Enterprise Blockchains: Vad är de och hur de kan omvandla Enterprise Landscape?

Enterprise blockchains är blockchain-nätverk som utvecklas och integreras i företagssystem och det är ingen tvekan om att de kommer att vara ganska störande och transformerande. För att förstå hur mycket företagskedjor som kan förändra landskapet är det viktigt att förstå funktionerna i tekniken.

Det växande intresset för företagets blockchain innebär uppenbarligen att fler företag är intresserade av att förstå tekniken så att de kan skapa sina egna blockchain-plattformar för företag. Blockchain beskrivs som en digital storbok som registrerar data men inte tillåter att data ändras. Dessutom är det decentraliserat i den meningen att det fungerar i ett nätverk av datorer och blockchain anses vara oackackbart och det är också mycket effektivt. Detta innebär att det är den perfekta tekniken för företagsmarknaden eftersom det gör det möjligt för företag att använda säkrare system som också uppnår snabbare leverans av tjänster.

Tyvärr associerar de flesta fortfarande blockchain med kryptovaluta och de inser inte att de två är olika. Blockchain är den teknik som kryptovalutor bygger på och drivs på. Men tekniken har ett brett utbud av applikationer utanför det digitala valutarummet.

Implementeringen av blockchain-teknik med företagssystem

Som påpekats tidigare gör de unika funktionerna med decentraliserad storboksteknik det till ett attraktivt alternativ för att skapa blockchain-plattformar för företag. Företagssektorn verkar vara ganska intresserad av blockchain-lösningar för företag som kan hjälpa till att uppnå mer effektivitet och sådant, några av dem har börjat utföra forskning om tekniken.

Gryningen av blockchain-åldern har liknats med internetåldern där många företag kom upp och lovade att erbjuda den bästa internetupplevelsen. När det gäller blockchain-teknik har det varit många nystartade företag som fokuserar på utveckling av olika lösningar som använder tekniken. Tekniken har också blivit så populär att stora företag som IBM också har försökt att säkra en bit av kakan.

IBM har hittills ingått partnerskap med hundratals företag i syfte att utforska blockchain-implementeringen. Hittills finns det tusentals företag som testar tekniken. Den främsta anledningen till att de är intresserade av Blockchain är så att de kan utnyttja dess kapacitet för att minska bedrägerier, förbättra säkerheten för sina system, förbättra sina produkter och att minska kostnaden för transaktioner samt den tid det tar för transaktioner att verifieras och slutföras.

IBM har redan lanserat ett initiativ som heter IBM Blockchain Foundation for Developers som syftar till att skärpa utvecklarnas färdigheter. Stiftelsen syftar till att sprida kunskap och färdigheter som är nödvändiga för utvecklingen av blockchain-lösningar.

Enterprise Blockchains använder fall

Det finns ett brett utbud av blockchain-företagsanvändningsfall och de fortsätter att expandera när tekniken introduceras i olika sektorer. Tillämpningen av blockchain-lösningar för företag kan kategoriseras som:

 • Vertikala specifika applikationer

Detta hänvisar till användningen av blockchain för övervakning av biometri inom hälsa, Personal Health Record i hälsoindustrin, livsmedelsprov och äkthet inom hälsa och säkerhet, virtuella kliniska prövningar inom läkemedels- och hälsobranschen. Det hänvisar också till tillämpningen av tekniken i gränsöverskridande handel med finans, transaktionsavveckling inom försäkrings- och finansbranschen.

 • Horisontella applikationer

Detta är tillämpningen av blockchain för företag inom områden som processverifiering & granskning, produktens härkomst & äkthet, supply chain management, produktlivscykel datalager och systemets driftskompatibilitet & datadelning.

Supply chain management och spårning


Ett exempel på en vertikal specifik applikation som för närvarande är ett av Blockchain-företagsanvändningsfall som testas på marknaden för att spåra produkter som kött eller grödor från företaget till den punkt de slår i hyllorna redo för konsumenter.

Frakt och frakt

Ett av de välkända användningsfallet för Blockchain är partnerskapet mellan IBM och Maersk-rederiet för att skapa en plattform som heter TradeLens, som är en global handelsblockchain-plattform. Som du skulle ha gissat det utvecklades partnerskapet för att implementera blockchain-teknik i sjöfarten för att uppnå mer effektivitet.

Partnerskapet har hittills lockat mer än 90 företag inklusive logistikföretag, tullmyndigheter, hamnoperatörer och till och med andra havsföretag. Dessutom har IBM och Maersk arbetat för att se till att plattformen kommer att gynna andra företag och som sådan såg de till att det var ett öppet ekosystem som kommer att vara tillgängligt för andra företag i branschen.

