STO Vs ICO: Skillnaden mellan de två

Initial Coin Offerings (ICO) har fått stor uppmärksamhet under det senaste året som en idealisk crowdfunding-lösning men bristen på korrekt reglering har varit ett stort problem som också har banat väg för bedrägerier. Det finns dock en ny crowdfunding-lösning som heter STO.

Skillnaderna mellan ICO och STO

Man kan vara svårt att tänka att de två är i stort sett olika men de är ganska lika. För att förstå vad en STO är måste man dock först förstå ICO. Det senare avser ett token-erbjudande från ett företag eller en organisation för att skaffa kapital till ett projekt. Köpare får digitala tokens. Tyvärr är ICO till stor del oreglerad, vilket riskerar investerare.

Många investerare som fokuserar på blockchain och kryptovalutarelaterade möjligheter har förlorat pengar från bedrägliga ICO av bedragare som har omfattande bedrägerier som syftar till att tjäna dem några snabba enkla pengar. Detta, plus bristen på regleringsriktlinjer, är orsakerna till att ICO har fått mycket motstånd från tillsynsmyndigheter. En STO är ett token-erbjudande som liknar en ICO men den största skillnaden är att STO är reglerade.

STO mot ICO – Simply Explained Infographicsto vs ico

Överbrygga klyftan mellan crowdfunding och reglering i blockchain

STO är registrerade hos Securities and Exchange Commission (SEC) och de utnyttjar värdepappersbefrielse som Reg A +. De har därför många likheter med aktier. Till exempel, tokens som utfärdas i STO: er ger investerare vissa rättigheter till det företag eller organisation som utfärdar dem.

Registreringen hos SEC är ett av de sätt som STO lovar att erbjuda investeraren mer säkerhet. Detta beror på att registreringen hos tillsynsmyndigheten avskräcker bedrägliga individer och därmed endast tillåter de projekt som är legitima och seriösa i deras strävan. Registreringsprocessen liknar också registreringsprocessen för börsintroduktioner (börsintroduktioner) och detta är inte bara ett positivt steg för investerare, utan det borde också eliminera regeringens oro.

Marknadsföra experter är mycket övertygade om STO: er och de tror att marknadspriset kommer att vara mer än 10 biljoner dollar fram till 2020. I jämförelse har ICO hittills samlat in cirka 4 miljarder dollar. ICO kan ha dominerat crowdfunding-marknaden 2017 men i år förväntas STO-konceptet ta fart på ett enormt sätt genom att ge investerare säkra investeringsmöjligheter. Många tror att det äntligen kan vara den mycket eftertraktade lösningen för crowdfunding genom kryptovalutamarknaden.

Företaget bakom STO-idén

Idén om ICO har kastats runt av en blockchain-start kallad Polymath som leds av Trevor Koverko. Konceptet förväntas få dragkraft snabbt eftersom crowdfunding-marknaden har sökt en bättre lösning och STOs kringgår problemen i samband med ICO. Det belyser också den pågående trenden där tillsynsmyndigheter har arbetat tillsammans med företag på blockchain-kryptovalutamarknaden för att skapa lösningar som kommer att ge mer ordning.

Regler inom sektorn förväntas uppmuntra fler investerare att hoppa ombord på sådana projekt, vilket ökar potentialen för fler blockchain-projekt som lyckas. Finansiering är ofta det stora hindret som står i vägen för framgång för många blockchain-startups. STO-konceptet är en av de bästa idéerna som syftar till att se till att blockchain-communityn anpassar sig till statliga bestämmelser. Det är fortfarande lite tidigt att berätta men STO kan vara den efterlängtade lösningen som kommer att avsluta striden mellan tillsynsmyndigheter och blockchain-samhället.

Polymath arbetar för närvarande med ett decentraliserat protokoll som hjälper företag att komma med sina egna värdepapperspengar. Protokollet kommer att verifiera varje krypto-adress för att se till att investerare uppfyller nödvändiga krav för att investera i ett visst säkerhetserbjudande. Sådana begränsningar gör det möjligt för projekten att vara säkra på att deras STO-token kommer att innehas av seriösa och auktoriserade investerare.

Sammanfattningsvis är crowdfunding på väg att bli mycket bättre med tillstånd av den säkrare och reglerade metoden som kommer att erbjudas genom STO.

Lär dig mer om Security Tokens: En framväxande trend som ICO-alternativ.

Lär dig mer om ICO mot DAICO? Vad är skillnaden mellan de två?.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map