Hur man blir en blockchain-specialist

Vill du bli en blockchain-specialist för företag? För att hjälpa dig kommer vi att dissekera de färdigheter som krävs för att skapa en bra karriär som blockchain-specialist.

Efterfrågan på blockchain-specialister ökar nuförtiden. Om du försöker bygga en blockchain-karriär måste du ha sett jobbinlägg som vill ha blockchain-specialister. I grund och botten är bara de stora företagen som IBM, Accenture, Amazon eller till och med Facebook nu på jakt efter en skicklig blockchain-specialist.

Vi måste dock tillägga att endast en handfull människor i blockchain-nischen är kvalificerade att bli blockchain-specialist. Det krävs en enorm mängd kompetens för att nå potentialen att bli en.

Så om du vill bli blockchain-specialist måste du arbeta hårt och förbereda dig för resan framåt. För att hjälpa dig med det kommer vi att täcka vilken typ av färdigheter företagen letar efter i en blockchain-specialist.

Det kommer säkert att hjälpa dig att kartlägga dina framtida planer därefter och säkra en plats i företagsföretag.

Så, slösa inte mer tid och gå vidare med guiden!

Anmäl dig nu: Certified Enterprise Blockchain Professional (CEBP) -kurs

Vem är en blockchain-specialist?

I grund och botten är en blockchain-specialist en person som är mycket skicklig inom blockchain-teknik och kan utveckla blockchain-baserade lösningar för affärsändamål. I verkligheten kan den personen också fokusera på specifika blockchain-fält.

Till exempel kan han / hon fokusera på blockchain-baserad produktdesign, tekniska aspekter, affärsresultat eller helt enkelt på att göra det mer effektivt. Så du behöver inte känna till alla aspekter av blockchain också.

Du kan välja att vara specialist på alla typer av element i blockchain-nischen. För att uppnå detta kan du dock behöva fokusera på andra företagsbaserade färdigheter också.

Hur som helst kommer blockchain-specialistjobb att kräva att du använder din omfattande expertis på ämnesområdet och hjälper företaget att växa. Som du redan vet finns det inte många skickliga blockchain-människor där ute. Och det är därför marknadens efterfrågan är ganska hög.

Det är därför du med rätt utbildning i blockchain-specialist lätt kan landa dig själv i en fantastisk position.

Blockchain Specialist

Varför gå till Blockchain Specialistjobb?

Det finns många skäl för dig att överväga blockchain-specialistjobb. I verkligheten är lönen för denna typ av position extraordinär. Att döma av alla de jobb som gjorts av de stora företagen kan du förvänta dig att du får $ 70k – $ 150k varje år. Så det här är faktiskt ett av de mest betalande blockchainjobben på marknaden.

Det är ett stort antal, eller hur? Baserat på din erfarenhetsnivå kan antalet också variera.

För det andra är utrymmet för blockchain-specialist ännu inte mättat. Det är ganska nytt, och det finns inte många konkurrenter att konkurrera om. Så om du kan imponera på din intervjuare med dina färdigheter finns det en större chans för dig att bli anställd.

En annan fördel med denna typ av blockchain-karriär är att du får undersöka helt ny teknik. Om du en blockchain-entusiast vill bedriva en forskarkarriär kan ingenting vara bättre än den här.

Företagen har också alltid många lukrativa funktioner. I själva verket får du tillgång till många faciliteter och avancerade tekniker och verktyg att använda också.

Och det är därför du definitivt bör försöka landa blockchain-specialistjobb så snart som möjligt.

Hur som helst, låt oss kolla in nästa segment i detta hur man blir en blockchain-specialguide.

Vilka färdigheter vill företagen ha i en blockchain-specialist?

Det finns faktiskt ganska en handfull färdigheter som du behöver behärska för att bli anställd i den här positionen. I grund och botten vill företag ha vissa färdigheter i en blockchain-specialist som du måste träffa för att tillämpa.

Vi har lyckats samla en lista över färdigheter som de vill ha. Så låt oss se hur du blir en blockchain-specialguide, och du kan börja din karriär inom blockchain så snart som möjligt.

