Topp 20 Blockchain Architect-intervjufrågor och svar

Förbereder du dig för en blockchain arkitektintervju? Här tar vi med expertguiden som kommer att täcka de viktigaste frågorna för blockchainarkitektintervjuer för din förberedelse!

Hype kring blockchain-teknik avtar långsamt och kryptovalutor är förknippade med fallande priser. Blockchainjobb fortsätter dock att få radikal fart över olika sektorer, med företag som inser blockchainens affärsvärde. Så många kandidater letar ofta efter frågor om blockchain-arkitektintervjuer för att förbereda sig för professionella blockchain-baserade jobbroller.

Blockrollens arkitektjobb är en av de mest eftertraktade jobbrollerna i blockchain-landskapet. Eftersom jobbet som en blockchain-arkitekt innebär kärnansvar, skulle de främsta blockchain-arkitektintervjuerna fokusera på kandidaternas tekniska flyt. Så var kan du hitta de senaste frågorna om blockchain-arkitektintervjuer för att öka dina chanser att kvalificera sig till en lukrativ karriär med blockchain-teknik? Här är vår omfattande guide som hjälper dig.

Anmäl dig nu: Certified Enterprise Blockchain Architect (CEBA) -kurs

Top Blockchain Architect intervjufrågor

En av de främsta bekymmerna hos varje blockchain-arkitektintervjukandidat hänvisar till komplexiteten i frågorna. Kandidater bör dock notera att de grundläggande blockchain-arkitektintervjuerna börjar med de grundläggande begreppen. Intervjuare ställer vanligtvis frågor som testar kandidatens grundläggande kunskap om blockchain. Här är några av de mest populära frågorna om blockchain-arkitektintervjuer som du kan stöta på i början.

1. Vad är skillnaden mellan Hyperledger och Blockchain?

Blockchain definieras som en decentraliserad teknik med olika oföränderliga poster, så kallade block. Å andra sidan fungerar Hyperledger som en plattform för att göra det möjligt för människor att utveckla sina privata blockchains. Hyperledger är endast lämpligt för företagsorienterade lösningar. Å andra sidan är blockchain tillämpligt i olika sektorer förutom näringslivet, inklusive vård och styrning. Hyperledger tillåter användare att bara bygga privata blockchains, medan blockchain erbjuder flexibiliteten att välja mellan privata och offentliga blockchain.

2. Vad är Merkel Tree?

Merkel Tree är ett av de viktigaste elementen inom blockchain-teknik för verifiering av ett block. Det är i grunden en datastruktur, med utseendet på ett binärt träd som innehåller kryptografiska haschar i varje block. Den binära trädstrukturen i Merkel Trees presenterar hash för ett block med transaktionsdata som en bladnod. Å andra sidan fungerar de icke-bladnoderna som hash för bladnod. Därefter representerar Merkel-roten eller hash-roten den slutliga hash-roten för alla transaktionshashar, inklusive alla transaktioner i icke-lövnoder.

3. Definiera betydelsen av kryptografi i Blockchain

Kryptografi skulle vara en av de främsta posterna bland blockchain-arkitektintervjufrågor. Hashing i kryptografi kan hjälpa till att stödja säkerheten för användarnas identitet. Det säkerställer också ett säkert genomförande av transaktioner genom en hash-funktion. Blockchain använder kryptografiprotokollet SHA-256 med möjlighet till den unika hash-utgången för alla ingångar. SHA-256-algoritmen ger alfanumerisk standardutgång bestående av 64 tecken, oavsett ingången.

4. Definiera Genesis-blocket

Genesis-blocket är också ett av de anmärkningsvärda ämnena för grundläggande frågor om blockchain-arkitektintervjuer. Mer, så är Genesis-blocket, som namnet antyder, det första blocket i en blockchain, och det kallas också block 0. Genesis-blocket är det enda blocket i en blockchain som inte hänvisar till föregående block. Därefter kan Genesis-blocket också hjälpa till att definiera olika blockchain-parametrar som konsensusalgoritmer och svårighetsgrad.


