Hyperledger vs Ethereum: A Clash of Two Emerging Technologies

Denne artikkelen sammenligner de to mest populære blockchain-plattformene – Hyperledger og Ethereum, sammen med de grunnleggende konseptene til disse to plattformene..

Etter hvert som behovet for blockchain-teknologi og tilhørende løsninger blir vanlig, øker etterspørselen etter bedriftsblokkjeder. Allerede gjør plattformer som Hyperledger og Ethereum store fremskritt i den retningen. Så det er ikke overraskende at du tenker på hvilken plattform som kan være best egnet for dine behov. Derfor gir vi deg sammenligningen mellom Hyperledger og Ethereum.

Det vil sikkert hjelpe deg med å ta det riktige valget. Så, la oss begynne!

Meld deg på nå:Enterprise Blockchains Fundamentals Course

Et sammenstøt med to nye teknologier

Det er noen nye teknologier, inkludert kunstig intelligens (AI), robotteknologi, Virtual Reality (VR), augmented reality (AR) blant andre. Så det er ganske greit å si at hver eneste pris på teknologi kommer med sitt eget sett med funksjoner, ikke sant?

Mer spesifikt kom alle disse teknologiene på grunn av behovet for markedet. Men jeg tror du allerede vet at blockchain ikke dukket opp på en typisk måte.

Blockchain oppsto som den underliggende teknologien til bitcoin og senere begynte tusenvis av kryptokurver å bruke den. Ethereum Foundation tok teknologien et hakk høyere ved å introdusere smarte kontrakter. Med løsningen kan brukere gjøre transaksjoner direkte uten behov for en sentral enhet for å håndheve tilliten.

Ethereum ga all bruk en ny type funksjon, og den prøvde å vokse ut de typiske strømningene i den opprinnelige blockchain. Men nå hadde teknologien allerede fått øye på de eldre firmaene. Imidlertid, med det fulle offentlige aspektet av teknologien, kunne de ikke bruke den riktig.

Og derfor har vi Hyperledger. Hyperledger kom med det relevante settet med personvern et foretak noensinne kan trenge.

For dette formål kom blockchain-plattformer for bedrifter for å hjelpe bedrifter med å distribuere teknologien.

Enterprise blockchain-plattformer løser noen av de viktigste utfordringene som er involvert i bruken av blockchain-teknologi på bedriftsnivå. Spesielt hjelper plattformene firmaer med å holde dataene private, slik at hvert medlem av plattformen må få tillatelse til å få tilgang til plattformen.

Interessant, blockchain-teknologi er bygget av et desentralisert samfunn der all informasjon som er registrert på hovedboken er offentlig og distribuert blant alle brukerne. Det er her blockchain får sin andre betegnelse som distribuert hovedboksteknologi (DLT).

Hyperledger vs Ethereum

Hyperledger mot Ethereum

Hva er Hyperledger?

Linux Foundation kom på ideen om å lage et knutepunkt som gir en plattform for åpen kildekode-innsats for å tilpasse blockchain til å jobbe for bedrifter. Hyperledger blockchain samler høyprofilerte deltakere som IBM som søker å utnytte potensialet i teknologien. Akkurat som Ethereum, gir Hyperledger plattformen for utviklere å komme med applikasjoner som tilbyr smarte løsninger for ulike bransjer.

I motsetning til andre plattformer er Hyperledger litt annerledes. De har mange prosjekter under sekken, og alle disse plattformene har en modulær design. Så i mange tilfeller er alt du trenger å gjøre å koble til funksjonen du ønsker og begynne å bruke den.

Prosjektet ble grunnlagt i desember 2015 og støtter ikke en mynt som Ethereum. Spesielt introduserer Hyperledger en helt annen ide om et blockchain-nettverk som ikke er transaksjonsbasert. Dette vil si at jevnaldrende i et Hyperledger-økosystem er de forskjellige bedriftene som ønsker å utnytte teknologien.

