Blockchain Implementation Strategy – Enterprise Framework

Teknologi er ikke noe som når som helst metning. Det er alltid ny teknologi som blir oppfunnet hver eneste dag, og hver og en bidrar til den moderne teknologiverden; vi gleder oss alle sammen.

Som alle andre teknologier har blockchain for tiden gjort veien til den øverste revolusjonerende teknologilisten. I følge en nylig undersøkelse mener 53% av bedriftene at blockchain-teknologi nå er en kritisk prioritet for deres selskap.

Imidlertid har det vært mange eksperimenter med teknologien. I alle fall, ettersom teknologien ser ut til å utvikle seg mer mot live-prosjekter, er det bedre å lære om implementering av blockchain-strategien mens du kan.

Så, for å hjelpe deg med å komme på blockchain-løpet, tilbyr vi en fullstendig strategi for implementering av blockchain i denne guiden.

Så, la oss begynne!

Viktige prinsipper for å huske på din Enterprise Blockchain-løsning

La oss starte med det grunnleggende før vi hopper inn i strategien for implementering av blockchain. For å sikre at blockchain-forretningsprosessen er vellykket, bør du huske på disse punktene. La oss se hva dette er –

 • Åpne innovasjoner er alltid bedre
 • En tillatt blockchain trenger ikke alltid å være privat
 • Gjennomsiktig styring er veien å gå
 • Vanlige standarder kan skape økt interoperabilitet
 • Personvern er et must

Åpne innovasjoner er alltid bedre

For å sikre at blockchain-forretningsprosessen din er åpen, må du bruke det mangfoldige samfunnet av åpne organisasjoner og lokalsamfunn. På sikt vil det sørge for at du alltid har kvalitetskoder.

Videre vil det være til nytte for deg enda mer hvis du kan være en del av et åpent styresystem som vil fremme under åpne lisensieringsmodeller. Hvis mulig, bør du også unngå noen form for patentert teknologi og bruke rammeverk med åpen kildekode som gir delingsmuligheter.

I virkeligheten, hvis du kan gjøre det riktig, vil det definitivt øke dine innovative ferdigheter og gjøre blockchain-forretningsprosessen mer lukrativ. Parallelt får du redusert kostnad og tid til å gjøre din blockchain-strategi mer moden.


For eksempel er Hyperledger blockchain enterprise-prosjektet faktisk under Linux Foundation. I virkeligheten anser utviklere det som et drivhus for å tilby bedriftsteknologi og et mangfoldig felleskap av kodere. For tiden har Hyperledger 14 prosjekter under vingene med tre levende.

En tillatt blockchain trenger ikke alltid å være privat

Det andre punktet å huske på er at alle plattformene for bedriftsklasse må håndtere forvaltnings- og reguleringsansvar. Dermed må blockchain-forretningsprosessen følge prinsippene for pålitelig tilgang og tillatelse.

Selv om de offentlige blockchain-plattformene har mange funksjoner, er de fortsatt ikke egnet for bedrifter. Mer spesifikt de som dreier seg om regelverk. I virkeligheten trenger alle organisasjonene å vite hvem de har å gjøre med, og sørge også for at ingen bruker plattformen til ulovlige aktiviteter..

Derfor passer en offentlig blockchain faktisk ikke inn i beskrivelsene.

På den annen side betyr dette ikke nødvendigvis at du bare må gå med private blockchain. I stedet kan du utnytte fasilitetene til tillatte plattformer. Hovedsakelig er disse plattformene åpne for alle å registrere seg, men de må bekrefte identiteten deres kryptografisk.

Hvis du kan innføre en felles identitetsstandard, vil det være enkelt å strømlinjeforme på tvers av forskjellige plattformer med ett sett med bekreftede legitimasjon.

For eksempel er Steller et desentralisert globalt betalingssystem, og Sovrin er et digitalt identitetsstyringssystem. I virkeligheten er begge plattformene åpne, men likevel tillatte nettverk. På den annen side er TradeLens også et tillatt system. Det er et supply chain management nettverk som bruker HyperledgerFabric som baseteknologi.

Gjennomsiktig styring er veien å gå

Styring er noe folk mest forbinder med korrupsjon. Dermed, hvis du vil være sikker på at blockchain-strategiplattformen din kan forhindre påvirkning, må du gå for gjennomsiktig styring.

I virkeligheten kan gjennomsiktig styring sikre en distribuert og unik form for styringssystem som fremmer tillit uten å stole på.

Blockchain implementeringsselskaper bør alltid vurdere plattformer som vil tilby en demokratisk struktur som standard. I tillegg må den også fremme tillatelsesalternativene og personvernet til brukerne.

