Blockchain för fastigheter: hur detta stör marknaden

Med tanke på hur blockchain massivt stör bank- och finanssektorn är det ganska svårt att hitta någon bransch, som fortfarande lämnas orörd av denna teknik. Faktum är att till och med fastigheter inte kunde komma undan störningen. Så vi kommer att titta närmare på hur och varför blockchain för fastigheter kan bli vändpunkten för denna sektor.

I verkligheten har kommersiella fastigheter en betydande roll i den totala världsekonomin. Enligt MSCI ökade den globala fastighetsmarknaden från 8,9 biljoner dollar 2018 till 9,6 biljoner dollar 2019. Även om det verkar som om branschen går ganska bra, består den faktiskt av många friktioner och likviditetsfrågor.

Marknaden är nu för volatil att investera i och endast tillgänglig för högklassen. Intressant nog uppstod flera blockchain-baserade fastighetsföretag genom åren, och nu tänker de störa det sätt som denna industri fungerar.

Hotet är verkligt och påverkar de traditionella sätten för fastigheter, som snart kommer att bli föråldrade. Därför är det enda sättet denna bransch kan överleva genom att integrera blockchain i sina affärsmodeller.

I den här guiden kommer jag att följa igenom hur denna teknik stör fastigheter och hur blockchain för fastighetsinitiativ är det bästa tillvägagångssättet just nu..

Anmäl dig nu: Gratis Blockchain-grundkurs

Blockchain för fastigheter: Vilka är de största problemen med fastigheter?

Inte öppen för alla

Uppriktigt sagt har fastighetsbranschen alltid varit ett investeringsval endast för de rika. Tidigare medelklass kan dock försöka använda detta som ett alternativ, men det är långt utanför deras räckhåll. Det finns inte många tillgångar som kan fungera som ett alternativ till fastigheter för medelklassen. Men varför är situationen så hård nu?

I verkligheten finns det många hinder för att förhindra att majoriteten av befolkningen får tillgång till fastigheter. Till exempel är kreditpoäng, internationella bankkonton, ackreditering, medborgarskap, finansiering, tillgång till rätt sponsor, kontantbehov och fondförvaltare några av de största hindren.

Dessutom hanterar denna bransch många mellanhänder, vilket höjer svårighetsgraden för allmänheten.

Brist på öppenhet

Nivån på oärlighet och korruption plågar denna sektor starkt. Eftersom det inte finns något begrepp med öppenhet i affärsprocessen handlar det om skatteflykt, bedrägerier, penningtvätt och så vidare.

Globalt varje år tvättas 800 till 2 biljoner dollar. Och en betydande del av det sker genom fastighetssystem. Mer än så är uppskattningen av penningtvätt som sker i fastigheter cirka 1,6 biljoner dollar.

Uppenbarligen är det en enorm fråga som regeringen har problem med att hantera. Så om affärsmodellen börjar införliva öppenhet kan den bekämpa korruptionen.

Mycket höga avgifter

Detta är främst ett bekymmer för investerare som är intresserade av att investera i internationell fastighet. Men för att göra det måste de betala en enorm summa avgifter i olika steg. Till exempel finns det mäklaravgifter, utbytesavgifter, skatter, advokatavgifter, överföringsavgifter, investeringsavgifter och så vidare.

Eftersom antalet mellanhänder i denna sektor är ganska överväldigande, tar de alla sina egna nedskärningar och höjer din totala budget för investeringen. Mer så måste du också komma ihåg att du kommer att behöva använda revisorer och konsultera advokater för att hålla dina skatteregister rena också.

Så totalt sett blir det ett kostsamt investeringsalternativ.

Låga likviditetsnivåer

Jag tror att alla vet hur svårt det är att avveckla fastighetstillgångar. Det är en av de främsta anledningarna till att denna sektor verkligen behöver förändras. Här, med likviditet, menar jag hur snabbt du kan konvertera din fastighetstillgång till kontanter. På grund av de höga avgifterna och värdet på fastighetstillgångarna finns det inte många köpare som kan hjälpa dig att sälja din tillgång när du behöver den.

Så att hitta en köpare för det är mycket svårare än andra typer av tillgångar. Problemen är inträdeshindren, låg tillgänglighet, för många regler, långa processer och så vidare.

