Blockchain i detaljhandeln: användningsfall och potentiella applikationer

Blockchain kan erbjuda enorma möjligheter för detaljhandeln. Låt oss titta närmare på blockkedjans roll i detaljhandeln.

Detaljhandeln blomstrade även förra året innan pandemin drabbade världen. Även om många detaljhandelsföretag erbjuder inköpsfaciliteter online kommer de primära intäkterna från deras fysiska butiker. Efter att pandemin kom, stod återförsäljarna inför några stora frågor som att upprätthålla leveranskedjan, sälja produkter, öppna butiker och hålla alla kunder och anställda säkra..

Allt detta kunde dock undvikas om denna bransch anammade blockchain-teknik redan från början. I själva verket kan blockchains tillförlitlighet, hållbarhet och kvalitet vid spårning och hjälp i hanteringsprocesser erbjuda detaljhandeln den ultimata digitaliseringen de behöver.

Så det är dags att detaljhandeln fokuserar mer på blockchain på allvar och började integrera den i sina äldre system. Därför kommer vi i den här guiden att ta upp varför detaljhandeln behöver blockchain och hur blockchain kan lösa alla problem.

Anmäl dig nu:Gratis Blockchain-kurs

Blockchain i detaljhandeln: Behöver den här branschen verkligen Blockchain?

Det är normalt att undra om denna bransch verkligen behöver blockchain eller inte. I verkligheten verkar detaljhandeln klara sig ganska bra jämfört med andra sektorer. Den här branschen hanterar dock många interna frågor som måste åtgärdas förr än senare. Detta är den främsta anledningen till att denna bransch behöver en förändring som en blockchain just nu. Låt oss kolla in de troliga problemen.

blockchain i detaljhandeln

Ändra konsumentförväntningarna

Detaljhandelsindustrin måste hantera många flyktiga inslag, och en av dessa är konsumenternas förväntningar. I verkligheten verkar konsumenternas förväntningar förändras ganska snabbt, vilket är svårt att följa med. Det är bara för många element som spelar, vilket ändrar konsumenternas smak över natten. Till exempel kan en stor del av konsumenten älska en produkt idag, bara nästa dag, de kan ha andra tankar, och vissa kanske inte ens gillar produkten längre.

Säsongsförändringar, tillfällen, helgdagar, trender är några av de avgörande faktorerna i detta. Därför måste detaljhandeln vara smart nog för att förstå all denna information. Men exakta prognoser är fortfarande inte möjliga fram till i dag.

Dåligt kundlojalitetsunderhåll

För att skapa god varumärkeslojalitet måste du ha en bra kundupplevelse. I själva verket är en av de mest framträdande frågorna för återförsäljare att förlora sina gamla kunder och tro att de lätt kan bytas ut. Vi vet att det ibland kan bli svårt att hantera konsumenter. Men praxis att släppa taget kan bara komma tillbaka för att hemsöka dig senare.

Om du till exempel håller den här tankesättet på kommer du att få det svårare att skala ditt företag. Även om kampanjer eller försäljningserbjudanden eller specialrabatter kan hjälpa dina gamla kunder att känna sig efterfrågade är det fortfarande inte tillräckligt för tillfället eftersom återförsäljare oftast inte levererar personliga erbjudanden.

Ineffektiv intern kommunikation

Detta passar bäst för stora detaljhandelsföretag eftersom de verkar ha många divisioner på plats. Därför är det kostsamt och komplext att upprätthålla denna mycket uppdelning samtidigt. Det är alltså ibland inte möjligt att bara hantera och driva dessa divisioner genom att kommunicera internt.

Som ett resultat kan bristen på kommunikation mellan divisioner störa affärsprocessen tillsammans med minskad konsumenttillfredsställelse. Utan ett ordentligt system för att automatisera denna kommunikation finns det inget riktigt sätt att behålla detta problem. Därför behöver de hjälp från teknik.

Ingen användning av avancerad teknik

Tja, många tekniker tillverkas specifikt för vissa företag och kan hjälpa till att främja extra fördelar om de används korrekt. Detaljhandelsföretagen hamnar dock helt bakom denna trend. Hittills har många återförsäljare inte ens en inbyggd närvaro. Därför hamnar de drastiskt efter.

