Lista över 50 företag som använder Blockchain-teknik

Med populariteten för blockchain har många företag börjat använda blockchain-teknik. Och varför skulle de inte? Blockchain har potential att få mycket till bordet. Mer så kan du använda blockchain i olika användningsfall som försörjningskedja, sjukvård, regering, försäkring, bank, fastigheter och många fler.

Även om blockchain ursprungligen ansågs vara lämpligt endast för banksektorn, har det också börjat störa andra branscher. Så nu har vi många lösningar som är i pilotfasen eller redan används i företaget.

Anmäl dig nu: Gratis Blockchain-kurs

Topp 50 företag som använder Blockchain-teknik

Undrar du vilka företag som använder blockchain? Du behöver inte leta längre eftersom vi har en lista över 50 företag som använder blockchain på många sätt. Så, låt oss se vad dessa företag är!

Bank och finans

 • BBVA

BBVA är ett av företagen med blockchain-teknik som använder den för banksektorn. Red Electrica Corporation och BBVA slutförde nyligen ett syndikerat lån med denna underbara teknik. Tydligen beviljade MUFG, BNP Paribas och BBVA affären på 150 miljoner euro. Mer så uppnåddes lånet i rekordhastighet från BBVA: s blockchain-plattform.

För närvarande är företaget mer än optimistiskt när det gäller att använda teknik också för framtida projekt.

 • Intesa Sanpaolo

Banca Intesa Sanpaolo – ett italienskt bankkonglomerat använder blockchain-teknik för att validera handelsdata. Deloitte, Eternity Wall och banken började testa tekniken nyligen. Mer, de använder OpenTimestamps-protokollet som använder Bitcoin för att driva systemet.

Hur som helst, den grundläggande bidragsgivaren Peter Todd från Bitcoin, ligger bakom tekniken. Låt oss gå vidare till företagen med blockchain-teknik i nästa del.

 • Barclays

Storbritanniens näst största bank är Barclays och ett av företagen med blockchain-teknik. I verkligheten använder de blockchain-teknik för att effektivisera fondöverföringar och KYC-processer (Know-Your-Customer). Mer, de ansökte till och med om patent mot dessa två funktioner, så det är lätt att säga att de säkert arbetar med tekniken.

 • HSBC

Banken HSBC planerar till den blockchain-baserade plattformen i slutet av mars 2020. Mer än så kommer de att flytta från sina traditionella pappersbaserade poster till helt digital och decentraliserad Vault-plattform. Således kan deras investerare nu äntligen spåra sina pengar i realtid. Mer så kommer det att ha privata funktioner också.

Låt oss gå vidare till företagen med blockchain-teknik i nästa del.

 • Visa

Visa är ett av de företag med blockchain-teknik som kom långt i nischen. Tidigare 2016 introducerade de en blockchain-plattform som skulle hantera betalningstjänster från företag till företag.

Men det tog dem tid att göra projektet live. I slutet av 2019 ville de täcka 90 marknader som företagen kan betala till.


Undrar du hur dessa företag använder Blockchain? Gå igenom Blockchain affärsstrategi och gör dig redo att börja med Blockchain.

Försörjningskedjan

 • De Beers

DE Beers är ett annat av de företag som använder blockchain i leveranskedjan. För att hjälpa till med att reglera deras supply chain management-system kom de fram till en blockchain-plattform som heter Tracr. Mer på denna plattform kan du spåra valfri diamantstorlek från gruvplatsen till butiken.

Det är faktiskt ett bra sätt att bevisa att diamanterna från DeBeers är 100% verkliga.

 • Unilever

Unilever ingår också i de företag som använder blockchain i listan över försörjningskedjor. I verkligheten använder Unilever för närvarande teknik för att hantera sin teindustri. Med hjälp av teknik kommer de att spåra alla sina transaktioner i försörjningskedjan.

Mer så kan de också spåra leverantörerna för att upprätthålla kvaliteten i varje steg på vägen.

 • Walmart

Walmart har varit en blockchain-entusiast under mycket lång tid. I verkligheten använder företaget IBMs supply chain-teknik – Hyperledger Fabric-plattformen för att säkerhetskopiera deras leveranskedjeprocess. Dessutom planerar de att spåra sina livsmedel direkt från sina jordbrukare och erbjuda sina kunder att kontrollera härkomst innan de köper en artikel.