Alla dessa problem avskräcker potentiella köpare från att investera i fastigheter.

Höga priser åtaganden

Detta är ännu en fråga som hindrar medelklassen från att någonsin betrakta fastigheter som ett bra alternativ. I verkligheten behöver denna typ av investering mycket kapital i förväg. Det är inte många som har råd med det. Mer bara så kan bara en handfull högre klasser visa så mycket kapital på förhand.

I många fall måste investerare söka efter andra dyra alternativ för att uppnå prisåtaganden. Eftersom marknaden är volatil är det också en stor risk att satsa så mycket pengar på en tillgång. Även om du kanske har en utmärkt kreditpoäng i ditt eget land kan du inte använda det för internationella marknader.

Långsam transaktionshastighet

Skakan med att köpa fastigheter börjar med de vansinnigt långsamma transaktionsprocesserna. Inte bara är denna sektor massivt ineffektiv för det mesta, men det gör också många fel i processen också. Det tar också mycket tid att hitta rätt fastighet.

Tydligen tar det i genomsnitt cirka 6 månader att hitta en fastighet och sedan ytterligare 6 månader att gå igenom alla procedurer för att förvärva den. Det är enorm tid att slösa bort i investeringssystem.

Om du tänker på allt detta kommer du att se varför den här sektorn behöver en störande kraft just nu.

Anmäl dig nu: Certified Enterprise Blockchain Professional (CEBP) -kurs

Vilka är fördelarna med Blockchain i fastigheter??

 

Det finns vissa fördelar med att använda blockchain inom fastighetssektorn. Låt oss kolla vad det här är –

Ökad öppenhet

Det är ingen tvekan om det blockchain är helt kapabelt att erbjuda den transparens som fastighetssektorn behöver så illa. Som ni redan vet hanterar fastighetsbranschen mycket korruption. Men med hjälp av transparenta system kan detta äntligen sluta. Om fastighetsföretag börjar använda blockchain för sina lösningar kan kunderna se var pengarna går.

Eftersom huvuddatabasen kommer att förbli offentlig kan ingen också ändra eller ens ta bort några transaktioner när den kommer in i blockchain.

Vi tror att detta är den bästa lösningen just nu.

Inga datasilor

Uppgifterna är spridda runt fastighetsbyråerna. Därför hittar du aldrig en enda punktkälla där du kan få tillgång till all information som behövs för ditt köp. Det är ännu viktigare för företag. Om det bara finns en enda databas som innehåller all information från olika intressenter, kommer företagets effektivitet att öka kraftigt.

Blockchain kan erbjuda det. I verkligheten kan blockchain erbjuda manipuleringssäkra delade loggar som kan sammanställa varje enskild information om en fastighet. Så att använda blockchain i fastigheter kan snabbt lösa en enorm fråga och öka de totala intäkterna också.

Effektiva transaktionsprocesser

I verkligheten sker transaktionerna dagligen i fastigheter via banköverföringar och behöver mycket tid. Mer i många fall kräver KYC-verifiering eller annan dokumentation mycket pengar. Men med blockchain kan transaktioner ske inom några minuter.

Även i värsta fall kan det slutföra en process inom en dag, medan det tidigare tog dagar att avsluta. Så investerarna eller kunderna kommer att bli mer angelägna om att investera och inte skämma bort från det.

Men du måste se till att din blockchain-lösning kan möta ditt företags dagliga efterfrågan. Om det inte kan sluta med ett långsamt system.

Begränsade mellanhänder

Den bästa fördelen med att använda blockchain i fastigheter är minskningen av de överväldigande mellanhänder. I verkligheten ger alltför många mellanhänder komplexitet och extra kostnad. Blockchain är effektivt för att eliminera mellanhänder från ekvationen. Så genom att bli helt digital behöver du inte ta itu med onödiga mellanhänder.

Alla nya listor på plattformen kommer också att genomgå en grundlig verifieringsprocess. Så det finns inget utrymme för bedrägerier eller bedrägliga aktiviteter i sektorn. Det är inte bara mer effektivt för investerarna utan också för de stora fastighetsbolagen.

Vill du veta mer om fördelarna med blockchain-teknik? Varför kolla inte in vår guide om fördelarna med blockchain-teknik?

