Blockchain för chefer utbildning

Om du är chef ska du veta hur viktigt det är att lära dig mer om blockchain.

I den här artikeln lär du dig om blockchain. Det är en introduktionskurs riktad till chefer, “blockchain för cheferutbildning.”

På den nuvarande konkurrenskraftiga marknaden är det viktigt att lära sig mer om blockchain. För att hjälpa dig i strävan, låt oss gå igenom vår blockchain-utbildning för chefer.

Varför behöver du lära dig mer om blockchain?

Blockchain är stadens samtal. Om du är i en ledande befattning kommer du att hitta ämnet blockchain mycket ofta diskuterat.

Som chef måste du vara väl insatt i de grundläggande begreppen blockchain. Detta gör dig säker i dina konversationer och hjälper dig också att fatta beslut baserat på det. Detta är det centrala målet för blockchain-ledningskursen.

Om du redan är en blockchain-toppledningsmedlem kan uppfriskning av dina grunder ge dig nödvändigt förtroende för att fatta tuffa beslut som kräver kunskap och expertis.

Vilka ämnen bör behandlas i blockchain för chefer utbildning? Och varför?

Låt oss gå igenom ämnena som kommer att diskuteras i vår blockchain för utbildning av chefer.

 1. Blockchain Introduktion – För att få en ordentlig förståelse för blockchain
 2. Blockchains påverkan liknar Internet – Att veta hur blockchain är identiskt med Internet när det gäller påverkan och funktionalitet
 3. Blockchains påverkan på olika branscher – Lär känna de aktuella användningsfallen
 1. Bank och finans
 2. Försörjningskedjan
 3. Bilar
 4. Statliga tjänster
 • Digital Trust: Den ultimata fördelen Förstå vikten av digitalt förtroende och hur blockchain förbättrar det digitala förtroendet bland användarna
 • Hur fungerar blockchain? – Lär dig hur blockchain fungerar
  1. Anpassad huvudbok
  2. Möjligheten att lagra vad som helst
  3. Lär dig mer om kryptovalutor: Cryptoeconomics 101 – Lär dig hur cryptos fungerar så att du ekonomin runt blockchain
  4. Riskhantering – Lär dig hur du gör blockchain riskhantering
  5. Enterprise ramar att veta om – Lär dig mer om företagsramar så att du kan använda den i din organisation
  6. Slutsats
  7. Varför väljs ämnena för blockchain för den verkställande kursen?

   Blockchain för cheferutbildning riktar sig till chefer som inte känner till blockchain. Ämnena väljs för att få grunderna rätt så att du kan ta mer intensiva blockchain-ledarkurser.

   Introduktionskursen kommer att bekanta dig med idén om blockchain, dess användningsfall och andra viktiga saker. I slutet av kursen kommer du att kunna göra följande:

   • Förklara blockchain
   • Förklara blockchains påverkan på våra nuvarande industrier
   • Förstå användningsfall relaterade till försörjningskedjan, bank och finans, statliga tjänster och bilar
   • Förstå vikten av digitalt förtroende och hur blockchain kan ge det.
   • Lär dig hur blockchain fungerar internt
   • Lär dig mer om ekonomin kring blockchain, dvs kryptovalutor och tokens
   • Förstå blockchain riskhantering

   Vår rekommenderade kurs för Blockchain for Executives Training

   Inledning: Blockchain

   Blockchain har förändrat världen. Dess decentraliserade strategi är oöverträffad. Med det kan kamrater överföra information via nätverket utan behov av en central myndighet.

   Tekniskt sett kan du tänka på blockchain som en kedja av block. Varje block innehåller transaktionsinformation som lagras och skyddas med starka kryptografiska metoder. Så om en kamrat beslutar att skicka information till en annan kamrat kan den sända informationen till alla kamrater. Detta måste inkluderas i blocket och sedan verifieras med en konsensusmetod.

