Digital dollar plånbok: helt enkelt förklaras

Den här artikeln talar om – grundläggande begrepp, användningsmetod, underhållsprocedurer och fördelar med digital dollarplånbok.

Digital dollar och digital dollar plånbok är de två saker som tar internet med storm. Tekniken kommer verkligen vår väg, och snart kommer vi att se en massiv förändring i vår ekonomi. I verkligheten är behovet av denna typ av teknik mer än någonsin när världen börjar hantera pandemier.

Men inte bara pandemier är den främsta anledningen till att använda dem. I verkligheten stod vi redan inför många frågor som rör pappersbaserade valutor och sämre bankmetoder.

Om du läser vår guide är det säkert att säga att du också är nyfiken på vad som är digital dollarplånbok och hur man använder den digitala dollarplånboken korrekt.

Så för att hjälpa dig kommer jag att täcka alla digitala plånboksinformation som jag hittills vet om denna teknik i den här guiden.

Låt oss börja vår digitala plånbokgranskning just nu!

Skriva in nu: Enterprise Blockchains Fundamentals Course

Vad är Digital Dollar Wallet?

Innan vi går in i vad som är digital dollarplånbok förklarar jag vad som är en digital dollar i första hand.

En digital dollar är en digital valuta som använder en distribuerad teknik för att fungera. Mer, denna elektroniska enhet av dollarvärde kan lösas in från en kvalificerad finansiell institution.

Enkelt uttryckt, tänk på det som en digital version av den typiska amerikanska dollarn som du använder just nu. För närvarande kommer det dock inte att ersätta dollarn direkt, men i framtiden kanske det.

Så den här valutan kommer att ha ett liknande värde och du kan använda den för att göra inköp precis som alla andra dollar.

Hur som helst, nu kommer svaret på din fråga – vad är en digital dollarplånbok?

Här betyder den digitala dollarplånboken ett digitalt konto eller plånbok som den federala reservbanken kommer att ha för dig. I verkligheten kommer den digitala plånboksprogrammet att innehålla alla dina digitala dollarkrediter i den.

Så det är bara en digital form av ditt typiska konto som du använder i banker just nu. Men det kommer att använda blockchain för att säkerhetskopiera det.

Tidigare i år implementerade den digitala dollarstiftelsen och Accenture redan en projekt för digital dollar. Och de kommer att använda blockchain för att säkerhetskopiera det. Egentligen finns det många blockchain-plattformar att använda – Ethereum, R3 Corda, Hyperledger, etc..

Vi pratar emellertid inte om det just nu. På grund av den senaste frågan om coronavirus kom ett nytt projekt fram med förslaget om applikationen digital dollar och plånbok för digital dollar.

Så vi fick en titt på hur det faktiskt kan se ut i verkliga scenarier. Men detta elektroniska kontantprojekt kan hända eller kanske inte inträffa i framtiden. Men det första projektet kommer att hända snart som jag kan säga med säkerhet.

Jag kommer också att flytta in i den digitala valutaversionen av detta projekt senare i den här guiden.

Hur man använder Digital Dollar Wallet?

Många av er undrar hur man använder en digital dollarplånbok. För tillfället har vi bara begränsad digital plånbokinformation, men det ger dig ett bästa fall av hur det kan fungera.

Generellt kommer finansministeriet att göra betalningarna till din digitala plånbok-app. Treasury Secretary kommer att använda kommissionären för Internal Revenue Service för att göra alla betalningar.

Mer än så kan de göra det på två sätt –

 1. Med den direktinsatta metoden får du alla dina krediter i appen för digitala plånböcker. Men detta händer bara om kommissionären har tillräckligt med information om dig och din digitala plånbok-app för att göra betalningen.
 2. I andra fall kan de göra det med en check.

När appen för digitala plånböcker är redo för lansering kommer de att meddela varje individ om processen för hela situationen. I grund och botten kommer de att inrätta ett system där du måste informera dem med din direktinsatta information, till exempel plånbokadress för att göra betalningen.

När du har fått betalningarna i din digitala plånboksprogram kan du använda den direkt från det ögonblicket. Så du behöver inte vänta ytterligare dagar för att börja använda krediterna. Du kan också ta ut krediterna från alla federala bankmedlemmar.

Här är medlemsbanker medlem i styrelsen för Federal Reserve System. Så du kan bara använda dessa banker för att sätta in dina elektroniska digitala dollar kontanter.

