Hyperledger History: Allt du behöver veta

Vill du lära dig mer om Hyperledger-historien? Om du gör det, har du kommit till rätt ställe. I den här artikeln fokuserar vi bara på Hyperledger-historia.

Hyperledger har kommit långt sedan starten 2016. I den här artikeln ska vi titta på Hyperledger-historien och se vad Hyperledger-tidslinjen har att erbjuda.

Innan vi hoppar in i huvudämnet, låt oss få en kort introduktion om Hyperledger själv.

Hyperledger History: Introduktion

Hyperledger är ett samarbete med öppen källkod för att förbättra blockchain-teknik. Linux Foundation hanterar det. Över 100 företag ingår redan i samarbetet, inklusive stora företag. Det är lätt att förväxla med blockchain-teknik som Bitcoin. Det handlar om teknologier som gör decentraliserad huvudbok till verklighet.

De viktigaste målen för Hyperledger inkluderar

 • Ge support för affärstransaktioner med företagsklar DLT-lösning med ramar
 • Stöd tekniska samhällen
 • Utbilda allmänheten om blockchain-teknik och marknadsmöjligheter
 • Ge verktygslåda för att marknadsföra samhällen
 • Gemenskapsdriven och öppen infrastruktur

Vi har redan täckt Hyperledger på 101 Blockchains. Kolla in det för att lära dig mer om det här.

Hyperledger historia

Hyperledger Origin

Hyperledger introducerades först den 9 februari 2016 i San Francisco, Kalifornien. Det introducerades av The Linux Foundation, som vid den tiden hade 30 grundande medlemmar. Av de 30 grundande medlemmarna fanns det stora namn, inklusive Guartime, SWIFT, R3, ConsenSys, VMware, Blockchain, IBM och andra. Det uppstod med ett mål att förbättra blockchain-tekniken. De vill också göra blockchain mer tillgänglig för alla där ute.

Med en öppen teknisk styrningsstruktur är målet att skapa en gemenskap som följer standardverktyg, ramar och riktlinjer när det gäller implementering av blockchain. Metoden är mycket effektiv eftersom den välkomnar bidragsgivarna att göra förslag för att förbättra kodbasen och riktlinjerna.

Nu har den mer än 100+ medlemmar som ständigt arbetar för att förbättra blockchain-tekniken och göra den mer tillgänglig för alla andra där ute.

Digital Asset donerar namnet Hyperledger till Linux Foundation för förbättring av blockchain-teknologin. Detta innebär också att styrelsen för Hyperledger Project kan använda den, men alltid kräver Linux Foundation-godkännande innan de kan använda den.

Grundande medlemmar och teknisk styrkommitté (TSC)

Utan kärnmedlemmarna finns det inget Hyperledger-projekt. Det är medlemmarna som gör det till en framgång. Från och med februari 2020 har den nu mer än 100 + medlemmar.

Medlemskapet är dock uppdelat i flera typer. Det inkluderar

 • Premier-medlemmar
 • Allmänna medlemmar
 • Associerade medlemmar
 • Medarbetare: Academia

För att känna till hela listan föreslår vi att du besöker deras medlems sida där du hittar hela listan: https://www.hyperledger.org/members

Det är dock alltid en bra idé att känna till de främsta medlemmarna. Just nu finns det 14 ledande medlemmar inklusive Accenture, Airbus, American Express, Change Healthcare, Consensys, DTCC, DAIMLER, Fujitsu, Hitachi, IBM, Intel, JP Morgan, SAP och NEC.

Brian Behlendorf: verkställande direktör för Hyperldger

Den näst största händelsen i Hyperledger är utnämningen av verkställande direktören för Hyperledger – Brian Behlendorf. Han är en välkänd enhet i teknikvärlden. Utnämningen ägde rum den 19 maj 2015.

Efter sin utnämning kom han fram med en tydlig strategi för hur projektet kommer att gå ut. Han var också på förhand och förnekade att Hyperledger skulle ha sin egen kryptovaluta. Fokus låg alltid på att göra tekniken bättre.

I september 2016 skrev han ett blogginlägg där han beskrev syftet med Hyperledger, inklusive dess modell. Han diskuterade också hur Hyperledger skulle fungera som ett paraplyprojekt.

Hyperledger-historik: Hyperledger-projekt

För att få en bättre förståelse för tidslinjen för Hyperledger-historien måste vi ta en kort titt på vart och ett av projekten och de viktiga händelserna i dem. Många projekt är för närvarande i inkubationsperioden, vilket innebär att de inte släpps. Deras kärnprojekt, Hyperledger, har dock redan sett v 2.0 släppts.

Vi kommer också att distribuera projekten under distribuerade huvudböcker, bibliotek, verktyg och domänspecifika. Låt oss komma igång med distribuerade huvudböcker.

