Hur man blir en blockchain-arkitekt?

Vill du bli en blockchain-arkitekt? Lär dig av vår grundliga guide när vi diskuterar de viktiga färdigheter och certifieringar du behöver för att bli en.

Blockchain-arkitekten kan vara ett av de lukrativa karriärvalen hittills. Blockchain har varit det ganska länge nu, och nu ser många av er också nya typer av karriärmöjligheter.

Eftersom många företag undersöker tekniken anställer de också kvalificerad personal som också hjälper dem att utveckla innovativa lösningar. Som ett resultat finns det en stor efterfrågan på blockchain-experter över hela världen.

Det verkar dock som om många av er är förvirrade med blockchain-arkitekten som en karriär. Viktigast av allt, många av er vet inte precis vilka färdigheter du kan behöva för att driva den här karriären. Några av er förvirrar också blockchain-utvecklare eller ingenjörer med blockchain-arkitektjobb.

Så, för att hjälpa dig att fortsätta den här karriären och hjälpa dig att känna skillnaden mellan blockchain-utvecklare och arkitekt, kommer jag att täcka allt i den här guiden.

Så ta en kaffe och läs vidare!

Anmäl dig nu: Certified Enterprise Blockchain Architect (CEBA) -kurs

Vem är en blockchain-arkitekt?

Först och främst, innan vi börjar hur vi blir en blockchain-arkitektguide, låt oss se vem som faktiskt är en blockchain-arkitekt.

I själva verket är en blockchain-arkitekt ansvarig för att arbeta med R&D samarbetar och hjälper till att införa blockchain för att bygga och designa lösningar som utnyttjar ramar och koncept för tvärtillgångar.

Mer så kommer du också att arbeta med de nya innovationerna och skapa prestandastandarder för att bedöma eventuella nya lösningar. Annat än det inkluderar blockchain-arkitektfärdigheter mycket erfarenhet av blockchain-arkitekturramar och skapande av lagringslösningar.

Hur som helst är den viktigaste faktorn att positionen faktiskt ligger ovanpå blockchain-utvecklarjobb och ingenjörjobb. Som ett resultat kommer arkitekten att leda eventuella blockchain-baserade projekt och beskriva den övergripande färdplanen för teamet att följa.

Det bästa med den här karriären är att du inte bara kodar eller utvecklar systemet utan också överväger affärsperspektiv.

Låt ta del av andra risker som är förknippade med det också. Vanligtvis skulle en blockchain arkitekt-certifiering vara vägen att gå. Eftersom det finns många bra plattformar som erbjuder denna typ av certifiering och hjälper dem att nå sin fulla potential.

Hur som helst måste du ha andra sociala färdigheter för att hantera potentiella kunder också. Så till slut, som du kan se, kommer du att ha ansvaret för nästan allt som lösningen står för.

Blockchain-arkitekt

Skillnaden med Blockchain-utvecklare och ingenjör

Det är här saker och ting blir lite mer komplicerade. Både en blockchain-utvecklare och ingenjör har några vanliga roller, men de har också sina skillnader. I verkligheten sammanfaller dessa vanliga roller också med rollerna som blockchain-arkitektjobb.

Det är därför många människor verkar förvirra dem och kan utbyta dem. Hur som helst, blockchain arkitektjobb behöver en person som vet hur systemet fungerar och hur kan han / hon visualisera ett system som minimerar alla risker.

Självklart är det nödvändigt att ha högre kodningsförmåga, annars kan han / hon kanske inte veta om företaget kan dra av eller inte. Mer så kommer han / hon också att titta över den tekniska kvaliteten och mestadels ta de högsta nivåbesluten i ett projekt.

Å andra sidan kan utvecklare också fatta beslut, men mest baseras de på sitt arbete. Vanligtvis arbetar flera blockchain-utvecklare i ett projekt med olika delar av en lösning. Så han / hon kan bara fatta genomförandebeslut från deras sida.

Blockchain-ingenjörer kan också tänka sig strukturen för infrastrukturen. Men de kommer inte att ha befogenhet eller ta itu med lösningens affärsperspektiv också.

I grund och botten kommer allt att komma ner på auktoritet och ledarskap. Detta är den punkt där blockchain-arkitektjobb skiljer sig från resten.

