Hur Blockchain-arbetsmarknaden blomstrar!

Så sent som i mars 2010 var värdet på Bitcoin ännu mindre än ett öre. Snabbspolning framåt tio år, den värdet av Bitcoin 2020 steg till $ 20 000, och människor som investerade tidigt åkte runt i lyxbilar. Den vurm som omger Bitcoin kommer alltid att ha ett inneboende förhållande till priset; universalitet drev Blockchain-arbetsmarknaden i rampljuset.

Mellan 2017 och 2020 ökade efterfrågan på Blockchain med nästan 2000 procent, och det blev en av de mest uppskattade färdigheterna att ha i branschen. År 2024 hade den nettovärdet av Blockchain-marknaden förväntas uppgå till cirka 20 miljarder dollar. Idag är 69% av banker antar Blockchain-teknik för att lägga till extra lager av säkerhet och göra deras tjänster problemfria.

Den aktuella statusen för Blockchain-arbetsmarknaden

Enligt data som samlats in från LinkedIn upptar Blockchain topplaceringen i listan över färdigheter som har hög efterfrågan 2020. Webbplatsen skapade denna ranking genom att överväga de färdigheter som är höga efterfrågan med avseende på utbudet. Kompetensen hos individer som anställs oftast är ett tydligt bevis på Blockchains växande efterfrågan.

  • Företag kräver mer Blockchain-talang

Den höga rankningen av Blockchain-jobb är en tydlig indikation på hur mycket det har trängt igenom näringslivet. Bara ett år tidigare stod Blockchain inte på listan över mest efterfrågade färdigheter. Blockchain är den mest efterfrågade färdigheten för närvarande i Australien, Tyskland, Frankrike och Storbritannien. Det slår andra populära tekniker som artificiell intelligens och cloud computing.

Blockchain var en gång gömd i det skuggiga djupet av kryptovalutariket. Men det har nu framstått som en livskraftig affärslösning för flera problem. Således behöver rekryterare inte vara med finansiella tjänster för att söka nya rekryter för Blockchain-jobb.

Blockchain jobbmöjligheter

Med återfokus på att marknadsföra produkter och lönsamhet har antalet Blockchain-försäljnings-, marknadsförings- och designroller ökat. Cryptocurrency exchange är de största arbetsgivarna i denna sektor. Cirka 42% av anställda i Blockchain-branschen arbetar för dessa börser, medan 10% arbetar för gruv- och hårdvarutillverkare.

Alla stora namn i företagsvärlden som American Express, Amazon, Microsoft, JP Morgan Chase, Oracle och IBM har antagit Blockchain som en bransch. Blockchain-arbetsmarknaden sträcker sig nu över flera branscher, från sjukvård till sjöfart, från spel och underhållning till livsmedelssäkerhet och jordbruk.

Enligt Linkedin-rapporten är Blockchain en toppfärdighet 2020.

  • Hög lön för Blockchain-proffs

Många organisationer använder Blockchain nu för att lösa komplicerade frågor, och detta skapar också en stor boom på Blockchain-arbetsmarknaden. Det finns tillräckligt med data som fungerar som bevis för den växande efterfrågan och höga löner för Blockchain-programmerare. År 2019 har antalet jobb relaterade till Blockchain ökade med 300 procent jämfört med 2018.

San Jose, San Francisco och New York såg flest öppningar. Denna ökade efterfrågan på jobb inom Blockchain-domänen har också lett till en ökad lön för Blockchain-jobb. Enligt Hired, webbplatsen för onlinejobb, ligger den genomsnittliga lönen för en Blockchain-utvecklare någonstans mellan $ 150.000 och $ 175.000. Detta är betydligt högre jämfört med vad en genomsnittlig programvarutekniker tjänar.

Blockchain-jobbets löneområde för Blockchain-utvecklare är inte delvis med dem som arbetar med en annan efterfrågad teknik, artificiell intelligens. Blockchain är en rik kombination av programmeringskoncept och -teknik, som storleksekonomi och objektorienterad programmering, med en solid bas för kryptografi. Det innebär att det finns en stor efterfrågan på kravspecialister och produktchefer i branschen.


Läs också: Hur man blir blockchainingenjör?

  • Fler företag antar Blockchain-teknik

Eftersom utbudet för Blockchain-utvecklare är ganska lågt är efterfrågan också ganska hög, och detta är orsaken bakom tillväxten på Blockchain-arbetsmarknaden. Även om fördelarna med Blockchain fortfarande är under granskning, vet alla om tekniken idag på grund av omfattande mediatäckning.

