Blockchain-färdigheter: Få en karriär i företag

Blockchain stiger till toppen snabbare än någon annan teknik för närvarande. Våra typiska marknadsstandarder kommer snart att störas och skulle ersättas med decentraliserade modeller. I verkligheten letar nu många företag efter ett sätt att säkra sin plats på marknaden. Således råder fortfarande sökandet efter blockchain-färdigheter.

Frågan är att även om det finns en hög efterfrågan på blockchain-färdigheter finns det inte tillräckligt många människor med de kunskaper som krävs ännu. Men för en massblockchain-adoption måste industrier anställa rätt team just nu utan att slösa mer tid.

Således kan det vara ett utmärkt tillfälle för dig att stiga upp till detta tillfälle och säkra dig en snygg karriär i dessa företag. Så om du fortfarande är ny på den här scenen, kolla definitivt den här guiden. Idag låter jag dig precis vilka blockchain-färdigheter och vanor du behöver för att bli en blockchain-talang.

KRAV FÖR FUNKTIONER I BLOCKCHAIN

 

Så, låt oss börja!

 

Vilka Blockchain-färdigheter behöver du utveckla?

Efterfrågan på blockchain-färdigheter ökar i snabb takt. Det är därför du bör kolla in vår topplista för blockchain-teknik för att ta reda på vad företagen behöver just nu. Låt oss se vad de är –

 • Har affärs- och teknikförmåga

Låt oss börja med en av de mest efterfrågade blockchain-teknologifärdigheterna just nu. I verkligheten fokuserar de grundläggande färdigheterna huvudsakligen på blockchain-teknikarkitektur mer än affärsperspektivet. Men företag måste också ha en affärsstyrd arkitektur. Du måste förstå hur affärsresultatet skulle bli när du befinner dig i en blockchain-miljö för företag.

Mer så bör du också veta hur man bygger anslutningar och utforskar olika dataflöden inom handelspartnerna eller kunderna och produkterna. Därför bör rationalisering av affärsarkitekturen stirra från kärnan till ekosystemet eller värdekedjan vara din första prioritet.

Det bästa sättet att göra det är att räkna ut den perfekta balansen mellan teknik och affärsresultat. Dessutom bör du bara använda tekniken i vissa delar när det är vettigt, inte bara för att andra företag gör det.

Som professionell behöver du också veta om skillnaden mellan protokoll, nätverk, tekniker, API: er och många fler.

I verkligheten kommer det att låta dig veta hur du ska utforma blockchain-lösningarna och hur det skulle påverka företagen också. Därför vill många företag nu blockchain-utvecklare med affärsfärdigheter.

 

 • Ha teknisk kunskap om driftskompatibilitet

Interoperabilitet kommer att bli nästa stora sak i blockchain-världen. För närvarande växer blockchain-tekniken fortfarande, men den saknar en viss kick – ingen fungerande interoperabilitet. Utan korrekt driftskompatibilitet kan många plattformar inte kommunicera med varandra och bli mer en avstängd lösning.

Till exempel kan ett försäkringsbolag som erbjuder en lösning baserad på vissa blockchain-standarder inte direkt komma åt eller arbeta med en annan blockchain-miljö som använder en annan uppsättning standarder. Så när du försöker koppla ihop dessa olika plattformar lämnar de säkerhetshål.

Det är därför detta är en av de efterfrågade blockchain-färdigheterna.

Därför måste du ha teknisk kunskap om driftskompatibilitet. Detta är en av blockchain-färdigheterna som definitivt skulle hjälpa dig att få en gedigen karriär i denna nisch.

Mer, håll ditt sinne på open source-plattformar eftersom de huvudsakligen använder gemensamma standarder. Förutom detta måste företag minska latensproblemen, och det kommer att driva fler affärer när de gör det. Så försök att gå in i kärnan för driftskompatibilitet och få dina blockchain-tekniska färdigheter igång.

 

 • Förstå decentraliserade och distribuerade ledgers

 

Som en av blockchain-teknologifärdigheterna är distribuerad storboksexpertis ett måste om du är utvecklare. Det finns många blockchain-ramar där ute som erbjuder olika resultat. Att vara expert på åtminstone de populära skulle säkert ge dig en karriär inom företagen.

Mer mycket, många företag letar redan efter utvecklare som har utökad kunskap om hur man utvecklar en distribuerad huvudbok. I många fall kan du behöva skapa din egen blockchain-ram helt själv.

Så börja lära dig mer om kärn-API: er, protokoll, nätverkssystem inom systemet. Läs mer om hur du utvecklar smarta kontrakt eller lägger till fler funktioner utan säkerhetshål.

När du väl har blivit expert bör du förvänta dig en hög lön när du arbetar i företag.

