Digital dollar: En titt in i framtiden

Det digitala dollarprojektet är nästa stora sak som verkligen kan förändra vårt sätt att uppfatta vår värld just nu. I den föränderliga världen är ett projekt som detta absolut en nödvändighet. I verkligheten får fysiska pengar arbetet, men i många fall är det vettigt att använda digital valuta istället för en pappersbaserad för tillfället..

Det här projektet är en stor sak nu, och alla pratar om det. Om du bara är nybörjare och inte vet så mycket om initiativet för digitala dollar, har du kommit till rätt ställe. Idag kommer jag att täcka initiativet för digitala dollar. Du kan emellertid också förväxla det med det senaste förslaget till amerikansk coronavirusstimulus.

I verkligheten skiljer de sig från varandra. Och jag kommer att täcka det projektet också. Så låt oss se vad dessa båda projekt är och hur de skiljer sig åt i den verkliga världen.

 

Utveckling av valuta

Valutan i världen har sett många upp-och nedgångar och har gått igenom många steg för att komma så långt. Men precis som valutan förändrades inte banksystemet så drastiskt.

När Western Union först började använda telegrafer för att skicka och ta emot pengar 1871 började världen se en helt annan aspekt.

Men även efter alla dessa år förändrades inte hela processen så mycket som den borde ha gjort. Hela processen kräver fortfarande två banker i båda ändar och medel för att finansiera transaktionen. Således tar det mycket tid och resurser att slutföra internationella transaktioner.

Dessutom gör valutakursförändringarna det ännu mer problematiskt i många fall.

Även om processen är helt långsam ökar fortfarande efterfrågan på snabbare, tillgänglig och mer säker transaktionsprocesser. Som ett resultat undersöker många centralbanker världen över sätt att underlätta processen.

Men centralbankerna är inte de enda som letar efter ny teknik som kan introducera nya funktioner.

I verkligheten finns det många företag som undersöker en ny teknik som heter Blockchain för olika sektorer. Även om blockchain driver kryptovalutor som inte är stabila, har många företag redan infört stabila kryptokurser.

Dessutom ökar Ethereum, Hyperledger, Corda eller Quorum till popularitet ganska snabbt.

Så vi vet nu att vi också kan skapa stabila mynt.

Gå in i projektet för digitala dollar.

 

Vad är digital dollar?

För tillfället finns det ingen specifik definition av denna term. Men från min förståelse efter att ha läst det digitala dollarstiftelseprojektet information, det är –

En digital valuta eller kryptovaluta som direkt kommer att ersätta den traditionella amerikanska dollarn och kommer att stödjas av den federala reserven.

Det betyder att det i grund och botten är en ny form av valuta som så småningom kommer att ersätta de pappersbaserade valutorna vi använder just nu.

Digital dollarstiftelsen arbetar just nu med Accenture på detta projekt. På grund av att de privata sektorerna utvecklar tekniken kräver den digitala dollarstiftelsen en ny dollarinnovation.

I själva verket är Accenture ett globalt framsteg för CBDC (centralbankens digitala valuta) ledare, och tillsammans med den digitala dollarstiftelsen bildade de ett projekt för digital dollar ganska nyligen.

Nu vet du vad som är digital dollar.

Syfte med The Digital Dollar Project

Vanligtvis är syftet med projektet att uppmuntra allmän diskussion och forskning om fördelarna med den digitaliserade dollarn. I grund och botten kommer projektet att utveckla en ram för att använda den digitaliserade dollarn och ta andra praktiska steg för att upprätta en CBDC-stödd.

Mer, det kommer också att utforska olika designalternativ som kan säkerställa säkrare och mer funktionella digitala dollaralternativ. Vanligtvis kommer det att innehålla öppna forum, intressentmöten, rundabordsdiskussioner och så vidare.

Hur som helst, det kommer också att sträva efter en digital dollar federal reserv för att se till att valutan federal; reservansökningar fortsätter.

Således kommer den digitala dollarfonden och Accenture i slutändan att sikta mot en skalbar, säker och privat version av den digitaliserade dollarn.

 

Viktiga principer för digital dollar

I grund och botten beskrev den digitala dollarfonden och Accenture några viktiga principer för deras projekt. I verkligheten måste projektet söka andra synpunkter och behov hos intressenterna. Eftersom projektet måste uppfylla standarden för amerikansk finansiell infrastruktur kommer det också att testas noggrant innan det rullas ut.