 • Anheuser Busch InBev

Anheuser Busch InBev är ett av de största bryggeriföretagen som använder blockchain i leveranskedjan. Tillsammans med BanQu vill de öka den totala transparensen i sina system. Hur som helst kommer det faktiskt att spåra och öka transparensen i deras kassava-gröda. Således kommer det också att ge mer än 2000 jordbrukare i Zambia.

 • Vadställe

Ford är ett annat populärt företag som använder unik teknik. I verkligheten arbetar IBM med dem, och tillsammans planerar de att spåra dess råvaror som kobolt från leverantörerna. De vill se till att de får en äkta produkt för att bibehålla sin kvalitet. Så snart kobolt bryts kommer de upp på storboken och Ford kan spåra vart den går därifrån.

Läs också: Privat vs Offentlig Blockchain: Vilket är bättre?

Sjukvård

 • Ändra sjukvård

Change Healthcare är ett av de stora företagen som använder blockchain-teknik. I själva verket arbetar de med Intelligent Healthcare Network ™ som använder Hyperledger Fabric för att driva det. Hur som helst kommer plattformen att hjälpa dem att hantera patientkrav och status för skadan i realtid. Således kan systemet enkelt granska, utveckla och främja förtroende bland användarna.

 • FDA

FDA arbetar också med vårdlösningar med blockchain-teknik. Som ett resultat använder de för närvarande Hyperledger för att driva en plattform som skulle skydda vårddata. Men varför dock? Patienter har väldigt lite kontroll när det gäller deras konfidentiella information. Men med den här plattformen kan de skydda kliniska prövningar, genomdata och till och med Electronic Medical Records (EMR).

Läs också: Använd fall och applikationer av Blockchain för sjukvård

 • DHL

DHL är ett annat av de stora företagen som använder blockchain-teknik. Tillsammans med Accenture arbetar de med ett bevis på koncept som spårar läkemedel från ursprungspunkten till konsumenten. Som ett resultat kan företag äntligen bli av med eventuella manipuleringar eller förfalskade narkotikafrågor som de möter varje dag.

 • Centers for Disease Control and Prevention

Centers for Disease Control and Prevention-företaget är här för att utnyttja ny teknik för att förbättra den allmänna hälsan hos amerikanska medborgare. Därför arbetar de med IBM för att utveckla ett krypterat huvudsystem som skulle hjälpa dem att registrera alla elektroniska hälsojournaler (EHR), utan att någonsin äventyra någon säkerhet..

 • Pfizer

Pfizer är ännu ett av de stora företagen som använder blockchain-teknik. Biogen och Pfizer ledde organisationen Clinical Supply Blockchain Working Group (CSBWG), precis avslutat bevis på koncept för spårning av register och hantering av den digitala inventeringen av läkemedelsprodukter.

I verkligheten kommer gruppen också med andra spelare som GlaxoSmithKline, Merck, AstraZeneca och Deloitte.

Läs nu: Vad är skillnaden mellan Blockchain och Distributed Ledger??

Försäkring

 • AIA-gruppen

AIA Group är också ett av de stora företagen som använder blockchain för försäkringsändamål. I verkligheten inledde företaget ett projekt för bancassurance-lösningar med andra partnerbanker. Denna plattform kommer att utnyttja blockchain-kraften och hjälpa till att dela dokumentation och policydata i realtid i en säker kanal.

Enligt dem är det en unik lösning på marknaden.

 • MetLife

Ett annat av de stora företagen som använder blockchain-teknik är MetLife. Egentligen är LumenLab MetLifes inkubatorföretag i Singapore, och de samarbetar med NTUC Income och Singapore Press Holdings (SPH) för att skapa Lifechain.

Med hjälp av den här plattformen kan du hjälpa dina nära och kära att avgöra om den avlidne hade en försäkring eller inte, och när det behövs kommer det automatiskt att ansöka om ett försäkringsanspråk.

 • Prudential Financial

Prudential Financial är ett av de offentliga företagen som använder blockchain-teknik för försäkring. Företaget planerar att använda tekniken för att säkerställa att det inte finns några bedrägliga aktiviteter i försäkringar, och alla kunder får bättre service och kan bevisa sina dokumentationer utan problem..

Hur som helst kommer företaget att arbeta med andra försäkringsbolag också för att utveckla lösningen. Hur som helst, det fungerar också på en plattform som kan erbjuda köp och försäljning av varor, spårning tillsammans med ansökan om försäkring från samma plattform.

