Chalfen, Simon Levene, Toby Coppel

Topp Blockchain-investeringar: Paxos, Vågen

Twitter: https://twitter.com/gcvp

Hemsida: http://generalcatalyst.com

År grundat: 2012

25. Nod kapital

Node Capital är ett riskkapitalföretag som är verksamt från 2017. Deras primära fokus ligger på blockchain-industrin och därmed är alla deras investeringar relaterade till blockchain-företag och nystartade företag. Deras senaste investering är PalletOne, en blockchain-start. De finansierar projekt på många sätt inklusive initialt mynterbjudande, företagsrunda, änglarunda och utsädrund. Deras stora investeringar inkluderar ChinaUp.com och Fengwo. De är också aktiva och har redan investerat sju startups under de senaste två månaderna.

VD / grundare: Jun Du

Topp Blockchain-investeringar: Hotnode, Ankr Network, Hub, ChinaUp.com

Twitter: https://twitter.com/Node_Capital

Hemsida: http://www.nodecap.com

År grundat: 2017

26. DHVC (Danhua Capital)

Danhua Capital (DHVC) är en välkänd riskkapitalfond som hanterar teknikföretag i ett tidigt skede. De är baserade i Kalifornien, USA. Detta innebär att de investerar i både blockchain- och icke-blockchain-relaterade startups och företag. Deras senaste blockchaininvestering är SFOX, en kryptovaluta-återförsäljare. Förutom det har de investerat i startups som Libra Credit Network, Origin Protocol och andra.

VD / grundare: Andrew Gu, Shoucheng Zhang

Topp Blockchain-investeringar: SFOX, Origin Protocol, Libra Credit Network.

Twitter:

Hemsida: http://www.danhuacap.com/

År grundat: 2013

27. Hashed

Hashed är ett av de ledande blockchainbaserade accelerator- och riskkapitalföretagen. Det ligger i Seoul. Det har också kontor i San Francisco. De började sin resa i slutet av 2017 och investerar aktivt i nya startups. Deras senaste investering kom i form av Terra. De investerade 32 miljoner dollar i sin fröomgång. Dessutom investerade de också i projekt som Origin Protocol, Bluzelle, StormX och så vidare.

VD / grundare: Alex Shin, Alex Shin, Seojoon Kim

Topp Blockchain-investeringar: StormX, Origin Protocol, Terra, StormX

Twitter:

Hemsida: https://www.hashed.com

År grundat: 2017

28. InBlockchain

InBlockchain är ett kinesiskt riskkapitalbolag som endast handlar med kryptovalutaföretag. De är relativt nya på scenen. Men det hindrade dem inte från att investera i blockchain-utrymmet. Med över 8+ investeringar under själva året 2018 går de starkt. Deras senaste investering är Logos Network. Andra viktiga investeringar inkluderar EximChain, ONO Social och Trip.io.

VD / grundare:

Topp Blockchain-investeringar: AdRealm, Stream Token, Zhidian, Logos Network, Eximchain.

Twitter: https://twitter.com/InBlockchainCom

Hemsida: http://inblockchain.com

År grundat:

29. Kindred Ventures

Kindred Ventures faller inom kategorin ängelinvesteringar. De investerar i tidiga startups och grundades 2014 av Steve Jang. De är måttligt aktiva i investeringsscenen med deras senaste investering var Radar Relay. Deras huvudkontor ligger i San Francisco, Kalifornien.

VD / grundare: Steve Jang

Topp Blockchain-investeringar: Radar Relay, Set Protocol, CoinTracker, Coinbase

Twitter: https://twitter.com/KindredVentures

Hemsida: https://kindredvc.com

År grundat: 2012

30. Earlybird Venture

Vår senaste blockchain VC-investerare är Earlybird Venture. De har en global närvaro med kontor i Berlin, Istanbul och andra framstående platser. De investerar i alla typer av europeiska teknikföretag inklusive blockchain. De verkar också under de senaste två decennierna.

VD / grundare: Christian Nagel, Hendrik Brandis, Roland Manger, Rolf Mathies

Topp Blockchain-investeringar: Paxos, Vågen

Twitter: https://twitter.com/EarlybirdVC

Hemsida: https://earlybird.com

År grundat: 1997

31. zk Capital

zk Capital är ett forskningsfokuserat blockchain riskkapital som är baserat i USA och Schweiz. Den består av ett team av tekniska experter och branschexperter. zk Capital fokuserar på att investera i decentraliserade protokoll och nästa generations applikationer och deras portföljbolag inkluderar Filecoin, Blockstack, Origin Protocol, Nervos, Thundercore, bloXroute, Republic, Liquidity Network, RightMesh och andra.

Verkställande partner: Mohamed Elkasstawi

Topp Blockchain-investeringar: Filecoin, Blockstack, Origin Protocol, bloXroute, Nervos, Thundercore

Twitter: https://twitter.com/zkcapital

Hemsida: zk.capital

År grundat: 2017

Slutsats

Detta leder oss till slutet av Top blockchain VC-investerarlistan. Vi fokuserade bara på de bästa blockchain-investerarna där ute. Om du tror att vi saknade en stor Blockahain-investerare, glöm inte att kommentera nedan och meddela oss. Vi lyssnar.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map