Så det här är de viktigaste principerna som den digitala dollarfonden och Accenture skisserade –

  • Se till att den digitala dollarn kommer att inkludera den internationella marknaden och upprätta en skuld från den matade och bli en del av det monetära systemet.
  • Bevara all penningpolitisk effektivitet tillsammans med finansiell stabilitet.
  • Se till att betalningarna har hög säkerhet och integritet.
  • Följ de befintliga KYC / AML-kraven (Know Your Customer / Anti-White Laundering) när du distribuerar dessa. Dessutom kommer det att bevara tvåstegsbankarkitektur och använda mellanhänder för att behandla betalningar.
  • Se till att inkludera varje enskild befolkning i systemet som för närvarande är digitalt uteslutna.
  • Förbättra ekonomins politik med ett transparent sätt för att underlätta betalningarna.
  • Erbjud integrationsprocess med den befintliga ekonomiska strukturen och använd en elektronisk plånbok för att hålla pengarna.
  • Utveckla avancerad teknik för att stödja alla funktioner i den digitala dollarn.
  • Samarbeta med andra privata och offentliga sektorer för att dra nytta av deras tekniska framsteg.

 

Möjliga fall för digitala dollaranvändning

Stiftelsen skisserade några av de möjliga digitala dollaranvändningsfall som du bör kolla in. Så, låt oss se vad det här är –

Detaljbetalningar

Detta är en av de digitala dollaranvändningsfall som kan gynna detaljhandelsbetalningar mycket. I själva verket använder bankbetalningar online normalt inte centralbankpengar. Att använda de fysiska kontanterna för detta ändamål är i nedgång, säkert för de monetära aggregaten.

Således kommer en digital dollar att gynna denna sektor mycket. Med detta kan du få omedelbara peer-to-peer-betalningar, säkerhet, flexibilitet och många fler.

 

Partihandel betalningar

Detta är ytterligare ett av de viktiga användningsfall för digitala dollar som också kommer att gynna. Vanligtvis är grossistbetalningarna beroende av de nationella betalningssystemen och använder alternativet för bankröjning för att avveckla alla transaktioner. Så det tar mycket tid att överföra stora summor pengar från de centrala pengarna till andra banker.

Således kan en digital dollar enkelt diversifiera processen och ge mer spontan tillgång till stora värdebetalningar.

 

Internationella betalningar

När du gör internationella betalningar digitalt kan du inte använda amerikanska dollar för det. I det digitala dollarprojektet kan du säkerställa ett direkt monetärt system utan risker och färre brister i de äldre banksystemen.

Mer, det kan också främja företagets finansiella marknadsintegration tillsammans med att öka konkurrensen i globala handelsbetalningar.

Så det är enkelt att säkra stora betalningar och överföringar och omfatta offshore-säkerhetsavgifter. Detta är de sista användningsfallet för digitala dollar på listan hittills.

 

Vilka är utmaningarna??

Det finns några utmaningar förknippade med det. I verkligheten är många banker fortfarande skeptiska till hela CBDC-situationen. Uppenbarligen är det en stor förändring, och ingen vet fortfarande inte hur det kommer att påverka den amerikanska centralbankens finansiella arkitektur.

Initiativet för digitala dollar kan förändra vägen, men det finns fortfarande en oro för säkerhet och integritet eftersom allt kommer att vara online. Även om penningtvätt eller bedrägeri kommer att sluta använda detta system, måste de använda ytterligare säkerhet för offshore-konton.

En annan fråga är användningen av digitala dollar utanför USA. I själva verket kan tekniken vara för avancerad för att varje land ska kunna anpassa sig till. Således är allt fortfarande oklart just nu.

Nu vet du vad som är digital dollar och allt om dess viktigaste principer. Men nu fokuserar jag på det senaste dollarinitiativet som kom upp på stimulusräkningen på grund av koronavirus. Så låt oss kolla vad det är just nu!

 

Digital dollar: de elektroniska kontanterna

På grund av det senaste koronavirusutbrottet planerar USA att upprätta en hjälpplan för att underlätta situationen. En version av det digitala dollarinitiativet kom dock upp i det senaste utkastet som Demokraternas hus nyligen föreslog.

För att göra kontantbetalningar till amerikanska invånare ville de skapa ett digitalt valutasystem som säkerställer en snabbare betalningsprocess. I själva verket är det faktiskt en elektronisk kontantversion av den befintliga dollarn de har i den federala reserven.

För att kunna använda den måste centralbanken också ha en digital plånbok och kommer också att ha en federal dollarfondreserv för den. Mer så kallas konceptet “FedAccounts.”

På grund av systemets komplicerade karaktär lyckades det dock inte slutgiltigt.

