De bästa Blockchain-plattformarna och företagslösningarna att välja mellan

Blockchain-ekosystemet har vuxit snabbt de senaste fem åren. Med fler och fler företag som visar intresse för blockchain är det dags för blockchain-plattformar att stiga.

I den här artikeln kommer vi att gå igenom blockchain-plattformarna. 

Plattformarna vi kommer att diskutera kommer att falla i flera kategorier, inklusive blockchain-företagsplattformar, blockchain-molnplattformar och så vidare.

Blockchain är en peer-to-peer-distribuerad ledger-teknik. Dess viktigaste applikationer finns i nästan alla sektorer där ute. Du kan implementera eller använda blockchain i ekonomi, försörjningskedja, mat, röstning och så vidare.

Det introducerades först via bitcoin whitepaper där Satoshi Nakamoto. 

Så vad väntar vi på? Låt oss komma igång med de bästa blockchain-plattformarna där ute.

Vad är blockchain-plattform? Behöver vi det?

Blockchain-implementering är en av de största utmaningarna i den nuvarande branschen.

Det finns många rapporter som antyder att det är mindre framgång med implementering av blockchain när det gäller komplex systemimplementering.

Hela blockchain-implementeringen blir mer komplicerad om ett företag vill bygga sitt blockchain-nätverk och ramverk.

Med enkla ord är det inte möjligt att bygga en blockchain end-to-end-lösning från grunden.

Det är där blockchain-plattformen kommer in. Det låter nystartade företag, företag och företag dra nytta av befintlig infrastruktur, lösning eller tjänst relaterad till blockchain. 

Vi behöver också blockchain-tillväxt i ekvationen. Det är helt enkelt inte möjligt för företag att hålla sitt system uppdaterat om de använder sin egen blockchain-lösning. Blockchain utvecklas i snabb takt, och det är alltid klokt att lämna uppgraderingsuppgiften till blockchain-plattformar.

Blockchain-plattformar har massor av funktioner.


Nu när vi har förstått blockchain-plattformen och deras behov. Låt oss lista fördelarna med blockchain-plattformen nedan:

Fördelar med att använda blockchain-plattformen

Varför ska du som konsument använda en blockchain-plattform? Till att börja med ger blockchain-plattformen möjligheten att övervinna de viktigaste utmaningarna.

Låt oss ta andra fördelar som du kan få genom att använda en blockchain-plattform.

 1. Få det väsentliga

Varför skulle du använda en blockchain-plattform i första hand?

Anledningen är enkel. Du får de viktigaste funktionerna från nästan alla blockchain-plattformar där ute. Vissa av dem erbjuder en komplett lösning, medan andra ger dig en specifik lösning. 

Det betyder att du får de nödvändiga funktionerna för att komma igång.

Kort sagt, Blockchain-plattformar är lösningar som ger slutanvändarens möjlighet att interagera med blockchain. 

Kärnan är blockchain en databas, distribuerad och hanterad av kamrater. Det kan hålla koll på alla transaktioner på ett säkert och strukturerat sätt. Detta innebär att blockchain-plattformar erbjuder de grundläggande funktionerna i blockchain.

Var och en av transaktionerna lagras inom blocket – en säker och krypterad sekvens av transaktioner. Detta innebär att ingen person kan manipulera blocken, vilket ger nödvändig säkerhet. 

En annan viktig faktor som blockchain-plattformar erbjuder är en implementering av blockchain enligt deras krav. Blockchain är öppen källkod, vilket innebär att den kan utformas i enlighet med detta.

 1. Förbättrad effektivitet

Blockchain-plattformen är optimerad för att fungera effektivt. Eftersom molnet blir vanligare bland plattformar är det uppenbart att dessa plattformar ger ökad effektivitet.

Den nuvarande affärsmodellen använder datorer och deras ineffektivitet i beräkningsförmågan. Detta kan förändras med blockchain eftersom det ger mer flexibilitet och tillvägagångssätt jämfört med andra gateway-lösningar. Gateway-lösningarna har sina begränsningar, som kan bestämma pris, leveranstid och andra faktorer.

