Blockchain in Payment: Accelerating Payment Services

Blockchain-teknik är den perfekta tekniken som passar betalningssystem. Idag kommer vi att titta närmare på de möjliga fördelarna med blockchain i betalningsindustrin.

Blockchain-tekniken erbjuder snabbare, billiga, säkra betaltjänster tillsammans med en distribuerad huvudbok som kan ge förtroende bland deltagarna. Även om blockchain började som den första supportplattformen för digitala valutor är den nu integrerad i olika branscher, inklusive betalningar.

I själva verket är vårt betalningssystem fullt av problem och behöver ändras just nu. I många fall kan det ta dagar att behandla en transaktion med extra avgifter och låg säkerhet. Det är just anledningen till att konsumenterna undviker att använda betalningsmetoder för att lagra eller handla sina pengar.

En stor del av befolkningen har inte ens tillgång till korrekta bank- och betalningskanaler. Blockchain i detta avseende kan verkligen göra en förändring. Det kan erbjuda dem den möjlighet de förtjänar och också minska alla frågor inom denna sektor i betydande utsträckning.

Så i den här guiden kommer vi att fokusera på blockchains roll i betalningssystemen. Alla nybörjare som är nyfikna på implikationerna av blockchain i betalningsindustrin bör använda den här guiden för att få mer djup om ämnet.

Anmäl dig nu:Gratis Blockchain-kurs

Blockchain i betalning: Varför vi behöver den här tekniken?

Många av er kan vara skeptiska till att använda blockchain eller någon distribuerad teknik i betalningssektorerna. Men branschen är full av frågor och behöver en verklighetskontroll i nuvarande tider. Låt oss se vad som är de viktigaste frågorna eller denna sektor just nu!

blockchain betalningsmetoder

Betalningsbedrägerier och återkrav

Den ökande mängden betalningsstölder och bedrägerier är ganska alarmerande just nu. I verkligheten, på grund av expansionen av e-handelssektorn, sker möjligheten att missbruka information från konsumenter eller kortstölder mer aggressivt..

Återbetalningar är också riktigt kostsamma och det kan skada företagets rykte ensam. Mer än så kan det ökande antalet återbetalningar till och med döda verksamheten också. Problemen är att i många fall återbetalningarna inte sker av en legitim anledning. Så bedrägliga aktiviteter staplas upp och gör det svårt för ett företag att bära på lång sikt.

Mer än så orsakar stöldproblemen massiva problem i kundänden, som sedan tappar intresset för varumärket.


Försenade gränsöverskridande transaktioner

Det tar mycket tid att behandla en gränsöverskridande betalning idag. Även om du inte använder en bankkanal för att behandla transaktionerna kan det ändå ta upp till sex dagar att bearbeta det. I verkligheten kan detta påverka näringslivet ganska negativt. Företagen måste handla pengar dagligen. Dessa transaktioner har också en tidsfrist att uppfylla.

Så alla förseningar med att uppfylla dessa tidsfrister skulle leda till massiva förluster. Därför gör detta affärsprocessen ganska ineffektivt. Dessutom skickar många människor dagligen pengar från utlandet till sina familjer.

Men när en nödsituation uppstår finns det inget sätt för människor att skicka pengarna omedelbart. Således orsakar det också många olyckor.

Låg kort datasäkerhet

En handlare kommer att behöva en certifiering av betalkortsindustrins datasäkerhetsstandarder för att acceptera eventuella debet- eller kreditkort. I många fall uppfyller dock inte handlarna alla behoven för denna certifiering. I de flesta fall tenderar de att ignorera det faktum att kortsäkerhetssäkerhet bör ha högsta prioritet.

Därför har dessa kanaler mycket begränsad säkerhet för kundens kortinformation. Detta är något som cyberbrottslingar enkelt kan utnyttja och använda när de vill. Utan ett korrekt säkerhetsprotokoll på plats kommer denna typ av datastöld därför att fortsätta hända.

Läs också:Blockchain Technology Explained: A Decentralized Ecosystem

Svårigheter med valutakonvertering

Internationell eller global e-handel måste acceptera en mängd olika valutor och betalningsmetoder. Mer, elektroniska betalningar som betalkort / kreditkort, mobila betalningar eller e-plånböcker måste erbjuda valutakonvertering effektivt. I många fall kan dessa tjänster dock inte erbjuda stöd för vissa inhemska valutor, vilket begränsar användarens förmåga att handla var som helst.