5. Vad är några av de populära kryptografiska algoritmerna?

Några av de mest anmärkningsvärda kryptografiska algoritmerna inkluderar SHA-256, Blowfish, RSA, Ethash och Triple DES.

6. Vilka är de populära open source-plattformarna för Blockchain-applikationsutveckling?

De mest anmärkningsvärda open source-plattformarna som kan hjälpa till att utveckla blockchain-applikationer inkluderar Ethereum, Hyperledger, Eris, Open chain och Multichain.

Ethereum är för närvarande det mest populära alternativet för att utveckla blockchain-applikationer. Enterprise Ethereum är också populärt bland företag för att utveckla blockchain-lösningar för företagskvalitet.

Å andra sidan är Eris ett populärt val för att utveckla blockchain-lösningar för företag.

7. Varför valde du Blockchain för applikationsutveckling?

Anledningarna till att använda blockchain kommer också att fungera som en av de anmärkningsvärda frågorna om blockchain-arkitektintervjuer. I själva verket är en blockchain ett tillförlitligt tillvägagångssätt för skälen av olika skäl. Först och främst är blockchain mycket kompatibel med olika affärsapplikationer på grundval av öppen källkod. Blockchain-affärsmodeller erbjuder också omfattande säkerhet för att underlätta säkert informationsutbyte och transaktioner. Dessutom är blockchain lämplig för företag i alla storlekar med försäkran om skalbarhet på begäran.

8. Vilka är de viktigaste funktionerna som du kan hitta i Blockchain-teknik?

De bästa blockkedjefunktionerna inkluderar följande,

  • Decentraliserad natur
  • Distribuerad huvudbok
  • Ett säkert ekosystem med bättre garanti för integritet

9. Vad är blockens roll i Blockchain??

Du kommer sannolikt att stöta på denna post bland blockchain-arkitektintervjufrågor utan några tvivel. Blockchain är i grunden en kedja av ”block” eller samling av poster. Blocken är sedan länkade med varandra och bildar därigenom en kedja, som vi kände som blockchain. Användare kan känna igen ett block i onlineboken genom dess hashpekare. Hashpekaren fungerar som länk för blocket före det berörda blocket. Dessutom innehåller ett block också transaktionsdata tillsammans med en tidsstämpel. Och det är också ansvarigt för att bestämma blockkedjans storlek.

10. Vet du något om blockidentifierare?

Blockidentifierare i blockchain inkluderar blockhöjden och blockhuvudet, vilket hjälper till att identifiera ett block.

Vill du höja din karriär med en av de bästa blockchain-certifieringarna? Kontrollera hur du kan bli Certified Enterprise Blockchain Architect.

11. Namnge typ av poster för lagring av poster i Blockchain

Blockchain inför inte några begränsningar för vilken typ av poster som är lämpliga för lagring. Företag inom olika branscher använder för närvarande blockchain för att säkra olika typer av poster. Generellt hjälper blockchain till att lagra poster som transaktionsbehandling, hanteringsaktiviteter, identitetshantering, dokumentation och medicinska transaktionsposter.

12. Förklara om gaffel i Blockchain

Forking är ett vanligt ämne i de mest populära frågorna om blockchain-arkitektintervjuer för experter. I grund och botten är forking processen att uppdatera en kryptovalutakod eller ett protokoll. Under processen delas en blockchain upp i två grenar. Forking är i allmänhet oundvikligt när nätverksdeltagare inte kan komma överens om nya regler och konsensusalgoritmer för validering av transaktioner. Användare kan hitta tre vanliga varianter av gafflar som mjuka gafflar, hårda gafflar och oavsiktliga gafflar.

13. Definiera Nonce och dess tillämpning i gruvdrift

Nonce är också ett av de vanligaste ämnena du kan stöta på i frågor om blockchain-arkitektintervjuer. Gruvdrift är ett viktigt krav för att bevisa transaktioner genom lösning av ett matematiskt pussel, känt som bevis på arbete. Blockchain-bevis på arbete hjälper till att bestämma en nonce eller ett tal tillsammans med en kryptografisk hashalgoritm. Både nonce- och hash-algoritmen producerar ett lägre hash-värde än det fördefinierade målet. Så, nonce är i grunden ett slumpmässigt värde som hjälper till att justera hashvärde för att bibehålla likheten mellan hashförhållanden och slutlig hashvärde.

