Blockchain-teknikens historia: En detaljerad guide

Blockchain-tekniken måste vara en av de största innovationerna under 2000-talet med tanke på den krusningseffekt som den har på olika sektorer, från ekonomi till tillverkning samt utbildning. Okänt för många är att Blockchains historia går tillbaka till början av 1990-talet.

Sedan dess popularitet började växa för några år tillbaka har ett antal applikationer dykt upp, men understryker vilken typ av påverkan det är avsett att ha när loppet för digitala ekonomier värms upp. I den här diskussionen lär vi oss historien om Blockchain med Blockchain-utvecklingen.

Anmäl dig nu: Gratis Blockchain-kurs

Blockchain-teknikens historia – tidslinjeinfografik

Det är viktigt att veta om Blockchain-historien för Blockchain-entusiaster och Blockchain-aspiranter. Så för att hjälpa vår läsare att känna till Blockchain-historien och förstå Blockchain-utvecklingen, här tar vi en detaljerad guide till blockchain-teknikens historia med dess detaljerade utveckling.

1991-2008: Tidiga år av Blockchain-teknik

Hur uppstod blockchain? Stuart Haber och W. Scott Stornetta föreställde sig vad många har lärt känna som blockchain 1991. Deras första arbete handlade om att arbeta med en kryptografiskt säkrad blockkedja där ingen kunde manipulera med tidsstämplar av dokument.

1992 uppgraderade de sitt system för att införliva Merkle-träd som förbättrade effektiviteten och därmed möjliggjorde insamling av fler dokument i ett enda block. Det är dock 2008 som Blockchain History börjar få relevans, tack vare arbetet en person eller grupp med namnet Satoshi Nakamoto.

Satoshi Nakamoto är ackrediterad som hjärnan bakom blockchain-tekniken. Mycket lite är känt om Nakamoto eftersom folk tror att han kan vara en person eller en grupp människor som arbetade med Bitcoin, den första tillämpningen av den digitala storbokstekniken.

Nakamoto konceptualiserade den första blockchain 2008 varifrån tekniken har utvecklats och hittat sig i många applikationer utöver kryptovalutor. Satoshi Nakamoto släppte den första vitboken om tekniken 2009. I whitepaperna gav han detaljer om hur tekniken var väl rustad för att öka det digitala förtroendet med tanke på decentraliseringsaspekten som innebar att ingen någonsin skulle ha kontroll över någonting.

Ända sedan Satoshi Nakamoto lämnade scenen och överlämnade Bitcoin-utveckling till andra kärnutvecklare, har den digitala storbokstekniken utvecklats och resulterat i nya applikationer som utgör blockchain-historien.

En mycket vanlig fråga, när uppfanns blockchain? vi kan säga att Blockchain uppfanns 1991.

Blockchain-teknikens historia

Kontrollera också: Blockchain Fundamentals Presentation

Blockchain-struktur

Enkelt uttryckt är Blockchain en peer-to-peer-distribuerad huvudbok som är säker och används för att registrera transaktioner över många datorer. Bokföringens innehåll kan endast uppdateras genom att lägga till ett annat block som är länkat till det tidigare blocket. Det kan också ses som ett peer-to-peer-nätverk som körs ovanpå internet.

I lekman eller näringsliv är blockchain en plattform där människor får utföra transaktioner av alla slag utan behov av en central eller pålitlig skiljeman.

Den skapade databasen delas mellan nätverksdeltagarna på ett transparent sätt, varigenom alla kan komma åt dess innehåll. Hantering av databasen sker autonomt med peer-to-peer-nätverk och en tidsstämplingsserver. Varje block i en blockchain är ordnat på ett sådant sätt att det refererar till innehållet i det tidigare blocket.

Blocken som bildar en blockchain innehåller massor av transaktioner som godkänts av deltagare i ett nätverk. Varje block levereras med en kryptografisk hash av ett tidigare block i kedjan.

Läs vår tidigare artikel Ultimate Blockchain Guide för att lära dig mer om blockchain-teknik.

Utvecklingen av Blockchain: Fas 1- Transaktioner

2008-2013: Blockchain 1.0: Bitcoin Emergence

De flesta tror att Bitcoin och Blockchain är en och samma sak. Men så är inte fallet, eftersom en är den underliggande tekniken som driver de flesta applikationer, varav en av dem är kryptovalutor.

