Blockchain-leverantörer: en ultimat guide

Vill du veta om de bästa blockchain-leverantörerna i branschen? Då har du kommit till rätt ställe.

När det gäller blockchain har vi problem och lösningar.

Under en tid med fyra industriella revolutioner befinner vi oss i ett stadium där blockchain-ekosystemet exponentiellt.

Generellt finns det tre huvudkomponenter i ett blockchain-ekosystem.

Det inkluderar plattformar, leverantörer och riktiga applikationer. Varje spelare har en avgörande roll att spela i ekosystemet.

Blockchain-leverantörer är företag som tillhandahåller tjänster till andra nystartade företag eller företag som syftar till att använda blockchain. Det är uppenbart att inte alla företag kan skapa en helhetslösning. Det breda utbudet av användningsfall för blockchain innebär också ett annat tillvägagångssätt varje gång ett problem måste lösas.

Läs mer om Distribuerad Ledger-teknik.

I den här artikeln kommer vi att gå igenom blockchain-leverantörerna. Vi kommer också att täcka blockchain-as-a-service-leverantörer (BaaS) eftersom de faller under definitionen av blockchain-leverantörer.

Så, vad gör blockchain-leverantören? Låt oss utforska.

Vad är Blockchain-leverantören?

Blockchain-leverantörer är företag, nystartade företag eller företag som tillhandahåller tjänster eller lösningar. Blockchain-leverantörernas landskap är stort och expanderar i snabb takt.

Leverantörer kan också definieras beroende på vem som är köparen. Till exempel kan en tillverkare som bygger produkter med råmaterial vara säljaren till en distributör, medan återförsäljaren är säljaren till konsumenten.

Det är därför vi ska diskutera både små och stora aktörer som förändrar blockchain-landskapet genom att tillhandahålla enastående och unika lösningar.

Vi kommer också att försöka kategorisera dem i:

 • Blockchain Infrastructure Providers, exempel: Primechain, Bluzelle, IBM, Microsoft
 • Blockchain-applikationsleverantörer, exempel: Ripple, Factom, DigitalX
 • Blockchain-tjänsteleverantörer, exempel: Infosys, Accenture, Wipro

Välja rätt leverantör för Blockchain-teknik

Blockchain-konsultleverantörer är en del av ekosystemet. Servicemodellen blir populär på grund av den plötsliga ökningen av blockchain eller DLT-antagande.

Som företag måste du vidta lämpliga steg innan du väljer rätt blockchain-konsultleverantör där ute.

Du måste också förstå blockchain-projektfaserna för att få ett bra grepp. För att säkerställa att du lär dig på bästa möjliga sätt, låt oss gå igenom nyckelfaserna i ett blockchain-projekt först.

Läs också vår Trade Finance Blockchain

Blockchain-projektfaser

 1. Strategisk rådgivning

På scenen måste verksamheten göra strategisk rådgivning. Eftersom blockchain är nytt är det idealiskt att göra strategisk rådgivning för att undvika någon form av förfall för att förstå effekterna och omfattningen av blockchain i projektet. Det finns flera blockchain-konsultleverantörer där ute som kan hjälpa dig att uppnå önskat resultat. 

 1. Analys av användningsfall

Nu när du är bekant med blockchainens roll och dess inverkan är det nu dags att göra användningsfallsanalys. Det är ett viktigt första steg för alla blockchain-projekt. I det här steget måste du använda en analysmetod för att bestämma rätt användningsfall för ditt projekt. För att se till att du gör det rätt måste du göra systemkrav, förstå omfattningen och samla alla möjliga detaljer om hur användare interagerar med systemet.

 1. Bevis på koncept

En annan avgörande fas är Proof-of-Concept. I detta steg görs förstudier för att säkerställa om blockchain-idén är genomförbar eller inte. I genomförbarhetstestet beaktas både ekonomiska och tekniska aspekter. I denna fas är det lätt att hitta ett hinder som kan inträffa under projektimplementeringen. 

Läs också vår POC-guide

 1. Pilotprojekt

I pilotprojektet genomförs en mindre skala. Detta görs för att utvärdera projektets kostnad, genomförbarhet och funktionalitet. 

 1. Fullt live-projekt

Om allt går som planerat går projektet i full skala.