Återigen erbjuder olika betalningsleverantörer också olika tjänster som medför mycket avgifter. Sammantaget kan upplevelsen vara ganska besvärlig för både köpmannen och kunderna. Processen för valutaomvandling rationaliseras inte ordentligt, så det tar också tid. Så köparen kan inte utnyttja mycket potential för fler affärer.

Brist på korrekt teknisk integration

En annan viktig fråga i denna sektor är bristen på korrekt teknikintegration. Vad betyder det? Tja, det betyder att även nu använder betalningsleverantörer äldre nätverk för att driva sina dagliga aktiviteter. Tyvärr kan dessa äldre nätverk inte klara av den ökande efterfrågan från kunder och företag.

Därför uppstår många fel och transaktioner eller betalningstjänster kan ta upp till dagar att bearbeta. För att inte tala om sårbarheten hos dessa tekniker ökar risken för identitet eller penningstöld. Dessa organisationer är dock fortfarande ovilliga att ändra eller integrera ny teknik.

Avgifter för hög bearbetning

Tja, inte alla företag ser behandlingsavgifterna som en stor fråga. Detta är dock också en av utmaningarna för denna bransch. I själva verket ökar behandlingsavgiften alltid med varje år, och i många fall är variationerna i behandlingsavgifterna ganska komplexa. Därför blir det ganska svårt att hålla reda på behandlingsavgifterna och hur mycket de skulle kosta på lång sikt.

Utan att förstå hur dessa fungerar kan du möta problem i ditt företag i ett tidigt skede. För konsumenterna är det här helt onödiga avgifter, eftersom det i vissa fall kan kosta dem mycket på lång sikt, speciellt för internationella transaktioner.

Komplex ekonomisk reglering över territorier

Varje land har sina egna regler när det gäller finansierings- eller betalningsprocesser. Men varje gång ett företag expanderar till nya territorier måste de hantera nya typer av regler. Detta innebär att de måste starta eller ändra sina affärsmodeller för varje nytt land. Därför blir processen mycket komplex och svårare att hålla reda på.

Men utan att följa riktlinjerna ordentligt kan företagen behöva betala böter eller till och med påföljder baserat på den lag de bröt. Detta kan vara en tuff situation för små och medelstora företag eftersom det kan hämma deras varumärkesvärde.

Läs liknande ämnen: Betydelsen av Blockchain i försäkringsbranschen

Lågt kundnöjdhet

Med de ökande frågorna inom betalningssektorn sjunker kundnöjdhetsnivån snabbt. Och varför skulle det inte? Den ökande mängden pengastölder, identitetsstölder och långsamma tjänster gör att konsumenterna vänder sig från betalningsleverantörer. Antag till exempel att en betalningsleverantör slutar erbjuda tjänster på grund av en cyberattack eller avvikelser i deras system. I så fall är det kunden som måste betala priset.

I det här fallet kan de kunder som använder korten dagligen inte få tillgång till de pengar de har och skulle få stora problem. Det kan också ta mycket tid att lösa problemet. hela den här tiden måste alla konsumenter leta efter ett annat alternativ för att få tillbaka pengarna.

Ökande cyberattacker

Antalet cyberattacker på betalningsleverantörer är alarmerande. Tja, betalningsleverantörer är deras första mål när det gäller cyberattacker. Enbart cyberattacker kan kosta upp till 6 biljoner dollar varje år i förluster. Tänk dig hur mycket förlust som uppstår både från konsumenternas och företagens ändamål.

Som du redan vet att företagen inte erbjuder korrekta regler eller säkerhetsprotokoll är det ganska enkelt att hacka in i systemet och stjäla pengar eller konsumentdata från det. Därför behöver denna sektor en ny teknik som kan hjälpa till att bekämpa alla problem utan problem.

Upprepade KYC-procedurer

Känn din kund eller KYC-procedurer finns där av en anledning. Vi vet att det är här för att skydda betalningsleverantörerna och konsumenterna från identitetsbaserade problem. Denna process är dock inte så lätt som det låter. I själva verket innebär det mycket pappersarbete och behöver mycket officiell dokumentation för att verifiera det.

