Topp 10 Blockchain-färdigheter du måste ha

Vill du bygga en framgångsrik karriär inom Blockchain? Här är de bästa Blockchain-färdigheterna som tar dig mot en ljus framtid.

Ny teknik stavar nya möjligheter för karriären hos tekniska proffs. Om du letar upp några av de stigande jobbtrenderna i teknikvärlden kommer du att hitta lovande efterfrågan på roller som mjukvaruutvecklare, systemadministratör, databasadministratör, säkerhetsingenjör, lösningsarkitekt och många andra. Men du skulle också notera Blockchain som en av de framträdande efterfrågade färdigheterna för proffs i dessa roller.

För närvarande växer sektorn för Blockchain-utveckling i snabb takt. Så efterfrågan på topp Blockchain-färdigheter har ökat under senare tid. Blockchain-ekosystemet är uppenbarligen ett nytt och dynamiskt lager av möjligheter. Investerare, entreprenörer och utvecklare är förvirrade över att ta reda på reglerna för verksamheten. Eftersom Blockchain är en ny teknik finns det inte en enda person som kan göra anspråk på expertis inom alla Blockchain-färdigheter.

Anmäl dig nu: Gratis Blockchain Fundamentals Course

Nybörjare kan bli överväldigade av introduktionen till digitala plånböcker, kryptografi, signaturer, gruvdrift och många andra Blockchain-relaterade termer. Så det är viktigt att vara lugn och reflektera över de grundläggande färdigheter som du behöver för att stärka dina sysselsättningsmöjligheter i Blockchain. Följande diskussion belyser några av de anmärkningsvärda Blockchain-färdigheter som du behöver för att få en Blockchain-karriär.

Topp Blockchain-färdigheter för en bättre karriär

Innan du dyker in i de bästa Blockchain-färdigheterna är det viktigt att reflektera över efterfrågan i Blockchain-karriärer. Rollen som en Blockchain-utvecklare är bland de många populära yrkesverksamma inom efterfrågan relaterade till Blockchain-landskapet. Skillnadsklyftan för Blockchain-utvecklare i branschen är hög, med endast en kvalificerad professionell tillgänglig för fem Blockchain-utvecklare lediga platser.

topp blockchain färdigheter

Det viktigaste av allt är att många av Fortune 500-företagen jagar kvalificerade och kompetenta Blockchain-proffs. Några av de anmärkningsvärda namnen bland dem skulle inkludera IBM, Capgemini och Accenture. Därför är det viktigt för blivande yrkesverksamma att lära sig att fokusera på företagets mål tillsammans med de tekniska färdigheter som krävs för Blockchain-baserade jobb.

1. Kryptografi

En av de främsta nämnderna bland grundläggande Blockchain ingenjörskunskaper hänvisar till kryptografi. Det är i grunden studiet av protokoll som inte tillåter obehöriga att få tillgång till data. Du kan hitta olika väsentliga begrepp inom kryptografi som är avgörande för olika Blockchain-relaterade jobb. Ett av de viktigaste ämnena, i det här fallet, hänvisar direkt till kryptografi med public key.

Kryptografi med offentlig nyckel kan säkerställa grunden för transaktioner som genomförs via kryptovalutor. Användare behöver en plånbok och en nyckel för den berörda plånboken för att säkerställa kryptovalutatransaktioner. Nyckeln är ett viktigt bevis på att en enskild person äger en plånbok.

Det är vanligt att hitta kryptovalutatransaktioner associerade med kryptering & dekryptera offentliga såväl som privata nycklar. Kryptografikoncept involverar också ett fokus på den avgörande fördelen med kryptografisk hashing. Hashing är en process som involverar produktion av output enligt en specificerad längd på basis av input av variabel längd.


Hashfunktionen rymmer information på 20 tecken eller 200 tecken som inmatning för att återge utdata enligt den angivna längden. Kryptografi är inte bara en av de bästa Blockchain-färdigheterna som du måste lära dig utan också en viktig del av Blockchain-landskapet.

Kolla in Blockchain- och kryptovalutaböcker för att få praktisk kunskap och färdigheter i kryptografi för att få bättre metoder för säkerheten för Blockchain-data.

2. Blockchain-arkitektur

En av de uppenbara Blockchain-färdigheterna på CV som skulle få uppmärksamhet hänvisar till Blockchain-arkitekturen. Blockchain-arkitektur är ett grundläggande koncept i Blockchain som är obligatoriskt för alla proffs. Det är viktigt att förstå betydelsen av en storbok i Blockchain, innebörden av konsensus och hur smarta kontrakt fungerar.

Du måste utveckla flyt i de tre typerna av Blockchain-arkitektur, såsom privat arkitektur, konsortiearkitektur och offentlig arkitektur. Privat Blockchain-arkitektur är lämplig för användningsfall med begränsade deltagare i systemet och är ett populärt val bland företag. Den slående höjdpunkten i privat Blockchain-arkitektur hänvisar till bristen på decentralisering.