I verkligheten använder de fortfarande den gamla metoden som löpte ut för länge sedan. I många fall tycker återförsäljare att använda teknik är en svår uppgift och har inte förmågan att använda den korrekt.

Återigen tar vissa detaljhandelsföretag fel beslut för att välja den teknik de behöver. Detta kan leda till ineffektivitet och slöseri med pengar som en lösning för andra företag som inte kan erbjuda samma fördelar för detaljhandeln.

Utforska fler liknande ämnen:Betydelsen av Blockchain i försäkringsbranschen

Dålig modern marknadsföringsstrategi

Ja, många detaljhandelsföretag övergår långsamt till området för marknadsföring på nätet. Men bristen på rätt kunskapsbas om ämnet får dem att sluta investera mycket pengar med knappt några resultat. I verkligheten kan du inte bara hålla fast vid marknadsföring på sociala medier; det finns olika sätt att marknadsföra dina produkter till kunderna.

Mer så älskar kunder nuförtiden en-mot-en-engagemang från sina personliga varumärken. Så om du inte kan erbjuda dem den här funktionen kan de snart tappa intresset för ditt varumärke. Återigen kan detaljhandelsföretag ibland marknadsföra produkterna för mycket, vilket ökar kundnöjdheten.

Bedrägeri och förfalskade varor

En av de viktigaste frågorna i denna bransch är den ökande mängden bedrägliga aktiviteter och förfalskade varor. Det finns inte bara för många förfalskade varor på marknaden som krossar det rykte som detaljhandelsföretagen bygger upp, utan också interna bedrägerier påverkar intäkterna.

Faktum är att förfalskade varor blir svårare att identifiera, vilket innebär mer konsumentnöjdhet. Utan att ta itu med problemet kommer både kunden och återförsäljaren att förlora sina värdefulla pengar. Så detaljhandelsföretag måste lösa problemet så fort de kan.

Cyberhacks

Det ökande antalet cyberhackar är en annan flaskhals för detaljhandelsföretag. I verkligheten använder de flesta detaljhandelsföretagen en typisk klient-server nätverksmodell, som ärligt talat är ganska sårbar. Därför är det nästan enkelt att hacka på servrarna och stjäla viktig information. Eftersom varje detaljhandelsföretag lagrar uppgifter om sina kunder är det dessutom ganska enkelt att manipulera dessa data och få tillgång till deras kreditkorts- eller bankkontoinformation. Detta kan snabbt bli ett stort säkerhetsbrott som leder till att förlora mycket intäkter. Mer, det kommer också att innebära att konsumenter inte kan lita på dig med deras data, vilket inte är ett bra intryck för ditt varumärke.

Prisinflation i detaljhandeln

Konsumenterna måste betala mer och mer nuförtiden för sina dagliga livsbehov. Så de tenderar att spara mindre pengar för budgeten för eventuella lyxvaror. Detaljhandelspriserna och de svåra prislappernas fluktuationer avskräcker dock bara en kund från att spendera pengar. Så, detaljister måste erbjuda specialerbjudanden eller rabatter för att locka konsumenter att köpa produkterna.

Detaljhandelsföretagen kan dock inte ens hantera de höga kostnaderna just nu. Men varför? Bristen på korrekt automatisering och planering kan leda till högre tillverkningskostnader, vilket också ökar detaljhandelspriserna.

Så att hålla en kurs högre än konsumenternas förväntningar är inte en bra strategi om du vill skala.

Anmäl dig nu:Certified Enterprise Blockchain Professional (CEBP) -kurs

Vilka är fördelarna med Blockchain i detaljhandeln?

Det finns många fördelar med att använda blockchain i detaljhandeln. Några av dessa fördelar är exklusiva och endast möjliga om branschen börjar använda denna teknik. Men med blockchains hjälp kan denna bransch snart övervinna alla hinder på nolltid. Låt oss se vad fördelarna är –

Korrekt lagerhantering

Som du redan vet behöver detaljhandelsföretag korrekt lagerhantering om de vill öka sin totala effektivitet. I verkligheten finns det ingen undergång som kommer med det. Företagen kan bara dra nytta av detta eftersom lagerhantering hjälper dem att hålla reda på produkterna, deras utgångsdatum och konsumentintressen.

