Företag som investerar i Blockchain

Vill du veta om de företag som investerar i blockchain? Om du gör det, har du kommit till rätt ställe.

Innovation kostar och det är upp till stora företag att tillhandahålla kostnaden för den första stora pressen.

Blockchain-innovation är inte annorlunda. Det kräver samarbete från de största företagen och innovativa startups för att driva gränserna.

Blockchain-tekniken är för närvarande i ett tidigt skede, där det fortfarande finns tid för den att mogna. Det finns redan flera projekt relaterade till blockchain som försöker lösa det distribuerade huvudboken på nya sätt. 

I den här artikeln tar vi en titt på de bästa företagen som investerar i blockchain. När vi säger att de investerar lägger de antingen in pengar för att främja blockchain-teknologin eller använder blockchain-teknologin själva för att förbättra dess utveckling, adoption och tillväxt..

Vad är Blockchain?

Blockchain är en distribuerad huvudboksteknik. Det ger möjlighet att kommunicera, transakera och lagra data utan en central enhet.

Ett blockchain-nätverk består av kamrater. Var och en av kollegorna har en kopia av den distribuerade huvudboken för offentliga nätverk. För privata nätverk kan kamrater väljas för deltagande och bära de distribuerade huvudböckerna.

Det finns några viktiga funktioner i blockchain som gör det så fantastiskt! Dessa funktioner inkluderar:

 • Oföränderlighet
 • Genomskinlighet
 • säkerhet
 • Distribuerad huvudbok

Och så vidare!

Är du intresserad av att lära dig mer? Kolla sedan in följande artiklar

 • Blockchain för nybörjare: Komma igång-guide
 • 6 viktiga blockchain-funktioner du behöver veta om!

Blockchain: Hype eller inte?

Blockchains hype är något som inte alla av oss kan komma överens om. Kommer blockchain verkligen att förändra hur vi löser problem i framtiden? Det är svårt att svara. Men det finns fortfarande olika åsikter om blockchain är svaret på alla problem.


Vi diskuterar blockchain-hype eftersom det avgör företags investeringsdrivning. Vi kan dock också se situationen från ett annat omfång där företagets investering påverkar hype kring blockchain.

I något av fallen är det svårt att fastställa den verkliga effekten av blockchain tills den mognar. Således, om du tar upp siffrorna, visar förutsägelser att blockchain-utvecklingen kommer att växa under de kommande åren. Förutom utvecklingen av budgettillväxt kommer blockchain-utgifterna också att se en 76% tillväxt från år till år och kan nå 14,4 miljarder dollar till 2020.

Bruce Schneier, en säkerhetsteknolog, är inte ett fan av blockchain-teknik. Hans bit på varför det inte finns någon god anledning att lita på blockchain på Weird förklarar varför han tänker så.

Å andra sidan, om vi tar kryptovalutor, kan blockchain vara på ett bra ställe. Bitcoin steg till nya höjder 2019, där det nådde $ 19K. Det föll dock till bara 3 $ K under de kommande veckorna, men det svävar nu stabilt runt $ 10K. Det finns redan förutsägelser från många investeringsguruer om hur bitcoin kan läsa $ 100 000 i framtiden. Om det kommer dit eller inte är det en debatt om ett annat ämne.

Företag som investerar i Blockchain

Nu när vi har täckt en hel del om blockchain är det nu dags att se vilka företag som mest är intresserade av blockchain-teknik och hjälper den att växa till nya höjder.

Om du är intresserad av att lära dig vilka företag som använder blockchain-teknik, kolla in den detaljerade artikeln om den: Vilka företag använder Blockchain-teknik?

Bildtext: 42 företag som investerar i blockchain-teknik

Finansiera

Finanssektorn är en av de sektorer som har ett bra mottagande för blockchain-teknik. Företagen inom den finansiella sektorn är också mer medvetna när det gäller att se fördelarna och därmed komma fram för att investera i tekniken.

De finansiella företagen som investerar i blockchain inkluderar följande:

 • American Express Company

American Express Company är en kreditjätt som försöker testa blockchain-teknik. Genom att göra det kommer de att ge mer värde och kraft till sina leverantörer och därmed använda blockchain-teknik. De verkar i flera segment, inklusive Global Merchant, Global Consumer Services Group och mer!