Ha tekniskt samvete för att definiera rätt blockchain-lösning

Detta är en av de viktigaste färdigheterna som du behöver för jobbet. I grund och botten vill företag anställa en person som har ett tekniskt samvete som hjälper dem att definiera rätt blockchain-lösningsparametrar.

I verkligheten kan du inte bara sätta ihop allt du hittar utan att veta något om det. Till exempel kanske du utvecklar en lösning som skulle fungera som ett internt nätverkssystem för ett företag.

Så om du använder en offentlig blockchain för att skapa plattformen, fungerar det inte, eller hur? Om någon kan få ett inträde i ett företags interna nätverkssystem skulle det vara ett massivt säkerhetsbrott. Därför måste du veta exakt vilka funktioner och parametrar som ska användas för att göra en specifik lösning rätt.

Expert på moderna programmeringsspråk

Du bör definitivt lägga till detta i din blockchain-specialistutbildning eftersom det är en av de viktigaste. I alla fall måste du behärska alla moderna programmeringsspråk för blockchain-plattformarna.

Det finns vanligtvis många versioner av blockchain, och inte alla använder samma programmeringsspråk för att göra dem. Så, för att hålla det mer varierat och göra ditt CV ännu mer attraktivt, försök att täcka alla populära.

Till exempel är Java, JavaScript, Python och Solidity främst stora språk som många använder för att utveckla blockchain-baserade lösningar.

Således är det bara rättvist för företagen att också vilja ha denna kvalitet.

Hur som helst behöver du inte behärska dem alla på en gång. Ta det bara långsamt och gör det en efter en. Visst kommer du dit på nolltid. Ju mer erfarenhet du har i programmeringsspråk, desto mer lön kan du förvänta dig.

Kunna utveckla och designa blockchain-baserade programvarusystem

Det är mer anpassat för blockchain-säkerhetsspecialisten. I grund och botten måste dessa specialister veta allt om mjukvaruutveckling. Det vore bäst om du också kan bemästra blockchain-baserad mjukvaruutveckling.

Till exempel är Node.js-ramverket eller JVM för gränssnitt för programmering av applikationer och serviceintegration ett måste för dig. Du bör också lära dig att designa och konfigurera databaser för att arbeta med en blockchain-baserad produkt.

Mer, du måste också leverera och integrera lösningen i äldre nätverk. Även om du kanske inte behöver göra det, borde du veta hur du gör det.

Enhetstestning regelbundet är också ett av dina ansvarsområden.

Kunna utveckla och testa smarta kontrakt

Som blockchain-säkerhetsspecialist borde du veta hur du utvecklar eller till och med testar smarta kontrakt. Smarta kontrakt är exceptionellt nödvändiga för att utveckla blockchain-produkter. I grund och botten är detta affärslogik som hjälper företag att underteckna ett kontrakt digitalt och automatisera hela processen i en säker miljö.

Så du förstår att det är mycket fördelaktigt för företag att ha en smart kontraktsanläggning bland sina lösningar. Inte bara det utan också deras konsumenter kommer att dra mycket nytta av dessa också. Men bara att utveckla ett smart kontrakt kommer inte att skära det åt dig.

Du måste också veta hur du testar dem och se till att de inte har några säkerhetshål.

En mästare i blockchain infrastruktur konfiguration och utveckling

En annan färdighet du behöver för att behärska i din blockchain-specialistutbildning är förmågan att utveckla och konfigurera blockchain-infrastrukturer. I verkligheten är att bemästra blockchain-infrastruktur ett av de avgörande stegen för att bli specialist.

Det krävs en enorm mängd erfarenhet och kunskap för att förstå hur infrastrukturer fungerar och sedan börja implementera dem.

Vad den kommer att göra är att det hjälper dig att rådfråga ett team om hur de ska konfigurera det. I vilket fall som helst kan du behöva göra det också.

Kandidatexamen eller motsvarande arbetslivserfarenhet

Det bästa alternativet är att gå till en kandidatexamen inom det aktuella området. Försök till exempel att få en examen i datateknik. Normalt, utan examen från respektive fält, finns det mycket lite värde i ditt CV.