Blockchain på detaljhandeln kan hjälpa företagen att hantera sina lager mer effektivt. Mer, det kommer också att spara mycket pengar, eftersom det kan automatisera processen med produktbrist eller produktöverskott baserat på konsumenternas efterfrågan i realtid. Vi tror att det är ett bra användningsfall för detaljhandeln.

Användning av Crypto som betalningsmetod

En annan bra användning av blockchain på detaljhandeln är kryptobetalningsmetoder. Som du redan vet blomstrar kryptovalutamarknaderna just nu. Mer verkar det som om olika länder är angelägna om att arbeta med centralbankens digitala valutor, vilket praktiskt taget är en kryptoversion av fiatpengar.

Så det verkar som om kryptovalutor kommer att bli framtidens pengar. Här kan detaljhandelsföretag ligga steget före med att använda redan befintlig krypto som officiell betalning för produkterna. I verkligheten är det en bra strategi att stimulera konsumenterna och hjälpa dem att betala för produkten med säkra och digitala pengar på ett transparent sätt.

Bättre kundidentitetshantering

Som du redan vet använder de flesta detaljhandelsföretag en typisk klient-server nätverksmodell, som är ganska sårbar. Så det är ganska enkelt att manipulera dessa data och få tillgång till konsumentkredit- eller bankkontoinformationen. Detta är ett massivt brott mot privatlivet och ett tydligt brott mot statens lag.

För att hantera detta problem kan företag använda blockchain på detaljhandeln för att säkra uppgifterna om kunden. I verkligheten kan de erbjuda autentiseringsprocesser i systemet och lagra all information i det oföränderliga lagringsutrymmet. Så, kunden har bara tillgång till sin information, och ingen tredje part kan bryta mot nätverket och missbruka den informationen.

Blockchain kan erbjuda fördelar för nästan varje enskild bransch. Kolla in fördelarna med blockchain-teknik nu!

Effektivisera detaljhandelsskatt

En annan av fördelarna med blockchain i detaljhandeln är processen att effektivisera detaljhandelsskatten. I verkligheten måste varje detaljhandelsföretag betala skatt baserat på sin försäljning varje år. Men många tenderar att undvika att betala denna skatt, som uppgår till 14,5 miljarder dollar! Mer av det här sker det mesta av detta skatteflykt för online-återförsäljare. Om detta fortsätter kan företag till och med få brott mot dem för att ha gjort detta.

Därför, för att lösa detta problem, kan blockchain-bas automatiserad momsinkassa hjälpa till att samla in skatterna baserat på antalet försäljningar eller vinst de gjorde. Mer så kan återförsäljarna ladda upp sina dokument, som kommer att gå igenom korrekt verifiering i nätverket. Detta är faktiskt ett utmärkt sätt att betala upp skatten i god tid och undvika juridiska problem.

Förhindra förfalskade varor och bedrägerier

En annan av fördelarna med blockchain i detaljhandeln är förebyggande av bedrägerier och förfalskade produkter. I verkligheten, bara på grund av bedrägeri, förlorade detaljhandelsindustrin 62 miljarder dollar 2019. Mer än så förlorade avancerade detaljhandelsföretag nästan 30% av sin vinst på grund av att de hade en smidig avkastningspolicy och höga marginaler. Men problemet är inte förlusten utan den skada varumärket tar från att hålla förfalskade produkter till salu.

Med hjälp av blockchain-teknik kan återförsäljarna spåra sina varor från tillverkarna och se till att de får den autentiska produkten varje gång. Mer, detta kan hjälpa dem att hantera förfalskade produkter för gott.

Tillhandahålla produktens härkomst

En annan av blockkedjorna i detaljhandelsfall är funktionen att ha produktens härkomst. För närvarande är konsumenter skeptiska till allt de köper. Och det är helt normalt, eftersom de kan förvänta sig mer när de betalar för det. Men detaljhandelsföretag kan inte erbjuda något annat ursprung än tätningen på containern som säger “tillverkad i xxx.”