Överlägset är detta allt vi vet om applikationen för digital plånbok. Förhoppningsvis kommer vi att uppdatera den här guiden när vi får mer digital plånbokinformation.

Låt oss kolla in nästa avsnitt i vår guide för digital plånbok.

digital dollar plånbok

Säkerställer tillräckligt med uttagbar digital dollar

Som du vet är den digitala dollarn strikt digital. Men skulle det ha tillräckligt med pappersbaserade pengar för att ta ut pengar? Eftersom den här versionen endast är elektroniskt kontant kommer varje kredit att säkerhetskopieras av den federala bankreserven.

Innan Treasury Secretary gör varje månadsbetalning kommer den att meddela hur mycket betalning de måste göra. Och om de inte har tillräckligt med sedlar kommer de att utfärda sedlar och överföra dem till den federala reserven för att inleda betalningsprocessen.

Så du bör inte möta några problem som tar ut beloppet från banken.

Pass-Through Digital Dollar Plånbok

Vanligtvis betyder detta att medlemsbankerna kommer att underhålla dessa digitala plånböcker åt dig. Så, dessa plånböcker säkerställer att du får din kredit utan problem. Mer så är dessa plånböcker här för att skydda dina betalningar från alla typer av bedrägerier eller tvättproblem.

Dessutom behöver du inte betala någon plånboksavgift för digitala dollar för att underhålla dessa konton åt dig.

Enligt informationen om den digitala plånboken måste alla medlemsbanker upprätthålla hela den digitala plånboken för att säkerställa att du har rätt att ta emot betalningar direkt. Mer så kan medlemsbanker använda en separat enhet för att behålla alla tillgångar och skulder i dessa plånböcker.

I det här fallet är tillgångar bara den digitala dollarn som förklaras i stimulusräkningen, inklusive huvudkontot i den federala reserven.

Villkor för plånbok för digitala dollarplånböcker

Det finns vissa villkor som medlemsbanken måste hålla i detta fall. Dessa är –

 • Ingen kommer att behöva betala någon plånboksavgift för digitala dollar eller ha någon lägsta eller högsta balansgräns.
 • Dessutom måste de betala erforderlig ränta om tillämpligt, men inte mer än det belopp som krävs.
 • Alla plånböcker har typiska bankfunktioner som – betalkort, online-kontoåtkomst, mobilbank, automatiserad kassamaskin, automatisk betalning av räkningar, skicka alternativ för pengar och många fler.
 • Ingen bank kan under alla omständigheter begränsa funktionerna hos digitala plånböcker.
 • Således är det bara genomgången digital plånbok som inte har övertrasseringstäckning.
 • Medlemsbankerna kommer att använda termen “FedAccount” som det primära namnet på det digitala plånbokssystemet.
 • Vem som helst kan få sitt kontoutdrag eller annat marknadsföringsmaterial från dessa konton.
 • Dessutom kommer medlemsbanker i första hand att använda KYC / AML-protokollet för att tilldela plånböckerna.
 • Ingen bank kan begränsa funktionerna till någon individ utan någon sannolik orsak.
 • Varje bank måste erbjuda skydd mot säkerhetsintrång och bedräglig verksamhet.
 • Federal reservbanker kan erbjuda andra statliga banker eller kreditföreningar tillstånd att öppna eller underhålla digitala plånböcker om det behövs.

Låt oss kolla in nästa avsnitt i vår guide för digital plånbok.

Underhålla digitala dollarplånböcker

Endast den federala reservbanken kan utfärda någon form av tillståndsbegränsningar eller föreskrifter som plånbokavgifter för digitala dollar, räntor och så vidare. Så alla förändringar i din plånboksfunktion kommer bara från den federala reserven.

Närmare bestämt skulle tillgången till dessa elektroniska kontanter ske inom 2021. För närvarande vet vi dock fortfarande inte om de kommer att göra detta officiellt eller inte inom det datumet. Så möjligheten att ha en digital dollarplånbok 2021 hänger fortfarande i en tråd.

Hur som helst, i de områden där räckvidden för federala reservbanker är begränsad, kommer de att samarbeta med andra United States Postal Service-filialer för att erbjuda alla medborgare denna fantastiska nya teknik.

Villkor för plånbok för Digital Dollar

Det finns vissa villkor som medlemsbanken måste hålla i detta fall. Alla villkor liknar passera genom digital plånbok.