Hyperledger-prosjekter

Hyperledger er det mest tilpassede enterprise blockchain-nettverket sammenlignet med rivaler som Corda og Ethereum. Videre er nettverket ganske populært blant bransjer som er avhengige av komplekse og sofistikerte forsyningskjeder som er utsatt for svikt og manglende integritet.

Hyperledger har også noen partnere som er interessert i å bruke DLT for å løse visse problemer. Det er over 260 medlemmer, og hundrevis av individuelle prosjekter er bygget på Hyperledger hvert år.

På alle disse prosjektene til Hyperledger fokuserer hver enkelt på et gitt problem. Noen av dem inkluderer Hyperledger Explorer som gjør det mulig for utviklere å se helsen til plattformene deres. Spesielt fungerer Hyperledger Explorer som Google Chrome hvor brukere kan utforske forskjellig informasjon som er lagret på en offentlig reskontro.

Et annet prosjekt er Hyperledger Sawtooth som har som mål å tilby løsninger for finansnæringen så vel som Internet of Things (IoT). Opprettet av Intel, bruker plattformen en konsensusmekanisme som er forskjellig fra tradisjonelle blockchain-plattformer. For eksempel bruker bitcoin-nettverket Proof-of-Work (PoW) -mekanismen. Tvert imot bruker Sawtooth Lake algoritmen Proof of Elapsed Time (PoET) for å lette transaksjoner.

Blant andre Hyperledger-prosjekter er Hyperledger Fabric den mest populære. Det som skiller Fabric fra andre plattformer på Hyperledger-økosystemet, er at det gjør det mulig for utviklere å lage applikasjoner ved hjelp av programmeringsspråk for generelle formål som Go, Java og Node.js.

Imidlertid ser vi i andre blockchain-plattformer hovedsakelig utviklere for å bruke domenespesifikke språk som C ++, COBOL, Python og så videre..

Sjekk ut sammenligningen mellom Hyperledger Fabric vs Sawtooth vs Composer.

Hyperledger stoff

Hyperledger Fabric består av en arkitektur som er lett konfigurerbar og ganske modulær. En slik arkitektur er lett å forstå, og utviklere kan jobbe seg rundt uten problemer.

Som sådan opplever utviklere allsidigheten og at de kan optimalisere plattformen for ulike brukstilfeller i bransjer som helsevesen, forsikring, bank, forsyningskjede og mer. Plattformen er ledende innovasjoner innen nevnte felt med løsninger som TradeLens som allerede er distribuert for å lette driften i skipsindustrien.

I likhet med Ethereum bruker IBM Hyperledger (Hyperledger Fabric) smarte kontrakter for å lette transaksjoner mellom jevnaldrende. Plattformen krever også at brukerne bekrefter identiteten sin før tilgang for å sikre at tilliten opprettholdes.

Hva er Ethereum?

Ethereum er blant de fremste gjentakelsene av bitcoin blockchain-nettverket. Som en offentlig blockchain er Ethereum ikke egnet for bedriftsformål av tidligere nevnte årsaker. Derfor kom noen utviklere og en håndfull selskaper sammen for å utvikle Enterprise Ethereum som kunne hjelpe firmaene med å utnytte blockchain.

Senere ble Enterprise Ethereum Alliance født. Spesielt har alliansen som mål å tilpasse Ethereum blockchain-nettverket for å gjelde for næringer. Så det er et vinn-vinn-scenario, ikke sant?

Spesielt ønsker bedrifter å bruke Ethereums smarte kontraktsevne for å øke tilliten til forretningstransaksjonene. Videre kan bedriftene utnytte andre egenskaper som uforanderlighet av data, gjennomsiktighet og dataintegritet for å holde oversikt over virksomheten på tvers av deres forsyningskjeder..