Men om du kan visa att du har tidigare erfarenhet (6-12 år) i denna nisch och bevisa ditt värde, kommer de att acceptera undantag.

Som du kan se kommer det till slut att komma ner på din expertisnivå. Så ju mer du utmärker dig i ditt arbete, kommer chansen att du får en plats i företagens företag att fortsätta öka.

Praktisk erfarenhet av Blockchain-plattformar

Företag letar alltid efter skickliga personer som tidigare har erfarenhet av blockchain-plattformar. Så att bara läsa om det hjälper dig inte att få den här färdigheten. Du måste lära dig att arbeta med blockchain-plattformar och veta exakt hur de fungerar.

Till exempel är erfarenhet av Enterprise Ethereum, Hyperledger Fabric, R3 Corda, DAML och så vidare extremt viktigt. I själva verket är dessa plattformar bäst lämpade för företagsanvändningsfall.

Så du måste veta exakt vad de är och hur du använder dem. Du kan förvänta dig en hög blockchain specialistlön om du har tidigare erfarenhet av dem.

Det bästa sättet att lära sig om dessa är att först läsa deras vitböcker och sedan börja utforska dessa själv. Du kan också gå in i en blockchain-certifieringskurs för att bättre förstå dessa plattformar.

Börja nu med Free Blockchain Fundamental Course!

En mästare i blockchain-noder

Att bemästra blockchain-noder är en svår uppgift. Praktiskt taget är noder i centrum för hela blockchain-teknikens funktionalitet. Utan att veta hur de fungerar eller vilken typ av egenskaper du vill att de ska ha skulle en blockchain-plattform sluta misslyckas.

Om du redan känner till andra blockchain-plattformar ser du att noderna i alla fall spelar olika roller baserat på plattformen. Således måste du lära dig att konfigurera noderna och göra dem också felsäkra.

Hantering av nycklar är en annan aspekt av noderna. Varje nod kan generera nyckelpar, och du måste också behålla den funktionen korrekt. Bara ett litet fel i konfigurationen kan sluta ta hela företaget.

Erfaren av Blockchain-datastrukturer

Därefter kommer blockchain-datastrukturerna. Blockchain har en ganska unik och komplex datastruktur jämfört med andra tekniker. Därför kan det ibland bli ganska besvärligt att utvecklas. Om du inte förstår hur datastrukturerna fungerar kan du inte bli blockchain-specialist.

Saker som Patricia Tree eller Merkle Tree eller Merkle-Patricia Tree är några av de grunder som du måste ta bort. Hur som helst, försök att experimentera med dessa för att få mer erfarenhet. Som du vet är en specifik datastruktur ansvarig för specifika egenskaper i blockchain.

Så du måste behärska det för att bygga en blockchain. Du kan också förvänta dig en hög blockchain specialistlön om du har tidigare erfarenhet av det.

Var skicklig i kryptografi

Som en blockchain-säkerhetsspecialist bör kryptografi ligga i din handflata. Om du inte vet något om kryptografi, börja lära dig det direkt. Det är en av de viktigaste delarna av blockchain. Utan det kan du aldrig behålla teknikens säkerhetsegenskaper.

Dessutom hjälper kryptografi till att göra plattformen oföränderlig och krypterar all information inom blocken. Mer om du gör till och med ett litet fel i kryptografi kan hackare enkelt få tag på din plattform.

Så var mycket försiktig när du experimenterar med kryptografi.

Erfaren av livscykel för programvaruutveckling

Livscykeln för programvaruutveckling är en massiv fas som vanligtvis inte många har erfarenhet av. Som en blockchain-teknologispecialist måste du ha tidigare erfarenhet av livscykeln för programvaruutveckling.

I grund och botten finns det 5-7 steg av programutveckling. Detta liknar också blockchain-baserad mjukvaruutveckling. Du måste ta reda på problemen, planera, utforma, bygga, testa, distribuera och underhålla.

