Topp 5 Blockchain SEC-utredningar att titta på 2018

Enligt en rapport publicerad 28 februari 2018, i Wall Street Journal rapporterades att SEC (Security and Exchange Commission) tittade noga på alla företag som dabblar i Blockchain.

Kommissionen utfärdade många domstolsbeslut den 7 mars 2018. Den började också begära information från olika individer som var inblandade i den ständigt föränderliga kryptovärlden. Denna informationssvep hade all sin uppmärksamhet på ICO: s, blockchain, handel på andra marknaden och kryptovalutor.

Mer specifikt ville de ha sin token-försäljningsstruktur och detaljer för pre-sale-element med sig.

 

Bildkrediter: SEC

Visste du att priset på BTC låg på cirka 3% så snart rapporten från WSJ kom ut? AS ICO är en marknad för flera miljarder dollar, mer än 5,6 miljarder dollar samlades in av dem och 1 dollar tillkom också tills utredningarna inleddes.

SEC sa att det skulle fortsätta fokusera på plattformarna som erbjuder handel med digitala tillgångar, fungerar som ett “utbyte”, enligt definitionen i federala lagar. De tittade på försäljningen som involverade SAFT: s, som lovade att distribuera tokens i utbyte mot medel.

Under ett anförande av SEC ordförande Jay Clayton sa han att – jag tvivlar på någon som tycker att det är acceptabelt för ett företag utan rekord i att fortsätta distributionsbok, byta namn och erbjuda värdepapper utan att ge tillräckligt med information till investerarna.

Efter all informationssvep gjort här är de fem bästa SEC-undersökningarna av Blockchain 2018.

Topp 5 Blockchain SEC-utredningar

1. SEC utfärdade stämning till Riot Blockchain

Bildkrediter: RiotBlockchain

SEC utfärdade en stämning med avseende på Riot Blockchain vars lager helt enkelt skjutit i höjden efter att ha bytt namn. Fram till oktober hette Bioptix, och det var känt att ha veterinärproduktens patent.

Den årliga 10k-rapporten från detta blockchainföretag avslöjade att den fick SEC-stämning den 9 april 2018, som begärde viss information från företaget. Rapporten sa också att de också tänker samarbeta med alla SEC-förfrågningar.

Även om ordföranden för Riot, John O’Rourke svarade inte omedelbart, utan i en pressmeddelande, sa han – vi fortsätter att fokusera på utbyggnaden av kryptovalutagruv och utredningen för att starta ett utbyte i USA. Han tillade att företaget ser en möjlighet till efterfrågan och tillgång mellan gruvdriften och börsen.

Men Jay Clayton varnade för att det inte är acceptabelt för företagen att börja arbeta med blockchain, ändra namn och erbjuda värdepapper utan att ge detaljer om riskerna..

Och eftersom Riot inte hade varit i den här branschen på länge, sa företaget att det inte hade några vinster och förväntar sig att se förluster i framtiden. Riot uppgav också att det kanske aldrig skulle bli lönsamt, och även om företaget uppnår lönsamhet i framtiden kanske det inte kommer att kunna upprätthålla det under de efterföljande perioderna..

Källa

2. SEC stoppar en bedrägeri-ICO från Titanium Blockchain som tog 21 miljoner dollar

Bildkredit: Titanuim Blockchain

Den 29 maj 2018, SEC meddelade att man hade erhållit ett domstolsbeslut för att stoppa ett pågående bedrägeri som involverade en ICO, som samlade in 21 miljoner dollar från investerare in och ut i USA.

Enligt ett SEC-klagomål ljög VD för Titanuim Blockchain, Michael Stollaire, om affärsförhållandena med flera framstående företag. ICO främjade också sin relation med federala reserver och företag som Verizon, PayPal, The Walt Disney Company och Boeing. Klagomålet säger att webbplatsen för denna blockkedja också hade falska vittnesmål från kunder.

Robert A. Cohen, chef för SEC Enforcement Division: s cyberenhet sa att ICO baserades på en marknadsföring på sociala medier. De försökte lura investerarna med fiktiva påståenden om sina affärsmöjligheter.

Detta klagomål anklagade företaget Titanium och Stollaire för brott mot federala lagar. Undersökningen görs av David S. Brown och övervakas av SEC: s marknadsmissbruksenhet med övervakning av Cohen.