Allerede har EEA noen høyprofilerte industripartnere, inkludert Accenture, Microsoft, British Petroleum og J.P.Morgan & Jage. Videre kommer alle disse næringene fra en rekke typer næringer. Disse organisasjonene ønsker å øke mangfoldet i blockchain helt. Så Ethereum kan være et godt alternativ for deg.

Prosjekter basert på Ethereum-arkitektur

Alliansemedlemmer endrer Ethereum-plattformen slik at de kan komme med tilbud fra bedriftens kvalitet. Så du vil se mange leverandører som tilbyr Ethereum enterprise-løsning, som for det meste er en modifisert versjon som passer dine behov.

For eksempel opprettet Microsoft en blockchain-funksjon i sin Microsoft Azure-plattform for å tillate utviklere å lage applikasjoner for bedrifter. Videre distribuerer Microsoft Azure Blockchain-as-a-Service (BaaS) slik at teknologi hjelper med å effektivisere forretningsdriften.

Dette er bare et eksempel på Ethereum-leverandører. Hovedsakelig er deres primære mål å fokusere på å utvikle standard standard åpen kildekode blockchain-løsninger for bedriften. På denne måten ønsker de å gjenvinne tilliten mellom virksomhetene og forbrukerne. Foreløpig har de mer enn 350+ medlemmer under vingene.

Quorumplattformen

En annen populær plattform basert på Ethereum er J.P.Morgan’s Quorum. I henhold til banken er Quorum et privat blockchain-nettverk bygget på Ethereum som fokuserer på bedriftsløsninger. Spesielt har plattformen en tydelig skjevhet mot finansnæringen.

Her kan utviklere lage applikasjoner som krever høye transaksjonshastigheter samt garantert sikkerhet. I følge teamet bak Quorum, gir plattformen svar på ulike utfordringer som blockchain står overfor vedtakelse av bedrifter.

Quorum-plattformen står på tre viktige søyler som JP Morgan mener andre plattformer mangler for å få massevirksomhetsadopsjon. For det første er det spørsmålet om tillit. Som tidligere diskutert, fungerer blockchain-plattformer på en desentralisert måte. Så det betyr at det ikke er noen sentral myndighet for å håndheve samsvar og garantere tillit.

I dette lyset er Quorum en åpen kildekode der brukere kan veterinære og fastslå sannheten. Videre støtter plattformen signaturvalidering, slik at alle brukerne på plattformen bare er de som er legitime.

For det andre hviler kvorum på samfunnet. Det faktum at kildekoden er fritt tilgjengelig, sikrer at mange flere mennesker kan eksperimentere med plattformens arkitektur. Dette fremmer følelsen av inkludering som også oppmuntrer til forskjellige perspektiver i økosystemet.

Til slutt hevder Quorum å være moden i den forstand at den er dypt integrert med Ethereum. Dette vil si at eventuelle forbedringer som skjer på Ethereum-plattformen vil finne sted i Quorum. Videre vil det sikre at plattformens arkitektur ikke blir etterlatt med tanke på blockchain-økosystemets raske bevegelse.

Sjekk ut den detaljerte Quorum blockchain-opplæringen!

Hyperledger vs Ethereum: Hva er de viktigste forskjellene?

La oss se hva de viktigste forskjellene mellom Hyperledger vs Ethereum er. Vi går med hvert punkt individuelt. Så la oss begynne!

Hensikt

Den første mest typiske forskjellen mellom IBM Hyperledger vs Ethereum er årsaken til designet.

Ethereum bruker en smart kontrakt på Ethereum Virtual Machine for forskjellige applikasjoner for å bruke desentralisering og gjøre den flott for masseforbruk. På den annen side retter Hyperledger seg hovedsakelig mot blockchain for bedrifter. Videre er den designet for å passe en høyere grad av konfidensialitet for plattformene.