Cybersäkerhet

Som påpekats tidigare är en av de viktigaste egenskaperna hos blockchain-tekniken dess oföränderlighet, vilket innebär att data inte kan komprometteras eller hackas. Tekniken kan användas för att garantera datasäkerheten, särskilt i företagslandskapet, och därmed skydda företag från cyberattacker.

Fintech-industrin

Förutom att underlätta förekomsten av digitala valutor som kan vara framtiden för valuta, kan blockchain-teknik också bidra till att ge betydande förbättringar i fintech-industrin. Enterprise Blockchain-lösningar kan användas för att avsevärt förbättra hanteringen av betalningar genom transaktioner som är mycket säkra, snabba och effektiva. Gränsöverskridande överföring kan bli mindre komplex och effektivare genom blockchain-teknik.

Energisektorn

Enterprise Blockchain-lösningar kan användas för att skapa nästa generation av kraftsystem och nätsystem. Denna sektor har stor nytta av införandet av sådan teknik. Några av de idéer som har kommit fram om Bitcoin och energisektorn inkluderar smart mätning och peer-to-peer-överföring av energi.

Utbildning

Enterprise blockchain kan användas för att skapa ett digitalt system genom vilket akademiska referenser kan verifieras. Föreslagna tillvägagångssätt inkluderar att skapa en plattform som innehåller akademiska poster som gäller studenter, klasser och deras professorer. Ett sådant system skulle vara mycket fördelaktigt för företag när de rekryterar eftersom det skulle förenkla deras jobb och också eliminera mycket pappersarbete.

IoT

Blockchain-tekniken kan vara den saknade pusselbiten när det gäller att föra tingenes internet till mainstream och särskilt till företagsutrymmet. Blockchain-företagslösningar kan användas för att länka transaktionsdata till IoT-applikationer.

Medieindustrin

Med den ökande populariteten för blockchain-teknik är det ingen överraskning om blockchain-företag också vågar sig in i tekniken i medieindustrin. De kan till exempel komma med lösningar som kommer att genomdriva piratkopieringsåtgärder och kontrollera upphovsrätten till upphovsrätt. Smarta kontrakt kan också användas för att underlätta rättsliga förfaranden eller till och med underlätta ersättning för artister.

Sjukvårdssektorn

Enterprise blockchain-lösningar kan vara mycket användbara inom sjukvårdsindustrin på ett antal sätt. Tekniken kan användas för att skapa patientdatabaser som gör hela processen mycket enklare och säkrare. Blockchain kan också användas för att ge mer integritet i hanteringen av läkemedelsförsörjningskedjan, vilket hjälper till att minska de miljoner dollar som går förlorade årligen.

Blockchain-tekniken kan också användas för att integrera mer integritet, ägande och effektivitet av patientens hälsodata. Det kan också vara en nyckellösning för att förbättra den medicinska försörjningskedjan.

Företag blockchain företag

Den stora och växande efterfrågan på blockchain-lösning har lett till skapandet av blockchain-lösningar för företag som syftar till att tillhandahålla dessa lösningar. Här är några av företagets blockchain-företag som för närvarande finns på marknaden.

 • Tillämpad Blockchain

Detta är ett företag som hanterar utvecklingen av blockchain-lösningar, särskilt de som fokuserar på smarta kontrakt och decentraliserad storboksteknik (DLT). Företaget är baserat i CanaryWharf, London och ingår i Level39 FinTech Accelerator. Hittills har företaget utvecklat en integritetsram och en blockchain agnostisk applikation. Dessa kan användas på vilken blockchain-plattform som helst för framtidssäkra lösningar, introducera arbetsflödesfunktionalitet och öka utvecklingseffektiviteten.

 • AlphaPoint Distribuerad Ledger-plattform

Detta är ett blockchainföretag för privata företag som försöker dra nytta av fördelarna som blockchain-tekniken har att erbjuda. Dessa inkluderar snabb rensning, stark kryptografi och oföränderlighet. ADLP skiljer sig också unikt från traditionell blockchain eftersom det ger företag möjlighet att ha fullständig kontroll över sina data. Företagskunder kan distribuera sina ekonomiska applikationer med ADLP: s allmänna användningsplattform.

 • BigchainDB

Detta företag ger företag och utvecklare möjligheten att lansera proof-of-concept för blockchain-nätverk samt tillgång till applikationer och plattformar som har en blockchain-databas som är skalbar.

 • Avalanchain

Detta är ett blockchainföretag som förser kunder med data-as-a-stream-tjänster. Företag kan dra nytta av Avalanchains blockchain-lösningar för att komma med ett obegränsat antal kedjor. Dessutom kan varje kedja vara en separat kedja av händelser som signeras digitalt.

 • Blockchain Gjuteri

Detta blockchainföretag är idealiskt särskilt för företag som letar efter en blockchain-plattform för företag som kommer att vara säker, stark och skalbar för produktionsdistribution och prototyping.