Det skulle vara bra för din karriär om du kan gå med i ett konsortium och få erfarenhet av livscykeln för en blockchain-projektdistribution. Du kan använda alla typer av verktyg för att göra denna komplexa process så enkel som möjligt.

Men du måste veta hur dessa processer fungerar i första hand.

Möjlighet att formulera nya affärsmodeller baserat på Blockchain

Som specialist bör du ha förmågan att utveckla nya affärsmodeller som inkluderar blockchain. Tekniskt sett stör blockchain alla befintliga affärsmodeller. Och det är rättvist att säga att dessa modeller kommer att vara föråldrade på kort tid.

Så, hur kommer ekonomin att växa då? Det är här din expertis kommer att vara till nytta. Det är ditt jobb att formulera nya affärsmodeller med hjälp av blockchain för att säkra företagets framtid. Om du kan bli en blockchain-expert är din karriär inställd på livet.

Expert på att integrera Blockchain i affärsnätverk

Det kan tyckas ganska enkelt i början, men att integrera eller göra det till ett par med befintliga nätverk är en komplicerad process. Först och främst går de inte med varandra. Så kraft hjälper inte mycket. Men hur kan du integrera det då?

Du måste göra din lösning på ett sätt som också enkelt kan ta hänsyn till äldre nätverk. Om du kan göra det, förvänta dig en bra blockchain specialistlön för det.

Ha teknisk kunskap om driftskompatibilitet

Interoperabilitet är en sak i framtiden. Redan nu kan inte många av plattformarna erbjuda interoperabilitet eftersom nästan alla använder olika typer av standarder. Så de matchar inte och kan inte stödja varandra.

Men som experterna antar är interoperabilitet en utmärkt funktion och den viktigaste för framtiden. Så som specialist bör du också ha teknisk kunskap om denna aspekt. Det beror på att det finns en stor chans att du måste implementera det.

Du kan alltid anmäla dig till en blockchain-specialistkurs för att lära dig mer om det.

Förstå decentraliserade och distribuerade ledgers

Specialister måste vara en expert inom varje aspekt av blockchain-tekniken. Så det är tydligt att du också måste veta om distribuerade och decentraliserade huvudböcker. Som du redan borde veta det finns det andra tekniker som liknar blockchain.

Om du kan lära dig mer om dem kan det hjälpa dig att utveckla dina blockchain-ramar mer kreativt.

Ha tvärvetenskapliga breda färdigheter

Tvärvetenskapliga breda färdigheter är ett måste när det gäller en specialist. I verkligheten är dessa färdigheter absolut nödvändiga för att du ska kunna arbeta i en företagsmiljö. Mer så kommer din intervjuare alltid att uppskatta om du har kritiska tänkande förmågor och lätt kan anpassa dig till en ny miljö.

Att vara smidig eller analysera vissa blockchain-aspekter är också ett plus. En specialistkurs kan säkert hjälpa dig att bygga din blockchain-karriär snabbt.

Var skicklig med företagets affärsprocesser

För att vara en certifierad blockchain-specialist måste du vara skicklig med företagets affärsprocesser. I själva verket forskar företag faktiskt inte på blockchain bara för att utveckla ny teknik. De gör det också för deras verksamhet.

Så i den miljön måste du veta hur deras affärsprocesser fungerar och hur blockchain kan förbättra situationen.

Kunna förenkla Blockchain-lösningar

Tja, blockchain kan vara komplex vid vissa tider. Specifikt om du förstår inte hur den underliggande arkitekturen fungerar. Så även om det blir av med den äldre nätverkskomplexiteten kan det bli lite svårt att hantera om du lägger till för många funktioner.

Uppenbarligen fungerar det inte på samma sätt som ett ERP-system, men du kan förenkla processen med din intuition.

Så se till att alltid veta hur man förenklar designen för att göra den miljövänligare och mer användbar på lång sikt.

Teknisk kunskap om standarder och ekosystem

Som en specialist inom blockchain-teknik måste du ha teknisk kunskap om standarder och ekosystem. Vi rekommenderar att du går med i en blockchain-community som arbetar med att utveckla standarder. Gemenskaper kan vara ett bra sätt att öka din tekniska kunskap.

