Blockchain Digital Transformation – PowerPoint-presentation

I den här artikeln kommer vi att gå igenom vår vision och analys av företagets blockchains-antagande och hur vi kommer att uppnå $ 3 biljoner mervärde fram till 2030 med vår blockchain PowerPoint-presentation.

101 Blockchains är ett blockchain-forsknings- och strategikonsultföretag. Vi är fokuserade på blockchain-teknikutbildning och att driva gränserna för allmänhetens uppfattning och förstå blockchain-teknik.

Världshandelsorganisationen släppte en rapportera om blockchain-teknikens effekt om internationell handel. Enligt rapporten kan Blockchains ekonomiska mervärde på global nivå nå nästan $ 3 biljoner år 2030.

Denna blockchain-presentation ger dig en tydlig uppfattning om Blockchains ursprung och vart vi är på väg. Om du gillar att läsa artikeln föreslår vi att du också laddar ner blockchain PowerPoint ppt /blockchain pptx och dela den med dina vänner. Du kan också använda detta som en gratis blockchain PowerPoint-mall i dina andra blockchain-relaterade projekt eller blockchain introduktionspresentation (enligt användarvillkoren).

Anmäl dig nu: Enterprise Blockchains Fundamentals Course

Vi kommer att börja med några grundläggande blockkedjor för att se till att vi alla är anpassade till affärsblockkedjan:

Länkar för nedladdning: Blockchain pptx | Blockchain pdf | Blockchain Powerpoint

Slide-2: Public vs Private Network

Hittills använde branschens fokus främst offentliga blockchain-nätverk. Tack vare bitcoin, den första generationens kryptovaluta som köpte idén om Blockchain till oss. Det förbättras sedan av andra generationens Ethereum, som introducerade smarta kontrakt och dApps. Senare kom andra offentliga nätverk som EOS, NEO, etc. också till marknaden med förbättrad implementering och ibland olika tillvägagångssätt.

På andra sidan har vi en privat blockchain-struktur. Under de senaste åren har hundratals företag byggt privata nätverk eller behöriga nätverk där varje användare identifieras, verifieras och tar emot data enligt sina definierade behörigheter. Så här antar företag blockchain-teknik. En av de ledande ramarna som erbjuder tillåtet nätverk inkluderar Hyperledger Blockchain. Vi kommer att prata om det senare.

Men behöver vi anta blockchain-teknik? Låt oss utforska det i vår blockchain-teknikpresentation.

Läs också: Offentlig mot privat blockchain

Slide-3: Viktiga funktioner i Blockchain


Så, vad gör blockchain-tekniken så unik? Varför utvecklar för närvarande så många företag sina egna blockchain-baserade applikationer?

Om vi ​​studerar företagen och hur de använder blockchain-tekniken kan vi se följande blockchain-funktioner som används av dem.

 • Decentraliserad och distribuerad: En blockchain är ett decentraliserat, distribuerat digitalt register över transaktioner (Ledger) som säkras med olika kryptografiska tekniker.
 • Förbättrad säkerhet och oföränderlighet: Varje transaktion verifieras först innan den läggs till i Blockchain. När de väl har lagts till kan de inte ändras på något sätt. Det är också enkelt att spåra transaktioner och verifiera dem genom en peer-to-peer-konsensusalgoritm.
 • Distribuerade ledgers: Alla medlemmar i nätverket har tillgång till samma ”version av sanningen”, men ingen enskild användare kan kontrollera den.
 • Konsensusbaserad: För att lägga till en ny transaktion måste vi uppnå nätverkskonsensus. Detta skapar en tillförlitlig miljö. Utan en effektiv konsensusmekanism skulle vi ha en långsam och dyr databas.
 • Snabbare: Tack vare samförståndsmekanismen har vi förtroende och kan godkänna transaktioner mycket snabbare.

Notera: Om du bygger din egen presentation av blockchains för företag rekommenderar vi att du inkluderar Blockchain-nyckelfunktionerna eftersom det kan ge läsarna en god grundläggande förståelse för vad Blockchain har att erbjuda..

Älskar du vad du läser? Om ja, dela den här bästa blockchain-presentationen (ladda ner blockchain pptx) med dina kamrater!