 

 • Utveckla tvärvetenskapliga breda färdigheter

Numera letar många av blockchainföretagen efter en person med tvärvetenskaplig bred kompetens. Så om du bara tror att ha kunskapen om hur man utvecklar blockchain är allt du behöver, tänk igen.

I verkligheten är det alltid uppskattat att en blockchain-utövare ska ha andra färdigheter som kritiskt tänkande, DevOps, vara smidig, designtänkande, självhantering, anpassningsförmåga, analysfärdigheter och många fler.

Dessutom skulle dessa färdigheter, tillsammans med blockchain-teknologifärdigheter, hjälpa dig att bredda din synvinkel och se lösningen bilda en annan vinkel.

Jag menar, så här börjar innovationer i första hand. Bara att ha teknik eller affärserfarenhet räcker inte längre. Efterfrågan på mer än dessa blockchain-färdigheter ökar också. Således kommer erfarenhet i slutet till slut livscykel för att utveckla, designa, testa eller distribuera också med sina fördelar.

Därför bör du definitivt arbeta med dina tvärvetenskapliga färdigheter också, tillsammans med blockchain-färdigheter.

 

 • Förstå djupt olika Blockchain-plattformar

När företagen börjar arbeta med sina blockchain-projekt måste de välja den perfekta blockchain-plattformen för sin lösning. Det verkar kanske inte så mycket, men det är en stor utmaning för företaget att göra lösningen till en framgång.

I verkligheten gör de många olika ramarna denna process ganska komplicerad. En djup förståelse för hur de olika plattformarna som Ethereum, Hyperledger, Corda, Ripple, Quorum etc. fungerar kan vara ett stort plus för dig.

Således kan du välja vilken plattform som är bäst för ditt företags lösning och hur kan du använda den plattformen för din fördel.

Du måste också identifiera de kritiska skillnaderna mellan alla dessa plattformar. En annan bra sak skulle vara att välja plattformar baserat på deras typer. Uppenbarligen skulle en privat plattform i en offentligt orienterad lösning inte vara det bästa valet.

Eftersom de flesta av dessa företag ofta går till privata eller federerade företag, skulle det vara bättre att ha blockchain-färdigheter i dessa två typer av blockchain.

 

 • Var skicklig med företagsprocesser

Om du vill arbeta i en företagsmiljö måste du lära dig mer om deras olika affärsprocesser. Det är en enorm faktor eftersom dessa färdigheter hjälper dig att utveckla eller strategisera hur företaget kan integrera blockchain och dra nytta av det.

Utan ordentlig kunskap om affärsprocesser skulle det vara svårt att komma med ett lockande affärsfall.

Efterfrågan på blockchain-färdigheter i denna nisch är ganska hög, och företag är villiga att betala en stor mängd lön för det.

Så det kan vara ett viktigt tillfälle att lysa. Det är därför du måste ha en bättre förståelse för upphandling, logistik, distribution, finansverksamhet osv. I själva verket skulle dessa färdigheter hjälpa dig att “tala samma språk” för affärsutövare.

Och så arbeta med dessa eftersom efterfrågan på blockchain-färdigheter säkert skulle ge dig ett bra jobb.

 

 • Kunskap att förenkla

Trots att blockchain blir av med komplexiteten i äldre nätverk är det fortfarande ganska komplext i sig. Det är definitivt inte ett ERP-system eller ersättningsverktyg, men du kan använda det för att förenkla dina företag.

Du måste dock veta hur man förenklar användning av denna teknik. I verkligheten kan de många funktionerna enkelt komplicera din lösning. Men enligt en av reglerna för bevis på begreppet är förenkling nyckeln. Istället för att bara lägga till nya funktioner i lösningen bör du välja en förenklad designmetodik som också kan hjälpa dig att förnya.

Att ha tidigare erfarenhet av andra företagskedjor eller blockchain som tjänsteleverantör kan öka din kandidatur inom företagsmarknaden.

Många företag erbjuder nu speciella träningspass för att hjälpa dig att utveckla dessa efterfrågade färdigheter i blockchain. Så du kan anmäla dig till en av dessa och berika ditt CV.

 

 • Var i stånd att dissekera Blockchain-arkitekturmönster

Att dissekera blockchain-arkitekturer innan man designar en lösning är en enorm färdighet till att börja med. I verkligheten, utan ordentlig fallstudie, kan du inte bara göra din egen blockchain-lösning.

Dessutom vill företag ha talanger som inte bara kan utveckla eller utforma lösningen utan också kan dissekera den underliggande tekniken i alla typer av arkitektur.

Jag måste säga, för detta bör du studera redan befintliga blockchain-arkitekturer kraftigt. Det finns många open source-teknologier på marknaden just nu, och du kan definitivt få deras källkod från GitHub enkelt.

När du väl vet hur varje företag erbjuder sin lösning kan du också jämföra den du utformade för att göra den mer kostnadseffektiv och effektiv.

