Topp 20+ företag som implementerar Blockchain-teknik

Företag, organisationer, företag såväl som individer implementerar alltmer blockchain-teknik eftersom de försöker utnyttja dess kapacitet. I den här guiden kommer vi att fokusera på de företag som implementerar blockchain-lösningar.

Blockchain-teknik handlar inte bara om kryptovaluta. I verkligheten fortsätter den underliggande decentraliserade huvudteknologin att hitta applikationer i ett brett spektrum av branscher, allt för att förändra hur saker görs och förbättra människors liv.

Förutom att förbättra betalningssystemen fortsätter blockchain-implementeringen att hitta sin väg in i olika branscher från leveranskedjan till regeringen. Vissa människor och enheter använder också tekniken för att driva program för återförsäljning och lojalitetsbelöning samt digitala ID och för oföränderlig säkerhetskopiering av data.

Därför har blockchain-tekniken tagit med sig en ny uppsättning affärsidéer samt modeller som företag i allt högre grad utnyttjar. Företagen använder teknik för att lansera nya produkter samt effektivisera sina befintliga produkter och tillhandahålla tjänster.

Så i den här guiden tittar vi på de bästa företagsföretagen som använder blockchain för sin egen förbättring.

Anmäl dig nu: Gratis Blockchain-kurs

Topp 20 företag som implementerar Blockchain-teknik

 1. Walmart: Produktspårning

Detaljhandelsjätten Walmart är en av de multinationella företagen som har tagit ledningen när det gäller implementering av Blockchain. Företaget använder den digitala storbokstekniken för att förbättra dataspårning och hanteringsprocessen i den dagliga verksamheten. Mer så, Walmart arbetar med IBM i vad som ses som ett perfekt exempel på blockchain-implementering i spårningen av kött- och fjäderfäprodukter som säljs i sina försäljningsställen.

Detta är det perfekta exemplet på högprofilerade företag som använder blockchain.

Mer så implementerade företaget redan ett blockchain-system som kan spåra information direkt från jordbrukaren till mäklaren, distributören och återförsäljaren.

Walmart-anställda och konsumenter kan nu spåra produkter tillbaka till sina rötter tack vare blockchain-teknikintegration.

 1. British Airways: Blockchain Monitoring System

Storbritanniens största flygbolag British Airways är ett annat exempel på företag som använder blockchain. I verkligheten har den också implementerat blockchain-teknik för att hantera information om dataflyg mellan viktiga flygplatser i London, Genève och Miami. Mer så testar flygbolaget också en ny blockchain-driven VChain Verification Service som har potential att revolutionera incheckningen.

Med det nya systemet kommer flygbolagen och flygplatsmyndigheterna att kunna verifiera identiteten på personer som reser mot en databas i en blockchain. Systemet motkontrollerar giltigheten hos resehandlingar utan att dela personlig information med tredje part.

 1. Maersk: Blockchain Shipping Platform

Maersk, ett annat exempel på företag som använder blockchain, har gått ihop med teknikjätten IBM för att lansera en plattform för att övervaka frakt av gods. TradeLens är således den implementerade blockchain-plattformen som ska användas ‘för att spåra transporter när de flyttar från en hamn till en annan.

Plattformen har redan mer än 175 deltagare. Dessutom är den digitala elektroniska fraktboken utformad för att registrera information om godstransporter när de lämnar varv tills de anländer till sin slutdestination.

Under leveransprocessen kommer de parter som är inblandade i försörjningskedjan att kunna spåra information såsom ankomsttider för leverans och dokument som tullfrisättningar och kommersiella fakturor. Enligt sjöfartsjätten har blockchain-implementeringen potential att effektivisera och förbättra säkerheten när det gäller internationell sjöfart.

Vill du veta hur blockchain kan förändra försörjningskedjasektorn? Kolla in vår guide till blockchain i försörjningskedjan just nu!

 1. UPS Blockchain: Logistiksystem

United Parcel Services har gått med i Blockchain i Trucking Alliance för att implementera blockchain-lösningar för den multimiljardfraktbranschen. Alliansen planerar att främja standardutveckling för sjöfartsindustrin genom implementering av ett säkert blockchain-system.