Hur som helst, låt oss kolla in nästa del i detta hur man blir en blockchain arkitektguide.

Vad du behöver för att bli en blockchain-arkitekt

Det finns vissa färdigheter som du behöver för att bli en blockchain-arkitekt. Jag har samlat alla färdigheter som krävs för positionen nedan. Kolla in dem och veta vad du måste behärska.

Få grundlig kunskap om Blockchain Fundamentals

Innan du hoppar in i någon hårdkärnig teknisk aspekt måste du först börja med blockchain-grundläggande. Att få en blockchain-lösning arkitekt certifiering skulle mycket hjälpa dig i det här fallet. I grund och botten kommer du att lära dig om varje term i blockchain-världen, från blockchain-definition till smarta kontrakt.

Andra faktorer som vissa funktioner i blockchain bör också finnas i din läslista. Om du inte börjar med dessa grunder skulle det bli svårt för dig att gå in på andra aspekter. Jag föreslår att du tittar på vår Enterprise Blockchain-certifieringskurs eftersom vi erbjuder en dissektion av denna teknik på ett enkelt sätt.

Anmäl dig nu: Certified Enterprise Blockchain Professional (CEBP) -kurs

Polera upp dina ledarskapsfärdigheter

Det här är nästa stora sak du måste göra. I själva verket skulle blockchain-arkitektfärdigheter kräva att du också fokuserar på ledarskaps- och ledningsförmåga. Men varför? Tja, ett av dina huvudsakliga ansvarsområden skulle vara att leda ett team av proffs för att utveckla en blockchain-lösning som skulle gynna näringslivet.

Så du måste skärpa dina ledaregenskaper för att ge ditt team rätt guide för att göra en lösning till en stor framgång. Utan ordentlig samordning mellan alla dina teammedlemmar, skulle det vara svårt att göra någonting i första hand.

En smart ledare känner också till styrkor och svagheter hos hans / hennes teammedlemmar. Det hjälper till att tilldela dem vissa uppgifter de kan utmärka sig i.

Kunskap hur Blockchain-arkitekturen fungerar

Som namnet antyder såg du det definitivt komma. En blockchain-arkitekt ska alltid vara uppdaterad med alla de senaste blockchain-arkitektoniska mönstren. Mer så bör du förstå begrepp som hashfunktioner och konsensus också.

Jag föreslår att du går igenom alla whitepapers från blockchain-plattformar för företag. Det ger dig en tydlig inblick i hur de har strukturerat sina plattformar. Mer så får du andra innovativa idéer för att också göra din lösning annorlunda.

Men jag måste varna dig, förvänta dig att lägga mycket tid och bygga upp denna färdighet. Eftersom det kommer att bli en av dina bästa färdigheter i din karriär.

Ha en omfattande kunskap och tillämpningsförståelse för datastrukturerna

Därefter kommer den avancerade förståelsen för datastrukturer. I själva verket kommer blockchain med en mycket unik form av datastruktur. Mer så, inte många människor där ute kan helt förstå den komplexa karaktären hos den.

Därför måste du ha omfattande kunskap om hur datastrukturerna utgör blockchain. Så du bör studera Merkle Trees eller Patricia Trees för det. En annan aspekt du behöver kolla in är användbarheten av den med din lösning. I många fall kan specifika datastrukturer hjälpa dig att nå dina mål snabbare.

Således måste du ha det i åtanke medan du utformar färdplanen för ditt team i början.

Låt oss gå vidare till nästa färdighet i detta, hur man blir en blockchain arkitektguide.

Var skicklig i kryptografi

En annan av de bästa blockchain-arkitektfärdigheterna är att lära sig kryptografi. Hashing i kryptografi är en stor del av blockchain-tekniken. Utan att använda kryptografi skulle hela säkerhetsbasen falla sönder. Så du måste använda den för att erbjuda ytterligare säkerhet och oföränderlighet till systemet.

Men var mycket försiktig när du har att göra med kryptografi. I själva verket kan även ett litet misstag leda till enorma riskfaktorer. Så se till att lära dig allt som finns att kryptografi effektivt.

Utan att helt förstå det kan du aldrig hoppas att du ska göra dina lösningar perfekta.