Läs mer om Blockchain Implementation

Vad du kan förvänta dig av Blockchain Consulting Firms?

Som företag är ditt jobb att erbjuda information och support till konsultföretagen. För att hjälpa dig att förstå vad du kan förvänta dig eller kräva av ett konsultföretag, låt oss gå igenom punkterna nedan.

Identifiera blockchain-möjligheter: Konsultföretag har en djup förståelse för blockchain och dess användningsfall. De förstår hur och när man använder blockchain, vilket kan leda till bättre effektivitet. Så om du är ett företag bör du förvänta dig att det konsultföretag du väljer hjälper dig att hitta rätt möjligheter att använda blockchain. Dessutom borde de också ha full kapacitet att genomföra det.

Skapa affärsfallstudier: Fallstudier är ett viktigt verktyg för att förstå affärer. Ditt konsultföretag bör kunna skapa övertygande fallstudier för köparen eller med köparen. 

Showcase Proof-of-concept-idéer: Konsultföretaget ska kunna ha goda resultat när det gäller proof-of-concept-idéer. De borde kunna visa upp dem. Alla projekt som visar deras implementeringsprocess eller resultat. Alla proof-of-concept eller projekt som kan hjälpa dig att jämföra dina krav kan också ge dig en bestämd fördel.

Bygga företagskartor och ramar: Du kan förvänta dig att konsultföretaget kan skapa tydliga färdplaner och ramar. Dessa ramar och färdplaner bör vara benägna att använda blockchain-teknik genom att behålla faktorer som krav och mål.

Partnerskap: Leverantörer som har partnerskap kan vara bra eftersom det öppnar nya möjligheter. 

Förståelse och expertis: De bör ha en fullständig förståelse för företagsköparens verksamhet och hur den kan användas för fördelar.

Vad ska ett företag ha i åtanke?

Att använda blockchain är svårt. Därför måste företag också behöva se till att de ger den bästa servicen till konsumenterna.

 • Utforska alla möjligheter: Som företag bör du utforska alla möjligheter. Det kan göras genom att gå igenom blockchain-användningsfall. Du måste också notera de färdigheter som krävs för att dra nytta av möjligheterna.
 • Intressenter synkroniserade: Se till att du håller alla intressenter informerade under användningen av blockchain.
 • Begränsa kostnader: Som företag bör du alltid försöka begränsa kostnaderna. För detta måste kostnadsplanering göras.
 • Erbjud stora tekniska färdigheter: Detta hjälper dig att lösa kundens problem snabbare.
 • Erbjud riskråd: Risker är en integrerad del av alla projekt och du som leverantör ska alltid tillhandahålla en.
 • Erbjud bra strategi: Se till att du kan tillhandahålla en ordentlig strategi som kan användas i verkliga scenarier.

Hur man väljer en blockchain-leverantör

Nu är det dags för oss att lista hur du ska välja rätt blockchain-leverantör för ditt företag. När allt kommer omkring bestämmer du om din blockchain kommer att lyckas eller inte. 

Att välja rätt leverantör eller blockchainföretag är inte så enkelt som du kanske tror. Du måste skapa en checklista och se till att blockchain-leverantören som du väljer att kryssa för de flesta av dem.

Checklistan kan innehålla några måste-aspekter som du bara inte kan ignorera. Det kommer också att finnas några aspekter som du kanske vill tända. Det är inte möjligt att ha allt från den blockchain-leverantör du väljer. I slutändan bör du välja en blockchain-leverantör som kan förstå dina smärtpunkter och ge dig lösningar.

 1. Förstå kriterierna

Blockchain-utveckling, tjänster eller lösningar har redan blivit komplexa. Det betyder att du måste ställa in kriterierna i förväg.

Till exempel bör du veta vilka tekniker du ska arbeta med och om blockchain-leverantören du valde att stödja dem. Det finns andra kriterier som du måste ta hänsyn till som inkluderar servicevillkor, betalningsvillkor, alla former av återbetalningar, integrerbarhet med andra system och så vidare. Om du gör dessa rätt är du redo för resten av resan.

 1. Definiera processen

Att hitta rätt leverantör är inte enkelt. Du måste definiera en process som kan hjälpa dig att göra det. Processen bör innehålla stegen för att få ut dina krav. Du kanske också vill komma i kontakt med några blockchain-leverantörer som tycker att passar dina kriterier. 