 • Bloq

Bloq är ett av de företag som tillhandahåller ledande globala företag blockchain-teknik på företagsnivå. Den utvecklar viktig programvaruinfrastruktur som används i blockchain-applikationer.

 • BlockCypher

Detta är ett blockchainföretag som fokuserar på att leverera en arkitektur av företagsklass som är molnoptimerad och modulär. Det syftar också till att ge en hög grad av tillförlitlighet och prestanda.

 • Kedjereaktor

Detta blockchain-företag är fokuserat på att leverera en plattform för tillåtna blockkedjor som erbjuder höga prestanda. Några av dess viktigaste funktioner inkluderar stöd för NoSQL- och SQL-databaser vilket innebär att Chain Reactors teknik kan integreras i redan befintliga system.

 • ChainThat

Detta specifika företag blockchain företag fokuserar på att förse olika branscher med distribuerade produkter och applikationer som är baserade på företag blockchain-lösningar. Starten har som mål att leverera tjänster och lösningar som är inriktade på att förbättra peer-to-peer-bearbetning genom de senaste decentraliserade teknikerna. Det övergripande målet är därför att underlätta centraliserad bearbetning som möjliggör bättre datakvalitet, snabbare leverans och kostnadsbesparingar.

 • ChromaWay

Denna blockchain-start ger finansinstitut blockchain som en plattform där de kan utveckla sina lösningar. Företaget har också en plattform som bygger på smarta kontrakt och är utformad för att göra digitaliseringen enklare och även hjälpa företag att representera arbetsflöden på ett privat, säkert och effektivt sätt. Plattformen används i bitcoin-nätverket för att underlätta transaktioner.

 • Epifyt

Detta specifika företag hanterar finanssektorn genom att tillhandahålla en SaaS-tjänst som drivs av blockchain för att leverera omedelbar leverans kontra betalning (DVP) och avveckling för finansiella affärer. Företagsprogramvaran som utvecklats av Epiphyte kan användas av banker och andra finansinstitut för att uppnå säker integration med kryptofinansmarknaden.

Det här är bara några av de många blockchain-företagen som för närvarande finns. De flesta av dessa företag har utvecklat sina lösningar för att fokusera på att hjälpa traditionella företag att anta blockchain och decentraliserad storboksteknik så att de kan förbättra sina affärer. Mer utveckling förväntas ske när Blockchain-företagsanvändningsfall fortsätter att dyka upp.

Hur blockchain-rörelsen förändrar branschen

Som nämnts tidigare är blockchain en av de mest lovande och störande teknikerna som har kommit upp sedan internetåldern. Som sådan har den kapacitet att inleda en helt ny tidsålder som tar ett annat tillvägagångssätt för hur teknik- och datorvärlden fungerar. Hittills har blockchain visat sig vara ganska transformerande och det förklarar varför många företag från olika branscher är intresserade.

Blockchain-tekniken råkar också vara väldigt mångsidig i den mening som antas för företagsanvändning utan att behöva skapa nya organisationssystem från grunden. Det innebär att distribuera sådan teknik inte kommer att bli en dyr affär och detta är också en annan anledning till att den är mycket attraktiv. Tack vare Blockchain-företag finns det lösningar som företag och företag kan använda för att uppnå blockchain-integration. Denna typ av stöd belyser också den befintliga efterfrågan på sådana tjänster och som sådan reagerar utvecklare genom att skapa företag för att tillgodose den efterfrågan.

Det är också viktigt att notera att företag sannolikt kommer att anta privata blockkedjor och inte offentliga av ganska uppenbara skäl. Offentliga blockkedjor ger åtkomst till vem som helst och detta skulle inte vara bra för företagsinställningarna där saker måste hanteras i en stängd miljö. Privata blockkedjor kan implementeras så att endast specifika användare får åtkomst av ett företag.

Att tillåta specifika användare är en attraktiv funktion när det gäller säkerhetsåtgärder. Dessutom kan tekniken enkelt implementeras för att ge mer effektivitet när det gäller tillgång till data, såsom viktiga detaljer. Det är viktigt att företagen väljer den bästa blockchain som passar deras speciella intressen. Till exempel är blockkedjor som stöder smarta kontrakt idealiska för företag som huvudsakligen hanterar system som är utformade för att underlätta någon form av avtalshantering.

Decentraliserade appar och smarta kontrakt

Blockchain-lösningar som har smarta kontrakt är vanligtvis idealiska för decentraliserade appar (DApps). Detta beror på att DApps är utformade för att genomföra transaktioner genom smarta kontrakt. När det gäller framtiden kommer blockchain-teknologin troligen att vara i centrum för det och bedöma dess växande popularitet i olika branscher kommer det sannolikt att vara en teknik som är här för att stanna.