Konsortiumarkitektur är å andra sidan inte helt decentraliserad och alla medlemmar i nätverket har total auktoritet. Så konsortiearkitektur är tillämplig för användningsfall som involverar grupper som består av flera organisationer. Public Blockchain-arkitekturen har den högsta nivån av decentralisering som möjliggör deltagande i nätverket genom att genomföra transaktioner eller gruvdrift.

En detaljerad förståelse för Blockchain-arkitektur är en av de bästa Blockchain-färdigheterna som visar bredden av grundläggande förståelse för en individ angående Blockchain. Därför är det utan tvekan en framstående grundläggande färdighet för att förbättra din förståelse för avancerade koncept inom Blockchain-teknik.

3. Datastrukturer

Nästa viktiga omnämnande bland färdigheter för Blockchain-utvecklare hänvisar till datastrukturer. Blockchain-proffs måste hantera datastrukturer regelbundet för utveckling och implementering av nätverk. Hela Blockchain-nätverket består av datastrukturer, och i den mest grundläggande betydelsen fungerar ett block också som en datastruktur. Block fungerar som kluster av transaktioner relaterade till den offentliga huvudboken på grund av deras containerdatastruktur och den offentliga huvudboken som fungerar som Blockchain.

Datastrukturer är en av de bästa Blockchain-färdigheterna eftersom de hjälper till att förstå den grundläggande funktionaliteten hos den mest grundläggande komponenten i Blockchain, dvs. block. Block innehåller en rubrik som är nästan 10 000 gånger mindre än själva blocket. Att lära sig datastrukturer skulle hjälpa till att utveckla en stark grund för att förstå avancerade begrepp snabbare och bättre.

Läs också: Skäl att bli Blockchain-utvecklare

4. Smarta kontrakt

Smarta kontrakt är också en formidabel post bland de bästa Blockchain-färdigheterna för alla blivande proffs. Nybörjare i Blockchain måste förstå att smarta kontrakt är en vanlig term i branschen sedan dagen för introduktionen av Ethereum. I själva verket vill i princip alla Blockchain-lösningar utnyttja smarta kontrakt för deras fördel.

Smarta kontrakt hjälper till att genomföra transaktioner av varor eller tjänster utan att behöva någon mellanhand. Smarta kontrakt utförs först efter att parterna som är inblandade i transaktionen uppfyller deras villkor för transaktionen. Effektiviteten hos smarta kontrakt beror främst på Blockchains decentraliserade karaktär.

Därför hittar smarta kontrakt applikationer i många branscher, inklusive bygg, lag och andra sektorer. Den grundläggande anledningen till att fokusera på smarta kontrakt som en av de bästa Blockchain-färdigheterna är deras förmåga att ta bort mellanhänder och därigenom erbjuda kostnads- och resurseffektivitet..

5. Kunskap om affärsdrivrutiner och förväntade resultat

Förutom de efterfrågade tekniska Blockchain-färdigheterna måste nybörjare också fokusera på företagets aspekter av Blockchain-implementeringen. Det är viktigt att få ett grundligt intryck av affärsdrivarna för antagandet av Blockchain. Dessutom måste nybörjare få en omfattande översikt över företagens förväntningar från Blockchain-lösningar. Att förstå de olika faktorer som motiverar företag att anta Blockchain kan hjälpa till att förfina dina strategier.

Dessutom kan nykomlingar få exklusiv inblick i de bästa metoderna för att uppnå önskade företagsresultat från Blockchain-lösningar. I grund och botten måste du titta på Blockchain bortom dess identitet som en pålitlig teknisk investeringsmöjlighet. Kunskap om affärsförare och resultat kan hjälpa nybörjare att hitta de perfekta vägarna för att förbättra sina färdigheter och effektivitet ytterligare.

För att bli en Blockchain-expert måste du bredda dina kunskaper med rätt kunskap om Blockchain-funktioner. Kolla in de bästa Blockchain-funktionerna du behöver veta.

6. Interoperabilitetskunskaper

Med ökningen av många kryptovalutealternativ och distribuerade applikationer är det rimligt att förvänta sig ökad kommunikationskomplexitet. Därför skulle företag till stor del fokusera på interoperabilitet mellan olika Blockchain. Som ett resultat är interoperabilitet också en av de viktigaste Blockchain-färdigheterna och en anmärkningsvärd del av Blockchain-ekosystemet. Företagare ser fram emot utvecklingen av system med öppen källkodsmodeller, och interoperabilitetsfärdigheter kan hjälpa dig att stödja dessa affärsmål.

Den bästa aspekten av inlärningskompatibilitet är förbättringen av mångsidigheten hos dina färdigheter. Det viktigaste av allt är att färdigheter och praktisk erfarenhet kan hjälpa nybörjare att specialisera sig på integration av befintliga system med Blockchain-applikationer. Därför kan interoperabilitetskunskaper ge en tillräcklig boost för dina anställningsmöjligheter för Blockchain-baserade roller i storskaliga företag.