Om du tycker att det tar för mycket tid att kontakta leverantörerna direkt kan du ställa dina krav online. Försök att publicera en annons eller utnyttja dina sociala mediekonton bättre.

När du har börjat få platser är det nu dags för dig att ställa in ett lag som ska hantera det. Se också till att du lägger dina bästa anställda för att göra det, eftersom det inte är ett alternativ att göra fel beslut här.

 1. Få citat

Med få blockchain-leverantörer är det nu dags att få offert eller bud. Detta kallas Request for Proposal (RFP). Dessa förslag bör innehålla all information du behöver för att göra ditt beslut enkelt. Buden ska innehålla all utgiftsfördelning med leveransdatum. Du kan också lära dig mer om deras kvalitetsstandarder.

 1. Utvärderingsprocess

Med bud i din hand är det nu dags att matcha dem mot dina kriterier. Du bör ta rätt tid att göra utvärderingsprocessen. Kontakta också leverantörerna om du behöver veta mer information om ett visst kriterium. 

Kort sagt måste du förstå hela omfattningen innan du trycker på avtryckaren. 

 1. Börja jobba

Det sista steget är att börja arbeta med projektet. Håll alltid ett team dedikerat för att förbise framstegen.

Lista över Blockchain-leverantörer

Nu, när vi har en fullständig förståelse för leverantörer för blockchain, låt oss lista de populära blockchain-leverantörerna där ute. Detta ger dig en klar uppfattning om de alternativ som finns på marknaden.

Amazon Web Services

Amazon-webbtjänster är kända för sin dominans i branschen. De är ledande webbtjänstleverantörer och har också börjat tillhandahålla sina tjänster inom blockchain-sektorn.

Deras Amazon Blockchain-tjänst omger AWS Blockchain-mallar medan de använder molnplattformen. Som användare kan du använda Hyperledger Fabric, Ethereum för att använda deras plattform.

Deras blockchain som en tjänstelösning ger en utmärkt möjlighet för företag att implementera sin blockchain-lösning. Deras viktigaste fördelar inkluderar snabbare distributionstid, verktyg, planval och pay-as-you-use. 

Kort sagt, de tillhandahåller en global infrastruktur för att implementera blockchain-plattformar från helhet till slut. Ther-tjänster är också kostnadseffektiva.

Vill du lära dig mer om Blockchain as a Service? Kolla in vår artikel om BaaS i Enterprise-grade 

BigchainDB

BigchainDB är känd som blockchain-databasen. De tillhandahåller databastekniken som fungerar sömlöst med blockchain-lösningen. Den har låg latens, kraftfull frågefunktionalitet och hög genomströmning. Dessutom, med BigchainDB behöver du inte ge upp den decentraliserade kontrollen. Det erbjuder oföränderlig datalagring.

BigchainDB är kompatibel med populära applikationer, plattformar, och du kan också använda den för att distribuera blockchain proofs of-concept. Den kan användas i olika användningsfall och industrier.

De samarbetar med flera partners, inklusive Cognizant, Capgemini, Interledger och andra. Sist men inte minst erbjuder de också praktisk produktion och konsultation.

IBM Blockchain

IBM Blockchain handlar om att leverera värde genom sina blockchain-tjänster. Deras IBM Food Trust talar mycket om deras blockchain-lösning. 

De har behärskat försörjningskedjan genom blockchain. Deras blockchain-tjänst fungerar på olika användningsfall och branscher. Med över 500+ blockchain-klientengagemang rankas de som nummer ett när det gäller blockchain-ledaruppgifter.

Med IBM blockchain kan partners enkelt skala med hög säkerhet. IBMs infrastruktur hjälper till att upprätthålla blockchain-nätverket. De har också teknisk expertis för att genomföra ett projekt.

Hewlett Packard Enterprise

Hewlett Packard (HP) erbjuder sina blockchain-distributioner av företagsklass. De gjorde det möjligt med hjälp av leverans från slut till slut, byggnadskonstruktionsarkitektur och starka partners ekosystem.

Deras blockchain-lösningar erbjuder en avancerad lösning. De erbjuder HPE-uppdragskritisk distribuerad ledger-teknik (DLT). I tjänster erbjuder de HPE Pointnext, som inkluderar verkstad, implementeringstjänster, bevis på värde och andra blockchain-tjänster.