På den annen side må det være visse regler for hvem som kan bli med i nettverkene, og hvordan kan de gjøre det? Videre må retningslinjer for spesifikk rollespill i systemet spesifiseres fra starten.

Uansett må du distribuere tillitsankre på tvers av flere parter fordi de pleier å kjøre nodene og delta i valideringsprosessen. I virkeligheten trenger du minst tre pålitelige ankere for å lage styringsmodellen.

I tillegg bør styringssystemet også opprettholde finansieringsmodellen til nettverket. I virkeligheten finansieres mange løsninger med hovedbokoperatører eller medlemsavgifter eller en tredjepart.

For eksempel i Canada er The Verified: Me et identitetsnettverkssystem. Her velger SecureKey Inc. kanadiske banker som tillitsankre, og de vil delta i validering av transaksjoner og vertsnoder.

Som et resultat bruker de en styringsmodell som tilbyr løpende balanser og kontroller mellom de sammensatte arbeidsgruppene.

Vanlige standarder kan skape økt interoperabilitet

Du må følge dette prinsippet, da det vil være fremtidssikret at nettverkene dine utgjør starten. Videre vil det også fremme et robust økosystem og forhindre enhver form for leverandørsperre. I nær fremtid vil alt dreie seg om interoperabilitet. Så å bruke vanlige standarder for å modellere din blockchain-strategi ville være en utmerket idé.

Blockchain implementeringsselskaper bør definitivt vurdere dette poenget. Selv om de fleste plattformene i utgangspunktet er siloer, fremdeles ser det ut til at teknologien beveger seg mot en modell der den kan støtte et nettverk av nettverk.

Så for å sikre at løsningen ikke kommer bak, må du holde felles standarder for en implementering av blockchain.

I tillegg vil det første trinnet være å ha et register over løsninger. I tillegg bør alle blockchain-implementeringsselskaper publisere datamodellene og forskjellige retningslinjer. Bruk også APIer som tilbyr tillatt utgang, eller som har en blockchain-strategi på bransjestandarder, når det er mulig.

For eksempel tilbyr Decentralized Identity Foundation et sett med prinsipper som vil hjelpe deg med å identifisere digitale eiendeler, mennesker og organisasjoner på tvers av flere plattformer. Mange samarbeidsinnsatser som Burrow av Enterprise Ethereum Alliance og Hyperledger fremmer disse prinsippene.

Personvern er et must

Sist men ikke minst, husk at personvern er et must. I virkeligheten vil du distribuere alle brukerens data på tvers av flere noder og kilder. Så for å sikre at de får fullstendig privatliv, må du tilby kontroll over hvem som kan se dataene deres og hvem som ikke kan se det.

Uten dette prinsippet kan ikke implementering av blockchain-selskaper love noen form for personvern. Siden det ikke er en enkelt bruker som eier data som ligger på enhetene sine, vil bare skaperen ha et eneste eierskapskrav på dataene..

Videre bør API-er utvide denne tillatte tilgangen automatisk. En annen ting å huske på er reglene i GDPR. I mange tilfeller vil det bety at du må holde alle personopplysningene utenfor kjeden.

For eksempel tillater nettverket i IBM Food Trust deltakere som Carrefour, Walmart eller Nestle å bruke de delte dataene for å øke effektiviteten i matforsyningskjeden. På den annen side holder det også hvert medlems personlige data utenfor grensene.

Uansett, nå vet du hvilke prinsipper du skal følge for å gjøre strategien for implementering av blockchain-virksomheten til en stor suksess. La oss hoppe inn i neste segment, hvor vi vil diskutere trinnene for å utvikle den perfekte implementeringsstrategien for blockchain i markedet. La oss begynne!

Blockchain Implementation Strategy – Framework

implementering av blockchain-strategi

Strategi for implementering av Blockchain: trinn du må følge

Det er forskjellige måter du kan komme på den perfekte strategien for implementering av blockchain. Vi bruker imidlertid en sti som kan hjelpe deg sterkt. La oss se trinnene –

Trinn 1: Finn ut den perfekte bruken av løsningen

Når og hvor Blockchain gir mening?

Vel, for det første må du lære om blockchain. Jo mer du lærer om det, desto mer vet du hvordan det fungerer og hvor du kan bruke det. I virkeligheten kan det hende at blockchain i alle aspekter av selskapet ikke gir mening. Så spesifiser hvor du kan utnytte blockchain.

Det vil definitivt bidra til å bygge opp de neste fasene av implementeringsstrategien for blockchain.

Hvilke lagerbrukstilfeller som kan løse forretningsutfordringer?

Her må du se blockchain-innvirkningen på virksomheten. I utgangspunktet vil du finne ut hvilke brukstilfeller av blockchain som kan løse ethvert spesifikt forretningsproblem. I virkeligheten er det problemer når det gjelder bedrifter.

