Hyperledger-projekt: 15 projekt du borde veta om

Det finns så många populära blockchain-projekt för företag i blockchain-nischen just nu, och Hyperledger verkar vara en av dem. Hyperledger är dock inte ett enda ramverk utan ett paraplyprojekt där det finns andra Hyperledger-projekt under det.

I verkligheten kan Hyperledger vara ett utmärkt val om du vill implementera en blockchain-baserad lösning.

Därför kommer jag idag att prata allt om Hyperledger-projekt för att hjälpa dig att avgöra vilken som passar din lösning. Först tar vi dock en titt på grunderna i Hyperledger innan vi dyker in djupare.

Så, låt oss kolla in dem!

 

Contents

Vad är Hyperledger?

Hyperledger är faktiskt ett open source-projekt som backas upp av Linux Foundation. Mer så kommer det med ett brett urval av ramar, bibliotek, verktyg och många fler. I princip kan du kalla det växthuset för blockchain.

Hyperledger-projektmedlemmar hjälpa företag att komma med unika blockchain-lösningar tillsammans med att hjälpa dem att anpassa sig till lösningarna också.

Hyperledger startade 2015 för att utveckla blockchain för företag. För att göra det bildade företaget dock ett konsortium med många avancerade företag.

 

Varför är det öppen källkod?

Du kanske tänker på varför Hyperledger-projektet är öppen källkod. I grund och botten kommer typisk tillverkarlicensierad programvara med många begränsningar. Först och främst kommer det med låsning av leverantörer, och mer än så, det låter dig inte ändra någon av kärnkoderna.

Men i öppen källkod får du större frihet att ändra, ladda ner koden.

Open source-plattformar växer också exponentiellt, vilket är vettigt för en företagsmiljö.

Slutligen, eftersom Hyperledger-projektet verkligen vill hjälpa till att främja företagets blockchain-implementering, är det bäst att hålla det öppet för alla att använda.

Vad är fördelarna med Hyperledger Project?

 • Håll dig uppdaterad med utvecklingen

Det är ganska utmanande att hålla jämna steg med utvecklingen av open source-plattformar. Det är därför många företag kanske vill ge upp det. Men med medlemmar i Hyperledger-projektet får du en samarbetsmiljö.

Så i slutändan får du fullt stöd för att göra lösningen från Hyperledger-projektmedlemmarna.

 

 • Ökad produktivitet

Enligt Hyperledger-projektets wiki, när du arbetar med projektmedlemmarna, kommer du att märka att de inte låter alla människor arbeta som de vill. Mer än så tenderar de att följa specialisering när de dyker upp arbetet. I den här tar Hyperledger-projektmedlemmar bara det de är bäst på och arbetar med det.

Som ett resultat får du en effektiv, produktiv linje när du arbetar med ditt projekt.

 

 • Samarbetsstrategi

Detta är en av de bästa fördelarna med Hyperledger-projekt. I verkligheten arbetar alla medlemmar i Hyperledger-projektet i en samarbetsmiljö. När en ny teknik dyker upp brukar företag vanligtvis duplicera varandras utveckling.

Men inte i Hyperledger. Här kommer alla att arbeta tillsammans för att komma fram till en unik lösning och effektivisera den övergripande utvecklingen.

 

 • Kod av hög kvalitet

Hyperledger-projekt kommer med högkvalitativ kod på alla sina plattformar. I grund och botten, enligt Hyperledger-projektets wiki, följer projektmedlemmarna noga varje kodbas innan de lanserar dem på marknaden.

Dessutom är det tekniska samhället i detta företag mycket professionella eftersom de granskar varje linje och testar dem kraftigt innan de lanseras.

 

 • Hantering av immateriella rättigheter

Hyperledger ser till att immateriella rättigheter inom deras system tas om hand. Som standard kommer allt innehåll på deras system med licensierade egenskaper. Som ett resultat är alla typer av immateriella rättigheter säkra i systemet.

 

Hyperledger-projekt: 15 projekt att checka ut

Hyperledger har för närvarande 15 projekt under sina vingar. Alla dessa projekt är speciellt utformade för att möta företagens krav. Hur som helst, låt oss kontrollera dem en efter en och se vad var och en av dem erbjuder.

 

Distribuerade ledgers

Hyperledger Burrow

Status: Inkubation

Hyperledger Burrow är ett ramverk som främst passar utvecklare. I själva verket är det främst optimerat för offentlig tillåtet blockchain; Du kan dock också använda den som privata eller konsortium blockchains.