Antag dock att en kund bestämmer sig för att använda en annan betalningsleverantör. I så fall måste han / hon göra samma process om igen. Eftersom det inte finns något sätt för bankerna att använda informationen från andra banker för att verifiera den, måste konsumenten hantera samma process på ett tidskrävande sätt. På lång sikt är det ett enormt krångel för både banken och konsumenten.

Läs mer:Blockchain inom tillverkning: En guide till industriell empowerment

Vilka är fördelarna med att använda Blockchain vid betalning??

Nu när du känner till frågorna inom betalningsindustrin är det dags att förstå hur blockchain kan påverka det på ett positivt sätt. Tja, blockchain är fortfarande inte perfekt nu, men det kan fortfarande erbjuda många funktioner för denna bransch.

Först och främst kan blockchain erbjuda en säkrare plattform för transaktionsprocesser. I verkligheten kan användning av blockchain för betalningshantering öppna nya möjligheter för både konsumenten och företaget. Den kryptografiska hashfunktionen säkerställer att ingen kan hacka in i systemet och ändra dess data som de vill.

Så blockchain kan skydda nätverket från både externa och inre attacker.

Återigen följer blockchain-betalningsplattformen ett distribuerat nätverk. Så det finns ingen central styrande myndighet. Detta kan faktiskt vara ganska positivt eftersom de centrala styrande myndigheterna är fulla av korruption nu. Anta att de centrala myndigheterna inte har kontroll över systemen. I så fall kan konsumenter äntligen lita på att systemet erbjuder den fulla säkerhet de förtjänar.

Transparens är en annan av fördelarna med blockchain i denna bransch. För närvarande erbjuder denna bransch ingen öppenhet i systemet. Så kunderna vet inte hur företagen bearbetar sina pengar eller hur de använder dem. Blockchain kan dock ge kunderna sina rättigheter tillbaka.

Således kan användning av blockchain-baserade faktureringssystem faktiskt medföra många fördelar för företag och deras kundbas.

Blockchain har många fördelar för olika branscher. Kolla in vår guide om fördelarna med blockchain-teknik för att lära dig mer om det.

Använd Fall av Blockchain i betalningssektorn

Blockchain i betalningssektorn kan erbjuda många användningsfall. Låt oss kolla vad det här är –

Verifiering av digital identitet

Som du redan vet är identitetsverifiering en lång process och den erbjuder inte heller 100% säkerhet. Därför är många konsumenter skeptiska till att bygga eller dela sin information för digital verifiering. En annan viktig punkt är den tid som krävs för varje enskild verifiering. I verkligheten tar det mycket tid att verifiera varje enskilt dokument.

Blockchain-baserade betalningsmetoder kan dock erbjuda automatiserade processer för identitetsverifiering. Mer än så, den totala verifieringsprocessen accelererar jämfört med de traditionella. Här kan du ladda upp alla dina dokument, och det kommer att verifiera dem och skapa en digital identitet åt dig. Uppenbarligen kommer du i detta fall att äga din digitala identitet och måste behålla den själv.

Hög datasäkerhet

Ett annat bra användningsfall för blockchain för betalningshantering är den höga säkerheten den erbjuder för data. Som du redan vet uppfyller inte handlarna alla behoven i denna certifiering. I de flesta fall tenderar de att ignorera det faktum att kortsäkerhetssäkerhet bör ha högsta prioritet.

Därför har dessa kanaler mycket begränsad säkerhet för kundens kortinformation. Men med ett blockchain-faktureringssystem kan scenariot förändras drastiskt. I själva verket erbjuder blockchain en säker nätverksprocess där köpmän kan lagra informationen från kunderna, och ingen kommer att kunna komma åt den.

Denna process kan faktiskt bli av med alla typer av datasäkerhetsproblem för gott.

Bättre protokoll mot penningtvätt (AML)

På grund av bristen på anti-penningtvätt (AML) och bekämpning av terrorismfinansiering (CTF) är många banker eller betalningsleverantörer offer för dessa olagliga aktiviteter. Till exempel var HSBC-banken tvungen att betala en böter på 1,9 miljarder dollar 2012 för att ha blivit involverad i ett penningtvättssystem för den colombianska Norte del Valle-kartellen och den mexikanska Sinaloa-kartellen.