Slide-4: History of Blockchain Technology

Är Blockchain överhypad? Svaret är ja. Trots att Blockchain kanske låter överhypat har Blockchain i verkligheten förbättrats mycket de senaste åren. Låt oss kolla in blockchain-teknikens historia.

Du borde också känna till Satoshis vitbok, som släpptes för 10 år sedan. En annan stor händelse är lanseringen av Ethereum blockchain, som introducerade två viktiga koncept, dvs smarta kontrakt och decentraliserade applikationer (dApps). Men två större händelser påverkade företagets blockchainsvärld. De är som följer.

R3: År 2014 bildades Blockchain Technology R3. Forms Consortium är också etablerat med över 40 äldre finansiella företag för att implementera blockchain-teknik. R3 blockchain-plattform med namnet Corda har en stark närvaro i finanssektorn, vilket signalerar framgången för projektet.

Hyperledger: År 2015 presenterade Linux Foundation ett paraply-blockkedjeprojekt med öppen källkod som heter Hyperledger. Under ledning av Brian Behlendorf används Hyperledger nästan i alla blockchains-projekt för företag.

Dessa två händelser är viktiga händelser som formade det nuvarande blockchain-ekosystemet. Istället för att ha ett stort nätverk har vi många anpassade dedikerade nätverk efter varje organisations behov.

Vi är inte säkra på hur Blockchain kommer att prestera i framtiden, men 2019-2020 är trotsigt åren för företagets blockchains. Det är här vi kommer att bevittna fler och mer dedikerade nätverk som kommer att tjäna specifika användningsfall. Kort sagt kommer vi att se fler exempel på distribuerad huvudteknik (DLT) som används i centraliserade organisationer.

Bild-5: Typer av blockkedjor

I grund och botten finns det tre typer av blockchain-nätverk: Public, Private, Federated

I ett offentligt blockchain-nätverk får vem som helst gå med och delta. Inte bara det, men alla får också gå igenom Ledger och delta i nätverkets konsensus.

I privata blockkedjor har en enda organisation befogenhet över nätverket, där de dikterar vem som kan gå med och komma åt nätverket.

Tänk på det som ett centraliserat och decentraliserat nätverk.

Men med federerad Blockchain får du en decentraliserad privat miljö.

Låter förvirrande? Oroa dig inte, vi täckte dig. I federerad Blockchain, istället för att en organisation upprätthåller nätverket, skulle det finnas flera organisationer som kommer att ta beslutsroll.

Närvaron av flera parter i nätverket etablerar den decentraliserade strukturen för den federerade Blockchain.

Det finns också två typer av tillståndsfritt Blockchain.

Permissionless är öppet för alla att gå med, se och fälla ut.

Å andra sidan behöver behörig företagskedja inte nödvändigtvis ha en inbyggd token eller tillgång för sin plattform. De behöver inte heller gruvarbetare, och de behöver också tokens. De är tillåtna, vilket innebär att deras ägare kontrollerar det noggrant och anpassar det efter deras behov.

Vill du veta mer om Blockchain Transformation? Gå med i vår Certified Enterprise Blockchain Professional (CEBP) -kurs nu!

Slide-6: Värde för användningsfall > Implementeringsutmaningar

Det finns många olika blockchain-användningsfall för företag. Det finns dock implementeringsutmaningar såväl som för varje användningsfall. Blockchains förtroende skapar ett helt nytt värde eftersom det gör det möjligt för organisationer att hantera förfalskningar och korruption på ett mycket bättre sätt. Det förbättrar också försörjningskedjan, automatiserar processer och förbättrar datalagring och åtkomst.

Genom att använda blockchain-teknik kan banker göra sina användare till centrum för deras användarupplevelse. Just nu är de flesta av de stora bankerna redan i färd med att undersöka och anta blockchain-teknik, även om de inte finns av bitcoin.

Som vi redan nämnde finns det utmaningar för blockchain-antagande med tanke på att det fortfarande är en ny framväxande teknik. Värdet fortsätter dock att växa, vilket vi kan se från det nuvarande blockchain-ekosystemet runt omkring oss. Med tiden kommer vi att kunna lösa fler utmaningar och integrera blockchain-teknik bättre.

Två viktiga användningsfall för blockchain-teknik inkluderar spårning av produkter och hantering av försörjningskedjor. En vertikal som gynnar oerhört omfattar oljan & Gas Vertikal. Shell investerar för närvarande i Blockchain eftersom Accenture rapporterar att Blockchain kan spara 5% intäkter bara genom att förbättra noggrannheten.