Bitcoin kom till under 2008 som den första applikationen av Blockchain-teknik. Satoshi Nakamoto i sin vitbok beskriver det som ett elektroniskt peer-to-peer-system. Nakamoto bildade genesblocket, från vilket andra block bryts, sammankopplade vilket resulterar i en av de största kedjorna av block som bär olika bitar av information och transaktioner.

Ända sedan Bitcoin, en applikation av blockchain, slog in i vågorna, har ett antal applikationer beskurit som alla försöker utnyttja principerna och funktionerna i den digitala storbokstekniken. Följaktligen innehåller blockchain-historiken en lång lista över applikationer som har skapats med utvecklingen av tekniken.

Fler och fler organisationer går med i den digitala transformationsrevolutionen med antagandet av blockchain-teknik. Läs vår tidigare blogg för att förstå hur blockchain förändrar organisationer.

Utvecklingen av Blockchain: fas 2-kontrakt

2013-2015: Blockchain 2.0: Ethereum Development

I en värld där innovation är dagens ordning är Vitalik Buterin bland en växande lista över utvecklare som kände att Bitcoin ännu inte hade nått det, när det gällde att utnyttja blockchain-teknikens fulla kapacitet, som en av de första bidragsgivarna till Bitcoin kodbas.

Bekymrad av Bitcoins begränsningar började Buterin arbeta med vad han ansåg skulle vara en formbar blockchain som kan utföra olika funktioner förutom att vara ett peer-to-peer-nätverk. Ethereum föddes ut som en ny offentlig blockchain 2013 med extra funktioner jämfört med Bitcoin, en utveckling som har visat sig vara ett avgörande ögonblick i Blockchain-historien.

Buterin differentierade Ethereum från Bitcoin Blockchain genom att möjliggöra en funktion som gör det möjligt för människor att spela in andra tillgångar som slagord såväl som kontrakt. Den nya funktionen utvidgade Ethereums funktioner från att vara en kryptovaluta till att också vara en plattform för utveckling av decentraliserade applikationer.

Officiellt lanserades 2015 har Ethereum blockchain utvecklats till att bli en av de största applikationerna inom blockchain-teknik med tanke på dess förmåga att stödja smarta kontrakt som används för att utföra olika funktioner. Ethereum blockchain-plattformen har också lyckats samla in en aktiv utvecklargemenskap som har sett den skapa ett verkligt ekosystem.

Ethereum blockchain bearbetar flest antal dagliga transaktioner tack vare dess förmåga att stödja smarta kontrakt och decentraliserade applikationer. Dess marknadsvärde har också ökat betydligt i kryptovalutautrymmet.

Läs också: Varför Blockchain kommer att förändra världen?

Utvecklingen av Blockchain: fas 3- applikationer

2018: Blockchain 3.0: framtiden

Blockchain Historia och evolution slutar inte med Ethereum och Bitcoin. Under de senaste åren har ett antal projekt tagit fram alla utnyttjande blockchain-teknologifunktioner. Nya projekt har försökt ta itu med några av bristerna i Bitcoin och Ethereum förutom att komma med nya funktioner som utnyttjar blockchain-funktioner.

Några av de nya blockchain-applikationerna inkluderar NEO, som faktureras som den första open source, decentraliserade och blockchain-plattformen som lanserades i Kina. Trots att landet har förbjudit kryptovalutor är det fortfarande aktivt när det gäller blockchain-innovationer. NEO känner sig som det kinesiska Ethereum som redan har fått stöd från Alibabas VD Jack Ma eftersom det planerar att ha samma inverkan som Baidu i landet.

I loppet för att påskynda utvecklingen av Internet of Things, kom vissa utvecklare, så det passade, att utnyttja blockchain-tekniken och kom i processen med IOTA. Kryptovalutaplattformen är optimerad för sakernas Internet-ekosystem eftersom den strävar efter att tillhandahålla noll transaktionsavgifter samt unika verifieringsprocesser. Det tar också upp några av de skalbarhetsproblem som är associerade med Blockchain 1.0 Bitcoin.

Förutom IOTA och NEO har andra andra generationens blockchain-plattformar också en krusningseffekt i sektorn. Monero Zcash och Dash-blockkedjor uppstod som ett sätt att ta itu med några av säkerhets- och skalbarhetsproblemen i samband med de tidiga blockchain-applikationerna. Den tre blockchain-plattformen kallas integritet Altcoins och försöker erbjuda höga nivåer av integritet och säkerhet när det gäller transaktioner.