   Blockchain är en distribuerad storboksteknik (DLT) vilket innebär att varje kollega lagrar en kopia av storboken eller databasen. Genom att göra detta avlägsnas behovet av centralisering helt.

   Denna DLT-strategi öppnar nya vägar för företag att utforska. De kan nu göra sina system mer etablerade än någonsin – genom att införa ett säkrare och privat decentraliserat system. Det skapar också transparens, oföränderlighet och skalbarhet för hela plattformen.

   Det är en bra start för blockchain för cheferutbildning.

   Blockchains påverkan liknar Internet

   För att få en bättre förståelse för blockchain, låt oss förstå den otroliga likheten mellan blockchain och Internet

   Internet var en revolutionerande teknik. Det förändrade våra liv. Det medförde så många innovationer, och det påverkar fortfarande våra liv just nu. Med blockchain blir vår digitalisering mer mainstream.

   Det finns många fördelar med blockchain. För att få en glimt, låt oss gå igenom fördelarna nedan:

   • Information kan nu bli mer tillgänglig än tidigare. Med blockchain skulle det inte finnas något behov av en central myndighet att lagra, utbyta och distribuera poster.
   • Kostnaden för att hantera hela blockchain-lösningen blir bättre jämfört med centraliserad myndighet. Valet av konsensusmetoden avgör dock kostnaden. I de flesta fall är blockchains användning fördelaktig när det gäller kostnad.
   • Branscher som inte störs av Internet kommer också att se förändringar. Detta beror på hur data kan skapas, lagras och hämtas.
   • Tjänster som var sårbara under internet-eran kommer att se förändringar. Till exempel kan musikdelning bli mer transparent än någonsin med borttagning av centraliserade plattformar. Nya musiker kommer att ha bättre chans att nå lyssnare än någonsin.
   • Behovet av silor inom det medicinska området avlägsnas långsamt – vilket förbättrar hur patientens medicinska data lagras. Det kommer att förbättra hur läkare arbetar och också ändra hur forskning görs med hjälp av offentligt lagrade medicinska data.

   Web 3.0 helt enkelt förklaras

   Blockchains påverkan på olika branscher

   Det finns många verkliga användningsfall för blockchain. Blockchain för utbildning för chefer kommer också att täcka en liten glimt av användningsfallet så att du kan få en uppfattning om den verkliga effekten av blockchain. Låt oss nämna några av dem:

   Bank och finans: Från början skulle den största sektorn som du kommer att se inverkan vara bank och finans. Många företagsrelaterade ramar finns redan, inklusive Quorum. Detta ramverk erbjuder verktygen, funktionerna och funktionaliteten för att omvandla bank- och finansieringstjänster för användning av blockchain.

   Många stora aktörer, inklusive Visa, JPMorgan, American Express, etc., har redan börjat sin erövring för att implementera blockchain. Många av dem är in proof of concept (POC), medan vissa kör pilotprogram.

   Försörjningskedjan: Supply chain är ett annat område där blockchain kommer att ha störst påverkan. Det kommer att säkerställa att försörjningskedjan blir mer strömlinjeformad – med mindre eller inga bedrägerier. Försörjningskedjeföretagen kan nu spåra varje tillgång som överförs genom den. Nästan varje information kan spåras så att inga bedrägerier kan hända. Det säkerställer också att de dåliga produkterna eller föremålen som missade utgångsdatumet kan kasseras.

   Supply chain blockchain-implementering sparar också kostnad och tid. IBM samarbetade med Walmart för att producera sin livsmedelsförsörjningskedja.

   Bilar: Bilindustrin kan också dra nytta av blockchain. För närvarande testar de flesta spelarna för närvarande blockchain och befinner sig i PoC-scenen. Spelare som Volkswagen Financial Services och Renault är nyckelaktörerna. Ford och Tesla utvecklar också sin egen blockchain som hjälper dem att testa telematikspårning.