7. Tvärvetenskaplig expertis

Det mest effektiva tillvägagångssättet för nybörjare att uppnå lovande expertis inom Blockchain är det T-formade tillvägagångssättet. Nybörjare måste lära sig de bästa Blockchain-färdigheterna horisontellt såväl som vertikalt för att uppnå impulser i Blockchain-industrin. Tvärvetenskapliga färdigheter är obligatoriska för att lösa olika problem genom distribuerade applikationer som använder Blockchain.

Till exempel kan du hitta användningsfall som kräver integrering av AI eller IoT med Blockchain för att utveckla en lösning. Å andra sidan kan du också möta användningsfall som kräver utveckling av tillverkningsapplikationer baserade på Blockchain. Därför behöver Blockchain-proffs ett bredare spektrum av kunskap och expertis för att uppnå framgång.

Viktigast av allt är att det är viktigt att utveckla alla Blockchain-färdigheter som krävs direkt från starten av en applikation till dess distribution. Ett viktigt faktum att tänka på, i det här fallet, skulle vara Blockchains universella natur. Blockchain är i sig ingenting. Du kan dock uppnå underverk med det genom att kombinera med annan teknik och ta itu med affärsmål för att leverera värde.

Nytt för Blockchain? Gå igenom Blockchain-grundpresentationen och lär dig grunderna i Blockchain.

8. Använda Blockchain som ett instrument för förenkling

Vanliga antaganden målar alltid Blockchain som en komplex teknik. Dessutom presenterar det bredare utbudet av skicklighetskrav för att lära sig Blockchain giltiga bevis för detsamma. Så en annan av de bästa Blockchain-färdigheterna hänvisar till användningen av Blockchain för att förenkla komplexiteten. En detaljerad förståelse av Blockchain-tekniken kan hjälpa dig att uppleva problem och använda fall från olika perspektiv.

Till exempel kan Blockchains distribuerade natur ge stöd i komplexa processer. På samma sätt hjälper Blockchain också till att förenkla gränsöverskridande transaktioner. Samtidigt måste nybörjare också notera bakslag med Blockchain, såsom transaktionshastighet. Att börja med enkla lösningar kan dock skapa grunden för att använda Blockchain för att förenkla även stora volymer, tidskritiska transaktioner.

9. Praktisk erfarenhet av att designa Blockchain-lösningar

Det formidabla kravet från en nybörjare i Blockchain är praktisk expertis. Företag letar efter praktisk erfarenhet som en av de bästa Blockchain-färdigheterna för olika Blockchain-baserade arbetsbeskrivningar. Blockchain-industrin växer för närvarande i en aggressiv takt med individer som vill implementera nya idéer.

Därför måste nybörjare fokusera på att förnya nya idéer som kan bidra till utvecklingen av nya Blockchain-lösningar. Blockchain skulle långsamt utvecklas till sitt toppstadium bara genom bidrag från nya idéer. Nybörjare kan identifiera områden som kan ligga till grund för att utveckla proof-of-concept-tjänster. På lång sikt kan sådana idéer förvandlas till pålitliga och lovande affärsmöjligheter i Blockchain-landskapet.

10. Blockchain-standarder

Det sista omnämnandet bland de bästa Blockchain-färdigheterna måste innehålla referenser till kunskapen om Blockchain-standarder. Deltagande i Blockchain-communityn genom Hyperledger-arbetsgrupper och ISO / TC 307-initiativ kan hjälpa till att lära sig om standarder som rör begrepp och terminologi.

Dessutom måste nybörjare få flytande standarder för säkerhetsrisker och sårbarheter och personlig identifierbar information. Blockchain-konsortier och akademiska institutioner kan ge tillräckliga möjligheter för nybörjare att lära sig om förespråkandet av Blockchain-principer och standarder för att främja ett progressivt Blockchain-landskap.

Framtiden för Blockchain verkar bra och det ser ut som en världsomspännande typ av teknik. Här ger vi insikter om Blockchain-framtiden.

Redo att vinna Top Blockchain-färdigheter?

Du kan tydligt märka att listan över Blockchain-färdigheter är ganska lång och omfattande. Eftersom det skiljer sig från en databasteknik kräver Blockchain att du får en bredare och djupare räckvidd när det gäller kompetens. Ovan nämnda färdigheter stärker din grund för att förstå alla Blockchain-principer och de bästa metoderna för Blockchain-teknik.

Dessutom kan du förstå metoderna för tillämpningen av Blockchain-principer och praxis i affärsmiljöer med dessa färdigheter. Blockchain är en spädbarnteknologi även efter mer än ett decennium efter introduktionen. Så att specialisera sig i Blockchain-färdigheter kan säkerställa lukrativa anställningsmöjligheter på lång sikt med löften om produktiv karriärutveckling. Gå med i Free Enterprise Blockchain-kursen och börja lära dig Blockchain-färdigheter just nu!

Om du har fått betydande Blockchain-färdigheter kan du också validera dina färdigheter med Blockchain-utbildning och certifiering. Kolla in vår lista över Blockchain-certifieringar och gör dig redo att bli Blockchain-certifierad.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map