Flera etablerade organisationer har antagit Blockchain och till och med tagit initiativ uteslutande relaterade till denna teknik. Microsoft är en sådan organisation som gjorde detta med Azure och introducerade en Blockchain-plattform inom den. IBM har också en dedikerad Blockchain-division som är baserad på Hyperledger.

företag som använder blockchain-teknik

Sociala jättar Facebook har ett dedikerat team för att avgöra hur deras verksamhet använder Blockchain. Företagen vidtar flera åtgärder för att lösa utbudsproblemet för utvecklare som arbetar på Blockchain-arbetsmarknaden. Dessa inkluderar bounty-program där utvecklare uppmanas att identifiera buggar i klienterna och protokoll som de får belöningar för.

Många organisationer håller startläger för att introducera denna nya teknik för nystartade programmerare. Universitet går också in på fältet och sätter upp online-kurser relaterade till Blockchain.

Kontrollera också: Lista över företag som använder Blockchain-teknik

  • Tillväxt av Blockchain Market

År 2025 kommer vi att se värdet på den internationella Blockchain-marknaden öka från 3 miljarder dollar 2020 till 39,7 miljarder dollar. Detta leder till Årlig tillväxttakt av förening till 67,3% mellan dessa 5 år. Faktorer som driver den globala Blockchain-marknaden inkluderar behovet av Blockchain-integration i supply chain management-applikationer och behovet av att göra affärsprocesserna sömlösa och enkla.

2020 kommer vi att se privata Blockchain som har den största andelen av marknaden. En privat Blockchain är en delad huvudbok eller databas som använder traditionella säkerhetstekniker som användarrättigheter. Organisationen har exklusiv tillgång till några privata nycklar som de använder för att säkra en privat Blockchain.

Här behöver bara en enda organisation skriva behörigheter och baserat på användbarhet. de kan också begränsa läsbehörighet. För B2B-användningsfall kan företag enkelt utnyttja Blockchain-tekniken med en privat Blockchain.

Organisationer vill effektivisera sina affärsprocesser på ett kostnadseffektivt sätt med hjälp av små och medelstora företag. Så vi kan förvänta oss att CAGR för SMF-segmentet blir betydligt högre mellan 2020 och 2025. De flesta små och medelstora företag har precis börjat experimentera med Blockchain. Under de närmaste åren kommer dock fler och fler företag att börja anta små och medelstora företag. Detta kommer att påverka Blockchain jobbtrender. Detta beror på att de erbjuder transparens och låga infrastrukturkostnader,

När det gäller applikationsområdet kommer bank- och finansiella tjänster att ta den största andelen 2020. Som sådan har företag nyligen insett att de kan säkra kundtransaktioner med Blockchain-teknik.

Blockchain-arbetsmarknaden inom detta specifika applikationsområde kommer att växa snabbt internationellt. Detta beror på minskade ägandekostnader, snabba transaktioner, initiala mynterbjudanden och stigande kryptovalutor.

  • Blockchain Trender 2020

Regeringar och myndigheter kommer att hålla ett öga på Blockchain-industrin under 2020. Blockchain-transaktioner är kontrollerbara och transparenta. Detta kan vara avgörande i kampen mot korruption, penningtvätt och gränsöverskridande brottslighet. Så 2020 kommer Blockchain-jobbtrender att omfatta regeringar som anställer experter inom domänen.

Stora företag kommer att hålla jämna steg med sin expansion av aktiviteter relaterade till Blockchain. Finans- och tjänstesektorerna är redan inblandade i Blockchain. Dessutom kommer vi att se de stora logistik- och transportföretagen i deras fotspår 2020.

2020 kommer de mest effektiva och effektiva nystartade företagen på Blockchain-arbetsmarknaden att vara de som överlevde kryptomgången genom crowdfunding. Dessa företag kommer att börja erbjuda värdefulla tjänster och börja motivera sina investeringar.

Läs också: Kommande Blockchain-trender 2020

Blockchain-arbetsmarknaden blomstrar

Efter att ha överlevt flera hack och attacker kommer Blockchain-industrin att bevisa sin effektivitet 2020 och kan till och med överträffa riskkapitalområdet i denna avdelning.

Blockchain är nästa stora sak, och den har potential att förändra hela världen, och det kommer att bli intressant att se vad det kommer att ge i framtiden. Just nu är internet fullt av önskade annonser för Blockchain-utvecklare, och denna trend kommer att fortsätta i många år framöver.

Vill du bygga din karriär med den mest efterfrågade tekniken? Du bör börja din Blockchain-resa nu med Free Blockchain Course. Ta det första steget nu för att lägga grunden för en ljus framtid!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map