Var expert på front-end och back-end webbutveckling

Du kanske inte hittar det i en typisk blockchain arkitektkurs där ute. Detta kan du lära dig av ett institut eller ett träningsprogram. I många fall kan du också utforska det också. Men att vara en front-end och back-end webbutveckling är mycket viktigt.

Du kanske inte behöver koda det själv i det långa loppet, men utan att veta hur man gör det kan du inte kartlägga dina mönster ordentligt.

Hur som helst, i den här måste du lära dig att utveckla användargränssnitt, API och så vidare. Att ge anvisningen om hur användargränssnittet ska se ut kommer också att gynna ditt projekt.

Behärska olika programmeringsspråk

Det här är den bra delen. Som blockchain-lösningsarkitekt måste du behärska olika programmeringsspråk. Mer så måste du också ha en högre kompetens inom dem. I grund och botten är det ett av de främsta kraven för arkitektpositioner i företag.

Mer än så kan din roll få dig att koda vissa svåra delar av projektet som ingen annan kan. Så börja med att lära dig C ++, Python och Java. När du är färdig med dem bör du också lära dig Soliditet. Därefter måste du lära dig att utveckla en blockchain-app för att fullt ut förstå konceptet.

Den här färdigheten kommer säkert att vara till nytta när du också sitter på en intervju.

Ha en djupare förståelse för olika Blockchain-plattformar

Certifieringsprogram för blockchain-lösningsarkitekt kan hjälpa dig med den här. En av dina färdigheter är att förstå hur alla plattformar fungerar. Så att förstå skillnaden mellan privata, federerade / konsortium och offentliga plattformar är ett måste.

Det hjälper dig att välja det bästa innan du arbetar med något projekt.

Var skicklig i smart kontraktutveckling

Det smarta kontraktet är absolut nödvändigt för blockchain-arkitekter. Varje blockchain-lösningsarkitekt måste veta hur man utvecklar smarta kontrakt. Mer, eftersom det är en av de högt efterfrågade funktionerna i företagsföretag, kan du inte hoppa över den.

I grund och botten, börja med att lära dig hur affärslogik fungerar och bygg sedan din väg till smarta kontrakt.

Har kunskap om hur standarder och ekosystem fungerar

För att få en karriär som blockchainarkitekt måste du lära dig hur olika standarder fungerar. Mer, bör du också studera alla olika blockchain-ekosystem tillsammans med distribuerad ledger-teknik.

I det här fallet kommer blockchain arkitektkursen att hjälpa dig mycket. Ekosystem som Corda, Quorum, Ethereum och Hyperledger är ett måste för dig.

Master Blockchain interoperabilitet

Blockchain-interoperabilitet är en enorm faktor för alla typer av projekt. Även om många avancerade fortfarande inte kunde säkerställa korrekt interoperabilitet. Men eftersom det kommer att bli en av de efterfrågade funktionerna i framtiden måste du studera hur det fungerar.

Om du kan behärska denna färdighet och implementera blockchain i dina företagslösningar är det uppenbart att du kan få ett jobb i denna nisch. Hur som helst är grundidén att fokusera på gemensamma standarder snarare än att använda nya.

Lär dig att utveckla Blockchain-produktspecifikation

Det kommer att vara ett av dina största ansvarsområden som blockchain-arkitekt. Det är därför du måste lära dig att utveckla blockchain-produktspecifikationer. I grund och botten måste du förstå hur blockchain-produkter förpackas eller marknadsförs.

Mer, så skulle du också behöva ta in klientens krav tillsammans med ditt företags konsumentkrav. Om du inte klart kan definiera specifikationen förstår konsumenterna inte vad du erbjuder.

Hur som helst, att ge en ordentlig riktlinje för produkten hjälper också andra teammedlemmar att arbeta med lösningen effektivt.

Förvärva kunskap om utveckling av blockchainimplementeringsstrategi

Jag antar att det inte finns något bättre sätt att vara expert på det här utan att ha erfarenhet av andra projekt. Om du bara är en startare inom detta område, skulle det vara bäst att studera framgångsrika blockchain-implementeringsutvecklingar tidigare.