För det mesta, när människor tänker på Blockchain, tänker de på bitcoin. Bitcoin är en första generationens blockchain-kryptovaluta, men Blockchain är mer än en kryptovaluta.

Bild-7: Icke-finansiella företag

Som du kan se finns det 20 ledande företag som implementerar blockchain-teknik.

 • Fordonsjättar som Ford & Toyota implementerar Blockchain i sina smarta mobilitetslösningar.
 • Detaljhandelsjättar som Walmart och Nestle implementerar Blockchain för att spåra livsmedelsprodukter. Walmart använder IBM Food Trust för daglig användning; den använder Blockchain för att spåra och hantera alla sina detaljvaror.
 • Försäkringsjättar som Metlife & Prudential experimenterar med Blockchain för försäkring med automatiserade försäkringsanspråk och handelslösningar
 • Fraktjättar som FedEx & Maersk etablerar plattformar som drivs av Blockchain för handel som övervakar fraktfarten.
 • Även Facebook arbetar med ett eget blockchain-team för att undersöka mervärdet av blockchain-teknik.

Men det är bara toppen av isberget. Låt oss titta på mer intressanta projekt, särskilt relaterade till federerade nätverk.

Slide-8: Federated Blockchain Networks

Under de senaste tre åren har massiva ansträngningar gjorts för att etablera federerade nätverk. Mer än dussintals projekt använder Hyperledger eller R3 Corda, som vi kan se i infografiken! Vi har nu en pålitlig miljö mellan grupper av banker, försäkringsleverantörer och försörjningskedjor.

Ett federerat nätverk är nästa steg i blockchain-teknikens framsteg. Nästa fas blir att distribuera ett eller flera mervärdenapplikationer som körs ovanpå dessa nätverk.

Ett exempel är B3i, som använder R3: s blockchain-teknik för att digitalisera all officiell försäkringsdokumentation. Detta gör det möjligt för företagen att effektivisera sina tjänster och säkerställa bättre tillfredsställelse från sina konsumenter.

Det finns också några stora programvaruleverantörer som redan deltar aktivt i detta nya ekosystem. Låt oss utforska dem.

Slide-9: Enterprise Blockchains Ecosystem

Enterprise Blockchains Ecosystem utvecklas snabbt med leverantörer som erbjuder Blockchain som en tjänst. Vi kommer också att ha olika blockchains-plattformar för företag som Corda, Hyperledger & Ethereum.

Här är en guide till Hyperledger vs Corda r3 vs Ethereum som du kan kolla in

Dessa leverantörer är för närvarande aktiva och investerar satsningar i teknikutveckling och försäljnings- och marknadsföringsaspekten. Från och med 2019-2020 kommer vi att se fler och fler investeringar från dessa leverantörer.

Oracle meddelade också nyligen att det finns mer än tio projekt i produktion på deras Blockchain som en serviceplattform.

Oracle, som de flesta andra, utvecklade sin blockchain-plattform ovanpå Hyperledger-ramverket. Hyperledger var först med att fokusera på dedikerade nätverk och hade därmed de första movers-fördelarna.

Låt oss gå vidare till Hyperledger-ekosystemet.

Länkar för nedladdning: Blockchain Architecture ppt | Blockchain pdf | Blockchain Powerpoint

Bild-10: Hyperledger Blockchain-ekosystem

Hyperledger är känt för sitt ekosystem och är därför en av de mest populära företagskedjorna. Det används aktivt av stora leverantörskedjor som Food Trust med Walmart.

Hyperledger samarbetar med alla leverantörer, och som vi kan se resultaten med Oracle, AWS, Microsoft AZURE blockchain utvecklar även Samsung sin blockchain-applikation med Hyperledger.

I Hyperledgers vision “kommer det att finnas en värld med många kedjor, vissa offentliga nätverk som Bitcoin och Ethereum, vissa privata nätverk, vissa tillåtna, andra utan. Varje samhälle kan ha sin egen typ av nätverk. ”

På samma sätt gav Apache-webbservern människor verktyget för att bygga sin egen webbplats snarare än att få dem att använda en stor webbplats.