 • AIG

Företaget American International Group eller AIG är ett av de offentliga företagen som använder blockchain-teknik. För närvarande är de partner med International Business Machines Corp för att utveckla en smart försäkringsplattform. Med hjälp av plattformen kan de äntligen täcka alla komplexa internationella försäkringsproblem.

 • Aegon

Aegon finns också på listan över offentliga företag som använder blockchain-teknik. Egentligen är de en del av initiativet B3i som använder R3 Corda-plattform för att säkerhetskopiera deras försäkringsplattform. Dessutom finns det fjorton försäkringsgivare och återförsäkringsgivare i gruppen.

Hur som helst, lösningen kan hantera hela arbetsbelastningen av försäkrings- eller återförsäkringsprocesser från ett ställe.

Läs vår tidigare blogg för att lära dig hur man implementerar Blockchain.

Energi

 • Skal

Shell är ett av de energiföretag som använder blockchain-teknik för energisektorn. Tillsammans med Sinochem Energy Technology Co Ltd och Macquarie planerar Shell att använda blockchain för handel med råolja.

Mer har de tidigare utforskat tekniken för oljeindustrin. Hur som helst, med hjälp av plattformen är det enkelt att spåra produkterna tillsammans med att främja transparens och förhindra bedrägerier.

 • Siemens

Siemens är också ett annat företag som investerar i blockchain för energi. Mer än så förklarade företaget nyligen att de vill föra innovation till energisektorn. Hur som helst planerar de också att utöka lösningen till kraftgenereringstjänster.

Med detta planerar de att skapa mer hållbara energisystem.

 • TenneT

Efterfrågan på el ökar, men utbudet är fortfarande mycket lågt. Som ett resultat är det svårt att leverera ström till konsumenter kontinuerligt. TenneT är ett av de energiföretag som använder blockchain-teknik. Företaget planerar att använda Hyperledger tyg för att spåra användningen av el.

Det erbjuder också en lösning genom att använda lagrad kraft för att backa upp efterfrågan.

 • Abu Dhabi National Oil Company

ADNOC eller Abu Dhabi National Oil Company är ett annat tillskott till energibolagen som använder blockchain-tekniklistan. I verkligheten använder de tekniken för att öka transparensen i sina företag och kommer så småningom att utvidgas till att hantera leverantörskedjan också.

 • Chiles nationella energikommission

Chiles nationella energikommission kommer att använda ett Ethereum-baserat nätverk för att registrera alla sina energisektordata. Eftersom det finns många avvikelser inom energisektorn blir det klokare att ha en oföränderlig rekord som ingen kan ändra.

De är dock mer än angelägna om att använda den offentliga Ethereum-plattformen för detta.

Handel

 • Mizuho

Mizuho är på de stora företagen som använder blockchain-tekniklistan för handelssektorn. I verkligheten slutförde banken sin allra första handelsfinansieringstransaktion med högre noggrannhet. Enligt dem stod de inte inför några problem som delade konfidentiella data och dokument på plattformen med andra parter.

Hur som helst planerar de att fortsätta använda plattformen också i framtiden.

 • ANZ

ANZ är också ett av de stora företagen som använder blockchain-teknik. Tillsammans med de övriga 6 medlemmarna bildade företaget ett konsortium för handelssektorerna. Hur som helst leder Hong Kong Monetary Authority projektet hittills och målet är att bearbeta varje enskilt dokument och göra dem digitala. Mer så planerar plattformen också att bli av med dubblerad data och tillhandahålla endast en sann data för alla dokument.

 • Scotiabank

Scotiabank använder Alphapoints plattform för handelssektorn. Även om de redan skickar ut testhandelsdokument för att testa hur plattformen fungerar. För närvarande fortsätter de fortfarande, så det är säkert att säga att projektet gjorde ett bra jobb. Projektet hjälper dig att digitalisera dina tillgångar, hantera handelspapper och många fler.

 • SEB

SEB är också i handelsnischen med blockchain. Mer, de använder CGI: s Trade360-plattform för att hantera alla sina regler och transaktioner. Det bästa är att plattformen är fullt kapabel att hantera de ekonomiska aspekterna av handel och erbjuder en robust arkitektur också.

 • Folkets Bank of China

People’s Bank of China letar efter blockchain-lösningar för handeln. Hur som helst, plattformen de arbetar med kommer att ha ett ekosystem där företag på ett enkelt sätt kan bedriva gränsöverskridande handel i Hong Kong, Macau Bay Area och Guangdong.