Under alliansen planerar de att utveckla nya innovationer som kan erbjuda ett effektivt och billigare logistikhanteringssystem. Ett stort antal mäklare, liksom dold information över komplexa försörjningskedjor, är några av de utmaningar som blockchain-tekniken kommer att lösa i branschen som en del av den senaste pressen.

 1. FedEx: Blockchain för tvistlösning

FedEx är en annan sjöfartsjätt som har släppt lös ett bra exempel på implementering av blockchain. Blockchain-implementering har gjort det möjligt för företaget att förbättra processen för att lösa tvister som involverar kunder

Företaget implementerar blockchain-lösningar för att identifiera vilken typ av data som ska lagras i en blockchain, perfekt för att lösa kundfrågor. Mer än så ska tekniken också användas ”för att lagra poster för framtida referens.

 1. BHP Billiton: Blockchain för supply chain management

Gruvjätten BHP Billiton implementerar också blockchain-teknik eftersom det ser ut att förbättra sina leveranskedjeprocesser. Företaget har för avsikt att använda den distribuerade huvudteknologin för att registrera och spåra rörelser av brunnborrstenen och vätskeproverna. Genom att utnyttja teknikens funktioner bör företaget kunna säkra realtidsdata som genereras under leveransen.

Blockchain-systemet bör göra det möjligt för företaget att förbättra den interna effektiviteten och därmed låta det arbeta nära partners. Företaget kräver också att leverantörer använder blockchain-teknik genom lösningar som tillhandahålls av sådana som BlockApps och ConsenSys för att samla in live data.

Dessutom kör företaget noder på det interplanetära filsystemet, som fungerar som ett peer-to-peer-fildelningsprotokoll i kombination med blockchain-system.

 1. Alibaba: Spåra lyxvaror

Trots att han är en av de största kritikerna av kryptovalutor, är Alibabas grundare Jack Ma fortfarande hausse om blockchain-teknik. Företaget är värd för de mest blockchain-patenten i världen och understryker hur fokus det är på att använda det för att förbättra sin verksamhet.

På applikationsfronten har e-handelsjätten avslöjat, en blockchain-baserad lösning som möjliggör spårning av lyxvaror som säljs på sina e-handelssajter som Tmall. Förbättring av gränsöverskridande leveranskedjor är ett annat exempel på implementering av blockchain av e-handelsjätten.

Företagets australiska enhet har också utvecklat en blockchain-plattform för att spåra matrörelser med partners.

 1. Tencent: Blockchain för juridisk fakturering och beskattning

Tencent implementerar blockchain-teknik för att förbättra laglig fakturering och beskattning i den kinesiska staden Shenzhen. I verkligheten utforskar multinationella blockchain för företagsapplikationer som utnyttjar tekniken för att bekämpa falska fakturor samt minska antalet företag i staden som utnyttjar skattemässiga nackdelar.

I samarbete med Shenzhen City State Administration of Taxation hoppas företaget att använda den nya tekniken för att verifiera fakturans äkthet. Den föreslagna blockchain-lösningen ska införlivas i företagets WeChat-plattform för meddelandeskala.

Läs mer: 6 viktiga blockchain-funktioner du behöver veta om

 1. Baidu: Intellektuell rättighetshantering

Baidu är en annan kinesisk multinationell som har gett ett bra exempel på implementering av blockchain. Sökjätten har lanserat ett bildhanteringssystem som drivs av blockchain-teknik.

I själva verket ger systemet ett sätt för både fotografer och fotobyråer att skapa profiler och vara i stånd att göra anspråk på upphovsrätten till sina bilder. ComptECH någon verkar ha lånat ett blad ur Kodaks bildspårningssystem KodakOne.

Företaget har också upptäckt ett bra exempel på blockchain-implementering inom spelsektorn. Leci Gou är företagets nya blockchain-driven husdjursuppfödningsspel som på något sätt liknar CryptoKitties. Spelet fungerar som ett marknadsförings- och lojalitetsprogram eftersom spelare kan tjäna kryptovalpar samt spelkrediter vid köp av Baidu-produkter.

Dessutom har Baidu lanserat en öppen plattform som gör det möjligt för företagsutvecklare att bygga blockchain-baserade applikationer med fokus på områden med digital fakturering och hantering av bankkrediter..