Så med hjälp av blockchain kan företagen äntligen erbjuda härkomst eftersom konsumenten kan spåra eller se hela leveranskedjan för en enda produkt. Det börjar med leverantörerna och slutar med konsumenten som köpte den. Det kommer att ge det härkomst som kunderna vill ha nu och de kan spendera sina pengar på en äkta produkt.

Utan en riktig affärsmodell i åtanke är det svårt att använda blockchain som hävstång. Kolla in vår ultimata strategi för implementering av blockchain för att lära dig mer om att utveckla blockchain.

Erbjuder produktkontrakt

Bristen på korrekt underhåll av leverantörskanalen hindrar denna industri från att växa. I själva verket tar leveransernas betalningsprocess mycket tid, inklusive verifiering och bearbetning. Denna långa process kan dock avskräcka många leverantörer från att tillhandahålla leverans inom den utlovade tidsfristen. Därför kan det också innebära en hel del förluster för återförsäljarna.

Men ett av de bästa elementen i blockchain i detaljhandelsfall är det smarta kontraktet. I verkligheten kan många detaljhandelsföretag använda smarta kontrakt som betalningsgaranti. Här kan de erbjuda ett betalningslöfte som bara tar några minuter att behandla. Därför blir leverantörerna motiverade att fullfölja leveransen inom tidsfristen.

Minska cyberhackar

En annan av de populära blockchain i detaljhandelsfall är försvaret mot cyberhacks. Som du redan vet står detaljhandeln ganska ofta inför säkerhetshot. Därför kan detta snabbt bli ett stort säkerhetsbrott som leder till att förlora massor av intäkter. Mer än så kommer det också att innebära att konsumenter inte kan lita på företag med deras data, vilket inte är ett bra intryck för varumärket.

Men med användning av blockchain här kan scenariot förändras drastiskt. Eftersom blockchain kan erbjuda högsäkerhetsprotokoll för att bekämpa cyberattacker kommer inget säkerhetsbrott att vara möjligt längre. Därför kan blockchain börja öka intäkterna genom att skydda nätverket från en tredje part.

Smarta lojalitetsprogram

Blockchain i en butik kan också hjälpa till i lojalitetsprogram. För närvarande har många detaljhandelsföretag lojalitetsprogram på plats som hjälper dem att få kontakt med en mycket större publik och hålla sina gamla konsumenter nöjda med sina varumärken. Men det finns ineffektivitet i lojalitetsprogram också. För det mesta erbjuder de inkonsekventa regler som inte tillåter konsumenten att få belöningspoäng.

I många fall, även om en konsument är berättigad till poäng, kan han / hon inte få det på grund av systemmatchning.

Men med blockchains smarta kontrakt på spel kan detaljhandelsföretag automatisera hela processen. De kan bara förprogrammera reglerna i ett smart kontrakt, och när en kund följer varje regel får han / hon automatiskt poängen.

Person till köpman transaktioner

Detta är en ganska cool funktion i blockchain som nu många återförsäljare försöker använda. Blockchain i en butik kan erbjuda handlare för köpmän. I verkligheten hjälper detta båda parter att dra nytta av betalningsprocessen. Kunden behöver inte hosta extra avgifter med andra finansiella tjänster från tredje part, och säljaren kan dra nytta av att direkt få betalningen utan att använda någon tredjepartsapplikation.

Mer så kan detta bygga upp ett fortlöpande förtroende mellan båda parter, vilket är ett stort plus för detaljhandelsföretagen.

Vill du kolla in fler blockchain-användningsfall? Kolla in de 20 bästa fallkedjorna för blockchain just nu!

Detaljhandelsföretag som använder Blockchain-teknik

Walmart

Walmart arbetar med blockchain i detaljhandelslösningar för spårbarhet av livsmedel. För det använder de Hyperledger Fabric. Just nu arbetar de med IBM för att få teknisk support för lösningen. Mer än så arbetade detaljhandelsjätten redan på två framgångsrika proof-of-concept-projekt med blockchain. Enligt dem kan blockchain hjälpa dem att upprätthålla matkvaliteten och undvika katastrofala resultat.