 • Banco Bilbao Vizcaya Argentaria

Ett annat finansiellt företag som investeras i blockchain är Banco Bilbao Vizcaya Argentina. Banken stängde nyligen ett företagslån på 75 miljoner pund med Hyperledger Fabric och Ethereum. Med ett börsvärde på 21,8 miljarder dollar är de en av de största bankerna i Spanien. De bedriver olika sektorer, inklusive privatbank, kapitalförvaltning, privatbank och grossistbank.

 • Mizuho Financial Group

Mizuho Financial Group från Japan är en av de första aktörerna och har investerat i flera blockchain-projekt. De är ett holdingbolag som tillhandahåller flera finansiella tjänster inklusive trust banking, värdepapper, bank och andra!

 • BHP Billiton Limited

BHP Billion är ett av de största gruvföretagen som försöker förbättra sin leveranskedja med hjälp av blockchain. Det råder ingen tvekan om att en blockchain-driven försörjningskedja kan vara till nytta för ett företag om det implementeras korrekt. För att lära dig mer om hur försörjningskedjan påverkas av blockchain, kolla in vår artikel om den: Blockchain For Supply Chain: The Game Changer

Kolla också in The Ultimate Blockchain And Supply Chain Course!

 • Prudential Financial

Prudential Financial är ett annat gigantiskt finansföretag och är känt för att säkerhetskopiera Blockchain Firm Digital Currency Group. Tillsammans med dem har Foxconn och Western Union också investerat i koncernen och förbättrat blockchain-tekniklandskapet. 

 • Intesa Sanpaolo

Intesa Sanpaolo är en italiensk bank som har investerat i offentliga blockkedjor. För närvarande har de investerat i bitcoin-teknik och Ethereum. Därför använder de dessa två tekniker för att förbättra sina affärsprocesser.

 • Sberbank Ryssland

Sberbank Ryssland är en rysk bank. De startade ett blockchain-laboratorium och arbetar också med Rysslands värdepapper för att utforska idén om blockchain-företagsobligationer. I verkligheten. De bedriver både privat- och företagsbankverksamhet, inklusive avvecklingstjänster, löneprojekt, kapitalförvaltning, företagslån och mer!

 • Royal Bank of Canada

Royal Bank of Canada utforskar blockchain-tekniken genom att kolla in de olika blockchain-lösningarna för att automatisera kreditpoäng. De är baserade i Kanada och verkar genom många segment inklusive försäkring, kapitalförvaltning, kommersiell och personlig bank, och så vidare!

 • Banco Santander

Banco Santander är en annan populär bank i Spanien. Deras investering är i Ripple-tekniken och även i Digital Asset Holdings. De arbetar i olika segment inklusive Santander Global Platform, Sydamerika och Nordamerika. 

 • BNP Paribas

En franskbaserad BNP Paribas-bank som investerar i blockchain-teknik för intern finansverksamhet. De verkar i flera sektorer, inklusive institutionell bankverksamhet, detaljhandelstjänster, hjälper samhällsföreningar, individer, företagare och andra.

 • Bank of China Ltd..

Bank of China Ltd. är en av de största kinesiska bankerna som har investerat i blockchain-teknik. De testar ekonomiska applikationer med blockchain-teknik och har redan arbetat hårt för att förbättra dess integration. De har också lämnat in relaterade patent på blockchain-teknikanvändning på de finansiella applikationerna.

 • Wells Fargo & Företag

Tja Fargo & Company är ett välkänt företag i USA. De är finansiella tjänster som är samhällsbaserade och har olika natur. De bedriver flera aktiviteter, inklusive investeringar, försäkringar, bank, kommersiell finansiering, konsument och inteckning.

 • amerikanska banken

Bank of America är en av de största aktörerna i blockchain-teknikinvesteringarna. De har också ett stort antal produktiva patent relaterade till blockchain-teknik. De vill automatisera skapandet av kreditbrev med hjälp av ethereum blockchain.

 • JPMorgan Chase & Co.