Straff vid bedrägliga aktiviteter

Oroa dig inte; dina pengar är säkra hos den federala banken. De vidtar drastiska åtgärder för att skydda dina digitala krediter från något inflytande alls. I vilket fall som helst, om någon anställd inom den federala banken läcker någon information, måste de drabbas av påföljder.

På samma sätt får alla utomstående enheter som försöker hacka sig in i företagssystemet också påföljder. Så säkerheten för dina krediter är av högt värde här. Ingen kan ta din digitala dollar som andra kryptovalutaskandaler på marknaden.

Låt oss ta en titt på fördelarna i vår guide för digital dollarplånbok.

Fördelar med Digital Dollar Wallet

Högre säkerhet

Med hjälp av blockchain-teknik kommer digitala plånböcker att ha en högre säkerhetsnivå. I själva verket använder blockchain kryptografi för att öka sina säkerhetsprotokoll så att ingen kan ändra något reskontrovärde. Så du har inga problem med att säkra ditt digitala dollarvärde oavsett vad.

Full integritet

Varje plånbok kommer med sitt integritetsalternativ. Så ingen kan se var du använder din digitala dollar. Men om den federala reserven behåller huvudkontot kan en del av din information vara tillgänglig för dem. Men att missbruka dessa uppgifter från federala banker är mycket osannolikt.

Kort transaktionstid

Den typiska banken tar mycket tid att skicka pengar internationellt. Men när du börjar använda de digitaliserade plånböckerna kan du skicka pengar inom några sekunder! Det kommer definitivt att spara mycket tid, främst i leveranskedjan och företagsprocesser.

Inga bedrägliga aktiviteter

På grund av blockchains karaktär kan hackare inte få tillgång till storboksystemet. Autentiseringsprocessen för distribuerad huvudbok är också extremt säker. Användning av digitala dollarplånböcker stoppar alltså bedrägliga aktiviteter för gott.

Låg / noll avgifter

Till skillnad från vanliga banker kan du skicka dina pengar med en mycket låg avgift eller ingen avgift alls. Underhållet av din plånbok kräver inte att du spenderar extra pengar.

Utmaningar i framtiden för digital dollar

Ganska ny teknik

Trots att blockchain har funnits under en tid nu är det fortfarande en ny teknik. Att använda en digital plånbok kan alltså plötsligt verka som en bredare förändring. Dessutom är effekterna av denna teknik på vår ekonomi fortfarande inte så mycket tydliga.

Global integration

Att integrera dessa plånböcker globalt skulle vara en svår uppmaning. I många fall är banker i andra regioner fortfarande skeptiska till det. Det tar också tid att ändra äldre nätverk också. Så det kan ta mycket mer tid för världen att helt acceptera den digitala dollarn helt.

Sömlös upplevelse

Att upprätthålla en sömlös upplevelse kan vara svårt. I själva verket har blockchain skalbarhetsproblem, som många andra nackdelar med blockchain. Så effekterna av att göra denna dollar offentligt tillgänglig kan hindra resultatet.

Uppfyller säkerhetsnormer

Det har varit några dåliga skandaler kring användningen av blockchain. Så att upprätthålla alla säkerhetsbehov kan vara svårare än vi tror.

Interoperabilitet

När du börjar använda den digitala dollarn måste du göra betalningarna online. Därför måste du ha interoperabilitet mellan alla nätverk. För närvarande finns det dock inte många interoperabilitetsfunktioner tillgängliga.

Se till att kolla in Kinas digitala valuta – DCEP-projektet.

I slutet,

En digital dollarplånbok är en extraordinär anläggning som du kan använda tillsammans med dina digitala dollarkrediter. På grund av valutans natur kan du självklart inte använda vanliga konton för att hålla dina krediter. Det är därför det är absolut nödvändigt att använda den digitala plånboken.

För närvarande kan plånboken hjälpa dig att effektivisera alla dina betalningar och till och med hjälpa dig att använda smarta kontraktsfunktioner också. Vi vet dock fortfarande inte hur många funktioner du kan ha eller hur mycket grunden kommer att innehålla.

Det behöver inte sägas att vi går mot en helt annan typ av framtid än vi förväntade oss. Men det verkar allt för de bästa orsakerna till människor och företag. Om du är nyfiken på att lära dig sådana nya tekniska framsteg, se till att anmäla dig till vår gratis blockchain-kurs för att komma igång.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map