Dessutom stöder den EVM och smarta kontrakt.

 

Betydande komponenter i Hyperledger Burrow

Motor för konsensus

Enligt Hyperledger-projektets wiki kommer Burrow med det bysantinska fel-toleranta tendermintprotokollet. I verkligheten är det en ny typ av protokoll som erbjuder en högre transaktionshastighet. Du kan dock inte dela denna ram.

Application Binärt gränssnitt (ABI)

Den levereras med många fantastiska verktyg som låter dig distribuera, kompilera och till och med länka till andra soliditetsbaserade smarta kontrakt i nätverket.

Ethereum Virtual Machine (Tillåtet)

Enligt Hyperledger-projektets wiki använder den en behörig EVM för att observera om nätverket har rätt behörighetsnivå. Så det skiljer typ mellan de olika lagren av tillstånd.

Smarta kontraktsapplikationer

I Hyperledger Burrow kan du ringa ett smart kontrakt medan du är i transaktionsprocessen. I grund och botten kommer den virtuella maskinen att utföra smarta kontrakt som anropas inom transaktionen.

Application Blockchain Interface (ABCI)

ABCI ansvarar för att ansluta en konsensusmotor till applikationslagret för smarta kontrakt. Således säkerställer det att konsensusmotorn är agnostisk när det gäller smarta kontraktstillämpningar.

 

Hyperledger tyg

Status: Aktiv

Hyperledger Fabric-projektet är ett av de mest populära modulprojekten under Hyperledger. I verkligheten är plattformen helt optimerbar. Således kan du använda den för alla typer av användningsfall. Med Hyperledger Fabric-projektet får du dessutom konfidentialitet, flexibilitet, flexibilitet, skalbarhet och många fler.

Hur som helst, Hyperledger Fabric-projektet körs på programmeringsspråket för allmänt ändamål. Som ett resultat finns det ingen inbyggd token för detta.

 

Funktioner i Hyperledger Fabric-projektet

Modulariteten

Den har en modulär design. Så du kan bara ansluta vilken funktion som helst och bara börja använda den. Det finns redan några moduler tillgängliga att använda, såsom beställningstjänster, medlemsleverantörer, skvaller, smarta kontrakt etc..

Smarta kontrakt

I Hyperledger Fabric-projektet kallas smarta kontrakt kedjekod. I verkligheten är det lite annorlunda än typiska smarta kontrakt eftersom det kan få alla funktioner som behövs från blockchain-nätverket. Mer följer det tre steg – körning, beställning och validering.

Pluggable Hyperledger Fabric Consensus Protocols

Detta är överlägset de bästa funktionerna i Fabric. Hela konsensusmekanismen i systemet är helt pluggbar. Så du kan använda ett stort antal konsensus när du vill. Det finns ingen begränsning i det.

 

Hyperledger Indy

Status: Aktiv

Hyperledger Indy-projekt är ett annat populärt Hyperledger-projekt. I grund och botten är det ett ramverk som uttryckligen gjorts för decentraliserade identiteter. Mer, det kommer med massor av komponenter, verktygssatser och bibliotek som du kan använda.

Det bästa är att det driver användare eftersom användare får ensam äganderätten till sina egna identiteter.

 

Huvudfunktioner i Hyperledger Indy Project

Självsuveränitet

I Hyperledger Indy-projektet kan du lagra all din identitetsbaserade dokumentation i nätverket.

I grund och botten kommer allt innehåll att ha kryptografiska krypteringar, bevis på existens, privat nyckel och offentliga nycklar och många fler. Bara du kan ändra eller göra ändringar i dessa dokument.

Integritet

Hyperledger Indy-projektet har ett säkert lager av sekretess för att skydda alla dina värdefulla dokument. Allt kommer bara att finnas kvar i huvudboken, och ingen kan ens spåra din identitet från en annan länk eller storbok.

Verifierbara påståenden

I många fall kan du behöva visa någon form av identitetsdokumentation, till exempel ett födelsebevis eller körkort för att bevisa det. Men i många fall kan människor också missbruka dessa dokument. Således kan du bara välja att avslöja selektiva delar av ditt dokument för att bevisa din identitet.

 

Hyperledger Iroha

Status: Aktiv

Hyperledger Iroha är ett annat solid blockchain-ramverk. Med detta ramverk är det superlätt att integrera i alla befintliga företagsnätverk. Projektet kom efter Fabric och Sawtooth. Hur som helst kan du använda denna plattform för vård, utbildning, gränsöverskridande betalningar, finansiella tjänster, DID och många fler.