Hur skulle det hjälpa? Det skulle hjälpa dig att förstå hur de strategiserade sina produkter för att göra dem framgångsrika. Att ansluta sig till en community eller ett konsortium blockchain kan också hjälpa till på detta sätt också. Consortia har en samarbetsmiljö, och du kan alltid vara uppdaterad med hur de lanserar var och en av sina blockchain-produkter.

Var en expert inom Blockchain-utvecklingsverktyg

Blockchain-utvecklingsverktyg hjälper dig att påskynda ditt projekt. I grund och botten är dessa blockchain-verktyg här för att spara tid och resurser. Mer, utan att distribuera ditt utkast till lösning, kan du alltid testa det med hjälp av verktygen.

Hur som helst älskar utvecklare blockchain-utvecklingsverktyg. Så som arkitekt måste du också känna till dem. Specifikt måste du bestämma vilket verktyg som passar bäst för ett specifikt projekt. Så när du känner till grunderna i blockchain, börja använda dessa verktyg för att behärska dem.

Anmäl dig nu: Kurs för Enterprise Blockchains-mallar

Lär dig att koppla ihop Blockchain med företag

Det är ännu ett av dina ansvarsområden som arkitekt i blockchain-nischen. Börja med att lära dig hur du kan koppla tekniken med befintliga affärsmodeller i din blockchain-arkitektutbildning. Uppenbarligen måste du göra några ändringar i den typiska affärsmodellen. Men det borde inte kosta intäkterna.

I verkligheten är detta en extremt avgörande färdighet eftersom ett projekts misslyckande eller framgång i hög grad kommer att bero på det. Eftersom företag inte vet hur man använder den här tekniken för deras fördel, beror de på dina beslut. Därför måste du komma med blockchain-affärsmodeller.

Har strategiska färdigheter för snabbare problemlösning

Strategiska färdigheter är extremt nödvändiga för att du ska bli arkitekt. Medan du arbetar i en företagsmiljö med ett helt nytt projekt kommer du att möta många problem. Så du måste ta ansvar och lösa det så snabbt som möjligt.

Du måste dock se till att ditt företag inte kommer att möta några förluster också. Således måste du ha högre strategiska färdigheter för att hålla allt igång. Hur som helst, se till att polera upp den här färdigheten för att få ett jobb som blockchain-arkitekt.

Låt oss kolla in nästa i detta hur man blir en blockchain arkitektguide.

Få en examen eller examen i datateknik

Jag antar att det här är det mest grundläggande du kan göra för din blockchain-arkitektutbildning. Vad kan vara det bästa sättet att visa upp dina meriter framför andra företag än att få en examen? En examen i datateknik kan hjälpa dig att visa din arbetsgivare att du är perfekt kvalificerad att anställas.

Mer när du tar examen eller examen får du lära dig allt om programvaruutveckling. Det kommer att hjälpa dig att bättre förstå alla programmeringsresultaten för dina blockchain-projekt.

Om du möter någon form av problem när du utvecklar blockchain-lösningen kan du också enkelt identifiera felet utan problem.

Anmäl dig till ett Enterprise Blockchain-certifieringsprogram

Vill du veta en liten hemlighet? Ett blockchain-certifieringsprogram för företag är faktiskt det bästa sättet att få ett försprång på din resa till att bli blockchain-arkitekt. Det finns många kurser online just nu, men jag rekommenderar dig att kolla in våra program.

I grund och botten kommer vår blockchain arkitektkurs att hjälpa dig att bättre förstå grunderna för blockchain-teknik.

Eftersom vår blockchain-arkitektkurs täcker alla potentiella avancerade blockchain-plattformar som Ethereum, Hyperledger och Corda, kan du enkelt veta hur dessa plattformar fungerar. Dessutom skulle det vara bra att få en affärssynpunkt i alla fall.

Med hjälp av blockchain arkitektutbildning kan du gå vidare i loppet om att få topplaceringen. Vi erbjuder dock endast våra kurser till beslutsfattare, ledande befattningshavare, ingenjörer, utvecklare, arkitekter, affärsanalytiker, innovationschefer, rådgivare och många fler..

Letar du efter blockchain-certifieringskurser som kan ge dig ett bra jobb? Kolla in vår breda samling blockchain-kurser just nu!