IoT

 • Maersk

Tillsammans med IBM arbetar Maersk med blockchain-teknik för att effektivisera deras supply chain management. Men för att göra det använder de blockchain-baserade IoT-system för att få transparens i plattformen. Med hjälp av IoT-enheter kommer varje enskild process att vara online och ansluten till plattformen. Så det blir lätt att spåra deras förhållanden.

 • Commonwealth Bank

Ett annat coolt exempel inom IoT-blockchain-sektorn är Commonwealth-banken. De använder den distribuerade huvudboken för att bli av med två stora frågor global handel och delningstillgångar. Hur som helst, IoT-integrering i blockchain-systemet hjälper dem att spåra alla processer för global handel i realtid.

Låt oss kolla vem som använder blockchain i nästa del!

 • Van Dorp

Van Dorp använder också tekniken för IoT-sektorn. I verkligheten samarbetar de med Timeseries för att starta ett smart home-projekt där varje smart home-enhet kommer att anslutas till blockchain-plattformen..

Eftersom blockchain är säkrad skulle smarta hemapparater ha full säkerhet när de kommunicerar med varandra.

 • Smart Electric Power Alliance

En annan fantastisk lösning inom IoT-industrin är det projekt som SEPA arbetar med. Med hjälp av IoT-enheter och blockchain planerar de att säkra kraftkvarnen och erbjuda ren energi för utbildning, forskning och många fler. I grund och botten, eftersom IoT-enheterna är sårbara, använder de tekniken för att säkra den.

 • McKesson

Detta IoT-baserade projekt är också för sjukvårdssektorn. MediLedgers lösning omfattar många läkemedelsföretag samt grossister. Bland dem sticker McKesson, AmerisourceBergen och Pfizer mest ut. Eftersom IoT-enheterna spårar produkterna kopplar de det med blockchain för att erbjuda hög säkerhet.

Låt oss kolla vem som använder blockchain i nästa del!

Kontrollera också: Praktiska användningsfall för Blockchain

Resa

 • Singapore Airlines

Blockchain tar också över resebranschen. Singapore Airlines använder redan tekniken för att erbjuda lojalitetsbaserade erbjudanden för sina kunder. Hur som helst använder de KrisPay för att erbjuda kampanjer till sina lojala kunder. Så, kunderna kan registrera sig för programmet och ladda ner sin app från play store.

 • UAE: s nationella flygbolag

Förenade Arabemiratens nationella flygbolag, Etihad Airways, är partner med Winding Tree. Winding Tree är faktiskt en reseplattform som erbjuder olika funktioner och använder distribuerad ledgerteknologi för att driva systemet.

Hur som helst vill flygbolaget använda plattformen för att utforska möjligheter som kan öka kundernas räckvidd och göra Abu Dhabi till ett exotiskt resmål.

 • Lufthansa

Lufthansa Industry Solutions är en av de största aktörerna inom resebranschen. Och för att utnyttja blockchains verkliga potential startade de initiativet Blockchain for Aviation (BC4A). Här planerar de att inkludera deltagare som flygplanstillverkare, logistikleverantörer, MRO-tjänsteleverantörer, mjukvaruutvecklare och många fler.

Låt oss gå vidare till nästa företag i detta vad företag använder blockchain-teknikguide.

 • delta flygbolag

Delta Airlines är långt efter i blockchain-loppet. Nyligen uppgav de att de arbetar med blockbäddteknikbaserade chatbots som kan erbjuda konsumenterna de fördelar de vill ha. Mer med hjälp av denna chatbot kan företaget frigöra sina kundtjänstagenter och fokusera mer på avancerade frågor hos sina kunder.

 • British Airways

British Airways arbetar med uppstart VChain för att effektivisera sina säkerhetskontrollprocesser. I verkligheten tar säkerhetskontrollprocesser mycket tid och resurser. Ibland kan det till och med försena flygningar, vilket är ett stort besvär för både flygbolagen och kunderna.

Således, med hjälp av tekniken, kan de säkerställa en snabbare produktion.

Låt oss gå vidare till nästa företag i detta vad företag använder blockchain-teknikguide.

Läs nu: Vad är en privat blockchain?

Fastighet

 • Brookfield Kapitalförvaltning

Det är ett av de stora företagen som använder blockchain-teknik. Brookfield Asset Management är ett av de mycket välkända företagen i världen. I verkligheten har de mer intresse för blockchain och planerar att integrera det som en del av sina system. Med hjälp av tekniken planerar de att minska transaktionskostnaderna och automatisera kontakter.