 

Viktiga funktioner i Hyperledger Iroha

 • Att installera plattformen är super enkelt och enkelt. Det finns inga komplicerade alternativ eller några förvirrande attribut. Du kan också göra internt underhåll med lite träning.
 • Du får också tillgång till massor av bibliotek, och dessa är i grunden lämpliga för utvecklare.
 • Åtkomstkontrollen i denna plattform är rollbaserad.
 • Mer så är designstrukturen för Hyperledger Iroha modulär som andra Hyperledger-projekt.
 • Det kommer också med kommandofrågor.
 • Dessutom får du även tillgångs- och identitetshantering.

 

Hur som helst, de har också en kontrollmodell där de arbetar noggrant med följande modeller –

 • Prestanda: Här arbetar Hyperledger Iroha med tid och resursutnyttjande vilket ger dig den snabbaste effekten.
 • Pålitlighet: I verkligheten erbjuder de också feltolerans och återhämtning i händelse av en olycklig situation.
 • Användbarhet: Här kan Hyperledger Iroha avskräcka användarfel och lär sig av när plattformen utvecklas, vilket förbättrar sig själv för att bli bättre.

 

Hyperledger Sawtooth

Status: Aktiv

Hyperledger Sawtooth är faktiskt en blockchain-kostym för att distribuera, köra och bygga distribuerade huvudböcker. Många företag har svårt att arbeta med blockchain-teknikens komplexa karaktär. Därför erbjuder Sawtooth den perfekta lösningen eftersom det gör implementeringen av blockchain-lösningar till en enkel uppgift.

 

Funktioner i Hyperledger Sawtooth

Dynamiskt samförstånd

Här kan vem som helst ändra enighet i ett live blockchain-nätverk. Mer så kan du till och med göra det i transaktionsprocessen. Men du måste välja tillgängliga konsensus plugins för det.

Bevis på förfluten tid (PoET)

Det är en ny typ av konsensusalgoritm. Främst är det på som standard, men du kan ändra det om du behöver det. I själva verket är arbetsprocessen ganska unik och den förbrukar mycket mindre energi.

Transaktionsfamiljer

Du kan skriva smarta kontrakt på vilket språk som helst, det finns ingen begränsning i det.

Ethereum Contracts Compatibility

En annan bästa egenskap hos Hyperledger Sawtooth är att den är 100% kompatibel med Ethereum smarta kontrakt. Så om du vill använda det kan du göra det genom att ansluta EVM.

Parallell transaktionskörning

Det kommer också med parallell transaktionskörning vilket sparar mycket tid.

Privata transaktioner

Du kan skapa enskilda kedjor där du enkelt kan hålla alla dina konfidentiella transaktioner.

 

Hyperledger Besu

Status: Inkubation

Hyperledger Besu är faktiskt en öppen källkod Ethereum klient. I verkligheten är projektet skrivet i Java och använder Apache 2.0-licensen. Du kan köra den på vilken som helst privat tillståndsplattform eller på Ethereums offentliga nätverk.

 

Funktioner i Besu

Ethereum Virtual Machine (EVM)

Användningen av EVM i systemet gör det möjligt att utföra Ethereum-baserade smarta kontrakt och många andra funktioner.

Konsensusalgoritmer

Hyperledger Besu levereras med ett brett spektrum av konsensusalgoritmer för validering av block. Dessa är –

 • Bevis för auktoritet är lämpligt när kamrater inom systemet känner varandra och litar på varandra. Det är ett utmärkt protokoll som använder mycket låg effekt.
 • I IBFT 2.0 godkänner validerare block och transaktioner. Det är ett feltolerant konsensusprotokoll.
 • Clique är en unik konsensusalgoritm eftersom den är dubbelt så stor som toleransen än IBF 2.0.
 • Bevis på arbete är inte det primära samförståndet utan används endast i Ethereum-nätverket.

Upptäckt

Du får ett UDP-baserat protokoll för att hitta alla kamrater i nätverket.

Användarvänliga API: er

Med Besu får du EEA JSON-RPC API istället för HTTP-, mainnet Ethereum-, GraphQL API- och WebSocket-protokoll.

Övervakning

Ramverket övervakar nätverks- och nodprestanda. Det säkerställer också integritet och tillåtet åtkomst.