I verkligheten finns det inte många blockchain-utvecklare eller ingenjörer som kommer med denna färdighet. Således fortsätter efterfrågan på blockchain-färdigheter att öka på marknaden.

 • Teknisk kunskap om Blockchain ekosystem och standarder

Det är ett måste när det gäller blockchain-färdigheter. I verkligheten borde du ha teknisk kunskap om olika blockchain-ekosystem och standarder. För att förbättra denna färdighet kan du delta i många arbetsgrupper som fokuserar på koncept och utvecklar standarder.

Du kan samarbeta med blockchain-konsortier och till och med anmäla dig till akademiska institutioner som hjälper dig att lära dig mer om ekosystemet mer grundligt.

Dessutom är blockchain inte bara en databas, du behöver mycket mer djup när du utvecklar dina färdigheter. För att lyckas bör du också förstå hur blockchain-principer fungerar i olika miljöer och hur du också kan tillämpa dem i ditt företags miljö.

 

 • Vet hur man kommunicerar värde

Det här kan verka lite långsökt. Men många företag vill ha dessa blockchain-färdigheter när de rekryterar anställda. I verkligheten måste du veta hur du kommunicerar värde om du är företag inom blockchain-utveckling.

I det här fallet hänvisar kommunikationen till skickligheten att lösa ett problem och hjälper dina kollegor att uppskatta vad du föreslår. När de arbetar i en samarbetsmiljö kan kunder presentera ett problem. Därför bör du ha färdigheten att tänka ur lådan och arbeta dig runt problemet när problemet uppstår.

Vad det gör är att det ger dig möjlighet att lösa problem på kort tid.

Men jag måste lägga till att det är ett relativt nytt tillskott till företagens efterfrågan på blockchain-kompetenslista. Mer så, lukrativa jobb som blockchain-utvecklare, ingenjör, designer, juridisk rådgivning kommer med sin rättvisa andel av färdigheter, men de saknar alla en färdighet för att hjälpa kunderna att uppskatta de fördelar du föreslår.

Så försök också att utveckla denna färdighet.

 

 • Solid kunskap om utvecklingsverktygen

Det finns många utvecklingsverktyg på marknaden nu endast för blockchain. När du arbetar i en företagsmiljö måste du vara en allround inom alla områden du arbetar inom. Antag att du är utvecklare eller ingenjör. Tja, i så fall skulle du säkert vara en aktiv teammedlem när du arbetar med en ny lösning.

I så fall bör du veta hur du använder dessa vissa verktyg för att skapa ditt projekt på kort tid och mer effektivt för den delen.

 

Hur utvecklar företag sin Blockchain Talent Base?

Enligt en senaste undersökningen 2019, på 1386 deltagare använder företag olika metoder för att utveckla sitt eget blockchain-team. Låt oss se vilka metoder dessa företag använder. Men jag måste tillägga att de verkliga siffrorna kan variera eftersom inte alla deltagare svarade.

Program

Andel företag som använder denna metod

Internkurser

54%

Rekrytering

52%

Online-träningspass

51%

Extern träningspass

49%

Förvärv

39%

Mentorskap

34%

Laboratorium

20%

Övrig

3%

 

Så du förstår, företag erbjuder också många program där du enkelt kan utveckla dina blockchain ingenjörskunskaper. Så om du har en fungerande talang kan du göra det perfekt genom att få ett jobb i dessa företag som erbjuder dessa program.

 

Vilka är de populäraste jobben just nu på marknaden?

Det finns några populära jobb på marknaden som du kan få med dina blockchain-jobbfärdigheter. Låt oss se vad det här är –

 

 • Blockchain-utvecklare

Blockchain-utvecklaren verkar för närvarande vara de mest eftertraktade jobben i blockchain-nischen. Du kan enkelt få en karriär som full stack-utvecklare i blockchain. Om du har blockchain ingenjörskunskaper som server-sida programmering med analytiska aspekter, kan jobbet vara ditt.

För den här karriären måste du dock ha en bättre förståelse för hur slutet till slut-systemen fungerar. Mer, transaktionsprocesser, att skapa noder eller utlösa smarta kontrakt skulle vara ditt jobbansvar.

Dessutom behöver du färdigheter inom JQuery, SQL-servrar, AJAX, MVC, .NET, SDL, C ++, C, JavaScript, REST, XCOD, XML, FTP, SOAP och många fler.

I verkligheten kan detta vara en fantastisk möjlighet eftersom du kan arbeta i alla typer av branscher.

 

 • Blockchain ingenjör

Blockchain ingenjörskunskap är för närvarande det näst mest efterfrågade blockchain-jobbet. Med detta kan du definitivt säkra dig en bra lön med mycket arbete. Hur som helst skulle ditt jobbansvar omfatta implementering av blockchain och utveckling av lösningar för företag som använder blockchain.