   Genom att göra spårningen kan de förbättra bilvården, hjälpa ägarna att ta skadeförsäkringar och andra fördelar, inklusive underhåll, och så vidare.

   Statliga tjänster: Användningsfall för statliga tjänster är en speciell sak eftersom den visar att effekten av blockchain och inte kryptovalutor. Kryptovalutor har sett en vild framgång bland regeringar över hela världen – med många som förbjuder det direkt. Blockchain har å andra sidan gett regeringen möjligheten att hantera sina system mer effektivt.

   Användningen av blockchain kommer också att innebära att mer förtroende för system. Regeringen kan använda blockchain för att bygga smarta städer, ordentlig utbildning, spåra vaccinationer, ge lån och löner. Det finns oändliga möjligheter, och blockchain kan hjälpa till att förändra hur regeringen fungerar och fungerar.

   Det finns andra sektorer och användningsfall där blockchain lyser. För att ge dig ett bättre perspektiv, låt oss lista några fler av dem nedan:

   • Livsmedelssäkerhet
   • Detaljhandeln
   • Sjukvård
   • Försäkring
   • Fastighet
   • Internationell handel och råvaror
   • sporter

   Och mycket mer!

   Digital Trust: Den ultimata fördelen

   Som chef måste du förstå vikten av digitalt förtroende. Alla tekniker som hittills släppts kunde inte lösa det digitala förtroendeproblemet.

   Centralisering är det nyckelbegrepp som används av organisationer där ute. Ta alla företag, och du kommer att upptäcka att det är en stor del av hur saker och ting fungerar. Centralisering är inte dåligt, men det är ett misslyckande när det gäller digitalt förtroende.

   Just nu är digitalt förtroende den dyraste tillgången just nu. Med blockchain kan det bli mer tillgängligt för alla. Utan central myndighet är du tvungen att få bättre förtroende från kamrater som deltar i nätverket. Tjänster och varor kan bytas direkt. Ingen information eller bedrägerier kan äga rum på grund av brist på en kontrollerande part.

   Blockkedjor är också kända för utmärkt säkerhet. Dessutom kommer poster att vara oföränderliga, vilket innebär att data när de skrivits kan inte ändras. Detta fungerar utmärkt för system som är beroende av bevis på transaktionen mellan två parter.

   Transaktionsfriktionen minskar också, vilket förbättrar den totala handelsfinansieringen.

   Hur fungerar blockchain?

   Blockchains kärnidé är decentralisering.

   För att uppnå kärnidén använder den block i en kedja.

   Du kan tänka på det som ett tåg som varje fack är ett block. Det är en enkelriktad lista, och därför kan du bara lägga till ett nytt block i slutet av listan.

   Blockchain använder inte en traditionell databas utan förlitar sig på decentraliserade datastrukturer. Den organiserar data i den decentraliserade databasen. När det gäller den traditionella databasen kan du se användningen av tabeller. I det här fallet fungerar datastrukturer som källan för lagring av informationen. För att säkerställa dess inre arbete, kryptovaluta för att nå konsensusmetoden.

   Konsensusmetoden här är det viktigaste begreppet.

   Konsensusmetoden hjälper till att nå ett beslut eller enighet i nätverket. Till exempel, om en transaktion görs, kommer de olika kollegorna att inkluderas i konsensusen och sedan validera den enligt den använda metoden. Det finns många populära konsensusmetoder.

   Få av dem inkluderar

   • Arbetsbevis (PoW)
   • Proof-of-Stake (PoS)
   • Delegerad bevis för stav (DPOS)
   • Bevis på kapacitet

   På grund av detta tillvägagångssätt finns det ingen central myndighet som kontrollerar systemet. Paypal använder till exempel ett centraliserat tillvägagångssätt. På grund av detta kan de utnyttja en bra marginal vid överföring av nämnda belopp. Som jämförelse kostar blockchain bara en bråkdel.

