En recension: Vad är Riot Blockchain?

Om du följer kryptovalutan nyheter, kanske du har hört talas om Riot Blockchain. De har köpt ganska uppståndelse på kryptovalutamarknaden och har redan fått uppmärksamhet från Security and Exchange Commission (USA: s regering).

Så vad är Riot Blockchain?

Riot Blockchain är ett företag som fokuserar helt på blockchain-baserade företag och bitcoin. De är också det första NASDAQ-noterade företaget där ute som har varit aktiv inom kryptovalutan och engagerat till dessa djup.

Läs också,

  • Topp 5 Blockchain SEC-utredningar att titta på 2018
  • En recension: Vad är Titanium Blockchain?
  • En recension: Vad är Kodak Blockchain?

Riot Blockchain historia

Riot Blockchain-företaget har en mycket varierande bakgrundshistoria. För att verkligen förstå deras nuvarande hållning måste vi förstå var de kommer ifrån och vad de vill uppnå.

Företaget döptes först till Venaxis Inc. Vid den tiden behandlade de veterinärprodukter. Deras fokus var också att utveckla tester för sjukdomar. Under denna tid köpte den BiOptix-diagnostik. 2016 bytte de också namn till Bioptix Inc. Då var många investerare inte nöjda med förvärvet och var också oroliga för att bränna kontanter utan någon egentlig tillväxt..

För att mildra det ändrade företaget namnet till Riot Blockchain Inc. 2017. Denna förändring åtföljdes också av en fokusförskjutning av vad företaget ska göra. De ändrade helt sin affärsmodell till blockchain. Enligt den ursprungliga planen ville de investera kraftigt i kryptovaluta- och blockchain-affärer.

Det plötsliga draget fångade SEC uppmärksamhet. SEC ordförande, Jay Clayton, tillade,

“Ingen borde tro att det är OK att byta namn till något som involverar blockchain när du inte har någon verklig underliggande blockchain-affärsplan och försöker sälja värdepapper baserat på hype kring blockchain.”

Trots att det fick SEC-uppmärksamhet gick aktiekurserna dubbelt. Det hoppade från $ 8 till $ 40 på nolltid. Flytten kan bäst beskrivas som investerarnas sätt att tjäna pengar på hypen. Men flytten kritiseras starkt av både finans och kryptovalutavärlden.

Riot Blockchains investeringar

För att verkligen förstå vad Riot Blockchain försöker uppnå måste vi ta en titt på deras investeringar tills nu.


Investera i en kryptovalutautbyte

Strax efter pivoten började de göra en investering i kryptovalutaföretag. Den första stora investeringen kom genom när de bestämde sig för att köpa insatser på Coinsquare, ett kanadensiskt kryptovalutabörs. Den ursprungliga insatsen var bara 11%. Enligt rapporter kommer de dock att ha en möjlighet att öka sin andel i maj 2018.

Coinsquare är utan tvekan en av de stora investeringarna som Riot Blockchain gör. Det är trots allt en av de största kryptovalutautbytena (i volym) i Nordamerika.

Riot Mining Operations

Riot Blockchain slutade inte där. De fortsatte sin satsning på kryptovalutavärlden. Deras nästa investering kom i form av gruvdrift då de förvärvade en komplett gruvdrift med namnet Kairos Global Technology Inc. Affären gick framgångsrikt för 11,9 miljoner dollar. Operationen, enligt uppgift, hade 500 Antminer L3 och 700 Antminer S9.

Övriga investeringar

De investerade också i Tesspay, The Block och Verady. Alla dessa företag är relaterade till kryptovaluta. Låt oss titta bättre på andra investeringar.

Tesspay: Riot Blockchain tog 52% av aktierna i Tesspay i oktober 2017. Företaget syftar till att bygga en spärrtjänst byggd med blockchain.

Kvarteret: I maj 2018 tillkännagav Riot investeringar i The Block. The Block bygger appar på blockchain.

Verady: De investerade i Verady i november 2017. Verady är en revisionstjänst som använder blockchain-baserade tillgångar.

Andra viktiga investeringar är att förvärva ytterligare en gruvverksamhet i Amerika. Den här gången fick de 3000 Antminer S9.

Riot Blockchain letar ständigt efter nya möjligheter att investera, och enligt företaget har de precis börjat.

Riot Blockchains nuvarande status

Riot’s Blockchain nuvarande status är inte så bra. Deras aktiekurs har sjunkit till deras första centrala tillkännagivande och sjunker fortfarande långsamt. Företaget har också misslyckats med att göra årsmöten som avbröts två gånger hittills. Inte bara att de också förlorat två revisionsföretag under det senaste året.

Men Riot Blockchains VD John O’Rourke har fortfarande en stark åsikt om den ljusa framtiden för hans företag. Enligt honom kommer skeptikerna att vara de enda förlorarna i slutändan. För oss måste vi vänta om Riot blockchain återhämtar sig härifrån. Vad tycker du också om dem? Kommentera nedan och låt oss veta.

Vill du lära dig mer om vad som är Blockchain? Här är vår Ultimate Beginner’s Guide.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map