Källa

3. SEC Emergency Fryser $ 27 miljoner av ett kryptovalutaföretag Longfin

6 april 2018, SEC har också fått ett nytt domstolsbeslut för att frysa mer än 27 miljoner dollar i handel från försäljning och olaglig distribution av begränsade aktier i Longfin Corp-aktien.

Det förvärvade också Ziddu.com som är ett blockchainföretag som säger sig själv som en lösning för den globala lagerindustrin.

Enligt klagomålet från SEC – Den 13 december 2017, Longfin började handla på NASDAQ steg aktiekurserna till 230 procent på en enda dag, 2000% över två dagar och börsvärdet översteg till 3 miljarder dollar. Denna höjning av priset uppmärksammade alla och strax efter prishöjningen. SEC inledde en utredning om ärendet den 4 april 2018.

SEC säger att det finns individer som har sålt den begränsade Longfin till allmänheten. Och gjorde därmed mer än 27 miljoner dollar i vinst.

Klagomålet säger att VD för detta kryptovalutaföretag, Venkata Meenavali, utfärdade mer än två miljoner oregistrerade aktier till företagets sekreterare.

Nu chef för SEC Enforcement Division Cyber ​​Unit, Cohen sa att vi vidtagit åtgärder för att förhindra att dessa 27 miljoner dollar flyttar ut ur landet. Resultatet av denna utredning är inte ute eftersom ett team av SEC fortsätter sin undersökning i detta fall.

4. Long Island Iced Tea svävar 280% efter att ha bytt namn till Long Blockchain

Bildkrediter: Lång Blockchain

Long Island Iced Tea är ett amerikanskt företag som ägs av dotterbolaget Long Island Brand Beverages. Det är också ett lager som sköt upp till 280% när namnet ändrades till Long Island Blockchain Corp. Aktierna stängdes till 2,46 $ en dag innan, och höjde helt enkelt till $ 7,45 när namnet kom ut. Handelsvärdet hade också mer än 12,5 miljoner aktier, medan dagskursen var 170 220 aktier.

Long Island Iced Tea ommärks på grund av företagsskiftet och för de nya investeringsmöjligheterna som kan få det bästa av fördelarna med blockchain-teknik. Det utvärderar också andra utsikter och möjligheter som inkluderar olika infrastrukturtjänster för finans- och blockchain-industrin.

Pressmeddelandet från NASDAQ uppgav också att det inte finns någon försäkran om att det slutgiltiga avtalet kommer att träda i kraft. Med andra ord, när Long Island Iced Tea utvärderar blockchain-industrin, kommer det fortfarande att fortsätta att göra drycker.

I september 2017 har företaget också tecknat ett avtal om att öka sin verksamhet i Europa och Australien.

Men på 10 april 2018, detta blockchainföretag fick ett brev om att dess aktie inte kommer att betraktas som tillämpligt av NASDAQ-börsen.

Nu kommer aktierna i detta företag endast att vara berättigade till handel över disk. Och företaget har också tappat sina planer på att köpa Bitcoin-gruvutrustning.

5. SEC har avbrutit handel med Bitcoin-aktier

Bildkredit: The Crypto Company

Securities and Exchange Commission upphävde handelsrättigheterna för Crypto Company i december 2017. Kommissionen hade allvarliga farhågor angående deras information. särskilt noggrannheten i uppgifter om det belopp som betalats för att marknadsföra företaget för försäljning.

Crypto Company är det första offentliga företaget inom blockchain-sektorn som följer alla standarder för styrning och ansvar.

Men när aktierna i detta företag ökade till nästan 160%, lade handlarna höga bud för Bitcoin-priset.

Och sedan planerade detta företag att dela upp aktien i förhållandet 10: 1 så att det blir överkomligt för genomsnittliga investerare också.

Enligt en uppdelning på 10-1 kan den öka med 10 och sänka priset med 57,50 dollar. VD sa att företaget ville se aktiviteten för aktien och ville också att folk skulle uppmärksamma sin verksamhet.

Slutgiltiga tankar:

Efter alla dessa namnändringar bedrägerier och bedrägerier som kommer upp i kryptovaluta världen; SEC har tagit stora steg och utredningar för att nå sin grundorsak. SEC-utredningarna för olika blockkedjor och ICO pågår fortfarande och vi hoppas definitivt på bästa resultat.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me