En blockchain-plattform gör det också möjligt för producenter att interagera med konsumenterna direkt. Till exempel kan en livsmedelsproducent sälja sin produkt via blockchain-plattformen – ta bort mellanhänder och deras provision.

Både säljare och köpare drar nytta av användningen av blockchain-baserade plattformar.

 1. Smarta kontrakt

Blockchain-baserade plattformar som Ethereum erbjuder smarta kontrakt. Smarta kontrakt är ett protokoll som anger när och i vilket tillstånd en transaktion sker. Med enkla ord är en transaktion endast tillåten om villkoret är uppfyllt. 

Detta är viktigt för att skydda plattformen från bedrägerier. Smarta kontraktprotokoll måste planeras noggrant och korrekt testning bör göras innan de implementeras. 

 1. Bedrägeri förhindring

Blockchain-plattformar tillhandahåller bedrägeribekämpning. Detta beror på hur blockchain fungerar. Det går inte att modifiera uppgifterna när de skrivits i blockchain.

Så om någon skickar en viss summa pengar sparas hans transaktionsinformation i blockchain. Mottagaren får beloppet och allt lagras nu i blocket. Nu kan ingen av parterna förneka överföringen av medel. Det är inte heller möjligt att ändra transaktionsinformationen av någon av parterna eller skadlig nod från tredje part.

 1. Genomskinlighet

Blockchain-plattformar erbjuder transparens. Banker använder för närvarande lösningar som inte är helt transparenta. Banker faller på grund av det – eftersom vi kan hitta många bedrägerier som händer i banksystemet.

Om en transaktion går fel eller försenas är det inte möjligt att spåra dem av kunderna. Endast banker kan bekräfta transaktionsstatus, vilket lätt kan ta 2-3 dagar att göra. Blockchain låter användare ta hand om allt själva. Eftersom det inte finns några mellanhänder fungerar användarna som en bank och kan spåra alla transaktioner själva.

Företag som använder blockchain-företagsplattform kan också dra nytta av öppenhet. De kan skapa ett öppenhetsekosystem som kan ge mer förtroende för systemet.

 1. Utvecklingssamtal

Blockchain-plattformar erbjuder en prestationsgranskning av de olika delarna av verksamheten. Till exempel, om en leverantörskedja antar blockchain kan de ta reda på de svaga punkterna i sin leveranskedja och fixa dem. 

Blockchain är ett utmärkt verktyg för att inte bara förbättra effektiviteten utan också förstå ditt eget företag bättre. Det reflekterar också på de delar som har hög prestanda.

 1. Granskning

Revision är en viktig del av verksamheten. Det ger ansvar till alla som ingår i verksamheten.

Blockchain ger den hörbarheten på bordet. Med blockchain-plattformen är det enkelt att lagra all information som kan kontrolleras för ansvarsskyldighet. Till exempel kan ett försörjningskedjeföretag hålla sina arbetstagare ansvariga när varorna når sin destination.

Kriterier för att välja blockchain-plattformar

Det finns massor av blockchain-plattformar där ute. 

För att säkerställa att vi väljer de bästa där ute har vi kommit med en viss uppsättning kriterier som ska matchas. Dessa kriterier inkluderar följande.

Kriterierna kan variera beroende på ditt krav. Så det är alltid en bra idé att undersöka innan du ställer in rätt kriterier. I allmänhet, följande generiska kriterier som du bör se upp för.

 • Aktivitet och popularitet → Hur populär eller aktiv blockchain-plattformen är. 
 • Arkitektur och språk som stöds → Vilka programmeringsspråk stöds av blockchain-plattformen? Vilken arkitektur erbjuder blockchain-plattformen också?
 • Nätverkstyp → Vad är nätverkstypen? Offentligt, privat eller tillåtet nätverk
 • Github Repo → Har de Github repo? Om ja, uppdateras det regelbundet?
 • Implementerings- och driftskostnader→ Vad kostar det??