JPMorgan Chase & Co. är ett annat USA-företag som bidrar till Quorum. Quorum är ett känt community med öppen källkod och JPMorgan Chase och Co. arbetar för att förbättra det. Det är ett finansiellt holdingbolag som erbjuder investeringar och finansiella tjänster. 

Teknologi

Teknikföretagen är också i loppet för att förbättra blockchain-tekniken. Trots allt är blockchain en teknik, och det råder ingen tvekan om att de tekniska företagen kan ha enormt nytta av det om det blir mainstream eller löser tekniska problem i framtiden.

 • Oracle Corporation

Oracle är ett av de teknikföretag som ligger vid gränsen till blockchain utveckling och samarbete. Dessutom erbjuder de sina blockchain-tjänster till andra företag så att de inte behöver bygga det från grunden. Thor-molntjänsten och SaaS-applikationen kan fungera med olika affärsprocesser, inklusive leveranskedjan. De erbjuder också lokala utgåvor.

 • Oracle Blockchain Platform Cloud Service
 • Oracle Blockchain Platform Enterprise Platform
 • Intelligent Track and Trace
 • Oracle Database 20c Blockchain-tabeller
 • Apple Inc

Apple är en datorteknikjätt som arbetar bakom dörren med blockchain-teknik. De har lämnat in patent till tidsstämplingsdata. De arbetar också med att använda den i olika delar av sin affärsprocess, men ordet finns inte där om hur de ska närma sig implementeringsprocessen.

 • Alfabet

Alfabetet är ett paraplyföretag som innehåller Google. De arbetar med Digital Asset så att de kan inkludera blockchain-plattformar och deras relaterade utvecklarverktyg till Google Cloud Platform-ekosystemet. Google, å andra sidan, investerar också sina resurser och talang i blockchain-teknik. De erbjuder nu tjänster för att distribuera molnapplikationer eller hybrid blockchain med Google Cloud och Ethereum.

 • Tencent Holdings Ltd.

Tencent Holdings Ltd: är ett Kina-baserat investeringsföretag som bedriver onlineannonseringstjänster och mervärdestjänster. De meddelade att de utforskar skatter och blockchain.

 • Alibaba Group Holding Ltd.

Alibaba Cloud erbjuder blockchain som en tjänst där de möjliggör företagens plattform på företagsnivå utan att behöva hantera den faktiska infrastrukturen. Deras BaaS stöder Ant Blockchain-teknik, Quorum och Hyperledger Fabric.

 • Facebook

Facebook avslöjade sina Libra-kryptovalutaplaner och integrerade kryptovalutans betalningsplan till sociala medieplattformar. Det ursprungliga stödet för dem var enormt. Med tiden har de förfinat processen och nu kommer de att fokusera på regeringsstödda kryptovalutor. Deras andra projekt är Novi, som är en digital plånbok.

 • IBM

IBM är också främst när det gäller att investera i blockchain. Deras IBM-blockchain-tjänst gör det möjligt för företag att använda blockchain-teknik och inte oroa sig för att skapa blockchain-nätverket. Företag kan gå med i befintliga nätverk, bygga sin egen lösning och skapa en lösning som fungerar! 

 • Amazon.com

Amazon investeras också kraftigt i blockchain-teknik. De erbjuder molnintegration till populära blockchain-lösningar inklusive Ethereum. Mer än så är de också ett samarbete med ConsenSys. Bortsett från det erbjuder de också Amazon Managed Blockchain, som låter företag hantera och skapa skalbara blockchain-nätverk. Med det kan företag använda Hyperledger Fabric med stöd för Ethereum kommer snart. De har också en egen verifierbar databasteknik Amazon QLDB.

 • Intel

Intel förstår också vikten av blockchain och därmed arbetar för att forma blockchain-teknik. Så, Intel samarbetar för närvarande med andra branschledare, kunder och tankeledare för att förbättra blockchain-tekniken och hjälpa till att mogna den. I sitt blockchain-ekosystem har de tre stora blockchain-spelare, inklusive Hyperledger, Enterprise Ethereum Alliance och R3.

 • Morgan Stanley

Morgan Stanley är ett amerikanskt företag som är intresserad av att förbättra blockchain-tekniken. De investeras i bitcoin-terminskontrakt för sina kunder.