14. Hur skiljer sig en offentlig nyckel från en privat nyckel??

Den privata nyckeln är lämplig för kryptering eller låsning av ett meddelande eller en transaktion som skickas via blockchain-nätverket. I det här fallet kan avsändaren skicka meddelanden med mottagarens offentliga nyckel. Sedan kan mottagaren dekryptera transaktionen eller meddelandet genom att använda sin privata nyckel. Som ett resultat förblir kommunikationen eller transaktionen säker från eventuella manipuleringshot.

Nyfiken på skillnaden mellan en offentlig och en privat nyckel? Här är en guide till privat nyckel vs offentlig nyckel som du kan kolla in.

15. Vad är några av de bästa tillämpningarna av smarta kontrakt?

De mest anmärkningsvärda tillämpningarna av smarta kontrakt inkluderar spårning av varutransporter, försäkringsapplikationer och skydd av äganderätten. Smarta kontrakt kan också fungera som gynnsamma instrument som säkerställer lönebetalningar.

16. Vad är processen för att skapa en blocksignatur eller hash?

Blockchain-arkitektintervjuer skulle också fokusera på processen för att generera blocksignaturen. Processen börjar med att ange transaktionsdetaljer via en enkelriktad hash-funktion som SHA-256. Då måste användarna köra utgångsvärdet genom att använda en signaturalgoritm som ECDSA med privat nyckel för användaren. Nu kan du få den krypterade hashen liksom andra bitar av information, till exempel hashing-algoritmen.

17. Vad är resultatet av att distribuera en fil med flera kontrakt?

Användare kan inte distribuera en fil med flera kontrakt på blockchain. Kompilatorn beaktar bara det sista kontraktet från den uppladdade filen för distribution, tillsammans med att försumma de andra kontakterna.

18. Är det möjligt att ta bort ett helt block från ett blockchain-nätverk?

Ja, användare kan ta bort ett helt block från ett blockchain-nätverk. Detta är tillämpligt i situationer där du bara behöver fokusera på en specifik aspekt av online-huvudboken. Viktigast av allt, du kan hitta olika standardfilter och alternativ för att ta bort ett helt block.

19. Definiera Coinbase-transaktion?

Coinbase-transaktion avser den första transaktionen som sker i ett block. Gruvearbetare kan skapa denna unika variant av Bitcoin-transaktioner för att samla blockbelöning för deras bidrag. Gruvearbetare kan också samla in andra transaktionsavgifter som tas ut av gruvarbetaren.

20. Vilka är de anmärkningsvärda varianterna av konsensusalgoritmer??

De vanligaste varianterna av konsensusalgoritmer inkluderar följande,

  • Bevis på arbete
  • Bevis på insats
  • Bysantinsk feltolerans
  • Bevis på förfluten tid
  • Bevis på auktoritet
  • Delegerat bevis på insats

Gå igenom dessa vanligaste blockchain-intervjufrågor och svar för att göra dig redo att fånga din blockchain-intervju.

Slutsats

På en sista anteckning kan du tydligt observera typerna av frågor om blockchain-arkitektintervjuer. Chanserna för framgång för en kandidat i blockchain-arkitektintervjufrågor beror avsevärt på deras ämneskompetens. Bortsett från dina kunskaper och färdigheter inom blockchain-arkitektur, behöver du affärscentrerade färdigheter för att uppnå värde.

Även om blockchain-arkitektintervjuer verkar lätta för utbildade och certifierade kandidater, finns det mycket mer att tänka på för intervjuer. Du måste utveckla rätt mängd fokus och koncentration för att klara alla frågor med självförtroende. Du kan också få tag på en av de bästa blockchain-certifieringarna som validerar dina färdigheter och expertis. Det ger dig en extra fördel i intervjun och du kommer att ges en högre prioritet bland andra kandidater.

Så det här är rätt tid att finjustera dina blockchain-färdigheter och kunskaper med pålitliga blockchain-utbildnings- och certifieringsplattformar.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map