Vanligvis har de ikke åpenhet, de er fulle av korrupsjon, de mangler privatliv og de har sikkerhetshull. I tillegg er det mange flere utfordringer å overvinne. Så ta tak i utfordringene og lag hvilke saker som kan løse dem.

Hvordan hver brukssak utnytter Blockchains styrke

Et annet poeng som vil hjelpe deg med å estimere blockchain-innvirkning på virksomheten, er å vurdere hvordan hver brukssak utnytter blockchains styrker. Åpenbart vil ikke alle engangssaker bruke alle funksjonene i blockchain.

I virkeligheten kan noen bruke gjennomsiktighet, noen kan bruke distribuert natur, noen kan bruke sikkerhetsprotokoller og så videre. Uansett vil dette trinnet definitivt fortelle deg om blockchain-innvirkningen på virksomheten.

Rangere alle brukstilfeller basert på firmaet ditt

Nå er det på tide å rangere alle brukssaker basert på firmaet ditt. Siden hvert selskap er rettet mot en bestemt bransje, vil du fokusere på noe du kan utnytte. Hvis du for eksempel er et produksjonsfirma, bør du fokusere på sporing og sporbarhet i stedet for en sertifisering eller inntektsdeling.

For å rangere dem, bruk disse tre prinsippene for å hjelpe deg –

 • Levedyktighet: Du må se om du kan forvente retur for en brukssak.
 • Funksjonalitet: Her må du vurdere om du kan levere brukssaken eller ikke. I tillegg må du sørge for at du er i tråd med ressursene og investeringsstrategien for blockchain.
 • Ønskelighet: Sammen med de to foregående, prøv å fokusere på brukssakene som forbrukeren din ønsker. Hvis du fokuserer på en uønsket løsning, får du ikke riktig svar fra kundene dine. Så din blockchain-investeringsstrategi vil være et fullstendig avfall.

Topp tilfeller for blockchain-bruk i 2019

Mens du rangerer og lister opp blockchain-brukstilfellene du bør prioritere, bør du sjekke ut markedet der ute.

En 2019-undersøkelse om 1386 globale virksomheter kan hjelpe deg med å finne den perfekte strategien for implementering av blockchain for deg. Du bør imidlertid forstå at undersøkelsen ikke snakker for alle selskapene som jobber med blockchain-teknologien. Så de “sanne” tallene kan variere. For mer informasjon sjekk undersøkelsen fra her.

Tabellen nedenfor vil hjelpe deg med å forstå konseptet bedre –

Sl. Nei. Bruk tilfeller Andel bedrifter som fokuserer på det
1 Datavalidering 43%
2 Datatilgang eller deling 40%
3 ID-beskyttelse 39%
4 Betalinger 37%
5 Digital valuta 36%
6 Track and Trace 32%
7 Sertifisering 30%
8 Tilgang til åndsverk 30%
9 Registrer forsoning 25%
10 Eiendomsoverføring 24%
11 Inntektsdeling 23%
12 Asset-backed poletter 22%
1. 3 Tokenized Equity 21%
14 Tokenized Asset 20%
15 Tidsstempling 19%
16 Varetekt 16%
17 Andre 2%

La oss gå videre til neste trinn i strategien for implementering av blockchain.

Trinn 2: Utvikle et bevis på konseptet

Bekreft verdien på nytt og identifiser utfordringer knyttet til den

For å være i perfekt synkronisering med din blockchain-investeringsstrategi, må du revurdere brukssakene du valgte. I virkeligheten må du også vurdere utfordringene knyttet til dem. I alle fall må du forstå om utfordringene er for store for din blockchain-investeringsstrategi.

Hvis det gir mange utfordringer, er det best å hoppe over det. Gå med brukstilfellene som har færre utfordringer og flere fordeler.

Velg Right Blockchain Technology Framework

Dette er et av de viktigste punktene der du må ha helt rett. Det er forskjellige blockchain-rammer på markedet akkurat nå. Videre må du finne ut hvilken type rammeverk som passer for din bedrift.

For eksempel er det bedrifter som bruker en privat blockchain. På den annen side bruker mange bedrifter også offentlige selskaper. Så velg den beste typen som følger løsningen og selskapets standarder.

Blockchain-modeller

Det er ingen cookie-cutter blockchain-modell eller arkitektur du kan følge mens du designer organisasjonsstrukturen. Hver av modellene har sine egne fordeler og ulemper. Så den endelige avgjørelsen er helt opp til deg.