Troliga användningsfall av Blockchain i fastigheter

Ökar likviditeten

Ett av de bästa användningsfallet för blockchain i denna bransch är den ökade likviditeten. I verkligheten kan blockchain skapa en plattform där fastighetsföretag kan erbjuda sina tjänster och fastigheter för köp och försäljning.

Mer så kan individer som investerar i fastighetstillgångar också lista sina fastigheter för bättre räckvidd. Offentliga blockchain-plattformar kan välkomna alla att lista ut sina tillgångar. De måste dock gå igenom en autentiseringsprocess för att kontrollera deras bakgrund och eliminera eventuella bedrägerier.

Men att ha en plattform för att köpa och sälja fastigheter hjälper till att ansluta potentiella köpare med säljare mer effektivt.

Bättre sökprocess för fastigheter

Att söka efter den perfekta egendomen är en verklig olägenhet eftersom det inte finns många plattformar som erbjuder legitima alternativ. Numera är människor mer intresserade av att söka online snarare än att åka dit personligen. Så det är bara sunt förnuft att leta efter plattformar som erbjuder den här funktionen.

Men i de flesta fall erbjuder dessa plattformar minimal tillgång till fastigheter. Mer i många fall har de dyra prenumerationsavgifter. En annan fråga av denna typ av plattform är också bristen på uppdaterad innehåll. I de flesta fall uppdaterar de inte ens om en fastighet redan säljs eller inte.

Därför kan användning av blockchain hjälpa oerhört mycket eftersom mäklare direkt kan kontrollera uppgifterna och konsumenterna inte behöver ta itu med tredje part. Det är därför blockchain för fastigheter kan erbjuda bättre alternativ för fastighetssökning.

Full insyn i titelöverföringar

Det finns så många skräckhistorier som kretsar kring att köpa bostäder. Från fastighetshistorik till utestängning finns det för många omfattningar av att göra fel varje steg på vägen. På grund av allt detta kan ett hemköp komma tillbaka och orsaka en hel del problem för den nya husägaren. I verkligheten, utan fullständig öppenhet i titelöverföringsprocessen, står många inför juridiska problem när de köper ett nytt hus.

Det är här blockchain verkligen kan vara till nytta. Med smarta kontrakt i fastigheter kan de effektivisera processen för titelöverföring. Både köpare och säljare kan själva se vem som är fastighetens nuvarande ägare och framtida köpare kan också se vem som ägde fastigheten genom åren!

Automatiserad fastighetsköp och -säljning

Återigen tar processen att köpa och sälja fastigheter mycket tid. Under denna tid kan prissättningen förändras tillsammans med mäklarens avgift. Med alla frågorna faller sektorn drastiskt efter. Att använda smarta kontrakt i fastigheter kan underlätta processen att köpa och sälja fastigheter.

I verkligheten kan blockchain automatisera hela processen att köpa ett hus. Konsumenterna kan gå till en plattform där potentiella säljare visar sina tillgångar. När de väl har valt en kan de gå över för att ta en titt fysiskt eller få en turné virtuellt. Efter det är allt de behöver göra att ställa in parametrarna och behandla betalningen, och de är klara.

Allt detta kan ta bara några dagar att slutföra.

Förhindra titel och handling bedrägeri

En annan av blockchain fastighetsanvändningsfall är förebyggande av gärningar och titelbedrägerier. Du kommer inte att tro hur mycket problem bedrägeri orsakar under det senaste decenniet. I verkligheten ökar denna typ av bedräglig aktivitet i snabb takt, särskilt när det gäller fastighetsförsäljning på internet.

Mer så kan människor sälja sina tillgångar till en annan part utan din vetskap, vilket är ganska läskigt till att börja med. Men eftersom blockchain kan lagra all fastighetsinformation och ägarinformation och juridiska dokument på huvudboken finns det inget sätt att någon tredje part kan ta kontroll över dina tillgångar.

Bekämpa tråd och e-postbedrägerier

Visste du att fastighetsbaserade tråd- och e-postbedrägerier ökar med 480% varje år? Det är alldeles för många offer med mer betydande förluster varje år. Mer än så är denna sektor ganska dyrt att börja med, och då gör denna typ av brott människor mer motvilliga att investera i den. I verkligheten kan brottslingar uppträda som agenter eller företag för att lura människor att ge dem pengar.