Microsoft

Microsofts Azure blockchain är en berömd blockchain som en tjänstelösning. 

De ger förenklad utveckling, enkel användning och verktyg för tillgänglig innovation. Många kunder använder Azure blockchain, inklusive XBOX, Insurwave, Project Ubin och andra. 

Microsofts Azure-marknadsplats erbjuder tillgång till blockchain-plattformar som Hyperledger Fabric, Ethereum och Corda. Du kan också kolla in deras lösningsarkitekturer som täcker ett annat arkitektoniskt tillvägagångssätt för breda användningsfall. 

Viktiga funktioner i Azure blockchain inkluderar inbyggd konsortiehantering, enkel blockchain-nätverksoperation och distribution, extensile och öppen design och så vidare. Deras prissättning är också enkel eftersom de erbjuder prissättning per nod.

Orakel

Oracle strategi för blockchain har alltid varit unik. De erbjuder en blockchain-plattform som gör det möjligt för företag att göra B2B-transaktioner med tillförlitlighet och skalbarhet. Med Oracle blockchain kan du börja förmontera med hjälp av de auto-tillhandahållna Hyperledger Fabric-komponenterna. 

Oracle fungerar sömlöst med öppen källkod Hyperledger Fabric som garanterar enkla plug-and-play-integrationer, automatiserade operationer, inställningar av företagskvalitet och mycket mer!

De viktigaste funktionerna som erbjuds av Oracle Blockchain-plattformen inkluderar enkel provisionering, enkel partnerorganisationstillägg, förmåga att bygga en komplett blockchain-plattform och hybridnätverk. Du kan också automatisera med smarta kontrakt och genomföra privata transaktioner. Slutligen kan du integrera blockchain-transaktioner i applikationer med hjälp av REST API-driven utveckling, plug-and-play-integration, bygga nya appar och så vidare!

SAV

SAP är utan tvekan i framkant när det gäller blockchain-innovation, tjänster och verktyg. 

De erbjuder sin SAP Cloud Platform Blockchain-tjänst och SAP HANA Blockchain-tjänsten. Varje anläggning erbjuder unikt värde för användaren. Cloud Platform-tjänsten ger enkel molndistribution, möjlighet att använda öppen blockchain-plattform och utvidga även befintliga applikationer med blockchain.

SAP HANA Blockchain Service, å andra sidan, möjliggör externa blockchain-applikationer till SAP HANA, en minnesdataplattform.

Tillämpad Blockchain

Applied Blockchain är ett applikations- och blockchain-utvecklingsföretag som erbjuder sina tjänster på smarta kontrakt och distribuerad storboksteknik. 

De listas också i Gartners 20 bästa blockchains-konsultföretag under 2017 och 2018. I sina tjänster tillhandahåller de DLT-applikationer och produktbyggnad. Deras tjänster är tillämpliga i olika branscher inklusive försörjningskedja, juridisk, telekom, medicinsk och andra. Deras partners inkluderar Quorum, Parity, Hyperledger Fabric, Vodafone och så vidare.

Vad är framgångsgraden?

Trots att vi gick igenom blockchain-leverantörerna finns det fortfarande många skeptiker som ifrågasätter blockchain-framgångens verkliga framgång. En blockchain-studie publicerad den Registret samtal talar till och med om 0,00% framgångsgrad för distribuerad huvudteknik. 

Faktum är att vissa leverantörer inte vill kontakta igen om de ombeds att rapportera eller bevisa blockchain-implementeringen. Detta är en allvarlig oro för blockchain-leverantörsindustrin och bör lösas.

Vi är dock säkra på att blockchain-leverantörens framgångsgrad kommer att öka med tiden.

Slutsats

Detta leder oss till slutet av våra leverantörer av blockchain-artiklar. Vi undersökte definitionen av blockchain-leverantör, steg för att välja blockchain-konsultleverantör, förväntningar och så vidare. 

Marknaden växer i snabb takt, och det är enda gången vi kommer att se bättre blockchain-leverantörer där ute. Alla företag som är intresserade av blockchain bör vidta försiktighetsåtgärder när de handlar med leverantörer. 

Så, vad tycker du om leverantörer för blockchain? Kommentera nedan och låt oss veta.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map