Men nu vet vi hur detta kan se ut. Så jag kommer också att beskriva några av de viktigaste aspekterna av detta digitala dollarinitiativ.

 

Nyckelbegrepp

Digital dollar –

Saldot kommer att uttrycka ett dollarvärde och kommer att ha digitala bokföringsposter i den federala reservbanken. Mer så kommer saldot i dessa konton att registreras som skulder. I grund och botten betyder här den digitala dollarn ett elektroniskt dollarvärde som du kan lösa in från alla berättigade finansinstitut.

 

Digital dollar plånbok –

Här kommer det att betyda en digital plånbok som den federala banken kommer att ha för alla medborgares räkning. Således kommer den federala reserven för digitala dollar att lagra värdet i vilken elektronisk enhet som helst som har en fysisk identitet.

 

Medlemsbank –

Medlemsbanker är banker i styrelsen för Federal Reserve Architecture.

 

Pass-through Digital Dollar Wallet –

Medlemsbanker kommer att upprätthålla detta plånboksystem för en kvalificerad medborgare och som kommer att ha tillgång till reservbalansen som medlemsbanken kommer att bevara i den federala reserven för digitala dollar.

 

Kvalificerad individ –

Alla medborgare eller bosatta i USA kommer att vara en kvalificerad person i detta fall.

 

Leveransprocess för denna dollar

Generellt kommer finansministeriet faktiskt göra betalningarna efter att ha kontrollerat sökandens information. Så kommissionären kan sätta in krediterna direkt eller använda kontroller för att effektivisera processen.

Dessutom kan statssekreteraren också upprätta ett system där du kan erbjuda dem din direktinsättningsinformation och de kan tillhandahålla tjänsten åt dig. Dessutom kommer de att informera allmänheten om systemet och hur det fungerar.

 

Få tillgång

När du väl har gjort insättningen på ditt konto kan du ta ut pengarna samma dag. Mer bör det inte vara någon gräns för dina uttag också. Så du kan helt ta ut pengarna från FedAccounts.

 

Villkor för digitala plånböcker

Alla plånböcker eller konton har ingen minsta saldo eller maximala saldobegränsning. Mer så kommer det inte att ha några kontokostnader också.

Vid intressen betalar ingen mer än vad som krävs för den erforderliga reserven och överskottsreserven.

Plånboken har typiska funktioner som internetbank, mobilbank, betalkort, betalningsalternativ och många fler.

 

Digital valuta vs. Digitala elektroniska kontanter

Nu när du känner till dem båda är det dags att jämföra dem. I verkligheten förvirrar många av er dessa två; de är dock inte ett liknande projekt.

Dessa skiljer sig helt från varandra och är separata projekt. Tyvärr har båda båda samma namn. Således blev den förvirrande situationen.

Först och främst är den digitala dollarn i lättnadsplanen faktiskt en form av elektroniska kontanter, inte en digital valuta. I grund och botten har vi redan en form av elektroniska kontanter som vi använder från vårt internetbanksystem.

I det här fallet kommer dock dollarn att anslutas direkt till den federala reserven till medborgarna i USA. Hur som helst, det kräver alla funktioner som vi kanske vill, men det är inte långt ifrån vad vi redan använder.

Det är bara en förhärligad version av vad vi vanligtvis använt genom åren.

Å andra sidan är det ursprungliga projektet faktiskt en digital valuta. I verkligheten kommer de inte att stödjas av några fysiska pengar utan har ett eget värde vid sidan av dem. Tänk på det som en kryptovalutaversion av dagens dollar.

Således kommer det att ha ett liknande värde som alla andra federala reserver och sedlar. Och så, om stiftelsen kan underlätta detta projekt, kommer vi att se en ny digital version av valuta som massfolk kan använda utan behov av pappersbaserade säkerhetskopior.

Mer, det kommer också att säkerställa ett mer öppet och rättvist spel i den totala ekonomin.

 

Avslutande tankar

Den digitala dollarn kan vara början på en ny revolution i teknikens historia. Jag antar att du kan säga att det är början på sci-fi-scenarier som vi alla ser i filmer. Men det behöver fortfarande tid att blomstra, och förhoppningsvis, när det gör det, är du redo att börja använda den.

Jag hoppas verkligen att guiden hjälpte dig att lära dig vad som är digital dollar och hur det kan fungera. För närvarande har vi fortfarande inte tillräckligt med information om projektet. Förhoppningsvis kommer vi i framtiden att presentera mer information om detta ämne.

Så se till att hålla dig uppdaterad om du vill lära dig mer om den digitala dollarstiftelsen och Accenture-projektet.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map