 1. AIA Group: Blockchain Enabled Bancassurance

Ett av finansföretagen som använder blockchain är AIA Group. I verkligheten har den implementerat blockchain-teknik och i processen lanserat den första blockchain-aktiverade Bancassurance. Lösningen gör det enkelt för företaget och dess bankpartners att dela policydata samt dokumentation i realtid. Lösningen bör också leda till ökad transparens och reducerade behandlingstider

Integration av försäkringsbolagets IT-system och äldre banksystem har alltid varit ett stort problem. Men med digitaliseringen av bancassurance-kanalen bör bankerna kunna välja och använda sin valda programvara.

Den implementerade blockchain-driven bancassurance bör leverera betydande intäkter för livförsäkringsbolag. Det bör också hjälpa försäkringsgivarna att samarbeta mer effektivt med konsumenterna och samtidigt förbättra omloppstiderna.

Kolla in vikten av blockchain i försäkringsbranschen nu!

 1. Metlife: Blockchain-Powered Automated Insurance Solution

Ett annat av de finansföretag som använder blockchain är Metlife. De använder emellertid den via sitt Singapore-baserade innovationscenter Lumen Lab. I verkligheten har det avslöjat ett exempel på implementering av blockchain inom hälsoindustrin.

Därför testar företaget för närvarande världens första blockchain-driven automatiserade försäkringslösning för att erbjuda kvinnor som kämpar med graviditetsdiabetes ekonomiskt skydd.

Vitana är ett exempel på en plattform för implementering av blockchain som försöker tillgodose behoven hos en av fem förväntade kvinnor i Singapore. Genom att implementera en blockchain-lösning kommer Metlife att kunna ansluta kundens elektroniska journaler i realtid och utfärda policyer inom några minuter.

Lösningen kommer också att utfärda automatisk utbetalning vid diagnos utan behov av personer som gör anspråk.

 1. Facebook: Blockchain för digitala betalningar

Facebook har varit tvungen att komma med nya sätt att säkerställa bättre skydd för människors data som svar på Cambridge Analytica-skandalen. Implementering av blockchain-teknik för att ta hand om den enorma mängd data verkar vara företagets senaste push.

Ett annat populärt projekt de arbetar med är Libra-kryptovalutaprojektet. Tidigare var det mer fokuserat på att endast stödja Libra-token. Men nu kommer det också att inkludera befintliga statsstödda valutor på plattformen.

I verkligheten kan detta projekt faktiskt bli den första plattformen någonsin för att införa digital dollar. Så det är ett stort steg upp för det internationella samfundet.

 1. Walt Disney: Blockchain för att spåra inventeringar

Blockchain-implementering i temaparkjätten Walt Disney tar också form. Det mest uppenbara användningsfallet för tekniken i företagets verksamhet är spårning av lager samt försäljning och leveranser i parkerna.

Företaget undersöker också användningen av teknik för att göra det enkelt för människor att veta om en transaktion är godkänd eller avvisad. Dragonchain är den föreslagna blockchain-lösningen som företaget arbetar med, eftersom det förenar andra företag med att ta sig in i att utnyttja sina möjligheter.

 1. Ford: Blockchain för att stödja mobilitetsteknik

Ford har gått med i en växande lista över bilföretag som implementerar blockchain-teknik i branschen. Företaget planerar att implementera blockchain-teknik för att möjliggöra mobilitetstekniker för att stödja sina Smart Mobility-lösningar.

Ett nyligen tilldelat patent föreslår att företaget snart skulle kunna använda blockchain-teknik för att göra det enkelt för bilar att kommunicera med varandra för att minska trafiken. Fordon-till-fordon-patentet beskriver ett system som försöker lindra trafikstockningar genom samordning av bilens hastighet på vägen.

Anmäl dig nu: Certified Enterprise Blockchain Professional (CEBP) -kurs

 1. Försiktighet: Blockchain Trade Platform

Singapores försäkringsjätte Prudential har gått ihop med Starhub om implementering av blockchain. De två arbetar tillsammans på en digital handelsplattform riktad till små och medelstora företag.

Fast-track Trade är den blockkedjedrivna plattformen som försöker göra det lättare för företag att hitta partners och distributörer samt kunna göra betalningar och spåra varor. Försiktighet är också att använda plattformen för att erbjuda försäkringsprodukter.