Denna typ av scenario händer mycket, då kan vi tänka på. Bara för att den befintliga modellen inte kan hantera situationen betyder det inte att detta ska fortsätta så här.

Blockchain för system för betalningshantering kan dock faktiskt förändra scenariot för gott. Att använda ett blockchain-faktureringssystem hjälper ärliga banker att bättre följa efterlevnaden. Mer så kan de enkelt upptäcka alla typer av olagliga aktiviteter som kan hända på lång sikt.

Automated Know Your Customer (KYC) -processer

Som du redan vet är KYC-processen inte så lätt som det låter. Egentligen involverar det mycket pappersarbete och behöver mycket officiell dokumentation för att verifiera det.

Antag dock att en kund bestämmer sig för att använda en annan betalningsleverantör. I så fall måste han / hon göra samma process om igen. Eftersom det inte finns något sätt för bankerna att använda informationen från andra banker för att verifiera den, måste konsumenten hantera samma process på ett repetitivt sätt.

Men med blockchain-baserade betalningsmetoder kommer en konsument att behöva gå igenom processen bara en gång. Därefter automatiseras alla processer. I själva verket är blockchain en delbar men en säker typ av storbokssystem. Så, banker kan kommunicera med varandra och använda KYC-data från en bank till en annan.

Tänk bara hur mycket tid och pappersarbete det kommer att spara!

Vill du kolla in fler blockchain-användningsfall? Kolla in de 20 bästa fallkedjorna för blockchain just nu!

Snabbare gränsöverskridande transaktioner

Gränsöverskridande betalningar är en integrerad del av företagens företag. Men det tar mycket tid att behandla en gränsöverskridande betalning idag. Även om du inte använder en bankkanal för att behandla transaktionerna kan det ändå ta upp till sex dagar att bearbeta det. I verkligheten kan detta påverka näringslivet ganska negativt.

Å andra sidan kan blockchain-baserade betalningsmetoder faktiskt erbjuda en snabbare transaktionstid. Faktum är att du kan behandla en transaktion inom några sekunder istället för dagar! Kan du föreställa dig konsekvenserna av denna funktion? Det kan spara så många gånger och skulle öka effektiviteten för så många företag.

Peer to Peer (P2P) överföringar

En annan viktig användning av blockchain-betalningsplattform är peer-to-peer-överföringar. I verkligheten hjälper blockchain-teknik dig att göra affärer direkt med en annan användare. Du behöver inte gå igenom en mellanhand eller en central myndighet för att göra det.

Även om P2P-överföringsapplikationer redan finns på marknaden kan de inte erbjuda dig fullständig frihet eftersom de alla har någon form av begränsning. Till exempel kunde de bara stödja en enda geografisk plats eller ha en specifik zon.

Men i en blockchain finns det inget alternativ för några begränsningar. Du kan handla pengar från var som helst runt om i världen.

Minskade bearbetningsavgifter

Behandlingsavgifter är en stor fråga när det gäller betalningsleverantörer. I själva verket är bördan både för konsumenter och företag. I många fall ökar alltid behandlingsavgiften med varje år, och i många fall är variationerna i behandlingsavgifterna ganska komplexa. Därför blir det ganska svårt att hålla reda på behandlingsavgifterna och hur mycket de skulle kosta på lång sikt.

Men med blockchain-baserad betalningsplattform kommer det inte att finnas något behov av en mellanhand. Så du behöver inte betala några behandlingsavgifter för det också. Detta minskar antalet transaktionsavgifter avsevärt för både företagen och konsumenterna.

Skydd mot cyberbrott

En annan viktig fråga som betalningssektorn hanterar är den ökande andelen cyberbrott. Detta händer på grund av att företagen inte erbjuder korrekta föreskrifter eller säkerhetsprotokoll när det behövs. Således blir det ganska enkelt att hacka in i systemet och stjäla pengar eller konsumentdata från det.

Men med blockchain-baserat betalningssystem behöver du inte oroa dig för cyberattacker någonsin igen. Blockchain är perfekt lämpad för att hantera alla typer av cyberattacker. Mer, det finns till och med anti-DDoS-attackapplikationer baserade på blockchain som kan hjälpa dig att avvärja alla DDoS-attacker. Kan det bli bättre än så?