 

Verktyg

Hyperledger bromsok

Status: Inkubation

Hyperledger Caliper är en unik typ av projekt. I verkligheten är det ett riktmärkesverktyg för andra blockchain-baserade plattformar. Faktum är att när företagen utvecklar lösningar har företagen inte en idealisk modell att jämföra den med. Som ett resultat vet de flesta företagen inte om lösningen är tillräcklig eller inte.

Därför kan du i Caliper fördefiniera användningsfall och Caliper kan berätta om den är redo för det eller inte.

Det bästa är att det inte kommer med någon fördefinierad standard. Varför? Det beror på att alla blockchain-implementeringar är olika. Att döma dem enligt samma kriterier ger inte rätt resultat.

Det är därför företag kan beskriva sin önskade produktion och, baserat på det, testa sin lösning. I grund och botten är det ett underbart verktyg för utvecklare och företag.

 

Hyperledger Cello

Status: Inkubation

Hyperledger cello är en annan fantastisk verktygslåda för Blockchain som en tjänst. Med detta kan du enkelt skapa, avsluta eller till och med hantera alla dina blockchain-tjänster. I grund och botten är det primära målet att skapa ett innovativt tillvägagångssätt för blockchain-ekosystemet. Dessutom verkar företag vara mer angelägna om BAAS eftersom det sparar tid och pengar.

Således är detta verktyg mer lämpligt för leverantörer som vill erbjuda BAAS för företag. Det låter dem skapa plattformarna ganska effektivt. Från instrumentets instrumentpanel kan du kontrollera status för ditt nätverk, se kedjekodprestanda, få analytisk data och många fler.

För närvarande stöder den bara Hyperledger Fabric. Men det kommer snart att inkludera fler ramar också. Hur som helst är arkitekturen också modulär, så du kan också njuta av pluggbara alternativ.

 

Hyperledger Explorer

Status: Inkubation

Hyperledger Explorer är ett annat underbart projekt under Hyperledger. Huvudsakligen erbjuder den en webbvänlig bild av blockchain-nätverket. I verkligheten kan du med detta kontrollera noder, transaktioner, statistik, block, smarta kontrakt och många fler.

Men varför använda det? Tja, det är bekvämare att du kan kontrollera alla dessa från en enda plats. Dessutom måste utvecklare kontrollera hur systemet går innan de rullar ut det på marknaden. Således är Explorer ett perfekt alternativ för det.

Det låter dig också göra ändringar i din kod om du hittar några problem. Om du har ett internt säkerhetsteam för nätverket, så använder du det här verktyget för att hålla det ganska enkelt.

Hur som helst är det faktiskt ett försök att göra blockchain-lösningen mycket enklare och tillgänglig för alla.

 

Hyperledger Avalon

Status: Inkubation

Tidigare var Hyperledger Avalon Trusted Compute Framework. Men de namngav det till Avalon under samarbetsfaserna. Det är en produkt av samarbete mellan EEA, Hyperledger och molntjänstleverantörer. I grund och botten hjälper det här verktyget till att säkra blockchainrörelser från huvudkedjan för att bevara datorresurser.

Mer, det säkerställer att alla utvecklare får alla fördelarna med beräkningsförtroende och begränsar alla nackdelar.

Hur som helst kommer det att hålla ett register för betrodda arbetare. Det kommer också att erbjuda en process för kunder att skicka order till arbetare.

I verkligheten kommer Avalon också att bevara en logg för arbete som utförts i storboken.

 

Bibliotek

Hyperledger Quilt

Status: Inkubation

Främst är det ett blockchain-verktyg för företag för distribuerade huvudböcker. Men med Quilt får du interoperabilitet mellan huvudböckerna. I verkligheten är interoperabilitet bara en spekulation, och ingen annan blockchain-plattform kan dra av den. Men i Quilt försöker de göra det.

Så med det här verktyget kan du kommunicera med andra huvudbokssystem utan problem. Det bästa är att du kan skicka pengar från ett annat land utan att ha samma plattform. I grund och botten paketeras här transaktionen och dirigerar den till destinationen.

Hur som helst får du ramar för att implementera den här strukturen och också en uppsättning interoperabilitetsregler som du måste följa.

Quilt är fortfarande inte aktivt, det är just nu inkubationsfas och behöver mer tid att slutföra.