Lista över bästa Blockchain-plattformar

Nu när vi har gått igenom fördelarna med att använda blockchain-plattformen är det dags att lista de bästa blockchain-plattformarna där ute.

Populära Blockchain-plattformar

Hyperledger

Hyperledger är känd som en av de bästa blockchain-plattformarna där ute.

Hyperledger-plattformen är ett unikt tillvägagångssätt för att lösa blockchain-problem. Det är ett samarbete med öppen källkod som görs över olika branscher. Det är för närvarande värd för The Linux Foundation. Stora företag inom bank, finans, försörjningskedja och andra har deltagit i Hyperledger.

Hyperledger plattformar ett brett utbud av ramar / projekt riktade till olika användningsfall. De som vi tycker är värda att nämna är:

 • Hyperledger tyg – Det är en blockchain-ramimplementering som syftar till att ge grunden för företag att bygga sin lösning eller applikation med hjälp av den modulära arkitekturen. Det erbjuder ett brett utbud av funktioner, inklusive medlemskap och konsensustjänster. Dessutom kan du också vara värd för smarta kontrakt med en “kedjanod”. IBM och Digital Asses är det första bidraget till projektet.
 • Hyperledger Sawtooth Lake: Sawtooth sin modulära plattform. Det syftar till att tillhandahålla tjänster till användare för att distribuera och köra DLT. 
 • Hyplerleder Iroha: Hyperleder Iroha är en annan implementering av blockchain-plattformen som skrivs med C ++. Den använder Byzantine Fault Tolerant consensus algoritm. Dess unika funktion är användningen av PostgreSQL.

Det finns också andra Hyperledger-projekt, inklusive Hyperledger Composer, Hyperledger Cello, Hyperledger Aries och så vidare. Inte alla projekt är för närvarande inaktiva. Få av projekten, inklusive Hyperledger Burrow och Hyperladder Grid, är fortfarande i inkubationsfasen.

Nyfiken på att lära dig mer om Hyperledger? Kolla sedan in Hyperledger: Enterprise Blockchain.

R3 Corda

Corda är också känt som en av de bästa blockchain-plattformarna för företag där ute.

R3 Corda är en blockchain-plattform med öppen källkod. Det är en distribuerad huvudboksteknik med förändring.

Dess tillvägagångssätt är helt annorlunda än traditionell blockchain, där en transaktion måste verifieras av många noder. Dess tillvägagångssätt är att minska antalet valideringar och förbättra effektiviteten samtidigt som alla funktioner i blockchain är intakta. 

De tre viktigaste funktionerna i R3 Corda är öppen källkod, öppen design och öppen utveckling. Detta innebär att vem som helst kan använda R3 Corda och använda blockchain-plattformen med öppen källkod efter sina behov och krav. 

Om du är nyfiken kan du kolla in vår ultimata guide om R3 Corda. Det kommer att lära dig mer om R3 Corda inklusive affärsprincip, arkitektur, det globala Corda-nätverket, Corda Bass Vendor och mycket mer!

Ethereum

Ethereum är också känt som en av de bästa blockchain-plattformarna där ute.

Ethereum är ett steg upp jämfört med Bitcoins blockchain. Det introducerade nya koncept, inklusive dApps och smarta kontrakt.

Om du är ett företag som vill dra nytta av en öppen källkod, globalt accepterad blockchain-plattform, är Ethereum ett utmärkt val. Den kan användas för att skapa mycket sofistikerade decentraliserade applikationer (dApps).

Ethereum blockchain är utvecklat av Vitalik Buterin, som är känd för sin expertis inom blockchain.

För utvecklare har de kommit igång, inklusive programmering av smarta kontrakt och hitta de senaste utvecklarverktygen. Ethereum använder också Solidity, som är populärt bland utvecklarens community.

Om du är intresserad av att lära dig vad Ethereum har att erbjuda kan du kolla in det Ethereum 2.0-sida.

Enterprise Ethereum

Enterprise Ethereum är också känt som en av de bästa blockchain-plattformarna för företag.