Eftersom det inte finns något ordentligt säkerhetsprotokoll på plats får många agenter till och med sin identitet stulna och fastnar sedan i brottmålen. Men blockchain kan minska detta antal drastiskt. Vi vet inte om det helt kan bli av med problemet, men det kan säkert kämpa hårt mot det.

Läs mer: Lista över 20+ fallkedjeanvändningsfall

Decentralisering av flera listningstjänster

En annan av de stora blockchain-fastighetsanvändningsfallen är användningen av decentraliserad MLS. Vanligtvis, i MLS, möts företagsmäklare för att bilda en databas för fastigheter. Här kan de dela information med varandra för att göra en potentiell försäljning. Så när en fastighet säljs delas provisionen mellan mäklarna.

Detta är en mogen marknad, men utan en ordentlig nätverksbas på plats kan brottslingar också hacka sig in i detta system. Mer så kan användning av blockchain i MLS decentralisera processen, vilket gör det omöjligt att manipulera.

Delvis investering eller ägande

Detta är en annan kreativ uppfattning om blockkedjeanvändningsfall. Med hjälp av blockchain-teknik kan fastighetsföretag erbjuda bråkdelar av investeringsalternativ. Vanligtvis betyder det att flera ägare kan äga en del av en fastighet som inte är prisvärd individuellt. Så om medelklasserna vill investera i en fast prissättning, kan de dela ägandet med andra.

I verkligheten är det en utmärkt lösning för att köpa och sälja verkliga statliga tillgångar eftersom det kan inkludera fler än vanligt, vilket ökar de totala likviditetsalternativen.

Du kan använda smarta kontrakt för fastigheter för att underlätta transaktionerna och spara tid.

Token-baserat ägande

Detta är en av de lysande blockchain-fastighetsanvändningsfallen. I verkligheten är det en annorlunda syn på hela fastighetstillgångarna. Du kan till exempel investera i en mängd tillgångar med hjälp av tokens. Så här representerar tokens ett värde för tillgångarna. Så det är inte som att du kommer att äga en specifik fastighet snarare än att du kommer att investera i de tokens som representerar ett kollektiv av nämnda egendom.

Således liknar det mer att investera i guld, vilket har mycket liten risk förknippat med det. Det finns faktiskt redan flera projekt på plats för denna typ av applikation.

Förebyggande av hypoteksbedrägeri

Inteckningsbedrägerier är en av de viktigaste frågorna för fastighetsbranscher. Faktum är att ökningen av fastighetsvärdet bara ökar andelen av denna typ av bedrägeri. Så industrin kommer att fortsätta att ha förluster som kan gå upp till miljarder. Bara i USA orsakar detta bedrägeri en förlust på 2,5 miljarder dollar varje år! Kan du föreställa dig det?

Men om du börjar använda blockchain för fastigheter kan du förhindra denna typ av bedrägeri redan från början. Eftersom allt kommer att övervakas online kan ingen smyga igenom systemet utan upptäckt.

Transparent fastighetsinspektion

Det finns många problem med fastighetsinspektion. I själva verket orsakar fastighetsinspektion mer förluster för köparna än säljare. Till exempel visar många bedrägerier i fastighetsföretag en falsk egendom för köparen. I många fall investerar bara i fastigheten för att inte använda den utan att sälja den när priset stiger. Så de kanske inte ens vet att fastigheten de investerade i inte ens finns.

Men när du väl har konverterat till blockchain för fastigheter kan du få transparens i en fastighetsinspektion. Deras är inget sätt att fuska systemet här, och du kommer att se rätt egendom som du kommer att investera i. Mer, du kan också se tidigare historia eventuella problem i fastigheten bara från plattformen.

Sänka fastighetskostnaderna

Detta är överlägset de bästa användningsfallen för blockchain. När företag börjar integrera blockchain i sitt nätverkssystem kan de göra hela processen automatiserad och sedan sänka kostnaden drastiskt. Mer så kommer det inte att vara begränsat till endast organisationsnivån, men det kommer också att hjälpa konsumenterna.