 • Länk REIT, Hongkong

Allinfra och Link REIT, Hongkong samarbetar för att arbeta i ett blockchain-projekt för fastighetssektorerna. I grund och botten kommer de att arbeta med pilotprojektet för att kontrollera hur blockchain kan hjälpa fastighetssektorn. Hur som helst planerar de att införa en hållbar infrastruktur med blockchain.

 • JLL

JLL är ett annat av de stora företagen som använder blockchain-teknik. De använder för närvarande den i spansk kommersiell fastighetsvärdering. Enligt dem kan de använda detta verktyg för att bygga och finansiera fastighetssektorn och till och med sälja och hyra fastigheter. Huvudsakligen kom initiativet från JLL Japan.

 • Westfield

Westfield använder blockchain för bankgarantier för fastigheter. Det är främst för personer som är hyresgäster på detaljhandeln. Hur som helst kommer Westfields liveprojekt att ta åtta veckor, och de kommer att avgöra om tekniken fungerar för dem eller inte. De är dock mer än optimistiska att det hjälper dem att enkelt utfärda kommersiella hyresavtal.

 • Coldwell Banker

Ett annat av de stora företagen som använder blockchain-teknik är Coldwell Banker. För närvarande är de en aktiv kund till företaget Propy. I grund och botten använder Coldwell plattformen för att lista säljare och agenter, tillsammans med att erbjuda transaktioner också. Mer med denna plattform kan de säkra alla sina transaktioner och kontrakt utan problem.

Inte medveten om de olika typerna av Blockchain Technology? Här är en komplett guide om typer av blockchain.

Regering

 • Dubais regering

Regeringen i Dubai siktar mot den allra första smarta staden i världen fram till 2021. För det bildade de Smart Dubais regeringskontor och arbetade med en serie teknikföretag för att effektivisera sin smarta stads framtidsplan. Och för att göra det använder de också blockchain.

Mer, de har redan få sektorer som använder tekniken och planerar att inkludera den också i andra sektorer.

 • Seouls storstadsregering

Seouls storstadsregering kommer att etablera sitt blockchain-baserade administrativa system. Mer än så, tillsammans med projektet, kommer stadens invånare att ha S-mynt som de kan använda för offentliga tjänster. Dessutom kan de också lösa in dessa mynt för belöningar. De kan också betala skatt och delta i allmänna åsikter via plattformen.

 • Lantmäteriet

Lantmäteriet är Sveriges fastighetsregistermyndighet och arbetar nu med banker och företag för ett pilotprojekt för blockchain. Enligt dem är det mycket tidskrävande att köpa en fastighet och med blockchain kan det spara resurser och tid både. Mer mycket, alla dokument skulle vara i digitala format och lämnar inga pappersspår.

 • Ugandas nationella läkemedelsmyndighet

Ugandas nationella läkemedelsmyndighet arbetar med MediConnect för att hantera deras lands förfalskade drogproblem. Enligt dem kommer projektet att spåra alla läkemedel från läkemedelsföretagen för att säkerställa att ingen kan stjäla eller ersätta dem med falska läkemedel..

 • Monetära myndigheten i Singapore

Monetary Authority of Singapore leder ett blockchain-baserat projekt som erbjuder betalningar i olika valutor över samma nätverk. I samarbete med Temasek och J.P. Morgan planerar MAS att förbättra den totala kostnadseffektiviteten för företag i hela landet. För närvarande testar de fortfarande det för industriella applikationer.

Kontrollera också Blockchain Technology Presentation och ha en detaljerad översikt över Blockchain Technology

Avveckling

Blockchain är verkligen en störande kraft som ingen kan tämja. Det stör redan många branscher, och snart kommer det att störa varje enskild marknadsplats i världen. För närvarande säkrar de företag som använder blockchain-teknik faktiskt sin plats i det föränderliga ekosystemet.

I verkligheten är det uppenbart att företag fortfarande står inför en högre fråga om de undviker att investera i tekniken. Så om du inte har antagit en blockchain-lösning för ditt företag hittills är det hög tid att du tittar in i blockchain.

Om du är nybörjare och planerar att starta en karriär inom blockchain finns det många möjligheter för dig i branschen. Så anmäl dig till Free Enterprise Blockchain Fundamentals Course och lägg grunden till en ljus karriär!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map