I grund och botten hjälper samhällsfolk varandra med att utveckla ny teknik. Mer så kan du också gå med i ett konsortium när du lär dig av de bästa av de bästa utvecklarna.

Ha en Enterprise Blockchain-certifiering

Sanningen är att utan en ordentlig företags blockchain-certifiering skulle det vara svårt att visa upp dina färdigheter för respektive intervjuare. En blockchain-specialistkurs är ett utmärkt sätt att bevisa att du faktiskt är skicklig och kan erbjuda hög kompetens när du arbetar med företaget.

Blockchain-specialistkursen låter dig också lära dig mer om kopplingarna mellan blockchain och företag. Mer så kommer det att ge dig ett bra perspektiv på hur du kan koppla ihop de två aspekterna och få det att generera intäkter i slutändan.

I det här fallet rekommenderar vi starkt våra blockchain-kurser för företag. Vi försöker erbjuda bästa möjliga kunskap om blockchain och vi täcker också ytterligare nischer.

För närvarande har vi en grundlig träningsprocess om blockchain och SCM. Mer så får du också tillgång till blockkedjemallar och verktyg som hjälper dig att utforma dina innovativa lösningar.

För att bli en certifierad blockchain-specialist kommer det att gynna dig att ta en kurs mycket.

Vad? Att vara lite skeptisk till det? Oroa dig inte; Du kan kolla in den gratis blockchain-kursen för att bättre förstå om dessa kurser är för dig eller inte.

Anmäl dig nu: Certified Blockchain Security Expert (CBSE) -kurs

Kunna kommunicera värde

Det är inte ovanligt eller orealistiskt att kräva någon som lätt kan kommunicera ordentligt värde till andra. I många fall måste specialister arbeta som konsult i ett projekt. Så om du inte kan vidarebefordra din kunskap ordentligt till andra, hur annars skulle du hjälpa dem att lära sig mer om det.

De måste förstå och få kunnigt innehåll från dig. Men om du inte bara kan förmedla din information skulle det bli svårt för alla andra medlemmar att fungera ordentligt.

Att försöka lösa ett problem på kort tid faller också under kommunikationskategorin.

Solid kunskap om Blockchain DevOps-verktyg

Om du går till ett specialist inom blockchain-teknik måste du ha en gedigen kunskap om de olika blockchain-utvecklingsverktygen. DevOps-verktyg hjälper faktiskt mycket på lång sikt – detta hjälper till att spara tid och resurser. Mer så kan du också ta reda på eventuella fel under testfasen med dem.

Men i många fall behöver en specialist inte behöva använda den regelbundet. Men ändå måste du veta hur du använder dem när du behöver dem.

Kunna dissekera Blockchain-arkitekturer

En certifierad blockchain-specialist måste veta hur man dissekerar olika blockchain-arkitekturer. Tja, om du inte vet hur blockchain-arkitekturen fungerar kan du omöjligt designa en ny. Företagen vill ha människor som kan sakkunnigt demontera alla typer av nätverk utan ytterligare hjälp.

Vi rekommenderar att du studerar alla befintliga arkitekturer på ett detaljerat sätt. Du kan också hämta källfilen från GitHub och kolla hur de har strukturerat den.

Som specialist är det viktigt att du känner till dem.

Hur som helst, vi har nått slutsegmentet i detta hur man blir en blockchain-specialguide.

Avslutande anmärkning

I slutändan kan vi bara säga att blockchain-säkerhetsspecialist eller blockchain-teknologispecialist, oavsett ditt mål, du måste vara en certifierad blockchain-specialist. Utan rätt certifiering skulle det bli svårt att bevisa ditt värde för företagen.

Mer än så är blockchain-specialist ett av de fantastiska karriärvalen nu. Men som du kan se är de färdigheter som krävs för detta jobb ganska svåra att uppnå. Så arbeta hårt och prova vår Certified Enterprise Blockchain Professional (CEBP) -kurs för att få mer inblick i blockchain-företagens rike.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map