När blockchain tar mellanhändernas plats behöver du inte betala extra avgifter för att köpa fastigheterna. Den drastiska förändringen av mellanledsmodellen säkerställer lägre nedskärningar och det sparar också mycket tid.

Vill du implementera blockchain-teknik i fastigheter? Starta din resa med vår ultimata strategi för implementering av blockchain nu!

Hur organisationer använder Blockchain för fastigheter

Lantmäteriet

Lantmäteriet är en svensk regeringsfastighetsbyrå som arbetar med blockchain-teknik. För närvarande arbetar den med en ny lösning som underlättar deras fastighetsregistreringsprocess. Mer så kommer det också att bli av med eventuella avvikelser och göra processen mer sömlös.

Brookfield Kapitalförvaltning

Tja, Brookfield Asset Management är ett av de största fastighetsföretagen i världen just nu. För närvarande har de varit mycket intresserade av blockchain och de planerar att arbeta med en lösning för att integrera den i sitt interna nätverkssystem. De tror att de kan minska sina kostnader drastiskt med blockchain för kommersiella fastigheter.

Länk REIT, Hongkong

Länk REIT i Hongkong arbetar med Allinfra för ett blockchain-projekt inom fastigheter. Detta är dock mer ett pilotprojekt där de kollar hur blockchain fungerar just nu för denna sektor.

JLL

JLL arbetar också med blockchain-fastighetsprojekt. Med hjälp av tekniken går de för spansk kommersiell fastighetsvärdering. Mer än så tror de att de också kan använda den för att konstruera och finansiera projekt.

Westfields

Ett annat av de goda exemplen på blockchain-fastighetsprojekt är Westfields lösning. De arbetar med en lösning som fokuserar på att erbjuda bankgarantier för fastigheter. Dessutom kommer det främst att introducera hyresgäster i detaljhandeln.

Coldwell Banker

Coldwell Banker är en av fastighetsjättarna som arbetar med blockchain-baserade lösningar. I verkligheten använder de blockchain för att lista ut agenter, säljare och erbjuda transaktionsprocesser. De vill också effektivisera sina transaktioner och kontrakt från en enda plattform.

Nationella myndigheten för offentligt register

National Agency of Public Registry of Georgia är ett av exemplen på att använda blockchain för kommersiella fastighetsapplikationer. I verkligheten arbetar Georgien med en lösning som kommer att förbättra deras insyn i fastigheter, minska kostnader och öka effektiviteten.

Prologis

Prologis arbetar med en lösningsfokuserad logistikfastighet. Detta är ännu ett bra tillskott till listan över fastighetsprojekt i blockchain. För närvarande har de gått samman med Blockchain i Transport Alliance (BiTA) för att utveckla royaltyfria datastandarder för logistikföretagen.

Mata Capital

Mata Capital är ett franskt förvaltningsbolag för fastighetsfonder. De arbetar för närvarande med blockchain-lösningar som kommer att fokusera på att optimera och modernisera processen för att underhålla och distribuera medel i deras investerarregister..

Dubais markavdelning

Dubai Land Department arbetar med blockchain för kommersiella fastighetsalternativ. I verkligheten arbetar de med en lösning som kommer att fokusera på att registrera alla sina lokala fastighetskontrakt på storboken. Mer, så planerar de att säkra alla relaterade regeringsdokument på den också.

Blockchain är inte bara begränsat till fastighetsbolag. Många andra sektorer använder också blockchain för att underlätta sina affärsprocesser. Läs mer från listan över 50 företag som använder blockchain-teknik.

Slutsats

Blockchain för fastigheter är ett område som behöver mer exponering i världen. Denna sektor är full av korruption och kriminell verksamhet. Vikten av denna sektor är emellertid alltid hög. Så utan riktiga riktlinjer finns det inget sätt att denna sektor kan blomstra effektivt och bli av med korruptionen för gott.

Det behöver en förändring, och blockchain är definitivt upp till uppgiften. Därför är det bara en tidsfråga när fastighetsföretag kommer att se blockchains värde och börja massintegrera tekniken.

Om du är i fastighetsbranschen och vill utforska blockchain i detalj rekommenderar vi att du tittar på vår gratis blockchain-kurs.

Världen förändras. Så varför ska du hamna bakom loppet, eller hur? Börja din resa nu!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map