Også for å gjøre plattformen skalerbar og elastisk. Så de gjorde designet modulært eller gjør det mer utvidbart i fremtiden ganske enkelt. Men Ethereum har ikke en modulær struktur.

konfidensialitet

For å gjøre dette poenget klart, la oss gi deg et eksempel. La oss si at du driver en konditorindustri med blockchain. Hvis du bruker Hyperledger, vil du kunne selge en bestemt kunde med rabatterte priser. Men du trenger ikke å avsløre denne avtalen for andre kunder.

På den annen side, hvis du brukte Ethereum til å være plattformen, kan du kanskje ikke ha den konfidensialiteten. Hvorfor? Transaksjonen på Ethereum er offentlig, så alle vil kunne se overgangene dine med en annen part.

Så når det gjelder konfidensialitet, vinner Hyperledger mellom krigene til IBM Hyperledger vs Ethereum.

Peer-deltagelse

La oss nå se hvordan modusen for deltakelse i andre i IBM Hyperledger vs Ethereum er.

Du kan bruke Ethereum på begge måter – offentlig eller privat, og du trenger ikke tillatelse til det. Hyperledger er imidlertid et tillatt privat nettverk.

Det betyr at i Ethereum kan alle være med i nettverket når som helst. Men Hyperledger vil godkjenne et sett med forhåndsdefinerte medlemmer for å få tilgang. Videre vil de også bestemme hvem som kan delta i konsensus og hvem som ikke kan.

Konsensusmekanisme

En annen viktig forskjell mellom Hyperledger vs Ethereum er konsensusalgoritmene. I Ethereum bruker de Proof of Work som en konsensusalgoritme. Denne mekanismen er altfor treg og avhenger av at alle på nettverket når et enkelt avtalen. Videre er denne protokollen også strømkrevende, så det vil ta mye av kraften din å oppnå avtalen.

På den annen side lar Hyperledger brukerne velge mellom No-Op, eller en avtaleprotokoll (PBFT) for å komme til dommen. Så alle partene er enige på en slik måte at alle kan påvirke utfallet. Så, enhver tredjepart kan ikke tvinge sine beslutninger på nodene. Siden det begrenser deltakelsen, oppnås skalerbarhet og personvern.

Programmerings språk

En annen stor forskjell mellom Hyperledger Fabric vs Ethereum er bruken av smarte kontrakter. Vanligvis bruker utviklere i Ethereum Solidity til å skrive kjernen.

På den annen side bruker Hyperledger Fabric begrepet “chaincode” for å beskrive sine smarte kontrakter. Disse avtalene er skrevet i Golang. Det er et programmeringsspråk laget av Google, som er ganske enkelt å lære. Dessuten opprettholder disse kjedekodene nettverkets forretningslogikk slik at du kan betrakte dem som smarte kontrakter.

Kryptovaluta

Hovedforskjellen mellom Hyperledger Fabric vs Ethereum er mangelen på en tokenøkonomi i Hyperledger. Ja, Hyperledger har ingen kryptovaluta i arkitekturen. Men hvis du trenger en, så er du fri til å lage på egenhånd, du vil få verktøyene til å lage en.

På den annen side har Ethereum en kryptovaluta som heter Ether. Så du vil kunne bruke dette token på plattformen til å gjøre transaksjoner eller tilby andre tjenester. Men hvis vi ser på begge sider, har Ethereum flere fordeler i forhold til Hyperledger fordi det også kan brukes som en virksomhet for forbrukere..

Sammenlignet med Ethereum Private Network

Hvordan vil Ethereum private nettverk vs Hyperledger sammenligne? Ethereum private nettverk er en off-chain plattform som gjør det mulig for utviklere å kjøre tester raskere og billigere.

Spesielt krever å kjøre tester over Ethereum MainNet at man kjøper Ethereum (ETH) ved hjelp av ekte penger. Deretter vil man bruke ETH til å kjøpe gass som er nødvendig for å utføre operasjoner over en Ethereum-plattform. Man må også kjøre hele Ethereum-koden som er klumpete og vil ta for lang tid å laste ned, installere og konfigurere.