   Anpassade huvudböcker

   Som verkställande bör du veta att det inte finns någon hård och snabb regel. Blockchain för chefer innebär att förstå att det verkligen är möjligt att anpassa blockchain enligt ett företags- eller affärsbehov.

   Huvudboken består av olika element som kan anpassas och hållas enkla samtidigt. De komplexa föremålen interagerar med varandra – de definieras utifrån beteendet som ställts in för dem.

   I grunden finns det tre huvudsammansättningar. De inkluderar

   • Transaktioner
   • Block
   • Smarta kontrakt

   Transaktioner sker när en peer skickar information eller värdefull tillgång till en annan peer. Det är den mest grundläggande formen av beräkning som sker i blockchain. Bokboken, som består av block, får informationen och lägger till den i den. Blocket måste dock gå igenom nätverkets granskning med konsensusmetoderna.

   När transaktionerna sänds läggs de till i block. Blocken kan sedan hanteras med konsensusmetoden eller smarta kontrakt som används i blockchain-nätverket.

   Så, vad är smarta kontrakt?

   Smarta kontrakt är laglig kod som körs om ett visst villkor är uppfyllt. De är kodade enligt kraven och fungerar som ett sätt att automatisera saker.

   Låt oss till exempel ta två parter som har att göra med fastigheter.

   En part går med på att sälja sin egendom till en annan. För att starta processen skickar en part ett visst belopp för att boka fastigheten. Det smarta avtalet registrerar förfrågningarna och bokar fastigheten i köparens namn. Därefter skapas dokumenten med smarta kontrakt och data registreras i den speciella blockchain-lösningen. Med dokument redo kan det smarta kontraktet nu vänta på att resten av beloppet ska överföras. Så snart resten av beloppet har överförts, genomför de smarta avtalen igen, vilket ger egendoms rättigheter.

   På så sätt automatiserar smarta kontrakt flera saker inklusive

   • Boka fastigheten
   • Förbereda dokument inklusive verifiering
   • Registrera fastigheten
   • Slutföra fastigheten inklusive verifiering

   Om du jämför det med ett verkligt scenario kan processen ta månader att slutföra.

   Dataintegritet spelar också en avgörande roll. Eftersom informationen som lagras i blockchain är oföränderlig är den redan betrodda. Det förbättrar kommunikation och konsensus.

   Tvåstegssteg vidtas för att verifiera informationen. Den första är kommunikation, där ny information sprids från en kollega till en annan. Det andra steget är att göra nätverksvalidering med konsensus.

   • Steg 1: Kommunikation mellan kamrater
   • Steg 2: Nätverksvalidering genom konsensus

   Protokollen som används i ett blockchain-nätverk kan vara olika, och det kan avgöra tid, kostnad och metod för transaktionen. Anpassad huvudbok erbjuder användning av protokoll helt beroende av implementeraren.

   Möjligheten att lagra vad som helst

   Blockchain erbjuder värdefulla butiker. Du kan lagra vad som helst i blockchain, som inkluderar identitet, rå information, transaktionsvärde och så vidare. Detta innebär också att den kan användas för certifieringar, bedömd-escrow, tillgångsspårning, bunden identitet, domstol, försörjningskedja, märken och så vidare!

   Lär dig mer om kryptovalutor: Cryptoeconomics 101

   Kryptovalutor är en integrerad del av blockchain-ekosystemet. Det hjälper dig att förstå ekonomin kring blockchain.

   Kryptovalutor är decentraliserade valutor som inte kräver någon central myndighet för värdering. Vem som helst är fri att använda kryptovalutor eller handla med den.

   Bitcoin är ett utmärkt exempel på kryptovalutor. Kryptovaluta är också ett verkligt användningsfall för blockchain. Det är det första användningsfallet för blockchain.