 

Hyperledger Ursa

Status: Inkubation

Hyperledger Ursa kommer nyligen med i projektlistan. Det är faktiskt ett delat kryptografiskt bibliotek. I den här spåras allt kryptografiskt arbete inom ett ramverk. Men varför använda det? Tja, du vill definitivt inte kopiera arbete i huvudboken, eller hur? Med Ursa kan du enkelt undvika det.

Eftersom det kommer att spåra alla tidigare poster kommer det att förhindra dubblering senare i framtiden. Det bästa är att det är helt modulärt och att det stöder alla andra Hyperledger-baserade projekt också.

I verkligheten får du med Ursa en hög säkerhetsnivå. Det är också ett öppet ekosystem, så experter kommer att kommentera kryptografin och hjälpa nykomlingar att utveckla sina kryptografimodeller bättre.

Mer så erbjuder det också interoperabilitet. Hur som helst, det är också i inkubationsfasen, och vi vet inte exakt när det kommer att finnas tillgängligt.

 

Hyperledger Väduren

Status: Inkubation

Hyperledger Aries är faktiskt en infrastruktur för peer-to-peer blockchain-baserade transaktioner. Det är dock inte ett ramverk eller en applikation. Hur som helst är det primära målet att erbjuda kod för hemlighetshantering, peer-to-peer-interaktion, säker meddelandehantering och verifierbart informationsutbyte för flera decentraliserade miljöer.

I verkligheten kommer det att utvidga användbarheten i Indy i framtiden eftersom det kommer att främja interoperabilitetsstöd i alla befintliga standarder. Således gör det till en effektiv och enda affärslösning.

Blockchain gränssnitt lager eller resolver av biblioteket tecken och skapar blockchain transaktioner. Dessutom kommer en kryptografisk plånbok att säkra alla hemliga dokument och tillgångar för användaren. Det erbjuder också ett krypterat meddelandesystem så att kamrater kan kommunicera utan att oroa sig för någon säkerhet.

Eftersom det kommer med nollkunskapssäkerhet kan du verifiera en transaktion utan att avslöja innehållet i den transaktionen. Dessutom finns det en mekanism som hjälper till att skapa API: er och protokoll för vissa användningsfall.

 

Hyperledger Transact

Status: Inkubation

Det är ett bibliotek för utvecklare. Med Hyperledger Transact-kodning skulle det vara en enkel uppgift att utveckla distribuerad programvara. I själva verket kan biblioteket hantera allt relaterat till smarta kontrakt som transaktionsförsändelse, schemaläggning, tillståndshantering och många fler.

Så om du använder några Hyperledger-ramverk eller har anpassade distribuerade huvudböcker kan du lägga till Transacts tillståndshantering och avancerade transaktionskörning för att förenkla processen för att köra koder.

Hur som helst, med detta bibliotek kan du utföra transaktioner på många sätt, du kan få seriell och parallell körning, få stöd av Merkle-Radix Tree, etc. Mer, du kan också generera händelser från smarta kontrakt och använda språk som JavaScript , Python, Rust, Swift och många fler.

Den stöder också EVM.

 

Domänspecifikt

Hyperledger Grid

Status: Inkubation

Grid är här för att lösa alla dina problem i försörjningskedjan. Det är faktiskt ett WebAssembly-baserat projekt. Därför får du tillgång till många bibliotek, datamodeller, SDK och många fler. Dessa är alla lämpliga för att utveckla kundgränssnitt och smarta kontrakt.

Det citerar inte direkt några begränsningar i att använda andra plattformar; det erbjuder dock säkerhet om du använder den på någon annan nisch i stället för i leveranskedjan. Och också kan biblioteken köras på andra plattformar också.

Det kan verka som en applikation, men i verkligheten är det inte. Således är det mer en svit med tillgång till många ramar och verktyg.

Hyperledger Grid vill inte begränsa innovation när det gäller gränsöverskridande hantering av supply chain. Så om du är i den nischen kan du prova.

 

I slutet

Hyperledger-projekt är här för att göra blockchain-utveckling enklare och enklare. Varje enskilt projekt från Hyperledger är ett resultat av samarbete. Här utvecklade flera företag lösningen och gjorde det öppen källkod för alla att testa.

Även om de för närvarande bara har fyra projekt som är aktiva, ser de flesta av de andra projekten fortfarande lovande ut. Om du letar efter blockkedjor för företag kan Hyperledger-projekt säkert hjälpa dig med det.

Du kan också gå med i deras ekosystem för att hjälpa till att bidra till andra coola lösningar och eskalera blockchain-omvandlingen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map