Ethereum är en öppen källkod, offentlig blockchain. Det är lämpligt för vissa företag där ute, men inte för företag. 

Företag kräver en blockchain-plattform som erbjuder tillstånd till blockchain-utveckling samtidigt som blockchain-funktioner som transparens, säkerhet och oföränderlighet tillhandahålls.

Det är här Enterprise Ethereum kommer in.

Enterprise Ethereum erbjuder en flexibel, säker och skalbar blockchain riktad till företag. Det erbjuder tre typer av implementering, inklusive privat, hybrid och konsortium. Detta innebär att alla företag kan dra nytta av Ethereum genom att anpassa det till deras krav. Med verktygen som tillhandahålls kan du bygga decentraliserade applikationer. Dessutom kan du också testa din dApp. 

Enterprise Ethereum är en mycket kapabel blockchain-lösning som innebär mindre stillestånd, bättre implementering och anpassningsbarhet. Det hjälper dig också att minska implementeringskostnaderna och öka förtroendet för hela systemet.

De viktigaste fördelarna med att använda Enterprise Ethereum inkluderar

 • Bättre förtroende till låg kostnad
 • Förbättrad effektivitet
 • Erbjuder fullständig anpassning inklusive anpassad tillstånd
 • Öka säkerheten
 • Bättre och nya affärsmodeller

Enterprise Ethereum Alliance står bakom standarder och implementering av Enterprise Ethereum. Deras fokus är att utveckla en öppen standard som kan fungera över hela världen. Deras samarbete består av 250+ medlemsföretag som är spridda över 45+ länder.

Undrar du vad mer Enterprise Ethereum erbjuder? Kolla sedan in vår guide om Enterprise Ethereum: Private Blockchain For Enterprise.

Kvorum

Quorum är hjärnbarnet till JP Morgan. Det är också företagsfokuserat och är främst skapat för finansinstitut. 

Så om du är ett företag i finansbranschen bör Quorum betraktas som en blockchain-företagsplattform. 

Quoroms huvudfunktioner inkluderar snabb transaktion och prestanda, vilket gör den idealisk för finanssektorn. Dessutom är det också ett av de mest avancerade säkerhetsprotokoll som gör det säkert.

Quorum är också baserat på Ethereum, vilket innebär att det erbjuder funktioner som smarta kontrakt och möjligheten att skapa decentraliserade dApps. 

Quorum erbjuder bättre funktioner inklusive

 • Bättre prestanda
 • Förbättrad avtals integritet
 • Korrekt nätverkshantering
 • Omröstningsbaserad konsensusmekanism

Quorum använder Istanbul BFT-konsensusalgoritm, som erbjuder hög säkerhet och förbättrad prestanda. Quorum är också öppen källkod, vilket innebär att du kan anpassa det efter dina behov. Metoden med öppen källkod ger också förtroende, mognad och gemenskap.

Några av de anmärkningsvärda projekten som använder Quorum inkluderar VAKT, KIMLIC, IIN, FOGCHAIN ​​ETHHOTELS och andra.

Vill du lära dig mer om kvorum? Kolla sedan i den ultimata guiden på Quorum blockchain-plattformen.

Blockchain som serviceplattformar (BaaS Platforms)

Nu när vi har gått igenom några av de bästa blockchain-plattformarna, låt oss lista blockchain som en serviceplattform.

Dessa BaaS-plattformar erbjuder tjänster till företag, företag och startups eftersom det gör det möjligt för dem att vara värd för sin blockchain-lösning.

IBM

Enligt IBM har de tidiga flyttarna sin fördel. De erbjuder pålitlig expertis, som består av 1500 experter inom branschen. De har också en stor kundbas på 500+ kunder och rankas som nummer 1 när det gäller forskning.

Deras blockchain för företag säkerställer att du kan bygga, styra, driva och växa med deras lättanvända blockchain-lösning. Om du använder IBM blockchain får du också tillgång till IBM moln, vilket säkerställer att du snabbt kan skala din blockchain-applikation.