 • Microsoft Corporation

Precis som andra molntjänstleverantörer tillhandahåller de också blockchain-tjänster med Azure. De erbjuder Azure-blockchain-service, Azure-blockchain-workbench och Azure-blockchain-development-kit.

 • Samsung Electronics Co..

Samsung är också angelägen om att förbättra blockchain och har arbetat med sin Nexledger-plattform som kommer att spåra den globala leveranskedjan.

Försäkring

Försäkringsbranschen är i stort behov av slump, och blockchain-teknik kan vara en katalysator för förändring. De viktigaste företagen som investerar i blockchain inkluderar:

 • AIA-gruppen

AIA Group från Hongkong är en försäkringsjätt. De avslöjade sin nya blockkedjedrivna försäkringsplattform, bancassurance, som använder sin blockchain-accelerator och Hyperledger Fabric.

 • MetLife Inc..

MetLife från USA samarbetar med andra företag som IBM och Majesco så att de kan bygga sin egen försäkringsblockchain-plattform.

 • AXA Group

AXA-gruppen från Frankrike lanserade sin nya smarta kontraktsplattform Fizzy som automatiserar flygförsäkringsbetalningar. Det använder eterum i sin kärna.

 • Allianz SE

Allianz SE arbetar för att skapa en självständig försäkringsplattform. De skapade också en prototyp för sin plattform.

Underhållning

Underhållningsindustrin skämmer inte bort från att investera i blockchain. De två nyckelaktörer som vi känner till som aktivt investerar i blockchain-teknik är:

 • Walt Disney Company

Walt Disney Company är ett amerikanskt företag som använder Dragonchain, en blockchain-lösning för att förbättra sin plattform. De utvecklade det internt 2014 och öppnade det sedan 2016. Det finns också en kommersiell enhet som förvaltas av Dragon Company.

 • Comcast Corporation

Comcast Corporation är intresserad av blockchain-teknik och visar det intresset genom att investera i blockchain-startups. De tillkännagav också sin egen blockchain-plattform, känd som Blockgraph. Mer än så är det en peer-to-peer-plattform som hjälper till att skydda marknadsförare och medieföretagens data.

Bilar

 • Ford Motor Company

Ford Motor Company investerar i blockchain eftersom de planerar att använda det för bilindustrin. De patenterade sin forskning om att kontrollera trafikflödet med blockchain. 

 • Mitsubishi UFJ Financial Group

Mitsubishi UFJ Financial Group planerar att lansera sin blockchain-lösning. De har redan gått ihop med Ripple-betalningsnätverket

 • Daimler AG

Daimler AG från Tyskland har också ett stort intresse för blockchain eftersom de gjorde ett 100-pund företagsobligation med ethereum. De är tillverkare av Mercedes-Benz och experimenterar med sin egen kryptovaluta.

 • Toyota Motor Corp..

Toyota Motor Corp. är ett annat bilföretag som utforskar blockchain. Dessutom utforskar de idén att möjliggöra självkörande bilar med blockchain-betalningar.

Livsmedel, försörjningskedja och detaljhandel med mera

Andra företag på marknaden investerar aktivt i blockchain-teknik. De är som nedan.

 • Krypa in
 • Anheuser-Busch InBev
 • Pfizer
 • Walmart
 • Agricultural Bank of China
 • ING Group
 • Siemens AG
 • Berkshire Hathaway Inc..
 • China Construction Bank Corporation
 • Kinas Industri-och Handelsbank

Slutsats

Detta leder oss till slutet av våra toppföretag som investerar i blockchain 2020. Som du ser finns det så många företag i olika vertikaler som investerar i blockchain-teknik och hjälper till att utveckla den till nya höjder. Mer än så är Blockchain fortfarande i sin linda, och det kommer att kräva alla större spelare och nystartade företag att göra det moget. Antagningsgraden för blockchain förbättras också med tiden, och vi kan säkert se det på en bättre plats inom en snar framtid.

Så, vad tycker du om blockchain-teknik och de företag som investerar i blockchain? Kommentera nedan och låt oss veta.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map