Distribuerade huvudböcker

Hyperledger har arbetat med många distribuerade huvudboksprojekt. Låt oss gå igenom var och en av dem kort och lära oss om deras historia och nuvarande färdplan.

Hyperledger Besu

Status: Inkubation

Hyperledger Besu syftar till att bygga ett privat och offentligt nätverk för företag. Tekniskt sett kan den köras på testnätverk, inklusive Gorli, Ropsten och Rinkeby. När det gäller konsensusalgoritmer stöder den IBFT, IBFT2.0, Clique, Etherhash och PoW. Det erbjuder också ett omfattande tillståndsschema.

Färdplanen för Hyperledger Besu är för närvarande inställd på version 1.3. Just nu fokuserar de på följande.

 • Fokuserar på att göra Beus till en förstklassig klient.
 • Istanbul support
 • Katastrofåterställning
 • Statlig beskärning

I nästa 1.4-version syftar de till att introducera nya funktioner som att spåra API: er, migrationsverktyg, förbättra nyckelhantering och Ethereum 1.x

För närvarande passerar Besu Ethereum-klienten och du kan ladda ner den från deras GitHub-förvar.

Läs mer om Hyperledger Besu här:

Hyperledger Burrow

Status: Inkubation

Hyperledger Burrow är också ett distribuerat ledgerprojekt som för närvarande befinner sig i inkubationsperioden. Den stöder WASM-baserade smarta kontrakt tillsammans med EVM-smarta kontakter. Syftet med Hyperledger Burrow är att tillhandahålla en en-binär blockchain-distribution som ger användarhastighet, enkelhet och ergonomi för utvecklare.

 • Förslaget lämnades först den 28 mars 2017. Hyperledger Technical Steering Committee accepterar det nu. Det föreslogs av Casey Kuhlman, Benjamin Bollen, Silas Davis och Dan Middleton.
 • De acceptans gjordes den 6 april 2017.

Färdplanen för Hyperledger Burrow ser intressant ut. Gemenskapen utvecklar det aktivt, och det nuvarande fokuset är att få CII-märket. Du hittar all information om deras färdplan, kvartalsuppdatering och historik på deras wiki-sida.

Hyperledger tyg

Status: Aktiv

Hyperledger Fabric är utan tvekan ett av de största distribuerade ledgerprojekten under Hyperledger-paraplyet. Det är ett företagsklart distribuerat ramverk som syftar till att bygga tillåtna applikationer och lösningar.

Det syftar till att vara en utvecklingsapplikation med en modulär arkitektur. Genom att använda metoden kan saker som medlemstjänster, konsensus och andra funktioner vara plug-and-play. Detta tillvägagångssätt är fördelaktigt för olika användningsfall i branschen.

 • De Hyperledger Fabric-projektförslag gjordes den 29 mars 2016. Det föreslogs av Tamas Blummer (DAH) och Christopher Ferris (IBM).
 • Från förslaget gick det i inkubation den 31 mars 2016.
 • Projektet flyttades först ur inkubationen och sattes till aktivt den 2 mars 2017.

Om du är intresserad av att lära dig mer om dess färdplan, kolla in JIRA instrumentpanel. Kolla också in vår recension om Hyperledger Fabric 2.0.

Hyperledger Indy

Status: Aktiv

Hyperledger Indy är också ett aktivt projekt under Hyperledger-paraplyet. Projektets huvudsyfte är att tillhandahålla återanvändbara komponenter, bibliotek och verktyg för digital identitet på distribuerade huvudböcker och blockkedjor. Indy kan arbeta med vilken blockchain-lösning som helst och också fungera som en fristående lösning för att ge en decentraliserad identitet.

 • Projektet var först föreslagen av Phil Windley, Steve Fulling från Sovrin Foundation och Jason Law och Nathan George från Evernym.
 • TSC godkände förslaget den 3 mars 2017.
 • Efter två år i inkubation flyttas den till aktiv status den 28 mars 2019

Kolla in projektets färdplan här.

Hyperledger IROHA

Status: Aktiv

Hyperledger IROHA är utformad för IoT- och infrastrukturprojekt som behöver distribuerad ledgerteknologi. Det är enkelt och också lätt att integrera. Den erbjuder enkel konstruktion, domän-enhet, C ++ design, modulär och så vidare!

 • Projektet är föreslagen den 26 september 2016 av Makoto Takemiya, Toshiya Cho, Takahiro Inaba och Mark Smargon.
 • Förslaget godkändes den 13 oktober 2016
 • Det flyttades från inkubation till aktivt den 18 maj 2017

Hyperledger Sawtooth

Status: Aktiv

Det senaste distribuerade huvudboksprojektet som vi ska lista är Hyperledger Sawtooth. Precis som Fabric erbjuder den också en modulär och flexibel arkitektur. Det hjälper företag att separera applikationsdomänen från kärnsystemet. Smarta kontrakt kan användas för att specificera tillämpningsföretagsregler. Den stöder olika konsensusalgoritmer inklusive Proof of Elapsed Time (PoET) och Practical Byzantine Fault Tolerance (PBFT).