Tvert imot er et Ethereum privat nettverk lett og bare etterligner den faktiske Ethereum-plattformen. Derfor er plattformen enkel å installere og konfigurere. Man trenger heller ikke bensin for å kjøre tester i det private nettverket. Som sådan vil man ikke pådra seg andre kostnader enn diskplassen som kreves for å ha koden til nettverket.

I lys av dette er det klart at en Ethereum privat nettverk vs Hyperledger sammenligning vil føre oss til det faktum at Ethereum private nettverk bare er bra for å kjøre tester for prosjekter ment å bygges i Ethereum økosystemet.

På den annen side er Hyperledger en plattform der utviklere kan bygge private eller offentlige nettverk og applikasjoner for å løse eldre og nye problemer.

Hyperledger vs Quorum

Som tidligere diskutert er Hyperledger et paraplyprosjekt som samler ulike institusjoner med felles interesse. Hyperledger gir en plattform der utviklere kan opprette nettverk for å velge brukstilfeller i forskjellige bransjer. Vi har allerede sett at det er prosjekter som Hyperledger Fabric som gjør det bra.

Når man sammenligner Hyperledger vs Quorum, er det akkurat som å se på styrkene og svakhetene til IBM Hyperledger mot Quorum. For å være sikker er Hyperledger stoff overlegen Quorum når det gjelder transaksjonshastighet. Spesielt kan nettverket oppnå opptil 3500 tps. Tvert imot, Quorum klarer bare noen få hundre tps (transaksjon per sekund).

Strukturen til nettverkene

For mer dybde i Hyperledger vs Quorum, må vi gå til konsensusnivå. Når det gjelder konsensus, bemerket vi tidligere at Hyperledger Fabric-konsensus har en innovativ mekanisme der transaksjoner utføres før de blir registrert i blockchain. Så, Ethereum-konsensusmekanismen er dårligere enn Hyperledger Fabric.

Som sådan tillater dette høyere transaksjonshastigheter i et sikkert og pålitelig miljø. Dette er tydeligvis i motsetning til den tradisjonelle ordreutførelsesmodellen som andre blockchain-plattformer støtter.

På den annen side bruker Quorum det teamet kaller QuorumChain. Dette er en konsensusprotokoll som er ganske grei i motsetning til den for Hyperledger-stoff. Her når de forskjellige noder i Quorum-økosystemet konsensus med “et enkelt flertallsstemme.”

For å være sikker har hver node på Quorum-plattformen stemmerett. Ved å utøve rettighetene vil nodene få si noe om hvilken transaksjon som gjennomgår og hvilken transaksjon som ikke oppfyller bekreftelsesstandardene i samfunnet.

Videre er QuorumChain-konsensusmekanismen pluggbar og er basert på Istanbul BFT og Raft-konsensus. Spesielt avgjorde teamet for konsensusprotokollen på grunn av den påviste høye feiltoleransen. Videre har konsensusprotokollene en relativt raskere blokkeringstid, og det fremskynder og forbedrer transaksjonsendheten på plattformen..

Så hvilken bør du velge?

Tatt i betraktning det praktiske nivået, må du velge mellom dem, fordi begge kan være fleksible, men de har også forskjellige aspekter.

Ethereum er en generisk plattform med smarte kontrakter. Så du kan bruke den nesten hvor som helst. Ettersom det er tillatelsesfritt og gir full gjennomsiktighet, vil det imidlertid koste deg personvern og skalerbarhet.

På den annen side vil du ikke se dette problemet i Hyperledger på grunn av den tillatte naturen. Det gjør nettverket skalerbart og privat. Du vil også kunne tilpasse den til forskjellige applikasjoner.

Vi håper virkelig denne sammenligningen av Ethereum vs Hyperledger hjalp deg. Nå med litt innsikt kan du ta et valg selv. Ta også en titt på Enterprise Blockchain Free Course.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map