Når vi snakker om dette problemet, bør du sjekke populariteten til blockchain-modellene som de fleste av de voksende selskapene fokuserer på i år. Ta en titt på tabellen nedenfor –

Sl. Nei. Blockchain-modell Andel bedrifter som fokuserer på det
1 Privat 50%
2 Tillatt 45%
3 Offentlig 45%
4 Konsortium eller Federated 29%

Velg Et team og juster med interessenter

Nå vet du akkurat hva du skal gjøre i blockchain-implementeringsstrategien din. Deretter bør blockchain-utviklingsselskaper velge de rette personene for å lage et utmerket team. Husk at alt kommer ned på hvordan teamet ditt nærmer seg løsningen.

Under alle omstendigheter, hvis teammedlemmene dine ikke er fullt utsatt for begrepet blockchain, lær dem. I tillegg bør blockchain-utviklingsselskaper tilby treningsøkter for dette også.

Velg også utviklerne dine riktig, da det ikke er mange dyktige i koding blockchain.

Når du har laget ditt klart, forklar du din primære strategi med interessenten din, og hold dem justert.

Utvikle teknisk og funksjonell arkitektur

Etter at du har valgt rammetype, jobber du med å bygge den tekniske og funksjonelle arkitekturen. I virkeligheten er denne delen ganske teknisk, og du må bruke utviklerne til å programmere løsningen.

Men husk å ikke hoppe til å legge til funksjoner før du kan strukturere en fungerende modell riktig. Alt du bygger på en svak base, ville ikke fungere slik du hadde tenkt deg. Du må heller ikke bli grådig, ha ting minimum og legge til funksjonene du bare trenger.

Definer minimum levedyktig økosystem (MVE)

Når du er ferdig med arkitekturen, er det på tide for deg å definere MVE (Minimum Viable Ecosystem). Alle blockchain-utviklingsselskaper bør vurdere dette fordi det vil bidra til å generere verdi fra enhver løsning eller produkter mer.

Det vil også bidra til å skalere systemet når det er nødvendig.

Bygg og test gjentatte ganger

Alt er gjort. Fullfør nå utviklingsprosessen og test løsningen. I virkeligheten må blockchain-utviklingsselskaper teste det ferdige produktet om og om igjen før de rulles ut. Videre, ved å gjøre det gjentatte ganger, kan du finne smutthull eller feil i koden. Så det er et viktig poeng for strategien for implementering av blockchain.

Trinn 3: Skalering etter utvikling

Dette trinnet er for det meste for å gi deg en langvarig implementering av blockchain. Etter at du har lansert løsningen din, må du ha strategien for implementering av blockchain på lang sikt også, ellers kommer du bak konkurransen.

Utvikle styrings- og driftsmodeller

Begynn å utvikle din styringsmodell og andre operasjonelle modeller for å skalere opp. I virkeligheten vil styringsmodeller spille en stor rolle i strategien for implementering av blockchain – spesielt for bedrifter.

Pilot løsningen din i direkte produksjonsmiljø

Du kan også prøve løsningene dine i live produksjonsmiljøer. Det vil gi deg en jevn strøm av inntekter og vil øke bedriftens effektivitetsnivåer.

Utvid din MVE ved å bli med eller opprette et konsortium

Den beste måten å skalere opp på er å opprette eller bli med i et konsortium. I virkeligheten fremmer konsortier et samarbeidsmiljø og gir mange fordeler. I tillegg kan du få tilgang til alle funksjoner andre selskaper kan bruke som også kan være fordelaktige for implementeringsstrategien for blockchain.

For å gjøre konsortiet ditt til en suksess kan du tilby disse faktorene –

 • Ledelse
 • Medlemskap
 • styresett
 • Finansiering

Integrer med eldre systemer

Begynn også å integrere blockchain-løsningen med eldre systemer. Her, jo mer du kan tilby en stabil integrasjon, jo mer verdi vil løsningen få. I tillegg vil det også sikre at produktet fungerer effektivt uten problemer. Så det er også et viktig poeng med strategien for implementering av blockchain.

Industrialiser løsningen din og håndheve forskriftene

Håndheve forskrifter for å sikre løsningen din og begynn også å industrialisere deg. I utgangspunktet vil du lansere løsningen som et industriprodukt. Dermed kan forbrukerne bruke den løsningen uten å endre noe og få ferdige blockchain-produkter på deres bekostning.

Siste tanker

Blockchain-teknologi har allerede begynt å forstyrre noen bransjer, og dette vil fortsette også i fremtiden. Så før bedriften din blir foreldet, bør du utvikle strategien for implementering av blockchain så snart som mulig.

Vi har gitt deg en komplett pakke som hjelper deg med å få implementert strategien for implementering av blockchain. Så ikke kast bort mer tid og begynn å strategisere nå!

Sjekk ut vår guide om hvordan du implementerer Blockchain herfra!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map