Amazon

Amazon gör det bästa av blockchain-tekniken. För närvarande använder de blockchain i sin reklamverksamhet. I verkligheten är detta faktiskt en bra användning av blockchains funktioner eftersom det kan förbättra deras effektivitet effektivt.

Förutom detta säljer de ut blockchain-produkter som blockchain som en tjänst där de erbjuder nätverksutveckling baserat på kundens behov.

Alibaba

Alibaba arbetar också med blockchain inom detaljhandelslösningar. Företaget använder blockchain för att öka spårbarheten av sina produkter. Mer än så byggde de redan en gränsöverskridande e-handelsplattform med namnet Kaola baserat på blockchain. Hur som helst, den här plattformen registrerar alla tullklareringar, logistikuppgifter och produktregistreringar. Därför planerar de också att använda den för att bekämpa förfalskade produkter med en tvådimensionell kod.

Ahold Delhaize

Ett dotterbolag till Ahold Delhaize, Albert Heijn, arbetar med blockchain inom detaljhandelslösningar för att digitalisera deras leveranskedjeprocess. I verkligheten vill de använda teknik för att minska pappersprocessen och göra hela processen automatiserad. Enligt dem vill de göra sin leveranskedja ren, säker och smart med hjälp av tekniken.

Carrefour

Carrefour gick med i loppet av blockchain för länge sedan. De arbetar också med blockchain-applikationer i detaljhandeln för att spåra sina produkter. Mer, den goda nyheten är att företaget hävdar att deras försäljning ökade drastiskt när de bytte till blockchain. Spårningsprocessen var en enorm framgång i Kina. Så de vill också införliva det i andra länder.

Aldi

Aldi använder blockchain i detaljhandeln för att hantera sin leveranskedja. För närvarande använder de tekniken för att validera sina företagsinköp. Tillsammans med Verifish spårar de ekologiska och hållbara irländska skaldjur. Mer så utvecklade Verifish projektet, och BIM stöder lösningen. Även om projektet kommer att pågå i 12 månader, vill företaget packa upp projektet inom 2021.

IKEA

Vem vet inte namnet på IKEA? Du kommer dock att bli glad att veta att detta företag också arbetar med blockchain-applikationer i detaljhandeln. Särskilt deras Island-division deltar i kommersiella transaktionsprocesser med Ethereum. Mer så kom lösningen från Tradeshift, och de använde programmerbara kontanter. I verkligheten etablerar detta också användningen av CBDC i global skala.

Auchan

Auchan arbetar också med blockchain-applikationer i detaljhandeln. Företaget meddelade nyligen att de lanserar en applikation för spårbarhet av livsmedel med blockchain i Frankrike, Portugal, Italien, Spanien och Senegal. Detta är ett utmärkt exempel på härkomst eftersom de erbjuder konsumenter att spåra produktens liv från att skanna QR-koden.

Hemhållplatsen

Home Depot är ett annat känt namn bland detaljhandelsföretagen. Med hjälp av blockchain i en butik vill de eliminera alla leverantörstvister som händer på grund av felaktig hantering. Mer så kan tvisten också uppblåsa inventeringen, vilket inte är effektivt. Så, Home Depot arbetar med en pilotlösning för att spåra alla inköp från leverantörerna och se till att allt underhålls väl.

Mål

Target använder blockchain i detaljhandeln för att hantera sin leveranskedja. Vi vet dock fortfarande inte projektets rätta tillämpning ännu, men vi vet att de använder Hyperledger sågtand för lösningen. Men senare gick de vidare till Hyperledger Grid, vilket hjälpte dem att rikta in sig på detaljhandeln mer effektivt.

Läs mer:Topp 50 företag som använder Blockchain-teknik

Slutgiltiga tankar

Blockchain i detaljhandeln kan förändra många aspekter av denna sektor. Även om denna sektor redan är ganska stark på egen hand, hanterar den fortfarande många frågor som kan orsaka problem senare i framtiden. Men med hjälp av blockchain kan denna bransch övervinna alla brister och introducera fler funktioner för konsumenterna.

Om du är inom detaljhandeln är det dags för dig att anta den här tekniken och alla dess fördelar. Alla nybörjare som är nyfikna på blockchain-teknik kan kolla in vår gratis blockchain-kurs och börja sin blockchain-resa.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map