 • De Sawtooth-förslag fick in Mic Bowman från Intel Corporation och Richard Gendal Brown från R3cev. Det föreslogs den 14 april 2016.
 • Det godkändes den 14 april 2016 av TSC.
 • Den flyttas sedan från inkubation till aktiv status den 18 maj 2017.
 • Sawtooth PBFT 1.0 tillkännagavs den 31 oktober 2019
 • Hyperledger Sawtooth 1.2 släpptes den 17 oktober 2019

Bibliotek

Det finns många bibliotek som också faller under Hyperledger-paraplyet. Låt oss diskutera var och en av dem kort med sin historia.

Hyperledger Väduren

Status: Inkubation

Biblioteket tillhandahåller ett återanvändbart, delat och driftskompatibelt verktygssats för att sända, lagra och skapa verifierbara digitala referenser. Väduren erbjuder också en infrastruktur för peer-to-peer-referenser och blockchain-rotade.

 • De förslag är gjord av Nathan George.
 • Den godkändes den 5 februari 2019 av TSC.

Hyperledger Quilt

Status: Inkubation

Hyperledger Quilt är Interledger-protokoll Java-implementering. Det hjälper betalningar att gå över betalningsnätverk, inklusive krypto och fiat. Det fungerar på ett agnostiskt sätt och hjälper till att skriva logik för applikationsbetalningar.

 • Takahiro Inaba från NTT Data föreslog Quiltförslaget.
 • Det godkändes av TSC i oktober 2017
 • Quilt v1.0 släpptes i november 2019.

Hyperledger Transact

Status: Inkubation

Biblioteket syftar till att förbättra utvecklingsarbetet för utvecklare att skriva distribuerad programvara. Det erbjuder ett standardgränssnitt för hantering, skrivning och genomförande av smarta kontrakt. Implementeringen av smarta kontrakt skiljer sig från implementeringen av distribuerad huvudbok.

 • Shawn Amundson gör transaktionsförslaget i april 2019
 • Det godkändes i maj 2019 av TSC

Hyperledger Ursa

Status: Inkubation

Hyperledger Ursa möjliggör bättre användning av kryptografi i distribuerad huvudboksteknik genom att undvika duplicerat arbete relaterat till kryptografi. Det är ett delat bibliotek som förbättrar säkerheten.

 • De Ursa förslag föreslogs av många människor
 • Det godkändes i november 2018.

Verktyg

I det sista avsnittet ska vi diskutera Hyperledger-verktyg.

Hyperledger Avalon

Status: Inkubation

Verktyget hjälper företag att flytta sin blockchain-bearbetning utanför kedjan till dedikerade datorresurser. Det hjälper utvecklare att mildra nackdelarna och använda beräkningsförtroendet till deras fördel. Det är huvudbokoberoende och publiceras av Enterprise Ethereum Alliance.

 • Dess inkubationsstatus erbjöds i juni 2018 som Hyperledger Trusted Computer Framework
 • Det döptes om till Hyperledger Avalon i oktober 2018

Hyperledger bromsok

Status: Inkubation

Hyperledger Caliper låter utvecklare och användare kontrollera blockchain-implementeringsprestanda med fördefinierade användningsfallssatser. Det är ett blockchain-riktmärkeverktyg.

 • Det föreslås av Victor HU och Haojun ZHOU, Huawei
 • Det godkändes i mars 2018 av TSC

Hyperledger Cello

Status: Inkubation

Hyperledger Cello erbjuder utvecklare möjligheten att distribuera blockchain mer sömlöst. Den använder en on-demand “as-a-service-modell. Det kan kallas ett blockchain-operativsystem.

 • Det godkändes och föreslogs i januari 2017

Hyperledger Explorer

Status: Inkubation

Slutligen har vi Hyperledger Explorer, som erbjuder ett sätt att distribuera, åberopa, visa eller fråga block, tillhörande data, transaktioner, transaktionsfamiljer, kedjekoder och mer!

 • Det föreslogs av Dan Middleton (Intel), Christopher Ferris (IBM) och Pardha Vishnumolakala (DTCC)
 • Det godkändes i augusti 2016 av TSC.

Förslag och uppdateringar

Många förslag görs mellan 2018 och 2019. Nedan kan du kolla sidan och lära dig mer om dem.

Hyperledger underhåller också sina TSC-projektuppdateringar. Du kan kontrollera alla uppdateringar här.

Slutsats

Detta leder oss till slutet av Hyperledger-historien. Tror du att vi täckte allt som rör Hyperledger-historien? Om vi ​​gjorde det, glöm inte att kommentera nedan och meddela oss!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map