 1. Nestle: Blockchain i leveranshantering

Nestle implementerar blockchain-teknik för att spåra livsmedelsprodukter, särskilt de som används av barn, direkt från gårdar. Företaget implementerar blockchain-teknik i sin leveranskedja i linje med vad som händer inom sjöfarten.

Det faktum att barnmat tenderar att vara mycket känsligt kräver användning av tekniken för att hantera matåterkallelser. Experimentprojektet som kommer att rikta Gerber barnmat är en del av ett pågående partnerskap som involverar Unilever Walmart och IBM.

 1. Toyota: Blockchain för att förbättra autonom körteknik

Den japanska biljätten Toyota överväger att implementera blockchain-teknik för att påskynda autonom körteknik. Företagets forskningsenhet har samarbetat med MIT Media Lab för att främja en digital miljö där människor och företag kommer att kunna dela autonoma fordonsdata samt hantera tur-andel och bil-dela transaktioner

De två arbetar tillsammans med andra partners för att utveckla applikationer samt bevis på koncept för att förbättra mobiliteten i bilindustrin. Enligt företaget kommer blockchain-implementering att hjälpa människor att bli mer bekväma med autonoma tekniker.

 1. UnitedHealthcare: Blockchain för förbättring av läkarkataloger

UnitedHealthcare, Humana, Optum och Quest Diagnostics har samarbetat för att utforska hur man implementerar blockchain-teknik i affärer. I själva verket vill de använda den för vårdverksamhet som kommer att fokusera på läkarkataloger. Därför kommer vårdföretag att använda tekniken för att säkra vårddata och distribuera den på ett säkert sätt.

Blockchain-implementering bör göra det möjligt för företagen att förbättra kvaliteten på data som överlämnas till försäkringsföretag förutom att minska de administrativa kostnaderna. Användningen av digital redovisningsteknik bör utrota det alltför vanliga problemet som uppstår på ett anspråk som kommer från försäkringsgivare medan det inte stämmer överens med den information som tillhandahålls av vårdgivare..

Läs också: Hur kan Blockchain störa vården?

 1. Samsung: Blockchain för supply chain management

Hårdvarugiganten Samsung har också implementerat blockchain-teknik eftersom det ser ut att förbättra såväl leverantörskedjan som logistiken. Som en av världens största tillverkare av elektriska apparater behöver företaget ett system som kan hantera sin stora leveranskedja.

Företaget planerar att använda tekniken för att spåra sin mängd transporter som består av elektroniska apparater och apparater i alla storlekar. Företaget förväntar sig att blockchain-implementering kommer att främja digitala transformationer genom att förbättra effektiviteten i verksamheten.

 1. Apple: Blockchain till tidsstämpeldata

Under den längsta tiden har Apple varit mamma om huruvida de ser potentialen i blockchain-teknik som en del av sitt massiva imperium. Fyllningen av ett nytt patent har dock lagt vilan på debatten efter att ha kommit fram att företaget skulle kunna planera att använda den digitala storbokstekniken för att skapa och verifiera tidsstämplar.

Så för närvarande utforskar de fortfarande hur man implementerar blockchain i affärer.

 1. HSBC: Decentralised Vault Platform

HSBC använder redan en blockchain-baserad plattform. I verkligheten implementerar de blockchain för att digitalisera sitt valvsystem. För att göra det säkrare och mer privat går banken bort från pappersbaserat arkivering. Så deras investerare kan nu spåra alla sina pengar från plattformen.

 1. Anheuser Busch InBev: Blockchain för försörjningskedja

Detta är ett av de största bryggeriföretagen i världen just nu. För närvarande använder de blockchain för sin leveranskedja. Tillsammans med BanQu vill de öka den totala transparensen i sina system. Mer, det kommer faktiskt att spåra och öka transparensen i deras Cassava-grödor. Således kommer det också att ge mer än 2000 jordbrukare i Zambia.

 1. Pfizer: Farmaceutisk lagerhantering

Pfizer implementerar också blockchain-teknik. Biogen och Pfizer slutförde just proof of concept för projektet. Detta projekt är för att spåra register och hantera den digitala inventeringen av läkemedelsprodukter.