Är Blockchain Architect rätt väg att gå?

Det är helt naturligt att vara skeptisk till det. Vi menar att blockchain är en ganska ny teknik. Ingen kan vara helt säker på hur det kommer att störas eller till och med kommer att störas i första hand. Men att döma av alla hype och nästan en besatthet fascination av företagen med tekniken får mig att tänka annorlunda.

Så här ger vi några tydliga fördelar som kan intressera dig mer än du tror.

  • Exklusiva lönealternativ

Tekniken är ny, och för att vara uppriktig får nästan alla positioner i blockchain mycket lön från början. Det finns många mest betalande blockchain-jobb på marknaden. Och blockchain arkitektjobb skiljer sig inte från det.

Men det bästa med den här jobbet är att du kommer att vara chef för en blockchain-lösning, så du kan förvänta dig mycket mer än andra positioner som för närvarande finns på marknaden. Företag är också villiga att betala mer om du också har tidigare erfarenhet.

Att få extra utbildning i blockchain-arkitekt för att hjälpa dig att vänja sig vid deras företagspolicyer ligger också på bordet. Baserat på din position kommer du sannolikt att få fler semestertider med incitament.

  • Hög efterfrågan på Blockchain Architect

Det finns en hög efterfrågan på blockchain-arkitekt just nu. Men varför dock? Det finns bara en handfull människor som kan ta fram en blockchain-lösningsdesign. Å andra sidan är kompetent personal som kan ta bort arkitekternas ansvar ännu sällsynta.

Du måste vara en undantagsfallare för att driva ett företags intäkter baserat på lösningsdesignerna. Det är därför, om du är ordentligt skicklig, skulle du definitivt anställas då och där.

  • Få mer flexibilitet

Företag är villiga att göra dig bekväm precis som du vill. Även om du skulle arbeta under dem skulle en person med dina kunskaper behandlas högt på arbetsplatsen. Att få en vänlig miljö med ett eget team och andra anläggningar verkar alltså som ett drömjobb, eller hur??

I många fall kan du naturligtvis även välja att “arbeta hemifrån” under vissa förhållanden! Att vara bryggan mellan företagets nisch och blockchain är din första prioritet, och det är därför företag är villiga att ge dig alla typer av flexibilitet du behöver.

  • Arbeta med den tekniska revolutionen

Blockchain är en teknisk revolution i denna tid. Det kan verkligen omforma alla våra affärsmodeller och få dem att fungera ännu mer effektivt. Tänk dig att du kommer att arbeta med helt ny teknik. Jag menar, hur många människor som får den här chansen, eller hur?

Med dina blockchain-arkitektfärdigheter kan du utforska nya möjligheter och till och med upptäcka nya innovationer inom detta område också. Det finns fortfarande så många möjligheter att utforska. Så du får hela paketet.

  • Bättre position

Uppenbarligen kommer blockchain-arkitektfärdigheter att ge dig en lukrativ position i laget. Du kommer definitivt att leda projektet helt. Även om blockchain-utvecklare och ingenjörer fortfarande har högre positioner skulle de fungera under dina vingar.

I verkligheten kan det ta många dagar att nå denna typ av position i en karriär. Men om du siktar på toppositionen kan du säkert få det om du vill. Det bästa är att det också finns en blockchain arkitektkurs som kan hjälpa dig att snabbt nå dina mål.

Avslutande anmärkning

Det verkar som att blockchain långsamt tar över världen bit för bit. Det kan tyckas lite störande, men så känns ny innovation i början. Kommer du ihåg industrialiseringstiderna? Även om det tog bort några potentiella karriäralternativ introducerade det också nya.

Detsamma gäller blockchain-teknik. Således har människor nya möjligheter inom detta område såväl som blockchain-arkitekter.

Men om du vill bedriva denna karriär i full gång är det bäst att få en blockchain-lösningsarkitektcertifiering. Inte bara kommer det att erbjuda blockchain-arkitektutbildning, men det ger också hävstång över andra konkurrenter på marknaden. Vi rekommenderar att du börjar med vår kurs i Certified Enterprise Blockchain Architect (CEBA).

Det är din tid att lysa. Så ta chansen och börja din resa nu!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map