 • London Stock Exchange Group: London Stock Exchange Group använder Fabric för att skapa ett finansiellt affärsnätverk. De planerar att använda nätverket för att uppnå interoperabilitet med sina befintliga system och därmed främja deras effektivitet.
 • T-Mobile: T-Mobile skapade Sawtooth Hyper Directory med Hyperledger Sawtooth för att tillhandahålla Access and Identity management-lösningar.

Hälso- och sjukvård är också ett av de ledande sjukvårdsföretagen som antar Hyperledger. Låt oss dyka in i Healthcare vertikalen.

Bild-11: Sjukvård

Distribuerad Ledger-teknik kan faktiskt rädda ett liv! Hur?

 • Genom att spåra försörjningskedjorna förvaras förfalskningar i bukten – Med cirka 10 till 30% av läkemedelsförfalskningen är läkemedelsförfalskningen ett stort problem för hela hälsoindustrin eftersom det uppgår till 200 miljarder dollar årligen.

  För att stoppa förfalskning av läkemedel registreras alla läkemedel först i Blockchain innan de lämnar tillverkningsföretaget. Detta innebär att om ett läkemedels rekord inte finns i Blockchain kan det lätt identifieras som förfalskat.

 • Vi kan sätta stopp för silos av data och genom att använda nätverket av förtroenden. Vi kan möjliggöra öppenhet snabbare och på ett bättre sätt. Kliniska prövningar producerar massor av data, och Blockchain for Healthcare kan hjälpa dem att lagra i ett distribuerat nätverk, vilket gör dem lättillgängliga för alla. Uppgifterna inkluderar statistik, rapporter, undersökningar, medicinska bilder, blodprover och så vidare.
 • Anspråksprocessen förbättras genom att dela informationen säkert. Fakturering och anspråk på sjukvård lider av bedräglig verksamhet. Blockchain kan verkligen förändra anspråksprocessen genom att tillhandahålla ett pålitligt nätverk.

Blockchains påverkan har också sett på statliga tjänster. Låt oss utforska dem nästa.

Anmäl dig nu: Enterprise Blockchains och Supply Chain Management Course

Bild-12: Blockchain för statliga tjänster

Blockchain for government erbjuder ett lager av det betrodda nätverket där det kommer att finnas papperslös dokumentation. Nyckeln här är papperslös dokumentation, eftersom vi alla vet hur papper kan medföra brist på förtroende eftersom det betyder att data kan manipuleras eller fel kan gå igenom.

För att inte tala om, det papperslösa systemet kan behandla en enorm bit av data på en gång, till exempel räkningar, visumansökningar och mer.

Här är bara en kortlista över länder som redan antagit Blockchain för att förbättra sina tjänster, öka transparensen och bekämpa korruption.

 • Schweiz: Staden Zug skapade en ny plattform som heter ZugID. Denna applikation låter alla Zugs medborgare få tillgång till e-förvaltning på ett säkert sätt.
 • Brasilien: Regeringen samarbetade med uPort för ID och dokumentation.
 • Estland är ett utmärkt exempel. De implementerade redan Blockchain i sitt landregister 2014.

Omröstning är också ett av de bästa exemplen som visar hur regeringar kan anta Blockchain.

Förtroende är en kärnfunktion som driver Blockchain i regeringens processer. I var och en av myndigheterna spelar förtroende en viktig roll. Eftersom varje system är komplicerat och involverar få intressenter, Distribuerad Ledger & Blockchains verkar vara rätt teknik för att förändra vårt sätt att interagera och fungera.

Bild-13: Centraliserat vs decentraliserat internet

Låt oss nu ta en stund att förstå varför Blockchain är en grundläggande teknik. Det är pålitligt. Mer än så är det en helt ny nätverksstruktur där vi istället för att ha en enda auktoriseringsenhet har ett nätverk där varje nod kan delta i konsensusmetoden. Det betyder också nytt dataflöde när varje nod är ansluten. För att inte tala om det betyder det också nya affärsmodeller.

Blockchain erbjuder massor av affärsmöjligheter till de nuvarande företagen. Uber & Airbnb är en bra affärsmodell för Web 2.0. Både Airbnb och Uber grundades 2008 respektive 2009, medan internet först blev offentligt i början av 90-talet. Det betyder att vi måste vara mer tålmodiga när det gäller innovation.

Låt oss titta på webbhistoriken djupare.