Amazon Blockchain

Amazon erbjuder också sin BaaS-lösning med användning av Amazon Managed Blockchain. Med den kan du skapa och hantera blockchain. Det fungerar med populära blockchain-nätverk som Ethereum och Hyperledger Fabric.

Med det får du följande fördelar

 • Fullt hanterad
 • Välj Ethereum eller Hyperledger Fabric
 • Säker och skalbar
 • Pålitlig

Många användningsfall kan implementeras med Amazon-blockchain. Du kan till exempel implementera en försörjningskedja, detaljhandel, tillgång och handelsöverföring.

För att hjälpa företag att bygga sin blockchain-applikation erbjuder de ett brett utbud av lösningar, inklusive Amazon QLDB (Quantum Ledger Database), Amazon Managed Blockchain, AWS Blockchain Templates och AWS Blockchain Partners.

De har kunder som Smatto, DTCC, healthdirect och andra.

Orakel

Oracle tillhandahåller också sin blockchain-expertis genom sin Oracle blockchain-plattform. Det erbjuder ett lättanvänt sätt att bygga blockchain-applikation, vilket gör det enkelt för ett företag att anta blockchain.

Oracle definierar sig som en blockchain-plattform för företagsklass. De tillhandahåller tjänster som krävs för att omvandla affärsapplikationer och bearbeta för att använda blockchain.

Deras viktigaste funktioner inkluderar förmonterade hanterade tjänster, plug and play-integration, automatiserad drift, företagsklass och öppen. De tillhandahåller redan sin blockchain-relaterade lösning till leveranskedjan med CargoSmart.

Andra Blockchain-plattformar som är värda att nämna

OpenChain

OpenChain är blockchain-teknik för företaget. Det är öppen källkod, precis som de flesta andra blockchain-plattformar.

OpenChain riktar sig främst till organisationer som vill se till att deras digitala tillgångar hanteras och emitteras på ett säkert, robust och skalbart sätt.

Det är lätt att använda och vem som helst kan skapa sin egen OpenChain-instans på några minuter. Det kan också anpassas av administratörerna. Reglerna kan ställas in av honom där slutanvändarna kan delta och utbyta värde definierat av dessa regler. Varje transaktion undertecknas digitalt för att säkerställa säkerheten.

OpenChain använder den partitionerade konsensusen. Varje Openchain-instans har en auktoritet för transaktionsgiltighet, där blockchain använder Openchain-instanser för decentraliseringsändamål. Detta innebär att transaktionen måste valideras av olika OpenChain-instanser.

Andra viktiga funktioner i OpenChain inkluderar mer effektivitet på grund av användningen av klient-serverarkitektur och ingen gruvarbetare. Detta innebär också att transaktioner inte behöver några avgifter och är omedelbara.

Slutligen använder den en modulär design för bättre integration med andra affärsprocesser.

Användningsfallet för OpenChain inkluderar att skapa värdepapper för verkliga tillgångar, implementering av ägarskap av kreativt arbete, lojalitetspoäng och presentkort.

Stjärn

Stellar är en blockchain-plattform som hjälper till att ansluta banker, människor och betalningssystem. Det handlar om att få pengar över gränserna med hjälp av deras teknik.

Stellar kallar sig bankens framtid. Det erbjuder överföringar, mobila filialer, mikrobetalningar, mobila pengar och tjänster för underbankerna.

Om du är inom betalningssektorn kan du använda Stellar för att anpassa betalningsinfrastrukturen. Du kan utveckla dig med hjälp av nätverket snabbt. 

Om du är intresserad kan du kolla in Stellar dokumentation

Slutsats

Detta leder oss till slutet av vår bästa blockchain-plattformslista. Tillsammans med blockchain-plattformar täckte vi också BaaS-plattformar. Dessa plattformar erbjuder företag, företag och startups att komma igång med blockchain och bygga sina fullfjädrade blockchain-applikationer. 

Så, vad tycker du om blockchain-plattformar? Kommentera nedan och låt oss veta.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map