Så för det måste du studera blockchain ingenjörskunskaper som ditt företag letar efter och utveckla applikationer som de vill. Dessutom måste du också arbeta med acceleratorer eller tillgångar och ställa in företagsinfrastrukturen baserat på distribuerade huvudmodeller.

Mer så skulle färdigheter i Python, Oracle, Java, Ripple, Ethereum, Hyperledger, etc. definitivt hjälpa dig.

 

 • Blockchain Advisor

Många företag som flyttar in i blockchain-nischen behöver nu experter som kan bedöma sina mål och skildra blockchains tillämplighet.

Om du letar efter en karriär som blockchain-rådgivare bör du veta hur man analyserar företagets profil och komma med perfekta strategier som kan hjälpa dem att växa. I grund och botten skulle du behöva definiera hur företaget kan använda blockchain för att lägga till värde och skapa ett affärsfall kring det.

Mer mycket, bra kommunikationsförmåga eller tvärvetenskapliga breda färdigheter skulle hjälpa dig i denna typ av jobb. Dessutom kan en grundlig kunskap om hur blockchain verkligen fungerar eller hur det påverkar olika branscher hjälpa dig att lysa i det här jobbet.

 

 • Marknadsförings specialist

Många företag som har blockchain-applikationer letar nu efter en marknadsföringsspecialist för att hantera sina marknadsföringsstrategier. Det kanske inte verkar vara en stor sak först. Även om blockchain är en lukrativ teknik och säljer sig själv, har de flesta konsumenterna inte riktigt en aning om vad som är blockchain.

Ansvaret för marknadsföringsspecialister skulle innefatta forskning om konsumenter, olika produkter, marknadsföring av dem effektivt och lärande av konsumenter vad blockchain är. Utan korrekt exponering, oavsett hur lönsam en lösning är, kommer den inte att säljas.

Och så kan marknadsföringsspecialister med en blockchain kunskapsbas ge ett bra betalande jobb i dessa företag.

 

 • Projektledare

Du vet redan med titeln vad projektledaren faktiskt kan göra i ett företag. En projektledare för blockchain har mycket att utföra när det gäller att hantera en blockchain-lösning i full cykel. Viktigast av allt, dessa individer fungerar som en länk mellan en affärsperson och blockchain-utvecklare och beskriver också den bästa strategin med minimala resurser.

En hackares tänkesätt skulle komma till nytta i denna typ av jobbroll. Som en blockchain-jobbfärdighet bör du spela en stark chefsroll och vara en bro mellan tekniska och affärsperspektiv.

 

 • Blockchain Quality Engineer

I grund och botten, eftersom blockchain-ingenjörens färdigheter faller kvalitetsteknik under underkategorin. I själva verket arbetar dessa ingenjörer som blockchainingenjör eller kompletterar dem. Innan ett projekt startas måste det testas noggrant.

Och det här där blockchain-jobbfärdigheter spelar in. Om du letar efter en karriär som kvalitetsingenjör måste du testa de olika ramarna innan du använder den i organisationen. Mer efter att en fullständig produkt har utvecklats kommer du att se till att produkten uppfyller standarderna.

I verkligheten kan du använda många utvecklingsverktyg för att testa blockchain-ramarna. Så kunskapen om utvecklingsverktyg som blockchain-jobbfärdigheter skulle också hjälpa till här.

 

 • Blockchain Legal Consultant

En annan av de efterfrågade blockchain-färdigheterna skulle ge dig ett jobb som juridisk konsult. I själva verket är blockchain på väg att utvecklas är inte perfekt ännu. På grund av den decentraliserade strukturen står många företag inför juridiska problem. Mer, kryptovalutor fick sin rättvisa andel av dåliga resultat.

Således tycker många inte att blockchain-lösningen är 100% laglig. För det mesta när det gäller ICO: er. Således måste blockchain juridisk konsult se till att deras lösningar inte direkt kolliderar med befintliga lagar.

För närvarande är dessa efterfrågade färdigheter i blockchain över taket. Men för att kvalificera dig måste du ha en juridisk bakgrund samt en djup förståelse för blockchain-tekniken själv.

 

I slutet

Till slut bör du veta att en karriär inom blockchain till en början är en lukrativ karriär. Du får lära dig av de bästa av de bästa proffsen och du får arbeta i en helt ny typ av teknik. I verkligheten är lönen för dessa blockchain-jobbfärdigheter också huvudattraktionen.

Mer så, många av jobben erbjuder till och med $ 140k + som en månadslön, vilket är något du definitivt bör leta efter. Hur som helst har jag beskrivit de blockchain-jobbfärdigheter du behöver för att säkra din karriär på den här marknaden.

Så du kan följa listan och arbeta med dina blockchain-färdigheter efterfrågade för att följa dina drömmar och få en karriär för livet.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map