I verkligheten kommer gruppen också med andra spelare som GlaxoSmithKline, Merck, AstraZeneca och Deloitte.

 1. Skal: Blockchain för handel med råolja

Shell är ett av energiföretagen som implementerar blockchain för energisektorn. Med den teknik som detta företag tillsammans med Sinochem Energy Technology Co Ltd och Macquarie planerar Shell att använda blockchain för handel med råolja.

De utforskar också tekniken för andra ändamål inom oljeindustrin. Hur som helst planerar de att använda plattformen för att främja öppenhet och bli av med korruption.

 1. JLL: Spansk kommersiell fastighetsvärdering

JLL är ett annat företag som implanterar blockchain-teknik. För närvarande använder de denna teknik för värderingsprocessen för den spanska kommersiella fastigheten. Mer än så planerar de att använda denna teknik för att bygga fastighetssektorn. Med applikationen kan du hyra eller till och med sälja fastigheter. Detta initiativ är främst inriktat på JLL Japan.

Läs mer om företagets blockchain-plattformar för att förstå hur var och en av dem fungerar.

Lista över företag som implementerar Blockchain

CompanySectorBlockchain-lösning
Walmart Detaljhandeln Använd blockchain-teknik för att spåra produktrörelser från jordbrukare till butiker
British Airways Resebranschen Implementera blockchain för att hantera flygdata samt verifiera resenärens identitet
Maersk Frakt Blockchain-system för spårning av transporter mellan hamnar
BHP Billiton Brytning Utnyttja blockchain-teknik för supply chain management
Tencent e-handel / detaljhandel Lösning för att verifiera fakturans äkthet och för att säkerställa skatteöverensstämmelse
Toyota Bilindustri Planerar att använda blockchain-teknik för att förbättra autonom körteknik
UnitedHealthcare Sjukvård Använd blockchain-teknik för att förbättra läkarkataloger för att möjliggöra korrekta försäkringsanspråk
POSTEN Frakt Blockchain-driven lösning för övervakning och hantering av logistik
Baidu Sök jätte Använda blockchain för att förbättra hanteringen av immateriella rättigheter
Samsung Teknik Avser att använda blockchain-teknik för att förbättra supply chain management när det gäller elektronikförsändelser
FedEx Frakt Arbetar med blockchain-lösning för att lösa kundtvister
Alibaba e-handel Använda blockchain-teknik för att spåra lyxvaror i sina e-handelsplattformar
AIA-gruppen Försäkring Lanserade den första i sitt slag bancassurance för att dela policydata
Metlife Sjukvård Använda blockchain-teknik för att lagra patientjournaler för försäkringsändamål
Facebook Teknik Utforska användningen av blockchain för att förbättra datasäkerheten och användarnas integritet
Vadställe Bil Använda blockchain-teknik för att förbättra mobilitetsteknikerna
Försiktigt Försäkring Avslöjar en blockchain-driven handelsplattform för små och medelstora företag
Äpple Teknik Patenterad blockchain-teknik för tidsstämplingsdata
Krypa in Detaljhandeln Använd blockchain-teknik i leveranshantering för att spåra barnmatprodukter
Google Teknik Utforska användningen av blockchain-teknik för att förbättra säkerheten för molntjänster och för dataskydd
HSBC Bank Genom att använda blockchain-teknik för att helt digitalisera deras arkivering och öka säkerheten för valvsystemet
Anheuser Busch InBev Dryck Använda blockchain för deras dryckesförsörjningskedja och öka transparensen
Pfizer Farmaceutisk Spåra register och hantera den digitala inventeringen av läkemedelsprodukter
Skal Olja Planerar att använda blockchain för handel med råolja för att bli av med korruption
JLL Fastighet Utforska blockchain för spansk kommersiell fastighetsvärdering

I slutet

Vi täckte 20+ företag som implementerar blockchain-teknik i ett försök att förbättra tjänsteleveransen och förbättra operativ effektivitet. Ökade investeringar i sektorn bör leda till bättre innovationer, alla inriktade på att förbättra människors sätt att leva. Om du är intresserad av att implementera blockchain för din bransch har du redan lite insikt i hur andra gör det.

Men om du vill lära dig mer om tekniken från början kan du kolla in vår gratis blockchain-kurs nu!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map