Privata blockkedjor innebär också att det inte kommer att finnas en blockchain utan olika versioner av tekniken. Dessutom arbetar tekniken ständigt med för att förbättra den eftersom den fortfarande är i ett tidigt skede. Chansen är att blockchain-teknik de närmaste fem eller tio åren kommer att vara mycket mer avancerad än den är för närvarande.

Det finns några frågor som har tagits upp under de senaste åren eftersom blockchain blir populärare och några av dem har lett till skapandet av andra lösningar. Detta är vanligtvis fallet när det gäller utveckling av annan teknik där förbättringar och uppgraderingar ständigt görs för att övervinna utmaningar eller hinder som dyker upp under vägen.

Antagandet av blockchain-teknik för företagsanvändning överensstämmer också med regeringens intresse för tekniken. Länder som Kina har varit ganska välkomna till idén att använda blockchain-företagslösning och har erbjudit mycket stöd till utvecklingen av tekniken.

Kommer företagskedjor att ersätta molnbearbetning och redan befintliga företagssystem?

Det har spekulerats i att blockchain-tekniken kommer att ta över rollen som befintliga system i Enterprise blockchain-plattformar och kanske till och med ersätta betydande tekniker som cloud computing. Det är dock inte fallet eftersom blockchain är mer som en teknik som kompletterar dessa tekniker och låter dem uppnå sina mål snabbare och mer effektivt..

Ett bra exempel är användningen av blockchain-teknik för att förbättra sjukhussystem där blockchain kan användas för att förbättra patientens datasystem samtidigt som man tillåter användning av teknik som artificiell intelligens, molnlagring och cloud computing.

Kommer företagskedjor att bli centrum för företagssystem?

Många företag testar för närvarande blockchain-lösningar för företag och det är av den uppenbara anledningen att tekniken har mycket att erbjuda när det gäller effektivitet och hastighet. Tekniken har faktiskt visat sig vara mycket användbar och framgångsrik, särskilt i kryptovalutautrymmet och några blockchain-plattformar för företag. Tester som körs i andra sektorer utanför kryptoriket har också visat mycket potential även om massanpassning ännu inte ska hända.

Blockchain har alltså startat på en hög ton och chansen att det går mainstream är ganska hög vid denna tidpunkt. När det gäller tidslinjen vet man inte hur lång tid det tar innan det händer, men det är tydligt att tekniken tilltalar många branscher. Detta är bra eftersom det innebär att det finns en större chans att företagets blockchain-lösningar så småningom kommer att antas av fler branscher.

Antagandet av blockchain-företagslösningar kommer också att inleda en tid med mycket störande affärsmodeller. Till exempel eliminerar blockchain-tekniken behovet av mellanhänder tack vare smarta kontrakt för att uppnå ett förtroendlöst system som gör det möjligt att göra avtal mellan parterna. Genomförandet av smarta kontrakt i Enterprise blockchain-plattformar utan mellanhänder eller tredje part kan hota redan befintliga affärsmodeller och potentiellt leda till förlust av många jobb.

Blockchain-utbildning

Som nämnts tidigare är blockchain fortfarande i ett tidigt skede av adoption och som sådan finns det fortfarande många människor som inte förstår tekniken. Blockchain-utbildning är därför viktigt för att se till att massorna förstår vad det handlar om. Detta tillvägagångssätt kan hjälpa till att öka förtroendet för tekniken och därför tillåta antagandet av blockchain-företagslösningar att få större inverkan.

Inblandningen av stora företag som IBM och Microsoft i blockchain-utvecklingen av företag bör också uppmuntra tekniken. Detta beror på att sådana stora företag redan har byggt upp en stark företagsimage och som sådan har de förtjänat samhällets förtroende. Deras engagemang i blockchain via Enterprise blockchain-plattformar kan spela en stor roll för att övertyga fler företag att hoppa på företagets blockchain-företag..

Microsoft är ett av de företag som är kända för att testa och utveckla ny teknik och det är uppfriskande att företaget har varit angelägen om att förstå och utveckla blockchain-lösningar.

Blockchain-företagslösningar kan överskugga kryptovalutor

Hittills har blockchain-tekniken populariserats av kryptovalutamarknaden och det är därför många fortfarande inte kan skilja mellan de två trots deras tydliga skillnad. Den snabbt växande populariteten för blockchain i olika branscher kan dock leda till massiv antagande, vilket innebär att detta kan bli mer populärt än att använda blockchain för kryptoutrymmet. Detta betyder inte att kryptovalutor blir värdelösa. I själva verket finns det inget som berättar vad framtiden innebär, utan det ena eller det andra; blockchain kommer sannolikt att vara i centrum för den framtiden.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map