Blockchainhistoriken som diskuterats ovan involverar offentliga blockchain-nätverk, varigenom vem som helst kan komma åt innehållet i ett nätverk. Men med utvecklingen av teknik har ett antal företag börjat använda tekniken internt som ett sätt att öka effektiviteten i verksamheten.

Stora företag investerar stort i att anställa yrkesverksamma eftersom de försöker få ett försprång på användningen av teknik. Företag som Microsoft och Microsoft verkar ha tagit ledningen när det gäller att utforska blockchain-teknikapplikationer som resulterar i vad som har blivit känt som privata, hybrid- och federerade blockkedjor..

Läs också: Varför företag implementerar Blockchain

2015: Hyperledger

Under 2015 presenterade Linux Foundation ett paraplyprojekt av blockchain med öppen källkod. De fortsatte med att kalla det Hyperledger, som hittills fungerar som samarbetsutveckling av distribuerade huvudböcker. Under ledning av Brian Behlendorf försöker Hyperledger främja samarbete över branscher för utveckling av blockchain och distribuerade ledgers.

Hyperledger fokuserar på att uppmuntra användningen av blockchain-teknik för att förbättra prestanda och tillförlitlighet hos nuvarande system för att stödja globala affärstransaktioner.

2017: EOS.IO

EOS-hjärnbarnet från det privata företagets block. En bildades 2017, på publiceringen av en vitbok som beskriver ett nytt blockchain-protokoll som drivs av en EOS som den inhemska kryptovalutan. Till skillnad från andra blockchain-protokoll försöker EOS att emulera attribut för verkliga datorer inklusive CPU och GPU.

Av den anledningen fungerar EOS.IO som en smart kontraktsplattform såväl som ett decentraliserat operativsystem. Dess huvudsyfte är att uppmuntra distribution av decentraliserade applikationer genom ett autonomt decentraliserat företag.

Blockchain Evolution Tidslinje

TidslinjeBlockchainBitcoinEthereumNEO
1991-2008 Stuart Haber och Scott Stornetta arbetar med The First Blockchain
2009 Satoshi Nakamoto släpper Bitcoin-vitbok
2010 Det första Bitcoin-köpet 10.000BTC äger rum
2013 Bitcoin Marketplace överstiger 1 miljard dollar Vitalik Buterin släpper vitbok om Ethereum
2014 Ethereum Blockchain finansieras av Crowdsale
2014 Blockchain Technology R3 bildas och bildar ett konsortium med över 40 äldre ekonomi för implementering av Blockchain Technology
2014 NEO-projektet lanserades som Antshares av Da Hongfei och Erik Zhang
2015 Ethereum Second Blockchain presenteras
2015 Linux Foundation presenterar Hyperledger för att förbättra Blockchain-utvecklingen
2017 EOS.IO presenteras av block.one som ett nytt blockchain-protokoll för distribution av decentraliserade applikationer
2015-2018 Blockchain Technology fortsätter att utvecklas Skildras av ökat antal kryptovalutor samt företag som använder tekniken för att öka effektiviteten

2020: Blockchain-historia & Framtiden

Framtiden för Blockchain-tekniken ser delvis ljus ut på grund av hur regeringar och företag investerar stora när de försöker stimulera till innovationer och applikationer. Det blir allt tydligare att det en dag kommer att finnas en offentlig blockchain som alla kan använda.

Advokater förväntar sig att tekniken hjälper till att automatisera de flesta uppgifter som hanteras av yrkesverksamma inom alla sektorer. Tekniken hittar redan bra användning i såväl leveranshantering som i molndatabranschen. Tekniken bör också hitta sin väg till grundläggande artiklar som sökmotorer på internet i framtiden.

När tekniken utvecklas förväntar sig Gartner Trend Insights att minst ett företag byggt på blockchain kommer att värderas till mer än 10 miljarder dollar fram till 2022. På grund av Blockchain Digital Transformation förväntar forskningsföretaget att affärsvärdet kommer att växa till över 176 miljarder dollar 2025 och överstiger 3,1 biljoner $ 2030.

Utvecklingen av Blockchain Technology under de senaste åren har ökat efterfrågan på Blockchain-proffs. företagen implementerar också Blockchain för att få fördelar med Blockchain-applikationerna. Så om du strävar efter att bygga en karriär inom Blockchain är det rätt tid att börja med Free Blockchain Course.

Ta det första steget nu och lägg grunden till en ljus Blockchain-karriär framåt!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me