Här är en guide till Centraliserat vs Decentraliserat Internet som du kan kolla in.

Slide-14: Web 3.0 drivs av Blockchain

Låt oss ta en titt på webbhistoriken. Vi känner alla till Web 1.0, där e-post är normen. Men vid den tiden klagade vi över hur vi inte kan skicka foton. Det skalades dock långsamt tack vare ingenjörerna som arbetar för att förbättra det.

Den tekniska utvecklingen slutade aldrig eftersom Web 2.0 snart förvandlade internet runt oss. Det gav upphov till det informationscentrerade internet med tjänster som Wikipedia, Youtube och Facebook. Från och med nu kontrollerar dessa stora företag internet och dess användare.

På samma sätt kommer Web 3.0 att vara framtiden eftersom det kommer att förvandla världen runt oss helt. Web 3.0 är unikt på grund av två skäl.

 • Blockchain handlar om förtroende
 • Blockchain kommer att göra människor värdefulla igen

Distribuerad Ledger kommer att fungera som nyckelinfrastrukturskikt i ett nytt tillitsinternet där olika enheter inklusive smarta bilar kan interagera med varandra och uppnå avtal med konsensusmetod. Användarnas integritet kommer också att förbättras där användarna känner sig säkrare och anslutna samtidigt.

Så är Web 3.0 en möjlighet? Naturligtvis är det, men det finns uppenbara utmaningar som den först måste övervinna. Låt oss titta på utmaningarna nedan.

Länkar för nedladdning: Blockchain-teknik Powerpoint-presentation ppt | Blockchain presentation pdf | Blockchain Powerpoint

Slide-15: De bästa utmaningarna för antagande av blockchain

Vi kan dela de största blockchain-implementeringsutmaningarna för företag i två huvudkategorier: Human Factors, Technological Factors.

Vi kan prata om regler, allmän uppfattning och kompetensuppsättning, men allt beror på bristande kunskap i slutet av dagen. Och det här är precis vad vi gör på 101 Blockchains och ger värdefull information till sina läsare.

Mänskliga faktorer:

 • Regler
 • Brottslig anslutning
 • Offentlig uppfattning
 • Kompetens
 • Teknologisk design

Tekniska faktorer:

 • Skalbarhet
 • Prestanda
 • Energiförbrukning
 • Integritet
 • säkerhet

Slide-16: Blockchain Transformation Playbook

Blockchain-implementering är mycket mer komplex jämfört med allmän applikationsinstallation. Det betyder att du inte kan be ditt team att installera Blockchain precis som du gör för att installera en webbserver. Blockchain ger ett robust nätverk där varje process kan interagera med varandra och bibehålla en hög nivå av förtroende och transparens.

Från vår erfarenhet ser du i blockchain transformation playbook att de fem stegen för att uppnå blockchain-excellens inom din organisation inkluderar följande:

 1. Börja små
 2. Bygg en arbetsgrupp
 3. Tåg & Utbilda
 4. Utveckla strategi
 5. Kommunikation

Slide-17: Är du en DOER?

101 Blockchains är mer än bara en forskning & konsultföretag. Vi tillhandahåller infografik, guider och recensioner och består av en grupp DOERS. Människor precis som jag & du som delar samma vision om vikten av blockchain-utbildning kan trivas på 101 Blockchains.

Så, hur kan du dra nytta av 101 blockchains?

Som individ kan du utöka din kunskap, bidra till gästinlägg och till och med gå med i vårt ambassadörsprogram.

Som företag är du välkommen att gå med i vårt partnerskapsprogram eller arbeta med oss ​​direkt i dina egna projekt.

Slide-18: Tack

Tack för att du läser. Vi befinner oss i ett fascinerande skede eftersom fler företagskedjor antas över hela branschen! Du kan också börja lära dig mer om Blockchain, och det är aldrig sent att börja lära dig.

Glöm inte att klicka på länken till blockchain PowerPoint ppt ladda ner. Blockchain-presentation ppt innehåller bra blockchain-användningsfall ppt.

Det kan också laddas ner som en blockchain PowerPoint pdf eller a blockchain PowerPoint-mall för att bygga din egen blockchain ppt. (enligt användarvillkoren).

Du kan börja med vår gratis blockchain-kurs för att lära dig mer om blockchain-teknik och förstå elementen mer grundligt.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map