Anmäl dig nu:Certified Enterprise Blockchain Professional (CEBP) -kurs

Företag som använder Blockchain-teknik i betalningssektorer

BBVA

BBVA är ett av betalningsföretagen som använder blockchain. Ännu mer slutförde de nyligen ett syndikerat lån med Red Electrica Corporation med den här fantastiska tekniken. Det bästa är att transaktionsprocessen enligt dem var så snabb att det var rekordhastighet på BBVAs plattform.

Intesa Sanpaolo

Intesa Sanpaolo är också ett av betalningsföretagen som använder blockchain-teknik för sina applikationer. I verkligheten använder de denna teknik för att validera handelsdata. Nyligen började andra deltagare som Eternity Wall och Deloitte testa tekniken för att se deras fördelar.

Barclays

Barclays är Storbritanniens 2: a största bank just nu, och de finns också i blockchain-ekosystemet. För närvarande är de ett av de framstående och aktiva betalningsföretagen som använder blockchain för att effektivisera sina KYC-protokoll och fondöverföringar. De har även patent på dessa två funktioner som de implementerade i sin plattform.

HSBC

HSBC använder också blockchain i betalningsbranschen. I verkligheten arbetar banken redan med en mängd projekt som kan underlätta deras fondöverföringar och papperslös dokumentation. Så deras investerare kan spåra alla sina pengar på plattformen.

Nyligen tävlade HSBC Bangladesh om den allra första gränsöverskridande utfärdandet av ett kreditbrev.

Visa

Visa har arbetat med denna teknik under en längre tid. I verkligheten använder företaget också blockchain i betalningsbranschen för att hantera sina företagstjänster. För närvarande lever projektet fortfarande och blomstrar.

Utan en riktig affärsmodell i åtanke är det svårt att använda blockchain som hävstång. Kolla in vår ultimata strategi för implementering av blockchain för att lära dig mer om att utveckla blockchain.

Banco Santander

Banco Santander använder blockchain i betalningsbranschen för att effektivisera sitt digitala identitetsprojekt. Tillsammans med andra deltagare arbetar företaget med ett automatiserat digitalt identitetssystem. Mer, detta projekt kan ge användaren mer kontroll över sina egna data och hur de vill använda den.

MasterCard

MasterCard är ett av de betalningshanteringsföretag som också använder blockchain. De har en plattform för testning av digital valuta som kan hjälpa bankerna att hantera initiativet CBDC (centralbankens digitala valuta). Mer så kommer denna plattform att visa hur kunden kan använda valutorna för att betala i vardagen.

PayPal

PayPal är ytterligare ett av de betalningshanteringsföretag som använder blockchain för att få mer affärseffektivitet. I själva verket erbjuder detta företag användarna att köpa, sälja och till och med hålla kryptovalutor eller digitala tokens från sina PayPal-plånböcker. Detta öppnar uppenbarligen nya möjligheter för företagen i framtiden.

Citibank

Citibank använder ett blockchain-betalningssystem för att modernisera varuhandelsprocesserna. I verkligheten kommer de att använda blockchain för att erbjuda en bättre lösning för finansiering av råvaruhandel. Detta innebär att de kommer att effektivisera alla finansiella transaktioner eller kontrakt i handel genom sin plattform.

ING Bank

ING Bank använder också ett blockchain-betalningssystem för att testa sin integritetsteknik som kallas skottsäkerhet. Detta döljer beloppet i alla transaktioner som använder bitcoin. Detta kommer att säkerställa att all deras kunds information alltid är säker och att personuppgiften inte skadas.

Många företag runt om i världen är intresserade av blockchain-teknik. Kolla in de 50 bästa företagen som använder blockchain-teknik för att lära dig mer om det.

Slutsats

I slutändan kan användning av blockchain i betalningsindustrin faktiskt hjälpa till att bli av med många problem utan problem. Du kan förbättra transaktionshantering, mer säkerhet för dina data och ägande av din digitala identitet. Vi tror att implementeringen av blockchain verkligen kan erbjuda fördelar för både företag och kunder.

Om du är intresserad av att implementera blockchain i dina betalningssystem måste du börja lära dig tekniken mer grundligt. Vi rekommenderar att du börjar med en gratis blockchain-kurs för att behärska kärnelementen i blockchain innan du startar ditt eget projekt. Så varför vänta? Ta det intuitiva just nu!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map