   När det gäller kryptovalutor måste du lära dig mer om följande:

   • Signaturer används för att identifiera avsändarmeddelandet.
   • Hash används för att meddela topologisk ordning
   • Consensus-protokollet avgör hur transaktionerna verifieras

   När det gäller den ekonomiska aspekten av krypto måste du lära dig om följande:

   • Tokens används som ett incitament för kollegor att arbeta för att hantera blockchain eller kryptovaluta
   • Privilegier tilldelade aktörer att fatta beslut

   Riskhantering

   Risker är en del av all teknik. Blockchain har sin egen risk. Som chef måste du lära dig mer om riskerna med blockchain.

   De allmänna riskerna som omger blockchain inkluderar följande

   • Svårt att integrera blockchain-protokoll
   • Brist på standardisering
   • Dålig värdering av kryptovalutor

   Dessa risker är vanliga bland nästan alla blockchain-projekt du gör. Genom att lära dig dessa risker är du nu redo att ta itu med dem.

   Om du är i utvecklingsteamet finns det andra typer av risker associerade. Blockchain-utvecklingsriskerna inkluderar följande

   • Underutvecklade standarder
   • Högt energibehov
   • Lagstiftning om dataskydd
   • Förtroende bland utvecklare och blockchainchefer
   • Transaktionshastigheter
   • Användarens roll
   • Skadliga användare

   Om du är intresserad av att lära dig mer om Blockchain-riskerna, kolla in den detaljerade artikeln om Blockchain-risker

   Blockchain-risker

   Enterprise ramar att veta om

   Att bygga din egen blockchain från grunden är inte praktiskt. Det är därför du måste använda blockchain-ramar för företag.

   Det finns många fördelar med att använda blockchain-plattformar. Till att börja med får du grunderna direkt ur lådan. Den grundläggande blockchain kommer redan att tillhandahållas som du kan anpassa efter dina behov.

   Andra fördelar inkluderar förbättrad effektivitet, smarta kontrakt, förebyggande av bedrägerier, öppenhet, prestationsgranskning och hörbarhet.

   Du kan kolla in de populära blockchain-plattformarna enligt nedan:

   • Hyperledger – Bästa blockchain-plattformen där ute. Det är ett paraplyprojekt och har flera ramprojekt som utvecklas under det.
   • R3 Corda – R3 Corda är en blockchain-plattform med öppen källkod som tar ett annat tillvägagångssätt för att lösa blockchain-relaterade problem.
   • Ethereum – En populär öppen källkod blockchain som du kan använda för att ställa in din blockchain
   • Enterprise Ethereum – Enterprise Ethereum blockchain är en företagslösning
   • Quorum – Quorum är en blockchain-lösning för företag med fokus på finansinstitut.

   Dessutom finns det också blockchain-plattformar som du kan hjälpa dig att hantera din blockchain. De är som följer

   • IBM
   • AWS
   • Orakel

   Du kan läsa en fullständig guide om företagets ramverk här: https: //101blockchains.com/blockchain-platforms/

   Personlig utbildning och varför du bör överväga att ta det

   Om du menar allvar med att lära dig mer om blockchain kan du också kolla in personliga träningspass.

   Genom att ta personlig utbildning får du chansen att förstå blockchain mycket bättre. Dessutom kan du också ställa frågor och rensa dina tvivel i den fullfjädrade blockchain för ledarutbildning.

   Slutsats

   Blockchain för cheferutbildning är ett hett ämne, och om du har gjort det hittills bör du kolla in den personliga utbildningen som erbjuds på 101Blockchains.com. Kolla också in Enterprise Blockchain Workshop, så att du och ditt team kan delta och öka din kunskap om blockchain-implementering i verkligheten. Det kommer också att finnas en person / instruktörsledning så att du kan rensa dina tvivel och maximera ditt lärande.

   Så, vad tycker du om blockchain för utbildning av chefer? Kommentera nedan och låt oss veta.

   Mike Owergreen Administrator
   Sorry! The Author has not filled his profile.
   follow me
   Like this post? Please share to your friends:
   map